Hej

Nu sitter jag här i soffan, alldeles ensam. Chrille är med en kompis i Norrland och fiskar där han stannar enda fram till Söndag. Han ringde nyss och sa att de satt under ett skjul och drack varma koppen i regnet. Hur som helst, så blir de min första natt själv i en ny lägenhet. Men de ska nog gå bra, har ju trotts allt Torsten om de skulle hända något läskigt ;-) närå, allt känns väldigt bra, så har ingenting att vara rädd för. Vi flyttade som sagt in i Söndags och igår blev sovrummet klart, eller iaf färdig målat så de går undan och de blir jätte fint. Nu börjar ögonen att åka hiss, så ska krypa ner i sängen och läsa några kapittel som jag fått i läxa tills imorgon. Sista sekunden, jag vet men vem har lust att läsa när de finns så mycket att pyssla med hemma? Finner ingen ro, utan vill bara att allt ska bli klart. Justja, tjejerna åkte precis och jag fick en jätte fin present av Malin och Ida. En plånbok som jag spanat in på Åhlens city de senaste två gångerna jag varit där. Har kännt och klämmt på den båda gångerna men har försökt att motstå eftersom att de nu finns viktigare saker att lägga ut pengarna på, men nu är den iaf min :-) Tack ännu en gång!
Nej, lite sömn skulle sitta fint nu så man orkar med morgondagen som består av både skola och jobb. Nu mera hatar jag Torsdagar!

tillbaka

Hej!!!
Nu funkar internet här i nya lyan, så snart blir de som vanligt här igen. Bilder på lägenheten osv kommer så småning om... :) Just nu ligger jag i soffan med Malin och Sophie, har precis ätit och väntar nu på att Ida ska komma!

sista natten på täppgatan

Hej..
Känner att jag inte riktigt har tid med bloggen jusst nu. Har fullt upp här hemma (imorgon blir de flytt), skola och jobb. Men igår var jag ledig, från båda delarna så jag hade en jätte bra dag. Började med att åka till Stockholm med Malin och Sandra. Det blev en fika och lite shopping och sen åkte jag och ett gäng från jobbet hem till Minna (min kassaledare) på kvällen. Där de bjöds på mat, massa alkohol, dans runt flaggstången, lekar och så vidare.
Det var mindre kul att jobba idag dock, men som tur är fick man ju lite medlidande från ett par stycken i kassan!
Nu ska jag typ rengöra ugnen och sånt där annat kul som man gärna gör en Lördag kväll. Det lär ju inte bli så mycket bloggande de senaste dagarna. Men man vet ju aldrig!

frånvaro

Hallå där!
I Måndags åkte jag på läger med klassen till Gnesta i två nätter, så kom alltså hem idag. Därav min dåliga uppdatering, tanken var att jag skulle blogga innan jag åkte i Måndags morse, men försov mig så.. ja. Lägret har i alla fall varit bra, man lärde känna varandra snabbt. Vi lagade mat tillsammans, hade lite lektioner i en stuga vid vattnet, åkte in till Mariefred, kikade på slottet, fikade och shoppade. Annars har vi mest umgåtts, lekt lite lekar, gått promenader mm. Det var skönt att komma iväg en liten stund, men imorgon börjar verkligheten igen. Skola från 8.45-16 sen direkt vidire till jobbet och köra till sägning. Jag gick ju på semester för snart en månad sen, så de känns väl helt okej att jobba några timmar ändå :-)



söndag...

Vi började med frukost på en uteservering.
Kom visst hem med lite annat än de jag skulle också. Ett par marinblå byxor från Zara.
Ett rosa linne från hm.
En vit spetstopp från Zara.
Genomskinlig plast ficka till papper (istället för en pärma) och almanacka från ordning&reda.
Sminkväska från Åhlens.
Trasiga fötter efter några timmar på stan samt nya ballerina skor= ingen bra kombo.

om en vecka

Hoppas den kommande veckan går fort, vill att de ska bli nästa Söndag nu. Jag vill flytta! Det känns ju sådär att bo med massa kartonger överallt, de flesta lådorna är tomma när man öppnar dom och letar efter något, det är stökigt och rörigt. Jag längtar tills vi flyttat och kan börja måla, eller nej jag längtar tills allt är målat och klart och vi kan börja inreda.

inflyttnings/födelsedags fest

Godmorgon! Idag är jag pigg och redo för att åka och shoppa. Gick hem vid elva igår från Hanna och Simon, skulle ändå inte med ut och kände mig inte så partysugen. Kors i taket att man kan känna så ibland, vilket resulterar att man mår bra idag. Hade iaf en trevlig kväll, de hade dukat upp med kräftor och tillbehör på
innegården och gjort de fint.

