lite gravid-tankar

Godmorgon. 

Det här med att sova tills man vaknar är snart helt uteslutet i mitt liv, så jag passar på en stund till. Även om jag känner mig som en trött tonåring som bara ligger här och sover bort halva dagen. Men vissa nätter kan jag ju inte sova, så. De senaste nätterna har dock varit bra, så det tackar vi för. Det är så frustrerande att ligga och vrida och vända på sig i flera timmar och försöka somna. 
På tal om sömn så har jag börjat drömma bebis och förlossnings drömmar. Har faktiskt inte drömt de innan, bara de första veckorna då jag precis fått reda på att jag blev gravid. 
Inatt drömde jag att jag glömde amma mitt barn, att vi levde på som vanligt. Sen när vi skulle på kontroll så hade hon gått ner i vikt och tanterna frågade mig hur det gick med amningen, så slog de plötligt mig att jag inte ammat en ända gång sen vi kom hem från BB. Hade varit så upptagen med allt annat så hade lixom glömt att ge henne mat. Usch! Men lite såna drömmar kommer just nu. Nått annat som också kommer är stickningar där nere, främst på kvällarna. Igår kväll hade jag rekord många på rad. Först känner jag stora/sega/ långsamma fosterrörelser som gör att jag nästan blir snurrig i huvudet. Sen sticker det till, som vassa knivar. Vissa vet säkert vad jag menar och det är riktig obehagligt. 
Ibland känns det som att jag bara vill att det här ska vara över, att det lixom får göra hur ont som helst. 
Andra stunden gråter jag av rädsla och av att jag inte vet hur jag ska hantera smärtan, att hon kan få stanna i min mage tills hon tar studenten för jag inte vågar föda. Så hoppas såklart att jag blir taggad när det väl är dags. På fredag går vi in i vecka 38, helt sjukt att detta snart är över. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback