soffpotatis

Jag har bara legat på sofflocket hela morgonen. En sån där morgon som jag inte har energi till något annat. 
Har inte bäddat sängen, har inte duschat, har inte gjort mig ordning än och jag börjar snart jobba. Har inte gjort någonting som sagt.
På tal om energi så har jag här för någon dag sen börjat äta tabletter för dåligt järnvärde. Min barnmorska ringde mig och talade om att hon fått provsvaren från mina blodprover. 
Inte för att jag har lidit av något men kan heller inte sticka under stolen med att jag känner mig trött och blir ibland snurrig i huvudet till och från. Främst när jag reser mig fort så kan jag ibland se stjärnor. 
Så hoppas det här hjäper lite på traven. Kan också vara ett tecken på att jag dricker kaffe medan jag håller andan på jobbet. När jag blir sådär sjukt trött och vill inget hellre än att hälla i mig en kall redbull. Något jag kunde göra förut, en kall redbull light. Så gott. 
Nu blir det nån kopp när tröttheten tar över, synd bara att det är så äckligt. Kommer aldrig lära mig tycka om kaffe, tackar vet jag te. 


godnatt

Godkväll. 
Ligger på soffan och känner hur  ögonenlocken börjar åka hiss. Tar och bloggar istället för att gå bort till toan. 
När man är så där trött, så är det så jobbigt att gå och tvätta av sminket och borsta tänderna. Skulle vilja gå raka vägen mot sängen men det går ju inte.
Idag har jag jobbat, när jag slutade så köpte jag med mig en bukett blommor och åkte hem till mamma. En lite tidig morsdag present. Blev bjuden på god mat också, har varit där hela kvällen. 
Chrille jobbar natt så ska sova utan honom kväll, något som jag inte direkt jublar över. Men ensam är jag ju inte. Har min håriga vän som somnar på mina fötter i vanlig ordning och så en buffande bebis i magen. Så jag ska nog sova gott ändå. 


bra mat

Ikväll kan jag vekligen unna mig fredagsmys efter både träning och nyttig lunch i form av en omelett på två ägg, skinka, purjolök, tomat och så lite basilika krydda och färsk persilja på. Så gott. Så här såg en vanlig lunch ut för mig förut, när jag tränade mycket och var igång. Sen jag blev gravid måste jag erkänna att jag inte alls är lika nyttig. Äter mest det jag blir sugen på. Då menar jag inte att jag äter en chokladkaka till lunch men tänker ändå inte så mycket på vad jag stoppar i munnen som innan. 
Ändå är det nu man borde bry sig som mest. För att ge sitt barn bra mat och det har jag även fått bekräftat från barnmorskan. Hon har även varnat mig för olika drycker. Det är en fälla att snabbt lägga på sig extra kilon. Även light drycker och juice. Så tråkigt. Dricker ändå ett glas juice till frukost och ibland Cola light. Men för det mesta blir det vatten. Tur att vi har en soda stream iaf. 



v 23

Vecka 23 idag och vi har precis kommit hem från gymmet. Idag körde vi ett grupppass på en timma. Blandad kondition och styrka. 
Det gick bra, men visst är det jobbigt (som sagt). Är rätt nöjd med mina tre träningspass på rad den här veckan. 
Har dock sagt upp mitt medlemsskap på actic idag. Vilket betyder att jag får träna i lite över en månad till och att jag då kommer att gå in i vecka 28 när det löpt ut. Tror det blir lagom. Sen får det bli promenader, men känns okej att lägga denna träningsform på hyllan ett tag. 


Dagsformen.

Jag känner tydliga sparkar och buffar nu. Varje dag. Främst på kvällarna när jag ska sova. Annars även en hel del när jag sitter eller ligger still.
Nu tycker jag att det är riktigt mysigt och det känns även om en bekräftelse på att hon faktiskt är vid liv där inne. 

vilket väder

Att vakna upp till en klarblå himmel här inte helt fel. Hoppas det håller i sig nu och att sommaren verkligen är på väg, på riktigt. 
Här hemma har jag precis fått i mig lite frukost. Ska byta om och promenera ner till centralen och möta upp Alexandra för att sen gå tillsammans till Sydpolen. 
Idag jobbar jag kväll så har ju möjlighet att utnyttja den här fina dagen :-) 





ons


Skönt med en ledig dag idag. Jag har faktiskt tränat. Gick på ett 45 min stepp pass, kors i taket. Det gick bra men det var rätt tugnt om man säger så. Jobbigt men roligt! 
Imorgon blir det ytterligare ett träningspass. Jag ska följa med Alexandra på ett mamma fitness pass. Det är främst för mammor som tar med sina små knoddar om jag har förstått det rätt, men tror att tempot även passar bra för en gravid. Inte lika hysteriskt som på det vanliga passen. 
Efter träningen åkte jag och Chrille upp till Ikea. Vi åt en lunch och sen kikade vi bara. För första gången någonsin gick vi utanför ikeas dörrar utan att ha handlat en enda sak. Men vi ville mest bara ha lite inspiration :-) 

Elodie details

Det som också är bra med att vakna tidigt är att man hinner blogga lite extra. 
Jag har fastast för en skötväska. Vill ha en i mönster då vår vagn är hel svart. Ja, vi har en vagn här hemma som står nerpackad i kartonger. Mer om vagnen i ett annat inlägg. 
Vagnen valde jag och Chrille tillsammans (såklart) men skötväskan var han inte lika intresserad av så jag får i stort sett välja vilken jag vill. Gillar denna från Elodie details. Vi har sen innan en napphållare och en dregglis (?) vet inte om dom heter så. Men iaf, dessa två är från det märket och jag tycker att dom har massa fina saker. 




Det börjar ta sig i hennes klädlåda. Dock så ser det mer ut än vad det egentigen är. Under alla kläder ligger två overaller, två filtar och en handduk med huva. Vilket tar upp en del plats, så än är det inte färdig shoppat. Tur är väl det, för det är ju det roligaste jag vet att handla just nu. 

murgröna

Godmorgon

Vaknade innan klockan ringde idag. Men det börjar bli till en vana nu för tiden. Antar dock att det är nu jag ska passa på att sova ut, för sen lär det bli en del vakna nätter. Men längtar till och med till dom, haha. 
Det som är skönt att vakna tidigt är att jag kan äta frukost i lugn och ro framför Nyhetsmorgon. 
Idag jobbar jag min sjunde dag i rad, alltså har jag snart jobbat en vecka i sräck så det ska bli väldigt skönt att få vara ledig imorgon. 





Den här lilla vasen köpte jag på mio igår. Det är en miniatyr av den stora vasen jag har i vardagsrummet. Jag har just nu murgröna lite överallt i hela lägenheten. Hur bra som helst tycker jag. Det håller i en evighet, behöver inte stå i ett fönster och Torsten äter inte upp bladen. Sen är det fint med lite grönt här och var. 

en vanlig dag



Då var vi mätta och belåtna här hemma. Till middag blev det idag köttfärspätt, tzatziki och grönsaker i bröd. Gott var det. Vi har även jobbat och storhandlat. 
Nu ska det bara slappas i soffan resten av kvällen. Har ont i fötterna efter den här dagen. Näe, de var väl typ de. 

M som i Måns!

Det var länge sen det här preggot orkade hålla sig vaken så länge som igår kväll. Ögonlocken började i vanlig ordning åka hiss, men när röstningen sattes igång blev det så sjukt spännande. Vi satt och skrek och vevade med vimplarna så fort vi fick bra poäng osv. När det var klart för Sverige så var jag tvungen att korka upp mitt bubbel och skåla med. 
Nu är man uppe igen och vi ska snart bege oss iväg för en visning. 
Så får vi se om det är intressant eller inte, det visar sig. 
Sen ska jag väl iprinip direkt till jobbet, ser ut att bli en riktigt fin dag ute idag. Hade ju inte tackat emot att få varit ledig istället ;-) 

bättre än donken




Vi orkade väl typ hälften av all mat. Men så gott det var. Nu är det nära, snart röstning. Skönt, det är så tråkigt att kolla på egentigen. Haha! Eller utom Sverige såklart ;-) 


heja Måns

Då var det snart dags att röra sig mot jobbet. Känns sådär att jobba 12-20 idag. Men när jag kommer hem så ska vi ha mello-mys-kväll här hemma. 
Jocke och Sofia kommer över, vi ska gå all in med amerikansk tapas som jag och Chrille kallar kvällens meny för. 
Han ska göra minihamburgare, fritera lökringar och chilichees, egen coleslaw och majonäs. Till detta blir det även majskolvar, grönsaksstavar och dipp. Det tror jag var allt? Så jag har något att längta hem till med andra ord. 
Jag har även skrivit ut heja Måns vimplar på jobbet och tejpat fast dom på en grillpinne. All in var det ja! 


färg

Nämen jag har beställt färg! 
Det hör inte till vanligheten här hemma. Vårt hem går i vitt, vitt, vitt och så lite grått och svart. Var dock sugen på lite färg i soffan så beställde precis hem lite kuddfodral från hm. Älskar mycket kuddar i vår stora soffa så det blir fint att blanda dessa med några neutrala vi redan har. 


Tänker mig med en färgglad bukett på bordet ihop med dessa. Även om jag vet med mig att det inte kommer att ske, då vi har en katt som envisas med att tugga sönder nästan alla såna blommor.

fredag

Godmorgon fredag.

Snart helg och jag jobbar. Egentigen är det vår lediga helg, men valde att jobba då jag inte ville förlora helgen medan jag var utomlands. Då man inte får semester på det röda dagarna. Så nu jobbar jag två helger i rad. Bara att bita ihop. Idag ska jag träffa Emma över en lunch innan jag ska jobba kväll. Så, mycket mer än så händer inte idag :-)

Idag går vi in i vecka 22 också. Mer än halva tiden är förbi. Känns bra även om det går så segt just nu. 


Bilden är tagen för ett par dagar sen. Nu har jag iprincip tappat all färg. Så tråkigt att det går så fort, sen är man en blekfis igen. 

lite less

Då var jobbdag två över sen jag kom hem från resan. Jisses så segt det går nu. Önskar att veckorna bara springer förbi. Längtar efter att få vara hemma, boa och bara förbereda oss till max. 
Just nu vill jag ändå jobba så mycket som möjligt medan jag ändå orkar, så man får ut lite bra löner. Typ så går tankarna just nu. 



Just nu blir det iaf lite vattenmelon framför tvn. Chrille jobbar natt, så tråkigt. Tur att han bara har två såna pass i månaden. 

tidnings premination

Igår kväll skickade jag efter en tidings premination. Sist jag premierade på en tiding var jag kanske elva år och premierade då på tidningen Julia. 
Den här gången blev det Vi föräldrar. Jag får sex tidningar till nästan priset av tre i butik. Känns lite lyxigt att få dom hemskickade vart eftersom. Dessutom får jag med lite (mut) gåvor. En baby filt, (blondinbellas) gravidolja för magen samt en skallra. 

Nu ska jag ta tag i mig själv och styra bilen mot jobbet. Ha en bra dag! 




lite blod och lite tårar

Och så var min ledighet slut. Imorgon börjar jag jobba igen, jobbar då en vecka i sträck. Lite blandade känslor men det är bara att kämpa på och bita ihop, snart är jag ledig igen. 

Den här lediga dagen har spenderats med både kusin och syster. 
Började dagen med en promenad med Alexandra. Vi gick förbi sjukhuset för att jag skulle lämna blod. Det behövde kolla upp och göra tester. 
Något barnmorskan sa åt mig att göra strax efter första besöket hos henne. Något jag har dragit ut på och glömt bort. Jag hatar sprutor och nålar.
Tog med mig både Alexandra och lilla Jolie in i provrummet när det var min tur. När han började förbereda med provrören osv så kom tårarna. Höll Alexandra i handen. Haha. Alltså jag skrattade högt åt mig själv efteråt. Och sa även att "jag blir 25 år, ska föda barn och gråter över detta" men det kan inte hjälpas och jag blir alldeles tung i huvudet och det känns som jag ska svimma av att bara titta på en spruta.
Så skönt att ha de ur värden även om jag nu tycker att det var onödigt att dra ut på det i alla dessa veckor. Men som sagt, jag lider nog av sprut-fobi. 

Har även ätit och fikat på stan, även idag. Haha. Denna gång med Anna. Vi tog igen lite förlorad tid och myste inne i affärer och café medan det regnade utanför. 

Nu börjar ögonenlocken åka hiss. Ska ta en dusch och sen sova. Upp och jobba imorgonbitti som sagt så det gör ju inget om man somnar tidigt.

Hej så länge... 


PS. Jag saknar redan min kropp och jag är bara (snart) i vecka 22. Det är mycket man får och kommer få stå ut med. Men det är så värt. Tänk att han och jag kommer att ha vår egna lilla familj. En lustig och alldeles underbar tanke. 

mån

Förmiddagen har spenderats i telefon över två timmar med Ida. Vi sågs sen en timma senare på stan. Över både en lunch och fika. Efter ett par timmar fick jag träsmak i baken och vi kikade en stund på stan bara. Att man alltid kan ha så mycket att prata om <3
Har precis ätit middag. Chrille hade gjort egna köttbullar och brunsås. Riktigt gott. Sån mat man oftast är sugen på efter en utomlands vecka och ett glas mjölk till förstås. Ska snart plocka ut den där resväskan, så den inte står. Brukar vara en klassiker, tar man inte tag i den med detsamma så kan den lätt bli ståendes ett tag. 


hemma

Borta bra men hemma bäst, eller? 
Det var såklart så mysigt att få komma hem till Chrille igår. Hade saknat honom jätte mycket. 
Dock var det inte lika mysigt att vakna till regnet utanför fönstret. Hade gärna gått ner till vår goda frukost i solen, även denna morgon. Men kommer att kunna leva länge på denna resa. För nu vet man inte när nästa blir av. 

På tal om något mysigt. Igår kände vi första "sparken" eller pluffandet utanpå magen. Jag trodde vi skulle behöva vänta ett par veckor till.
Jag la mig raklång i sängen och säger till Chrille att jag känner det innefrån. Börjar sen att ta på magen och trycka till med händerna och tror mig känna något väldigt svagt. Säjer till honom att känna efter. Han känner först ingenting. Nästa blir tydligare och jag kände med fingrarna om jag tröck till lite på en viss punkt. Tar hans hand mot magen och där kom det. Det bästa var när han la kinden mot och det kommer en puff till. Jag kände ganska starkt innefrån och säger till honom "kände du den där?" han utbrister i någon form av "oj jäävlar vad coolt". Det var en upplevelse i sig. 
Även om jag tycker att det är lite läskigt så är det samtidigt så mysigt <3 och det blir mer och mer verkligt


hej då Rhodos!

Efter en fantastisk vecka på Grekland checkar vi snart ut. 
Jag känner mig utvilad och så nöjd med resan. Mysigt att fått vara med sin mamma en hel vecka. Pratat om allt mellan himmel och jord, ätit god mat, haft fint väder och bott på fint hotell. 
Nu ligger vi på balkongen och lapar det sista av solen innan det är dags att åka mot flygplatsen. 


klänning


Det bästa med att vara gravid på sommaren (inte för att jag har varit gravid innan, eller någon annan årstid) haha. Men måste vara att kunna ta på sig en klänning. Kläder överlag är ju inte det enklaste att hitta nu. Men på med en klänning sen är jag klar. Klänningen på bilden är ny och jag beställde även en likadan i vitt. Känns som att dom kommer användas flitigt denna sommar. Så mjuka, sköna och det finns plats för en växande mage. 

sista dagen

Tur att vi har en hotell frukost kvar även imorgon. Det är så mysigt att få plocka på sig av buffén och sätta sig och titta ut över havet. Att få både omelett/pannka (varannan dag har dom det) samt färska frallor, färsk pressad apelsin jouce och frukt är guld värt för en frukost älskare som mig. Ibland blir det även ägg och bacon. Något jag saknar att inte kunna äta här, nu som gravid är såklart fetaosten och tzatzikin. Den är ju helt fantastisk här. Även yoghurten till frukosten vågar jag inte äta. Då jag inte vet om deras ost eller yoghurt är gjord på pastöriserad mjök eller inte, så vågar jag inte chansa. Finns ju så mycket annat gott. Men just fetan och tzatzikin är ju Greklands två delikatesser. 

Idag startade vi morgonen med att gå en promenad. Direkt efter blev det ett dopp i poolen och nu ligger vi och lapar den sista solen. Idag är det också så där sjukt varmt så vi får se hur länge man orkar ligga här (stackars oss) haha. 


ny gravid vecka

Just ja, idag är det fredag vilket också innebär ny gravid vecka för mig. Går alltså in i vecka 21 nu och tycker att den senate månaden varit detsamma.
Märker ingen större skillnad någonstans faktiskt. Knappt på barnet när jag läser apparna heller, utom att hon växer såklart och lika så jag. 

Nu längtar jag tills vi går in i vecka 25.
Då ska man kunna känna ordentliga sparkar både innefrån och även lite utanpå magen. Men snart är vi där <3




varmt

Vi bara fortsätter att mysa och njuta av de sista dagarna på vår resa. 
Igår blev vår första tidiga kväll. Vi var helt slut efter att ha promenerat till gamla stan som är en promenad på ungefär 7 km sen efter att ha gått där hela dagen i värmen så somnade man gott. 

Idag är vår varmaste dag hittills. Inte ett moln på himmelen och inte en vindpust har dagen bjudit på. Några dopp i saltvatten poolen och så en isglass så har man överlevt hettan. Jag är dock väldigt försiktig i solen för första gången i mitt liv. Smörjer och har något för magen till och från. Man får färg ändå! 

Min hurtiga mamma är just nu på gymmet igen och jag passar på att uppdatera bloggen och andas in lite ac på rummet innan vi ska iväg och handa lite. 

Fortsätter att bomba med bilder från hotellet. Det är så fint här och även det finaste hotellet jag har bott på :-) 













lite bilder från dagen hittills :-)








torsdag

Godmorgon. 
Nu har vi ätit frukost och ska snart lägga oss en stund i solen sen hade vi tänkt promenera bort till gamla stan. När vi var där iförregår så hittade vi en jätte mysig resturang som vi hade tänkt att försöka hitta tillbaka till och äta lunch på. 

Bjuder på lite bilder på mig och min fina mamma från igår kväll. 
Hade en jätte mysig kväll... 
Vi började med att lägga ansiktsmask, ta ett fot bad och fila fötter. Sen sminkade jag henne och fixade håret. Vi gick sen ut och åt middag och avslutade kvällen på hotellet över en drink. Såklart blir det ett alkoholfritt alternativ för mig men det behöver jag ju egentligen inte ens skriva :-) 







lite shopping

Eftersom det varit mulet till och från hela dagen så passade vi på att åka in till stan efter frukost.
Vi har gått i flera timmar och shoppat har vi också gjort. Det finns verkligen så mycket butiker och stånd här. Vi orkade inte ens gå in i hälften. Älskar ändå att det finns. Gamla stan är så mysigt. Vi gick igenom den gamla borgen, in och ut ur alla trånga små butiker och ett glass-stopp i solen när det sprack upp hann vi också med. Nu är vi tilllbaka på hotellet. Min hurtiga mamma är iväg och tränar på gymmet här medan jag är nöjd mig med all promenad som vi fick idag. 
Går nu igenom alla köp. Hittade två väskor som jag älskar. Blev även lite nytt från hm och sen dagens bästa köp, en jacka och klänning till min lilla tjej. 
I den nya delen av stan hade det just hm och sen zara. Älskar Zaras baby kläder och vi kom ut med saker hon inte kommer kunna använda på en gång. Men det gör inget, de får hänga i garderoben och invänta hennes första vår och sommar. 





dagen

Godkväll. 
Dagen har spenderats på hotellet. Vi har solat hela dagen. Har bränt mina stackars smalben. Är jätte noga med att smörja mig med hög solskyddsfaktor eftersom jag inte vill riskera att få pigmentetsfläckar. Dock tog jag en svagare faktor på smalbenen, där brukar jag ha svårt att få färg men dom har växlat över och blivit illröda. Så de ser lite kul ut med bleka lår och röda smalben. Men de tar sig. 
Vi testade även på ett träningspass här. Hotellet har ett gym och sats klasser och det är svenska ledare som håller i det. Vi körde ett crossfit pass med olika stationer. Mamma är tydligen mycket för att träna även på semestern så jag kunde ju inte vara sämre jag. 
Vi har ätit middag och tagit en drink och nu ska vi snart sova. 




hej från Rhodos

Åh det är så fint här. Viket hotell! 
Hej försten. Här mår vi som sagt. Allt gick smidigt och fort igår och vi var framme vid 13 tiden. Vi checkade in, la oss en stund vid poolen och sen snörade vi på oss Nike skorna och promenerade en sex kilometer längst vattnet när solen var på väg ner. Så mysigt. Blev en middag på en resturang nära hotellet och sen la vid oss. Var rätt trötta efter att ha gått upp vid 4 på morgonen. 
Idag har vi avnjutit en bättre hotell frukost, tagit en promenad och kikat lite i affärer längst vägen. Nu har det spruckit upp och vi tänkte lägga oss vid poolen. Vi bara njuter och kopplar av, helt enkelt. Värmen är precis lagom för ett preggo, vi har runt 25 grader och inte gassande sol, varmt men behagligt. Passar mig bra just nu. Vi har även wi-fi på hotellet, fungerar till och från så kommer uppdatera med jämna mellanrum. 





Lite bilder från hotellet igår kväll. 

det närmar sig

Stödstrumporna är på. Ska snart lägga ner de sista i resväskan och sen måla naglarna. Om ett tag kommer mamma och hämtar mig och vi ska cheka in på hotellet :-) 


min första gravid spya

Besöket hos min bm gick bra. Vi tog lite värden på mig och allt var som de skulle. Fick lite information och massa broschyrer och papper. Pratade allmänt om hur jag mår och nämnde att jag inte ska klaga. Lite yrsel och ont i vaderna nu den senare veckan (men idag känns det bra). Försöker gå på två pass på gymmet i veckan och jobbar fortfrande mycket kvällar och varannan helg. Livet ser nästan ut som innan. Berättade också att jag tycker det känns så skönt att jag sluppit illamåendet och att jag inte spytt en enda gång. Tji fick jag! 
I bilen på väg hem säger jag till Chrille att jag mår illa. Hinner inte ens öppna toa locket när vi är hemma utan slänger mig över badkarskanten. Tömde mig rejält. Spydde säkert tio gånger på raken, det bokstavligen talat sprutade ut ur käften på mig. Har legat i sängen och vilat fram tills nu ungefär. Fick i mig ett paket nudlar och ska snart åka och jobba. Vill såklart ligga kvar hemma och tycka lite synd om mig själv. Men ett 5,5 timmas borde jag klara av utan problem för att sen stämpla ut för semester. 

äntligen vecka 20

När vi var på ultraljudet förra veckan så blev vi bakflyttade sex dagar. Nu har vi ny vecka på fredagar, alltså idag. Så äntligen är jag i vecka 20. För min del så har jag varit i vecka 19 i två veckor. 

Vi ska snart till barnmorskan. Spännande att de vad som händer. Har ju tidigare bara varit på inskrivning, men nu ska besöken komma lite tätare.

Detta är dagens morgon-mage i halvtid. Den är betydligt mer svullen och stor på kvällarna. Just på dessa bilder känner jag mig nästan lite smal, haha! 




Torsten ställer till med lite drama

Vilken vändning min lugna dag efter jobbet fick igår. Har märkt sen nån vecka tillbaka att Torsten haft lite problem med ögat. Men de kommer och det går. Han har haft som ett litet sår, men de försvann lika fort som vi hann upptäcka det. 
Igår var det inte fint. När jag kommer hem ser jag att han är svullen runt om hela ögat. Han sätter sig och kliar som aldrig förr. Följer efter honom och han kollar upp på mig med blod i och runt hela ögat. Så pass att det droppar ner på golvet. Jag grips av ren panik! Trycker ner hissen för att hämta kattburen på vinden. Någon håller den så jag springer upp för alla sju trappor med vader sprängda och stela som sten. In med katten i buren och upp till djursjukhuset. Väl i bilen blir han jätte åksjuk och börjar dregla som en hund. Så jag spenderade hela min dag där igår. Allt som allt tog det oss fem timmar. Utan mat i magen och utan batterier på telefonen. Så långa timmar. Det viktigaste var att Torsten fick hjälp. Började böla när det var tvungna att lugna honom för att gå igenom ögat. Pinsam tjej. Men han bara skrek. Hur ska det gå när jag får barn? Om jag blir så blödig när min katt ska få en spruta. 
Det visar sig med andra ord. Torsten hade iaf en infektion under ögat och även i tandköttet. Nu har vi fått salva och tratt. Han är nu sig själv igen. Igår när vi kom hem så var han så groggy efter sprutan. Han backade istället för att gå rakt fram. Tyckte det såg lite kul ut. 


Min kisse som hatar sin glasstrut och gör allt för att försöka klia i ögat. Bara sex dagar kvar, kämpa på! 

finaste hörnan här hemma

Godmorgon. Då tänke jag visa er lilla S blöj-hörna. Det är alltså ett skötbord. Man fäller bara ner överdelen på byrån så blir det ett stort bord över. 
Det är en Ikea möbel som jag har bytt knoppar på. Päron tavlan kunde jag inte avstå från, så beställde hem den. Tur var väl det, för jag blev så nöjd.  
Lite fix kvar sen är det klart, iaf där :-) 
Mysigt när något börjar ta form, känns mer på riktigt då. 





Även en blöjhink står bredvid. Vet inte om den är nödvändig eller inte, men en sån har vi iaf. Gissar på att som första-gången-föräldrar så köper man nog på sig en eller två saker för mycket. Sen vet man nog vad som vad bra/ nödvändigt eller inte. 

Nu är det iaf dags för mig att åka mot jobbet. Två pass kvar tills semester, hoppas timmarna går fort. 

kvälls inlägg

Nu blir det till 99% bara bebis och gravid inlägg här i bloggen. Hoppas de inte blir allt för uttjatat. 
Nu la jag mig precis i soffan. Har fixat, plockat, städat och packat hela kvällen. 
Har gjort ordning i vår lilla bebis hörna, det blev så mysigt även fast det inte är helt klart. Tar bilder i ljuset imorgon. 
Nu kurrar magen så ska ta en skål yoghurt innan jag går och lägger mig. 
Godnatt! 


