en trött måndag



Hur fin är inte denna overall från lindex? 
Nu tror jag inte vi behöver en till overall men vi får se hur det blir med den saken.
Klockan är massor och jag ligger fortfarande i sängen med sovkläderna på. Har alltså inte gått upp än, mer än att jag åt frukost vid elva sen gick jag och la mig på nytt. 
Helt slut idag, vill bara sova. Känner mig stressad och vill fixa med saker här hemma men min kropp är helt död och vill bara vila sig. Men det har den fått gjort hela dagen så får se om man gör något ryck, om inte så är det isånnafall okej med lata dagar också. 

en fartfylld helg

Vilken helg! 

Jag är helt slut nu. Det har varit full rulle hela tiden. Födelsedags firande för mig och baby shower för Ida. 
Kom precis hem från den, hon blev så överaskad. Precis som det ska vara! 
En väldigt lyckad helg med andra ord, men nu ser jag fram emot en lugn vecka  med massa vila. Har inte sovit många timmar inatt och min kropp börjar säga ifrån. Har så mycket vätska i kroppen så mina fingrar börjar bli stela, framförallt på morgonen. Idag fick jag inte på mig skor så uggsen åkte på, kul. Varmt om inte annat, det var dom eller foppatofflorna. Fy! Nu är jag klar med den här graviditeten. 


Fina Ida <3 

tjugofem




Tjugofem år och höggravid, en bra kombo. Haha! 
Nu har släkten gått, vi satt ute och år lunch men gick in och fikade då det blåste så dant. Hoppas det blir lite lugnare på den fronten tills ikväll. 
Nu ska jag vila upp mig på soffan en stund så man orkar festa hela natten lång ;-) 

Mer bilder kommer sen. Men tills vidare så blir det bilder på min tårta, blåbären plockade Chrille igår. Den ser ju nästan nyttig ut med alla bär :-) 

lite åldersnoja och ny gravid vecka

Godkäll. 

Idag har varit en bra dag. Emma har varit på besök och hängt med oss hela dagen. Vi åt sen lunch, fikade, fixade hemma och bakade chokladbollar till morgondagen. 
Nu ikväll har jag och Chrille förberett med mat tills imorgon. Vi är ännu inte klara och har den andra pajen i ugen, bara två kvar. Kommer bli en lång kväll. Men det känns bra att ha det klart, så är det bara att värma på tills morgondagens lunch. Finns ändå massa att fixa med, men det ska bli kul. 
Familjen kommer över på lunch/ fika på förmiddagen sen blir det middag med vännerna på kvällen. 
Har tyvärr inga bilder idag, men desto mer tills imorgon. Tänkte visa er de fina inflyttnings presenterna som tok Emma hade med sig, en till oss och en till Selma. Hon skämde bort oss och både jag och Chrille älskade lampan, inte varje dag han gillar inrednings saker. 
Från det ena till det andra så gick jag in i vecka 36 idag. Fyra veckor kvar nu! Och så min sista kväll som 24 åring. Vill inte bli 25, eller okej 25 men inte ett år till. Då är man ju nära 30, ålders noja?

Godnatt så läge! 

rolig post & förlossnings kurs

Chrille kom nyss hem från jobbet och tills dess hade jag lunchen serverad. Känner mig som en riktig housewife nu förtiden. Plockar och städar lite och förbereder eller fixar mat. Men det är mysigt, fast än det vissa dagar blir det långtråkigt. Tur att det bara är dagar kvar tills Ida flyttar hit. 

Fick precis ett nytt nummer av Vi föräldrar i brevlådan. Så den får hjälpa mig att fördriva lite tid tills det är dags att åka till Södertälje sjukhus och gå på förlossningskurs. Tycker det ska bli spännande, så hoppas den är bra och givande. 

 

göra om, göra rätt

Ytterligare en morgon med försökringskassan i luren. Kom på inatt att jag missade en sak igår, så ville bara dubbelkolla. Vilket jag gjorde rätt i att göra eftersom att jag gjorde fel i min ansökan igår. Men nu är det som det ska vara. 
Dom har öppettider från 8.00 så ställde klockan så jag ringde precis då, på minuten. Ändå hamnade jag i köplats 60. Helt okej ändå, efter en minut blir jag dock ifrån kopplad och ringer upp med detsamma. Hamnar då i köplats 180. Då var man mindre glad, men tur att man bara är hemma och drar fötterna efter sig och har all tid i värden att sitta i telefonköer. 

När jag vaknade imorse så var det lite kallt hemma. Kanske eftersom vi har fönster öppna. Så jag kanske fick min önskan igenom och hösten är på väg. Dock kan den gärna få komma efter lördag, för på lördag vill jag gärna ha lite värme då vi har bjudit över lite vänner och familj på födelsedagsfirande och få är tanken att vi ska sitta ute. 


att längta efter hösten

Äntligen fick jag mina rostade mackor med ost. Vi slängde vår brödrost i samband med flytten då den hade gjort sitt, köpte en ny idag. Så nu fick jag mina mackor och en kopp te. 
Är helt slut, har plockat alldeles för mycket och länge idag medan Chrille var iväg på hockey. Tog tag i vår garderob och alla kläder. 
Oj vad det fick mig att längta tillbaka tills jag kommer i mina kläder igen. Plockade upp plagg efter plagg och är så taggad på att komma iform och få på sig ett par jeans och en fin topp, en kort sådan. Så trött på alla långa stora överdelar som jag just nu lever i. 
Nu håller jag dock på att gå av på mitten men får skylla mig själv. Att vara väldigt gravid i samband med en flytt är inget att rekommendera, svårt att vila alla gånger fast en man borde. 



Sitter med morgonrocken på efter en dusch, tända ljus och te i soffan. Jag måste vara den enda personen som lägrar efter hösten och lite kallare tider. Den här sommaren har varit hemsk. 

ett väldigt blandat inlägg


Godmorgon. 
Solen lyser in på de ljusa golven som jag förövrigt har en viss hat kärlek till. 
Så snygga att titta på men mindre bra att ha och göra med, allt syns. Men då blir det till att städa. Det känns dock rent och fräscht med vita golv, men som sagt varenda liten smula syns. 

Natten gick bra trotts att jag sov själv, så det tackar vi för. Började ändå tänka läskiga tankar som "det spökar säkert i garderoben" eller "tänk om tvn plötsligt sätts på och the ring tjejen kryper ut" eller "tänk om det står någon utanför förnstret" eller "snart kommer jag säkert höra ett par fotsteg i trappan". 
Så onödiga tankar, trotts att man är 25 år (på lördag). Satte på en gravidpodd och lyssnade i kanske 10 minuter innan jag stängde av och somnade med detsamma. 

Just nu så har jag precis avslutat massa viktiga telefonsamtal. Har försökt ringa försökringskassan i flera dagar. Blir direkt bortkopplad pga för hög belastning. Nu kom jag fram och hamnade i kö plats 290. 45 minuter senare fick jag lite rätsida på hur jag ska gå till väga och har skickat in min första ansökan om föräldrarpenniningen. Härlig inkomst man kommer att få framöver, hihi. 

Nu blir det frukost och sen ska jag åka och hämta Chrille på jobbet och vidare för att storhandla. 

en ensam natt

Och så fick jag även denna dag att gå. Känns som sagt just nu som att dagarna går i ett och att det går långsamt nu. 
Förmiddagen spenderades som sagt hos Ida, sen ett besök hos barnmorskan och så blev det en middag på kolgrillen med mamma innan jag åkte hem igen. 
Har tittar på idol och ätit, fick i mig ett helt paket vindruvor, tre hårdmackor och en kopp te. Finns det inget stopp i den här kroppen eller? 
Inatt vaknade jag så hungrig, så tror jag slipper det denna natt. På tal om natt så är det snart dags att gå och lägga sig. 
Drar mig dock lite inför det ikväll, Chrille jobbar natt och jag ska för första gången sova själv i det nya boendet. Inge synd om mig, men någon av er kanske förstår min känsla. Men det kommer gå bra, är så trött... 


text

För första gången på väldigt länge så sminkar jag mig. När jag är klar så väcker jag Chrille. Det första han säger är "vad fan har du gjort?" Haha. 
Alltså snacka om att man har varit osminkad allt för många veckor när ens kille reagerar så. 
Nu ska vi snart in till Tälje, Chrille ska jobba och jag ska hem till Ida en stund innan jag ska vidare till min bm.

en promenad i kvälls solen

Vecka 35 (34+3) idag. 
Min mage är så stor och tung nu, det är jobbigt att vara jag. 
Allt är jobbigt, allt från att andas (alltid anfådd) till att vända på sig i sängen och att gå. Ändå så tog vi oss precis ut på en promenad, men ingen lång sådan. Skönt att komma ut. Nu är man färdig och sitter i soffan och väntar på idol som börjar om en stund. 




små kläder

Idag har jag verkligen inte gjort någonting. Tur att Chrille slutade tidigt för jag känner mig så rastlös just nu. Man bara väntar på något sätt och så är det ändå så långt kvar fast så nära. 
Vi har precis kollat igenom hennes kläder. Lagt fram det som vi vill ta med till BB, eller det är jag som väljer och han bara håller med. 
Nu är ingen väska packad än eller så, men har bara valt ut några av de minsta plaggen. Mest i storlek 50 och något i 56 får följa med. Har nästan bara kläder i 62 upptäckte vi nu men det går nog bra. 

Vad vet vi är lagom att ta med? Men hellre ett plagg för mycket än för lite nu när vi ändå bor en bit bort. 




Tre bodysar/ tre tillhörande byxor 
Tre pyjamaser 
Två par strumpor 
Ett par tofflor 
En stickad overall 
Två tunnare mössor 
Och en filt 

Kommer säkert att packa ner något plagg till. Kanske en tröja? Eller är det jätte onödigt? Äsch det är väl bra att avgöra hur vädret är helt enkelt. Är det kallt så tar jag såklart en varmare overall osv. 

Detta är annars vad jag har planerat i klädväg. Finns såklart mer att ta med men vi börjar så. 

Det är trotts allt 38 dagar kvar (+-2 veckor) så tror jag hinner få till det ändå, haha. Bara så overkligt att det börjar bli dags snart. 

söndag



Idag var mamma över på lite lunch och fika. Hon fyller år idag och ville inte ha något hemma så då fick hon mer än gärna komma över här på tårta istället. 
Chrille jobbar ett par timmar till och jag ska bara vila upp mig på soffan och hänga en tvätt. Tvn funkar inte, vi behöver någon inloggning till tv boxen osv så det suger ju ganska mycket att inte ens kunna sätta på tvn. Tur att man har mobilen för någon bok läser man ju inte. 

hemmagjord

Här har vi resultatet av gårdagens pyssel. 
Hade tidigare tänkt att beställa en sängmobil som jag bloggat om, som jag älskar. Bara det att jag hade varit snabb och köpt själva armen, den jag ville ha var så stor så man fäster den i taket, annars hänger den ner på barnet. 
Skulle kännas som bortkastade pengar att först betalat för armen sen kostade bara mobilen mellan 400-500kr med frakt osv. Så jag fick tänka om. Hittade såklart ingen annan i min smak så gjorde en egen av garnbollar. Denna blev nästan gratis och kul att ha gjort den själv. 
Sjäva ställningen som bollarna hänger på fyndade jag på loppis för 15kr. Tog sedan bort allt som tidigare var på och sprayade ljusgrå. 
Garnet hittade jag på rusta igår för 5kr/st. Så själva säng mobilen kostade mig totalt 30kr det var billigt det. 

Innan såg den ut så här

Efter så här 




Vet dock inte om den ska vara ovanför skötbordet eller sängen, känns som en jätte viktig sak att bestämma sig för. Skämt och sido. 

"Till mamman"

Grattis Linn önskar Linn! Om exakt en vecka fyller jag 25 år så därför passade jag på att handla en välbehövlig present till mig själv. Minns inte sist jag handlade något till mig själv. Förut shoppades det alltid kläder, smink mm men det har varit lugnt på den fronten bra länge nu. Jag har lixom gett upp. 
Dock är det inge synd om mig då det har inhandlats både radhus, bil, bebis saker, renovering och inredning på senare tid. Men dessa saker kände jag var nödvändiga, främst underkläderna. 
Så två amnings bh-ar, sex par (stora) bomulls trosor, en enkel pyjamas samt ett par tofflor är på väg till mig. Det ska direkt ner i BB väskan. Dom två sist nämnda sakerna var kanske inte livsviktiga. Men kan vara skönt att ha något sådant på sig på sjukhuset tänker jag. 



känns tungt

Nu växer det så det knakar i magen. Slut-tampen av graviditeten som sagt och när man läser om barnet i apparna så ökar det väldigt mycket i vikt nu. Barnet väger ca 2,38 kg i början av veckan och ca 2,56 kg vid veckans slut. 
Hur stor ska min mage behöva bli egentligen känner jag? 


tankar ...

Idag gick vi in i vecka 35 och om man läser apparna för denna vecka så nämnder dom både BB väska och förlossnings brev. Då känns det nära.
Ska ta tag i att tvätta alla bebis kläder snart, prova att koppla in babyskyddet i bilen samt införskaffa mig en amningsbh eller två. Och så ska jag packa den där väskan också. Har faktiskt (tidigare idag) skrivit ner en lista på saker jag vill ta med mig till både henne och till mig. Har googlat mig till saker som folk tycker är bra att ta med. Om någon av er där ute sitter på något jag borde ta med så får ni jätte gärna lämna en kommentar. 
Annars så fantiserar jag mest om vem denna lilla människa i magen är och hur hon ser ut. 
Tänker på första mötet, när jag efter (min största rädsla) lyckats fått ut henne på något vänster som just nu känns som en gåta även om jag vet att "alla kvinnor föder barn". När jag får upp henne på bröstet och får se henne. 
Längtar nästan ännu mer till att få se henne i Chrilles famn, föreställer mig hur jag sneglar åt sidan och han sitter bredvid mig på en stol med vår dotter inlindad i en filt i famnen och bara ser så där löjligt lycklig ut. 
Ja de längtar jag efter och de kommer bli min morot. För just nu så känns den här förlossningen som ett skämt och som om jag kommer avlida av rädsla. Tycker inte det ska bli häftigt eller så någonstans, vill helst sjunka under jorden och komma fram när allt är klart. 
Nu spårar jag ur, blir lätt så när man inte kan sova. 



Vad tror ni? Blå eller bruna ögon? 
Vi har verkligen varandras motsatser. Från dom blåaste till de brunaste. Kanske blir ett av varje färg? 
Snart vet vi ;-) 

som på fritids



Godkväll. 
Vad har ni gjort denna fredag? 
Vi har spenderat dagen i Nyköping där vi bla kom hem med lite garn. 
Utom att Chrilles kompis Putte kom över på middag så har vi båda gjort garbollar. En lite annorlunda fredag kväll kanske, som två pensionärer har vi suttit i köket och gjort gatubollar, det tog sin tid men resultatet blev bra. 
Vad vi gjorde visar jag imorgon, det blev för mörkt för att få till bra bilder. 

Nu är det dags att sova! 

som nytt

Nu börjar hallen ta form, har satt upp hallmöblerna idag. Dessa möbler hade förra ägaren lämnat, tyckte det var för fina för att göra oss av med så vi gjorde om dom istället. Från ek till vitt och skoskåpet fick sig även nya knoppar. 
Visar helheten sen när allt är på sin plats. 






vår lördag <3

Chrille var hemma tidigt idag och imorgon är han ledig. Eftersom han jobbar hela helgen så tog vi helg idag istället. Vi grillade god mat, har ätit ost, kex och tagit ett glas vin och han en öl. Filmen tog precis slut och jag håller på att somna i soffan. Väljer att blogga istället för att gå ner och borsta tänderna, då är man trött när man inte orkar ta tag i. 

Två goda ostar som man får äta när man är gravid är vitlök och örter (rullen) samt babybell osten. Men längtar efter brie :-)







Godnatt! 

snart i mål

Nu är det inte så där jätte mycket kvar att fixa här hemma (av det vi planerat att göra) det som kvarstår är att få upp kaklet i köket, lister i hallen samt trappstegen i trappan. Vi har även färg för att måla inne på toaletterna, dock känns det inte så jätte bråttom med just det. Det är ändå bara en lösning som får duga så länge tills den dagen vi har råd att renovera dom helt. Just ja, glömde nästan att golv ska läggas i hallen där nere. Dock inte heller någon brådska med, även om vi såklart vill få det klart så kändes det viktigare att få övervåningen helt klar. Matsalsmöblerna kom igår och det passade in väldigt bra. Bara lite fin justeringar kvar sen kan jag visa er lite bilder. 
Väntar nu på lite gardiner, beställde hem dessa igår. Blev dock så billigt (då jotex hade 30% på alla gardiner) så var tvungen att besälla något mer, så ett nytt kuddfodfal till soffan fick det bli. 
Den randiga gardinen är till köket och den vita till vardagsrummet. 


vaken natt

Vad trött jag är. 
Klockan är 13.30 och jag har inte gjort någonting alls idag. Spenderat två och en halv timma i telefon med Ida. 
Har precis tagit en dusch och borstat tänderna och Chrille är snart hemma från jobbet. En riktigt trött dag med andra ord. Inte så konstigt med tanke på att jag var vaken halva natten. Inte nog med klådan som höll mig vaken så höll även katt j*veln mig vaken. Han har vänt på dygnet och sover nu och sover bort hela dagarna. Han går inte ut fast än vi alltid har dörren öppen på baksidan. Men på nätterna ska han ut och inatt kunde han inte bestämma sig. Först skulle han ut och jag hinner precis somna om tills de krafsar på dörren och jag släpper in honom. Hinner somna om på nytt innan han börjar om på nytt och vill ut. Vid tre/fyra tiden imorse hör jag honom ännu en gång utanför och då vill han in igen. Denna gång var det inte lika kul att släppa in honom. Det hade blivit dimma ute och de var alldeles blött. Han var helt lerig och smutsig och som om inte de vore nog så hittade jag två äckliga sniglar (utan skal) i pälsen. 
Så det var bara att börja duscha katten, sen skulle jag handduksrorka honom så gott de gick. Ett par rivsår senare så gav jag upp. Idag ska jag tvinga ut honom så han kanske inte vill ut inatt, för det där går ju inte. 
Eller så är det lika bra att förbereda sig för vakna nätter? 


godnatt

Här har jag legat typ hela kvällen. Klåda i handflatorna (finns det störigate ställen att ha klåda på än i handflator och fotsulor?) och halsbränna från helvetet. Någon av er som har bra tips mot halsbränna? 
Chrille kom hem från jobbet här för en liten stund sen. Ska snart gå och lägga mig, kan då sova gott. Alltid speciellt att lägga sig själv i ett nytt hem. Kommer ta ett tag att vänja sig. Även om jag trivs hur bra som helst. 

Jag och lilla magen som vilar oss på soffan. Snart går vi in i vecka 35 och det känns som ytterligare en milstolpe, bara fem veckor kvar till bf. 


Höst bebis





Hur sött var inte detta då? 
Igår lämnade jag tillbaka lite kläder jag fick av mamma på min baby shower. Då jag hade exakt samma, i samma storlek och färg. Istället köpte jag detta. 
Fantiskt något som hon behöver, vi hade ingen varm mössa utan bara massa såna tunna samt ett par varma "skor" hade ett par innan men de var mer som tofflor så nu har hon två par. 
Vet dock inte hur mycket dom kommer komma till användning. Kan väl tänka mig att de mest åker av de små fötterna men om inte annat är de gulliga att ställa på en hylla ;-) 

dagens planer

Godmorgon! 
Mätt som en plätt efter frukosten. Nu ska jag ut en stund och göra Chrille sällskap i solen. 
Sen vänta tills det plingar på dörren, någon gång mellan 11-14 idag så får vi en leverans på bord och stolar vi har beställt. En chansning att besälla möbler via nätet men jag tror det blir bra :-) min snälla mamma bidrar med halva i en lite tidig 25 års present. Det tackar vi för <3 
Utom detta så kommer även Anna och barnen förbi på fika idag. 



vilken dag

Idag var jag hos min bm för vanlig kontroll och allt såg ut som det skulle. 
Mitt blodtryck hade inte höjts sen sist osv så vi var nöjda. 
Dock så nämnde jag att den här förbannade klådan inte ger med sig. Inatt vaknar jag och kliar sönder fötterna, väcker till och med Chrille av mitt kliande så får gå in på toa och klia tills det börjar blöda (för sen går det ju inte att klia upp mer). Väljer att sitta med frysklabbar på fötterna istället för att äta frukost imorse. Var stressad så fick prioritera. Hur som. På väg till tåget så kommer tårarna. Jävla sammandragningar och ilande i underlivet. Nästa gång måste jag gå tidigare så jag kan vagga fram som den kossa man har blivit. 
Vart var jag? Jo, hos bm. Utom klådan så nämnde jag även att jag knappt och nätt inte känner fosterrörelser länge. Dom har avtagit och jag känner på sin höjd nått fladdrade en gång var och varannan dag. Förut kunde jag och Chrille ligga på nätterna, då det var som mest fart i magen, bara ligga och känna på alla rörelser och fantisera om det kanske var en liten fot eller en armbåge? 
Min bm tyckte iaf att vi inte skulle nonchalera detta, även om hennes hjärtljud lät bra och det var helt normalt. 
Så på några minuter var jag på förlossningen. Mormor var med, japp hon väntade så snällt på mig utanför för vi skulle ju hem till Alexandra sen på fika. En snabb fika hann vi dock med men innan dess åkte vi upp till förlossningen, jag och lilla mormor. Vi fick lyssna på hjärtljud och göra ett ultraljud. Så mysigt och lugnade att få se. Allt såg ut som det skulle och jag fick lite tips på hur jag får fart på min trötta bebis i magen. 
Efter detta så tog vi nya blodprover, hoppas de kan se vart klådan kommer ifrån. Annars kan jag inte göra mer än att hålla ut. 



Sjukt tanke att nästa gång jag ligger här, så kommer vi förhoppningsvis hem med en bebis <3 

den står där och väntar på dig

Tjejena gick precis. Jag och Malin fick sällskap av Ida och Maria. Vi åt upp resten av fikat från gårdagens baby shower. 
Jag och Malin satte även ihop vagnen. Den har som sagt legat i kartong i flera veckor, lika så skötväskan och åkpåsen har legat i sina förpackningar. Nu satte jag allt på plats. I botten har jag en fårskinns-ulls-pläd eller vad det kallas? Sen åkpåse och en fleecefilt på det. Tror hon håller sig varm i vinter. 
Det blir så verkligt när den står där på något sätt, den bara står där och väntar
För er som undrar så blev det en Britax go för vår del. Blev ett enkelt val när vi skulle välja vagn. Båda gillade Britax (gamla brio) vagnarna. Dom är så sköna och mjuka att köra och dom känns även höga, vi båda är långa så det passade oss bra. Gillar att den är enkel, stilren och lätt att fälla ihop. Det blev en helsvart vagn, Chrille fick bestämma, han ville så gärna ha en helsvart. Så han fick sin vilja igenom. Men jag är lika nöjd med valet av färg jag med. 



full garderob

Hej igen. 

Då var det måndag och det innebär att Chrilles semester är slut. Känns så trist. Nu börjar mitt "riktiga liv här hemma" i väntan på en bebis och en pojkvän på jobbet. Ensamt det låter. Inge synd om mig dock. Om bara drygt två veckor så flyttar ju Ida och Jim hit så vi kan umgås massor. Sen är det bara 25 minuter med tåg till Tälje om jag vill dit, eller ni hit :-) 
Och så har jag ju möjlighet att använda bilen när inte Chrille jobbar såklart. På tal om tåg så är Malin snart på väg hit. 

Och på tal om bebis saker (i förra inlägget) så var jag tvuvgen att riva ut hela garderoben för att se på ett ungefär vad vi har. Oj, vad vi har. Nu har jag dock inga barn så vad vet jag? Men jag tror vi har väldigt mycket kläder iallafall, eller så är det precis lagom? 
Nu tröck jag mer eller mindre in allt i garderoben. Det ska ju ändå tvättas så där efter viker jag in det fint, sen vill jag köpa till fler galgar samt några korgar att lägga smått i som strumpor mm. Hur som, om jag bara ska höfta på det som finns i garderoben (försökte räkna men tappade räkningen) så ser det ut ungefär såhär:
30 bodysar 
20-15 byxor/tights/strumpbyxor 
2 Teddy overaller 
15 klänningar 
5 mjukis sätt med matchade byxa och tröja 
5 koftor/tröjor 
5 pyjamasar 
15 strumpor 
5 mössor 
1 par vantar 
1 par "tossor" 

Ja, typ något sånt? Någon mamma där ute som tror vi glömt något i klädväg som behövs fyllas på av? 
Det jag dock ska köpa är en varmare mössa och ett par varma "skor/tofflor". 





Jusja, ser nu att vi även har två vår jackor och en overall till nästa år. Haha. Overallen köpte jag och Ida likadana fast i olika färger från newbie förut. Kostade 75kr på rean så varför skulle den inte kunna få hänga där inne ca 1,5 år? Haha. 

gårdagens fina gåvor

Så mycket saker... 
Jag tror vårt hem är redo för en bebis nu "bara jag kvar som ska bli det". 
Skämt och sido, jag blir redo när hon vill ut. Känns bara så sjukt overkligt att det är ungefär sex veckor kvar tills jag ska bli mamma. 
Hur som, här är alla fina saker vi blev bortskämda med igår. Ser nu att jag har missat lite ändå. Som bla. nappflaska som satt på blöjtårtan som ligger i redo i ett skåp i köket och även haklapparna som satt där på. 
Och så den rosa fina värmekudden kom inte heller med på bild. Något jag ska testa ganska nu. Ska dock lägga den i frysen för att sen lägga över min klåda, tror det kan bli riktigt skönt. 

Så mycket fina kläder. 


Första ungen i Gnesta med en Armani napp antar jag? Haha :-) 

Alla produkter och blöjor flyddes på i skötbordet. Nu finns det som sagt saker så vi borde klara oss ett tag. 




min baby shower- en dag att minnas

Idag blev jag överaskad. 
Skulle träffa mamma över en lunch och väl hemma hos henne så möts jag av ett gäng tjejer på altanen. Det hade fixat så fint med dekoration, fika, brunch och paket. Kände mig helt överväldigad, skakig och släppte en tår eller två. (Jag är inte den som brukar gråta så lätt annars) men blev så överraskad. Hade verkligen inte förväntat mig det. 
Allt var så bra planerat sen när man väl var på plats. Bilarna var parkerade på en annan gata, inga skor i hallen och mamma ville att jag skulle åka efter hennes bil när vi åkte från centrum. För då kolla om hennes lyse bak fungerade eller inte. Så jag inte hann åka i förväg och gå in på fel väg osv osv. 
Som sagt så blev jag så glad och hon i magen blev mer än bortskämd med massa fina kläder och bra ha produkter. Känns som vi har blöjor så det räcker för ett bra tag framöver nu. 

Som sagt, tack ännu en gång till er som var där och fixat så fint. Kommer sova gott inatt <3 









barnrummet <3

Och där kom gardinerna och en ljusslinga ovanför sängen upp. Valde att sätta alla lamp-bollar där istället för en säng mobil. Blev så mysigt ljus. 
Nu ska det bara tvättas och vikas in kläder i garderoben samt att sängen ska bäddas och göras mysig. Men det tar jag när det närmar sig. 
Vill även köpa lite barnböcker och fylla ut en ab hyllorna med som sitter på väggen. Så känner jag mig själv rätt så kommer det att göras om och köpas till något mer, men jag är ändå så nöjd. Mysigase rummet hemma hos oss helt klart. Vagnen står i ett hörn i sin jätte kartong och väntar på att monteras ihop och bäddas även den, sen är vi redo för bebis. 














söndag



En stadig söndags frukost och vi är på banan igen, typ. 
Vi har fått upp en hylla och två tavlor hittills. När jag skriver vi, så menas det med att Chrille jobbar och jag pekar på vart det ska sitta. 

Annars då? Jo den här jävla klådan håller på att göra mig galen. 
Någon annan som fick så kallad gravid klåda? Jag har på händer och fötter och det har hållt i sig i en vecka nu utan förbättring. Frysklabbar är min bästa vän och jag gråter på nätterna av frustration. 
Tabletterna hjäper inte, blir bara så sjukt trött av dom. Salvan hjäper och bedövar för stunden, men får knappt använda den då den är så stark. Så får prioritera min lilla insmornibg väl, då jag max får ta den två gånger om dagen. 
Igår när jag satt i bilen på väg hem, så blossade det upp på hela handen. Stoppade i handen i ACn medan jag körde. Väl hemma så var alla fingrar fulla med vätskefyllda blåsor och hyn blir knottring, känns som att klappa en groda ungefär. Hoppas verkligen att det ger med sig snart. Har läst skräck historier om andra som haft samma klåda. Att den inte försvann förns efter förlossningen och att vissa blev igångsatta tidigare för att det inte stod ur mer och bara kliande upp huden. 

Nej dags att sluta grubbla över detta och istället ta en dusch och lite annat nödvändigt. 

att göra om

Idag fyndade jag en gungälg på "Södertälje köp och sälj" en sida på Facebook där man kan köpa och sälja saker (nähä?) för 100kr var den min, och den fick sig en liten makeover när vi kom hem. Hade både färg och tyget hemma, att jag behövde offra en prydnadskydde är en annan femma. En anledning till att köpa en ny eller nått? 

Innan: 

Efter: 


Var nära på att köra allt i vitt eller det som är i trä få bli rosa. Men tror ändå att det blev bra såhär. Allt annat är ju så vitt och gått så lite trä har ingen dött av. 

Jag målade och Chrille skruvade och spikade dit tyget. Nu är jag slut som artist och tänker inta soffläge. 

ny vecka




Fick precis en påminnelse från gravid appen att vi går in i vecka 34 idag. 
Som sagt, en påminnelse. Jag tappar räkningen nu. Hon är beräknad att komma om 48 dagar. Det är ju ingenting egentligen...

sakta men säkert börjar det att likna ett hem

Hittade gamla krokar längst ner i en flyttkartong. Dessa är flera år gamla och jag minns att jag fick dom av mamma när vi var och fikade på Taxingeslott och att jag hade dom i min lilla etta på övretorekällgatan. 
Nu har det fått lite nytt liv med hjälp av sprayfäg vi hade kvar sen vi sprayade kulramen. Passade bra i hennes lila rum <3 




Det ni får se är bara en bråkdel av allt här hemma. Det för för det mesta kaos överallt. Längtar tills det är klart och vi kan börja bo. Visst har det tagit sig men det finns fortfarande att göra. 
Det som fixas just nu är trappan, den fula gamla furutrappan är numera vit och vilket lyft. Före och efter bilder på den lär komma innom kort :-) 

det går framåt ...

Besöket på sjukhuset gick betydligt bättre denna gång än när jag var där sist och tog prover. Höll tårarna tillbaka det vill säga. 
När jag var klar så bjöd mormor på god frukost. Var tvungen att vara på fastande mage inför proverna så var så hungrig, så det satt fint. Hon lagade även hemmagjord tomatsoppa som jag fick ta med mig hem, så det blev det till lunch. Och på tal om mat så får vi se vad det blir till middag i kaoset. Kanske slutar med att vi äter ute. Köket är lite upp och ner just nu inför imorgon då golvet ska läggas där inne. 
Igår blev golvet klart i vardagsrummet och vi är så nöjda. Älskar vita golv. Blev så ljust och fint och ytorna känns ännu större än innan. 


längtan efter bebis utanför magen

Saker jag saknar: 

Att ligga på mage.
Att ha på mig jeans och mina vanliga kläder.
Att snöra på mig gympaskorna och ta en lång promenad.
Att gå på ett riktigt roligt stepp pass med hög musik. 
Att dricka ett glas vin tillsammans med massa goda ostar och charkisar. 
Att få orken tillbaka och viljan till att piffa till mig lite och att få känna mig fin
Att sova gott om natten och inte behöva springa upp för att kissa flera gånger. 
(Dock antar jag att det blir fler sömnlösa nätter med en bebis utanför magen än i magen). 

Detta är en kort lista på det störta sakerna jag verkligen saknar just nu. 
Tänk bara känslan när hon är här i höst. Att få ta en lång pw med vagnen och orka vara ute minst en timma i rask takt. Att få komma hem och ta en dusch, ta ett glas vin och duka fram med en härlig ost bricka och bara krypa upp i soffan. Att titta på en film utan att somna efter fem minuter. Låter kanske inte lika fantastiskt i era öron men i mina är det verkligen något jag längtar efter. Haha!


Att få rota fram denna goding ur garderoben. Tyvärr har bara den där gröna väskan använts vid något enstaka tillfälle förra året. Tänker mig att det är den perfekta höst väskan. Antar dock att den enda väskan som kommer att användas sen är skötväskan, tur att den är fin den med ;-) 

tis.

Vecka 33 (32+4) och 51 dagar kvar till bf och så här stor är jag nu. Min rumpa är i sort sätt borta och hela jag är en enda stor mage. 

Idag har Johanna varit över på en fika, länge sen vi sågs så vi hade lite att ta igen. Just nu ligger jag bara och vilar mig och kliar på mina utslag. Imorgon ska jag till sjukhuset och se om jag kanske har drabbats av gravid klåda. Håller på att riva av mig skinnet just nu, det är så jobbigt. Så barnmorskan har tagit fram en remiss, sen ska prover tas. Hoppas på att få hämta ut en mirakel kräm på direkten för står inte ut länge till. Annars så väntar vi in Tom och Jesper som kommer och hjäper till med golvet idag. Ingen är gladare än jag :-) 



små kaniner

När bebis var på tapeten och innan jag blev gravid så kunde jag ligga vaken om nätterna och titta runt på massa fina bebis kläder och saker. 
Tänkte för mig själv att "om jag skulle få en flicka skulle jag köpa detta, skulle jag få en pojke skulle jag köpa detta". 
Enda sen dess fastande jag för dessa simpla förvaringskorgar från hm. 
Har velat ha dom sen jag blev gravid och visste att det var en tjej. Nu hade det kommit in igen så beställde precis två utan tvekan. 
En kommer jag att ha på skötbordet och den andra på garderoben. Älskar att jag redan planerat vart jag ska ställa dom. Haha. 


Besöket hos bm idag gick bra, utom att mitt blodtryck stigit. Så vi måste ha koll på det, så det inte sticker iväg för mycket så det blir farligt. 
Annas gick det som sagt bra. Magen mättes och jag/ hon följer kurvan, hade gått upp två kg sen jag vägde mig sist för en månad sen och hjärtat hennes slog på som det skulle <3 

sol

Vilken mysig förmiddag. 
Jag har för första gången denna sommar njutit lite i solen. Är det bara jag eller får man fortare färg när man är gravid? Inte för att det spelar någon roll men ändå. 
Jag har suttit och latat mig, ätit vindruvor och målat naglarna. Tittat på Chrille som klipper och fixar i trädgården medan han tar en öl. Så nära semester- mys vi kan komma denna sommar, haha. 
Nu har dock tiden runnit iväg och jag måste åka till barnmorskan. Det suger att väga sig men att få lyssna på hennes så hjärtljud är så mysigt <3 



en måndag

Godmorgon! 

Måndag och ny vecka. Just nu står det stilla i renoveringen här hemma. Eller visst, något fixas ju varje dag men det känns ändå som vi inte kommer någonstans. Det är det där golvets fel, det blev ju uppskjutet så håller verkligen tummarna på att det kommer på plats denna vecka. "Annars lägger jag det själv".. 

Chrille fixade frukost ute på baksidan. Så mysigt att kunna äta ute så här som vi gör nu hela tiden och för att inte tala om att kunna grilla, det är lyxigt haha. 
Igår invigde vi även balkongen, åt varma mackor till sen middag och tände upp lite ljus. 
Idag har vi inga direkta planer, mer än att slänga skräp på returen och jag ska till Tälje för ett besök hos barnmorskan. 

barnkläder på Ica

När vi handlade på jobbet idag så passade jag på att hämta ut min start Box från libero. I och med det så delade Maxi även ut rabattkunger bla. Halva priset på alla barnkläder. Hittade faktiskt lite grann. Ibland har vi faktiskt fina kläder, gillade främst pyjamasen, så söt med alla små djur. 



den där katten ...

Imorse fick detta prego smaka på lite hormon-gråt-attack. 
Vid fem tiden väcker Torsten oss och är helt hysterisk, han vill verkligen ut. Chrille säger efter en stund att vi ska släppa ut honom. Jag var inte lika pigg på iden. Ville inte släppa ut honom sen försöka sova vidare, vill vara med honom ute den första stunden (har dessutom läst att det är bra). Är verkligen så rädd för att han ska försvinna (som sagt) sen gör det ju inte saken bättre att vi bor fem minuter ifrån tåget, vilket jag också hade i tankarna. Efter en stund fick väl ändå båda nog då han jamade och krafsade på dörren så vi släppte ut honom. 
Jag står i det fuktiga gräset i mitt nattlinne och ser solen gå upp och klockan är väl si sådär 5.30 någonting och tittar på en katt. Han är sjukt rädd men tycker ändå att det är spännande. Efter en stund försvinner han en bit och jag kunde inte gå efter. Lägger mig i sängen och snyftar och Chrille tycker att jag är så där lagom knäpp. Tänkte att det var sista gången jag såg honom. 
Efter tio minuter krafsar det på sovrums fönstret och han vill in. Vilken lycka. Skrattade sendan högt åt mig själv. 
Hur harig kan man bli inför en katt? Hur harig kommer jag inte bli sen? Eller är det som sagt alla dessa hormoner som spökar med mig?
Han har inte varit det minsta intresserad av att gå ut mer alls idag.
Han känns som en riktig fegis, men det släpper nog snart. 
Dagen har annars bestått av storhandlig, sedan dess har jag sovit och bara legat i sängen. Mina fötter ser ut som prinskorvar och är helt bål efter "dagens aktivitet" fötterna ser ut att tillhöra ett tresktroll. Är så less på att vara gravid nu, får svårt att andras också när jag sitter för det blir sånt tryck. Har läst att magen kan börja sjunka nu, så ska just det problemet avta. Det har ju inte hänt mig än, men den får gärna sjuka nu och sluta växa för jag känner mig som störst i värden. 



Torsten nedanför mina fötter i sängkanten, där han hör hemma :-) 

Zzzzz

Så himla trött. Känns som om jag är i de första gravid veckorna igen. 
Idag har jag sovit bort i princip hela dagen. Finns inget stopp. Höll nästan på att somna bakom ratten på väg in till Södertälje idag. Hade tid hos sjukgymnasten och har beställt en tens-apparat för ryggen. Ska bli skönt att ha den i svanken om kvällarna när ländryggen gör som ondast. Oftast så känns det mest då, efter att ha varit igång en hel dag. 
Vi släppte även ut Torsten idag, dock bara en snabbis. Han var rätt feg och luktade sig mest omkring, sen lockade vi in honom igen med godis. Imorgon ska vi släppa han helt, ha dörren öppen på baksidan hela dagen och be till gudarna att han kommer tillbaka så jag kan somna gott :-) 
Nu ska vi leta upp dvdn och sen titta på film i sovrummet. Lär väl inte kunna hålla mig vaknen. Varför är jag så trött? 
Justja, går in i vecka 33 idag också. 
Håller knappt räkningen längre. Drygt sju veckor kvar nu <3



Blev så sugen på pasta idag, så Chrille slängde ihop något eget med bla bacon, grädde och mozarella till middag. Så gott! 

rädd

Min fina lilla lurviga vän. Du ligger bara och sover så sött bredvid oss och jag drar på en sak varje dag. 
Sen vi visste att vi skulle flytta så blev det en självklarhet för oss att Torsten skulle få bli utekatt. 
Katter ska egentigen få vara ute (tycker jag) och det skulle kännas jobbigt att inte kunna få ha dörrar och fönster öppna när man bor på markplan och hela tiden behöva se efter att katten smiter. Hur som. Vi har dragit på detta med att släppa ut honom. 
Oro tankarna kommer ifatt mig. Han har inte fått vara ute en enda gång under sitt fem år långa liv.

Tänk om han inte kommer tillbaka? 
Hur ska han hitta hem? 
Vi har ingen kattlucka och tänker heller inte skaffa någon, hur ska han komma in exakt när han vill? 
Tänk om han blir påkörd?
Tänk om han blir skadad? 

Usch jag vågar inte släppa ut honom. Känns så sjukt läskigt. Även om jag vill det. När man bor på landet känns det så dumt att hålla honom inne. Han har ca femton är kvar. Skulle kännas som att hålla honom som min fånge och att han skulle gå miste om massa härliga saker. 

Men jag är en stor egoist som inte tar steget. Det är väl bara att öppna dörren och låta honom gå iväg? Eller? Hur gör man? Någon som varit i samma sitts? 

/ rädd katt-mamma som aldrig ska få se sin bebis igen.

ute i blåbärs slogen

Jag sitter dock mest på en stubbe och vilar mig medan Chrille fyller hinken full med blåbär. Blir sugen på att baka. Synd bara att köket är inplastat, för att inte bli förstört med allt byggdamm. Så de åker in i frysen tills vidare. 
Härligt iaf att vara i skogen på en minut från oss. Lite kontrast mot tidigare när vi bodde i stan. 



sovmorgon

Idag har vi sovit bort hela morgonen och ätit frukost i sängen. Inte för att vi har någonstans att sitta, haha. Men det var ändå mysigt. 
Solen skiner men vi ska iväg och inhandla spackel nu så Chrille kan fortsätta med köket. Golvet kommer inte bli klart tills vi hade hoppats. Han som ska hjälpa oss är sjuk, så bara att bita i det sura äpplet och vänta. 
Vi ställer ju inte ut möbler osv förns golvet är på plats och vi börjar längta efter att få lägga oss i soffan och kolla lite tv på kvällarna. Men men, den som väntar på något gott... 




ett litet lyft

Nu har gårdens lilla projekt torkat. Chrille sprayade kulramen från Ikea och titta så fin den blev. Man kan ju enkelt bestämma färger genom att köpa sprayfäg. Jag beställde mina från skapamer.se har för för mig att dom kostade mellan 40-50kr per sprayburk. 
Så med lite pengar kan man ju ändra något snabbt och enkelt.

Före: 

Efter:




PS. Tur att de finns färgglada leksaker i kistan att leka med sen när det blir aktuellt. Så ni inte tror att de enda färgerna hon får se är grått, vitt och rosa. 

hos oss just nu

Här kommer ännu mer sovrums bilder. Nu är det helt klart. Det saknas bara en tv på väggen, men den kommer inte att inhandlas på ett bra tag. 
Idag har en fönsterbräda, blommor, fönsterlampa, gardiner, två små tavlor bredvid fönstret samt en liten hylla kommit på plats. Nu känns sovrummet mysigare och vi är jätte nöjda. Det är ljust, fräscht och lättstädat, inte massa onödigt krims krams. 







Bjuder även på lite detalj bilder från barnrummet. Även det är också snart helt klart. Det som saknas är gardiner och en liten klädställing jag sett på Ikea. Även sängen ska bäddas och göras mysig. När det är klart så visar jag upp helhets bilder. 






blev visst en uppdatering

Okej, den här blogg pausen blev lite väl kort för att kallas en pause. Men jag skiver när jag har något att skriva helt enkelt, så gör vi. Haha! 

Idag har det målats på, i vanlig ordning. Nu ikväll har Chrille satt upp tavlorna ovanför sängen och det blev så fint. 

Snart är sovrummet helt klart. En fönsterbräda ska upp, nån hylla, gardiner och så lite små personliga saker så det blir lite mer ombonat men det börjar verkligen att likna något. 

Visar även här lite före bilder från visnings bilden på sovrummet och hur det ser ut nu. 




Även om det var vitt innan så är tak och väggar målade även här, känns mycket fräschare. Sen har vi (såklart) valt att ha sängen på andra väggen, så det blir det första man ser när man kommer in. 
Visar mer sen. Nu ska vi sova gott! 

snart tillbaka

Bloggen hamnar inte på prio listan just nu. Så jag tänker att jag tar en liten pause från bloggandet så är jag snart tillbaka så fort vi fått lite mer ordning här. 
En snabb uppdatering på vårt fixade. 
Alla väggar är vitmålade utom kök, som idag har spacklats och väntar på en omgång med vit färg. 
Alla tak är vitmålade och golvet i köket har rivits ut. 
Tapeterna i S rum är uppe och det blir så bra där inne. 
Det som återstår just nu är som sagt målning av kök samt att få upp kakel där inne. 
Sen allt golv ska upp, förhoppningsvis kommer hjälp nästa vecka så håller tummarna på att det är färdigt tills nästa helg. Sedan ska även alla snickerier målas, som bla lister runt dörrar. Då dom tyvärr är mörkbruna. 
Vad mer? Jo hela trappan som är i furu ska bli vit och toaletterna ska eventuellt få en omgång med lite färg. För att det ska kännas frächare. 
Puh! Ja de är mycket kvar att göra även om vi kommit en bra bit på vägen. 

Mitt lilla projekt under dessa dagar har varit att göra ordning en gammal kista som var ett loppisfynd. 

Slipade ner den och tog bort alla beslag, sedan grundmålade jag den i vitt innan jag målade två lager av en ljus grå färg. Och så på med beslagen igen. Nu står den fint i barn rummet och passar perfekt att ha leksaker i och annat som man inte vill ska vara framme. Målade även om en liten barnstol i samma grå nyans så det matchar varandra. 
På kistan ligger en pläd och nya kuddar som jag köpte här om dagen, kommer från mio. 
Hela rummet kommer gå i ljusgrått, vitt och rosa. Längst tills jag får sätta upp tavlor och sånt kul, men det känns inte som att Chrille prioriterar det nu i allt kaos här hemma. 

Så på återseende så lovar jag att det kommer roligare inlägg sen. Framförallt om ni är sugna på att se före och efter bilder! 

Innan: 

Efter: