sju


Tänk att den här lilla gullungen blir 7 månader imorgon. Närmare året än nyfödd. Tiden har aldrig gått så fort sen jag blev mamma, likväl som det känns som om alltid funnits. Men detta har jag nämnt förut och det stämmer fortfarande. 

Valborg

Kom precis hem från en promenad med Malin. Vi stannade till i lekparken där S fick gunga en stund inann vi gick vidare. Härligt med sol, det behövde vi. 

Snart slutar Chrille, vår Valborg blir lugn hemma, med god mat. Vi funderar på att ta oss ut och titta på brasan, annars stannar vi hemma och kikar film. Det återstår att se. 



Roligt att gunga! 

lite allt möjligt

Godkväll. 

Idag har vi flängt runt. Började med att fixa dom där passen sen vidare till city gross i Nyköping för att storhandla. Sedan hem, packa upp och fixa dagens middag som bestod av tacos. 

Selma brukar få sitta i sin bumper stol på köksbänken och titta på medan Chrille lagar mat. Det är kul! 

Jag testade kläder inför en annan helg, då jag inte ska sitta hemma i soffan och titta på lets dance. Helt ärligt vad har man på sig nu för tiden? Skämt och sido. Men jag trivs bra i mina mjukisbyxor och är väl typ de ända jag går i nu förtiden känns det som. 
Första gången jag testar mina vita "sommarbyxor" på väldigt många månader, glad över att dom gick att knäppa. 

mammor & bebisar över

Nu har vi gått varvet runt, vi startade vår första mamma/ bebis hemma hos mig och nu var det min tur igen. 
Vi åt lunch, fikade, pratade barn och lite annat varvat med att mata och byta blöjor. Men man märker ju att dom blir större, såklart. Första träffen när barnen var ca 1-2 månader gamla så sov dom sig igenom hela träffen. Idag så hasar sig en av killarna fram på golvet och alla är mer aktiva och nöjer sig kanske inte med att bara ligga upp och ner på en filt utan fram med alla leksaker osv.
Alla börjar bli egna små individer och det är så kul att se. 




Som alltid lägger vi dom i ålders ordning. Sigge är älst från vänster, Selma föddes två dagar senare osv :-) 

G o d n a t t <3


När man hittar dom såhär i soffan, gulligt tycker jag såklart :-) 

sällskap

På Nancys så träffade jag och Ida, Sanne och Malin och deras små killar. Så vi gjorde dom sällskap under en lunch. Vi gick inte runt i många butiker innan de var dags att röra sig mig polisstationen för att möta upp Chrille. Tanken var att fixa pass, men tydligen så var man tvungen att boka en tid. Förr kunde man komma som drop in, så vi får fixa passen på fredag istället. Ingen brådska, vi ska inte flyga förns om 95 dagar för att vara exakt. Haha! 



Nu sitter vi i bilen på väg hem. 

kvällsfix


Har äntligen fått tummen ur och skrivit i Selmas bok- mina första år. Det var ett par månader sen jag beställde hem boken men sen dess har den bara legat på hyllan. Hur som, så är den nu ifylld med det som går att fylla i hittills, samt att jag framkallade foton i samma veva som jag nu klistrade i. 
Blir alldeles varm i hjärtat av den där boken. Så mysigt att både fylla i och blicka tillbaka till längre fram när hon blir stor. 

Nu ska vi gå och lägga oss, har precis bäddat rent så en dusch på detta så kommer jag att sova gott. 
Imorogn väntar en förmiddag i Tälje med Ida och Lucas. När Chrille slutar jobbet så är det dags att fixa pass för både honom och Selma, mitt hade inte gått ut än.. Som tur var. Det är ju inte direkt billigt att fixa pass till hela familjen. 

Natti. 

en dag som mammaledig

Hej där. 

Idag har vi varit över hos Ida och Lucas. Ätit lunch, fikat, gosat med bebisarna och snackat massa skit. Vi tog även en sväng till affären och Apoteket innan vi gick hem till varsitt. 

Nu ligger jag på soffan och Chrille står i köket, Selma sitter i stolen och tittar på. Det blir spagetti och köttfärssås till middag för hela familjen. Hon får en barnmats vänlig portion såklart, hoppas hon tycker de ska smaka.


Detta är Selmas första tandborste som jag köpte idag. Fick reda på igår att man tydligen ska borsta dom små grynen, så vi får börja redan ikväll. 

mat och sånt

Dagen har gått i ett och läkarbesöket gick fint. S fick godkänt på alla plan och vi pratade mycket om mat. Nu ska vi snart ersätta hennes ersättning mot gröt, mat och mellis samt ge henne välling morgon och kväll. 
Så flaskan ska snart bort helt med andra ord. 
Hon följer kurvan fint och är idag 67,5cm lång och väger ca 7,3kg. 
Hon fortsätter att vara en "lång och smal tjej". 

Efter besöket så kom Malin över, vi var ute i nästan tre timmar och promenerade med ett stopp på affären. Hemma igen så slängde vi in en varsinn fryspizza i ugnen till middag. 
Hon gick precis hem och Chrille är snart på ingång. Han har varit iväg och spelat bandy som han inte gjort på ungefär ett år, vilket har haft sina orsaker men jag kommer nog få höra att det är synd om honom imorogn, av all träningsvärk. 


Det blev en jätte skön kväll och solen tittade fram, mer sånt tack.

måndag & BVC

Morrn! 

Om en timma ska vi vara hos BVC så snart dags att sätta lite fart. 
Idag är det ett vanligt BVC besök samt en läkarkontroll för Selma. Ska bli spännande att se vad vågen visar nu när hon börjar ätit en hel del mat och gröt varje morgon. 


Det blev en tallrik gröt även för mig i morse, så gott. Blåbären börjar sina i frysen. Vi plockade dom själva förra sommaren. 

tidigt i säng

Klockan är strax efter 20 och vi ligger redan nedbäddade i sängen. Kikar lite på mästarnas mästare och känner att det kommer bli en tidig kväll. S sover i min famn och det är ju typ de mysigaste som finns. 


Godnatt från oss! 

tankar


Någon är nöjd över sina nya kompisar, som hon fick av sin farfar. 
Tror seriöst att hon kände igen figurerna när hon såg dom. Nu är dom blöta som hundleksaker då allt åker i munnen. 

För övrigt är vi jätte trötta och sega här hemma, alla ligger på soffan. Jag har tittat igenom alla hemsidor för att få inspiration till balkongen. Mätt och haft mig, nu vet jag vad vi får plats med och vad som ska köpas. 
Det kliar redan i fingrarna, måste vänta på att vädret är mer stabilt så ska vi börja med att måla. Detta känns som mitt lilla projekt, lagom för mig så får Chrille sköta altanen. Har jag sagt att jag längtar tills uteplatserna blir klara och tills varmare dagar! 

att få bjuda igen

Igår gick vi och la oss sådär äckligt mätta efter all mat, somnade gott. 
Hade en bra kväll och det känns så vuxet och mysigt att få bjuda mamma och Tompa på mat, låta dom slå sig till bords hos oss. Och vi plockar och fixar, det har ju alltid varit tvärtom i alla dessa år, men nu är vi vuxna helt enkelt.


Det blev inte mycket bilder igår men hann knäppa en bild på förrätten. Detta är dock inte min tallrik. Löjrom är inte min grej. 

Snart kommer Chrilles pappa och fru över på fika, så ska snart hoppa ur morgonrocken. Men inte riktigt än... 

middagsgäster

Hemmet är städat och bordet är dukat, om en timma kommer mamma och Tompa över på middag. Chrille står i köket och förbereder kvällens trerätters, hoppas dom är hungriga. 

Så skönt att vi tillsammans städat hela förmiddagen. Han dammsög och jag torkade alla golv, uppe och nere. Även två maskiner tvätt har vi hängt upp och lite sånt. 

Nu ska jag ta en dusch och S ska badas, lagom tills dom lär plinga på dörren. Ha en fortsatt bra lördag :-) 




Även Torsten njuter av ett nystädat hem. 

lättare sagt en gjort

Nu är jag helt slut och trött på mig själv. Halva dagen har vi kämpat tillsammans för att få ihop ett fint tipi tält till Selmas rum. Chrille fixade grunden och jag sydde ihop två gamla gardiner sen sydde jag som "kanaler" för att kunna stoppa i pinnarna i. Lättare sagt än gjort. Höll på att slita av mig håret och jag tycker själv att jag har bra tålamod. Men när trådarna gick av ett antal gånger och jag inte suttit vid en symaskin sen grubdskolan så tog det sin lilla tid. Ett tält blev det tillslut men jag är såklart inte nöjd. Jag ser bara alla små fel och ostabilt blev det också. Jaja, de var värt ett försök men nu står det i garderoben. Kanske åker fram vid ett annat tillfälle eller så får hon "tälta" på tomten i sommar, men nu är vi inte bästa vänner. 
Det positiva i det hela är att jag ändå fick lite lust för att sy mer, men nästa gång ska jag ge på mig något enklare. Vi kan börja där. 



gäsp!

Vaknade precis upp från en vila, vilar annars aldrig. Jag är inte den som vilar medan mitt barn sover, då gör jag annat. Men idag åkte ögonlocken hiss såhär mitt på dagen, S var pigg och glad så Chrille fick roa henne medan jag sov på soffan. Nu känner jag mig som en ny människa. 

Vad vi ska roa oss resten av dagen återstår att se. Antingen blir det lugnt eller så åker jag till XLbygg och handlar en sak, har ett nytt litet projekt på G. Dammade även av symaskinen igår, kul att fixa och dona. Får se om jag får tummen ur idag eller inte. 



Pigg & glad tjej som inte ville vila med sin mamma. 

städa där man aldrig städar


Med handen på hjärtat,  hur ofta städar man bakom tvn och soffan? Vi har bott här i snart ett år och idag var första gången. I övrigt så hålls golven rena och dammsugaren är framme i snitt varje dag (tack vare vita golv) men dessa ställen har helt glömts bort. Eller så har man blundat lite för det, för de är jobbigt och dammet syns inte där bakom. Idag fick jag något ryck och tog tummen ur. Värdens största dammråttor åkte in i dammsugaren och jag fick mig en tankeställare och påminde även Chrille om att vi måste skärpa oss. Det är ju brandfara att ha sådär. Att låta så mycket damm ligga på alla dessa sladdar, som man oftast har vid såna ställen. Bakom soffan har vi även modem och nån annan tv-dosa sak som blir varma vid användning, så skärpning.  Så börja städa med er. 
På tal om städning så fick jag mitt andra ryck strax innan läggdagx. Plockade bort alla prylar på köksbänken, torkade rent allt och ställde tillbaka. Dock ungefär hälften av alla saker som stod där innan. Blir lätt att man samlar på sig massa krafs som ligger där i onödan och ser stökigt ut. 
Jaja, hur som helst klappar jag mig själv på axeln och lägger nu ifrån mig mobilen för att sova. Tidigt för en gångs skull, super trött idag. Godnatt

lunch i parken

Idag har vi vart ute på prommis med Ida och Lucas. Vi stannade på Ica och köpte med oss lunch och åt i lekparken. Mysig dag. Ni är vi hemma och Chrille med, han tar helg nu! 

Nu blir det en sväng till Ica nu för att hämta ut mina bilder jag beställde här om dagen, hoppas dom blev bra. 


dagen

Idag har jag och Selma vart i Nykvarn och hälsat på Ida.W. Vi fikade och pratade i flera timmar, roligt att prata gamla minnen och nytt. Tack för idag! 

Nu har vi precis ätit middag här hemma, en enklare sådan i form av korv med bröd. Så blir det ibland. 


Selma fick låna Benjamins stol medan han var på dagis. 

tackar vet jag bil

Godkväll på er. 

Nu ligger vi i sängen och jag har precis fått Semlan att sova. Hon har legat och skrattat åt Torsten (katten) ett bra tag, han har inte gjort något än att bara legat brevid henne men tydligen är han roligt just nu. 

Det har varit en lång dag idag. S ville göra morgon tidigt och låg och pratade i sängen, efter flera misslyckade försök att få henne att somna om så gick vi tillslut upp vid 7.30. Ville låta Chrille sova tills hans klocka ringde eftersom han skulle jobba natt. 
Vi åkte som sagt till Södertälje för att hälsa på en kompis och kollaga tillsammans med Ida. Efter en subway lunch och massa prat så skulle Ida och Lucas iväg på ärenden. Jag hade tänkt att stanna en liten stund till, men blev kvar ett bra tag. Tanken var att ta en buss som skulle ta mig ner till centralen för att sen ta tåget hem. Men jag och kollektiv trafik går inte hand i hand. Framförallt inte bussar, hatar verkligen att åka buss. Hur som, hoppar på första bästa och tänker inte på att det faktiskt kan komma fler bussar. Efter en stund inser jag att vi är påväg mot hovsjö. Hade väl ingen vidare lust att stå där och invänta någon annan buss som skulle göra att vi skulle missa tåget hem. Så ber chauffören stanna strax innan vi hunnit in i hovsjö. 
Hade lite marginal till tåget så började gå, inser rätt snabbt att det skulle ta mer än 25 minuter till centralen så började sakta in. Men var inte så sugen på att ta 20.00 tåget en timma senare än planerat. När jag börjar närma mig så inser jag att jag faktiskt hinner, om jag springer. Hann med tre minuters marginal och eftersvettades som en gris på tåget. 
Resten av kvällen har jag spenderat i telefonen. En timma med Emma och en timma och fyrtio minuter med Ida. Jag och Ida startade även dagen med ett tre timmars samtal och så sågs vi ett par timmar också. Lite lagom sådär! Haha. 

Det blev ett långt inlägg det här. Nu ska jag försöka sova gott, trotts att killen jobbar natt. 


En glad tjej innan hon somnade. Inatt får hon sova bredvid mig i nestet (som funkar en liiiiten stund till) 

ett kvällsinlägg

Idag traskade jag och Malin på i bra fart i nästan två timmar. När jag kom hem var jag både svettig och trött, var länge sen jag gick en sån promenad och det kändes så skönt. 

Nu ligger alla nerbäddade och det är dags att sova när som. I morgon jobbar Chrille natt för första gången på flera veckor, kommer jag någonsin bli bekväm med att sova utan honom? Förmodligen inte. Men tack vare att han gör det två gånger i månaden, så kan han vara ledig och sluta tidigt på vardagarna så det väger ju ändå upp. 
Utom de så ska vi spendera vår dag hemma hos Lina och Ella tillsammans med Ida och Lucas. Ska bli jätte mysigt! Sist jag och Ida var hos Lina så var tjejerna bara några veckor gamla och Lucas låg i magen. Chrille hämtade oss sen och i bilen påväg hem så startade Idas värkar, trodde väl att hon drev men med tanke på att hon gått över tiden så var det inte konstigt att de var på G på riktigt. 


Min promenad kompis! 

sovmorgon delux

Alltså jag är så glad för denna natt. S vaknade inte förns vid 6.30 i morse och ville ha en flaka. Hon somnade sen om och jag trodde inte mina ögon när jag vaknade igen och tittade på klockan och den visade 9.37 för att vara exakt. Hon vaknade strax där efter, det här behövde jag. Så skönt med sammanhängande sömn samt en rejäl sovmorgon. 

Innan jag la ifrån mig telefonen igår kväll satt jag och tittade på lite bilder. Tänkte att än finns det väggar att hänga upp bilder på, i framtiden så kanske jag får byta ut lite bilder. Men jag vill uppdatera med mina favorit bilder från nu, när hon blivit större. Hemma finns det mest spädis bilder på väggarna och dom får ju såklart sitta kvar. Kan ju såklart inte byta bilder bara för hon blir större, men har som sagt några ställen jag kan hänga upp tavlor på.


Funderar på att framkalla dessa i just svart/vitt, ska bara kolla upp lite storlekar. 

en mysig lampa


Denna söta nattlampa klickade vi precis hem, säger vi för Chrille fick välja figur och de blev en val. Bra val, he he he. 

Var och varannan natt sätter jag på vaggvisor på Spotify, hon blir lugn och kommer till ro. Denna lampa spelar egna melodier och lyser upp ett mörkt rum med alla stjärnor. Tycker den verkar jätte mysig och tror verkligen hon kommer gilla den. 
Den kommer från jollyroom, den och nästan alla andra nattlampor är på rea just nu, så fick den för halva priset :-) 

sön

Den här söndagen har bara sprungit väg. Mamma kom över vid lunch tid, vi gick en lång promenad i vanlig ordning. Hem till oss och åt lite mat och Semla tröck en hel burk morotspuré, det är verkligen hennes favorit. Nu har jag dock lärt mig att låta henne äta den utan kläder, sist kladdade hon ner hela pyjamasen och fläckarna gick inte bort i tvätten. Kanske går med något medel men ändå. 
Chrille har precis slutat jobbet och är påväg hem. Älskar när hans jobbhelg går fort, för vi vill såklart ha han hemma hos oss. 


Mamma hade med sig två tights och en topp till S. Något att växa i då de är i storlek 74. Det finns alldeles för lite marinblått i hennes garderob. Det är ju så fint. Som mamma sa "jag vågar inte köpa något rosa snart, för då är det stor risk att ni har det". 

på tåget

Hej! 

Sitter på tåget påväg till Södertälje. Det är Chrilles jobbhelg och vi hade ingen vidare lust att sitta hemma hela dagen, så vi åker hem till Chrilles syster Carla och hälsar på henne och barnen så hämtar Chrille oss efter jobbet ikväll. Tänkte ta en snabb repa på stan innan vi går upp till henne. 
Tycker det är kul att vi fått bättre kontakt i samband med att Selma kom till värden. 

Ha en fortsatt bra lördag allihopa. 



Tråkigt väder idag, så åkpåsen åkte på igen. 

planera

Och så sitter man i soffan med en skål chips i knät och kikar lite lets dance, S sover gott brevid och Chrille roar sig på egen hand. Lets dance är inte hans favorit porgam. 
Innan detta så ringde jag försäkringskassan. För första gången någonsin så hamnade jag på kö plats nr 14, halleluja moment. Under mina tidigare försök att nå dom, så hade jag tur om jag ens kommit fram och inte blivit bortkopplad för hög belastning eller så handlade man på plats nr 367. Typ! 
Men att ringa FK en fredagkväll är mitt tips för att få hjälp på fem minuter. 
Håller på att planera mina dagar, jag snålar hellre och lever "fattigt" än att ta ut alla dagar, vill att dom ska räcka länge. Hon får aldrig börja på dagis, så känns de just nu. Men kommer säkert hinna ändra mig, fast kommer alltid stå fast med att jag älskar att vara mammaledig, inte alla som gör det men jag njuter verkligen av den här tiden :-) 


ZzzzZzzZzz

godkänd

Gungan är uppe och den fick klart godkänt. Idag var det inge vidare ute och baksidan är ju sådär lagom rolig som ni kan se. Men tror vi kommer spendera en hel del tid där framöver. Men idag blev blev det bara en snabbis innan vi gick in igen. 


fredag


Mattan är kul att ligga på. Hon brukar ligga och skratta åt lampan, som är gjord av tunna snäckskal som rör lite på sig. Det behövs visst inga dyra leksaker här inte. 

gott för alla

Då var vi mätta i magen. Chrille lagade en jätte god japansk maträtt. Selma var också nöjd och tröck en hel skål med morotspuré. Nu är hon nybadad och en maskin med tvätt går. Vi hade haklapp till en början men på nått vänster hamnade purén i örat så vi gav upp och kladdade loss. 




Av allt de lilla hon fått äta hittills så är detta favoriten. 

slö korvar

Vilken slapp dag! 

Chrille är ledig och vi ligger just nu på soffan och vilar. 
Han har varit iväg och bytt däck samt tvättat bilen, det enda vettiga med denna dag. Vi har även varit ute på en kort promenad, bara för att få lite luft. Hämtade mitt H&M paket på posten och skorna är ju så söta, hoppas de passar i höst/ vinter bara. Det har jag ju ingen aning om nu. 

Mer än så händer inte idag, vi skulle behöva svabba golv. Och gör vi inte de, så är det inte hela värden. Skönt med slappa dagar också ibland. 


dagen som gått


Startade dagen med en lång promenad med Malin. Vi tog en glass paus innan vi gick vidare hemåt. Hon åkte till jobbet och vi gick till lekparken. Den där gungan var inte så dum ändå. När vi kom hem ställde jag ut vagen på balkongen så hon fick sova vidare. Måste ge den nya förlägningsbara sufletten ett stort plus, så skönt att kunna dra ner ordentligt. För hon blir så arg när solen kommer i ögonen. 
Nu ska jag städa av lite och sånt som hör till och vänta på Chrille som snart är hemma från jobbet. 

110 dagar kvar

Laddade precis hem appen days until. Den klassiska appen som jag alltid laddar ner innan vi ska ut och resa. Denna gång räknar den ner dagarna tills vi flyger till Kreta. För det är dit de bär av i sommar för oss. 
Ska bli så himla mysigt att få komma iväg, jag och Chrille har åkt på en del resor tillsammans tidigare, men denna gång åker vi som en liten familj. Vi har hunnit med allt från romantiska resor till Santorini, till riktiga festresor till Marbella och så lugna snorkling resor till Egypten. Nu ska de bli härligt att få åka med vår dotter för första gången. Hon kommer att vara tio månader på dagen när vi åker. Känns kul att hon blivit lite större och uppskattar resan mer, än vad hon skulle göra om hon vore en spädis. Även om hon såklart inte kommer minnas den. 
Tidigare har man alltid fått övervikt på bagaget och lagt ner alldeles för mycket kläder i väskan, denna gång kommer jag säkerligen åka på övervikt, fast då med en väska full med barnmat. 
Mamma sa idag att hon ville köpa ett Uv tält samt en Uv dräckt till Selma, sulky har hon redan så hon är snart färdig för att åka. Bara mamman som ska hitta sig en ny bikini, typ. Den här mamma kroppen klär inte i mina gamla små mini bikinisar. Blä! Dom åker i soporna eller nått. Men nog om de, det är trots allt 110 dagar kvar tills vi sitter på planet, så jag tror jag hinner hitta en passande bikini tills dess ;-) 

Nu är det dags att lägga huvudet på kudden. Natti! 


Lite blandade bilder från resor vi gjort. 

kvällsrunda

Vi tog en liten kvälls runda och var tvungna att testa lekparken. S har gungat och åkt ruschelkana för första gången. Pappan tyckte nog att de var roligast att åka kana, men gungan gillade hon, gick ju bra med en filt i. 
Denna kväll är ju helt underbar, jag sitter i skrivades stund ute och bloggar nu medan dom andra gick in. 


gungili gung

Har man en liten tomt får man göra det som krävs. Chrille kom på att vi kan hänga en gunga i balkongen, så kan hon gunga nere på altanen sen. Så jag klickade hem en babygunga igår. Längtar tills altanen blir klar (som vi inte ens börjat med) men hoppas Chrille får tummen ur snart, för man vill ju gärna kunna börja utnyttja den snart. 

jag är trött


Denna tjej tyckte de var en bra ide att vakna vid fem i morse. Det tyckte inte jag, som fått ytterligare en kass natt med blöjbyten. Stackarn vad det sprakar i baken nu i samband med grynen som ploppar upp. Men snart bör det väl lugna ner sig, antar jag? 

grillat är godast

Nu ska det bli så skönt att få krypa ner i sängen. Men vilken dag vi haft, tänk att vädret påverkar en så mycket och morgondagen ska bjuda på lika mycket sol. Sen ska det tydligen regna resten av veckan, så vi får passa på att vara ute och njuta. 

Jag är fortfarande proppmätt efter dagens middag. Men gott var det, tänkt att "allt" man lägger på grillen blir gott. 


som ny

Och så var sängen färdig torkad och bäddad. Denna gamla stomme behövde verkligen lite ny färg. Tanken var först att  fräscha upp den med ny vit färg men ångrade mig och körde på grått. Det blev bra, något som bröt av i det annars helvita rummet. 
Även nattduksborden har fått nya knoppar, så nu matchar det ihop med säng och lampa. 

nu är det vår

Vilken härlig dag vi fått. Solen skiner och vi har varit nere "i byn" och tagit en fika på caféets uteserveringen idag, jag och Chrilles mamma och så Selma förstås som sov gott i vagnen. 
Nu är Chrille hemma efter jobbet och jag ligger faktiskt i sängen och vilar mig. Hade en relativt vaken natt, är annars bortskämd med att få sova en hel del. Men min lilla är dålig i magen i samband med tänder som ploppar upp, så hon har hållt mig vaken då det smällt i blöjan som såklart ska bytas. 

Idag blir det grillat och ett glas rosé till middag. Är det måndag? Det känns inte som det iaf :-) 


Selma i sin nya vårjacka. 


söndagsfix


Har precis målat första varvet på sängen. Ett varv kvar, så vi kommer få sova i hallen inatt. Men de funkar ju det med. Snart kommer Selmas farmor över från Norrland och stannar tills på onsdag. 
Och där pep precis tvättmaskinen, så dags för mig att hänga lite tvätt då. 

en god natt & gårdagens shopping

Godmorgon! 

Oj vad jag har sovit gott, det trodde jag inte ändå. Trodde jag skulle vakna med jämna mellanrum och kika ner i vaggan, men sov som en stock. 
Nu ska vi bara få i oss lite frukost sen åker bilen raka vägen mot Nykvarn, längtar så efter S nu. 
Efter de, så åker vi in till Tälje och köper en jacka som vi la undan igår. Den rosa jackan som S fick av mamma i påsk ville vi byta storlek på, men det visade sig att storlek 68 var slut i nästan hela Sverige och på hemsidan. En tjej från Kappahl ringde dock igår till Kappahl i Tälje och vi hade tur, en jacka kvar hade dom. Så den ska vi åka och hämta sen. 
På tal om shopping så kan jag passa på att visa gårdagens inköp. 
Jag fick med mig en tunn trenchcoat hem, en halsduk och så fick såklart S lite nytt. Chrille köpte sig en skjorta. 

Det är inte ofta jag unnar mig nya kläder längte men den här kappan är jag så glad för. 

Jag valde två sommarplagg från Newbie. 

Chrille valde en pelikan body och matchade tights från Lindex. Även hennes favorit mössa från Zara fick följa med hem, fast i aprikost. 


home sweet home

Nu är vi hemma. En riktig heldag med min käraste. Vi såg filmen London has fallen, grym film. Tur de, inte varje dag man går på bio. Nu värker fötterna och pyjamasen är på. Borta bra, men hemma bäst. Dags att sova, upp och hämta Semlan imorgon! 

Godnatt. 

snyft

Jag började på riktigt att gråta när vi lämnat ifrån oss Selma. Skrattade och grät samtidigt. 
Nu är vi framme och har precis plockat ut våra biobiljetter. Bion börjar om sex timmar så vi har en massa tid att bränna tills dess! 


kvällsfynd

När man köper något för halva priset så känns det lönt att handla något som inte kommer komma till användning förns om si sådär ett halvår. Därför kunde jag inte låta bli att klicka hem ett par kängor och en väst till S, som hon ska ha i höst. Har tittat på kängorna i butik förut, men nu var dom på rea så dessa saker får ligga i hennes "växa låda" ett par månader. 
Som förälder måste man passa på att handla när det är billigt, då barn växer ur sina plagg så fort (försöker jag att hitta en anledning till att shoppa nu) nej men vem älskar inte att fynda? 

Hela familjen sover nu, så även jag ska lägga huvudet på kudden. Godnatt :-) 



egentid


Något målade blev det visst inte idag. Men fint på framsidan blev det med lite grönt (och vitt). 

Nu ligger vi mätta och belåtna i soffan och kikar lets dance. 
Längtar så tills imorgon, samtidigt som "ångesten" kryper sig på. Imorgon ska nämligen päronen i huset ha egentid för första gången och mormor ska få vara barnvakt. Tvivlar inte på att Selma kommer att ha det jätte mysigt hos sin mormor och litar till hundra procent på min mamma, vet att hon kommer vara i goda händer och det är ömsesidigt både hos mig och Chrille. Dock har jag hängt ihop med min bebis varje dag och natt i ett halvår. 
Imorgon lämnar vi henne vid 12 tiden och åker sen upp till mall of Scandinavia. Där ska vi kika runt i alla affärer, shoppa, äta middag och så rundar vi av dagen med en bio. 
Vi kommer hem sent så vi låter Selma sova över hos mamma och så hämtar vi henne dagen efter när vi tagit en sovmorgon. Ska bli så mysigt med lite egentid tillsammans med Chrille samdigt som jag redan saknar henne, mamma får skicka mycket bilder :-) 

en tråkigare shoppingrunda

Då sitter man i på väg hem från Södertälje. Tittade nyss på klockan och insåg att hela dagen har gått, tidenbara  swichade förbi. Vi har iaf varit och shoppat i dom tråkigaste affärerna som finns. Jula, Biltema och Krauta. Men det är oftast i dom affärerna som det brukar bli välspenderade pengar dock, men ändå. Jag plockade ioförsig på mig lite blommor på plantagen. Som jag hoppas kommer klara sig ute nu, dom sa att de skulle funka men om det får för sig att börja snöa eller något så har jag nog varit ute i lite för god tid. Men är trött på att mötas av påskris och påskliljor när jag kommer hem. Så vi får hålla tummarna! 
En annan sak som fick följa med mig hem var en burkmålarfärg, ska försöka ta tummen ur och börja pensla på, med detsamma. Vad jag tänker göra, kan jag visa sen. Har en bild i huvudet och hoppas på att det blir som jag tänkt mig. 


Inlägg är tråkiga utan bilder ;-) 

<3


Mysigaste stunden på dagen! 

första tanden

Vaknar av ett sms från Ida idag "LINN ring mig" jag trodde såklart att det var något viktigt eller att hon ville säga upp vänskapen eller nått. Hon undrade dock om det hänt mig något, eftersom jag inte bloggade igår. Så jag får be om ursäkt för det helt enkelt, haha. 

Idag var Anna över, vi tog en promenad sen stannade vi på fiket och lunchade sen vidare hem till oss och myste i soffan. Hon åkte nyss hem och nu är Emma på ingång :-) 

Ps. Tittade precis i S mun och ett litet risgryn är påväg upp. Precis som vi anade. Ser ju så gulligt ut när barn får sina första två tänder. Snart kan man alltså börja servera knäcke mackor här
hemma, skämt och sido. 

Moster Anna och Semlan! 

när man har tråkigt ...

Och så var det snart dags att gå och lägga sig. Idag har vi verkligen inte gjort någonting här hemma. Chrille har stannat hemma från jobbet då ligger sjuk i feber, så det har varit en lugn dag. 

Imorgon har vi lite planer och det ser vi fram emot. Det blir så tråkigt att bara förflytta sig från säng till soffa. Ibland kan det dock vara så skönt men denna dag har verkligen varit seg. 

Påtal om att ha långtråkigt så vad passar då bättre än att titta tillbaka på gamla bilder? Jag har ett tusentals bilder på Selma i telefonen. Visst många är nästan likadana men jag har så svårt att radera dom. Ska snart sätta mig ner och beställa hem ett gäng för framkallning. Kul att kunna sitta ner tillsammans och bläddra igenom. Drar bara ut på det just för att jag har så många, så det tar ju sin lilla tid att gå igenom men det lär ju inte bli färre så får väl ta tag i den biten snart. 

Här är en liten samling av mina bilder från halvåret som gått. 


Blir alldeles varm i hjärtat när jag tittar på bilderna. Jisses vad jag älskar denna lilla tjej. 

slut

Två rostade mackor med smör fick bli dagens middag. Hoppas på att må prima ballerina i morgon igen. Nu ska vi bädda rent och bada S. Kan man gå och lägga sig för natten sen? Haha. 


Hur gulligt är det inte när en sån här liten människa har på sig linne? 

Lucas dop <3

Idag har lilla Lucas döpts. Det bjöds på fin sång i kyrkan och värdens kakbuffe till fika. Tyvärr så är jag dålig, så åkte hem lite tidigare och kunde inte äta så mycket av det goda. Men det var bara så fint att vila ögonen på, allt så planerat in i minsta detalj. 
Mår något bättre nu, men fortsätter att vila mig på soffan resten av dagen känner jag. 


lördag


Vi kom precis hem från en promenad. Vi har varit i kyrkan och hjälpt Ida med lite förberedelser inför morgondagens dop. 
Efter de svängde vi in på Ica och handlade en film och choklad till ikväll. 
Chrille kommer hem från jobbet vilken minut som helst. Då ska han dra på grillen på en gång, idag blir det hamburgare till middag. Hamburgare och choklad, nyttiga kan vi visst vara en annan dag. 

spontant

Och så har man precis krupit ner i sängen. De andra två sover redan. 
Idag blev det en spontanare och Ida och Jim kom över på middag. Vi grillade och det går ju alltid hem. 

Idag var Chrille ledig och egentligen är det hans jobbhelg. Men imorogn jobbar han bara till 16 och på söndag har han tagit ledigt för att kunna gå på Lucas dop, så jag klagar inte. 


S med mössan på sne. 

1a april

Jag behövde inte ens dra upp rullgardinen när jag vakat, för att inse att det hade snöat utanför förnstret. Det räckte med att ta upp telefonen så att säga. Men det är inget vi tänker hänga läpp över nu, för dom där små flingorna är inte här för att stanna. 
Jag tycker det är härligt med ny månad. Älskar när vi går in i april, för det låter så  vårigt och varmt- sen att det inte alltid behöver vara det är en annan femma. 

Idag blir vår lilla tjej sex månader gammal. I ett halv år har hon funnits hos oss, det känns så självklart samtidigt som det känns som om hon kom igår. Tiden bokstavligen talat springer förbi och vi njuter av varje dag som går.