Av mig och mångla fler fick dom en korg full med roliga saker!!


kul inlägg

Klockan snart halv tre och jag är redan helt slut, känns som att det är kväll. Har varit uppe sen sex imorse, då jag tog första promenaden med hunden. Sen hände det lite saker där emellan. Gick och la mig en stund tills klockan blev åtta, då han skulle ha mat sen ringde klockan en sista gång drygt en halvtimma senare då de var dags att sätta på sig träningskläderna för att sen gå ner till gymmet och köra en timmas aerobic som för örigt gick helt ok och var jätte kul. Där efter promenad med hunden igen, hem, duscha, ner på stan äta lunch med Malin och så hem igen, typ. Nu lägger jag mig på soffan och blundar ett tag, för att orka med kvällen då de är lite fest hos Hanna.


Blöthund

När som helst kommer mamma och hämtar Bobby. Han och Torsten är inte så där jätte tajta, Torsten tycker att han är lite läskig så har de senaste dygnet hållt sig från golvet och bara spanat in honom. kan ju säga att det inte är något vidare att vara hundvakt i detta väder, först för att man måste ut med honom och sen för att de lukar blöthund i hela lägenheten när man kommer hem.

tills döden skiljer oss åt

Efter skolan idag åkte jag hem till mormor och morfar för att hämta deras hund, jag ska vara hundvakt idag sen tar mamma över. Eftersom att morföräldrarna ska på bröllop, morfars äldre bror 70+ ska gifta sig på Gotland imorgon. Visst är de gulligt?

skolshopping

Studiebidraget är här! haha. Så i helgen är tanken att åka upp till Stockholm och fylla mitt fina pennskrin från mallorca samt köpa en almanacka och ett datorfodral. Lite skolgrejer, alltså.

silver/ svart metallic

Väldigt fina tröjor, som ger ett väldigt stort vill-ha-begär, som är väldigt/lika snygga till vardag som till fest!


en, två, tre, fyr, fem, sex, sju, ått!

Efter fika besöket hos Malin så träffade jag Emma en stund utanför oss vid bänken, hon tycker att jag ska med på aerobicen på Lördag. Jag älskar ju att köra step och har gått från sämst till rätt bra. Idag går jag på de svåraste passen och hänger med i nästan alla steg. Så nu vill jag ha en ny utmaning så tänkte prova på aerobic som sagt. Vi får se hur de går, de ser ju så kul ut. Fick iaf en special undervisning på gräsmattan av Emma, där vi stod ett bra tag och studsade fram och tillbaka och räknade steg hit och dit. Man måste ju börja någon gång, ingen är ju proffs från början!



fika paus

Nu åker jag hem till Malin som är barnvakt till lilla Vendela. Men innan de blir de ett stop på affärn tänkte köpa med mig lite fika!

inget slut

Idag hängde vi med 2orna hela dagen, de hade planerat dagen så att vi skulle lära känna varandra mer. Började med en kort presentation av sig själv inför drygt 40 pers, lite darrig på rösten, handsvett och hela den baletten så lyckades jag få fram något iaf. Efter de så gick vi tipspromenad och lekte lekar, en rätt jobbig skoldag med andra ord ;-). När jag kom hem gick jag ner i källarförrådet där jag har rensat, slängt två stora sopsäckar med kläder och väskor eller slängt och slängt, jag skänkte de till myrorna. Har gått igeonom ännu mer skit, städat, rensat och varit på returen. Det tar lixom aldrig slut...

slut

Slog mig precis ner i soffan iklädd Chrilles morgonrock efter en kall dusch. Väl behövligt efter en svettig lång promenad på en och en halv timma med Malin. Känner mig lite som en överkokt spagetti och tror jag kommer att somna gott i natt :-)

inlove

Till löning tänke jag och Malin åka till Stockholm för att shoppa lite nödvändigheter på ordning&reda till skolan. Var inne och tittade på gina tricots hemsida nyss och hittade en jätte fin kofta som jag också måste spana in när jag är där!

fattigmans kost

Jag går direkt stenhårt in i det här med studentliv
och käkar nudlar till middag.

eller så var jag lite sugen på det och orkade inte laga mat till mig själv, eftersom Chrille jobbar!

frech

Fy fan vad torr, äcklig, ormaktig och flagnig jag är. Dags att börja acceptera att bli blekfis och dra fram svempen och skrubba bort "färgen" sen dränka benen i lotion.

Första skoldagen

Jaha, då var första skoldagen avklarad. Vaknade flera gånger inatt/ imorse och trode att jag hade försovit mig. Var nervös och pirrig och hade svårt att somna om, men fick nog några timmars sömn ändå. Dagen har i alla fall varit väldigt bra, vi fick en liten gruppuppgift som vi skulle presentera med hjälp av att bygga någonting med papper, kartong, klippa, klistra och hela det köret. Kände nog att jag tog lite för mycket plats i gruppen där, men de är bara för att jag älskar att pyssla. När vi skulle presentera vår ide där imot så gick pulsen i 190, alltid pirrigt att prata inför nya människor och ha massa ögon på sig. Men de släpper snart och de gick bra ändå. Måste också erkänna att de var en väldigt härlig känsla att få använda "vanliga käder" igen, att slippa sätta på sig maxi kläderna. För att de blir ju anntingen dom, mys kläder hemma, träningskläder på gymmet eller finare till fest. Det där mitt emellan, dvs skol kläder var ett bra tag sen jag använde.

rutiner

Fick ett sms om att mina kronor kommit till posten så ska snart ner och hämta dom och handla lite grönsaker till maten ikväll innan jag går och tränar. Det blir både step och core med Emma, plus att jag varit ute och gått i nästan en och en halv timma idag, skönt! Dags att komma in i rutiner och sätta fart med träningen på riktigt igen, de blir ju lätt att man unnar sig både det ena och de andra just nu. Men de är ju så de ska vara när man har semester!



fler


imorgon

Godmorgon. Idag är de sista dagen på semestern men jag har ingen ångest för de, för imorgon börjar skolan och de ska bli jätte kul. Är laddad för att sitta vid skolbänken och att få börja använda hjärnan på riktigt igen. De ska bli spännande att se klassen, lärarna och så vidare.
På taxinge slott fanns de massor av fina vy kort, jag köptde det här och tänkte rama in de och ha som tavla.

längtar

Jag längtar verkligen tills vi flyttar, tills alla rum är vit målade och vi får börja att inreda. Just nu kollar jag knappt på käder utan lägger mycket hellre ut pengarna på saker till nya lynan. Här är de saker jag köpte idag, ljus kopparna är tio gånger finre i verkligheten än på bild.

Brittis

Är sugen på att beställa hem det här fina påslakarnsettet från ellos. 89:- kostar de nu istället för 219:- så de är väl inte så mycket att snacka om egentligen. De finns även i beige, blått, grått och lila!
Påslakarnet heter Brittis= min mormor.

dagen

Efter promenaden idag med Malin bestämde vi oss för att åka ut till Taxinge slott och fika. Det blev både macka och äppelkaka med vaniljsås fast de var ju inte precis lätt att välja bland alla hemmagjorda bakverk. Medan vi ändå var i farten så åkte vi vidare till Hedlandet, där de blev lite shopping. Har även varit förbi hos Ida (E) och spanade in hennes nya lya. Kom iprincip nyss hem, så nu blir de bara soffhäng framför 2 and a half men.

prommis

Malin är på väg hit för en pw. Skönt att röra på sig, hoppas de inte börjar regna bara.

pengar pengar pengar

Godmorgon.
Idag gick jag upp tidigt för att lämna in bilden på verkstan och de ringde nyss med ett tråkigt besked. Bilen kommer att gå på mycket mer än vad vi först trode, eftersom han hittade andra saker nu när man väl började gå igenom den. Nästan hela fyratusen kronor till får jag räkna med, så hela kalaset går på drygt sextusen. Jaja, ska försöka att inte hänga läpp för de. Det måste ju verkligen göras och jag skulle aldrig klara mig utan min bil.

Hundvakt

Ikväll är vi hundvakt här hemma till Chrilles mammas hund/ Torstens bästis! Vi ska snart ut på en promenad, tänkte gå till Jätten och tillbaka, ska handla lite sen går vi hem och kollar film och myser med djuren i soffan.

update

Idag har vi varit väldigt duktiga här hemma. Vi har rensat och slängt som aldrig förr. Fan vad skit man samlar på sig. Nu har vi bara packat ner de vi verkligen använder och de som är helt, rent och fint. Har slängt massor med omaka handdukar, sängkläder, fula gardiner, glas, burkar och andra köks saker som sjunger på sista versen. Har också gått igenom varje nagellack för sig och slängt de som är dåligt. Ja, ni hajar! Nu är vi helt slut här hemma, efter att ha hållt på hela dagen. Jag menar, de tar ju sin tid att rulla in varje litet shot glas för sig i tidnings papper. Vill dock inte ta åt mig all ära, utan måste tacka Malin ännu en gång som erbjöd sig att hjälpa till och har gjort massor♥. Nu har vi som sagt gjort de jobbigaste så resten tar vi när de närmar sig, men de känns iaf väldigt bra att ha kommit så här långt.
Vardagsrummet. Torsten är nog den enda som är nöjd över hur de ser ut hemma just nu, han hoppar in och ut i alla tomma kartonger.
Sovrummet.
Tio kartoinger med köks saker.
Har diskat alla dammiga prydnads saker och alla ljus koppar samt pillat bort allt stearin.
Här är bara hälften av alla sopor.
Chrille däcka precis i soffan.

dags att börja packa

Om ett tag ska jag och Chrille upp till hans mamma och hämta massa flytt kartonger, sen är de bara att hugga in. Vi flyttar ju om två veckor och vi har ju en del prylar och två fulla förråd. Ska även passa på att rensa och kasta så mycket som möjligt, både kläder och annat som man samlat på sig.

Mys Lördag

Igår var Sophie och Erik över på middag. Vi käkade tre rätters, som Chrille lagade till och efter det blev de film. Malin kom också förbi en stund och gjorde oss sällskap.

Friday

Har precis ätit den här stadiga middagen. Nu ska jag snygga till mig lite sen ta bussen tillsammans med Malin hem till Ida där vi tänkte parta lite!

Hjärtan på tråd

Idag har jag och Malin flängt runt hela dagen. Vi har bla en sväng till Moraberg, där jag köpte en blomma och kruka. Vi var också inne på inredningsbutiken i Rosenlund, där jag hittade en "krona på pinne" som man ska sticka ner i en blomma. Så tjusigt så! Jag är väldigt inne i inrednings saker just nu, men det är bara för att jag och Chrille ska flytta!!!! Idag fick vi beskedet om att allt har gått igenom vårt lägenhetsbyte. Vi är överlyckliga och i slutet av månaden kommer vi att flytta till en trea på Mariekällgatan med balkong!

godmorgon


step

Var nere och körde en timmas step nyss hem Emma, de var riktigt jobbigt men skönt att komma igång igen. Första passet sen jag gick på semester. De bästa var nog efteråt då de bjöds på pannkakor, mackor, jouice, nötter och massa frukt till alla medlemmar!

onödiga pengar

Igår besiktigade jag min bil, som inte gick igenom :(:(
Var precis hos mekonomen och bad om ett pris förslag, för vad de skulle kosta att åtgärda problemen men han kunde inte svara på de förens dom tagit in bilen och kollat på den som bara de skulle kosta sexhundra koronor. Plus delar och jobb så vill jag egentligen inte veta vad kalaset går på. Nu ska i alla fall jag och mamma när som helst åka iväg till en annan bil verkstad som förhoppningsvis inte är lika dyr. Annars så är de ju bara att betala eller att vara skyldig pengar igen, jag som den här månaden hade betalat av var enda öre på bilen. Så nu är den min och så kom de här. Bajs!!!

sommaren är slut

Idag är de exakt en vecka sen vi kom hem från Grekland. Nu vill jag tillbaka! Sommaren är ju slut och de är bara att acceptera. De är höstigt ute i luften och kallt på kvällarna. Jag flagnar precis överallt antikte, ben, mage, rygg och armar. Så ska nog besöka solarieöna en snabbis för att få behålla färgen liite till. Är inte redo för höst och blekfis riktigt än.

rastlös

Här har vi mina tjugo kronors fynd. Spännande va?
Känner att jag har väldigt lite att göra här hemma. Tvn är upptagen av Chrille och Pata som kollar fotboll och jag sitter bredvid som tredje hjulet och försöker syselsätta mig själv på egen hand.

Kärlek övervinner allt

Seconhand butiken idag hade inte så mycket att ebjuda, köpte bara två "godis skålar" och en annan liten vas eller vad de nu var, fin var den i alla fall. Hela tjugo kronor fick jag betala, och de är inte illa. Efter de åkte vi vidare weda, där både jag och Ida hittade en väggtext med en massa ord på latin bla...

seconhand

Det blir ingen promenad förr oss idag, de blir ju inte bättre utan snarare värre. De öser ner och åskar på samma gång, men jag ska försöka att inte hänga läpp för de. Ska plocka upp Ida på stan nu sen åker vi ut till Viksängen för att spana in deras seconhand affär, sen åker vi hem till Ida och lagar något att äta. Jag frukar dock för att gå bort till bilen...

regn

Jag och Ida hade bestämde en promenad nu klockan tolv. Vi drog oss precis ur den, eftersom att de spö regnar. Men om de har lust att ge sig snart så går vi ut då istället. Det är så tråkigt att de ska vara sånt här väder på semestern. Vi vill ju utnyttja dagarna till max, genom att ligga på stranden, grilla, ha picknick, gå på grönan, tälta osv. Men nu vet man inte riktigt vad man ska hitta på...

Tredje gången gillt

Nu gör jag ett nytt försök och laddar om alla mallorca bilder på nytt för tredje gången. Precis när jag laddat upp femtio bilder på nytt igen, så hänger de sig. Så nu kör jag några i taget, de är väldigt drygt men vad gör man inte. Hoppas verkligen att mamma blir glad för albumet när hon fyller år.

Film kväll

Jag, Chrille och Pata gick ner på stan och hyrde film.

till hemmet

Det blev lite shopping idag. Kom hem med två påslakan sätt, sex st jätte vinglas, (då jag alla mina andra utom ett gått sönder) trä galgar, en blomma och sen en tavelram från Mio. Tyvärr var dörrmattan slut, men jag ger mig inte utan tänker åka upp senare när den kommit in.

Rent och fint

Det var väldigt skönt att vakna upp i ett städat hem idag och i en nybäddad säng. Sen vi kom hem från resan har de sett ut som hej-kom-och-hjälp-mig-men-ingen-kom här hemma. Tvätt precis överallt och så vidare, men nu är de fint igen. Om ett tag ska jag åka upp till Ikea och kika lite, får se om jag får med mig någonting hem men de tvivlar jag inte på.

Ska även förbi Mio och köpa någon utav dessa dörrmattor. Då kan jag stryka ännu en grej på min lista över inrednings saker jag ville ha!!

Sätta lite fart

Nu är vi klara i tvättstugan, ska fortsätta plocka undan här hemma men bli ju aldrig klar. Finns andra saker att göra mellan varven, som att prata i telefon, kolla datorn mm. Men nu vill jag bli klar, så jag kan åka hem till Ida sen och hänga hemma hos henne hela kvällen.
Idag blev de hemmagjord broccoli och bacon paj och fetaost sallad till middag!

ps.

Köpte med mig en kudde från stan också. Vill helst ha en till likadan till samlingen, men vi får börja så här. Dom är inte gratis.

lite nytt

Gick ner en liten stund på stan idag, de var jätte länge sen jag var där. Fick med mig lite nytt hem. Behövde ett par nya byxor tills jag börjar skolan snart. Så de fick bli ett par enkla svarta med dragkedjor, ett skärp till de plus en poncho, den blir nog skön nu när hösten närmar sig!

Tvätt

Idag har jag och Chrille tvättstuga. Vi har nog rekord mycket tvätt med tanke på att två proppfulla resväskor med kläder ska tvättas, sängkläder och ja lite till. Annars skulle jag vilja hitta på något idag, kanske gå på en bio eller kika runt på ikea? Får se vad som händer, men innan ska de som sagt tvättas och städas.

irri

Just nu är jag rätt irriterad, tänkte beställa hem lite fotton på extrafilm. Framför allt massa bilder från mallorca, eftersom jag tänkte göra ett foto album till mamma i födelsedags present. Började först med dessa fyra bilder, som jag tänkte rama in och ha hemma. Sen när jag ska ladda upp de andra 50 bilderna så hänger sig allt så klart. Så jag får göra om de en annan dag, hon fyller inte förns den tjugotredje, men ändå. Det tog ju sin tid att välja ut 50 bilder av drygt 500 om man säger så!!!


matkoma

Kom precis hem från Nyken, blev bjudna på grillat, bakpotatis, massa såser, sallad och så glass, banan, grädde och chockladsås till efterrätt. Så nu känner man ju sig så där lagom spänd i kistan. Ikväll blir jag själv hemma, Chrille ska iväg nu och natt fiska med en kompis. Men de ska bli skönt att få vara själv ett tag, ibland så behöver man de.

Sön

Nu åker jag och Chrille vidare. Vi är bjudna på middag hos mamma och Tomas, de känns som vi har flängt runt hela helgen. Fest i Fredgas, kräftskiva i Lördags och middag idag. Inte för att jag klagar, de ska ju hända lite på när man har semester. Sitta hemma och häcka i soffan kan vi göra någon annan dag.

Detaljer

Sitter i soffan och kikar runt på massa heminredning saker. De finns så mycket fint som jag vill ha! Framför allt dessa saker. Har beställt kronorna längst ner. Från ellos 299kr plus 20% rabatt på de. Har letat ett tag efter sånna, men antingen är de svindyra eller så är de för "rostiga". Tänkte att jag skulle ha en blomma i den stora och ett ljus i den lilla. Skulle även vilja ha kudden, har redan tre stycken stjärnkuddar hemma, men vill ha dom här också. Så de blir nog en till beställning. Tänk om man var gjord av pengar...

Kräftskiva

Hej.
Var hemma strax efter fyra inatt, så idag är jag rätt trött.
Men de blir ingen lugn och ro nu, utan ska ta en snabb dusch sen ska jag och Chrille gå hem till hans mamma där vi är bjudna på kräftskiva.

Sommaren är kort

Gick upp tidigt imorse, för att kunna ligga på playan hela dagen. Jag, Chrille, Malin & Emma åkte ut till Trosa havsbad, där vi låg i fem timmar tills vi fick nog. På väg hem plockade vi upp Sophie och vidare till systemet och maxi för att handla för ikväll då de blir lite mys hemma hos Malin & Wiggo med vin, mojitos, snacks mm. Vi tänkte sitta ute på en filt så länge de går, för de gäller ju att passa på.

:)

Här kommer massa bilder från resan, som var jätte mysig. Vi hade semester helt enkelt, åt och drack gott varje dag hittade även två favorit resturanger. En till lunch, då vi alltid tog en grekisk sallad och sa alltid "see you tomorrow" när vi var klara till tjejen som jobbade där. Vårt andra favorit ställe åt vi på de fyra senaste kvällarna, vi blev stammisar och fick till och med reservera de bästa bordet med utsikt över vattnet. Annars har vi solat och badat, så klart. Åkt båt och shoppat lite samt tagit jätte mycket kort. Har drygt 800 bilder tillsammans. Allt var iaf jätte bra, utom typ 5-10 sekunder en natt, då vi sitter uppe i sängen och spelar kort. Jag ligger i sängen och halv sover och spelar eftersom att Chrille hela tiden ville köra bara en gång till. Helt plötsligt låter de som att de är folk i hallen/korridoren utanför och bankar på allas dörrar. De bullrar jätte högt och helt plötsligt börjar allt skaka. De blev alltså ett jordskalv, men innan de trode vi att de var på väg att bli jordbävning. De var skit obehagligt och de var väldigt svårt att sova den natten. Väntade bara på att de skulle skaka loss igen och vi skulle få hela taket över oss. Men de var lungt iaf, Chrille tyckte att de var coolt att vi var med om de så vi får väl säga så då. Näe, nu är klockan alldeles för mycket och de har varit en lång dag på både buss, flyg och tåg. Nu ska jag sova i min egna säng <3

karpathos

Fler bilder kommer sen :)De tar bara sånn tid att lägga upp dom!