den där ångest trappan ...

Bättre sent än aldrig. 
En gång i tiden var trappan i furu med brun filtmatta. Efter mycket om och men så blev ångest trappan äntligen klar. 
Idag kom några av korten jag beställde hem och de fick fylla ut de sista av tavlorna. Nu saknas bara någon form av lampa på väggen som lyser upp. 
Många timmar har spenderats här för att få den klar. Bra blev det tillslut. 




dagen

Såhär nöjda är vi över dagen som vart. 


Det har varit en lång men mysig dag. Är nu på väg hem och har vart iväg sen tolv idag. Vi började med en lunch och lite shopping med Alexandra och Jollan på stan. Sen mötte vi upp Emma, handlade taco och promenerade hem till henne. Där åt vi middag och tittade idol. Sen kom Chrille och hämtade oss. 
Man (jag) blir ju lite nervös över att vara borta en hel dag så här och ha henne i vagnen så många timmar, men hon sov hela tiden så det har gått bra. 
Nu längtar jag hem till sängen och hoppas på att Selma är lika trött som mig inatt och vill sova bra :-) 

utvilad

Vilken bra natt.
Ända sen hon föddes så har nätterna funkat jätte bra, hon har vaknat var tredje timma och är hungrig. Efter maten så har hon somnat om igen och vi har gått upp vid 9 tiden om inte senare. 
Sen ett par dagar tillbaka, sen hon blev förkyld så har hon legat vaken mestadels. Hon gråter aldrig men hon ligger och jollrar, gnyr, snorar och kommer inte till ro. Har henne på mitt bröst men hon försöker bara vrida på sig och åmar sig. Så det har inte blivit så mycket sömn för min del de senaste dagarna. Inatt dock, då vaknade hon bara en gång och ville äta, sen imorse och så nu. Så jag har sovit nästan en hel natt, vid undantag från en snabb matning vid tre tiden sen somnade hon om fort, mätt och nöjd. 
Känns jätte skönt. Nu ska vi snart ge oss ut på en promenad. Vi ska Bla till färg affären och handla en burk metallfärg och en roller. Vad som står på tur att få en makeover här hemma, visar jag senare. 




Nya krukan från ellos blev bra på vardagsrums bordet. 

barnslig

Idag har bloggen inte fått sig sin dagliga uppdatering. Så slänger in ett inlägg nu innan det är dags att lägga huvdet på kudden. 

Dagen har gått fort (som vanligt) Chrille har varit ledig och vi har pulat hemma och bebis myst i soffan hela dagen. Utöver det så har vi haft besök av Sofia, Jocke och Jesper och bjudit dom på middag. 
Justja, jag har även varit hos optikern imorse. Eftersom jag typ är halvblind så var det på tiden att jag tog tag i den biten efter lite (mycket) tjat från min mamma. Så nu är linser beställda och snart blir jag även med glasögon. Dom får dock se ut hur dom vill, tänker ändå aldrig visa mig utanför dörren med dom. Där av linserna. Jag vet att jag är hel barnslig, men jag måste vara Sveriges fulaste människa i glasögon. Önska jag passade i de, men jag använder inte ens solgalsögon på sommaren, för inte ens de passar jag i. 
Men kanske är detta bara en vane sak? Kanske tycker jag att hela glasögon grejen blir lättare sen? Hoppas det iaf, för man skäms ju lite över att hellre se dåligt och ha huvudvärk än att ha glasögon bara för att man är fåfäng. 

Nog om detta, nu är det dags att sova. Passa på medan damen bredvid mig gör det. För man vet ju inte när hon vaknar upp och är hungrig. 

Godnatt! 

storhandling & besök hos BVC

Sitter nu i bilen på väg hem från en storhandling. Dagen har gått jätte fort. Vi började med ett besök hos BVC och lillan har verkligen ökat i vikt nu, känns bra då jag tyckte det var jobbigt i början när hon gick upp så lite eller ingenting. Hon väger snart 3800g men jag undrar vart de satt sig? Väntar fortfarande på att hon ska få lite kött på kroppen och en valk eller två. Men en liten dubbelhaka kan man ana och det är så gulligt. 
Efter BVC tog vi en promenad och sen satte vi oss på tåget, Chrille hämtade upp oss på centralen sen blev det en storhandling på jobbet. Sist vi storhandlade vaggade jag fram där med min stora mage, nu en månad senare så kommer man dit med en vagn. Lustig känsla :-) 



bilder


Dessa foton är påväg hem till mig i blandade storlekar. Två av bilderna kommer bli rätt stora och ska upp i vardagsrummet. Resterade bilder blir lite mindre och fylls ut i de tomma ramarna i trappan och två i hallen där nere. Hoppas de stora bilderna blir bra, skarpa och fina. 

"Måndags ångest"

Åh nej, det är måndag igen. 
Skämt och sido. Att vara mammaledig är det bästa som finns. 
Snart kommer Malin över, vi ska ge oss ut på en lång promenad i de fina vädret. 




Inredning




Trodde jag hade denna julstjärna redan men hade visst fel. Skickade upp Chrille på vinden idag så jag kunde gå igenom min julbelysning och då såg jag att det inte var denna jag hade. Dock var den likvärdig men minns nu att jag suktade efter denna redan förra året. Hur som helst så blev det en beställning från ellos nu ikväll med dessa tre saker. 
Nästa inredningsköp ska bli foton på Selma, håller på redan nu att välja ut bilder blad mina en miljon foton på henne. 

dagarna går i ett

Helgen bara swichade förbi och har gått alldeles för fort. Vi har haft Chrille hemma i nästan fyra dagar, då han slutade kl 13 i torsdags.
Som tur är har vi haft en toppen mysig helg och ikväll kommer Ida och Jim över och kollar film med oss. 



det här med amning

Godmorgon. Typ. 

Har suttit i sängen hela morgonen och vips så blev frukosten en lunch. 
Har suttit och ammat sen vi vaknade vid nio tiden. 
Det där med amning, varför sa ingen att det skulle vara svårt eller ta tid? 
Innan jag blev mamma trodde jag bara att det var att lägga en bebis vid ett bröst sen äter bebisen tills den är nöjd. 
Riktigt så enkelt var det ju inte, inte för mig. Tack för att det finns ersättning. 
Vill inte ge upp amningen och intalar mig själv att det går bättre desto mer jag försöker och desto mer mjölk kommer det i brösten. 
Men det är jobbigt och frustrerade emellan åt, eller typ alltid. Det som är frustrerande är att hon inte blir mätt. Kan ha ammat jätte länge, hon äter och äter. Hon spyr, somnar och jag lägger ifrån mig henne. Några minuter senare så visar hon tendens att hon fortfarande är hungrig och jag ger henne flaskan och hon blir mätt. Känns som att jag lika gärna kan ge henne flaskan från första början? Men nej, jag inbillar mig att det kommer funka sen och gör det inte det, nej då har jag verkligen försökt. 

Nu ska vi snart ta en promenad till affären och tillbaka, Chrille får stanna hemma och börja förberedda inför kvällens middag. Mamma och Tomas kommer över på middag och vi ska bjuda på trerätters så därför måste vi vara ute i god tid. 




ni <3




Tänk att jag har en egen liten familj nu. Att det är vi tre. Det är ännu overkligt. 

enkelt

Det här kom vi hem med idag. Det bästa att klä henne i hittills tycker vi. Bodys och mjukis byxor. Mjukt och skönt samt lätt att få på och av. 
 



små små fötter <3



Hej. 

Sitter nu i bilen på väg hem från Nyköping med Chrille och Ida och Selma såklart. 
Vi har ätit lunch, strosat lite i affärer och shoppat lite till Selma. Allt är ju så stort så var tvungen att fylla på i de mindre storlekarna. 
När vi kommer hem måste jag städa lite, ställa Chrille i köket för att fixa med maten och sen blir det en klassisk fredag kväll i soffan framför idol. 

jul längtan

Vi närmar oss juletid och jag längtar  som vanligt att få göra jul fint hemma. Ännu roligare blir det i år att få pynta och göra mysigt i vårt radhus och det blir också första året för oss med julgran. 


Dessa saker kommer från ellos, jotex och hm. Den vita stjärnan längst ner här har jag, funderar dock på en till då vi behöver minst en till nu när vi har fler fönster att fylla ut. Denna ger ifrån sig så mysigt ljus och är stor och fin. 

eftermiddags promenad

Barnvagns promenader är dom bästa promenaderna. Har idag upptäckt en ny väg som jag ska gå flera gånger, tog precis en timma. Ska bara komma ihåg hur jag gick också, jag är ju inte känd för att ha det bästa lokal sinnet kanske. 




tack

Chrilles pappas fru är jätte duktig på att sticka, idag fick vi dessa fina saker. 
Hittills är alla hennes tossor alldeles för stora och åker bara av, men dessa sitter som en smäck lika så mössan. 




I den finaste rosa färgen. 

du

Att bara få ligga så här i soffan, det är verkligen så mysigt




ren & fin

Nu var det en vecka sen hon badades och det är verkligen ingen favorit. 
Men eftersom hon luktade mer kräk än god bebis och hade torkad bröstmjölk i håret så var vi så illa tvungna. 
Passade även på att fila ner naglarna lite och så på med ren pyjamas. Så nu mår hon! 


 

sova sött

Jag vet att hon inte ler än, utan det lilla leendet man ibland kan ana är för att det gör ont i magen eller något. 

Hon såg iaf så underbart söt ut när hon sov på både min och sin egen arm sen röck det lite i mungiporna. Såg ut som att hon hade en bra dröm. 


måndag

Bloggen kommer lite i skym undan nu. Besöken rullar fortfarande in och Chrille har som sagt börjat jobba. 
Allt går hittills bra så jag har ingenting att klaga på. 
Idag så myser vi med tänd brasa och bara degar i soffan. Semla har gått och blivit förkyld under natten och det är ju mindre kul. Vi har gjort/ gör allt vi kan så hoppas verkligen att eländet släpper snart. Inte lätt att vara nitton dagar gammal och täppt i näsan och inte kan man snyta sig heller. Men efter koksaltlösning och lite nässug så låter det lite lättare i näsan som tur är. 



min förlossnings berättelse del 1

Tisdagen den 29 september var som vilken vanlig dag som helst. Jag och Chrille hade varit iväg och handlat lite saker till hemmet. Han borrar upp en blombräda i köket och jag lagar potatis och purjolöks soppa till middag. 

Inga konstigheter eller känningar alls om att det skulle vara på gång snart. Om någon frågade mig om jag hade börjat få förvärvar så svarade jag nej. Visste inte ens hur en förvärk skulle kännas. 

Det blir kväll och vi kryper upp i soffan i vanlig ordning. Vi pratar om att "alla andra" får barn nu utom vi. 
Klockan blir snart läggdags och paradise hotell är snart slut. Och någonstans där mellan säger jag till Chrille att jag tror jag känner av lite molande mensvärk. Varken han eller jag tar det på allvar då jag var säker på att jag inbillade mig, hade säkert blivit så påverkad av bebisarna som föddes på min instagram. Det dröjer dock inte länge tills jag förstår att jag faktiskt har ont, att det vore skönt med en värmekudde på magen. 
Sitter då i soffan med värme på magen och byter sen ställning och lägger värmen på ryggen då smärtan även satte sig i ländryggen. 
Efter PH så kryper vi ner i sängen, värmekudden är med och jag somnar. 

Vaknar upp nån timma senare och "mensvärken" är kvar. Det gnor nu på mer än innan, springer upp och mickrar på kudden igen och kryper ner i sängen. 

Nu dröjer det inte länge tills jag vaknar upp helt svettig av all värme och nu var värkarna starkare och gör ont. 
Tar mig en dusch och spolar varmt vatten på magen och ryggen. Kan inte hålla tårarna inne och gråter av smärta och rädsla, väcker Chrille som kommer in på toan helt yr vaken och förstår inte halv sju. Han hjälper mig iaf ut ur duschen och säger att vi ska gå och lägga oss. Inte en chans att jag skulle kunna somna nu, det gjorde på tok för ont. Chrille företod inte att det var på G och går faktiskt och lägger sig igen. 
Jag tar bort mitt avskavda nagellack mellan värkarna och börjar inse att det kanske är dags snart. 
Går upp på övervåningen och gråter, tycker synd om mig själv och är så rädd för vad som komma skall. 
Efter ett tag ropar jag upp Chrille, blev irriterad över att han låg där och sov. Jag ville ha stöd. Under detta så googlar jag på "när man ska åka in till förlossningen". Fast än jag var så påläst innan så gömde jag allt just då. Laddar ner en värkapp och börjar nu klocka mina värkar. 

Jag började att klocka min första värk 03:09 och inser att dom kommer mer sällan än vad som ska för att vi ska åka in. Dom anser att värkarna ska komma var tredje minut medan mina kom ungefär var femte minut. 
Efter att ha klockat värkarna i drygt en timma så googlar jag upp telefon numret till förlossningen. Tyckte de var pinsamt (på något konstigt vis) att ringa. Men det gjorde jag ändå och berättade hur jag mådde. Barnmorskan bad mig dock att stanna hemma och ta värktabletter och lägga värme på magen och försöka sova. Blev det värre skulle jag ringa igen. 
Allt det där hade jag ju redan gjort och sova gick inte. En timma senare så klättrade jag nästan på väggarna och hade jätte ont. Ringer igen och vi är välkomna in. Chrille sover med ett halvt öga på soffan och bokstavligen talat studsar upp och blir chockad över att vi faktiskt ska åka in. Han menar på att vattnet har ju inte gått och var så inställd på det och trodde inte det kunde vara på G annars. Han springer sen runt som en förvirrad höna och plockar ihop väskorna, babyskyddet och babynestet. Nu var vi på väg och det var kolsvart ute och den bilresan, den var inte att leka med. Hade så sjukt ont och det var jätte jobbigt att sitta ner och ta värkarna. Chrille blev jätte stressad men fokuserade på vägen medan jag på smärtan.  

Där slutar jag just nu, då del två blir när vi är inne på förlossningen då inlägget inte ska blir alldeles för långt och att jag har en hungrig tjej bredvid mig.

bebismys

Ca 20 veckor mellan dessa bilder <3 
Vi uppskattar mer att gosa med bebisen utanför magen. 



fredagsmys




En fredagkväll med idol, en mysig bebis, godis och alldeles för mycket mat. 

denna fredag <3

Åh vad jag njuter av att kunna promenera. Idag, liksom igår var det jätte fint väder ute så vi gav oss ut på en redig promenad och var hemma två timmar senare. Att vara nyinflyttad till en  stad man inte känner till, sen att inte kunna gå och se sig omkring mer än sitt eget lilla område, är väl sådär. 
Nu dock, så tycker vi båda att det är kul att se oss omkring och hitta bra promenad vägar, lekplatser mm. 
Utom detta så har jag putsat alla fönster här hemma. Nu är jag välförtjänt att ligga på soffan och titta på idol och annan tv hela kvällen. 






