utveckling

Godmorgon!


Chrilles klocka ringer strax och jag har varit vaken sen en liten stund tillbaka. Idag tog vi visst sovmorgon hela familjen, skönt. 

Låg och tänkte på de. Snart är Selma 1,5 år gammal. Eller de är nog de jag svarar när folk frågar. Tiden går så fort, så har ingen direkt koll längre. Förut så hade jag stenkoll "idag är hon 8 månader och 3 dagar gammal osv" de händer iaf mycket just nu så tänkte passa på att skriva ner lite (mest för min egen skull och kul att se tillbaka till och jämnföra med syskon framöver). 

Idag kan hon säga hej, mamma, pappa, strumpor, titta, tackar, alla babblarnas namn, jama som en katt, skälla som en hund, låta som en häst. Hon svarar även med ett glatt "mmm" över de hon vill ha. Så man kan faktiskt komunicera liiiite. Jag brukar tex visa bananen och fråga om hon vill ha den innan jag öppnar den. 

Som jag skrev igår så kan hon numera även en del rörelser till vissa barnvisor. Favoriterna är imse, vimse spindel, huvud axlar knä och tå samt klappa händerna. 
Hon dansar när hon hör bra musik och hon älskar fortfarande babblarna men även Pippi har blivit en stor favorit här hemma. 
Hon älskar böcker och vill gärna att man ska läsa favoriterna om och om igen. Jag och Chrille brukar turas om för att slippa bli "hjärnskadade". Vissa böcker kan jag numera utantill. 
Hon kan även peka ut vissa saker i böckerna så som katt, glass, fågel, hund och sol. 

Hon har blivit mer givmild på att dela ut pussar och kramar. Förut var hon mer resarverad och de var inte alltid man fick en puss. Igår pussades Selma och Lucas för första gången, de stod där och gapade som två fiskar, så gulliga önska jag fick de på bild. 
Hon är även lite redarverad till en början när vi träffar nya människor, eller är i nya miljöer. Inte alltid men oftast. Då ska jag bära på henne eller så hänger hon i mitt byxben inann hon har kollat läget och sen går hon loss. 

Nattningarna och maten går okej. Hon äter bättre nu än för bara nån månad sen vilket har resulterat i fler vällings fria nätter. De speglar verkligen av sig om hon har fått i sig sin middag eller inte. Skönt för mig att de går åt rätt håll. På ca 3 veckor har hon ätit kanske 3 gånger. 

Förövrigt måste jag säga att hon är en glad tjej som förstår väldigt mycket. Igår hittade hon torstens borste och borstade sen lillagubben, hon tar efter mycket av de vi gör tror jag. Hon älskar även att borsta tänderna, bada och leka med sin pappa. När hon är ledsen är de oftast mamma som är bästa trösten. 

Ja, listan kan ju göras lång men jag stannar där. Nu är de dags för mig att väcka Selma som inte vaknat än och klockan är 9.00. Dags för oss att äta frukost sen får vi se vad denhär dagen har att erbjuda! 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback