trött


Att hitta dom där två på soffan såhär, de värmer.

Hej föresten
Inatt slog Selma personligt sova i sträck rekord. Hela åtta timmar sov vi sen vaknade hon hungrig. Jag tittar alltid på klockan på nätterna mellan matningarna och när klockan visade 6.30 trodde jag att jag såg fel. Chrilles klocka ringde precis och han skulle upp och jobba. 
Jag trodde den var runt tre men den lilla tjejen sov visst väldigt gott.


jul & nyårsklänning

Det var länge sen jag köpte mig något, idag beställde jag hem en klänning. 
Jag behöver något att ha på mig på julafton och på nyår. Om den är bra så får den funka vid båda tillfällena. Inte alls kul att handla till mig själv just nu och totalt onödigt att köpa något till båda dagarna, tanken är ju att jag ska gå ner lite till i vikt.
Selma fick en röd body som hon ska ha under klänningen på julafton. 


Håller tummarna på att klänningen är bra, annars får jag gå med rumpan bar. 

sovmorgon





Mysig kväll och första advent hos. 
Nu sover alla utom jag. Klockan är mycket men jag är inte speciellt trött, inte så konstigt med tanke på att vi tog sovmorgon här hemma till 11 idag. Hehe. Jag har hört att ju äldre barnen blir, desto tidigare vaknar som och vill göra morgon. Så jag får passa på att ta såna här sovmorgnar medan hon fortfarande är så pass liten och vill sova. 

baka baka liten kaka

Idag gjorde jag cupcakes. Jag gjorde det enkelt för mig och köpte färdig pepparkaks "smet", behövde bara tillsätta smör, ägg och vatten sen var det klart. Philadelphia forsting och krossade polkagrisar på det. Riktiga kalori bomber och gott var det. 




gull ungar

Att få lägga våra barn tillsammans bredvid varandra såhär, det är speciellt. 
Dom såg ut att trivas i varandras sällskap. Eller Selma såg i alla fall nöjd ut, Lucas sov mest :-) 


kan inte titta mig mätt

Jag kan titta på henne hur länge som helst, det blir lixom aldrig tråkigt. 



Såhär har hon sovit i vagnen i två timmar efter promenaden. Då passade jag på att förbereda maten så den är klar tills Chrille slutar jobbet. Jag har också bakat, ikväll kommer Ida, Jim och Lucas över på lite adventsfika och glögg. 

första advent

Idag tänder vi det första ljuset i ljusstaken. Stjärnorna lyser redan i fönstrena och mysfaktorn är hög. 
Vi ska snart ge oss ut på en promenad, måste komma ut i luften en stund vare sig vädret är grått och tråkigt eller inte. Igår satt vi inne precis hela dagen. Med Chrilles onepiece på, samma frilla sen jag vaknade och tofflor på fötterna. Ibland är det de bästa som finns men inte två dagar i rad tack. 




klappar

Igår var Chrille med sitt jobb på den nya shopping gallerian mall of Scandinavia. Han sa att det var jätte bra och det fanns hur mycket affärer som helst. Jag är jätte sugen på att åka dit jag med. Där fanns det både en Hm home och Newbie affär. 
Med sig hem hade han julklappar till Selma. Har letat efter hennes favorit filt även i brunt men den har varit slut länge. Han hade också köpt en docka och kaninkrokar till hennes rum. Det kan ju också varit så att jag nån gång nämt att jag ville köpa det och han la det på minnet. 




längtan efter jeans



Havregrynsgröt till frukost idag. 
En vecka har gått då jag tänkt på vad jag stoppat i munnen. Jag längtar efter min garderob och är trött på tights så jag har det sista sega kilorna kvar innan det är möjligt. Jag gick ju upp en hel del och lite till under min graviditet så det är bara att bita i det sura äpplet (bokstavligen) så kanske jag kommer i jeansen en vacker dag. Det skulle vara helt fantastiskt. 

söt som socker


Idag har vi på oss fina mjukis dressen jag fick av mamma på min baby shower.  Och en flamingo body under den, så sött!

tjuvstartat

Lite stjärnor, en ljusstake, adventsljusstake, krans på dörren, nya kuddar och julblommor har fått flytta hem till oss. Nu väntar vi bara på tills det är dagas att få sätta upp granen. 






black friday

Godmorgon fredag... eller ja klockan är ju strax 11 men Selma somnade om direkt efter hon ätit så jag orkade inte gå upp. 

Idag är det black friday och det innebär att det är massa bra priser i butiker just nu. Jag har precis klickat hem Selmas första julklappar. Ja, vi bestämde oss för att köpa något ändå. 
Idag har babyshop 25% på hela beställningen så jag klickade hem en mössa från Livly, dock lite stor men kommer passa perfekt till våren. Samt en napphållare från elidoe details. 

Nu ska jag strax pallra mig upp ur sängen och ta tag i både det ena och det andra innan det är dags att gå till tåget. Chrille jobbar kväll idag så det passar oss perfekt att åka hem till mamma och äta middag. Tar även med mig bikinin så kan hon och jag bubbla så får morbror passa Selma. 


kväll

Idag har Selma agerat fotomodell. Vi tänkte skicka ut julkort i år och hon får ju vara motivet.
Just nu ligger hon i mitt knä och "vi" tittar på filmen the holiday som går på tv. Eller hon sover och hon skrattar i sömnen flera gånger. Mitt hjärta smälter, det är verkligen så sött. Undra vad hon drömmer, hoppas om mig ;-) 

Visar en bild från dages alla en miljon kort jag tog på henne i sin julaftons outfit. 


Annars då? 
Jo Emma kom över idag lite spontant :-) Hon fick agera barnvakt medans vi fixade här hemma. Jag har satt upp alla advents stjärnor och piffat lite och Chrille lagade mat till oss. 


åtta veckor idag <3

Stoppa tiden en liten stund ... 



ett inlägg




Idag köpte jag en hel låda clementiner, den här tiden på året smakar dom som bäst. 
Chrille kollar fotboll jag tänkte läsa min nya tidning och dricka te men de går nog inte just nu. 
Semla är inte sådär glad länge som på bilen jag nyss tog om man säger så. Hon knorrar en stund och är allmänt missnöjd men det går över rätt fort om jag känner henne rätt. 
Och nu börjar vi ju att lära känna varandra här hemma. Hela åtta veckor imorgon har jag varit hennes mamma. Tiden bara rinner iväg, skrämmande. Jag är ju fortfarande gravid? Haha. 

storhandling & julblommor

Swich så var den här dagen förbi. 
Chrille har varit ledig idag så vi passade på att åka iväg och handla. Bara det att hela dagen gick. 
Vi tog även en säng förbi plantagen och handlade lite blommor och en julgrans matta på rusta. Sen vidare till maxi för att storhandla. 

Köpte lite jul-iga blommor idag. 
Bland annat dessa små röda bär, tänker plocka lite kvistar i skogen imorgon och fylla ut med. 


pysslig kille

Idag har vi haft besök av Alexandra och Jollan. Vi lunchade på fiket här sen gick vi upp till mig. Mysigt att ha dom över på besök! 

När Chrille kom hem så började han pyssla. Han kan nog lite av allt möjligt. Vi pratade om att fylla ut granen sen med vita stjärnor, så han gjorde egna i papper. Dom blev så fina. 




taco måndag

Och så blev det kväll, dagarna går i ett och jag minns knappt hur mitt liv såg ut innan jag fick barn. Trotts det så känns det forfarande overkligt att jag är mamma. Konstigt det där. 
Hur som helst så har jag och Selma följt med Malin till hennes nya hus idag. Om jag inte nämt det så har även hon och hennes kille köpt hus här så jag har snart två av mina vänner här. 
Efter titten så gick vi över till Ida på en fika och myste lite med Lucas. 

Idag blev det taco till middag. En måndag, vi orkar inte vänta till fredag. 


måndag morgon


Godmorgon! 

Måndag och ny vecka. 
Ser lite fram emot veckan även om vi inte har några direkta planer. Kanske mest för att jag får göra advents fint här hemma. 
Om en stund ska vi gå till BVC så passar på att göra ordning mig själv nu innan hon vaknar här bredvid i vaggan. 
På tal om vagga så är det hennes tredje natt i den. Så mysigt att ha henne sovandes mellan oss men vi sover nästan bättre när hon inte gör det. Man får mer plats och behöver inte vara försiktig. Dessutom så tror jag hon tycker det är mysigt att sova i den. Jag matar henne på natten sen vaggar jag henne en stund och hon somnar om på direkten. 

ordning och reda



Ikväll har jag roat mig med att gå igenom Selmas garderob. 
För det första så var det ett kaos och för det andra så är jag rädd att vi missar att använda kläder och hon hinner växa ur dom. 
"Oj låg den här längst in i garderoben och nu är den för liten"
Nu är det rensat i storleks ordning och de större storlekarna ligger längst in. 
Just nu passar 56 bäst men hon kan ha 50 en liten stund till. 
62 är för stort men den ska passa för bebisar mellan 2-4 månader. Men vi viker upp armarna i 56. Men snart är det dags för 62 och då kommer hon att kunna ha nästan hela garderoben för jag upptäckte att nästan alla hennes kläder är i den storleken. Då kommer den här mamman att ha svårt att välja kläder. Inte som när hon bara hade 50 och hon varvade mellan 5 plagg. Ungefär så! 

julmarknad

Vi är precis hem komma från en mysig dag tillsammans med Ida och Jim och Lucas förstås. 
Vi har vart på julmarknad här i Gnesta och så åt vi lunch ihop. 
Vi fick med oss julfilmen Elf hem, den och Grinchen är två filmer som man måste se till jul. Så vi ska snart sätta på den och bara krypa upp i soffan, skönt efter en dag ute i kylan. 


jul känsla

Lite jul feeling på den här dagen. Vi vaknar till massa frost utanför fönstret. Klär på oss och går ut på en lång promenad. Går förbi affären och handlar Bla ingridernder för att kunna baka. 
På med julmusiken, en brasa och så gör vi saffrans skorpor. Hujedamig, så goda dom blev! Skulle inte ha några större problem med att trycka i mig hela plåten.
Vi har också gjort två stjärnor med hjälp av pinnar och snöre. En står lutad mot spisen och den andra får vi se vart den hamnar. Lite Ernst över det, tycker det är fint att ta in lite natur. 







Receptet om nån vill göra, inte svårt alls. Kul att lägga i en fin glasburk och ge bort om inte annat. 

vintern är på väg

Det hann bli mörkt när vi gick ut idag, vintern är verkligen på väg och jag längtar efter snö. Det har satt upp julbelysning i vårt lilla centrum och det var frostigt ute när vi gick.  Mysigt tycker jag. Vi premiär använde nya åkpåsen och den fick godkänt, eller mer än så. Varmt och skönt! 



äntligen fredag

Idag tog vi en sovmorgon till 9.30 och gick upp ur sängen en timma senare. Så vi är mer än utvilade. 
Jag har precis badat Selma, nu är hon även mätt och belåten och somnar in i min famn. Då ska jag passa på att städa och duscha (hoppas jag hinner) innan hon vaknar igen. Sen ska vi ut på promenad och lagom tills dess borde Chrille komma hem. Äntligen har vi honom hemma i helgen, som vi längtat! 
Idag kommer även Emma och Fredrik över på middag, blir en bra fredag det här. 




Nybadad tjej som inte släpper blicken från glassen. 

lite inredning


Nya fina kuddfodral, en kruka och ett par grå gardiner är på väg hem till mig. 
Jag tröttnar så fort och det är alltid kul att byta ut lite. 
Grå gardiner ska upp i sovrummet och på sängen tänker jag mig kuddarna högst upp tillsammans med kuddarna jag redan har hemma. Tycker att det är fint och mysigt med överskrivet mycket kuddar på sängen, även om de blir mer att bädda på och av. 
De andra två kuddarna ska jag ha i vardagsrummet, fast än dom inte är röda så tycker jag dom är lite juliga. Fint med silvriga paljetter tillsammans med silvriga julgranskulor. Krukan ska jag också ha i vardagsrummet och tror den kommer fånga upp kopparlampan i taket. Hoppas det blir lika fint som jag tänkt mig. Nu längtar jag tills att få sätta upp adventsstjärnorna och granen såklart. 
Nu håller damen bredvid mig på att somna så ska passa på att göra detsamma innan hon vaknar och är hungrig. 
Btw (peppar, peppar) så har hon ännu inte gråtit en enda natt. Hoppas det håller i sig! 

första mötet

Åh vad mysigt det var att äntligen få ses. Att få sitta ner med en varsin bebis i famnen efter att ha varit gravida tillsammans i nio månader, en mycket speciell känsla. 
Sex veckor och två dagar (om man ska vara exakt) och drygt ett kilo skiljer det mellan Selma Lucas. Det är ingenting i mina öron men trots det kändes ju han så liten och hon helt plötligt så stor. 
Underbara är dom båda två och jag längtar redan tills vi ses igen.



Lucas sov under hela besöket och Selma vevade så med armarna så Jim fick hålla i henne så han inte åkte på en örfil medan jag tog kort. Hon var mer exalterad än honom om man säger så! 

x4


Vi bjuder på fler bilder. Bara för att hon är så söt :-) 

Idag ska vi äntligen få träffa lilla Lucas. Som vi längtat. Vi väntar bara på att Chrille ska komma hem sen kommer jag typ att springa dit, haha. 

pingvin byxa

Idag åkte pingvin byxorna på. De var på tok förstora när jag köpte dom men nu så sitter som bra, bara att vika upp benen men de fastar i midjan nu. Det är kul när man kan börjar få lite mer valmöjligheter i garderoben. Då vi hade så lite kläder i storlek 50. 




ditt lilla leende


Mitt hjärta smälter när hon ler i sömnen, så himla söt. Och så armen på det, en riktigt bra pose. 

efterkontroll


Nu sitter vi på tåget och är på väg till min barnmorska på oxbackskliniken för en efterkontroll. Ser fram emot besöket då vi kom varandra nära efter att ha sets regelbundet under hela min graviditet, ska bli kul att visa upp Selma också, såklart! 
När vi är klara ska vi hem till Carla, Chrilles syster på lunch. 
Hej så länge. 

belysning

Pyjamas och myskläder hela dagen. 
Vi har haft min pappa över på besök idag, skrivs inte så mycket om honom här då kontakten inte är den bästa. Han hjälpte oss med lite lampor. Vi har haft belysning som inte funkat eller lampor som inte kommit upp på flera veckor. Chrille vågar inte pilla med el och jag förstår honom, bättre att lämna över det till någon som verkligen kan. Så nu är det på plats och det är så skönt att kunna trycka på lampknappen och det lyser i taket. 
Chrille jobbar tyvärr natt idag och åkte hemifrån tidig imorse så vi får fortsätta att roa oss själva här hemma. Ska klä på oss nu för att komma ut på en promenad innan det blir allt för mörkt ute.


julklappar eller inte?

Just nu sitter jag och tittar ut julklappar som "Selma önskar sig". Det är ju egentligen inte sanningen utan det är mer saker jag önskar mig. 
Jag vet inte om vi ska köpa något till henne i år. Hon är ju för liten för att förstå eller kunna öppna, så det blir ju jag eller Chrille som öppnar hennes julklapp. 
Men det finns mycket fint och det är kul att titta omkring. 


Här är bara några saker som står på önskelistan. 

regn

Så fort Chrille kom hem så drog jag med honom ut på en promenad. Vi behövde ändå handla och när vi kom ut från affären så öste regnet ner och vi hade ungefär en trettio promenads väg tillbaka. Då önska man att man kunde byta plats med Selma. Hur mysigt ser det inte ut att ligga i vagen, torrt och varmt. 



min stora lilla tjej

Vi är nyligen hemkomna efter ett besök hos BVC. Nu hade vi inte varit där sen den 2/11 och hon hade lagt på sig en hel del. Denna lilla tjej väger nu mera 4,4 kg och hon är redan sex veckor och fyra dagar gammal. Tiden går alldeles för fort (som alla säger). 
Trotts att jag tycker att hon blivit stor så ligger hon lite under kurvan men det tar sig snart. 
När hon kom så vek vi upp kläder i storlek 50. Nu fyller hon ut dom bra och det är bara en tidsfråga innan vi måste rensa ut dom från garderoben. 



Hon har blivit stark i nacken och pigg i blicken. Det är kul att följa hennes utveckling även om jag önska att hon förblir såhär liten och alltid vill sova på mitt bröst. 

en söndag






Det är svårt att fånga mysiga ljus på bild. Men nu är ljusslingan uppe på balkongen och det höjer mysfaktorn i vardagsrummet. Jag har även tänt en brasa och tänt upp massa ljus. Ljus äter vi upp här hemma, inte bokstavligen talat men vi tänder massa ljus varje kväll. 

Idag har jag haft Lina över på en fika. Vi gick i gymnasiet tillsammans och vi har inte sets sen studenten. Hennes föräldrar bor här i Gnesta och hon var och hälsade på och kontaktade mig. Kul tycker jag. Vi pratade om gamla gymnasie minnen och nutid.

Just nu så myser jag och Selma i soffan i vanlig ordning. Vi väntar på att Chrille ska komma hem och krypa upp i soffan med oss och sen titta på solsidan och Beck som går på tv ikväll. 

Selmas kompis är äntligen här!

Igår kl 7:53 kom han äntligen. Lilla Lucas, som vi längtat och väntat på den lilla killen. 
Stort grattis till Ida och Jim, det gjorde ni bra. 
Nu är vi båda mammor, jag och min bästa vän. Det känns overkligt. Ser fram emot allt vad vi har framför oss. 


lör.

Idag gick vi ut på en två timmars promenad tillsammans med mamma. 
Mysigt att bara få gå och prata av sig ordentligt. 
Efter promenaden så gick vi hem hit en liten stund så hon fick möjlighet att gosa lite innan hon åkte hem igen. 
Just nu sitter jag i soffan med en sovandes bebis på bröstet. Det är ju bland det bästa som finns <3 
Chrille jobbar kväll hela den här helgen så det blir inte så jätte spännande ikväll om man säger så. Jag har redan ätit "middag" som bestog av risgrynsgröt. Typ så gör jag när jag är själv. 
Nej, vi myser på i soffan hela kvällen och inväntar att Chrille ska komma hem. 



Idag var det riktigt höst väder ute så nya mössan åkte på och även fleeceoverallen. 

målat om

Nu är vi klara med vårt lilla projekt här hemma. Vi har nämligen målat spisen, svart. Min idé (såklart) och jag måste erkänna att jag var bra nervös eftersom den gick från vit till svart. Älskar att vi har en öppen spis, för mysfaktorn och för värmen. Dock hade vi kanske inte den snyggaste spisen enligt mig men den fick sig ett lyft med lite färg. 
Störde mig på den innan, främst för den var risig och färgen började släppa. Men också för att den vad olika nyanser av vit och att allt var vitt på den sidan av rummet. Maktgrupp, vitrinskåp och så spisen. För att inte glömma tak, väggar och golv. Nu ser man den mer, då den kom fram på ett annat sätt i rummet. 

Innan 



Efter 



en slappar dag

Imorse satte jag på Selma en ny pyjamas, istället för kläder. Pyjamas, framförallt med fötter måste vara det bästa plagget någonsin till en sån liten människa. Inga strumpor som åker av, utan bara klädd i ett ända plagg. 
Just nu sover hon och jag har igång en maskin tvätt och städar lite. Det här med att sova medan bebisen sover, existerar inte hos mig. Jag fixar hellre hemma. Men en vacker dag ångrar jag mig säkert när hon inte sover om nätterna eller något sånt. 
Om en stund så ska vi möta upp Malin vid tåget som kommer hit och ska ha fredagsmys med oss idag. Idol, middag och godis står på schemat! 


en kompis

Idag åkte jag och Ida hem till Lina, en tjej på jobbet som fått barn för snart tre veckor sen. Vi tre är drygt tre veckor mellan varandra. Först kom Selma för exakt sex veckor sen, sen Linas Ella för tre veckor sen och nu inväntar vi Idas L. 
Han kommer snart, kanske inatt eller imorgon. Jag tror att det börjar hända något nu. Så spännande!


Två trötta tjejer!

lite egentid

Idag är Chrille ledig (hans ända lediga dag denna vecka) så han passade på att ta en sovmorgon. Det gjorde även Selma så jag smög upp vid nio tiden och åt frukost i lugn och ro framför tvn. 
Nu myser jag vidare i Chrilles onepiece och en kopp te. Tycker det är kallt hemma idag. 
Jusde såhär blev de stora bilderna bredvid tvn, framkallade foton och förstoringar förut och det blev bra och skarpa bilder trotts att jag framkallade förstoringar från mobilkameran. 




lite om idag

Och så var det kväll igen, har sagt det förut och gör det igen. Dagarna hemma som mammaledig går verkligen i ett. 
Den här dagen har vi spenderat hos tillsammans med Alexandra och Jollan hos mormor och morfar över en lunch. Första gången vi tillsammans var över med våra små hos dom <3
Där efter hämtade Chrille oss efter han slutat jobbet och vi handlade hem lite mat innan vi åkte hem igen.
Roligare än så blir det nog inte här inne idag. Jag vill att klockan ska bli nio. Då ska jag poppa popcorn och titta på bachelor. 

Petite Chérie åkpåse

Förra veckan hämtade jag ut ett paket från jollyroom. Där i låg värdens mysigaste åkpåse. Den är egentligen till för sittdelen men det går även att klämma ner den i liggdelen så hon kan ha den i vinter. 
Min påse jag har nu är tunn och är egentligen en höst och vår påse enligt hemsidan. Men visst hade det fungerat fint att använda den hela vintern med en extra filt på och så vidare. 
Men vem vill inte krypa ner i den här bubbelgumsrosa drömmen? 
Och så kan hon ju ha den nästa vinter också. Valde mellan en svart mönstrad eller denna. Jag är ju mer för det enkla men tyckte den här var så söt så den fick det bli. 
Nu är vi verkligen redo för den där vargavintern dom pratar om att det ska bli.



baby L har Bf idag

Den här lilla tjejen har legat i sin säng och lyssnat på barnvisor och tittat på sina gosedjur i över en timma nu. Det har gjort att jag har kunnat städat och fixat lite hemma. 
Jag vet inte om jag inbillar mig med det där med musiken men det känns som om hon blir lugn och lyssnar. Lika så att hon tittar på sina kaninkompisar i spjälsängen. Eller är hon för liten än för det? Jaja. Hur som så funkar det och jag får händerna fria en stund till annat :-) 
Det regnar inte längre så vi ska ge oss ut på en promenad. 

Juste, idag är det ingen vanlig dag. Utan det är Idas BF dag. Den 9 november. Ett speciellt dantum. Snart är han här, Selmas bästa kompis. Om dom kommer att få hänga, vare sig dom vill eller inte. Längtar så mycket efter honom nu, efter att jag och Ida ska bli mammor tillsammans. Nu är det nära, så spännande. Väntar bara på hennes samtal eller sms av att dom är på väg in. Hon är som en tickande bomb! 




hur kan den alltid försvinna?

Den där nappen. 
Det är ett mysterium hur den kan försvinna varje dag, jämt och ständigt. 
Jag lägger den på en plats och en sekund senare är den borta, typ. Konstigt det där. 
Och det är bara mam napparna som duger just nu också. Har fyra stycken, tydligen räcker inte det. Fast hon bara kan ha en napp i munnen i taget. Borde ha en napp i varje rum osv. 



lite kiss och sånt

Fars dag idag. Chrilles första. Vi åt frukost på sängen och han fick ett par pappa strumpor av Selma. Vi låg och drog oss i sängen framför nyhetsmorgon länge sen vände mys faktorn rejält. Selma spyr upp hela sin frukost, hon körde fontänen för första gången. Det bokstavligen sprutade rakt ut och jag och Chrille undrade vad som precis hände, haha. Så hon åkte i ett bad och sängen bäddades rent. Efter de så höll jag henne i handduken en stund så hon skulle torka. Under tiden passade hon på att kissa lite så det droppade ner på sin stackars mamma och hennes nattlinne blev blött. Nu är hela familjen duschade och rena på väg till min lillebror som fyller år idag. 



redo för jul




Förberedd morsa eller vad? 
Jag längtar verkligen så till jul och här hemma har vi (jag) redan bestämt julaftons outfit till Selma och vi har köpt julgran. Ja i plast då, Chrille vann den och ville ha plast för att slippa allt barr. På Ikea köpte vi även julpapper, snöre och julgrans dekoration. Förra månaden köpte vi julgrans kulor och belysning. Så nu kan det bara få bli tid till att få sätta upp allt. 

förnyelse

Sådär då har de nya sakerna kommit upp i Selmas rum. Blev så nöjd med de nya hyllorna, både i färgern och hur vi ändrade platsen på dom. Chrille var mindre nöjd med extra hål i väggen och att få borra igen. 
Bra blev det och här kommer en bild bomb. 














min prinsessa

När jag vaknade imorse så låg hon och sov så där extra gulligt bredvid mig. Jag var inte sen med kameran. Upp med rullgardinen, på med hårndet sen fotade jag henne tills hon vaknade. 
På Ikea igår köpte vi massa ramar, vi tänkte "bara" ge ett foto på henne i julklapp till vår familj så ville gärna ha den perfekta bilden. 



Tror jag framkallar nån av dessa bilder:-) 

vår fredag

Trevlig fredag på er önskar jag och min lilla skalle Pär <3 



Dagen har spenderats i kungens kurva och på Ikea. En lunch, lite små shopping senare så åkte vi hem och har myst i soffan sen dess. 
Selma ligger och sover på mig precis så, just nu. Så mysigt att känna hennes små andetag mot min kind. 
På tal om skelle Pär så kallas hon det ibland då hon tappat nästan allt hår, lite hår i nacken finns kvar och hon ser så rolig ut men lika söt för det. 
Nu ska vi snart dra oss mot Ida och Jim där vi är bjudna på tacos. Mums!

torsdag


Att få vakna upp bredvid en sån här liten tjej varje morgon är inte helt fel. 
Morgonen har runnit iväg som vanligt, jag sitter i soffan med min lilla ap unge sovandes över axeln. Hon somnade så sött där efter maten, så istället för att rapas så kvartade hon in. 
Jag sitter fortfarande med morgonrocken på och hoppas att hon kan sova vidare i sin säng medan jag tänkte ta en dusch. Kom på ett det behövdes när man har intorkad spya i håret ;-)
Sen ska vi ta oss ut på en promenad och hämta ut mina brillor. 

grått

Idag har jag spray målat Selmas hyllor. Har stört mig på att det var gräddvita och hennes möbler är i en annan vit betsmålad färg. Så nu fick de bli matt grå, ska även byta plats på dom så de står staplade som en pyramid istället. Chrille orkade inte sätta upp hyllor och tavla idag efter en jobbnatt så visar hela bilder när allt är klart istället. 




barnrum

Idag tog jag och Selma tåget till Tälje för att hälsa på min mamma på jobbet över en fika. 
När vi var klara där så handlade vi två nya saker till hennes rum. 
En hylla och sen skrev vi ut en bild och köpte en ram till den. 
Det var lagom tungt och knöligt att ta sig hem sen med både hylla och vagn, men skam den som ger sig. Jag skulle minsann ha hem den.
Chrille jobbar natt idag och det blir vår första natt själva. Blandade känslor men det kommer såklart gå hur bra som helst, bara en trygghet att ha Chrille hemma även om det alltid är jag som tar matningen på nätterna och låter Chrille sova. 


