suck och stön

Jävla trappa, jag hatar dig. 
I allt som heter renovering så gäller det att prioritera här hemma. Man kan inte få allt på topp en en gång, där av bestämde vi oss rätt tidigt för att köra "latmask varianten" vad det gällde renovering av trapp. 
I och med ny telefon så har alla mina bilder försvunnit. Hade såklart före bilder på trappan. Den var i furu och hade bruna trappsteg i gammal filtmatta. Den orangea furun målade vi för ett tag sen. Bara det var ett projekt i sig. Sen över till den där fula gamla filtmattan. Vi hade fått nys om att man kunde färga filten med hjälp av (svart) textilfärg och sen att badda på färgen med en svamp. Sagt och gjort. Efter drygt två dagar, så var trappan torr. Och fan rent ut sagt vad dåligt det blev. Anledningen till det var att filten var så smutsig så efter färgen torkat så såg stegen helt flammiga och fläckiga ut. Alltså så såg den sämre ut än innan. Nu fanns det längre ingen utväg, nu skulle mattan bort. Den gamla mattan som har suttit där sen huset byggdes och satt som berget. Efter sju timmar var vi klara, det var långa timmar i tystnad, suckade och mycket irritation. Jag struntade i att magen var i vägen och att jag egentligen inte orkade sitta där och pilla med min kniv. Kunde inte låta Chrille göra detta häst göra helt själv. Nu sitter vi i varsin morgonrock i soffan och vilar oss. Laddar inför omgång nr 2 imorgon. Då ska trappstegen slipas och sen ska det målas. Klar ska den bli, vare sig jag ska födai den där tappan eller inte. 
När vi kommit så långt så hoppas jag på att få min vilja igenom. Vill nämligen måla trappstegen ljus grå och sen ha resterande vitt. Tror det kan bli så bra. Inte för att Chrille tycker att det är en dålig idé men ändå. Men det är då det, så här ser det i alla fall ut nu. Mer bilder kommer sen. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback