sommarlista

Dina planer för sommaren: Som jag nämnde i något inlägg nedan, så reser vi till Kreta i början av augusti. Vi ska även bila upp till Norrland, för att hälsa på Chrilles släkt. Vi pratar även lite löst om att besöka Gröna Lund och hitta på andra dags utflykter. Jag är sugen på att gå på Skansen.

Sen får vi inte glömma att bara vara hemma och ta det lugnt. Att njuta av vår  lilla baksida och första sommaren i radhuset som en liten familj. 

Bästa sommarstället? Kan inte nämna något specifikt ställe, så får väl säga: någonstans nära havet. 

Här badar du helst? Utomlands. Helt klart. Jag är en riktig badkruka, tyvärr. 

Hur länge ska du vara ledig? Denna sommar har jag ju en ovanligt lång semester i form av en föräldrarledighet och planen är att vara hemma tills nästa sommar. Kommer att vara hemma tills Selma blir 1 år och 10 månader gammal. 


Vad ser du mest fram emot? Dagar tillsammans med min familj, att få skapa fina sommarminnen tillsammans med dom. 

Vad kommer du köpa inför sommaren?Imorgon ska vi shoppa parasoll till altan,  förhoppningsvis om vi hittar något som passar. Selma ska få en Uv dräckt och mamman ska bli sommarfin i håret, bokade en tid hos frissan idag. Nästa onsdag är det dags att bli ljusare i håret. 

Bästa sommardoften? Lukten av en grill och nyklippt gräs, även om de sistnämnda får mig att klia i näsan så luktar det ändå så mycket sommar. 

Hur kommer du att minnas sommaren 2016 i höst? Som den bästa någonsin. Min första sommar med min dotter, det slår allt. 


Lite tidsfördriv såhär mitt i natten. Selma somnade för en timma sen. Alltså 23.30. Rekord länge för hennes del och alldeles för sent för övrigt. Hon har varit jätte glad och pigg ikväll men somnade tillslut i min famn. La sen ifrån mig henne mellan oss. Så inatt får hon sova mellan oss, det var inte igår. Även första gången hon ligger mellan oss en natt utan sitt babynest. Tänkte lyfta över henne till sin vagga men tror jag struntar i de. Så mysigt att snooza lite bebis. 

Sov gott! 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hur många dagar/halvdagar plockar du ut i vecka för va ledig så länge?

Svar: Nu tar jag i snitt 4 heldagar i veckan. Sen måste man ta ut minst 5 dagar i veckan när barnet fyllt 1. Så då har jag blandat med hel/ halv dagar. Sen har Chrille överlämnat alla sina dagar till mig (utom sina 60). Dessutom har jag snålat in på dagar då jag får semester från jobbet.. allt för att få vara hemma med Selma, har även några sparande :-)
Linn

2016-06-09 @ 13:02:09
Postat av: Anonym

Vill inte Chrille vara pappaledig?
Här började jag, lite oplanerat, jobba när sonen var drygt 8 månader. Har jobbat nu 1 månad. Hade tänkt vara hemma till september så skulle sambon vara hemma under hösten. Men fick ett jobberbjudande jag inte kunde tacka nej till. Jättekul att vara tillbaka på jobbet men lite jobbigt är det ju att inte få vara med sin lilla bebis hela dagarna. Men sambon tycker det är jättemysigt att vara hemma :)

Svar: Han har så pass sköna jobbtider så är hemma tidigt/ ledig i vardagarna. Dock jobbar han varannan helg men de funkar bra ändå, så han får mycket tid iaf :-)

Detta är vad vi planerat hittills men vi kanske hinner ändra oss på vägen. De får ju att pyssla med dessa dagar fram och tillbaka om man så vill :-)
Linn

2016-06-09 @ 19:52:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback