Uppdatering



Här ligger jag, vill dö. Hela historian sen. Hej så länge ... 

höst ute



Nu är det verkligen höst ute och jag tycker det är mysigt. 

99,3% av graviditeten har passerat...


Minns dessa första bilder som togs på magen (putet) och jag tyckte jag var så stor. Annat är det nu (hej valrossen). 

Annars då? Jo, jag är förkyld och har fått en svullen körtel i halsen samt herpesblåsor på ögonlocket och i ena näsborren. 
Har haft herpes till och från i hela mitt liv, men var det tvungna att komma nu? Vill inte ha en inflammation i kroppen nu så här nära inpå. Ska till barnmorskan idag så ska rådfråga henne. 
Känner att jag vill vara frisk, utvilad och full med energi så man är laddad inför vad som komma skall. Nu stämmer inget av följande in på mig men jag är så sjukt sugen på en redbull light, haha. Jag har hört att man får dricka en på förlossningen så jag förlitar mig på att den ska göra susen, skämt och sido. 

nyfiken

Åh vad spännande. 
Ett random nummer ringde mig nyss, svarar aldrig på sånt. Kollar upp det och ringer sen upp om det är så. Nu hade blombutiken från Gnesta ringt och meddelade att det hade ett blombud på väg hem till mig, eller att det kommer under dagen. Vem skickar blommor till mig? Jag fyller inte år. 
Kul start på dagen om inte annat. 
På tal om start på dagen så har den här
kroppen fått en bra frukost i magen. Ett praktiskt exempel på hur mina frukostar såg ut förr, den senaste tiden har jag spårat ur. Kan absolut äta rostade mackor och ett glas oboy till frukost utan att få dåligt samvete. 
Nu är jag så nära mål så jag känner spontant att jag får äta det jag är sugen på, det andra tar jag tag i snart. 



kväll




Te, choklad och en ny Vi föräldrar tidning får avsluta denna kväll. Har sagt upp min premination på tidningen, men tror jag har någon kvar efter detta. Idag kom det dessutom hem två likadana. 
Så först till kvarn om någon vill ha (skämt och sido) men jag kommer dock inte läsa båda, kanske ger en till Chrille. Vad glad han ska bli! 

Från det ena till det andra så har Selma (känns så random att säga och skriva hennes namn) hicka. Det är så uppenbart, att hon har det. Jag tycker det är kul och mysigt på något vis. 

lite framsida

Idag har vi fått lite fixat och har bland annat gjort lite höstfint på framsidan. 
Satt upp nya krukor på väggen samt siffrorna (22) på väggen, så folk hittar hit haha. Nu ser det mer välkomnade ut än innan :-) 





tick tack


Tar det lugnt i soffan medan jag varvar med att försöka få något gjort. Idag vaknade jag dock upp med ett ont tryck mellan benen. Går intre riktigt att förklara känslan men nästan som att det spänner, värker och ömmar som ett stort blåmärke. 
Känns faktiskt bättre om jag är uppe och rör på mig. Värst blir det om jag legat eller suttit en längre stund för att sen resa på mig. 
Som sagt 3 dagar kvar till bf idag och även om jag är inställd på att gå över tiden så går jag ändå som på nålar och undrar såklart när det ska sätta igång. 

är det bara jag?

Här ligger jag klarvaken och kan inte sova (som vanligt). Det snuttar alldeles för mycket tankar i mitt huvud för att kunna sova just nu. 
Jag har även sånt sjukt begär av att bona och fixa här hemma. Idag var tanken att vi skulle ha en hel fixar dag, har en jätte lista med massor att pyssla med. Allt från att borra upp saker på väggar, till att måla den förbaskade trappan med ny färg och sätta upp golvlister. Listan kan göras lång, dock så hann vi ingenting. Eftersom det blev ett oväntat besök på förlossningen samt  att storhandligen drog ut på tiden, när vi var klara var det redan middagsdags. 
Dock ställer jag mig och viker tvätt så där typ mitt i natten, när man är sjukskriven och kan ta det imorgon men nej. Jag vill verkligen ha allt på plats inför hennes ankomst. Det ända hon begär av oss är kärlek, ren blöja och något att ha på sig (typ). 
Hon struntar i om prydnadskudden ligger fel eller om det står lite disk i köket. Jag hoppas att jag snart kan släppa loss lite och inte stressa upp mig för små saker. Finns viktigaste saker att lägga fokus på just nu känner jag. 
Nu ska jag dock upp i köket och dricka ett stort glas mjölk, har sån sjuk halsbränna. Sen ska jag väl ändå kunna sova lite... 

det finns alltid något att handla

Det blev ju en bra dag av det här ändå.  
Vi har storhandlat som heter duga samt hängt hos Ida och Jim över en pizza och film. Prefekt söndag. 
Jag förstår ändå inte, vi trodde vi hade allt i bebis väg men ändå finns det så mycket kvar att hands. Blir man någonsin klar? 
Okej, hälften av dagens shopping till henne var totalt onödig men ändå. 
Passade på att utnyttja mina libero kuponger innan dom gick ut. Så nu har vi en hel blöj-affär här hemma. Fyra paket blöjor samt tre paket våtservetter passade jag på att fylla ut med. Fast än vi har lådor fulla, men det lär ju gå åt som smör i solsken. 
Det som faktist var nödvändigt i detta var ställningen att bada bebis i. Vi har en badbalja men en enklare sådan från Ikea så antar att det underlättar att luta henne mot denna. 
Sen fick även en MAM nappflaska och ersättning följa med hem (som någon av er tipsade om). 
Sen något så sjukt onödigt (till en nyfödd) som skedar och lite inredning från Mio. Sist men inte minst två bodys och en liten mössa, maxi leviterar faktiskt med fina bebiskläder just nu. 


dumma mig

Eftersom att jag var dum och pillade med strömmen imorse så resulterade det i att vi hamnade på förlossningen. 
Absolut inte så dramatiskt som det låter men ändå. 
Jag störde mig på att en stickkontakt hände ut ur väggen och tänkte trycka tillbaka den lite lätt sådär. Stoppar i båda tummarna och hade inte räknat med att få en rejäl stöt tillbaka. Gjorde inte speciellt ont men de kändes ju ändå att de gick ström genom kroppen.
Efter lite googlade blir man ju aldrig klokare eller lugnare så ringer där efter 1177, blir rekommenderad att ringa till förlossningen. 
Pratar med en barnmorska som säger att jag kan vara lugn men att jag är välkommen på en kontroll, de hade dessutom så lugnt så vi fick hjälp med detsamma. Allt var i sin ordning. Även om jag faktiskt inte var speciellt orolig för stunden så hade jag nog inte kunnat släppa tanken på att man inte kollade, hade inte känts rätt. 
Vi fick lyssna på hjärtat och göra ett ultraljud och allt var prefekt sa dom. Nästa gång vi åker in så kommer jag inte hem utan en bebis, så är det bara. 




fira Ida i efterskott <3

Hemkommen från en mysig sushi kväll hos grannarna. Låter lite klyschigt men det är sant. 
Jim är en hejdare på att fixa sushi och dom hade gjort det så fint. 

Fina Ida och magen. 

En del av sushi buffén. 





Och så en magbild på det i vecka 40 (39+1). Jag fastnar inte på bild just nu så det får bli på en stor mage i tight fodral. Jisses vad stor magen är nu och den är i vägen. Kan skratta åt mig själv. 


shopping






Idag har vi varit på språng. 
Direkt efter frukost åkte vi till kungens kurva och shoppade. Mestadels bara tråkig med nödvändig shopping. 
Så efter att ha sprungit på Ikea, Biltema och bauhaus så åkte vi vidare till moraberg för att gå på k-rauta och Jula. Mina absoluta favorit affärer. Haha! 
Usch vad tråkigt det är att se hur flera hundra försvinner från kontot för att handla lister, skruvar, hylla till förådet, penslar, målarfärg och mycket mer. 
Dock väldigt skönt när det är köpt och man har det hemma för att Bla kunna avsluta pågående projekt.
Men lite roliga saker fick jag ändå med mig hem. Handlade sakerna på bilderna ovan till lilla fröken i magen från HM.
En kudde/ gosedjur till sängen, måste fylla på med fler gosedjur framöver. De jag hade flyttade jag över till vaggan i sovrummet. Nu ser det så tomt ut i spjälsängen. Hon fick även en liten väska och en tröja. Allt i kanin-tema, gulligt värre. 
Tanken var sen att vi skulle avsluta på maxi för att storhandla. Vi spar dock den biten tills imorgon, min kropp sa ifrån. Efter att ha lunkat fram i 1km i timman "med en melon mellan benen" (det var iaf precis vad det kändes som att jag hade) och efter att ha sprungit in på alla toaletter jag kom åt, så tröttande jag och längtade hem till soffan. 
Nu är jag lite uppvilad och ska svira om till den ända klänningen jag kommer i för att gå på försenad födelsedags fest hos Ida och Jim :-) 

koppar



För drygt en vecka sen kom min lampa hem. När den kom upp så kändes det bara så rätt, ni vet när man blir så där överdrivet nöjd över något. 
Det behövdes helt klart något över bordet och denna syns och lyser upp i det vita vardagsrummet. 
Att den inte går att tända och att vi behöver fixa en extra sladd för att kunna koppla in den i uttaget är en annan femma :-)

min fredag

Hur man får ensam en fredag att gå i väntans tider?

Då kan man göra som mig. Man kan prata med en vän i telefon i 4 timmar i handsfree medan man... 
Plockar och rensar ut kylen samt torkar ut den ordentligt. 
Klipper en buske. 
Hänger tre maskiner tvätt. 
Plockar in och ur diskmaskinen. 
Slänger soporna. 
Mellan alla sysslor så kan man även ligga på soffan och äta middag. 

Om en timma börjar idol sen kommer Chrille hem och vi kan ha helg tillsammans. Vi har massor planerat och ser verkligen fram emot helgen :-)


När man njuter av att ha tvättstuga och diskmaskin hemma. Det är absolut bland det bästa med att bo här jämnförelse mot i lägenheten. 

vecka 40


Fredag och ny gravid vecka. Idag går vi in i vecka 40 och det kändes värt att fira med en god frukost. Idag jobbar Chrille (tyvärr) kväll så därför var jag iväg och handlade frallor imorse så vi iaf kunde få äta en godare frukost tillsammans. 

en vecka kvar till bf idag


Ida i randigt och jag i prickigt. 
Är det någon skillnad på pojk och flick magar? Vi tror det, eller så är det bara en myt. 

Idag har iaf Ida och Johanna varit över på lunch och fika. Väldigt mysigt att ha dom här. 
Annars ska vi fortsätta med trappan och fixa hemma innan vi gör kväll.
Har föresten börjat känna av molande mensvärk nu och så det här trycket nedåt kommer allt oftare. Framförallt när jag suttit en stund sen reser på mig så känns det rejält mellan benen. 
Men inte så att det gör speciellt ont, utan mest obehagligt. Idag är det exakt en vecka kvar tills jag är beräknad. Att nästa torsdag är den torsdagen vi väntat på i 280 dagar. Ska bli spännande att se när det sätter fart.

det kryper i kroppen


Bjuder på en mindre smickrande bild från dagen. Detta är någon form av magsvett från dagens step pass. Skämt och skido. Sådär svettig blir man när man målar en trapp i vecka 38+5. 
Trappen har legat på is nu då Chrille jobbat mycket så jag fick ta saken i egna händer. Idag har jag målat varannat trappsteg (för att kunna ta sig upp och ner) tre gånger. Kommer att behöva en strykning till sen kan vi ge oss på resterande steg, sen är den här mardrömstrappan äntligen klar. Känns skönt att den faktiskt blir innan vi har en bebis här hemma. Känns även bra att den blir bättre än vi tänt från början. 
Trappstegen väntar på posten så ska hämta ut dom imorgon. Sen så! 

Känner mig rätt så duktig ändå. Igår höll jag på med alla kläder och fixade i flera timmar och idag har jag målat. 
Sen att jag har så förbannat ont i kroppen på kvällarna, det är en annan femma. Känns som att ryggen ska gå av på mitten, det går knappt att ta sig upp ur soffan och det trycker på nedåt och ljumskarna brinner. Men det gör inget. Jag hatar att bara ta det lugnt en hel dag så det är lixom värre för mig än smärtan som kroppen får ta för att jag "ska vara duktig". 

garderobs fix

Idag har varit en lång dag. En bra dag. Jag och mormor har fått massor gjort. Vi i har gått igenom vår klädkammare och gjort ordning där inne. I flera timmar höll vi på och jag är lagom slut. Nu är hela klädkammaren min och Chrille har den stora garderoben samt två byråar.  
Känns bra att ha tagit tag i detta innan bebis kommer. Sommarskor är uppe på vinden, likaså väskor jag inte använder, de finaste kläderna hänger fint och resten är vikta i lådor. Så nu är hela familjens garderober snygga och prydliga med andra ord. Hoppas det håller i sig. 


Jag har såklart planer även för detta lilla rum. Det kommer finnas golv över sen från när vi är helt klara, så skulle vilja lägga in vitt golv även här inne. Måla väggarna, och sen upp med lite fina tavlor och hyllor att ställa skor och väskor på. Hyllorna ska jag dock fixa ändå. Sen vill jag ha en luddig matta och en fin lampa. Ja, det vore väl ändå alla tjejers dröm? 
Men vänta! Först ska jag se till att komma i alla kläder, sen kan jag ta tag i den biten, hihi. 

tummen upp

Vilken rolig post som kom till mig idag. Såklart är inget gratis även om det faktiskt känns som det. Hm checkar värda 500 kr. Man tackar! Dock läskigt att se hur många tusen man handlat för, för att få dessa. Jag har bestämt mig för att handla något till mig själv för detta, får se hur det går. Kommer nog hem med en påse bebis kläder ändå. 
Sen fick jag hem en bodybutter från the body shop. Fick den tillsammans med en babyhabdduk med luva och två böcker, då jag prenumererat på Vi föräldrar. Bodybuttern luktar jätte gott och fräscht, precis i min smak. Inte så där jätte starkt och huvudvärks framkallande som de flesta andra är. Så lite materiella ting gjorde denna måndag ännu bättre. 



varför så svårt att sova?

Ytterligare en natt utan sömn, vad bra det går. Vid 5.45 loggar jag in på fb och ser att Ida också är inne, verkar som att det är en trend att inte kunna sova under senare delen av graviditeten. 
Lyckades somna om efter en timma kanske så har skramlat ihop lite sömn iaf. Just nu sitter jag i soffan och degar, ska strax göra mig lite i ordning då Alexandra och Jollan snart är här :-) 


långsamt

Dagen har spenderats hos mamma och igår var hon hos mig. Tack och lov för att mamma finns nu i väntans tider och Chrille jobbar långa dagar. Jag behöver verkligen rastas, likväl som jag knappt och nätt har ork till mycket. Men tiden går om möjligt ännu långsammare av att bara sitta hemma själv och vänta. 


Tio dagar kvar till bf idag. 

100%


Kan man bli mer redo? 
100% av checklistan är klar, hade inte för att överdriva allt som dom rekommenderade. Både nödvändiga och mindre nödvändiga saker. 
Har även gjort det som rekommenderas att göra, som att skriva förlossningsbrev och packa BB väska. 
Jag börjar bli otålig nu. Otålig över ovissheten om när det ska ske. När sätter det igång? 
Imorgon? Om en vecka, två eller till och med tre? 
Vad gör jag? "Tänk om vattnet går när jag är på Ica och handlar".
Ja, typ så går tankarna. Tror inte att det blir så dramatiskt men ändå. 
På tal om vatten så trodde jag det gått inatt. Vaknade upp helt genomblöt (svettig) efter nån form av förlossnings (mar)dröm. Känner på lakanet och det är blött, dock av svett och inte av fostervatten. Så det var bara att spola av sig och somna om. 
På tal om sömn så har jag tagit en sömntablett men inte har jag blivit tröttare för det, än. Inatt sov jag som sagt jätte dåligt så därför tog jag tabeletten nu så hoppas den sätter fart snart. Så frustrerande att ligga och vrida och vända på sig hela natten.

kök

Åh, vårt fina kök. Nu är det klart. Bara en fönsterbräda som saknas så lampa och blommor slipper stå på bordet. 
Sen vill jag även köpa nya krukor och så ska en list upp som vi har liggandes, en sån som ska borras upp i kaklet som man sen kan hänga små hinkar, som jag vill ha örter i och så vidare. Sen en fruktskål full med citroner och lite piff. Men nu är det stora klart och det blev så fint. 
Hittade en suddig före bild, visst är det stor skillnad? :-)









skål

En dricker päronsoda i vinglas och en tar en alkoholfri öl. Ja nu är det slut på allt som heter alkohol sen en vecka tillbaka här hemma. Det skulle bara göra mig så nervös över att Chrille inte skulle kunna ta bilen om det skulle sätta igång tidigare. Så nu skålar vi båda med alkoholfritt. På tal om det så längtar jag verkligen efter ett glas vitt. Den dagen, mums. 

Nu ska vi fortsätta fredagen med godis och chips i soffan. 





svenne fredag

Redan fredag och vi kliver in i vecka 39. Herregud! Nu är det snart över, overkligt. Men så säger jag hela tiden men nu är det verkligen nära. 
Idag sov jag tills jag vaknade, 11.30 var den när jag gick upp. Herregud. Tolv timmar sov jag alltså. Tror jag behövde det men ändå. Så den här förmiddagen blev inte så lång precis. Två timmar pratade jag i telefon också. En med Ida och en med Emma. Efter det rotade jag runt i gardin lådan. Jag älskar vita gardiner och det har jag nästan alltid uppe men tyckte för ovanlighetens skull att det var för vitt i vardagsrummet. Hittade en grå gardin, ville hellre ha en ljusare grå färg men detta får duga då jag ändå hade dom hemma. Blev lite mysigare nu tycker jag. Bättre blir det också när kopparlampan kommer upp över matbordet. Vi ska bara låna en starkare borr, då våran inte pallade att borra i taket. Efter de känns det lite mer som ett hem och blir inte lika stelt. Små saker som ska falla på plats tills man är helt nöjd. 



Snart kommer Chrille hem och vi ska ha en riktig svenne banan fredags mys kväll med taco och idol. 

mattor

Det blir inga ljusgrå trappsteg i trappan, utan gå matta. Eftersom att barn är på väg så känns det rätt att ha någon form av hallksydd i trappan. Även om hon inte kommer att kunna gå i första taget så blir det nog bäst inför framtiden om inte annat. Dessa grå i halvmåne form tycker vi båda är snygga så de har beställts hem nu. Även en ny matta till barnrummet är beställd, denna kommer tyvärr dock inte förns om en månad. Har letat ihjäl mig efter en bra matta i denna gammelrosa färg. Den som ligger på golvet nu är gammal och vit, den smälter in i golvet så det blir fint med lite färg och mysigt att den kommer att täcka en stor del av golvet, hoppas den är lika mjuk som den ser ut att vara. 


Mattorna är från jotex. 

att ha saker att göra

Hallå där! 

Det märks på bloggen när jag har något att göra och tvärt om. För det mesta är jag väldigt uttråkad just nu och då blir det flera inlägg. 
Idag har det dock varit full fart hela dagen. När jag vaknade tog jag ann trappan igen, slipade och grundmålade.  Vi hoppas på att bli klara imorgon, lämnar dock det jobbet till Chrille. Kroppen mådde sådär efter jag envisades med att fixa och dona medan han var på jobbet. Sen har vi haft Frida över på besök hela kvällen. Hon åt middag här sen har vi även fikat, tittat på idol och pratat i timmar. Mysigt! 
På tal om renovering så kommer vårt kakel upp i köket på lördag, känns så kul att det kommer på plats. Då det är de sista som behövs göras i köket, sen är det helt klart. Utom att en fönsterbräda ska upp och en taklampa ska hängas upp ordentligt. Men det stora sakerna som luckor, golv, väggfärg och kakel är sen på plats. 

suck och stön

Jävla trappa, jag hatar dig. 
I allt som heter renovering så gäller det att prioritera här hemma. Man kan inte få allt på topp en en gång, där av bestämde vi oss rätt tidigt för att köra "latmask varianten" vad det gällde renovering av trapp. 
I och med ny telefon så har alla mina bilder försvunnit. Hade såklart före bilder på trappan. Den var i furu och hade bruna trappsteg i gammal filtmatta. Den orangea furun målade vi för ett tag sen. Bara det var ett projekt i sig. Sen över till den där fula gamla filtmattan. Vi hade fått nys om att man kunde färga filten med hjälp av (svart) textilfärg och sen att badda på färgen med en svamp. Sagt och gjort. Efter drygt två dagar, så var trappan torr. Och fan rent ut sagt vad dåligt det blev. Anledningen till det var att filten var så smutsig så efter färgen torkat så såg stegen helt flammiga och fläckiga ut. Alltså så såg den sämre ut än innan. Nu fanns det längre ingen utväg, nu skulle mattan bort. Den gamla mattan som har suttit där sen huset byggdes och satt som berget. Efter sju timmar var vi klara, det var långa timmar i tystnad, suckade och mycket irritation. Jag struntade i att magen var i vägen och att jag egentligen inte orkade sitta där och pilla med min kniv. Kunde inte låta Chrille göra detta häst göra helt själv. Nu sitter vi i varsin morgonrock i soffan och vilar oss. Laddar inför omgång nr 2 imorgon. Då ska trappstegen slipas och sen ska det målas. Klar ska den bli, vare sig jag ska födai den där tappan eller inte. 
När vi kommit så långt så hoppas jag på att få min vilja igenom. Vill nämligen måla trappstegen ljus grå och sen ha resterande vitt. Tror det kan bli så bra. Inte för att Chrille tycker att det är en dålig idé men ändå. Men det är då det, så här ser det i alla fall ut nu. Mer bilder kommer sen. 


otålig tjej

Ikväll har jag snap bombat. Ja jag har haft tråkigt. Känner mig som sagt så uttråkad just nu och vill ha min bebis här som kan roa mig och sätta mig i sysslor. 
Jag blir tokig av att vänta och känna den här ovissheten över när det sker. 
"95% av alla födslar sker mellan vecka 37-42" jaha men jag vill veta när min unge kommer? Jag håller på att bli tokig till och från här hemma. 


vi väntar på dig

Och så var blodtrycket normalt igen. Undra varför det sticker iväg sådär? Sen efter bara ett par dagar ligger det på det normala. Allt såg bra ut i vanlig ordning, så det tackar vi för. Dock fick vi leta efter hjärtljuden för första gången. Gjorde mig lite nervös då det annars tickar på (som en galopperande häst) så fort hon lägger apparaten mot magen. Men hon hade väl lagt sig lite annorlunda där inne nu. Kanske var därför hon gjorde rekord rörelser i magen igårkväll. Vi blev helt fascinerande här hemma, man kunde bokstavligen känna små kroppsdelar och buffrade vi på magen så fick vi tillbaka. Det borrades även neråt med huvudet och jag nästan flyger upp i soffan, hatar den ilande känslan. 





Bäddad vagga och spjälsäng. Idag inhandlades även godis och dricka som ska ner i BB väskan, sen kan vi nog inte göra mer än att vänta. Tror vi är så förbereda som man kan bli nu. Hoppas det iaf :-) 

barnmorska



Godmorgon regniga tisdag. 
Idag ska jag tillbaka till min bm, igen. Var där senast i fredags, men hon skulle ha en veckas semester nu så hon ville hinna träffa mig innan dess. Främst för att jag fått högt blodtryck igen så vi skulle kolla hur det ser ut idag. 
På tal om barnmorskan så tycker jag att det har varit en mysig stund under denna graviditet, att träffa henne. Framförallt nu i slutet, då känns det mer personligt för att vi har setts flera gånger under flera månaders tid. Man blir så omhändertagen och får bekräftat att allt ser bra ut, eller att det kanske inte gör det, men att man då får hjälp med det på en gång. Som den gången hon skickade mig till förlossningen på en gång efter jag nämt att jag inte känt fosterrörelser i magen. Att bli tagen på allvar, känns bra :-) 

ännu en ny lampa, haha.

Jag råkade nämna igår att jag tyckte att den här lampan var väldigt fin till Chrille. Att den skulle släppas på netto idag och att den var väldigt billig. 
Hem kommer han med en till mig, han hann ta sista glödlampan som är diamant formad. Alltid samma hets när något liknande kommer ut till billig peng. Såklart. 
Nu står den på tv bänken och gör sig bra ihop med allt annat här i vardagsrummet. Netto kan verkligen överraska ibland. 


en vanlig måndag

Uttråkad, trött, less, färdig, smärta i ljumskar, klåda på fötter, sover dåligt, anfådd, tung, konstant kissnödig, konstant hungrig, ont mellan benen, jobbigt att gå, trött, svårt att utföra vardagliga saker. Nämnde jag att jag var less? Ja, det gjorde jag. Sen har vi dom där ytliga sakerna på det. Som att inte känna sig fin, att inte hitta något att ha på sig och att inte ha lusten till att ta hand om mig själv. Tack vet jag frisörbesöket men mina ben har aldrig tidigare varit så håriga som nu. 
Ja, men det är en salig bladnig. Och så hormonerna på det. Jag är ingen tjej som annars har lätt för gråt. Nu, när jag är inne i mina dalar så räcker det med att titta mig själv i spegeln eller tänka på order förlossning så rinner tårarna. 
Men nu var det en vecka sen sist så just nu är humöret stabilt så det tackar jag för :-) för det är absolut det värsta, tycker jag. Att känna sig deprimerad och ha nära till gråt. 

Nu blev det här inlägget väldigt personligt och jag har väl skrivit liknande förut men jag maler på med det som känns aktuellt just nu. Ska bli kul att blicka tillbaka på sen när jag sitter med min belöning i famnen. Ja just nu känns det som min belöning, bara min, inte Chrilles. Åh, ibland önska jag att jag var kille. Dom behöver ju bara klippa navelsträngen sen har det gjot sitt, typ. 

Men självklart är det vår <3 och vi längtar och pratar och fantiserar och diskuterar och är fulla med förväntningar. Om vem du är, hur du ser ut och hur det kommer att kännas.


Paddan i morgonrocken igår kväll. Nu kurrar magen, så lite mer frukost på det. Haha, jag har redan ätit fil och flingor för nån timma sen men de räckte inte. 

en uppdatering

Söndag och jag har glidit runt i morgonrock hela dagen. 
Här hemma gör vi äntligen klart det sista i trappan (läs Chrille) den är ju vitmålad istället för furu sen ett tag tillbaka. Nu färgar han trappstegen i filt. Visar hur i ett inlägg sen när det är torrt och helt klart. Så vi får hålla oss på övervåningen hela dagen tills ikväll när vi ska sova, då får vi gå ut och runt för att komma ner. Färgen ska nämligen torka i 24 timmar. 

Annars så har vi precis ätit en sen lunch, jag lagade mat för ovanligheternas skull. Blev pasta med ost och skinksås, så det gick ner. 


gamla kort

Idag har jag vart med mamma och mormor. Vi har bland annat tittat på kort. Det är ju alltid kul, men framförallt nu när jag snart ska ha barn. Undrar såklart om hon kommer vara lik mig som liten? 



håret

Igår var jag iväg på mitt efterlängtade frisörbesök och jag kände mig riktigt modig när jag sa till frisören att hon fick klippa det som behövdes. Minns inte sist jag hade så här kort hår, men jag gillar det. Minns inte sist mitt riktiga hår kändes så här mjukt, fräscht och tjockt. För drygt två år sen lyckades jag sluta med löshår, sen dess har jag väl aldrig trivts med mitt hår. 
Nu känns det som sagt bra och färgen är ingen wow känsla i mot vad jag hade tidigare. Den känns bara jämnare och de blonda (gula) topparna är nu i en kallare blondare ton och det ser mer naturligt ut. Vi behöll även min utväxt så nu kan det växa ut bäst det vill, utan att jag ska behöva få den där skarpa kanten som gör att håret ser skitigt ut på två röda. Jag är så nöjd och tror färgen passar bra nu när jag ska bli mamma och inte kommer orka fixa utväxten, som sagt :-) 




lite nytt

Igår fick lite nytt till henne följa med hem. Bodyn med ekorrarna tog jag gratis (tipsade om hur längre i ett inlägg längre ner). Filten är så mjuk och len, ett tips från Alexandra då Jolie har två och älskar dom. Så ja, en sån fick det också bli på Kappahl. Koftan, som jag för övrigt älskar och den gröna bodyn kommer från hm. Tog det i lite större storlek, så hon inte växer ur på en gång. Koftan vill jag ju att hon ska ha hela livet, typ. fin är den. Haha! 






vecka trettioåtta


Då var vi i vecka 38 och det känns som den näst sista milstolpen i denna graviditet. Plus minus två veckor, så är vi faktiskt där nu. Visst att hon är beräknad att komma om tjugo dagar men om hon har lust kan hon komma nu, nu är hon färdigbakad. I apparna står det längre inget kul om själva barnet mer än att vikt och längd ökar för varje dag. Resterande saker är färdigt och barnet ska nu bara bestämma sig för att komma ut. 

Nu ska jag försöka få mig lite sömn. 
Godnatt. 

en trasig telefon

Hej på er. 

Nej jag föder inte barn, hihi. Även om så skulle kunna vara fallet. 
Det hör ju inte till vanligheterna att det ekar tomt här, men min mobil gav dessvärre upp idag. 
Utom allt mobil strul så har det varit en bra dag. Jag tog mig in till Tälje för en fika med Alexandra, sen hämtade mamma upp mig och vi shoppade på Ikea. Detta var iaf min sista ansträngning innan jag föder. Ville nästan åka rullstol i slutet. Visste att det skulle bli tufft med en runda på stan sen ett Ikea besök, men bestämd som man är så ska man. Så trött på att sitta hemma nu, så behövde rasta av mig lite och det var väldigt kul att få handla och se lite folk. 
Åter till telefonen så började den att hänga sig och skärmen blev suddig emellan åt när jag var på stan. Sen funkade den efter jag startade om den. Ett par timmar senare så plockar jag upp den på Ikea, då hade den totalt gett upp och skärmen blev helt randig. Såg ut som om den hade fått sig en omgång i tvättmaskinen eller nått. Såklart blir man lite panikslagen och på dåligt humör. Blä! 
Mamma känner väl ungefär detsamma. Hon menade på att jag kan ju verkligen inte vara utan telefon nu, det kan ju vara dags vilken dag som helst. Vi betalar och åker snabbt där ifrån. Hinner precis fram innan the phone house stänger. Såklart hade de bommat igen och vi blir hänvisade till Elgiganten. Som tur var stängde dom 20.00 så vi hann fixa en ny telefon till mig. Var berädd på att köpa en kontantkorts telefon och ha ett tag, men vi kunde förlänga mitt abonnemang så nu har jag en iPhone 6. Kul med ny telefon men tråkigt att allt är borta. Det gick inte att få tillbaka mitt gamla då min iCloud inte var säkerhetskopierad och Bla Bla Bla. Tråkigast av allt var att alla bilder från min och mammas resa är borta. Jag hade tänkt att framkalla dom, lägga i ett album och ge som julklapp. 
Men nu ska vi inte hänga läpp över det. 
Dags att göra kväll nu och ställa klockan, imorgon är det jag som ska upp tidigt och inte Chrille (som är ledig). Klockan 9 sitter jag hos frissan och jag är så taggad på att få ordning på det här håret nu. 

koka nappar

Vad gör ni denna onsdag eftermiddag? Jag kokar nappar, haha. 
Små, små förberedelser kvar. Men nu kan vi även bocka av detta från listan. 




Mycket rosa blev det visst, men inget mig emot <3

ja tack

Fina saker från HM. Dock ska det inte beställas hem något just nu, så de får förbli fina och inte mina (fiffigt va)?


ups



Detta har jag varit sugen på sen jag och Emma bakade chokladbollar till Idas baby shower. Nu råkade jag göra nya och jag råkade även fika innan Chrille kommer hem från jobbet. 
Jag råkar även inte bry mig mindre om det just nu
På tal om något ätbart så ska vi grilla idag, kan kanske bli den sista grillade måltiden för i år? Eller, kanske inte. Men det känns som att grillsäsongen är så gott som över nu iaf. 

lite gravid-tankar

Godmorgon. 

Det här med att sova tills man vaknar är snart helt uteslutet i mitt liv, så jag passar på en stund till. Även om jag känner mig som en trött tonåring som bara ligger här och sover bort halva dagen. Men vissa nätter kan jag ju inte sova, så. De senaste nätterna har dock varit bra, så det tackar vi för. Det är så frustrerande att ligga och vrida och vända på sig i flera timmar och försöka somna. 
På tal om sömn så har jag börjat drömma bebis och förlossnings drömmar. Har faktiskt inte drömt de innan, bara de första veckorna då jag precis fått reda på att jag blev gravid. 
Inatt drömde jag att jag glömde amma mitt barn, att vi levde på som vanligt. Sen när vi skulle på kontroll så hade hon gått ner i vikt och tanterna frågade mig hur det gick med amningen, så slog de plötligt mig att jag inte ammat en ända gång sen vi kom hem från BB. Hade varit så upptagen med allt annat så hade lixom glömt att ge henne mat. Usch! Men lite såna drömmar kommer just nu. Nått annat som också kommer är stickningar där nere, främst på kvällarna. Igår kväll hade jag rekord många på rad. Först känner jag stora/sega/ långsamma fosterrörelser som gör att jag nästan blir snurrig i huvudet. Sen sticker det till, som vassa knivar. Vissa vet säkert vad jag menar och det är riktig obehagligt. 
Ibland känns det som att jag bara vill att det här ska vara över, att det lixom får göra hur ont som helst. 
Andra stunden gråter jag av rädsla och av att jag inte vet hur jag ska hantera smärtan, att hon kan få stanna i min mage tills hon tar studenten för jag inte vågar föda. Så hoppas såklart att jag blir taggad när det väl är dags. På fredag går vi in i vecka 38, helt sjukt att detta snart är över. 

generös kupong

Måste tipsa om en jätte bra sak, till dig som väntar eller har litet barn. 
Gå med i alltforforaldrar.se det är gratis och klicka sen hem deras babybox. Det är egentigen ingen box i huvudtaget utan fick idag hem en föräldrar tidning och två kuponger från Kappahl. Där jag får hämta ut en gratis body från newbie samt en annan kupong som ger mig 25% rabatt på en valfri vara. Det tackar vi inte nej till och fyller gärna ut garderoben lite till. 



Nu blir det lite läsning sen tv tittande i sovrummet. Idag har en tv kommit upp på väggen så ska bli mysigt att titta på idol här ikväll. Det bästa med allt är att tvn är vit, haha. 

toppen

Letade precis upp en lite varmare jacka. Gud vad bra den sitter, haha. 
Den går inte ens igen över brösten och magen ska vi inte tala om, den stramar även lite över axlarna. Undra om den någonsin kommer att gå på igen? 
Just nu känns det väldigt långt borta. Men vi får köra på öppen jacka ett tag, sen får vi se om det blir någon ny. Fast efter jag fött då för nu är det ju ingen större ide att shoppa nya höst kläder. 


ordning och reda

Vart tog alla kläder vägen? Jo det hamnade i min BB väska. Jag har typ packat ner halva garderoben känns det som. Nu är det iaf mer ordning och reda på bebis kläderna än vad det är på våra kläder. I de små förvaringsboxarna under har jag strumpor, tjockare tröjor och mössor mm. Fan om Chrille stökar runt där nu, haha. 
Får se hur länge det är så här fint och prydligt. 



lite kantareller och frisk luft

Äggmackor, varm choklad och lite fika var lockade. Inte lika lockade att gå i skogen dock. Även om det är mysigt så gjorde det ont både här och där. Känns ändå bra att ha kommit ut en stund efter att ha suttit inne hela helgen, så nu ska det bli skönt att slänga sig på soffan. 




nytt i barnrummet

Igår när jag ändå hade så mycket fritid så passade jag på att göra egna vimplar till barnrummet. 
Har tyckt de känts så tomt i fönstret i hennes rum, kanske för att vi inte har en fönsterbräda (då kistan är under). Så kom jag på att lite vimplar kunde fylla ut och kanske se lite gulligt ut. Sagt och gjort, ville ju ha dom nu (ivrig som jag är). Då jag inte har någon symaskin så fick man ju göra de bästa av situationen. Klipper sönder två kuddfodral och så flätar jag lite garn och så syr jag fast själva vimplarna på flätan. Sen flisar jag upp kanterna så de ser lite gamla ut, då jag som sagt inte kunde sy kanterna så fick det bli sådär istället. 
Helt okej blev det ändå, de fyllde sin funktion och det ser mer ombonat ut i fönstert iaf, även om jag kanske byter ut dom till några finare en vacker dag. 



Något annat som är nytt i hennes rum är den söta nappburken och prinsess skylten hon fått av Emma :-) 




en söndag

Höst ute, mys inne. Varm choklad, skogaholms limpa, duntäcket i soffan, nattlinnet är forfarande på och så slö titta lite på tv. 
Minns inte att söndagar kunde vara just såhär, som en typiskt söndag ska vara. Förut var det antingen en bakis söndag eller en jobb söndag som gällde. 


bara jag?

Har man så sjukt mycket fritid eller gör "alla mammor" så i väntans tider? 
Jo, att stryka alla bebis kläder efter första tvätten? 
Okej, inte precis allt men nästan. Jag tog fram strykbrädan när jag såg hur fula hennes klänningar och små koftor blev i tvätten. Dom blev ju bara som en liten boll. När jag sen var igång så spårade jag ut och strök bodysarna också och vissa byxor. Det kommer väl aldrig mer att hända men det blev fint att vika in de i garderoben sen. 
Är ännu inte klar utan en del kläder ska torka sen så kan jag lägga denna tvättstuga på hyllan ett tag. 
Justja, strök även hennes sängkläder. Också att ta i va? Tänkte att de blir finare att bädda med släta lakarn, men som att man kommer bry sig om de sen. Haha! 



Vill också passa på att visa denna underbara tavla jag fick av tjejerna på min födelsedag. Det är allas gissningar om när hon kommer från min babyshower, samt vikt och längd. Fint minne <3 och snöret som händer bredvid är måttet på min mage. 

söndag

Godmorgon!

Äntligen en bra natt med mycket sömn, det var efterlängtat. 
Idag har jag även vaknat på rätt sida och känner att jag är mig själv igen, hurra för det. 
Gått och regn ute, mysig tycker jag. Har ändå inga planer och ska ändå bara vara hemma hela dagen. Så då känns det bättre att krypa upp i soffan när det regnar utanför fönstret. 

Innan vi går upp och äter frukost ska jag ligga kvar och dra mig en stund till. 
Har föresten sen någon dag tillbaka (samt nu) börjar känna av molande mensvärk. Framförallt på morgonen. Ska ta upp det med min bm nästa gång, fast jag antar att det är normalt såhär i sluttampen? Men lite läskigt är det allt, då jag vet att någon mens kommer det ändå inte ;-) 



ännu ett inlägg


Den här snap bilden får representera denna tråkiga lördag. Minus dom två timmarna med mamma. 
Imorgon hoppas jag på att hormonerna ligger på en stadig nivå för idag har jag verkligen börjat gråta av allt och ingenting. Jobbigt när man inte känner igen sig själv. 

Det som är bra när jag har en långtråkig dag är att bloggen inte blir drabbad. Jag uppdaterar för fulla muggar. Och det visar sig sen vart efter på statistiken, eller sen jag blev gravid har fler hittat hit. Kul och "läskigt" då jag inte vet vika hälften av alla läsare är. Har aldrig länkat bloggen via fb eller instagram. Är också super dålig på att kommendera hos andra. Så hur hittade ni hit? 

ett efterlängtat frisörbesök

När jag fyllde år så fick jag något så efterlängtat av tjejerna. Ett besök hos frisören, jag ska få klippa och färga. Känns så lyxig. Det roliga är dock att jag fick detsamma av mamma, hon hade skrivit ett kort att "bjuder dig på ett frisörbesök" antar att alla var lessa på att höra om mitt tjat att jag känner mig så ful i håret just nu. Av mamma får jag sen istället något nytt att ha på mig, när jag har gått ner i vikt och är redo att gå och shoppa igen. 
Så på fredag den 11/9 sitter jag i frisörstolen och håller nu på att leta lite inspration. Vill definitivt inte vara så här ljus (läs gul) längre, vill ha något mer åt min naturliga hårfärg men ändå med slinogor och skiftningar i (utan att se ut som en zebra). Vill också kapa de slitna topparna och hoppas jag vågar ta en bit, tycker om längden på bilderna högst upp (här under texten). 
De kommer få håret att se så mycket tjockare ut. Men jag är ju livrädd för kort hår, under flera års tid har jag satt i extensions och hållt på. Men dom dagarna är över och mitt hår skulle må fint av en rejäl klippning. 


koppar

Den här lampan kommer göra sig bra i vardagsrummet. Då allt är så ljust så behövs det något som sticker ut och det gör den här koppar-bollen. Har exakt samma lampa i köket fast i silver och har ännu inte tröttnat på den så slår till på en till. Den kommer från ellos och som sist beställde jag lampan i samband med en bra rabattkod. Ordinarie pris är 599kr men jag lyckades få den för 359 och fri frakt. Hade alltså en rabattkod som gav mig 40% rabatt, inte illa pinkat. Den borde komma i början av nästa vecka :-) 


Slog precis mig att detta blir min tredje nya lampa på välidigt kort tid. Älskar lampor (och prydnadskuddar). 

på bättre tankar

Sådär ja. Mamma fick mig på bättre tankar. Nu är jag glad igen, haha. Skönt att få prata av sig en stund. Det gjorde vi över en fika på ett café här i Gnesta. Sen strosade vi runt lite i de små butikerna som finns, har aldrig vart inne i dom förut. Det är mest såna små mysiga butiker med massa smått och gott till överpriser ni vet. Dock hittade jag en jätte mjuk liten snuttefilt från Elsa Beskow. Tycker om motiven med alla små gummor med olika hattar osv. 
Hon hade igen riktig snuttefilt och Emma nämnde att en sån måste man ha, så nu kan vi bocka av den från listan. 
Annars så tvättar jag fortfarande, det tar lixom aldrig slut. En vit maskin är hängd och en grå är i. Är livrädd för att förstöra klädena så tar hellre en maskin för mycket än att chansa och blanda. Går ju hur bra som helst nu när man inte längre bor i lägenhet och har tvättstuga och måste passa tider. 





en sån dag idag

Och så var det dags för lite mage kanske? 
Är så sinnes stor just nu, magen har tagit över mitt liv. Knappt trosor som passar längre. Den har även fått lite bristningar, mest under. Något jag idag accepterar och inte orkar bry mig om. Men som jag redan imorgon kan gråta över, beror på vad jag är på för humör. 
Just nu hoppas jag på att jag inte behöver få fler, att de bleknar fint och att jag ska ha ett barn. Fast det suger! Men just nu suger så mycket så detta rör mig (just idag) inte ryggen. 
Idag vaknade jag på helt fel sida. Jag tror det är alla hormoner, gråter så fort jag tänker på den där jävla förlossningen. Lika så inatt. Jag har lixom "ångrat mig". Jag måste vara den enda gravida i hela värden som vill backa tillbaka bandet ett par veckor. Vill inte vara i vecka 37 (inte idag). Kan tänka mig vecka 27. Vi är för nära nu och det skrämmer mig. Men som sagt humöret går upp och ner på detta preggo. 
Inte nog med det så jobbar Chrille hela helgen, tur för mig att mamma kilar förbi en stund på dagen. Annars så ska det fortsattas att tvättas barnkläder här hemma. Hann inte klart igår. 


Nu blir det frukost. 
Magen kurrar som vanligt ;-)

farligt gott

Mjukis byxorna är på (dom är och andra sidan alltid på) och en kopp med varm chocklad och grädde framför tvn. 
I vanliga fall blir det en kopp te på kvällarna (tack och lov för det) men inte idag, satan vad gott det kan vara med just varm chocklad och grädde ibland. 



en rosa tvätt

Första tvätten med mini kläder är hängd. Något speciellt över det hela, vi hände den såklart tillsammans. 
Att någon snart kommer att ha på sig dessa små rosa plagg. Vi undrar vem du är <3 


packa

Sakta men säkert så börjar det radas upp allt fler saker på hallbänken. 
Har förberett en lista till både henne och mig. Innan allt packas ner i en väska ska jag koka napparna och lite sånt först. Ska också inhandla lite Festis, godis och proteinbars, både till mig och till Chrille. Har läst att det är bra att ha med för extra energi. 
Känns overkligt att det börjar närma sig så pass nu. Att välja ut hennes första kläder och plocka fram små böljor. (Vet att man får där men jag tar gärna med mig en sak för mycket än för lite).



förberedelser

Sådär! Då var alla dessa små plagg rensade i färg högar, kan säga att vitt och rosa är de dominerande färgerna i hennes garderob. I högarna finns också sängkläder, badhandduk och filtar. 
Hade gärna satt på en maskin just nu, men insåg att vi bara hade köpt hem parfymfritt tvättmedel och inget sköljmedel så ber Chrille köpa hem en flaska efter jobbet. Har en promenad på femton minuter till affären men det känns ändå inte så lockade. Så tjockisen skickar iväg killen på såna ärenden istället. 
Har även skickat iväg honom på att köpa en madrass till vaggan samt ett duntäcke till henne idag. Vi har ett vanligt täcke men vill gärna ha ett varmare samt ett i sängen och ett i vaggan. Så idag ska det bäddas, tvättas och packa en BB väska. Går ju in i vecka 37 idag och det säger ju plus minus två veckor, så det kan bli en bebis i vecka 38. Ingenting jag vågar tro eller hoppas på, men det är ju inte en dag försent att ha dessa saker redo nu känner jag. 




De flesta plaggen hade lappar kvar. Blev en hel hög, undra hur många hundralappar som gömmer sig bakom de små tygerna? 

en husmor

"Idag har jag varit en riktig mamma". Känt mig som en iaf, har fått en hel del gjort men det tog sin tid innan jag väl fick tummen ur.
Efter ett besök hos Ida och Jim så lämnade jag Chrille där med en målarpensel och åkte hem och la mig på soffan. Somnade på två röda, så skönt. Efter de så fick jag lite extra energi och fick där med en hel del gjort. Det har hängts två maskiner med tvätt, lika så har diskamaskinen gått varm, har dammsugit och torkat golven samt gjort storkok. Blev massa köttfärssås som både blev dagens middag och sen lite lådor i frysen. 
Imorgon blir det korvstroganoff, sen har vi nog en del färdig mat under de första dagarna. 
Nu hoppas jag på att den här tabletten ska göra mig trött så jag får lite sömn. 
Chrille har somnat medan jag haft högläsning i sängen. Har läst om förlossning, om alla dessa skeden, faser, slempropp, vatten som ska gå, smärta och så vidare. Vi blir inte klokare trotts en kurs och påläsning. Det känns som en stor djungel och jag har ingen aning om vad jag har framför mig och det skrämmer mig. Men ännu är det inte dags, så den dagen- den sorgen (smärtan) och så klart lyckan. De tar vi då! 

Torsten ville passa på att mysa med magen innan den är ett minne blott. Imorgon går vi in i vecka 37 och då är det hela 27 dagar kvar tills hon är beräknad.



ännu en fin lampa

Då har man ätit sin efterlängtade frukost. Har som sagt varit hungrig sen inatt. Det som är bra med att sova länge, är att det är färre timmar kvar tills Chrille slutar och kommer hem. 
Idag ska vi hem till Ida och Jim, våra nya grannar är äntligen här. Det fick nycklarna igår och det har redan börjat måla, Chrille ska hjälpa till och jag och Ida ska väl bara snacka lite skit. 
Känns så bra att dom är på plats nu, snart börjar vår mammaledighet tillsamnans och jag kan knappt bärga mig. 

Till något helt annat så skulle jag vilja visa er ytterligare en ny lampa här hemma. Den fick jag och Chrille av Emma förra veckan. Så himla fin är den, blir ett jätte mysigt sken och den passar perfekt i hallen. Vi älskar den! 




ännu en vaken natt

Att det ska vara så svårt att få sova lite? Tog säkert en timma innan jag väl somnade, vet inte hur många gånger jag vände och vred på mig. Sen vaknade jag för en halvtimma sen. Är jätte pigg så önska klockan var mer, hungrig har man blivit också men det känns sådär att äta frukost 4.30. 
Mina piller mot klådan, fungerar även som en sömntablett. Så min bm har rekommenderat att ta dom för att få sova. Annars har jag bara tagit när klådan är som värst. Men ska ta dom varje kväll nu. Men blir ju så trött när jag vaknar och sover bort halva dagen. Men vad gör det när man är sjukskriven egentligen? Men det känns bara så tråkigt. Men det här funkar ju inte! 


Smygläser lite i apparna som tidsfördiv och skriver med Emma som jobbar natt. 
I både vecka 36/37 står det att det är det kan vara svårt att sova på nätterna. Så jag är väl inte ensam om det. 

det hör väl till...



Nyduschad och renbäddat, bästa kombon. 
Även duntäckerna åkte fram, nu är det höst ute och det börjar bli kallare. 
Alla förutsättningar till en godnatts sömn, men jag vet att det inte hjäper
mig. Sover så dåligt just nu. Kan vakna mitt i natten, antingen av klåda, av att jag är kissnödig eller av att jag inte hittar någon skön sovställning. Men men det är väl som det ska vara nu i slut tampen antar jag?

lite före & efter

När vi ändå är igång så att säga. 
Lite kul att jämföra, samma rum och vinklar. De första bilderna är sparade från hemnet. De andra är tagna precis nu. 


Det börjar ta sig :-) 
Bjuder på fler såna bilder sen när vi har gjort klart de allra sista.

ny lampa

Lite mer vardagsrum då. 
Idag inhandlades en ny lampa, den svarta på väggen i hörnan. Det blev verkligen pricken över i:t här i tv hörnan. 
Nu saknas det bara en hissgardin i de lilla fönstret (den jag beställde förut åkte tillbaka, såg ut som ett myggnät) sen ska taklampan hänga i mitten av bordet. Sen är vi klara här i alla fall :-) 






fylla upp frysen

Idag shoppades det massor med köttfärs och nu håller vi på att fylla ut frysen här hemma. Det blir både pannbiffar och köttfärssås. Jag har läst att det är en fördel att ha lite färdig mat hemma under första tiden med en nyfödd. Att det kan underlätta då man kanske inte prioriterar att ställa sig och fixa någon direkt mat, eller så gör man det eftersom bebisen ändå sover så mycket? Vad vet vi. Men vi gillar att vara väl förberedda så det går nog åt ändå. Skönt att bara kunna koka pasta sen är middagen klar. 


varm i vinter

Idag är Chrille ledig och vi har gjort lite ärenden. Passade på att handla medan jag ändå skulle till jobbet och fixa ett papper. Jag svängde även förbi Alexandra, köpte en overall från henne. Så jag fick en ny overall ändå, den här är minst lika fin tycker jag. Blev jätte bra tillsammans med den nya ljusrosa mössan. Gillar också att den har både vantar och tofflor, så slipper man tänka på det också. Nu borde hon inte frysa i vinter. Varm overall, åkpåse, fårskinnsfäll och en fleesfillt ligger redo i vagnen. 
Dock kommer jag såklart inte att ha allt det på en gång, men man var ju tvungen att prov bädda ;-) 





liljor

Här är vårt nya matsalsbord. Halva bordet är en födelsedagspresent från mamma, då hon bidrog. 
Jag är jätte nöjd, ser fram emot att få äta flera middagar där. Känns framförallt kul att kunna duka upp och äta där när vi har gäster. En stor skillnad mot när vi bodde i lägenheten, då satt man som packade sillar. 
Just nu blommar liljorna och det luktar så gott, synd att dom dör. Hade gärna haft dom precis som dom är just nu, hela tiden. 






Nu saknas det bara en lampa ovanför bordet. Är sugen på en i koppar för att bryta av mot allt vitt.

barnvakt & vagga


Dagens mysiga powernap. En gosig liten tjej tätt intill och en annan i magen. 
Idag fick jag som sagt prova på småbarnslivet ett par timmar. Vi lekte, vila, åt mat, bytte blöja och bytte om. 
Lite av vardera med andra ord. Efter de så besökte jag barnmorskan. Idag var jag där en hel timma, brukar vanligtvis bara ta drygt en halv timma. Men det finns mer att prata om nu när det börjar närma sig. Alla mina värden såg bra ut och hela den biten, vid nästa besök ska vi sammanfatta min graviditet och skiva ett förlossningsbrev. 
Efter besöket så åkte jag och Chrille till Eskilstuna, är påväg hem därifrån nu. Jag har handlat en vagga från en tjej på blocket. En oanvänd fin vagga från TROLL. Onödigt tyckte Chrille men eftersom jag inte köpte en ny så gick det bra. Vill inte ta in hela spjälsängen i sovrummet. Först för att den tar så mycket plats, sen för att det blir så tomt i barnrummet. Sen tycker jag det verkar så mysigt och smidigt att kunna vagga henne från sängen. Nu ska vi bara köpa en madrass sen ska jag bädda och fixa. Längtar <3

september bebis?

Och så går vi in i september månad. Det slog mig när jag vaknade imorse att det kan bli månaden då vi får barn. Är ju beräknad den första oktober. Så vill hon kan hon lika gärna komma nu i slutet av september. Galet att det är så nära nu. 
På tal om bebis så sitter jag just nu barnvakt till Jolie. Vi myser i soffan med något barnprogram på ipaden. Hon sitter och nickar till med hudvudet, kämpar för att hålla sig vaken och titta men kommer somna vilken sekund som helst, så söt <3