svar

Såg att jag hade fått en fråga av en tjej här i bloggen. Och visst kan jag dela med mig av de som jag tyckte var bra och mindre bra att ha med sig när man reser med barn.

Nu reste vi när Selma var nio månader och då upplevde jag att detta var bra att ha med sig.

Barnmat. Vi fyllde resväskan med massa barnmatsburkar, klämmisar, puréer och välling. Vi överdrev absolut mängden och fick ta med oss mycket hem. I efterhand så hade vi väl inte behövt släpa så mycket, då de var så tungt. De gick ju faktiskt att köpa barnmat där, men vi ville vara på den säkra sidan. Även klämmisar var onödigt att ta med i den mängden. De hade ju funkat minst lika bra att mosa en banan.

Blöjor. Såklart ska man ha med sig blöjor men mitt tips är att ha ut de från paketet och låta dom ligga lösa. Då tar de inte alls lika mycket plats som ett helt paket. Vi hade även med oss badblöjor.

Solskydd. Högsolskyddsfaktor och Uv kläder var de viktigaste. Även en Uv keps.

Tunna filtar. Jag la alltid en tunn filt över Selma när vi var ute med vagnen och inte hela tiden kunde vara i skugga. Trotts solskyddsfaktor och en suflett på vagnen så stack alltid nått ben eller liten fot ut. Då var de bra att skydda ytterligare med filt.

I nessesären. Där hade vi med oss sånt som alvedon, vätskeersättning och snorsug. Minns inte exakt allt, men minns att vi inte behövde använda något av de. Men såklart är de något man vill ha med.

Barnvagn. Vi hade köpt en sulky på jollyroom som var perfekt att ta med sig till Grekland. Den användes varje dag.

Pyjamas. Vi ville gärna dra på lite kyla på Acn men var rädd att Selma skulle bli sjuk. Därför var de bra att vi hade med oss en pyjamas då hon inte blev lika kall som att bara ligga i blöja.

En sista sak jag kommer på här och nu är att jag beställde hem ett varsitt kort för hela familjen hos förläkringskassan. Europeiska sjukförsäkringskortet/ EU kortet. Vi hade inte något sånt, någon av oss. Har man detta och rester inom EU så får man gratis eller iaf bra mycket billigare sjukhusbesök än om man inte har kortet. Detta läste jag till mig innan resan och beställde som sagt hem ett hos F-kassan som kom på lådan drygt 1-2 veckor efter jag beställde de.

De som vi tog med oss som var onödigt var.

Skötväska. Den användes på flygplanet men jag hade lika gärna kunna lagt ner Selmas saker i ett av våra handbagage. Så hade vi sluppit ännu en väska att släpa på.

Kläder. Oj vad mycket barnkläder jag packa ner. De enda som hon var iklädd dagtid var badkläder eller en blöja.
En klänning åkte på, på kvällen. Men jag hade packat ner för flera ombyten om dagen. Jätte onödigt.

Leksaker. Vi tog med oss ett gäng leksaker. Helt onödigt. De kom aldrig till användning. Vi köpte lite badleksaker att ta med till poolen. Vi var ju aldrig på hotellrummet så leksakerna som vi tog med oss rördes knappt.

Myggnät. Jag hade fått för mig att ett myggnät skulle vara bra att dra över vagen, främst på kvällarna. Hade sett framför mig hur vi skulle bli attakerade av stora myggor eller andra insäkter. Detta användes dock inte en enda gång men kanske är bra att ha med sig ändå.

Vad passade bättre en regnig november dag som denna, än att få rota lite i Grekland bilderna och drömma sig tillbaka till vår härliga vecka på Kreta?
Vet dock inte om mina tips var sådär super mycket att ha, har säkert missat massor då jag inte kommer ihåg allt.
Men detta var de som jag kom på nu i skrivandes stund.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback