Elsas värld

Varför börjar de snöa nu för? Imorse var de vår och nu vinter. Fattar noll. Fint väder imorgon känns de ju inte som att man får heller. Men över till nått bättre så var BB avsnittet as bra idag och ja, de var väl de. Nu ska jag lägga mig i sängen och läsa min nya bok.
Läste ut Elsas mode på drygt tre dagar i Egypten ochär den bra (jag är ingen bok tjej). Hoppas på att tvåan är lika bra. Godnatt!

:)

Vad härligt det är när man kan gå hem så här efter gymmet och slippa frysa. Hoppas på lika fint väder imorgon, då jag och Chrille är lediga och ska upp till Stockholm och ha en mys dag med lunch och shopping. Lägg märke till att det var hans förslag och att de var han som bytte sin jobb tid, för att kunna vara ledig och ha en hel dag i Stockholm med mig. Bra kille!

Träna och jobba

Nu går jag ner till gymmet och kör 45 min spinning med Ida. Efter de, ska jag hem och gör mig i ordning och sedan vidare till jobbet för ovanlighetens skull!



God morgon

Idag vaknade jag på ett bättre sätt än igår. Gick upp tidigt, innan klockan ringde. Valde alltså att inte snooza, hur man nu kan välja att inte gör de? Men jag var pigg och satte på tvn och kollade på vakna med the voice i en renbäddad säng och fönstret lite öppet. As skönt.

Onsdag

Idag vaknade jag klockan åtta va att de borras hos grannen. La mig på soffan och somnade en stund medans de slutade, men vaknade lika snabt när de började igen. Jag har väldigt dåligt morgon humör, så var as arg. Men nu är jag på bra humör iaf. Tänkte börja packa träningsväskan nu. Ska först förbi solariet, sen klockan halv tolv är de dags för ett pass och efter de ska jag och Ida ner på stan för att leta present till Emma som fyller år på Lördag, då vi ska dit på fest :-) och sen klockan tre drar vi och jobbar, sen var även den här dagen slut.

Kärlek

Igår hade jag och Chrille en liten diskussion om vem som skulle köpa toa papper, de slutade med att han kom hem med ett gäng rullar med kärleks "ord"... upptäckte de imorse.

Fin besök

Idag fick jag fin besök i minihuset. Träffade Anna och Alva på jobbet, så jag passade på att fråga om Alva ville leka med mig där inne. Fast än man måste vara tre år, men smugglade in henne iaf.  

Mosters fina tjej


Städa och handla

Hej!
Nu har jag varit uppe i över en timma och ätit frukost i lugn och ro, samt kikat bloggar. Nu tänkte jag göra lite nytta och börja städa. Det är inge kul att bo i en ända stor röra. Efter det blir de storhandling sen jobba. Ska bara väcka Chrille först, för han ska inte slippa undan.

Gubben i lådan.

När jag kom hem efter jobbet hann jag typ bara sjunka ner i soffan innan de knackar på dörren, tittar ut i kikhålet och där står Emma. Hon är ganska rolig för de här är andra eller tredje gången hon bara dyker upp som gubben i lådan. Men jag gillar de, oväntat besök är aldrig fel. Framför allt när man är ensam hemma. Det var allt för ikväll nu går jag och sover. Natti!


Fan vilken tid det här tog!

Kände för att göra ett typiskt blogginlägg och lägga upp mina köp. Själv tycker jag att det är kul att kolla vad andra köper, men tycker att det är jobbigt att göra de själv.

Nu har jag äntligen en riktig sport top som håller hyllan på plats. Fick den av mamma.
Det bästa köpet var ändå mina nya skor.
Kassa bilder på brallorna. Men dom här köpte jag idag innan jobbet.
Och dom här fick jag också av mamma. Ett par svarta mjukisbrallor, som jag ska ha till och från gymmet så slipper jag ta Chrilles, samt ett andra värdskrig när jag kommer hem.
Det här linnet köpte jag tills på Lördag, när Emma ska ha sin "forever 21 fest". Om de skulle krisa får ja ta det här, tänkte jaaag.

När jag ändå var i farten så fottade jag de senaste jag shoppat.
Behövde en uppdatering på vår-kläds-fronten...
c

Allt de här är från H&M.

Kvalitetstid.

Igår hade jag en jätte mysig lördag med mamma. Vi började med att träna tidigt på gymmet, körde spinning och core. Sen duschade vi och bastade där och gjorde oss i ordning för en lunch och shopping i Skärholmen. Fick med ett par nya träningsskor, samt träningskläder mm. Efter de, åkte vi hem till mamma lagade middag, jag slingade hennes hår och sen satt vi ute och bubblade i jacuzzin och pratade om allt mellan himmel och jord, tills klockan blev allt för mycket. Sen sov jag över där. Riktig kvalitets tid, framför att när vi var ensamma.
Idag innan jobbet åkte vi ut till jobermax och kollade, hittade ett par träningsbyxor så nu har jag allt jag behöver känns de som. Sen jobbade jag fram till fem, nu ska jag äta framför tv och bara göra ingenting ett tag.

Idag skrev jag upp mina semester veckor på jobbet. Längtar!


Godnatt!

Imorgon

Imorgon blir det fullt upp. Först träna, sen jobba och sist åka hem till Ida och ha fredagsmys med henne, Malin och ev. Emma. Låter som en bra fredag.

Ensam.

Nu blir det en kopp med cahi te framför tvn. Jag kan kolla på vad jag vill, för att Chrille åkte precis iväg och spelade badminton. Skönt!

Svett!

Det blev en timma på bandet, varierade mellan att gå och springa. Sen fick jag nog och gick hem. Blöt som bara den av allt svett. Jag förstår inte hur jag kan svettas så mycket. Det bokstavligen talat troppar om mig och svetten rinner även ner i ögonen. Till och med när jag kom hem, då jag torkat bort de mesta på gymmet och går hem i kylan, så har jag fortfarande svettdroppar i hela fejan. Chrille kommenterade till och med att jag hade mycket carmel. Carmel är då, för er som inte vet, "svett-dropps-mustasch". För att när jag gick i grundskolan fanns det en tjej i min klass som hette Carmel och hon hade alltid svett där, året om. Vinter som sommar, ute och inne. Så därför har jag (vi) kallat att ha svett där för Carmel. Hoppas ingen klassar detta som mobbning nu.

Hej och hej då!

Efter jobbet åkte jag och tvättade bilen och nu är jag hemma och sitter här och lodar, vilket jag inte riktigt känner för. Så jag drar på mig träningskläderna och går ner och tränar en stund, sen kan jag gå hem och lägga mig på soffan utan att känna mig rastlös, får vi hoppas. Såg även i Idas och Emmas bloggar att de redan är på gymmet, så jag anntar att jag stöter på er där. Fnizzzz.

Äntligen torr asfalt.


Det är så himla najs att all snö är borta från vägarna. De finns ju fortfrande kvar en del i dikerna och så, men där behöver man ju inte gå :-)

Dagen

Har egentligen ingen större lunst att gå till gymmet idag, vill hellre gå ut och gå i friska luften än på bandet. Men hinner med de också, för nu ska jag snart möta upp tjejerna på gymmet och svättas lite. Sen hem och duscha och sen jobba.

ps. Bra inlägg!

Turkos

Ikväll har jag fixat utväxten, målat naglarna och bäddat rent. ska bli så skönt att lägga sig nu. För övrigt så tycker jag att hms nya nagelack, de med stor kork som på bilden är skit dåliga eller rättare sagt skit sega på att torka. Men färgen var ju fin iaf. Natti.

20:50

Direkt efter jobbet idag klockan fyra åkte jag hem till mormor och morfar en snabbis och hälsade på innan det var dags att möta upp mamma på gymmet för en timmas spinning. Hon är spinning ledare på sydpoolen men var sugen på att testa ett annat gym och ett annat pass. Nu sitter jag trött och mör i soffan med Emma som precis kom över. Vi diskuterar om vad vi ska kolla på, på tv. Mer än så händer inte ikväll. Båda är iaf överens om att kolla på bigb om en timma. Alltid nått!

www.case4you.se

Har äntligen hittat en hemsida som säljer snygga skal till min mobil och inte bara till iphones. De i butikerna är bara plastiga och tråkiga som mitt jag har nu. Funderar på att beställa hem de i silver eller de rosa? Tråkigt bara att de ska ta moms på nästan 100 kr.

Hej

Då var de dags att klä på sig och röra sig mot gymmet. Idag blir de lunch pass, spinning och core. Som varje måndag, känns som att de börjar bli lite av en rutin nu.

Go kväll

Idag var sista dagen jag åkte buss på väldigt länge. Nu slipper jag vara nervös över att visa upp mina 18 års sms för busschauffören och vara nervös för att han eller en kontrollant kommer på att jag är 20 och inte 18 år. Jag slipper höga telefon räkningar pga. dessa sms. Jag slipper vänta på bussen samt stressa till den. Ja, ni hajar. Är så glad över att bilen är klar imorgon :-) Ikväll har jag och Chrille kollat på tv, först solsidan sen bigb och efter de walking dead som precis slutade och nu satte vi precis på solsidan boxen. Nu börjar vi om från ruta ett igen, men har en kännsla av att jag kommer att somna i soffan ikväll.

Nytt

Framifrån ser det ut som ett vanligt linne, men bakifrån ett tjusigt party linne! Tack igen Christin som köpte de i Stockholm till mig eftersom de inte fanns här på hm i Södertälje:-)

All star

Använde en rabattkod hos ellos och beställde hem ett par grå convers för halva priset, rätt bra tycker jag. Vill helst ha ett par vita men de var så överdrivet lång leverans tid på de, den 10 JULI skulle de komma. Då är de ju nästan dags att plocka fram uggsen igen. Inte riktigt kanske, men man vill ju använde de hela våren och sommaren. Så tänkte köpa ett par vita i butik också. Dessa kommer den 25 April. Det blir bra, för då är gatorna torra och snön är väck.

Hej!

Då var man här igen då, på jobbet alltså. Börjar vilken minut som helst. Igår blev det inget bloggande och det blev heller inte mycket till Lördag. Gick upp tidigt för att gå till gymmet, duschade där och tog bussen från stan. Åkte direkt till jobbet och jobbade från tolv till nio. Idag slutar jag tre och hoppas att de fina vädret håller i sig hela dagen för isf tänkte jag ut och gå en lång promenad så fort jag kommer hem. Ciao!

Bio time

Fick sluta en timma tidigare idag, nu sitter jag hemma hos Malin med henne och Sophie. Nu ska vi strax äta innan det är dags att åka upp till heron för att gå på bio. Det blir den där nya lingon filmen, som jag skrev om tidigare... kommer inte ihåg exakt vad den heter.


Fredag!

Jaha, det blev inte mycket av den här morgonen. Varken träning eller mys hemma. Idag tar jag en vilodag från gymmet och jobbar från tolv till sju. Det kommer att bli en lugn helg med jobb fre-sön, skulle vilja gå på bio bara. Nu ska jag fixa matlåda samt ta en dusch sen gå till bussen, har ju fått min bil men blev av med den lika fort som den kom. Min lillebror har den på sin skola och fixar lacken på den, den var ju väldigt rostig längst ner på båda dörrarna. Så det är ju värt att få de fixat, framför allt när jag behöver betala en fis summa jämnfört med 8000-10000 kr som de skulle kosta att lämna in den på en riktig bilfirma. Så det är tur att jag har en sån duktig lillebror. Nej, men en dusch var de ja. Den underbara bussen väntar ju inte på mig!


Den här filmen vill jag se!

Lyx

Nu ska jag försöka bli pigg och ladda för träningen. Idag blir det nog spinning och pilates!
Sen hem och äta middag med Chrille. Det är inte fel att komma hem efter träningen, ta en dusch och middagen står färdig på bordet.


Nu har det kommit in så där mycket fint igen.

Från H&M

Mjukisglass

Varför kan det inte vara fint väder idag för? Min enda lediga dag den här veckan ju, men jag är glad ändå eftersom att jag är ledig. Igår sken solen och jag fick jätte mycket vår kännslor, framför allt när jag kommer till jobbet och får stå ett tag i fastfood och göra mjukglass. Som förövrigt är kul! Dom blir dessutom väldigt snygga när jag gör dom.

Halloumi

Jag hade för mig att halloumiost var gott. Gjorde i ordning denna sallad till lunch och så exta till matlåda på jobbet, men får väl kasta halloumin och byta den mot grekisk ost istället. Äcklig konsistens och smak, kändes som att tugga en salt ballong eller nått.

Då kör vi, igen.

Nu är jag inne på min tredje dag utan kolhydrater. Var ju igång med det för ett tag sedan också, men då till lät jag mig själv äta hårt bröd mm. och försökte mest sluta med pasta, ris, potatis och mjuktbröd. Det varade ett tag, men ja... i måndags gjorde jag ett nytt försök och den här gången är jag hårdare. Det som är kul är att jag och Emma kör tillsammans så vi kan peppa varandra, hon är också mer kunnig i den här "dieten" så jag messar henne ibland när jag undrar något... "är köttfärs bra?" "får jag äta nötter?" osv. Vi har som mål att hålla på fram tills andra maj, när hon fyller år. Får se hur länge jag klarar det, en eller två veckor sen brukar jag tröttna. Men det är lite kul att utmana sig själv och nu när jag tränar så hårt och nästan varje dag så blir jag så trött på mig själv när jag unnar mig, bara för att jag har tränat. Men då ger ju inte träningen några bra resultat och det är ju det jag vill ha!
Så, nu har jag skrivit de också. Kesella och blåbär ligger i magen och om en timma så är det dags för träning. Idag tror jag att det blir step och core.

En pollen allergisk prinsessa.

Blev bara fem timmar på jobbet idag. Satt mest i minihuset och lekte affär och målade prinsessor. Det började seriöst med slingor i håret och slutade med en täpt näsa och röda ögon, en pollen allergisk prinsessa. Nu ska jag umgås med Emma, vi ska dricka te och kolla Big.b som börjar om ett tag. Bye!


Solen skiner

Hej och godmorgon. Har varit vaken i snart en timma och har redan ätit äggröra till frukorst och stekt på taco köttfärs och gjort en sallad, fixat en matlåda alltså. Nu ska jag slappa i soffan tills det är dags för bodypump klockan halv tolv :-)

Not

Nu har jag duschat, städat, diskat och ätit. Ska bara göra mig i ordning för att åka till jobbet. Måste säga att jag bjudit er på två väldigt långa och bra inlägg idag, hehe.

Skönt

Nu tänkte jag byta om till träningskläder för att gå ner och köra spinning och core!

Slappis

Soft dag. Önskade att jag hade städat, men de fanns ingen ork. Jag och Torsten tog en powernap medans Chrille var på match. När han kom hem gick vi och köpte mat. Kollat solsidan och nu fortsätter vi kvällen framför tvn.

Zara.com

Var inne på Zaras nya webbshop, lite halv tråkig men det här fyra toppnarna skulle jag vilja klicka hem. Får se om jag gör de, iaf någon...men frågan är vilken?

Aotch

Vilken träningvärk. Kände ju av de redan igår, men idag. Aj! Kan inte ens sätta mig ner på toaletten, var tvungen att hålla i mig i både badkar och handfat. Även om det är oskönt så känns det bra att man vet att det har tagit i rumpa och ben och lår. Idag blir det en städdag. Det ser ut som att någon haft fest här hemma, det är disk, skräp och kläder överallt. Vi har inte orkat brytt oss den här veckan eller orkat göra fint med tanke på att byggarbetarna springer runt med sina skitiga skor och röjer. Sen ska jag även ut och gå en lång prommis med mamma om några timmar. Synd att det inte är lika fint väder som igår bara, men men.

Lediga Lördag!

Strax efter nio imorse mötte jag upp Emma för att gå till gymmet. Blev en timma på bandet och en halv timma x-fit. Sjukt jobbigt pass, har redan ont i låren. Efter det gick vi hem till Emma och käkade kesella med funlight saft, bär och värdens största stekta ägg. Fattar inte hur hon kunde få de så perfekt? När jag har försökt att göra detsamma så går de alltid sönder när jag vänder på det.

Fint väder och ett hjärt chips.

Vädret smittar verkligen av sig på än själv. Det var inte alls jobbigt att gå upp tidigt imorse för att skjutsa Malin till syd (som är i Karlsdad över helgen). Efter jobbet idag åkte jag hem för att byta om till mys kläder, plockade upp Emma och åkte hem till Ida. Hon hade gjort de mysigt med tända ljus och bjöd på chips, dipp ost och kex. Nu ska jag gå och lägga mig, är ap trött. Ska ändå upp tidigt imorgon för att träna och sen får vi se vad resten av dagen har att erbjuda... Natti!

koko

Jag är inte vindögd i verkligheten och detta är absolut ingen dagens outfit bild, för det är inte min grej. Utan jag ville bara visa att jag hade på mig min skinnpaj igår ner på stan och jag frös inte. Underbart. Det verkar bli bra väder idag med, fast det bryr jag mig inte om eftersom att jag ändå kommer att spendera min tid inne på maxi och snart en timma på worldclass. Fast imorgon dock, då hoppas jag på 20+ grader för då är jag ledig och har till och med tackat nej till ett extra pass, har alltså tackat nej till fem timmar dubbelt betalt. Fast jag inte har något speciellt planerat och heller inte massa pengar att leka för. Detta har nog aldrig hänt förr. Men imorgon ska jag bara vara och njuta av de förhoppningvis 20+ granderna som kommer på just min lediga lördag. Låter det sannolikt?
''

00:07

Klockan är tolv och jag är fortfrande kvar hos Emma. Gick upp hit direkt efter jobbet för att kolla de sista av Bigb. Men blev kvar, vi gjorde oss en ordentlig hm beställning. Blev iprincip allt som jag la upp i inlägget under, näe nu måste jag börja dra mig. Ska hem och pussa på min blekfis!


by hm


Funderar på att klicka hem det här. Skickade ju tillbaka i stort sätt allt från min förra hm beställning. Får hålla tummarna på det här är bättre.

Torsdag

Blev inget skrivade här igår. Var så arg på alla dessa byggarbetare som stampade in klockan halv åtta. Jag sitter på toaletten vid den tiden och typ halv sover, så hör man nån som knackar en gång väntar en sekund och låser upp dörren. Som tur var hade jag satt på haspen. Men då hör man någon som skriker "HALLÅÅÅ?" Ja, chilla en sekund får man klä på sig och vara på toan först eller. Åh, är så trött på dom. Idag kom det in någon vid halv åtta igen, men sen drog han efter några minuter om de verkar inte ha kommit tillbaka och det är tysta i övrigt. Så idag fick jag sova ut.
Utom en kass morgon igår så blev dagen bra igår iaf, jag och Malin gick och tränade sen åkte jag och hämtade bilen (satt och körde med ett stort smile hela tiden) sen åkte jag och jobbade. En kort och slapp dag. Hjälpte Mickis en timma i fastfood och bjöd på gratis korv.
Mickis var snygg i bageriet igår!

Piggelin

Klockan är strax halv ett, jag är super pigg har precis målat naglarna och lyssnar på party musik. Kanske är jag så taggad över att jag äntligen får bilen imorgon? För det här är inte likt mig, framför allt inte efter en stägning på jobbet.

Citron yoghurt och solsidan.

Jobbade ju kväll i söndags, vilket gjorde att jag missade solsidan. Tänkte ta igen det här i soffan nu och även prova en den här nya citron yoghurten. Sen ska jag sova.


Hemma!

Då var man hemma igen då, skönt. Idag gick det inte att få skjuts hem av någon från jobbet, oftast är de någon som kan dumpa en på vägen osf. Men inte idag, så mamma kommer från Nykvarn och kör hem mig för att jag absolut inte får ta bussen hem på kvällen. Fast jag är 20 år och har flyttat hemifrån.



Buller

Hantverkarna har varit här hela fm. De frågade mig och Chrille om vi skulle gå ut någonstans på ett par timmar. Nej, inte vad jag trode då. Så jag har varit instängd i mitt eget hem ett tag. Det har gått loss på borrmasinen och gjort hål i golven. Stackars Torsten har skakat som ett asplöv. Jag och Chrille har kanppt kunnat prata med varandra. Nu gick de äntligen, precis i lagom tid när jag ska gå till jobbet. Men det är tillbaka redan imorgon, längtar. Hoppas de inte börjar klockan halv åtta som igår bara. Idag var dem iaf lite snälla och började elva ;-)
Det som varit lite possitvit med att bara varit inne idag är att jag har diskat, gjort matlåda och slingat håret.

Snart med bil igen.

Imorgon kväll efter jobbet är den min. Fan vad skönt, jag hatar att åka buss!

Det gäller att ta vara på sin lediga dag.

Igår var jag ledig. Det utnyttjade jag till max. Tog sovmorgon, gick till gymmet och körde spinning och core, gick en snabb runda på stan, åkte till hedlandet med Chrille, Malin och Emma, kom hem tog ett bad åkte till Christin där jag åt middag, slingade hennes hår och pratade, sen fick jag skjuts hem av hennes pojkvän. Var hemma strax innan halv tolv! Gillar såna dagar.


suck

Om det är någon som messat eller ringt mig på morgonkvisten så kan jag inte se/höra de för min mobil är död. Jag kan heller inte ladda den eftersom att de inte kommer ström från några uttag. Just nu håller de på att byta nått rör i alla lägenheter i vårt hus, så därför ser vår hall ut som hej kom och hjälp mig med plast, tejp och hål i väggen.
Ps. Fan vad irritrerande det är när de borrar!!!!!!

tre

Bilderna i inlägget under tog jag från Annas blogg och dessa från Emmas. Hojta till om ni blir arga över att jag snyltar mig.

fredag, lördag söndag.

Hade en jätte trevlig kväll igår, allt var precis lagom. Rätt skönt att vi bestämde oss att gå hem till mig igen istället för att gå in på krogen också. Det var överdrivet lång kö och vi skulle ha fått stått där hela kvällen. Så vi avslutade allt med en liten hemma fest här. Gick och la mig jätte sent, så idag är jag lagom pigg. Är inte speciellt taggad på att jobba idag. Ska åka om en timma, tur att jag har Ida och Malin på jobbet också så vi kan vara sega tillsammans.
Efter de blir det chips och dipp framför Bigb. Längtar redan!

Här är lite bilder från i Fredags. Då Anna och Alva kom hit. Vi gick på stan, lagade middag, åkte båt (som ni kan se på första bilden), dansade till lets dance och tröck i oss så mycket små godis tills vi mådde illa. Haha!

@Maxi

Lite surt att man egentligen skulle slutat för en kvart sen, vill bara hem nu känner jag. Men 1 timma och 45 minuter kvar sen åker jag hem, byter om och öppnar vinflaskan. Blir lite fest ikväll hos mig eller Emma det vet vi inte än.


Soligt

Vilket härligt väder! Synd att man jobbar hela dagen...

Orkar inte blogga. Ville bara säga att jag haft en jätte mysig Fredag :-) Kanske kommer ett inlägg imorgon, om jag orkar. Ska jobba i nästa tio, så de kanske är dags att krypa i säng nu?
Natti.

Åtta

Nu börjar känna av att ha jobbat åtta dagar i rad. Sista dagen idag sen är jag äntligen ledig imorgon, men inte i helgen. Jaja, bra pengar blir det iaf. Men känner mig väldigt trött på maxi just nu, speciellt när man kollat upp en del med skolan så känner jag mig väldigt taggad på att börja plugga och göra nått annat, vill helst börja nu.

Inte för att skryta men....

Fick en länk på fb idag av den här bilden från Tess. Hon tycker tydligen att jag är lik Cadince Swanepoe (En vs modell). Chrille har också sagt de till mig flera gånger... fett snälla! Måste säga att många är väldigt dåliga på att ge och framför allt ta kompilmanger, men att få en kan göra en väldigt glad.

Hår

Ursäkta mina kassa toa bilder och ursäkta mina kassa maxi kläder. Jag ville bara visa er mitt nya, långa fina hår som jag fick insatt idag. Tog ut mina gamla extensions och satte in nya. Blev jätte nöjd. Nu måste jag bara fixa till min lilla utväxt.

Kaos

Vad skönt det är att ha storhandlat att ha både kyl, frys och skafferi fullt med mat.
Nu går jag ner och jobbar, ska tydligen sitta i minihuset idag igen. Hoppas att jag har snälla och söta barn idag. Igår lekte det hela-havet-stormar. Pojkarna hade mat krig, de slog varndra med plast bananer och plast baugetter och flickorna skrek och sa att det var rädda.


1 Mars

Min blogg suger lite just nu, men det får ni stå ut med ett tag. Den blir säkert roligare snart igen :-)
Tänkte typ bara skriva det. Nu ska jag dra på träningskläderna ner och möta tjejerna på gymmet för att träna (nej för att ta en fika?) och sen ska jag och Malin åka och storhandla. Tar snål skjuts av henne eftersom att jag fortfarande inte har någon bil och efter det blir det jobb.