något till mig själv

Även denna dag har spenderats utomhus i solen. Mötte upp både Ida, Emma och Malin. Tog en take away och satte oss på en bänk sen en promenad på det. Emma följde med mig hem över en middag och jag lämnade henne nyss på tåget. 
Jag har till och med fått färg i ansiktet. Tyckte det brände till när jag kom in, snacka om att den här hyn inte har sett solen på ett par månader. Hela sommaren gömde jag mig inomhus som en höggravid kossa. 

Dagens otippade är att jag har klickat hem en blus till mig själv. Sist jag köpte något till mig själv som jag ville ha (i klädväg) kan jag inte ens minnas. 
Då räknar jag inte nödvändigheter som lite kläder att kunna ha under och efter graviditeten, det var ett onödigt ont. 
Nu har jag tappat hela 27kg sen efter förlossningen så jag kommer i det mesta igen. Så det är dags att fylla på med lite nytt så småningom. Idag hänger det mest party toppar på galgarna samt en hel del träningskläder i lådorna. Och jag kan ju inte direkt erkänna att jag gör varken eller just nu. Vilket mitt liv gick ut på förr, annat är det nu. 

Denna är påväg hem till mig och jag vill även ha en annan blus som var slut i min storlek så hoppas den finns i butik när jag ska till stan på onsdag. 



promenad & glass

Underbar dag! 

Tänk vad vädret påverkar än. 
Vi kom precis hem från en promenad. Vi stannade på Ica och handlade samt tog oss en glass. Okej det är inte direkt sommar än, men vi fick feeling. 


en dag utomhus

Även denna dag har vi fått en hel del gjort. Eller jag har väl inte bidragit sådär jätte mycket men Chrille har rivit bort hela altanen. Nu ska vi bara invänta våren på riktigt så ska en ny sådan läggas. Jag satt och tittade på med Selma sovandes i famnen. Till en början var det skönt i solen sen när den försvann så var det inte lika härligt längre. Men en kopp te och grillad korv till lunch så fick vi upp värmen igen. 
Det här med att äga sin bostad och ha en liten tomt, det är härligt. Att kunna planera, drömma, renovera fixa och göra fint. Det är något vi båda har stort intresse för. 




städa städa varje fredag

Måste bara få skryta lite. Igår gick jag loss här hemma. Efter storhandligen ville jag bara lägga mig på soffan men det fanns lite att pyssla med och tvätten viker tyvärr inte in sig själv i lådorna så jag tänkte att jag skulle fixa det. Och så blev det lite där till. Jag har en garderob som jag går in i, där inne blir det lätt stökigt och det är så lätt att bara stänga dörren. Det är ändå bara jag som är där inne. Så eftersom kläderna var överallt så vek jag om, hände upp, plockade, dammsög och vek in rentvätt. Nu är det ordning och reda igen. Sen tog det inte riktigt slut där, hände upp nya  gardiner i Selmas rum. Torkade av insidan av kylskåpet. Tömde hela stora lådan där vi har sopor mm och rengjorde. För visst har man missat soptunnan någongång och en hård ostkant och lite lökskal tittade fram. Det är inte ett ställe vi städar på dagligen och det visade sig. 
Ja nu blir det världens längsta inlägg om städning men det jag ville komma fram till är att jag älskar när städ rycken kommer och man gör det där lilla extra, känns så bra efteråt. 


Från det ena till det andra så står dessa små vinterkängor från Kavat i Selmas hylla. Dessa hade jag när jag var liten, kul att mamma har sparat. Hon hade även sparat hel del fina klänningar. Passar dock längre fram. Alla är typiska Madicken klänningar, med rött, vitt och blått förkläde. 

fredags handling

Nu sitter vi i bilen på väg hem från Nyköping, vi har storhandlat på City gross. Älskar att fylla upp med massa mat i kyl och frys. Och kul att vi börjat åka hit nu istället, se någon annan affär och stad för omväxlings skull. 

Vi har inga direkta planer i helgen, känns rätt skönt faktiskt. Hoppas att det fina vädret håller i sig. Då blir det iaf promenader och så tänkte vi grilla lite korv på baksidan. Så skönt att våren faktiskt är på väg. 


när man ska sova borta

Vi har blivit med resesäng. 
Den ska med oss i sommar då vi ska hälsa på Chrilles mamma i Norrland ett par nätter. Selma ska även sova hos sin mormor i Maj då päronen ska på fest och det lär väl bli fler övernattningar än så. Men det är vad som är bokat nu så en säng kan nog underlätta då hon kommer vara för liten för sitt babynest. 

Så jag klickade ihop den och orkar inte lägga ner den igen, tycker den kan stå här så kan hon få sova i den här uppe men ändå vill man ju inte ha en säng i hela vardagsrummet så den åker snart ner i sin väska igen. 

Semlan sover nu gott i vagen och har inte reagerat alls på sprutorna, snacka om skillnad sen sist. Det tackar vi för. 
Nästa spruta ska hon få i sommar innan resan och sen är det inte sprut dags igen förns hon blir ett. Men med denna takt som tiden ändå går i så lär vi snart sitta där igen. 


då var det gjort

På tisdag nästa vecka blir Selma hela fem månader. Det är helt galet vad tiden går fort. 
Idag var det dags för fem månaders sprutan och en koll på BVC. Jag var mer rädd än henne och det gick mycket bättre idag än sist vi tog spruta. 
Visst grät hon av sticken men det gick att trösta henne snabbt med hjälp av lite leksaker att titta på, skönt. Hoppas att resten av dagen går bra. Sist så var hon så ledsen/ hysterisk efter sprutan så jag la ner henne i vagen och gick upp och ner på gatorna i tio minus grader för att få henne att sova. 
För övrigt så följer hon kurvan fint och är nu mera 64cm lång och väger 6,4kg. 


Permiär för nya vår overallen under promenaden. 

egen tid

Idag var jag borta från Selma ett par timmar, det var första gången. Men hon var med sin pappa så det gick ingen nöd på henne. 
Jag åkte och träffade mamma på stan, en promenad och en macka på Nancys blev det. Faktiskt rätt skönt att bara få åka in själv, spela hög musik i bilen, att inte behöva lasta in och ut ett barn ur bilen och upp med vagn mm. 
Det kan jag faktiskt erkänna var skönt utan att få dåligt samvete.
Och oj vad mysigt det var att få komma hem, även om jag bara var borta ett par timmar. Nu ska vi titta på Sveriges mästerkock och göra kväller. 


Chrille hann skicka en snap under barnvagns promenaden iaf. Nöjd eller? ;-)

update

Nybadad liten groda! 


Snart Parneviks. Bästa tv kvällen. Älskar Parneviks och direkt efter kommer ung & bortskämd, det är lagom underhållande. 

nödvändiga kläder

Idag tog sig morsorna sig ner på stan för lite shopping. Det händer ju inte allt för ofta, detta var första gången faktiskt. 
Det är bra för plånboken att bo på landet och inte ha möjligheten att bara springa in och ut i affärer. Såklart så blev det inget till oss själva, utan lite nödvändigheter till barnen. 
För första gången på länge så köpte jag något som Selma faktiskt var i behov av. 
Två nya pyjamaser, då de flesta av hennss pyjamaser just nu har blivit för korta samt en tunn overall. Hon blir bokstavligen helt blöt i sin teddy overall, fast än jag tar bort åkpåsen nu när vädret är mildare och bara har en filt över. Framförallt när man går i affärer. 
Så det fick bli en vår overall som jag hoppas på kommer att funka hela våren, för det är inte direkt jätte billigt att handla såna kläder med tanke på hur fort hon ändå växer, tur att man hade presentkort ;-) 


tisdag morgon

Här sitter vi i sängen och lyssnar på babblarna och kikar lite på Nyhetsmorgon. 
Vi ska snart gå upp. Chrille åkte till jobbet för en timma sen och kommer inte hem förns i morgonbitti. Men efter det är han ledig ett par dagar med oss. 


Morgonpigg tjej! 

en tråkig blogg

Vad min blogg känns tråkig just nu.
Har typ ingenting att skriva känns det som. 

Idag har iaf Ida varit över på lunch och fika. Vi spenderar konstigt nog mer tid i telefonen än att ses. Även om vi ses en hel del så blir det ännu mer timmar i telefonen men idag kom hon iaf över och visst är det roligare att ses än att prata i telefon. Även om vi är grymma på att spendera ett par timmar i sträck i luren. 

Snart ska jag ta mig till affären, måste hämta ut ett paket på posten. Lilla Lucas ska snart döpas och hans dop present är här. Gällande dop så valde vi att inte döpa Selma efter mycket om och men. Var mest jag som ville till en början men sen valde vi att inte döpa henne som sagt. 


vår söndag

Idag har mamma varit över och hon åkte precis hem. Alltid lika mysigt! 
Vi gav oss ut på en promenad i slasket, strumporna var dyngsura när man kom in. Nu vill jag ha vår och torra gator. 

Min fina mamma & dotter! 

lördag

Dagen har gått i ett. 
Selma vaknade vid åtta imorse och väckte mig med sin ljuva stämma. Hon har börjat köra sin opera på morgon kvisten och hon gillar verkligen att höra sin egen röst. Vi somnade om efter nån timma och drog oss länge innan vi gick upp. Så skönt.
Malin hämtade oss sen och vi åkte till Nyköping och strosade runt i lite butiker. Jag kom hem med en kasse mat och lagade sen middag till Chrille som stod på bordet tills han kom hem. Det hör ju inte till vanligheterna men ibland kan det vara kul att bjuda honom på mat och inte alltid tvärt om. 
Kom även hem med ett par gardiner som jag sedan satte upp i vardagsrummet. Killen sa inte ett ord när han kom hem. Han märkte alltså ingenting. Okej, jag bytte från ett par grå till ett annat par grå. Men dessa är ljusa och tunna, de andra var mörka och tunga. Jaja typiskt killar kanske och inte lägga märke till sånt. 

Här hemma har vi bara kollat mello men bytte precis kanal och gick ner och la oss, ska titta på en film i sängen istället tills vi somnar. 



Semlan sitter och tittar på kvällens bidrag men somnade strax där efter. Kassa låtar med andra ord! 

goa ungar

Tack för idag alla mammor och bebisar. 
Idag sågs vi hos Ida och jag kom hem för en liten stund sen, så det blev en hel dag. Jätte mysigt! 
Snart är det dags att hoppa i skorna igen för att åka hem till Chrilles pappa på middag. 


pannkisar

Inte för att jag behövde denna men den var så söt så den fick följa med hem från hedlandet igår. 
Det fanns flera förvarings påsar och burkar i samma serie, jätte fina allihopa! 



Just nu står Chrille (som är ledig idag) och steker pannkakor för hela slanten. Senare idag kommer hans syster och barn över och äter. Och morbror Chrille gör tydligen dom bästa pannkakorna så det fick bli dagens middag. 

ute och far

Då sitter man i bilen igen och passar på att blogga. Denna gång i Malins bil. Hon har uträtt lite ärenden i Södertälje och nu är vi på väg hem från Hedlandet, så jag och Selma följde med som sällskap och över en lunch. 

Om ett tag så kommer Nathalie till Gnesta för att hälsa på oss och Ida. Vi gick i grubdskolan tillsammans alla fyra, så det ska bli kul att ses. 


Imorse när jag vaknade innan klockan och innan Selma. Det är så skönt att vakna av sig själv, utvilad! 

ett inlägg

Hej bloggen! 

Idag har vi varit ute på en lång promenad med Ida och Lucas. Solen skiner äntligen och himlen är blå, det tackar vi för. Blir lättare att ta sig ut då! 

Just nu sitter vi i bilen påväg till Anna och co. Alva fyller 7 år så det blir en födelsedagsfika :-) 




I brist på bilder så bytte jag plats på två tavlor hemma. Denna är finare än den som hängde vid bordet innan, så denna fick komma upp till övervåningen så den syns bättre. 

Texten syns inte men det står, Selma Linnea Appelgren. Finaste namnen och hon var en liten plutt på 3266 gram och var 51 cm lång. Är nyfiken på vad vågen visar nu men vi ska inte till BVC förns vid hennes fem månades spruta så det är ett tag kvar. 
På tal om ingenting så vill jag också bli en Appelgren en vacker dag. Jag kan ju inte heta Carlsson helt själv. Men som Chrille säger och har rätt i. Att jag inte har velat gifta mig innan, men nu vill jag det och vi har "precis" köpt radhus och fått barn och ekonomin är inte som den var innan. Såklart jag vill gifta mig nu lixom, jag får vänta lite. Det är ju som när man har pengar och ska gå på stan för att shoppa. Då hittar man ingenting. Sen när man inte har ett korv öre på kontot att shoppa för, då vill man ha allt. 
Detta inlägg har visst svävat iväg men det kan bli så när man sitter uttråkad bak i bilen ;-) 

en lyckad kväll

Gårdagen var jätte trevlig. Vi hade dukat upp till långbord och så blev det tapas för hela slanten. Chrille hade fixat med maten hela dagen, jätte gott. 
Kvällen fortsatte med mello, singstar, lek och massa skratt. 
Vi hade burit upp vaggan så Selma sov gott med oss under hela kvällen. Så skönt att hon faktiskt gjorde det, så kunde vi få koppla av, ta ett glas vin och bara umgås. Det blev en jätte lyckad kväll, ni vet när man får ont i magen av alla skratt. 
Sent blev det också, trodde inte klockan var 2.30 när dom begav sig hemåt och jag och Chrille somnade en timma senare efter att ha plockat undan mm. Så imorse var man väl sådär lagom pigg men vi ska snart ge oss ut i snön för lite frisk luft. 


Blev inga bilder från igår, mobilen var någonannanstans. Men denna fina bukett fick vi igår och en till tulpanbukett som står i köket. Synd att inte färska blommor håller i en evighet, det är ju så fint att ha på bordet. 

Jusde, grattis till mig och Chrille som firar nio år idag! Åren går. Och glad alla hjärtans dag till er 💓

snark

Vilken skön sovmorgon, tack för den! 
Inte för att jag annars får klaga med en bebis som vaknar mellan 8.30-9.00 men har vart så trött ett par dagar så jag velat dra täcket över huvudet och gå i ide. Idag när Selma vaknade så puttade jag på Chrille och bad dom gå upp, sen gjorde jag just det, drog täcket över huvudet och vakade nyss. Hade kunnat sova bort halva dagen men fick vara nöjd med att kliva upp strax innan 11, haha. 


Lite frukost i magen, nu är det dags att kicka igång dagen. Vi har lite att pyssla med. Ikväll kommer Emma, Fredrik, Elin och Pagge över på tapas kväll. 

plask plask

Och så var det fredagkväll. Just nu sitter vi i soffan och tittar på fångarna på fortet. Ingen hitt kanske, men ikväll är Jonas Hallberg med och han är ju lite underhållande, tycker vi. 
Selma har fått badat diskho men det slutade med att vi tappade upp baljan med insatsen. Mycket lättare, hon får återgå till diskhon när hon blir större och stadigare. Jag vet att jag och lillebror också satt i diskhon när vi var små, tycker det ser gulligt ut. 



Men vattenstrålen var iaf spännande att titta på och de starka kökslamporna. 

roller

Och så var pappan hemma! 

Jag har tänkt på det. Chrille är den roliga, dom verkligen får Selma att skratta, som busar och leker. 
Jag är den trygga, den som oftast matar, nattar och som får henne lugn om hon är ledsen. 
Men det känns egentligen som de typiska mamma/pappa rollerna och här  hemma stämmer det rätt bra. 
Såklart kan det vara ombytta roller också men i helhet så är det så hos oss. 



Nu ska vi snart ut och få lite luft. Får alltså med mig karln på en promenad. Hör inte till vanligheterna. Lockade med att tanken av att bara slappa på soffan resten av kvällen, om man rört på sig innan så är det ännu skönare. 

lite olika

Idag är en sån dag när vi glider omkring hemma i pyjamas och tofflor. Det regnar ute och Chrille är snart hemma från jobbet och tar helg. 
Jag vill redan poppa popcorn och sätta på en film, typ. Men det är lite tidigt än tror jag.

Vi myser just nu i soffan bara, Selma börjar bli lite smått uttråkad tror jag. Det känns som att hon är i den åldern då hon är för liten för att kunna leka och uppskatta sina saker men för stor för att bara vara nöjd med att ligga rakt upp och ner i soffan en hel dag. 
Gymmet är roligt en stund sen duger det nästan bara att gå omkring. Att hänga i mammas arm och titta på omgivningen. Hon är inte riktigt ett med bärselet, eller igår var hon det när Emma testade. Så ska ge det ett nytt försök. Annars har man ju blivit grym med att göra saker med en hand ;-) 




Att prata och upptäcka sina fötter är dock spännande :-) 
Babblarna är en favorit och hennes egen spegelbild är kul. 

regn

Godmorgon onsdag. 

Anna kommer hit om en stund, vi som skulle ge oss ut på en lång promenad men det ser rätt mörkt ut. Eller det ser rätt blött ut, hoppas det avtar. Men enligt min telefon så ska det regna iprincip hela dagen, suck. 
Men men det går nog ingen större nöd på oss ändå. 
Snart kommer även Chrille hem från sin jobbnatt. Skönt att det intensiva jobbdagarna är slut och att han är hemma ett par dagar nu istället :-) 



Ludmy of sweden


Dessa fina kläder fick Selma av sin farmor när hon var över och hälsade på för ett par veckor sen. Tycker dom är så fina. 

Här hemma så gör vi inte måna knop. Semla sover just nu och jag plockar lite och glider fortfarande omkring i morgonrocken. 
När hon vaknar så ska vi ta en promenad till affären. Mycket mer än så händer inte idag. 

en tapet

Här om dagen kom tapeten upp på garderoben i hallen. Fast än det bara är en våd så gjorde det massor. Gillar att man ser den både från vardagsrummet och från hallen då det är så öppet. Och eftersom vi har så mycket vitt hemma så sticker den ut från mängden. Även tavlan på Selma är ny, nu behövs bara socklar till hallen sen är vi nog klara. Eller blir man någonsin klar? När vi tror att vi är klara med något så kommer man (jag) på något nytt. 







en dag hemma

Godmorgon eller något sånt. 

Här hemma har vi ätit frukost och det är allt. Jag går fortfarande omkring i morgonrocken och Selma gymmar. 
Ikväll kommer Elina över, vi jobbade ihop förut och vi har inte setts på jätte länge. Passar perfekt då Chrille jobbar natt och vi är ensamma hela dagen. Efter detta monsterpass på jobbet är han ledig ett par dagar, så de ser vi fram emot. 

Tanken var att jag och Malin skulle setts över en promenad men vädret ser inte så jätte lovade ut, så vi får se hur det blir med den saken. 




destination unknown

Mellan den 31a juli till den 8e augusti så ska vi utomlands i åtta dagar. Vart, det vet vi inte än. Vi vet bara att resan är bokad och vi är såklart jätte nyfikna på vart det bär av. Vet inte när dom talar om vart vi ska, men de visar sig. Nu har iaf Chrille sökt ledighet under den tiden och han har även ansökt om tre veckors semester samt två veckors föräldraledighet i sommar. Så han kommer att vara hemma med oss i hela fem veckor, sen sparar han en vecka till jul. Kommer bli en härlig sommar. Första sommarn med vår dotter samt i vårt radhus och så resan på det. Livet är rätt bra just nu. 




Chrille har hämtat ut papper, så vi kan ansöka om pass till Selma. 

och så var det måndag igen

Godmorgon och tack för ers kommentarer igår :-) 
Då var jag kanske inte helt ute och cyklade, men avkantar en stund till tills hon blir ännu mer missnöjd och testar med kudde. 
Idag ska vi ge oss ut på en promenad och gå förbi BVC för att hämta nya vitamin droppar som snart är slut. 
Chrille slutar tidigt idag, så det ser vi fram emot eftersom han har jobbat helg och dessutom fick jobba över lite igår kväll.  




Min sötnos skulle träna nacken igår men vilade mest i vanlig ordning. 

en fundering

Vet inte om det är en engångsföreteelse eller inte, om jag har rätt eller fel men under de två senaste promenaderna så har Selma inte varit allt för nöjd över att få ligga i sin vagn. Visst somnar hon tillslut men skriker gärna en bra stund efter jag lagt ner henne. Lika så under senaste tågresan, då fick hon komma upp i mitt knä.
Får en känsla av att hon tycker att det börjar bli tråkigt att ligga i liggdelen, så har dragit ner suffletten så hon får kika rakt upp i himlen tills hon lugnar ner sig. 
Ska inte byta till sittdelen än, de känns som hon är för liten. Att bebisar ligger i liggvagn och barn som kan sitta sitter i sittvagn. I mina ögon är hon fortfarande en bebis och hon kan inte sitta själv än. 
Efter lite googlande så verkar de flesta byta del när barnen är mellan 3-6 månader. Men rekommendationerna är att vänta till 6 månader pga av deras sköra ryggar. 

Vet att jag har lite mammor som läser min blogg, så min fråga till er. När bytte ni till sittdelen? 


söndags promenad


Dagen bjöd på en promenad med Ida och Malin. Nu har även Malin flyttat hit så har spenderat lite tid i deras nya hus. 
Så mysigt att ha alla samlade här, nu väntar vi bara in Emma, får se hur länge man får vänta ;-) 

lite kvalitets tid

Godkväll. 

Vad fort denna dag gått! Fast än vi vaknade tidigt, vilket resulterade i att vi redan ligger i sängen. 
Chrille har jobbat idag så jag och Selma tog tåget till Tälje i förmiddags. Tog sen en promenad till Chrilles jobb och hämtade bilen, så åkte vi sen hem till mamma. Skönt att slippa åka kommunalt, önska vi hade två bilar. Men man kan inte få allt, i framtiden kanske :-) Jag, mamma och Selma åkte sen vidare till Hedlandet och shoppade lite. Vi stannade sen på middag innan det var dags att åka och hämta Chrille från jobbet, nu ligger vi som sagt redan nedbäddade i sängen sen en stund tillbaka och slö tittar lite på mello som ett riktigt pensionär par! 


tick tack

Tänk vad långsamt tiden går när man väntar på att en färg ska torka. När den väl gör det så ska garderobsdörren få sig ett lyft. 
  

Nya "blommor" fick följa med hem från affären idag. Jag gillar eucalyptus, dom håller sig länge och Torsten är inte där och äter upp dom. 


Nähe, om man skulle ta och svabba av golven. Det där med att ha vita golv, jag har sagt det förut och säger det igen. Det är snyggt när det är rent annars är det ett stort störningsmoment, haha. Man ser såklart allt. Men ändå värt de, jag älskar ju vitt. 

klippa & klistra

Nu har bilderna kommit och dessa ska in i Selmas bok, har många kvar att fylla ut med men man måste börja någonstans. 


fixa hemma




Denna mysiga filt fick följa med hem igår. Den kommer från Hemtex och var på extrapris just denna vecka, tips! 

Även idag är Chrille ledig så vi ska passa på att ha en mysig kväll då han sen jobbar hela lördag och söndag.
Men innan vi kommer till fredags- myset så har vi lite att fixa med här hemma. Just nu håller vi på att fixa garderobs dörren i hallen. Den var tidigare nikotin gul och gick väl inte så jätte bra ihop med det vita. Så den får sig nu en ingång med lite vit färg sen ska den tapetseras, ska snart ner till posten och hämta tapetrullen som vi beställt. Visar när vi är klara. 

en lång page

Short hair don't care eller hur säger man? 
Nu är håret slingat och jag har kapat av det. Såhär kort hår har jag inte haft sen jag var liten. Men det känns bra, det känns frächt. 
Vilken skillnad det är ändå, från mitt förra jag. Då vägrade jag att klippa mig och satte i löshår gång på gång. Nu tog jag mer än vad som behövdes och frisören klappade händerna. Hon menade på att håret skulle bli så fräsch och det blev det som sagt, det känns också så tjockt och jag har inte tjockt hår. 


hos frissan

Här sitter jag hos frissan och blir (förhoppningsvis) fin i håret. 
Slingorna är i och ska snart sköljas ut, sen ska jag klippas. 
Mamma har Selma och efter frisör besöket så blir det en bit mat på stan. 

Återkommer med resultatet senare! 


söndag hela veckan


Tänk när dessa morgnar är över, usch jag vill inte ens tänka tanken utan njuta av nuet. 
Samma visa varje dag (nästan). Vi vaknar strax innan nio. Myser och drar oss en stund i sängen, om Selma sovit i vaggan lyfter jag över henne till sängen. 
När hon börjat tröttna och magen börjar kurra går vi upp. 
Jag lägger henne i gymmet och då passar jag på att göra frukost och äta den i lugn och ro, lagom tills jag är klar brukar hon bli less på att ligga i gymmet och jag tar upp henne igen. Typ så ser våra morgonrutiner ut, sen glider vi omkring i mjukis kläder och pyjamas så länge som det går. Något jag skulle kunna leva med resten av livet. Som det känns just nu iaf! 

nya grannar

Idag välkomnar vi Malin och Chris till Gnesta. Vi var över idag för andra gången och tittade och så hälsade vi på min morbror som är målare och var där och jobbade. 
Vi han även med en promenad tillsammans med Ida, den var väl sådär. Vi höll på att blåsa bort men skönt med lite motion. Jag fortsatte när jag kom hem, ett pass hemma i vardagsrummet. Mitt första pass denna vecka, två kvar. 
Ikväll har jag även beställt hem lite bilder, jag såg att jag fått ett mejl med en rabattkod så behövde bara betala för frakten. Passade på att beställa hem lite bilder till Selmas bok "mina första år" och så blev det även en förstoring på henne som ska upp i hallen. 
Just nu är jag sötsugen, funderar på att åka till affären och köpa skummgodis, räddningen när man blir sötsugen som viktväktare. Skummgodis alltså, inte alls mycket points. 

En av mina favorit bilder på Selma till hennes bok. Chrille fick välja bild på den kommande tavlan i hallen. 

för mycket av det goda

Vi ligger redan nerbäddade i sängen och slö tittar lite på tv. Känner att det kommer bli en tidig kväll idag. 

Idag gjorde jag en varsin räkmacka till oss och så avslutade vi med tårta. Känner mig som en tårta nu. Blä! Men gott för stunden var det allt. Räkmacka och årets första glas rosé till. En fin kombo. 
Jusde, idag skalade jag mina första räkor, haha. Jag har aldrig tyckt om räkor och skaldjur innan men idag tycker jag åtminstone om räkor och det är jag glad för. Hur som helst så lyckades jag skala hela påsen, det var väl sådär. Av med huvud, pilla rom, bajsrand samtidigt som jag hade en galen katt som ville atackera mig och räkorna. Gott blev det och fördelsedagsbarnet var nöjd.



grattis

Hipp hipp hurra för min fina pojkvän som blir 28 år idag och till Selma som blir fyra månader. 


Klockan ringde nyss, lite lagom taggad på att gå upp den varma sängen för att ge sig ut på promenad. Men jag vet hur skönt det är när man väl är ute och idag får jag dessutom sällskap av Ida. 
Vi ska även stanna på affären och handla lite till födelsedagsbarnet. Ikväll blir det jag som får stå för middagen, för ovanligheternas skull men som sagt, killen fyller ju år så konstigt vore ju annat.