bara jag

Ännu en heldag utan Chrille har snart passerat. Barnen sover sen ett tag tillbaka och jag njuter av lugnet. 
Nu när jag är så inställd på Chrilles nya jobb så räknar vi ner dagarna. Hans jobb nu, har många föredrar med att sluta tidigt men när nätterna kommer och långa dagar så är den här mamman helt slut. Hur underbart de än är att vara föräldrarledig, umgås med sina barn, hur mycket man än älskar dom så gör sig tillslut behovet av den andra föräldern påmind under långa dagar som dessa. Spelar ingen roll hur snälla dom är. De ska ha mat, torra blöjor, badas och nattas med mera. Ikväll berättade jag en saga för Selma, i trettio minuter. När fantasin tog slut sa hon bara "berätta mer" då hade man behövt sin andra hand ta över här hemma. Detta är inget klaga- inlägg men nån annan känner säkert igen sig. 
Ibland känner man sig nästan otillräcklig och vill bara att han ska kliva innanför dörren och komma med ny energi eller ta över ett blöjbyte. På tal om blöjor. Längtar tills Selma slutar med blöja. Hon säger till när hon gjort nr två och är mycket medveten om pottan och vad den ska användas till. Ändå får hon panik såfort vi sätter henne där. Alla tips på att få sitt barn torrt mottages gärna, även om jag inte känner mig stressad över att hon måste sluta n u. Så är de ändå nästa sak som komma skall! 
Imorgon åker vi iaf raka vägen till affären och storhandlar efter Chrilles jobb. Som jag säkert nämnt tidigare, älskar den här familjen att storhandla. Även Selma. 
För övrigt så kommer barnens farmor från Norrland och hälsar på imorgonkväll och stannar över helgen. De är de som står på resen av veckas "schema". Vi ska försöka komma iväg på något också. Kanske ett lekland? Men jag vill hellre till Ikea, haha. Får se vem som vinner mamman eller barnet. 
Idag tog vi oss iaf ut på en promenad i de fina vädret, vilka dagar vi haft nu ändå. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Kommentarer
Postat av: Li

Vi slutade med blöja på Waldemar precis före jul. Jag ville göra det när vi var hemma båda två under en längre period så vi kunde hjälpas åt. Ni kanske ska ha som mål att få henne blöjfri nästa gång Chrille är ledig flera dagar i sträck, typ påsk? För i början kan det vara lite bråkigt. Men det vi gjorde var att vi tog av blöjan lite då och då här hemma. Och det hände olyckor men det upplevde jag mer bars gjorde honom medveten om att det blir blött. Och så använde vi kalsonger från första stund vi tog av blöjan. Så det är ett tips. Ta av blöjan redan nu när ni är hemma. Inte jämt kanske men då och då. Gör ingen grej av det. En annan sak som funkat jättebra för oss var att läsa bok. Waldemar satt ofta på pottan eller toaletten och då läste vi bok. Oftast böcker om att gå på pottan eller toan. Waldemars favorit är busiga bebbens potta. Då blev det något positivt att gå på pottan. Därför underlättar det om ni är hemma båda två när ni väl bestämmer er för att sluta helt eftersom man ibland kan få sitta en stund och då är det jobbigt om lillasyster kräver uppmärksamhet också. Nu blev det så långt här så ver knappt vad jag skrivit. Men det var lite tips. Fråga bara om du undrar något mer. :) när vi väl slutade så gömde jag blöjorna för annars ville han ha blöja på sig. Vi använder ju fortfarande på natten. Men efter någon dag bara så var han stolt och nöjd över att ha slutat med blöja. Om ni har någon kompis som inte har blöja längre kan det ju vara en morot att visa Selma hur kompisen gör. Waldemars bästa kompis blev blöjfri först och när Waldemar såg honom kissa på toaletten ville Waldemar också göra det. Men som sagt. Fråga om du undrar något så kan jag tipsa hur vi gjorde. Lycka till!

Svar: NU kan ja godkänna!

Tack för dina tips och din övriga respons i min blogg. Kul med läsare som ”lämnar spår” :-)
Skönt att de verkar funkat så bra för er med pottan. Ska absolut ta till mig dina tips! Ha en bra dag 😀
Linn

2018-01-23 @ 23:22:42
Postat av: Christin

Hög igenkänning 🙋🏽‍♀️ Speciellt nu när jag är gravid, jag klarar inte av att vara så aktiv som Vilgot skulle behöva vara. Pontus kan åka till badhuset med honom och bada två timmar men sist jag gjorde det fick jag så mycket sammandragningar och var helt slut. Nu passar baddräkten garanterat inte heller 🙈 och det är som du säger, det har inget med hur mycket man älskar sina barn. Vilgot betyder hela världen för mig men när han har rivit ut blöjskåpet för tredje gången och skriker när jag ska bära in honom när vi varit ute är det skönt att ”ge” honom till Pontus 😂 (papporna känner ju exakt samma). Tur man är två som delar på ansvaret 😂

Svar: Åh tiden som höggravid och sen roa sitt barn är ingen bra kombo. Och inte blir de mycket lättare sen med två små. Skönt att bli av med den där stora magen dock. Att kunna leka och vara rörlig igen. Men snart är hon här. Man kommer ju ändå in i de fort. Men ibland är de bara lite extra jobbigt som du själv beskriver att man aldrig har möjligheten att ”ge bort dom” haha 🤣💪🏻
Linn

2018-01-24 @ 06:33:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback