catch&release

Just nu börjar en romantisk komedi på trean, lika bra att passa på att kolla medan Chrille jobbar. Annars är det ju inte direkt en film som vi kan eller vill se tillsammans!

Lite förberedelser

Har sprayat mig och målat naglarna med mitt fina nya glitter lack som matchar fint med nya ringen. Nu tänkte jag även noppa ögonbrynen så att även de blir lite fina tills det nya året.

lucky me

Hej!

Jag har haft två shopping dagar både igår och idag.
Igår blev det Stockholm med Chrille. Vi åkte upp med två tåget och strosade omkring tills de stängde och sen satte vi oss ner på en resturang och åt middag. Vi skippade bion och tog ett tåget hem istället, köpte med oss godis och la oss i soffan och kollade på en film. Det gillade fötterna efter några timmars shoppande. Av Chrille fick jag två fina tröjor och sen köpte jag även ett nagelack och en ring tills imorgon.
Jag var även på jakt efter en speciell tröja som jag ska ha på mig imorgon, en som jag redan har fast jag ville ha den i svart. Så jag och Chrille gick runt till Stockholms alla bikbok affärer och letade och frågade men den var såklart slut överallt. Men ibland har man tur, som idag. Då jag, Malin och Sophie åkte upp till Skärholmen där jag lyckades få den sista i hela butiken och i min storlek också! Så var rätt nöjd när jag gick därifrån.
Ikväll blir det lugna puckar, ska spraya in mig med lite b.u.s och försöka gå och lägga mig i tid. Ska upp tidigt imorgon för att öppna på jobbet och sen blir det hem och fixa sig för att sedan parta hela natten och då vill man ju inte vara trött!

årsresume


Januari
Här började jag och prov träna på world class och där med började jag också äta nyttigare och shoppade på mig lite nya träningskläder.

Feberuari
Efter en hemsk vinter med massa minus grader så sålde jag äntligen min bil. Den vägrade att starta flera gånger och jag kom ofta för sent till jobbet. Dörrarna frös fast och värmen fungerade knappt, listan kan göras lång. Utom bil försäljningen så var det en del festande. Carro hade bla sin sommarfest och alla tjejor var solarie-bruna och bar klänningar och lyssnade på sommar musik.




Mars
Fortsatte att träna flera gånger i veckan och shoppade på mig ännu mer träningskläder. Skorna fick jag av mamma när vi var på en shopping runda i Skärholmen. Köpte även ett par converse skor för första gången i mitt liv, köpte Elsas värld boken som jag blev lite besatt av (båda böckerna). Efter några veckors buss åkande blev jag äntligen med bil igen och den här gången till en 1000 gånger bättre sådan.
Och den blev även en hel del hemma/för & efter fester hemma hos mig och Chrille!

April
Det blev vår och jag solade i mitt vardagsrums förnster och käkade en del isglass och tog några promenader.


Jag köpte den här virkade toppen från h&m som jag älskade och använde flitigt.
bla. På Emmas 21 års fest med amerikanskt tema (forever 21) en väldigt lyckad kväll :-)

Maj
Wc bjöd in alla medlemmar på fest på 550, jag och Chrille bjöd in Hanna & Emma + deras respektive på drink kväll. Och utom det så blev det några lata dagar i solen och lite träning på det.
Åkte även på en härlig vagel under ögat och ville bara stanna hemma i sängen.

Juni
Det blev några soltimmar i dalparken. Firade Jockes student, åkte till Mallorca tillsammans med mamma & Jocke och så midsommar firade hemma hos Malin. Där jag hade på mig min lilvs första långklänning som jag köpte i Mallorca.

Juli
Gick på semester i tre veckor, njöt av sommaren, var på en mysig sommar/födelsedags fest för Ida och köpte på mig ännu fler lång klänningar.





Och så för att inte glömma, vår resa till...

Augusti
Den här månaden skulle vi flytta så jag gjorde inte så mycket annat än att shoppa inrednings prylar och packade och rensade och slängde och städade och... fixade och donade!
Just ja, började ju skolan i slutet av Aug. också. Var tvungen att ta en "dagens" på första skoldagen såklart.

September
Flyttade in i slutet av Augusti och fyllde år i samma veva. Så firade mig lite i September och fick en jätte fin plånbok av Malin & Ida som jag använder dagligen. Lika så min fina västa från Åhlens som jag köpte och det var ett väldigt bra kap! Även om det var rörigt vid flytten och tills allt var klart så njöt jag varje sekund av att äntligen ha balkong för första gången i mitt liv (sen jag flyttat hemifrån). Annara kämpade jag och Chrille på med att få fint hemma och målade om hela lägenheten.

Oktober
Här var det tydligen så varmt så man kunde gå med bara tshirt och även första gången jag plockar svamp (i vuxen ålder) utom det så åkte jag på en sån där härlig vagel i ögat (igen). Inte nog med detta så blev Malin ögare till en jätte fin lägenhet. Om drygt en månad så blir det inflyttning!

November
"jul pyntet" åkte fram tidigt. Jag letade som en galning att ha på mig något till nyår. Hittade en klänning som jag blev kär i, men som alltid var slut. Tills jag en dag lyckas beställa hem en och det visar sig sen att den inte alls var bra... gjorde också mitt livs första tradera köp (fynd) då jag "vann" auktionen över en jacka jag dreglat lite över. Så jag var glad ändå! Juste... gjorde också en liten spontal road trip tillsammans med Emma, Malin, Hanna och Fanny till Gävle för att hälsa på Sofie, Madde och Christin!

December
Ja, här är vi nu och ja! Jag fick köket omkaklat, blev med ett skrivbord, hittade äntligen något att ha på mig till nyår (ned till iaf), fick punka på däcket, upptäckte chai latten, firade jul & juldagen. Och det bästa av allt.. blev moster till lilla fina Noel!

shopping, middag & bio

Imorgon kommer att bli en bra dag. Då jag ska få en av mina jul klappar av Chrille. Vi ska upp till Stockholm strax efter lunch tid, strosa runt i affärer och jag ska få shoppa något och där efter det blir det middag och bio!

Frida kväll

Har varit med Frida hela kvällen. Vi har ätit ost & kex och pratat i massor, precis nu innan hon gick hem så fixade vi hennes nystartade blogg tillsammans med fyra andra. Där dom kommer att uppdatera hur deras lång resa går, där dom bla ska besöka Thailand och Indonesien. Lite avis är man ju, men då är det ju bra att dom har en blogg så man kan "följa med" lite på resan. Bloggen heter iaf http://femaporpastrandenarfleranenelefantpasavannen.blogg.se/
Vilket måste vara värdens längsta, svåraste och jobbigaste blogg namn men med värdens finaste header ;-)

fullt ös

Idag har jag varit med Alva hela dagen. Vi har lunchat, lekt i lekparken, busat hemma, badat badkar och sen fikat med fruktsallad tillsammans med mamma Anna & lilla Noel! Så jag har haft fullt upp, men det är väldigt kul. Efter det har jag städat och diskat, nu känner jag att grannen lagar mat för det lunkar in dit jag sitter. Är själv hungrig så ska nog röra ihop något att äta nu. Funderar också på att ta mig till solariet, gjorde inte det igår. Och om jag ska hinna få till nån liten bränna till nyår.. så måste jag nog ligga i lite. Fast det lockar ju ändå mer att stanna hemma...

vår nyheter...

Jag borde inte bli förvånad men det blir jag iaf. Redan vår kläder hos h&m och det var precis jul.
Här är iaf mina favoriter.

ledig

Igår somnade vi klockan nio här hemma, så najs när jag ställde alarmet på 9.15 och telefonen talade om för mig att jag skulle upp om nästan 12 timmar. Så nu är man verkligen utvilad!
Idag har jag inga större planer, skönt. Ska ta mig ner på stan innan klockan ett och sola billigt tänkte jag. Ett måste innan nyår. Sen tänkte jag städa lite och gå ut och gå en promenad.

juldagen

Om en timma är det middag hos mormor & morfar och klockan åtta är det fest hos Emma & Alex med mask tema. Så ska göra mig i ordning för kvällen nu :-)

påslakans settet

Tänkte visa upp lite av sakerna jag fick igår. Eller det jag fick av det på bilderna var egentligen bara påslakans sättet (som Chrille jublade över när han såg, eftersom han tyckte det var manligt) det andra sakerna köpte jag idag. Fick pengar till en ny vardagsrums matta, så nu är jag jätte glad att slippa plocka och damsuga torsten hår var och varannan idag. Plus att vitt är alltid finast!

jul afton

Hej! Hoppas ni också haft en bra jul.
Min började med att jag blev väkt av mamma och jul frukosten var upp dukad på altanen och brasan var på, så det var varmt och skönt där ute. Klockan halv tre var vi ute hos kusinerna i Enhörna. Där vi började med att kolla på kalle, sen äta julbord därefter gick vi ut på en promenad för att kolla på alla tusen maschaller som tänds på kullarna varje julafton. I vanliga fall brukar vi inte orka på ända upp utan bara kolla på håll, men igår gick vi ända fram till den stora brasan i mitten av allt. Där andra också hade samlats och det bjöds även på glögg och kaffe. Hemma igen var det jul klapps öppning och sen lite fika. Åkte hem vid tio där Chrille väntade på mig, han hade tänt ljus, och lagt en vin flaska på kylning. Vi bytte också klappar med varandra och kollade på sälskaps resan som gick på tv. Sen var min jul slut, men jag var väldigt nöjd med dagen och alla fina jul klappar som jag tänkte visa så småning om!

jobba

Rast i fem minuter till så passar på att slänga in ett inlägg. Idag jobbar jag från nio till fyra och direkt efter jobbet blir det ett snabb stopp på systemet, hem till mamma för att bya om sen hem till Annas mamma som fyller 50 år och där jag ska hjälpa till med mat, dryk och disk hela kvällen :-) Så det blir en hel jobb dag, då blir plånboken glad! Tur att hon bor på samma gata som Mamma i Nykvarn, då har jag nära hem sen när kvällen är slut.. eftersom att jag ska sova där ikväll. Nej nu måste jag tillbaka till kassan.

16.28

Håret blev bra, men bäst blir de om ungefär en vecka då jag har fått lite utväxt. Nu är det dags att byta ut den rosa morgonrocken mot maxi kläderna.

kvällspass

Tiden börjar dra ihop sig för jobb. Måste erkänna att det är väldigt segt att börja så här sent, jobbar från 17-22 ikväll. Det blir mest att man bara går och väntar in tiden, även om det samtidigt är skönt att börja sent då man hinner med en del på dagen. Vilket jag gjort då jag både har handlat, bakat, slingat håret, diskat, vilat och plockat in och hängt upp all tvätt. Nu har jag bara de där underbara strumporna kvar som ska paras ihop, men de sparar jag till sen ;-)

slinga

Tittar på klockan... det är drygt tre timmar tills jag ska åka till jobbet. Funderar på om jag ska ta och lägga lite slingor i utväxten under tiden? Det vore ju bra att se lite fin ut till jul & nyår, ja så får det bli även om det är väldigt jobbigt och tråkigt. Men vill man vara fin får man lida pin, sen blir det ett varmt bad på det.

snickeskaka

Nu doftar det jordnötssmör i hela lägenheten. Julgodiset är klart och står på kylning på balkongen. Så fort den blivit kall ska jag skära upp den i bitar. Så under tiden får jag väl ta hand om disken och ta ner Torsten som har hela huvudet i diskhon och letar om det finns något ätbart.

julgodis

Har precis käkat lite brunch, en omelett med massa körsbärs tomater till. Nu ska jag snart dra upp Chrille ur sängen, som fortfarande ligger och sover. Tänkte att vi skulle åka till Willys och handla lite. Måste bla. köpa ingredienser till mitt jul godis som jag ska göra idag och ta med mig på julafton.

!

Nu ger jag mig ut i snön igen. Ska fixa ett litet ärende & ringa Frida som är hemma och hälsar på :-)

det blev ingen aerobic

Vilken kväll vi hade igår jag, Malin, Emma & Hanna. Allt började så bra med en middag hos Hanna ute på landet innan vi skulle åka in till stan för att gå på aerobicen. Tyvärr kom vi inte längre än till uppfarten då Malin åker ner i diket. Jag får lite panik eftersom att jag känner hur bilden sluttar, hoppar ut och ser sen att ena bakdäcket "svävar" som vi kallade det, det hade lyft ungefär en meter från backen så det fanns ju inte en chans att vi kunde backa eller ta oss ur. Som tur är hade Hanna en granne och den grannen hade en lastbil med dragkrok och lyckades dra ut oss efter drygt en timma. Det läskigaste av allt var att hela lastbilen själv höll på att åka ner i diket, det var snorhalt, jätte trångt, massor med snö och kålsvart (inte en enda gatulampa fanns det). Vi konstaterade iaf att det inte blev någon aerobic och kvällen slutade med att alla sov kvar hos Hanna. Ingen var så taggad på att köra hem i snö yran efter det där. Allt gick iaf bra med både oss och bilden, utom TOZ skylten dvs. Malins reg. sylt men den går att bakna dit igen. Så tur hade vi iaf i oturen :-)
Nu är det dags att gå på två lunchpass, först step och sen core. Hej då länge!

in slagnings fix

Så här löste jag inslagningen av mina hemma gjorda julklpappar. Två påsar fulla med silkespapper, jorden skulle bokstavligen talat gå unger om dom gick sönder. Flera timmar av pill och fix, nej det går jag inte med på. Nu ropar gubben från vardagsrummet att filmen börjar, vi ska kolla på Elf.

finito

Knopparna är på plats och skrivbordet är fulländat.

skola & träning

Kanske borde man gå och ta sig en dusch?
Stepen slutade ju trotts allt för snart två timmar sen, men och andra sidan blev jag kvar ute i kylan ett bra tag. Stog och pratade med Emma som jag inte träffat på över en vecka, eftersom hon varit i Egypten. Så det blir nog ett lager med brun utan sol efter duschen sen ;-) I övrigt så har jag haft en nervös klump i magen hela skoldagen. Den berodde på att det var dags för redovisning, något jag aldrig kommer att tycka om. Men jag gjorde det (såklart) och det gick bra. Kunde dock inte få i mig min lunch (hade redovisningen efter lunchen) och gick runt i cirklar hela rasten och övade på mitt "tal". Nu är det iaf över och imorgon är det sista dagen innan jullovet kan börja.

fjärde advent :)


Vad fort tiden går. Jul afton redan nästa vecka. Slutar skolan på Tisdag, redovisning imorgon. Mitt mål är att inte bli lika tomat röd i ansiktet som i Onsdags. Hehe! Men det går nog bra.

sön

Godmorgon!
Typ. Sov till halv elva. Sen dess har jag suttit i soffan, tänt massa doft ljus och ätit ägg mackor med Chrille.
Nu är han på match och jag ska in vänta mamma som kommer förbi om ett tag. Får se om jag följer med henne till Sydpoolen sen för att gå på hennes pass (core & spinning) fast vet inte om jag orkar ändå. Just eftersom det blev några glas vin igår, fast än jag mår ju prima skinka idag så. Aja, får se. Det var jätte trevligt hos Karine igår btw, massa trevliga kollegor och en musiklek där mitt lag vann (viktig info) det slutade med att alla rörde sig ner mot stan vid halv ett, men jag gick bara ner för att möta upp Chrille som också var ute med sina jobbar kompisar. Sen promenerade vi tillsammans hem genom stan och badparken. Skulle aldrig gå hem själv, framför allt inte nu när jag bor en liten bit längre bort från stan. Men men... en dusch på det här kanske?

spontanare

Nu fick jag helt plötsligt lite brådis. En snabb dusch och lite fix, sen kommer Malin och hämtar mig. Vi ska hem till en jobbar kompis ikväll där flera maxi människor befinner sig. Blir nog trevligt! Och kanske utgång, får se.
Bråttom var det ja.. vad ska jag ha på mig?

fylla ut hålet

Medan man ändå är i farten kan jag passa på att visa mina sista "make over bilder" som är på hyllorna i köket. Eftersom att vi inte har någon köksfläkt utan bara nått idiotiskt "ventilations  hål eller vad det nu klallas" så tyckte jag att det kändes så tomt över spisen. Så två krydd hyllor kom upp idag :-) bättre än ingenting...
och dessa tre ljusstakar och blomman är också nya!

Det blev ett helt nytt rum

"Före"
Dock är dessa före bilder precis från när vi fylttade in och hade målat om. Medan vi i efterhand har fixat lite i då & då. Innan kändes rummet stort och tomt. Nu behöver vi inte lyfta ett finger till, utan det är helt klart.


Efter
Utom skrivbordet (som är mörkgrått och inte svart) så har vi bytt ut hyllan med korgarna på till en vit, jag har satt upp nya gardiner (för fjärde gången i detta rum, sen vi flyttat hit) och en stor ljus lyckta har tillkommit i fönstret. Visst är det fint:-) ?

Sista detaljen ska upp imorgon bara och det är två vita porslings knoppar från Indiska, som ska sättas på skrivbord lådorna. De som medföljde från Ikea såg bokstavligen talat om som två hängande vita snoppar ....

min fina kisse

Slutade jobbet för en timma sen. Nu sitter jag ombytt till i min snoopy nattlinne vid mitt nya skrivbord.
Efter skolan igår tog jag och Malin en sväng upp till IKEA, för att jag skulle köpa två små hyllor till köket, ljusstakar och en jul klapp. Det slutade med att jag kom hem med det plus ett skrivbord. Det lilla bordet jag hade som skribord innan satte vi bara upp för att fylla ut rummet. Men det gick knappt att sitta vid det, nu är jag iaf jätte nöjd och det blev jätte mysigt. Bilder kommer snart och det bästa av allt är att det var på rea från och med igår. Jag betalade 595kr istället för 1999kr det ni :-D

vardagslyx

Nu är jag äckligt proppis efter monster potionen Chrille dukade upp.
Men jag klagar inte... god mat, tända ljus och en bukett röda rosor en Torsdag är aldrig fel!

köket

Före
Efter

love

Kom nyss hem från Anna. Hälsade på henne och barnen, så kul att äntligen få träffa lilla Noel! Helt underbart söt, längtar så tills den dagen man själv är mamma till en sån liten gobit. Sen var det självklart lika mysigt som vanligt att träffa mosters älsklings tjej. Man blir ju aldrig rastlös när man är med henne iaf... Linn, Linn, Linn ropar hon hela tiden :-) Det var så gulligt också, när jag letade efter ett kvitto i min plånbok och gav henne mitt gamla HM kort (på skoj) och visade henne att vi hade lika dana. Fick en stor kram, en blöt puss och ett tack efter det, då blir man helt varm i hjärtat.

 


jul fin

Slog till på en jul klänning nu när den äntligen kommit in i min storlek. 349kr och fri frakt det var den förhoppningsvis värd. Har ingen röd klänning eller något annat rött plagg i huvudtaget så kände för att vara lite extra fin i år. Perfekt till både julafton och juldagen!

nöjd!

Nu är kaklet på plats och det blev så fint. Känns nästan som ett helt nytt kök. Just nu sitter jag bara och fördriver min tid framför datorn, om drygt 45 minuter så ska jag röra mig ner till gymmet för att gå på ett aerobic pass :-)

nytt kakel

Nu ska jag ställa mig och diska samt tröja upp på diskbänken osv innan jag somnar. För att imorgon när jag kommer hem, kommer snälla Tomas hit och sätter upp kakel i vårat kök :-) Vi har fått nytt, mörkgrått kakel som ska sättas över våra idag stora, vita, tråkiga 15x15 plattor. Tror att det kommer att bli jätte fint och köket kommer att få ett riktigt lyft. Före och efter bilder kommer imorgon!

lucia

Känner mig redan trött! Så hoppas jag kommer att somna tidigt ikväll, eftersom att jag ska upp tidigare än vanligt imorgon bitti. Klokan 8.15 ska jag sitta i kapellet i skolan och kolla på lucia tåget :-) Sen blir det lektioner som vanligt vid 8.45, mysig start på dagen!

bra grejer

Idag åkte jag och lämnade in bilen och fick ett nytt däck, till ett pris på 250kr. Blev så glad att jag fick det lite (mycket) billigare, rena rama mardrömen att lämna in bilen så här några dagar innan jul ju.


kalas

Alexandra på födelsedagen! Vi ses snart :-)

julbaka?

I Fredags kom jag hem till Sophie mitt i jul bakandet, kom så där lagom till snickes kakorna blev klara. Nu är jag riktigt sugen på att julbaka jag med och framförallt dessa. Dom är helt underbara och enkla att göra.

Detta behöver du :
1 burk jordnötssmör ( 225 gram )
1 dl socker
1 dl sirap
1 dl kokos
10 dl cornflakes
1 tsk vaniljsocker

Garnering:
200 gram mjölkchoklad

Gör så här :
Värm en kastrull med socker och sirap.  ( det ska inte koka ! )
Rör ner vaniljsocker, kokos, jordnötssmör och sist cornflakes.
Rör ihop ordentligt och platta ut smeten i en form ( ca 20 * 30 cm )
Ställ in i kylskåpet , medan du smälter chokladen över ett vattenbad.
Bred sedan chokladen över smeten.
Och låt den stå kallt en timme innan du skär upp den i lagom stora bitar


Jackan

Nu är den äntligen min


punka

För att säga något tråkigt om gårdagen, så upptäckte jag att det blivit punktering på min bil :( Men som tur är har man en duktig och snäll lillebror som följde med hem till mig idag och bytte däcket. Dock till ett sommar/reserv däck, men nu kommer jag iaf till bilverkstan imorgon, där dom får laga och byta tillbaka däcket imorgon. Så det löser sig alltid och kommer inte att kosta skjortan som tur är.

kvalitetstid

Kom iprincip nyss hem, har varit hos mamma hela gårdagen. Vi hade en hel dag, som startade med att hon hämtade mig halv elva och sen åkte vi upp till Stockholm. Där vi handlade massa julklappar och åt världens godaste ceasarsallad. Efter några timmars shoppande åkte vi hem, stannade på maxi och köpte med oss taco saker och lagade mat. Efter maten tog vi med oss en varsin iskall cider med ut i jacuzzin, där vi satt i över två timmar med varsin ansiktsmask och blev skrynkliga som russin. Pratade om allt mellan himmel och jord, vid elva tiden kom vi in och började slå in alla jul klappar och på med jul musik sen deckade vi. En rikigt bra Lördag med andra ord!
På vägen tillbaka till bilen från Stockholm, stannade vi på expresso house och tog med oss en varsin liten chailatte. Såklart passade jag på att köpa med mig en burk, så nu kan jag äntligen dricka det hemma.

visst blev de tjusiga?

Har lite kvar men de får bli i annat papper och en annan dag. Nu lägger vi jul klapparna på hyllan och jag åker iväg och hänger en stund med Malin & Sophie, efter det blir de Idol kväll hos Emma.

nästan helt klara

Nu är jag hem kommen från stan med lillebror. Det blev först en lunch och en chai latte *hehe* sen strosade vi runt tills han ruttande, men vi fick det vi skulle utom något till morfar men de hinner jag fixa sen. Nu ska vi slå in allting, eller jag ska slå in allting. Sen ska vi tillsammans komma på en bra text som vi ska trycka på förklädet som vi köpte på Åhlens till mormor. Vi ska skriva något kul, som mamma sen ska trycka med rosa text på sitt jobb:-) bra ide va? Personliga saker är alltid bäst eller hemma gjorda...

skola

Fredag idag, vilket innebar kort dag i skolan. Slutar ju alltid innan lunch, så skönt :-)
Har varit på lite flum humör hela dagen typ, eller pysslat med lite allt möjligt. Som att göra små glasögon av foliet som jag hade min macka i. Som sen Sandra fick agera modell i och sen knåpade jag ihop en fläta på Malin. Men det blir rätt tröttsamt att prata praktik, när man redan har sin klar så där av mitt pysslande under lektions tid.

blött och blaskigt

Vaknade imorse av att regnet slog mot fönstret och det var alldeles vitt utanför och på hela balkongen. Nu är det dock nästan helt borta. Bara blött och slask, det vore bättre om det fick ligga kvar en liten stund tycker jag.

klappar

Imorgon ska jag och Jocke julklapps handla. Höll på att trilla av stolen förra helgen när jag messade mig och frågade. I vanliga fall, de senaste åren har han tyckt att det varit det tråkigaste och jobbigaste på hela året. Så för att han ska få vara med på presenten och att ha med sitt namn på etiktetten, har jag gett mig pengar i efterhand. Rätt opersonligt, då han inte ens vet vad som ligger i paketet. Men nu har han blivit vuxen och mognat till sig lite och vill ut och jul handla med syrran. Så, har nyss pratat med mamma i telefon och nu vet jag ungefär vad vi kan köpa. Hatar att köpa bara för att, det är alltid roligare att ge bort om man vet att det är något personen verkligen vill ha.
Jag låter dem nästan aldrig få slå in julklappen i affären, utan halva nöjet är ju att få göra det själv.
Älskar att pyssla!

den där kjolen

Här har vi den, typ världens snyggaste kjol i mina ögon. Har varit nära på att beställa den från HMs hemsida ett antal gånger, men varit osäker på storleken så låtit bli. Har även letat efter den i butik och provat snarlika, men nu är den min och den sitter som en smäck! Det är nog första gången jag blir så här nöjd med en beställning, annars brukar jag oftast tänka att plagget ser bättre ut på modellen eller inte var lika fint i verkligeten. Jaja, nöjd är jag iaf och jag vet precis när den ska användas. För 129kr blev den min på rean.

saffran & tomat

Stannade kvar i skolan ett tag, var för trött och seg för att röra mig mot bilen (stackars tjej) efter de gjorde jag ett snabb stopp på stan (7 minuter) det var allt jag fick för två kronor i parkerings automaten. Springer in till posten och hämtar ut mitt paket. Visar vad lite senare, är iaf så nöjd! Nu ska jag snart åka och handla. Iidag är det jag som står för matlagningen och jag ska göra något så komplicerat som att köpa en grillad kyckling, som jag sen ska lägga i saffrans och tomat creme fraiche och en stor sallad till det. Kanske lyxar till det med ett vitlöksbröd till. Enkelt men gott!

bättre sent än aldrig

Även jag har hakat på fjäder-örhängs-trenden. Tycker det är jätte fint, så köpte mig ett nytt par när jag var inne och shoppade bebis kläder på hm idag. Just nu har jag bara enkla, vanliga, enfärgade fjädrar eller det hade jag innan jag köpte dom här...

im home

Då var man hemma! Har varit borta sen imorse. Det var skönt att komma tillbaka till skolan idag btw, tog knappt rast på hela dagen (utom då jag åt min lunch) annars har jag bara pluggat. Skrivit klart det sista av min två inlämningar, sammanställt dom, slickat in och gjort en powerpoint till nästa veckas redovisning tillsammans med Malin. Så skönt att ha det ur världen:-)
Efter skolan åkte jag ner på stan och tog en fika med Malin, efter de handlade jag en present till lill killen som jag får träffa på Söndag, längtar så! Sen kom även Emma och det blev ännu en fika eller en chailatte. Sen vidare hem till henne där jag har hängt tills nu. Intresseklubben antecknar! Men ändå, lång men bra dag.

Har fått lite dille på den här drycken de senaste dagarna.
Funderar på att att prova på en hemma gjort variant.

tv tittade

Så fort jag kom hem från träningen gjorde jag iordning en stor fetaost sallad, som jag precis smällt i mig. Eller det som belv över från morgondagens matlåda till skolan. Nu ska jag och Chrille luta oss tillbaka i soffan och kolla på värsta pojkvän akademien, ett av få program som går på tv just nu som båda kan kolla på :-)

som godis

Sitter och knaprar kanelknäcke framför top model och njutrer av att lägenheten är kliniskt ren. Det jag skulle komma fram till är att dom mackorna är läskligt goda, det går inte att bara ta en eller två eller tre... fast jag måste sluta där, kommer att få håll på aerobic passet som börjar om en timma!

juligt

Lite av den lilla snön som kom igår kväll ligger kvar på marken. Så det är i alla fall lite vitt när man tittar ut :-) Jag är ledig från skolan idag med och Chrille börjar sent så vi passade på att äta en god frukost tillsammans, vilket aldrig händer eftersom att han i vanliga fall inte ens äter frukost.

mys belysning

Idag när jag och Malin var och handlade fick jag syn på en jätte fin ljusslinga med hjärtan på, såklart. Höll i den under hela shopping rundan tills jag kom till kassan. 269kr kostade den och jag blev för snål eller ekonomisk. Men den var helt underbart fin och skulle sprida massa mysfaktor här hemma. Jag har ju såklart inte släppt den riktigt än så nu har jag googlat omkring lite, men såklart hittar jag ingen under det priset snarare över.

Tänk vad fint att lägga den på hyllan över sängen, låta den hänga ner längs en gardin, hänga den runt en spegel mm. *försöker komma på en bra anledning till att köpa den*

vilken bra idag!

Dagen började med att jag och Malin åkte till Enhörna, där vi tog en långpromenad i det fina vädret. Avslutade rundan med en dricka på en sten i skogen. Efter de åkte vi och handlade risgrynsgröt och kanel knäckebröd och åkte med till Ida och lunchade och kollade på hennes fina lägenhet:-) Efter åke jag hem till Emma och vi promenerade hem till mig. Drack te och fikade lite och så kom snön och sen kom smset från Anna och jag blev jätte glad. Ja en rikigt bra dag som sagt!

Grattis Anna med familj till erat nya tillskott.
Jag är moster igen och jag längtar efter att få träffa lill killen:-)


risgrynsgröt <3

God morgon. Klockan är halv elva och jag gick upp för en halv timma sen. Så lyxigt, men det är ju bara att passa på när jag inte går i skolan idag. Har jobbat hela helgen, så nu tar jag igen mig lite :-)
Ska strax äta frukost och sen ska jag ut och gå en lång promenad med Malin. Det är så fint väder ute och för första gången i år känns det som att det börjar bli vinter. Frostigt men ändå soligt. Btw. så kom jag på nu vad det var jag glömde att köpa igår efter jag slutade. Risgrynsgröt! Jag skulle ju äta risgrynsgröt till frukost min lediga Måndags morgon, det hade ju varit en perfekt start på veckan. Men men, behöver ju inte hänga läpp för det. Tror jag får tag på en grötrulle innan dagen är slut i alla fall.

natt surfar

Borde ha gått och lagt mig för länge sen. Är så trött så att ögonen svider, har bara inte haft någon ork till att gå och borsta tänderna typ. Har suttit framför datorn och googlat typ allt man kan, läst alla bloggar som finns och besökt alla webbshoppar i hela världen. Så känns det i alla fall. Jag avslutade min runda på IKEA. Kommer på mig själv sitta och kolla på vita vardagsrums mattor. Vill ha en ny, en vit som sagt eller ljus beige eller vad som helst utom en svart. Allt syns! varenda smula och vad är mer opraktiskt än att ha en stor, svart, långluggad vardagsrumsmatta när man har en ljus långhårig katt som hårar och älskar att rulla runt och dra omkring sig på mattan? Ni vet som hundar brukar göra på gräsmattor. Näe, nu somnar jag snart framför skärmen och det vore ju förargligt.
Godnatt!

.

Gårdagen blev ju inte riktigt som planerat...
Om man ska se något positivt i det hela så är det att jag mår bra idag. Och det hör ju kanske inte till vanligheterna så här dagen efter. Så jag tog min bil till jobbet och jobbade mellan ett till åtta utan problem. Bjuder på två bilder från gårdagen som jag blev taggad av på facebook av Emma. När ska jag lära mig att ta egna bilder? När jag är utomlands är jag ju expert på det och fottar allt. Varenda stund, minut och palm! Nej, en iphone borde man ha. Gillar min telefon men inte att den inte har "blixt/lampa". Så därför går det inte att ta bilder när det är mörkt. Får skylla på det...


duracellkaninen

Det är hur mycket som helst att göra på jobbet, jag är stressad och så taggad inför kvällens world class fest. Känner att pulsen går i 190. När jag sitter i kassan är jag en duracellkanin och jobbar på som aldrig förr. Tyvärr går inte tiden lika fort som jag jobbar. Men nu är det bara två och en halv timma kvar sen får jag gå hem:-)


tjej film

Chrille är på träning så jag passar på att kolla på a cindrella story som går på trean just nu...

mitt ständiga flaggstångs dilemma...

Idag höll det på att hända något väldigt ovanligt. Åkte till skopunkten för att köpa ett par nya kängor eller boots vet inte riktigt vad det kallas. Ville ha ett par exakt lika dana som jag redan har, men istället för att lämna in mina till skomakaren igen så tänkte jag slå till på ett nytt par.. efter att ha insett att det blir dyrare att lämna in dom hela tiden. Men otur som man har, var dom skorna slut. Så jag funderade på att kanakse slå till på ett annat par, med klack! Testade dom, gick om kring en bra stund innan jag la tillbaka dom på hyllan och lämna in mina gamla, platta kängor till skomakaren. Jag tycker ju att det är så snyggt med såna här skor, framför allt när man går ut och man får snyggare ben. Men jag blir ju en flaggstång! och de vill jag ju inte...
Jag vet så höga är dom inte men ändå!

blondie

Nu är den där utväxten och hälsar på igen. Så ska nog ta och göra mig av med den nu på en gång tänkte jag.
Det är verkligen det värska med att vara blond!

nu har jag shopping förbud

Tog en fika med Malin efter skolan och gjorde lite ärenden. Sen köpte jag också ett par nya byxor som jag har spanat in ett tag. Dom ser nästan ut som mina svarta favorit byxor från hm, men dom här var finare och mycket glansigare och ser nästan ut som skinnbyxor. Träffade också Sophie på hm, hon hade köpt en vit väst till mig som jag spanat in tididare. Tur som man har, så har man en snäll vän som jobbar på hm och därför blev den nästan gratis:-)