Chrille får sätta upp detta imorgon så då tänkte jag visa er bild :-) 

jag ser!

Igår hämtade jag ut mina linser och provade ut ett par glasögon som kommer inom ett par dagar. Tog iprincip det billigaste paret, bara något att ha framför tvn på kvällarna och linser annars. 
Upptäckte dock vilket meck det är med linser, men blir nog bättre när jag vänjer mig. Igår när jag linstränade hos optikern så var jag nära på att svimma. Trodde inte jag skulle tycka att det var så obehagligt, men det var det. Framförallt att pilla ut linserna och jag som har naglar också, sjukt läskigt. Men lyckades både få ut som igår kväll och in dom idag. 
Ögonen har ännu inte vant sig så jag ser lite suddigt emellanåt men det är ändå som en helt ny värd. 
Jag ser! Känns som jag är en superhjälte och min super kraft är min super syn och jag ser allt och lite till. Haha! Allt är så skarpt och jag ser långt, känns som en 3D film och att träden är så verkliga att jag kan ta på dom. Ja typ så känns de, lite lagom flummigt sådär :-)

nya posters

Nya posters har kommit upp i de stora tavlorna i vardagsrummet. Blev så bra. Kul att byta ut något som verkligen syns. 

På tal om tavlor så har resterade foton jag beställde hem kommit till posten. Så ska hämta ut dom idag. Hoppas dom blev bra, för vi har redan spikat upp ramarna bredvid tvn så det är bara fotorna som saknas.





ledsen bebis

Igår kväll var en mindre bra kväll. 
Hon har knappt och nätt gråtit under sina fyra veckor. Men igår hade hon riktigt ont i magen och jag kände mig så hjälplös som mamma. Hon skrek och vred sig som en liten ostbåge. Efter mycket om och men lyckades hon somna och hon sov sin första natt i vaggan. Tror det hjälpte att vagga henne till sömns istället för att låta henne sova på mitt bröst eller i nestet mellan oss. 
Imorse var hon så trött att jag vaknade av väckarklockan och fick väcka henne. 9.30 hade vi tid hos BVC för en fyra veckors koll. Hon fick högsta betyg och jag fick tips mot hennes mage. Eftersom hon i stort sätt bara äter ersättning så fick vi tips på att byta märke och har även laddat upp med magdroppar. 
Hoppas på att detta ska funka bättre. 
Annars har dagen spenderats ute i den friska luften och vi var ute och gick i två timmar, jätte skönt. Snart kommer Chrille hem, vi längtar efter honom nu. 


kanin unge

Godmorgon söndag. 

Idag får vi besök av både Anna, barnen, Jocke och hans flickvän. 
Så det börjar bli dags att klä på sig och gå upp ur sängen. Idag har vi dragit oss alldeles för länge, men kände att jag behövde det efter en vaknen natt. 
Någon har inte velat sova och där med varit väldigt hungrig och prat glad. Ja, fortfarande inge gråt eller skrik på nätterna men hon ligger och gör så lustiga ljud för sig istället. 


Som sagt, dags att klä på sig och de blir någon av de nya kläderna. 
Både jag och Chrille hade shoppat på tu man hand här om dagen. Och båda kommer hem med Bla en varsin kanin body. Hennes rum består av 80% kaninener, i form av gosedjur och tavlor osv. Och i hennes garderob finns det en hel del kanin motiv. Ungen kommer snart bli en kanin <3