en bättre söndag

Och så börjar även denna dag lida mot sitt slut. Dagarna flyter verkligen ihop nu som mamma ledig. Men visst är det ändå något speciellt över helgerna, framförallt Chrilles lediga helger. 
Idag har Chrilles pappa och lillebror varit över på en lunch, vi drog fram grillen och grillade lite korv med bröd. Visst får man nästan lite vår känslor nu när det är så milt ute på dagarna? Sen att det är minus grader på kvällarna är ju en annan femma. 
Efter dom åkt hem, så kom Emma och Fredrik över strax där efter. Vi åt svensk husman och så fikade vi. En mysig kväll med en hel del skratt. 
Nu ligger vi redan i sängen och Selma somnade på två röda, vi ska kolla på filmen The town som börjar nu. Hej så länge! 



sommartjej

Här om dagen fyndade jag lite badkläder och byxor på Åhléns. Skorna och linnet har Selma fått ärva av Agnes och brillorna köpte vi igår. 
Hoppas allt passar i sommar. Hur cool kommer hon inte att vara? 

Älskar badräkten, den blev min för 39kr. 




Nyköping

Vilken härlig dag vi haft. 
Vi gjorde oss ordning imorse och åkte sen till Nyköping. Strosade runt i affärer och shoppade lite nya kläder till Selma i storlek 68. 
Köpte med oss en varsin kaffe (chai latte i mitt fall, för jag lär mig aldrig dricka kaffe) sen tog vi en promenad runt hela staden kändes det som. 
Vi avslutade med att handla lite till kvällens middag. När vi var hemma igen så gick jag igenom Selmas garderob. Har rensat ut storlek 50, sorligt (hennes första kläder) men inte en dag försent. Hon blir ju fyra månader på måndag och vi har faktiskt kunnat använda de rätt länge, nu varvar vi mellan 56/62 men längtar tills storlek 68 passar, för i den storleken har hon så mycket fint. Men sliter på det vi har i de minsta storlekarna så hon hinner använda allt mer än ett par gånger innan vi rensar ut även dom. 

Nu är middagen klar! 



Selma äter själv och Chrille han blir smyg fotad. 

babblarna

Godkväll! 

Idag har vi (Chrille) suttit i telefon med Telia halva kvällen. 
Vårt internet ingår i hyran och vi har bott här i ungefär ett halvår nu så det var på tiden att ta tag i vårt internet som inte fungerat. Det har inte gått någon nöd på mig då jag alltid använder min telefon men man vill ju ändå att det ska fungera. Vi har introducerat babblarna för Selma för ett tag sen, hon får mest lyssna på låtarna och hon blir lugn och gillar dom. Nu när internet är igång kan hon även titta på babblarna i paddan. Vilket gav oss lite middagsro idag, hon var helt frälst. Chrille bytte till ett fiskeprogram och hon började gråta, jag förstår henne. 


tips på billig skötväska

I måndags köpte jag "värdens billigaste skötväska". Det är egentligen en skolväska och kommer från stadium och gick loss på 149kr. Lite skillnad från min tidigare väska, den är dock snyggare men kvalitén var tyvärr inte den bästa. Väskan är i tyg och den är västligt stor, den blir jätte lätt smutsig nu när det är så blaskigt ute och den går inte att tvätta. När jag förut skulle torka av den så försvann nästan den svarta färgen, så den levde inte upp till sitt pris. Min stadium väska är liten och passar perfekt när man inte behöver ha med sig hela bohaget. Har även beställt barnvagnskrokar för att kunna fästa den ordentligt. Väskan har massa fack och passar perfekt som skötväska, tips.
Jag klippte av axelrems skyddet, så blev den mindre skolväska-lik. 





svenne fredag

Hej fredag!

Vi startade dagen med en promenad på 1,5 timma. Jag och Selma alltså, Chrille var kvar hemma och fixade listerna till hallen. Så skönt när de små pusselbitarna sakta men säkert faller på plats. Inget som syns så där jätte mycket, men det blir tillslut ett störningsmoment när man ser det hela tiden. Men nu är dom som sagt på plats och det blev bra. När vi var hemma från promenaden hade Chrille dukat upp frukost. 
Idag har vi inga planer alls, blir nog en lugn fredag hemma med klassiskt fredas-mys, fast vi byter ut köttfärsen mot kyckling. 




Stannade på affären och köpte lite eucalyptus, fint med lite grönt på skrivbordet. Kuddfodralet är också nytt! 

vår dag

Idag åkte jag och Selma till mormor och morfar där var även Alexandra och Jollan, vi blev bjudna på god lunch. 
Chrille kom och hämtade oss efter jobbet och vi åkte direkt och storhandlade. Nu är Chrille ledig imorgon och hela helgen, så vi ska njuta av att ha honom hemma. 


Utslagen liten tjej på tåget. 

besök


Idag var dom här två sötnosarna, deras mammor och en tjej från jobbet över. 
Vi åt brunch och pratade massa skit, nu har jag precis städat undan och ligger på soffan. Chrille och Selma ligger nere i sängen och sover, jag är redan uttråkad. Ska man ta och träna lite kanske? 

träningsvärk

Idag har Selma lekt med sin bff (Lucas) mamman har hängt med Ida och Malin. Vi tog en promenad i det sköna vädret, visst är det halt och blaskigt ute. Men så skönt att termometern visade sex plus grader idag och inte sjutton minus. Vi fick till och med bädda vagnen med en tunnare åkpåse för hon blir alldeles svettig i den rosa nu. 
Just nu står Chrille i köket och lagar mat, Selma sover och jag har krupit upp i soffan. Här tänker jag ligga resten av kvällen, har sån träningsvärk i benen idag att jag får stapla mig fram när jag går, hålla i mig i räcket när jag går i trappan och hålla mig i handfatet när jag ska sätta mig på toan, ni vet en sån träningsvärk. 

Lite bilder på våra söta små blöjbarn idag. Dom är ett väldigt sött bebispar dom där två. 




Selma & grabbarna

Hej! 

Idag har vi varit iväg på mamma och bebis träff hemma hos Elina och Elton. Det är mysigt att ses ihop med alla små! Chrille hämtade oss efter jobbet och direkt när vi kom hem så satte jag på mig träningskläderna och körde 30 min tabata. Har sån träningsvärk från igår så mer än så gick inte idag, men all träning som blir av är bra träning. 



hemmaträning

Nu tog jag tummen ur och körde mitt första träningspass på väldigt länge. Dock hemmaträning men med lite diciplin så går även det. Mamma är instruktör och la upp ett program till mig. 30 min tabata sen lite core övningar samt hantlar i 30 min. 
Tanken är att jag ska köra detta minst tre gånger i veckan och kombinera med promenader. Hittills har jag nästan tappat 25kg sen efter förlossningen. Gickner 10kg med hjälp av Viktväktarna men har även gått upp ett kilo av dom då jag fukstat senare veckan, men nu har jag motivationen igen så ska köra på så jag inte går upp mer. 
Det är härligt att kunna börja använda sina kläder och hitta tillbaka till sig själv igen, mitt mål är att gå ner 10 kg till, till sommaren. Men är nöjd om jag går ner iaf fem till, så vi får se hur det går. 
Det var hur som helst skönt att få svettas lite igen och jag tror det kommer kännas i kroppen imorgon. 



gris


Denna fina gris fick Selma av Pernilla & Nicko när dom var över på middag i fredags. 

Nu inväntar vi mamma, vi ska ut på promenad och sen kommer även min lillebror och hans tjej över på en fika. 

tjejkväll

Sån här god lunch fixade Emma till mig och Madde idag. 
Emma är fortfarande kvar och vi myser i soffan, en bra lördag! 




fredags fix

Här hemma vilar vi oss på soffan, tvättar, skurar golv och förbereder inför kvällens middag. Vi gör dock inte allt samtidigt såklart. 
Ikväll får vi middags gäster och det bjuds på plankstek med hemmagjord bea. 

Ha en fortsatt fin fredag! 




hall

Här kommer massa bilder på hallen. 
Taklampan kom upp igår och den var jätte fin och gav ett mysigt sken. 


min lampa

Selma och Chrille sover än, jag har legat vaken sen åtta så gick nyss upp. Har tänt en brasa och ska snart äta frukost. Skönt med lite egentid medan sjusovarna är kvar nere. 

Här är vår nya taklampa. Tack vare att jag sålde av saker jag tröttnat på så kunde jag köpa en ny utan att röra en krona från kontot. Det är aldrig fel. 
Taklampan är i samma serie som lampan i hörnan så jag gillar att det hör ihop. Blev helt klart en stor förbättring än när jag hade den stora vita tyglampan uppe. Den skymde både tavlorna och den andra lampan men nu syns dom. 





frukost besök

Idag har Chrille varit ledig, likaså imorgon sen jobbar han tyvärr lördag och söndag.
Imorse kom Carla över på frukost och stannade sen kvar och hängde med oss (Selma) innan hon åkte hem igen. 
Jag har även hunnit hälsat på Maria och Ida, handlat och hämtat ut min lampa på posten. Chrille har satt upp listerna nere och spacklat lite hål så nu är det så gott som klart där nere, känns så skönt. 
Visar er lite bilder imorgon, nu är det så mörkt. 



Skulle kunna tänka mig en frukost som denna med färska frallor och ägg varje morgon. Men den består annars mest av en kvarg, en banan eller av ingenting. 

suprice

Mamma ringde mig idag och vi pratade på som vanligt. Hon avslutade samtalet med att säga att hon hade en överraskning till mig som hon dock avslöjade två sekunder senare. 
Om ungefär två veckor så har hon bokat in mig hos frissan och jag ska få slinga och klippa mig, under tiden ska hon passa Selma och vi ska avsluta med en bit mat på stan. Vilken överraskning! Blev verkligen så glad. Nu var det ungefär fem/sex månader sen jag satt i frisörstolen och det känns på topparna om inte annat. Har trivts jätte bra i min (ombre) hårfärg, men ett par månader senare så har såklart håret växt likaså utväxten så nu ska det bli kul att få ljusa upp skallen igen. 

Från det ena till det andra så har Selma precis fått sista flaskan och hon sover nu gott bredvid mig i vaggan. 
Blir en tidig kväll hos oss idag, ska försöka lägga ifrån mig telefonen och sova jag med. Annars blir det lätt att jag fastar. 


blå himmel

Tog en kort promenad till affären och tillbaka. Gick även in på systemet och handlade lite tills på fredag då vi får gäster. Älskar att jag får visa upp legget fast än man kommer in med barnvagn, osminkad, glasögon och fleeceställ på. En annan tycker man ser ut att vara typ 50 och inte 25. Haha! 
Termometern visar fortfarande minus tio grader så därför blir det inga längre promenader för Selmas skull men idag skiner solen och det är så fint ute. 



träna nacke

Selma hatar att träna nacken, hon gråter och blir jätte sur. Men övning ger färdighet. Ska bli bättre på att lägga henne på mage. Hon är duktig på att hålla upp huvudet när man har henne upprätt men gillar inte att lyfta upp huvudet själv när vi lägger ner henne på magen. 



nu mår hon

Idag är vi bara hemma och myser. Vi hade planer som inte blev av men vi är glada ändå. Eller iaf Selma som har fått medicin så hon har kommit igång med magen nu så hon är nöjd och då är jag nöjd. Inte alltid man blir glad av att byta bajsblöja, men har hon varit förstoppad i en vecka så blir man glad av en sån blöja. 

Snart kommer pappan hem och jag ska sätta honom i jobb. Dags att få upp listerna i hallen så vi blir klara där nere snart. 



sittdel

När vi köpte vår barnvagn så var jag så inne på liggdelen att jag helt struntade i hur sittdelen var. Det var ju så långt bort just då att jag bara fokuserade på liggdelen. Nu hämtade jag upp sittdelen och bokstavligen talat dammade av den, den har legat längst in i min klädkammare och samlat damm i månader. 
Inte förns nu har jag pillat med den och kollat lite funktioner mm. Det är ju ändå dags att byta i vår (antar jag) Selma är nu 3,5 månad och antar att man byter när barnet är ungefär ett halvår och kan sitta upp men det är säkert olika från barn till barn. Än så länge är det ju inte aktuellt men var mest sugen på att testa. 
Till våren ska vagnen också få sig ett sittdyna, tror jag matchar den med skötväskan och tar den i zebra mönster från ed. Men jag hinner nog ändra mig. 




Vagnen är väldigt smutsig nertill men ingen större idé att göra rent den nu med tanke på vilket väder vi har. 
Den får sig en uppdatering och uppfräschning till våren helt enkelt. Vem hade kunnat ana att det skulle vara kul med vagnar och vagntillbehör? 

mjuka dockor

Älskar dessa söta dockor från hm, finns fler så nästa gång jag stöter på en ska jag utöka hennes samling tror jag. 




Nehe jag skulle ta tag i lite viktigare saker än att blogga, ja! 

Selma är redo för sommaren

När vi var i mall of Scandinavia så köpte vi ett par badbyxor till Selma. 
Vi fick ett presentkort av Chrilles pappa i julklapp lika så resan så vi tyckte att de var kul att köpa hennes första badbyxa för det. Nu är hon "redo" för sommaren och resan med sulky och badbyxa. Dom är ju så himla söta med sin volang där bak. 
Samla sover än så jag ska passa på att göra mig klar. Vi ska till BVC om ungefär en timma. Hon har haft lite problem med att göra nr 2 så ska se vad vi ska göra åt saken. Fick rådet av barnmorskan att tillsätta lite messmör i ersättningen, men det har tyvärr inte gett resultat. 
Efter de åker vi tillsammans med Ida och Lucas hem till Emma för att träffa henne och höra allt om hennes Thailand resa. Blir en bra dag det här! 


babbel-Maja

Semla har sen ett par dagar tillbaka upptäckt sin röst och hon pratar på som aldrig förr. Ibland får hon till ett riktigt skrik och det är jätte kul att lyssna på och hon är så glad när hon pratar. 

Nu sover hon i min famn, min lilla. Hennes sköra stora ögonlock, hennes ljusa porslins hy och hennes jätte långa fransar. Min fina lilla bebis, kan inte titta mig mätt på henne. 



glassigt

Igår köpte vi en body med glassar på till Selma och svarta mjukisbyxor som passade fint till. 
Ibland måste hon ju få vara lite tuff också och det blir hon i denna. 


Nu gör vi ingenting, jag började att städa men hamnade på soffan. Chrille har mått illa hela morgonen men han känner sig bättre nu. Vi ska snart ge oss ut på en promenad och handla lite. Idag är det inte kallt så man får passa på. 

mall of Scandinavia

Idag har vi besökt mall of scandivavia. Vilket ställe! Hann ju inte ens med en tredje del, vill tillbaka snart igen. Jätte fräscht, stort och massa roliga butiker. Kom hem med lite shopping, mest till Selma (som vanligt) lite heminredning och inget till oss själva (som vanligt) vi sliter på det vi har och fyller upp hennes redan välfyllda garderob, roligaste som finns typ. 
Vi stannade även på Mio på dit vägen och köpte en ny lampa till vardagsrummet. Visar den sen, nu ska vi fortsätta att umgås med Chrilles mamma som åker hem imorgon och varit här över helgen. 



God sushi till lunch idag. 

på G

Här händer det grejer, snart har vi ett färdigt golv och ingen är gladare än jag! 




ut med de gamla & in med de nya

Usch vad jag hatar denna kyla. Värst av allt är att vi inte ens kan gå ut och gå. Det rekommenderas inte att gå ut med så små barn på långa promenader när det är så kallt ute, som det är just nu. 
Jaja, vi får hålla oss inne tills det ger med sig lite.

På lördag ska jag in till Södertälje och sälja av diverse inrednings prylar som jag nämnde i förra inlägget. 
Bland annat två taklampor, så två taklampor ut och två nya in. 
Bland annat denna som är beställd från Ellos, har tittat på den länge och nu är den på väg hem till mig. Tänkte ha den i hallen här nere. 



blandat inlägg

Netto levererade igen och förra veckan köpte jag en korg som idag står i vardagsrummet. Perfekt att lägga ner Selmas saker och filtar i. Det går snabbt att städa bort. Lite rosa kuddar har fått kommit upp i soffan också. 
Jag är så sugen på en ny lampa till vardagsrummet lika så till hallen nere. I mammaledighets tider tillåter kanske inte plånboken tillåter detsamma som tidigare så just nu håller jag på att sälja av diverse heminredning som jag tröttat på, men det är fortfarande fina saker. 

Idag kommer Chrilles mamma hit från Norrland. Hon ska få träffa Selma för första gången och Chrille ser verkligen fram emot att få visa upp henne nu. 

Igår rev Chrille ut golvet nere i hallen så till helgen får vi hjälp att få dit det nya golvet sen blir hallen äntligen klar, som jag har längtat. 
Nu är det dags att städa undan och klä på mig (hehe) och ta tag i den här dagen tills dom kommer hem. 





fem små

Idag har vi varit hemma hos Sanne för en mamma/ bebis träff. Även Sannes kompis Malin kom med sin Emil på två månader. Så det var Selma och fyra små grabbar. Kul att ses igen och alla blivit så stora, fast ändå så små. En vacker dag börjar dom att leka med varandra. 




Här har vi: 
Sigge, Elton, Selma, Emil och Lucas. 


dagen

Chrille jobbar natt och han jobbar då dygn och har varit borta sen tidig morgon. Ingen större nöd har det gått på oss (även om vi saknar honom när vi ska sova). 
Dagen började med en promenad tillsammans med Malin och Maria. Efter det gick vi hem till Maria och åt lunch. Jag och Malin har varit hela dagen, hon åkte precis hem. Vi har myst hos mig och ätit middag. Vi har eldat hela kvällen, nu är det så varmt här inne att jag är helt rosig om kinderna, skönt. Det blir även en hel del inrednings prat. Malin och Chris flyttar snart hit och det ser vi fram emot. 

Allt för mig idag, vi ska snart försöka sova. Semla verkar inte så jätte trött och ligger just nu och jollrar i gymmet. Men jag har mina knep som brukar få henne att sova. En flaska, sleep baby appen, gos filten och så klappar jag henne över näsan. Funkar nästan alltid! 


mamma & bebis träffar

Nu sitter vi i bilen på väg hem från Lina. Semla och Ella fick träffas för tredje gången. Ella ca 2,5 månad och Selma ca 3 månader så nu ser man ingen skillnad på dom och de låg armkrok i babygymmet. Utom det så sov dom sig igenom hela träffen, så mammorna fick luncha och fika ifred. Det tyckte vi var skönt! 
Redan på onsdag blir det ytterligare en mamma träff. Denna gång med Lucas, Elton och Sigge. Elton och Sigge har vi träffat en gång tidigare hos mig, så det ska bli kul att ses nu ungefär en månad senare. Barnen växer ju så fort och det händer ju en del i utvecklingen så ska som sagt bli kul att träffa alla igen. 



nyårslöfte

Sitter och tittar runt på barnkläder, vår och sommarkläder. Vad kul det ska bli att få klä henne i söta klänningar, jacka och små skor när hon blivit lite större och när vädret tillåter. 
Ena delen av mig vill absolut inte att hon ska bli större, ville helst stoppa tiden igår och jag njuter av varje dag av min mammaledighet tillsammans med min lilla. Den tiden kommer jag aldrig att få tillbaka så det gäller att ta vara på den, vilket även var mitt nyårslöfte detta år. 
Den andra delen av mig längtar tills hon blir lite större, kanske sex månader. När hon börjar krypa och vi kan sitta på golvet och leka med hennes leksaker, att jag kan sätta henne i en baby gunga i lekparken eller tills hon kan sitta och plaska i sin lilla pool på tomten. All tid har sin charm och jag ska inte längta tills saker utan ta vara på nuet. 

Dessa fina saker från Newbie skulle mer än gärna få fylla ut hennes sommar och vår garderob. Älskar den ljusgula koftan, just ljusgult verkar vara en färg som dom satsar på till våren och det kommer att komma in fler plagg i just den färgen. 





leksaker

Idag har mamma varit över på besök, vi tog en lång promenad och åt lunch. Lika mysigt som alltid! 
Med sig hade hon en påse med leksaker till Selma. Såna roliga som låter och blinkar. Nu har hon en hel del leksaker, hon fick mycket i julklapp och även fått ärva av Alva och Noel. Nu ska hon bara bli lite större och börja leka med dom också. Men man märker att hon tittar och tycker dom är lite roliga ändå. Jag ska skaffa mig en korg till vardagsrummet att ha alla leksaker i. Sen när hon väl börjar leka så orkar jag inte springa upp och ner med alla saker till hennes rum varje dag. 
När jag var gravid så var jag anti dessa fula leksaker och la all fokus på fina träleksaker, nallar och annat i dova fina färger. Jag har ändrade mig ganska fort och inser att dom inte alls är någe kul att titta på, dock fina att ställa på hyllan i hennes rum. 



det blir inte gulligare än så

Något speciellt med en nybadad bebis och en blöj bebis, så gulligt så man vill bara äta upp. 
Det märks att jag inte haft mycket för mig idag va? Och att Selma sovit typ hela dagen. Bloggen blir väldigt uppdaterad. 




kamma

Tack för skorv-tipsen. 
Fick bort en hel del med hjälp av kammen. Men desto mer jag kammade desto mer skorv kom upp, de såg ut som om jag hällt ut en påse med kokos flingor i huvudet på henne. Skulle kunna kammat i en evighet men hon blev röd i huvudet så kände att jag kammat klart för idag. Det röda har redan lagt sig, så de var inte så brutalt som de lät. 



pyjamas hela dagen lång

Och visst är den fin? Köpte den på Maxi när vi sorhandlade i veckan. Ibland har även Ica fina barnkläder. 


<3

slappa

En maskin tvätt är på och Semlan sover än. Ja, det ska stå Semlan. Vi kallar henne för det här hemma. Kärt barn har många namn. Semlan, Selmis, Selmien eller bara S (som jag och Ida säger) det är tydligen inget man bara skriver utan man kallar tydligen sina barn för bokstäver nu mera, hehe. 

Hon somnade på mig och det är ju bland det mysigaste som finns. Hon var lite gnällig och jag testade med en flaska men den gick inte ner, lindade om henne i en filt och la henne tätt intill mig så somnade hon gott. Efter ett tag la jag ifrån mig henne för att få något gjort här hemma. 
När hon vaknat så ska vi ta en liten sväng med vagnen och gå förbi Ica och handla lite. Det är nog allt den här dagen har att erbjuda och vi tänker glida omkring i myskläder och hennes pyjamas får sitta på hela dagen. 



Den här morsan behöver visst ta bort sitt avskavda nagellack sen nyår ser jag, hehe. 

gårdagen

Igår var Chrille ledig och jag kände inte för att blogga så då gjorde jag inte de helt enkelt. Hela dagen så stod han i köket och lagade massa mat, jag skurade golv och plockade bort den sista julen, skönt. 
Senare kom Ida, Jim och Lucas över på middag. Vi bjöd på libanesisk buffé med allt vad de innebar, super gott blev det. 

Idag jobbar Chrille hela dagen och jag har inga planer alls, nu var det länge sen sist så det känns både skönt och långtråkigt. 
Jag lyfte precis upp Selma ur vaggan och vi myser en stund under mitt täcke, älskar den stunden på morgonen innan man går upp. Hon är också alltid på så bra humör på morgonen (tror inte hon ätit de efter mig) så hon ligger mest och jollrar och ler. 



"dumma spruta"

Lilla hjärtat. Det gör så ont att se henne så ledsen, för det är precis vad hon varit/ är idag. 
Själva sprutorna var väl inge vidare, men det gick snabbt över efter jag tröstat. Vi gick sen en promenad och hon sov gott i vagnen, lika så en stund efter vi kommit hem. När hon vaknade efter en stund så var det mindre roligt. Hon har skrikit otröstligt till och från. Nöjd en liten stund, sen gallskrek hon igen, så pass att hon chippar efter andan. Hon är inte sig själv och jag märker att hon har ont och det gör så ont i mammahjärtat. Efter ett tag så bestämde jag mig att ta en sväng med vagnen, upp och ner på gatorna. Hon somnade på en gång och gör det än. Hoppas hon mår bättre när hon vaknat, annars ska vi testa att ge henne en alvedon. 


Nästa besök på BVC är inte förns om två månader, då är det dags för nästa spruta. Fruktar redan inför fem månaders sprutan. 
För övrigt så väger Selma numera 5,53kg och är 62cm lång. En lång tjej med andra ord. 

spruta

Två äggmackor och en kopp te senare så är vi snart klara här hemma. 
Ska snart möta upp Ida, för att tillsammans gå till BVC då Selma ska ta sin spruta. Sen ska vi ge oss ut på en lång promenad. Hoppas bara hon inte får några biverkningar av sprutan, isf går vi såklart hem. 



hej

När klockan ringde imorse så ville jag helst ligga kvar bredvid Chrille som tog sovmorgon, då han är ledig idag. Men jag pallrade mig upp och klädde mig varmt och lika så Selma. Vi var ute och gick i en och en halv timma. När vi kom hem hade Chrille tänt upp en brasa och dukat fram frukost. 
Härlig start på dagen, kan leva med det. Hehe. Senare i eftermiddag så ska vi åka hem till Rasmus och Erica och hälsa på deras lilla Saga som är drygt tre veckor gammal. 


Selma älskar att sitta upp och titta, hon har blivit riktigt stark i nacken nu och kan snart hålla upp huvudet helt själv. 
Hon har fortfarande massa (gult) skorv kvar i huvudet. Undra när det ska försvinna? 
På tal om ingenting så ska hon få sin tre månaders spruta imorgon och jag är mer nervös än hon. Hoppas det går snabbt och smärtfritt, vill ju inte se henne ledsen.  

fynda

När jag ändå är inne på shopping spåret så kan jag passa på att visa upp vad jag kom hem med igår. Allt på rea, utom mössan. Trodde inte det skulle finnas något kvar efter mellandagarna men hittade detta.

Jackan och bodyn är i "storlek större" så det kommer hon kunna ha i vår. 




Jacka & body från Cubus. 



Body & mössa från Åhléns. 

Apple of my eye

Jag har blivit kär i ett mönster. Fullkomligt älskar mönstret från Ed "Apple of my eye". Igår ökade jag på samlingen med en haklapp sen har hon nog det mesta i den serien skulle jag tro. Vantarna köpte vi innan jul, kunde inte låta bli fast än dom inte kommer att plockas fram förns om ett år. Dregglisen kom Chrille hem med för någon dag sen lika så en ny napphållare. Älskar när han snappar upp och översaskar. 


femte januari

God morgon! 

Här har vi snoozat en stund men nu är det snart dags att gå ur sängen. 
Idag tar vi tåget till Tälje igen och Chrille plockar oss efter han slutar vid 13. Vi åker sen diket till Maxi och storhandlar. 

Gårdagen var jätte mysig. 
Det blev lite shopping och en lunch på stan innan vi åkte till Alexandra och gjorde pizza på tortillabröd och kollade på film. 



kusin & syssling träff <3

Nu sitter vi på tåget och är snart framme i Södertälje. Ska möta upp Alexandra och Jolie för en sväng på stan innan vi åker hem till dom i Enhörna. Vi ska spendera hela dagen tillsammans tills Chrille kommer och hämtar oss sent ikväll efter han slutar jobbet. 


Den här lilla vaknade bara hungrig en gång inatt vid fem tiden. Så jag fick många timmars sammanhängande sömn. Det tackar vi för! 

slapp söndag

Vilken slappar söndag. Chrille slutar jobbet om en timma och jag har precis gått från morgonrock till mjukis kläder. Fått lite nytta gjord, då jag har dammsugit båda våningarna och plockat lite disk. Men inte mycket mer än så, vi har mest myst i soffan eller lekt i babygymmet. 
Skönt med såna dagar också ibland. 

Selma sover gott i en av sina pyjamaser hon fick av Emma när hon kom till världen. Denna har legat på hyllan tills nu, då den varit för stor.



bild bomb

Söndag och vi har lekt top model här hemma. Inte svårt att få till en bra bild på min fina tjej. 


Selma 3 månader och två dagar gammal. 

kall lördag

Idag var vi ute i tre timmar och krigade i snön. Den sista halvtimmen hem var riktigt seg och låren var isbitar. Men annars gick det ingen nöd på oss. Vi hittade lite nya promenad vägar, hoppas jag minns den till nästa gång. När man går med vagnar så vill man ju helst inte gå på led, på smala gator men nu hittade vi bra vägar att gå på med vagn. 
Efter promenaden så gick vi hem till mig och åt lite middag och kröp upp i soffan. En mysig dag med tjejerna och Lucas (Selma är inräknad bland tjejerna). 

Försfår inte hur bilen kunde bli såhär. Skulle bara skicka en bild till Ida i farten och visa att jag var på väg. Lite cool. 

Nu är Chrille hemma från jobbet så ska bädda rent och lägga oss i sängen och hoppas det går något på tvn nu. 

tack <3

Sötaste klänningen från Newbie fick Selma av Ida. Måste visa upp den. Den är så mjuk och fin och redan en stor favorit i garderoben. 




på't igen

Hej 2/1-2016! 

Nu kör jag igen, Viktväktarna på allvar efter jul och nyår. Känns bra att "fusk högtiderna" är över så jag inte tappar detta nu när det gått så bra för mig. Sist jag vägde mig hade jag gått ner 6,3kg med hjälp av VV och totalt 21,8kg efter förlossningen. Så jag är på god väg men jag har ingen lust att ställa mig på vägen nu efter nyår. Så då struntar jag i det helt enkelt. 
Ska snart möta upp Ida och Malin för att gå en promenad. Det snöar idag så vi klär oss varmt, ser inte så lockande ut att gå ut men skönt att komma ut och inte bara sitta inne och häcka hela dagen. 


Imorse blev det bananpannkakor, kvarg och blåbär till frukost. Har inte tröttnat än. 

shoppa på sig

Igår kom jag på att alla mina libero kuponger gick ut. Det gäller ju att utnyttja alla kuponger då det går åt mycket pengar på blöjor. Hade fått rabatter under julen som var alldeles för bra för att låta gå ut datum. Så jag åker till Hemköp och tömmer hyllorna (nästan). Två paket hade vi sen innan och båda lådorna i skötbordet är fulla så jag tror vi har blöjor så vi klarar oss ett tag framföver ;-) 



Jag är en sån som alltid vill ha mycket saker till Selma hemma. Blöjor, tvättlappar, ersättning mm. Känns bra att ha skåpen fulla. Sen om det ekar tomt i kylen, det rör mig inte ur ryggen. Men sålänge hon har ett helt lager av allt, så de aldrig hinner ta slut. Då mår jag bra, haha :-) 

2016

Första dagen på det nya året. Det känns som en tröttaste och segaste dagen någonsin, inte en människa ute. Jag ska dock snart väcka Chrille och se om han är sugen på att ta sig iväg och storhandla. Det skulle behövas och idag lär vi ju bli ensamma i matbutiken. 

Gårdagen spenderades i gott sällskap och god mat. Lite raketer, eller rätt mycket raketer hann vi se. Det var förvånadsvärt mycket raketer i Gnesta, trodde jag inte. 
Mitt första nyår som mamma, det gick ju bra det där. Selma sov sig nästan genom hela kvällen, helt ovetandes om att hon var finklädd i klänning och att det snart var dags att skåla in det nya året. 



Jag var förvånadsvärt dålig med kameran igår, tyvärr. Men bild på för och varmrätt blev det iaf. Matkoma delux på oss efter trerätters som avslutades med ostar, kex och frukt.