Mammaträff & Ikea besök

Vilken intensiv men rolig dag!

Idag har jag och Selma varit hos Ida och Lucas på mammaträff. Efter 2,5 månad fick vi äntligen en tid med våra mammakompisar och deras barn.
Fullt ös denna gång! Nu ligger dom inte längre på en filt. Den ena kan snart gå och den andra kryper ut på altanen.
Kul att ha följt deras utveckling hittills, fast än alla är jämngamla är de så olika.

En bild hann vi få till medan Sanne lockade med babblarna. Tyvärr hade Elina och Elton precis hoppat in i bilen, inann vi kom på att de var dags att ta vår traditionella bild.
Selma skrek som en sticken gris och var så trött. Vilket man ser.
Vi gick hem strax där efter och hon somnade på två röda i vagen.

Efter träffen bestämde jag och Ida oss för att lämna barn och killar hemma för att åka upp till kungens kurva.
Vi hann med ett par butiker och avslutade med Ikea innan de stängde.
Åt en sen middag på donken innan vi åkte hemåt. Nu är de dags för en dusch sen sova.


ett blandat inlägg

Hej på er!

Med knappt 3 timmars sömn i kroppen så är jag nu förvånad över att jag ens är vaken. De var tungt imorse men hela familjen lär somna tidigt ikväll.

Bilresan hem igår gick bra.
Jag började att köra och slutade när ögonen kändes alldeles för trötta. Jag kunde sen inte somna, ville väl hålla Chrille lite vaket sällskap som krigade på bakom ratten.
Klockan 04 var vi äntligen hemma. Vi trodde väl att de bara var att kasta sig i säng. Men Selma höll inte med och höll oss vakna en timma, vi var väl överträtta och skrattade åt henne då hon fick ligga mellan oss. Ett finger fick man i näsan och blev bjuden på napp. Hon blev också jätte glad över att få se Torsten, så hon var alldeles för exalterad för att somna om på en gång.
Men alla somnade tillslut vid 05 och upp och hoppa vid 08. Snark!

Idag har vi ändå fått lite gjort. Jag har packat ur alla väskor och tvättat två maskiner. Vattnat blommor, handlat och bäddar rent S säng.

Nu ska vi snart röja upp de sista i kaoset, sen kan man förhoppningsvis bara ligga på soffan resten av kvällen.
Selma sitter just nu och äter sin middag.
Middag i form av "stor mat". Hon börjar sagta men säkert vägra sin barnmat och bli matad. Idag orkade jag inte kriga så plockade ihop lite smått som hon får pilla med själv. De var väldigt populärt, dock ligger nog mer spagetti på golvet än i magen men de är en annan femma.

Från de enda till de andra så fick Selma ett kök av sin farmor. Ett lek kök och en lära gå stol i tidig 1 års present då hon inte kommer över på kalas, med tanke på avståndet.
Chrille skruvar ihop köket nu, de finns väl egentligen ingen plats för de i hennes rum så jag får tänka om lite. Hon är även för liten för att ens kunna leka med de i dagsläget men en vacker dag kan hon träna på att laga mat och bli lika bra som sin pappa i köket.


hurra för mig

Idag blir man 26 år. Tycker denna bild beskriver min känsla över denna födelsedag rätt bra. Nu vill jag inte bli äldre.

Annars då?
Idag åker vi hem, vi åker ikväll. De gick så bra att åka sist, att låta S sova hela bilresan. Så vi kör på det igen.
Borta bra, men hemma bäst!


När man hittar dom såhär i sängen ❤️


djurpark

Dagen har spenderats på en djurpark, de var spännande tyckte Selma.
Där efter åkte vi in till Umeå för att gå på en affär som Chrilles mamma trodde jag skulle gilla och hon hade rätt. Kom hem med en påse med både nödvändiga och mindre nödvändiga saker. Nu sitter vi i bilen tillbaka.


fredag

Varför träna på att gå med vagen? När man kan sitta i vagen!

Hej på er!

Den här dagen har varit lugn. Vi fiskade imorse igen. Här bor vi bara ett stenkast från sjön, så Chrille njuter för fullt av att kunna fiska.

Just nu så ligger jag och försöker natta en övertrött tjej. Hon vill verkligen sova, men man kan ju missa något, så hon krigar på.
Så fort hon sover, ska jag ner och göra resten sällskap. Vi har vänner till Chrilles mamma över.
Vi har precis ätit middag. Dom åt kräftor, men jag håller mig fortfarande till pajen ;-)


napp

Imorse gick vi ner till vattnet, Chrille fick fisk efter några minuter. Han var bra lycklig då han inte fått fisk hemma på hela sommaren. Dock var det en gädda, så den åkte ner igen.

Idag har vi även varit i Sollefteå. Jag fick klippa mig. Chrilles moster Malin är frisör, så hon klippte mig på hennes jobb. Så skönt att bli av med dom tunnslitna topparna.


Norrland

Go kväll.

Nu är man sådär lagom trött och de ska bli helt fantastiskt skönt att få sova efter en natt i bilen.
Bilresan gick dock, förvånadsvärt bra. Chrille var grym och körde hela vägen, non stop. Vi stannade bara en gång vid 03 för att tanka. Vid 09 var vi äntligen framme. Jag sov dock mest, men man sover inte sådär jätte bra i en bil. Men jag ska verkligen inte klaga. Jag slapp köra.
Det var lite speciellt att somna i bil, kolsvart ute. Vakna upp i bil och de var morgon. Selma sov hela natten och vaknade vid 07. Tackar vet jag babblarna och liknande, de fick henne att hålla sig lugn i bilstolen.
Hur som, dagen har varit bra och lugn. Vi har tagit en promenad, ätit grillat både till lunch och middag. Lunchen bestog av grillad falukorv över öppen eld, tydligen så man äter sin falukorv här i Norrland.
Vi har haft besök av Chrilles moster och kusiner, som fått träffa Selma för första gången och vi har kollat idol.
Nu går ögonen i kors och de är dags att sova!

En nakenfis med sin nya lära gå stol och djur.

Chrilles mamma hade ordnat och bäddat till Selma så de var klart när vi kom. Så här sover vi.


en lång bilresa framför oss

Vi kom precis in från en svettig långpromenad på nästan två timmar.
Stannade på affären också och köpte allt onyttigt jag kunde hitta, typ!
Inatt åker vi till till Norrland för att hälsa på Chrilles mamma mf. Vi väljer att åka mitt i natten, så Selma (förhoppningsvis) sover hela bilresan. Chrille har vänt på dygnet och sover nu, så får han börja köra. Vi har en bilresa på drygt åtta timmar framför oss, så de känns väl sådär. Men de ska gå bra!


måndag

Måndag idag. Måndag kväll.
Jag har sagt de förut, men dagarna går verkligen i ett när man är mammaledig. Jag måste ibland tänka efter vad de är för dag.
Denna måndag har vi haft besök av Anna, Noel, Ida och Lucas. Mysigt att ha dom över på lunch och fika!
Senare åkte vi vidare tillsammans med Ida och Jim för att fiska och grilla korv i åkers.
Vi kom hem nu för nån timma sen.
Nu är de dags att kolla på ett avsnitt av en ny serie vi har börjat följa sen sova.

Selma bjöd Lucas på sitt kex, se så glad han blev. Haha <3


helgen

Hallå där!

Helgen bara swichade förbi.
I fredags åkte jag, Ida och barnen till Södertälje i hopp om lite shoppinglycka. Dock hittade ingen av oss något direkt, fast tanken var att vi skulle handla pyjamaser och de kom vi faktiskt hem med.

Igår var vi på kräftskiva hos Malin. Eller pajskiva för min del. För kräftor är inget för mig, så jag håller mig till pajen. Vi satt ute hela kvällen, härligt att ta vara på sommarkvällar innan de är för sent. För igår hade vi faktiskt tur med vädet.

Just nu sitter vi i bilen påväg hem från mamma. Vi åkte hit imorse, då killarna skulle fiska och vi tjejer dvs jag, mamma, Selma och mormor åkte till hedlandet.
Mamma hade tagit med sig picknick korgen med fika och äggmackor som vi fikade på i lekparken precis intill innan vi gick in. Precis som dom gjorde med mig, när jag var liten.
Senare kom resten av ligan hem till mamma på fika, då hon snart fyller år.

Ja de var en liten snabb uppdatering om helgen som gått och dålig med kameran har jag varit också.


Kul att upptäcka

Selma är precis överallt idag. Medan jag gjorde mig ordning på toan så skakade hon ut hela korgen med diverse toa saker. Rullade ut en rulle toa papper samtidigt som hon hade en fotfil i munnen.
De gäller att vara med nu. Bästa är lek i hennes rum. Då de inte finns farliga saker att stoppa i mun, eller gamla fotfilar.


snark

Idag är man lagom pigg!
Selma somnade redan vid 18.30 igår, vilket resulterade i att hon var klarvaken vid 4 imorse.
Bar in henne till oss och gjorde ordning en flaska välling. Efter en hel del knorr och rullningar i sängen så somnade hon tillslut nere vid våra fötter.
Klockan 7 var hon vaknen igen och jag försökte lura kvar henne i sängen med diverse saker, ville verkligen inte upp. Men efter en stund så var de dags att gå upp och äta frukost.

Det hör inte till vanligheterna att vi sitter vid frukostbordet innan Chrille åket till jobbet.
Idag jobbar han hela dagen och kommer inte hem förns ikväll. Men efter de är han hemma med oss i två veckor.


en blöt promenad

Trotts regn och rusk tog vi oss ut på en promenad tidigare idag tillsammans med Ida och Lucas.
Lucas hade BVC besök så vi följe med även dit. Medan vi satt och väntade, så tog Selma sina första krypsteg. Nu ålar hon sig fram, men kan ställa sig på alla fyra. Nu kan hon snart krypa runt också. Igår ställde hon sig upp i soffan, när hon drog sig upp på kanten. Det går undan nu. Så kul att följa hennes utvecklig.
Vi vägde henne också. Nu väger hon 8,6kg. De går ju inte upp i raketfart som de gjorde i början, men de är väl som de ska vara nu. Följer kurvan gör hon ändå!

De såg så mysigt ut att ligga och sova i vagen, torrt och skönt. Medan mammorna krigade på i regnet som två blöta katter.


rolig post

Detta kom med posten idag!
Och hur söt är hon inte i sin nya mössa och jacka?
Dock är jackan något stor men de får va, de går att vika upp. De positiva är ju att hon kan ha jackan längre.

Även en ny åkpåse kom idag. Jag älskar detta mönster och tycker de passar så bra ihop med den vagnen, då jag har samma mönster på sittdynan nu. Hur som. En ny påse blev de också, så nu längtar man ju nästan till kallare dagar. Men bara nästan


kallt

Hej!

Även idag åkte penseln fram. Jag hade färg kvar sen gårdagens målning så även köksfönsterna fick sig en omgång. Det är ju verkligen SÅ tråkigt att måla, framförallt detta men det är de värt.
Nu är även fönsterkarmarna i köket vita och inte nikotingula.

Annars så har även denna dag varit lugn. Vi tog en promenad ner till centrum för att hämta paket som kommit.
De var rätt kallt idag, så en tunn mössa åkte på.


fyller på

Då var ytterligare ett paket med barnkläder påväg hem till oss, denna
gång från HM.

När man hittar två par byxor och två tröjor under 200kr så kommer man undan väldigt billigt. Därför var de lika bra att fylla på Selmas garderob ytterligare i större storlekar.
Hoppas dock att dessa byxor går att knyta i midjan. De gick inte på mitt senaste köp. Och min tjej är väl inte av storlek större, så de åkte ner till fötterna på henne. Hon får äta upp sig lite inann de passar i midjan. Tror hon brås på sin far!

Nu har vi precis kollat klart på film och de är dags att sova.
Selma somnade strax innan 20 idag igen. Tredje dagen på rad och vilken skillnad de är mot att hon annars somnar vid 22. Vi får som sagt massa egentid och jag förstår nu vad föräldrar menar med att de saknar sitt barn när de sover. Tror jag kollat till henne Xantal gånger ikväll .


måla

Idag fick jag ett ryck och började måla ytterdörren. Den var säkert vit en gång i tiden men den hade gulnat.
Månade listerna och insidan av dörren, så nu är den vit igen. Väntar dock på att de ska torka så ska jag köra en runda till. Även sockeln i hallen intill toaletten fick sig lite ny färg.

Annars har de inte hänt mycket här hemma idag. Lekt på golvet med Selma och hennes leksaker i varning ordning.
Snart är det dags för middag!


ute

Idag har vi varit ute en hel del. Vi startade dagen med en tre timmars lång promenad tillsammans med Malin. Dock så stannade vi en stund hos Maria och även på affären, så vi fick väl en två timmars lång promenad.

Chrille slutade tidigt och vi har för de mesta latat oss på soffan.
Gick till lekplatsen i närheten en snabbis och Selma fick gunga.
Snart ska hon badas sen orkar hon nog inte länge till. Igår hoppade hon sista vilan, vilket gjorde att hon somnade vid 19.30 och inte vid 21-22 tiden som hon annars brukar. Tycker de var så skönt att hon sov så tidigt. Då kunde vi sitta uppe och titta på film och få lite egentid. Så hoppas detta inte var en engångsföreteelse.


små förberedelser

Hallå där!

De andra två sover sen flera timmar tillbaka. En annan har suttit uppe och kollat film. Nu är det även dags för mig att sova.

Imorgon börjar Chrille jobba igen. Tre veckor föräldrarledighet har gått. Men snart är han hemma med oss igen. Nästa vecka jobbar han fyra dagar, sen går han på två veckor semester.

Som jag nämnde förut, så blir Selma snart ett år. Om exakt 1,5 månad.
Jag älskar att förbereda, pyssla och fixa. Så hennes första kalas är inget undantag. Hennes klänning hänger i garderoben sen nån vecka tillbaka.
Idag klickade jag hem ytterligare lite ballonger och sugrör.
Den här mamman ligger i fas.


överaskningsfest

Godmorgon typ.

Idag tog vi sovmorgon till 10.30 jag och Chrille och gick inte upp förns en timma efter de. Selma sov hos sin mormor då dom här föräldrarna var ute på krogen igår.

Igår var de överraskningsfest för Fredrik, då han fyllt 30 år och Emma ställde till med fest på flamingo.
De blev en lyckad kväll och Fredrik blev bra överaskad. Vi var där redan vid 17.30 och åkte hem 01.30 så de blev många timmar. Vi dansade oss svettiga och ja, de var inte igår. Senaste gången jag var på flamingo var iaf två år sen. Den 10 augusti 2014 för att vara exakt, var tvungen att kolla min Instagram. Haha. Tror de var min sista utgång innan jag blev gravid. Ja de var de.

Hur som helst. På tal om krogen och graviditet. Så var såklart Ida på plats. Jag beundrar dig (vet att du kommer läsa detta). Med din stora fina mage i V 33 med klackarna på, dansar och lämnar stället samtidigt som oss. Jag är imponerad <3

Annas då?
Selma är hemma igen. Mamma lämnade henne för ett tag sen och vi gav oss ut på en timmas promenad i samband med att hon kom. Skönt med lite frisk luft och skönt att ha henne hemma igen.
Vad som händer resten av dagen, återstår att se. Men den lär bli lugn, då vi är ganska trötta här hemma idag.

Två bilder från igår, jag var inte duktig med kameran utan den glömdes bort!


ljuvliga ting

Dessa underbara plagg är påväg till oss. Jackan har jag bloggat om tidigare och den får vi tacka mamma för, även mössan. Då hon ville köpa de till Selma i 1 års present. Håller tummana på att de passar i höst/ vinter. Tog större storlekar, då jag upplever att Zaras kläder är väldigt små i sina storlekar.

Nej, nu är de dags för mig att sova. Godnatt!


nackbajs

Vad dagen har gått fort.
Inte konstigt när vi varit på språng hela dagen. Vi beslöt oss för att åka in till Södertälje på förmiddagen, för att träffa Emma och Fredrik.
Killarna gick och fångade Pokémon och tog en öl medan vi tjejer kikade i affärer mm. Jag träffade även Ida på stan som gjorde oss sällskap en stund.
Jag och Emma hann även med en fika hemma hos Sofie tillsammans med Madde.
Jusde för att inte glömma att nämna dagens höjdpunkt!
Jordens ryggbajs, eller ska vi kalla de för nackbajs? Inte för att gå in på detaljer men bajset nådde lixom ända upp i nacken. Stackars liten, magen är lite i obalans efter en vecka i Grekland.
Som tur var, hände detta precis innan vi skulle hem. För kläderna åkte ner i en påse så hon fick åka bil i endast blöja.
Men de gick ju de med. Den glammiga sidan med att vara förälder. En bajsblöja både jag och Chrille sent kommer glömma om man säger så!


mamman blev kär

De här får bli Selmas jacka nu när kylan smyger sig på.
Den kommer från Zara och är så fin tycker jag. En overall finns redan i garderoben som passar bättre när de är dags att leka i snön. Men de är långt tills dess, som tur är.


lek

Ikväll har vi inte gjort många knop. Malin har varit över och hälsat på. Vi har kollat sommar med Ernst (mitt och Chrilles favorit program just nu). Selma var lite överallt så för att få en lugn stund i soffan så tömde jag halva påsen med leksaker på golvet så hade hon att göra ett bra tag.
Nu är sängen renbäddad och snart väntar en dusch och sen ska de bli skönt att få gå och lägga sig.


liten börjar bli stor

Nu är min lilla tjej snart ingen bebis längre. Om 1,5 månad ungefär blir hon ett år. Det är verkligen helt galet. Tiden går alldeles för fort.
De känns som om hon blivit stor på en natt ungefär.

Hon försöker säga ord som "mamma" "pappa" och "babba" babba är en av babblarna figuren. Varje gång hon ser sina babblarna gosedjur eller när jag sätter på babblarna på telefonen säger hon alltid "babba".
Hon kryper överallt.
Hon ställer sig på knä och försöker dra dig upp, men är inte där riktigt än.
Hon har fem tänder, två uppe och tre nere.
Man kan längre inte äta tillsammans, då gapar hon inte när man matar henne. Vår mat är ju så mycket godare. Hon vill även också äta själv, de är kul.
Hon sover hela nätter i egen säng sen hon var åtta månader gammal.
Hon älskar Torsten och hon försöker få kontakt och prata med honom. Hon drar i honom som om han vore en leksak. Som tur är, är han värdens snällaste katt och spinner för de mesta.
Detta är ju bara att nämna några av de sakerna som händer just nu...

Ja, hon är som sagt ingen bebis längre och jag har redan börjat planerat lite smått iför hennes 1års kalas.


fått mycket gjort

Även idag blev en tidig morgon. Klockan ringde vid sju för att bilen skulle in på verkstaden när de öppnade.
Vid 9.30 hade jag städat, vikt tvätt, tvättat sängkläder och vi hade ätit frukost.
Efter de gav vi oss ut på en promenad, mötte sen upp Ida och Lucas. Vi fikade och hängde i lekparken.

Två små sötnosar i kinagungan.


lill lördag

Då var vi hemma igen efter en kväll på Gnesta strand tillsammans med mamma, Tomas, Jocke och hans Alexandra.
Tomas och Chrille åt dock middag här hemma och vi resten åt på resturang.
Killarna skulle äta surströmming och då ville vi resterande inte vara hemma. Fy satan vad de luktar och jag har så svårt att förstå hur man kan vilja stoppa de i munnen. Nej, jag har inte smakat men de räcker med att känna lukten. Chrille får ingen godnatt puss ikväll, de är en sak som är säker. Haha.
Efter dom ätit klart så kom de ner och tog ett glas med oss och lyssnade på trubadur. Blev en mysig kväll med andra ord.

Idag blev de kanske sista middagen ute för i år. Selma fick både jacka och tunn mössa på sig (och munnen full med köttfärssås). Vi satt med filtar. Krigar på in i de sista. V i l l i n t e a t t s o m m a r e n s k a t a s l u t.


frukost

Äntligen god frukost.
Igår morse hade vi ingenting hemma, så blev ingen frukost för oss.
Utomlands frukosten är alltid god dag 1,2 och 3 sen tröttnar jag. Pannkakor och färskt frukt i alla ära men jag vill ha Bregott på min smörgås. Jag vill ha riktig jouice eller ett glas mjölk. En skiva skinka som är fräsch och inte 2 cm tjock osv.

Nu har vi iaf avnjutit en god frukost och jag drack min första kopp te på väldigt länge.


fått saker gjort

Dagen har gått i ett.
Vi har varit i farten sen sju imorse. De har plockats tvätt och tvättats ännu mer maskiner. Nu är äntligen alla kläder från resan rena och resväskorna är tomma.
Kyl och frys är fulla, då vi har varit iväg och storhandlat.
Vi har även shoppat lite nödvändigheter på stan. Selma behövde en ny termos till vällingen, då den gamla gick sönder på resan.
Bilen var varit på verkstaden för en snabb koll och ska tillbaka på torsdag. Jippi. Pengarna bara rinner mellan fingrarna. Inte mycket att göra åt saken när däcken börjar bli slitna och bromsarna trötta. Bara att få de ur värden, vi vill ju att bilen ska vara i toppform innan vi bilar ända till Norrland snart. Då vågar vi inte riskera att åka med halvdåliga däck, så många mil.
Men visst finns de roligare saker att lägga pengarna på. Som barnkläder bland annat. Detta fick följa med oss hem från stan idag.

Garderoben är överfull men imorgon är de dags att rensa. Finns alldeles för mycket små storlekar som länge inte används. Så fyller på med storlek 80 nu när jag handlar. Hon behöver större kläder.
Även alla sommarkläder känns ju som om de får följa med i den lådan.
I samband med att vi kom hem, kom även hösten. Visst är de skönt med den friska luften, men sommaren hade gärna kunnat få stanna iaf augusti ut.


hemma

Hallå där!

Nu är vi hemma sen ett par timmar tillbaka. Vi har haft en fantastiskt mysig vecka. Allt har gått jätte bra och vi är mer än nöjda och tacksamma. Nu går en andra masin med tvätt, de blir en tidig kväll då vi är bra trötta idag. Jag måste erkänna att jag saknat min säng. Skriver mer sen.

Här kommer massa bilder :-)


dag 4

Fortfarande går de inte att ladda upp bilder i bloggen, jag tycker de är så tråkigt att både läsa och blogga utan bilder så jag återkommer när vi är hemma igen helt enkelt.

En snabb uppdatering om dagen.
Vi har hängt både vid poolen och stranden idag. Låg till 90% bara i vattnet, en gammal soldyrkare som man trodde man var. Men får väl säga, som man en gång var. Orkar inte pressa längre, så tackar vet jag att flyta runt på en badring i poolen.
Vi gick in rätt tidigt idag, Chrilles pappa och fru hade dukat upp med frukt och tapas på deras rum. Så vi åt lunch där idag. Efter de, tog vi oss en powernap på drygt en timma. Finns de något skönare än att göra de när man är utomlands?
När man varit ute i solen ett par timmar, få komma in på hotellrummet och duscha av sig, på med ac:n och lägga sig på den där hårda sängen. Jag tycker de är underbart!
Hur som, efter vilan tog vi oss in till Chania stad för första gången, men blir inte sista, tror vi åker in imorgon igen.
En helt underbar stad med massor att erbjuda så vi hann knappt se hälften.
Men bilder på allt kommer som sagt sen, när vi är hemma på måndag nästa vecka. Min korta uppdatering blev visst lång. Nu är de dags att sova. Natti.


Dag 3

Puh vad varmt det är!
Idag har vi 37 grader ute, 37 grader! Det är helt galet varmt, för varmt om ni frågar mig. Men jag ska absolut inte klaga, för vi har de jätte bra.

Jag kom nyss in på hotellrummet, både Chrille och Selma sover. Dom gick in till ac:n och jag låg kvar vid poolen. Så skönt med lite egentid, att bara kunna slumra till i solstolen en stund. Nu sover de som sagt, jag tänkte ta en cider och smyga mig ut på balkongen och sen är de dags att duscha.


Dag 2

Detta är den enda bilden jag lyckas publicera. Så jag får visa bilder när vi är hemma igen, ser de ut som.

Idag har vi spenderat hela dagen vid poolen. Trodde de skulle vara jobbigare i värmen för Selma än va de är, de går riktigt bra. Mycket bad, vatten och skugga. Så de går ingen nöd på henne, ingen annan heller för den delen.
Nu ligger vi på hotellrummet och jag ska snart duscha. Sen ger vi oss ut på stan.