Hösten är rätt fin!

två veckor gammal

Vilken härlig dag. 
Det har varit jätte skönt väder ute idag och vi har tagit vår första lång promenad. Under promenaden så gick vi förbi Ida och fikade sen vidare hem. Innan dess så besökte vi BVC och Selma hade gått upp lite i vikt och väger nu mera stax över 3,3kg.
Johanna har varit på besök ikväll och hälsat på. 
Vi njuter av Chrilles ledighet in i de sista, snart är den snart dock över och "vardagen börjar". Han har snart varit hemma i 17 dagar. De är med en skräckblandad förtjusning att han börjar jobba igen. Det har såklart varit en trygghet att vi har haft varandra. Vi gör ju iprincip allt tillsammans. Båda står vid skötbordet när det är dags att byta en blöja och vi trär i en varsin liten arm i bodyn när det är dags att klä på henne för dagen.
Snart ska jag göra allt själv, men det kommer gå bra *peppar peppar*. 


Idag blir den här tröttmössan hela två veckor <3

gårdagens bebis shopping





Två små nya plagg i Selmas garderob. 
Älskar tröjan, jag skulle vilja ha en i min egen storlek. 
Hon fick även en ny body och en tröja, men det glömde jag att fota. 


räkmackans dag

Ikväll var Emma över. Vi åt räckmackor till middag, det är ju ändå räkmackans dag idag. 



min fina lilla tjej








Åh vad jag älskar dig. 

pumpa

Idag gjorde vi debut på stan, i Södertälje då. Vi behövde springa i lite affärer och det gick ju bra. Hon sov under hela lunchen och shopping rundan så det var ju inga större problem. Vi fick med oss det vi skulle hem, en mascara till mig samt två längre/slappare tröjor. Behövde ha något att ha till tights. Längtar som sagt tills man får på sig jeansen men tills dess blir de tights och slappa byxor. 
Utom det så shoppade vi en bröstpump och lite kläder till Selma. Ja de sista var ju inte nödvändigt men vi hittade så fina saker. Visar i ett eget inlägg i morgon. 
Resen av kvällen ska jag väl amma, pumpa ur mjölk med min nya pump (tar ju för övrigt 100 år att fylla en flaska) och sen ska jag titta på the bachelor. 


kommande


Liten tjej prov-sover i sin spjälsäng <3 

Någon dag här snart tänkte jag dela med mig och skriva min förlossnings berättelse. Både för att, som sagt, dela med mig av och för att kunna gå tillbaka och minnas och läsa själv. 
Sista veckan som gravid så googlade jag loss på förlossnings berättelser och det var en skräck blandad förtjusning att läsa. Men det kommer att bli en del att skriva, då det tog 22 timmar på förlossningen innan dom drog ut henne med klocka. Men mer om det i ett annat inlägg som sagt. Ska bara ta tummen ur :-) 

måndag

Hej! 

Här hemma får vi besök varje dag av släkt och vänner som vill hälsa på Selma. Vi myser, njuter, städar, tar en och annan barnvagns promenad, ammar och byter blöjor. 
Mellan varven så försöker vi hinna med att äta också. Snacka om kontrast mot när jag var gravid, då ville jag äta hela tiden. Nu känner jag knappt hunger, men har konstant huvudvärk så vet att det beror på att jag glömmer att både äta och dricka. Så skärpning på den fronten men all fokus ligger inte längre på mig (oss) och mat. Även om vi faktiskt har all tid i värden till att just äta. Vår bebis är väldigt snäll och nöjd men ändå tar allt sån tid. Förstår inte hur det går ihop! 




En smoothie är dock väldigt bra. De går fort att dricka upp och jag kan bomba den med massa bra saker. 

en matta

När mattan kom på plats och det blev så bra. Mycket varmare och mysigare i hennes rum nu och färgen är perfekt. Även den lilla kanin tavlan är på plats. Nu kanske jag är nöjd. Haha :-) 









nybadad liten tjej

Börjar denna lördag morgon med ett bad, det var dock inte så populärt och hon skrek mest hela tiden. Men ren och fin blev hon <3 


godmorgon

Godmorgon fredag! 

Här ligger vi och drar oss sen en timma tillbaka. Eller två av tre somnade om, egentligen borde det ju vara jag som ska somna om. Som faktiskt sover minst av oss men jag får ändå mycket sömn. Jag måste väcka Selma var tredje timma om natten och ge henne mat. Hon vaknar inte av sig själv och är hungrig. Så det känns sådär att behöva väcka henne, framförallt när hon är så trött och det tar längre tid att få liv i henne än själva matningen. 
Imorse lät hon som ett litet marsvin och gapade så då var det dags igen. Jag förväntade mig brutalt bebis skrik men hon är så lugn. Något som hon dock inte gillar är att ligga utan kläder på skötbordet, då blir det lite kallt och en del krokodil tårar. 
Men den första tiden så sover ju bebisar mest så det är väl bara att njuta av det. Ska försöka njuta av allt, varje stund. 


sakta men säkert ...

Som jag skrivit så många gånger förr så trivdes jag aldrig med att vara gravid. Främst inte i slutet (oväntat). Jag kände inte igen mig själv och kunde knappt titta mig själv i spegeln. Jag samlade på mig så sjukt mycket vatten och till och med näsan svullande upp. Jag kan nu säga, exakt en vecka efter förlossningen att jag börjar hitta tillbaka till mig själv. Visst jag har en massa extra vikt att bli av med. Slutade ändå på hela 23kg viktuppgång som gravid, så det finns såklart en hel del att jobba på innan man ens vågar testa sina jeans igen. Just nu blir det bara slappa kläder och tights, kroppen har ju inte ens hunnit läka en så ingen stress på den fronten. Bara det att jag känner igen mig själv i ansiktet igen. Svullnaden har lagt sig och det är lite kul att sminka sig och platta håret. Att magen är en aning degig, att brösten läcker och att garderoben är sjukt begränsad, det tar jag sen. 



dagen <3

Första barnvagns promenaden hem till Ida på fika. Besök av både kusiner, faster och mormor. Grattis blombud från jobbet. Läckande bröst. 





Morgonstund har guld i mun <3








dag sex

Hej! 

En idag är Selma hela sex dagar gammal och har varit på sitt första besök hos BVC. Hon hade gått upp lite i vikt vilket var jätte skönt att se, amningen ger resultat. Hon vägde 3266g när hon föddes och gick sen ner till 3006g men vägde idag 3078g. Så hon hade lagt på sig lite sen vi var på BB för efterkontroll i måndags. 

Jag måste erkänna att det är väldigt kul att välja en dagens- mini outfit till fröken. Dock så inser vi att allt är så stort. Vi köpte nästan inga kläder i stl. 50 så än så länge är garderoben rätt begränsad men nu ska hon bli stor och stark så det minsta kläderna är väl snart ett minne blått, tur att det finns tvättmaskin också. 

Dags att fortsatta mysa och njuta av vår lilla dotter och av att Chrille är ledig. 
Och så försöker jag att återhämta mig och vila där mellan. Men det är dock det allra svåraste. Men känns som min kropp behöver ta in på rehab. Ont i huvudet, rygg och i den nedre regionen så att säga. Men utom det så mår jag jätte bra och älskar att inte länge vara gravid. Känner mig redan finare och piggare trotts att jag inte sovit "en blund" sen innan förlossningen.  




hemma från BB

Kommer som sagt att uppdatera här vart efter. Vi kom hem igår eftermiddag och hittills har allt gått bra. Hon äter, sover och bajsar, som en bebis ska. Jag älskar henne så mycket redan. 
Detta är helt galet. På återsersenede som sagt.





Hon är så fin och hon är min <3


nu är jag här <3

På återseende. Men först en uppdatering från oss, min alldeles egna lilla familj. 
Vi mår bra på BB och återhämtar oss och bara myser, kan inte sluta titta på min lilla tjej. Hon är det finaste jag sett, helt perfekt. Mer blogg sen som sagt- nu ska vi njuta av vår lilla bubbla. 






PS. Punktlig tjej och kommer på sitt beräknade bf datum.