Min mage börjar bli riktigt rund nu. 

en helt ny garderob

Lönen kom och den gick. 
Nu har jag dock fyllt upp min sommar garderob och jag har nästan bara nya kläder att packa ner i resväskan. 
För första gången i mitt liv så har det varit en pina att shoppa kläder till mig själv. Och för första gången har det varit av ren nödvändighet. Inget av dessa plagg har jag varit och pillat på och bara känt att jag måste ha, även fast jag har tre liknande hemma. 
Jag har beställt saker som en dåre och skickat tillbaka mer än hälften. Nu har jag lyckats samla på mig kläder som jag ändå trivs i. Som är sköna, klänningar som inte är för korta, något som är snyggt och som sitter bra. Har även lyckats hitta två bikinisar, trodde ett tag att jag skulle få gå naken på stranden. 
Nu har jag gått igenom allt och allt känns bra och ska behållas. Har aldrig lämnat tillbaka så mycket och velat fram och tillbaka tidigare heller. I affären har jag gått till kassan när något passat och känts helt okej. Sen när jag kommer hem så har tankebanorna gått åt helt annat håll och jag har bara känt mig så ful. Jag som trodde att jag skulle känna mig fin som gravid, men så blev inte mitt fall. 
Hur som helst så har jag kommit fram till att jag har lyckats shoppat på mig: 

Två bikinisar
Två par shorts
Fem korta klänningar 
Två långa klänningar 
Två baslinnen 
En t-shirt 
Två bh-ar
En kavaj liknande jacka 
Ett par tygskor 

Till och med ett par tygskor har fått följa med mig hem. Som att inte skorna ska passa för en växande mage osv? 
Hade på mig mina balleria här för någon vecka sen. Fick så ont, behöver mer sula och en lite bättre sko nu än innan. Klarar inte av att "gå på maken" längre. 
Kul, jag som äger flera par och har fortfarande kvar skor sen London resan för ett år sen med prislapp kvar. Haha. Hoppas de kommer till nytta någon annan gång. Nej, nu har jag skrivit en hel uppsats och det är väl ingen som orkar ta sig igenom den här texten? 


Mina nya bikinisar får pryda inlägget, då jag inte orkar ta bild på alla andra plagg. 

man tackar

Just nu lottar vi ut lite saker på jobbet. En lista sattes upp och mitt namn stod med. Man kunde vinna allt från en cykel till glas, jag var en av dom som vann en goodiebag. Mitt innehåll var perfekt. Ett gellack startkit, en låda med lite små produkter samt lite annat smått och gott. För något år sedan så lämnade jag tillbaka alla mina gellack och även ledlampan då det förbjöds att säljas. Vissa hade fått utslag av det osv, på mig funkade det hur bra som helst och jag älskade det. Såg ändå ingen mening med att ha de kvar medan jag ändå fick tillbaka alla pengar, då de inte skulle säljas mer lack. I efterhand ångrade jag mig ändå, då jag läste att man fantiskt kan använda sig av andra lack under lampan och få samma effekt. Så nu har jag en igen :-) 
Från det ena till det andra så har den största spänningen i vaden släppt och jag ska snart ta mig ner på stan för att möta upp Emma över en lunch i solen. 




sendrag

Aj, vilken morgon. 
Vaknar tidigt imorse och skriker till. Chrille blir livrädd och undrar såklart vad som händer. Får sånt jävla sendrag i vaden så kan inte röra mig. Har fått de oftare än vanligt nu, sen jag blev gravid. Detta beror tydligen på att kalciumomsättningen i kroppen ökar. 
Har fått de vid något enstaka tillfälle förut, men nu har de kommit oftare. Denna gång var de värst och höll i sig i något som kännes som i en evighet. Chrille fick massera för jag kunde inte annat än att ligga helt stilla och gråta. Efter en stund släppe det såklart. Någon annan som fått sendrag under sin graviditet? 
Ska ju till bm på fre så ska fråga henne om det är så att jag behöver äta något mot det, för det är olidligt när de väl smäller till. 
Det värsta är ju nu i efterhand. När jag vaknar och ska upp ur sängen, vadmuskeln är fortfarande så spänd att jag inte kan gå ordentligt. Så avbokade nyss lunchpasset. Ska ta ett varmt vad istället och hoppas på att de känns bättre. 


det där suget

Parneviks och munkar. Det får sammanfatta min kväll. Jag har förresten aldrig köpt hem munkar någonsin förut, har ätit det typ två gånger innan. Efter jobbet idag blev jag bara så sugen. Lite roligt hur man från den ena dagen till den andra blir jätte sugen på olika saker. Har ännu inge cravings på något speciellt. Men när jag väl blir väldigt sugen på något, då kan jag inte släppa tanken på just den saken förns jag fått stoppa det i munnen. 



skriva av sig


Måndag och ny vecka. Som jag har längtat efter just denna vecka. Fyra arbetspass och sen går jag på lite välförtjänt semester. Jag tycker faktiskt att jag förtjänt av en vecka med bara vila nu. De senaste dagarna känner jag av lite av att jag faktiskt är gravid. Klagar ändå inte, då jag i det stora hela fortfarande mår oförskämt bra. 
Men jag börjar känna mig lite tyngre, ännu mer anfodd och allt börjar bli lite jobbigare. Här om natten vaknade jag och hade ont i magen och är konstant kissnödig. Och för ett par dagar sen på jobbet blev jag yr igen men höll mig denna gång uppe på benen. En kallsvettig sköljdes dock över mig och lökringarna delux under armarna kom på en sekund, bara så där. Vaderna börjar även kännas jätte spända, typ som om jag kört jordens benpass fast jag bara suttit eller stått rakt upp och ner under en längre tid. 
Ja, jag klagar ändå inte över något. Bara till Chrille lite grann ;-) men då mest över att jag känner mig tjock, svårt att hitta bra och sköna kläder, har fått dålig hy på ryggen (har aldrig haft det tidigare) och över att brösten är större än någonsin och ömmar något galet mycket. 

Så, nu har jag fått skrivit av mig lite här också. Dagarna kommer gå fort fram tills på lördag. Då jag och mamma åker upp till Arlanda och tar in på hotell. Ska som sagt jobba, packa, bokat in mig på två träningspass, ska träffa Emma som är hemma över sin långresa samt besöka min barnmorska för andra gången. 
Justja, jag ska även hinna med en runda på stan och inhandla det sista sakerna inför resan. Nu blev jag nästan lite stressad, men jag hinner :-) 

maileg kanin

Tydligen hade Chrille snappat upp att jag tyckte dessa maileg kaniner var väldigt fina när vi var i Stockholm i torsdags. För igår hade han varit på Skansen med sitt jobb och kom hem med en sån till (oss). Dom är ju verkligen så söta, det finns även massa kläder att köpa till. Inget lilla S kommer att ha nytta av den första tiden men sen kanske det blir kul. 





underbar lampa

Hur glad blir man inte när man får något som man hade kunnat betala för? 
Jag är medlem i en Facebook grupp där folk köper och säljer saker. Jag hade hittills bara sålt saker. Tills en tjej la ut en annons om två lampor. Först till kvarn annars åkte dom till tippen i samband med att flyttlasset gick. 
Jag var snabb på plats (imorse) och nu hänger den här fina i taket. 
Tänker mig den i S rum i framtiden. Den är så fin och är så nöjd över mitt gratis fynd. 




plock

Eftersom jag kom hem innan Chrille från jobbet idag, skickade jag iväg ett sms till honom och skrev att jag ville att han skulle vara hungrig när han kom hem. 
Förberedde med middag i form av lite små plock, tände ljus och hade tagit ångest disken. Att göra såna små saker för varandra är ibland guld värt. 
Nu ligger vi utslagna i soffan och orkar inte ens sätta på en film. Känns som att de kommer att bli en tidig kväll här hemma. 




Den där goda tryffelsalamin köpte jag till Chrille. Jag bara sniffade lite på den. Bara si så där fem månader kvar tills jag också får äta. Måste säga att det är sånt här jag saknar med att man inte kan få äta när man är gravid. Tapas mat som just salami, brie och sen ett glas vitt till. 

pirum parum poster

Godmorgon. Sitter och kikar lite på olika barn posters. Jag skulle vilja beställa en och sen rama in och sätta ovanför vårt skötbord. Tror de kan bli jätte fint. Jag har fastnat för detta päron motiv. Den grå färgen skulle passa bra mot mitt gråa skrivbord och övrig inredning där inne. Vet dock inte om tavlan blir för stor, hinner heller inte mäta nu då jag måste börja röra mig mot jobbet men ska kolla upp det sen. Ha en bra dag! 



sushi

Blev så sjukt sugen på sushi dag. Vilken tur att det är Idas favorit mat och att jag fick med mig henne. 
Vi åkte iväg och hämtade maten, sen till mig igen och vi spenderade hela kvällen här i soffan med massa tjejsnack. Chrille kom hem sent efter en hockey kväll. 
Nu slänger jag in handduken, så trött efter den här dagen. Fullt ös på jobbet sen tidigt imorse och mer blir det imorgon. Bara att bita ihop, nu är det en vecka kvar till semester. 


Detta är kanske inte vad ni kallar för sushi men mina favoriter då jag inte äter lax och annan rå fisk. Så gott!