framme

En snabb update!
Nu är vi framme sen ett par timmar tillbaka. Flygresan gick jätte bra, Selma sov nästan igenom hela flygningen.

Nu är vi tillbaka på hotellet efter att ha tagit ett Kvällstopp i havet och en cider på stranden. Nu ska vi duscha och byta om och ta en kvälls promenad runt om i området, nu vill man vistas ute på en promenad. Mitt på dagen har vi haft 35 grader i solen, så varmt och gott har vi det.


snart redo

Sådär ja, då var vi snart klara!
Idag har vi verkligen haft fullt upp...

*Tvättat bilen utvändigt & invändigt
*Tvättat tre maskiner med tvätt
*Packat resväskor
*Städat
*Handlat
*Vattnat alla blommor ute och inne

Det som återstår nu på vår lista är att gå igenom de sista och sen stänga resväskorna och bära ut dom till bilen.
Jag ska dammsuga och Chrille ska koppla in en timer så lamporna lyser i köksfönstret ut mot gatan på kvällarna.
Jag ska även ta mig ett långt bad, lägga en ansiktsmask och en hårinpackning, raka benen och måla naglarna.
De gör jag alltid inför en utomlands resa, tycker de är så skönt. Sen är vi redo!

Selmas flygplans outfit, sen är de bara klänningar som gäller.
Tycker dessa färger var så fina ihop.


ZzZzz

När man sitter uppe i vardagsrummet och undrar vilken film man ska sätta på och hör skratt från nedervåningen. Trodde hon var påväg att sova, men hade visst fel.
Tur hon är så söt!


en dag på stan

Denna dag har verkligen bara swichat förbi. När vi vaknade bestämde vi oss för att åka in till Södertälje och handla lite nödvändigheter.
Vi gjorde även två flugor i en smäll då vi först åkte förbi mammas jobb och fikade sen mötte vi upp Emma och Fredrik över en lunch. Även Sofie kom ner på stan och gjorde oss sällskap. Kul att ses då hon varit på resande fot länge.
Vi gick nog runt i alla butiker som fanns och hem kom man tomhänt. Bortlett från lite tråkiga nödvändigheter. Eller en ny babbel docka blev de också. Selma tappade sin på stan, så något annat lyckligt barn hittade nog den för den var borta i affären där hon tappade den efter bara några minuter.
Den bruna är hennes nya favorit så vi var ju tvungna att ersätta den tappade.
Nu sitter vi iaf i bilen påväg hem och Selma somnade såfort bilen startade, mycket kul att ta in en hel dag på stan.


påbörjat packningen

Idag har vi fått lite gjort.
Plockat ner resväskorna från vinden, tvättat kläder och jag har börjat se efter packningen. Imorgon ska ännu en maskin tvättas. Sen lägger jag gärna ner allt och packar de som går. Hellre en dag för tidigt än för sent så jag inte missar kläder jag vill ha med som ligger i tvättkorgen.
Även alla golv har blivit moppade så lite nytta har vi gjort innan vi slog oss ner hos grannarna :-)

När man går lite djupare in i garderoben och ser efter sina väskor och hittar en helt oanvänd väska, så blir man glad. Den får komma till användning för första gången i Grekland. Den inhandlades även där förra året, på en marknad i Rhodos när jag var där med mamma. Sen fick jag barn och partyväskan byttes ut mot skötväskan.


dagen som gått

Idag gick vi hem till Ida och Jim och blev bjudna på mat. Även Malin kom förbi och hängde med oss.
Barnen badade och när de somnat så satt jag och Ida i soffan och hade tjejsnack medan killarna kastade pil och spelade spel.
Nu är vi hemma och la oss precis i sängen. Ska bli skönt att sova. Blev sent igår, som sagt så nu är man rätt trött.

Gulligaste små rumporna.


lyckad kväll

God morgon.

Idag hade jag kunnat tänka mig att sova en stund till, då man kom i säng klockan tre inatt. Men sånt får man ju inte välja längre, haha.

Igår kom våra vänner över på grillmiddag. Efter de gick vi ner till Gnesta strand och tog ett glas för att att lyssna på trubadur. När dom spelat klart gick vi tillbaka till oss och där satt vi ute på altan halva natten.
Har skrivit de förut, men de är såna sommarkvällar man kommer sakna i vinter.

Hade visst nästan bara bilder på killarna och barnen från igår!


älska sprayfärg

Ännu en dag då jag gått loss på sprayfärgen.
Idag fick köksstolarna sig en omgång, de blev mycket bättre med svarta ben än silver. Nu hör de bättre ihop med bordet som även de är svart.


skönt med regn

Jag är nog inte ensam om att tycka de var skönt med reng idag.
Nu är de något svalare ute och jag älskar doften av blöt asfalt en sommarkväll.
Dock så såg jag knappt ut när jag körde bil idag. Himlen öppnade sig verkligen när vi var påväg till Nyköping för att handla tidigare idag. De är obehagligt att köra då och jag är livrädd för vattenplaning.

Hem kom vi med lite mat och nya blommor till framsidan. Detta blir min tredje eller fjärde omgång med blommor här för i år. Allt bara dör och de ser så tråkigt ut med döda blommor eller tomma krukor så jag håller tummana på att dessa överlever sommaren ut.

Nu ska jag roa mig med att måla köksbord, de är dags att bättra på den svarta färgen som släppt lite överallt på hela bordsskivan. Torkar bordet med jämna mellanrum då de ser ut som smulor. Så ger bordet en chans till, en vacker dag är de dags för ett nytt.


Våfflor

Godmorgon.

Chrille har inte kommit in i sitt semestermood än. Igår och idag vakande han då hans klocka skulle ringt till jobbet.
Han kunde inte somna om och begav sig ut till affären för att köpa frukost medan Selma och jag sov till 9.30.
Nu har vi precis ätit våfflor och färska frallor till frukost. Mums.

Tanken var att vi skulle till stranden idag, men prognosen ser inte så lovande ut senare idag så vi får se vad vi hittar på.


ett år

Ikväll firade vi med champagne och tapas att vi bott i radhuset i ett år. De gjorde vi även tillsammans med Emma och Fredrik, som nyss åkte hem.
En mysig kväll med kubb och många skratt.

Ett helt år i vår nya stad. Ett år sen vi flyttade från lägenheten och tokstan. Tiden har gått så läskigt fort samtligt som jag knappt kommer ihåg livet innan Selma och när vi bodde i Södertälje.
Vi trivs som fisken i vattnet och vi har många fler mysiga år framför oss.


Stendörren

Måndag, 28 grader varmt och Chrilles första semesterdag.
En bättre måndag med andra ord, som har spenderats ute på stendörren i Nyköping med Emma, Fredrik, Patrik och Korpen. Eller Jesper heter den sistnämnda, men inte för oss.
Det är verkligen jätte fint där ute, men inte så barnvänligt. Det är svårt att ta sig fram med barn, vagn och massa packning men som tur var, va vi många som hjälptes åt.
Nu är de dags att ta en dusch och äta middag!


en bättre söndag

Idag har jag och Selma haft en mysig dag ute i Nykvarn.
Vi har badat och gått till en lekpark. Precis när Selma somnat och jag och mamma sitter i bubblet med ett varsitt glas rosé så bokstavligen öppnar himmelen sig. Jaha, de var ju typiskt. Som tur va så blev de inte speciellt långvarigt.
Senare kom mormor och morfar förbi på middag. Även Chrille kom direkt efter jobbet, så även han har äntligen gått på semester.
Vi åt god mat, efterrätt och spelade kubb.

Nu ligger vi i sängen och de är dags att sova. Imorgon börjar vår långa ledighet tillsammans och om en vecka åker vi till Grekland. Ja, nu kan vi inte klaga.


de färdiga resultatet

Här kommer lite före och efter bilder på docksängen.

Sängen saknade ett "spjäll" så de löste jag genom att sätta fast en blompinne som jag kapade och tog från min orkidé.
Limmade fast kanterna av sängen med trälim, då delarna satt löst.
Spraymålade sen sängen i en grå färg.

Selma ger docksängen tummen upp.


en solig lördag

Hej!

Idag jobbar Chrille hela dagen lång. Vi längtar tills imorgon kl 18.00 då han äntligen går på semester.
Idag har vi roat oss på egen hand. Badade och solade imorse, i vanlig ordning (känns de som nu).
Efter Selmas vila så tog vi oss en sväng till affären. Jag köpte färg, så idag gjorde jag ordning hennes docksäng. Den blev jätte bra. Vad kul de är när man kan fynda halvtrasiga gamla saker och sen göra om de, som man själv vill ha de.


före&efter

Såhär bra blev det genom att bara spraymåla benen på vardagsrumsbordet.
Detta gamla Ikea bord har följt med oss i flera år. Detta blir vårt tredje boende det får stå i. Jag är dock rätt trött på de vid de här laget men bara genom att få bort de där silvriga benen så känns de som ett helt annat bord. Jag valde en matt svart sprayfärg så de matchar lamporna och rottingstolen.


bubblor

Såpbubblor var spännande!

Hej föresten.
Idag har Chrille varit ledig med oss, eller är ledig med oss säger man kanske. Jag ligger ute och solar och Chrille vilar inne, Selma har även hon vilat men vaknade nu hör jag.
Vi har varit ute på en lång promenad idag i värmen, hur vi nu orkade de. Jo, vi skulle köpa toapapper men kom hem med allt annat än just de. Bla en sprayfärg som jag snart ska ta tag i. Ska göra om vardagsrumsbordet lite.

Hej så länge...


en dag i Nyköping

Vilket väder vi haft idag. Rena rama utomlands värmen. Dock har vi varit inne för de mesta. Selma är ingen soldyrkare som sin mamma. Men hon badade en stund imorse och medan hon sov middag så passade jag på att ligga ute och sola.

Ida kom och hämtade oss i förmiddags. Vi tog en säng till Nyköping. Där spenderade vi hela vår dag. Vi besökte en stor loppis, där inne gick vi bra länge. De är kul med loppisar, bland allt skit kan man verkligen fynda och hitta riktiga guldkorn. Jag kom hem med en vas och en docksäng. Docksängen behöver verkligen lite kärlek, men tror den kan bli fin, fick den för 15kr så de var inte mycket att bråka om. 
Vi tog även en repa i stan. Lindex hade jätte bra rea så jag passade på.
Lite färgglada jordgubbskläder blir fint nu innan sommaren är slut.

 

snart

Sen middag i form av skagentoast och tomat/ mozzarella sallad fick de bli idag. Vi tjuvstartar semester- myset lite. Tre arbetspass har Chrille kvar innan även han går på lediget.
Nu ska vi bädda ner oss i sängen för att kolla på taken som går på tv. Den har vi sett flera gånger förr, men den är fortfarande så spännande och bra!


årets första dopp

Idag badade både jag och Selma. Årets första dopp för min del, kallt men skönt. Vi har hängt på stranden hela dagen tillsammans med Malin, Ida & Jim. Chrille kom förbi efter jobbet och nu är vi hemma igen.


vägrar somna om

Ä n t l i g e n somnade hon!
Klockan är bara mitt i natten och hon somnade precis. Själv sitter jag på en liten stol bredvid hennes säng.

Vi har varit iväg hos Malin idag där även Patrik var och hälsade på.
Vi grillade korv och satt ute och pratade halva kvällen.
Selma sov gott i vagen och de brukar bara vara att plocka över henne i sängen när vi är hemma. Men inte idag, jag blev tillslut halvt desperat och provade med allt men inget funkade. Pigg, pratglad och började gnälla såfort jag lämnade hennes rum. Inte så passande när Chrille ska upp och jobba imorgonbitti. Hon fick till och med sova mellan oss, men då låg hon och drog Chrille i håret.
Jaja, nu sover hon och jag ska gå över till sängen och sova jag med. Godnatt.


sol & bad

Selma blev trött efter knappt två timmar efter de att hon vaknat och ville sova middag. Så hon hann plaska lite i poolen och äta frukost innan hon sov middag på 1,5 timma. Då hällde jag upp en cider och la mig ute i solen. De gäller ju att passa på:-)


pigg

Gör av med sista energin innan läggdags. Dock vill mitt barn inte sova tidigt nu mera. Inget mig emot då hon vaknar vid 9-9.30 men trodde ändå att ett litet barn slockade vid 19-20 tiden men inte min tjej inte. Hon är som sin mamma. En nattuggla och morgontrött. 

 

barnmat

31 barnmatsburkar blandat med både mat och fruktyoghurt samt sex klämmisar. Detta bör verkligen räcka för åtta dagar i Grekland.
Vi kom nyss hem från en promenad. Chrille vill helt plötsligt ut och gå, kan de bero på de nya Pokémon spelet?
Såklart de är så, men inget mig emot. Vi spontan handlade all mat nu inför resan, nu är de bara välling och majskrokar kvar på lisan, resten har vi hemma. Nästa söndag åker vi. Äntligen!


<3

Den bästa stunden på dagen, är den när man får busa med pappa som kommit hem från jobbet.


En vecka kvar

Resultatet av dagens plock. Smörstekta kantareller med salt och peppar. Behöver inte vara svårare än så men så gott.

Dags att sova. Ny vecka imorgon. Chrilles sista jobbvecka innan han går på tre veckors föräldraledighet, jobbar ett par dagar sen har han två veckors semester efter de. Tyvärr fick han inte fem lediga veckor i sträck, men vi överlever nog :-)


kantareller

Då var vi precis hemkomna från en dag i Pershagens skogar. Vi åkte ut tillsammans med Ida, Jim och Lucas för att plocka svamp och ta en fika.
Killarna gick in i skogen medan vi promenerade runt om.
Efter ett tag gav även vi oss in i skogen med vagnarna. Har kört över både stockar och stenar tills vi kom fram till en mysig plats att fika på.
Lite kantareller hittade killarna iaf, så ikväll blir de en kantarellmacka till middag.


sovmorgon & gårdagens shopping

Godmorgon!

Då var vi slagit sovmorgon rekord här hemma. Hela familjen sov till 10.30 som ett gäng tonåringar. Så himla skönt.
Selma var vaken jätte länge igår, så de var väl egentligen inte så konstigt.
Hon hade alldeles för mycket att titta på så hon sov varken under promenaden från grönan till station, på tåget eller under promenaden hem. Så där av vår sovmorgon idag.

Nu har jag lagt ut mina nya underlägg som jag köpte igår. De matchar brickan och blev den sista färgklicken i mitt vita kök. Så jag är jätte nöjd.
Selma fick tights och tröja från Zara, så mjuka och sköna kläder.


En dag på Gröna Lund

Nu sitter vi på tåget påväg hem från Stockholm. Vi har haft en heldag på Gröna Lund tillsammans med Elin, pagge, Jeppe och Hanna. Vi har haft en jätte bra dag. Selma uppskattade de nog också, hon hade så mycket att titta på.
Vi körde iaf sjukamp och åkte lite karuseller. Drack ett glas och åt en langos. De andra fortsatte vidare och vi tog en promenad till stationen. Nu är vi färdiga, har varit på rullning sen tio imorse då vi gick till tåget. Vi spenderade någon timma själva i stan innan vi mötte upp de andra. Lite shopping och en lunch har vi också hunnit med. Nu ska de bli skönt att få komma hem. Selma sitter redo i vagnen med pyjamasen på.


tillbakablick

Här ligger jag vaken och kan inte sova. Klockan är bara 2.30 och jag ska upp snart, får köpa en redbull innan vi hoppar på tåget imorgon.
Förtillfället ligger jag vaknen och lusläser gamla blogginlägg. Alltså min blogg.
Jag älskar min blogg. Jag får aldrig sluta blogga. Här har vi "hela mitt liv" från år 2006 fram tills nu. Alltså mitt liv de senaste tio åren. Det är helt galet kul att jag faktiskt skrivit i snitt ett inlägg om dagen i tio år. Tänk vad mycket tankar jag skrivit ner. Allt från min och Chrilles första tid när vi blev ett par för nio år sen. Om galna ute kvällar, hela gymnasie tiden, flyttar, vänner, resor och så där jag är nu. Om min familj och barn.
Häftigt att kunna se, på svart och vitt hur de faktiskt sett ut. Många små detaljer som man faktiskt glömt bort. Att läsa igenom allt skulle ta dagar. Så har falskt bara kikat på en del inlägg från år 2008. Där mitt största problem i december var vad jag skulle ha på mig på nyårsafton. Att den störta händelsen i mitt liv den sommaren var att jag drack en öl i Alanya (jag som hatar öl) Att mina helger gick ut på att gå ut på krogen med Malin och Ida. Hur jag var så skoltrött tillsammans med Ida och Elin.
Ja, listan kan göras lång.
Men om jag säger såhär. Skulle ni googla på brun utan sol så bli inte förvånade om en sju år gammal bild på mig kommer upp. För såhär såg jag tydligen ut då, orange var ordet. Men jag minns denna bild så väl, jag kände mig så snygg.


grillat & kubb

Nu slänger vi in handduken och tackar för denna dag. Ida, Jim och Lucas kom vid fyra och åkte nyss hem.
Vi hade dukat inne men det sprack upp så vi kunde sitta ute. Vi åt grillat och blåbärspaj till efterrätt.
Spelade kubb gjorde vi också och barnen tittade på. Barnen somnade båda två vid nio och vi satt ute och pratade tills nu i princip. Guld värt att ha så fina vänner bo så nära.

Nu är de dags för oss att sova. Klockan ringer skapligt imorgon. Då väntar en heldag på Gröna Lund med vänner.


förbereder oss inför Grekland

Om drygt två veckor åker vi utomlands. Det ska verkligen bli så himla skönt att få komma iväg, iväg till värmen. Nu får gärna solen hitta tillbaka hit tycker jag.

Vi har redan skrivit packlista till Selma. Vi tycker om att vara väl förberedda även om jag vet att mycket går att köpa på plats. Men resevagnen köpte vi redan i julas så de säger ju rätt mycket om oss.
Igår köpte vi iaf ett myggnät, inget jag tänkt på tidigare förns lite googlade om att resa med små barn. Även badblöjor, solskyddsfaktor, alvedon och vätskeersättning är inhandlat. Nu är de bara mat och andra förbruknings varor som ska köpas, sen börjar vi bli redo.


förmiddagen

Imorse följde jag och Selma med Chrille till Södertälje då han skulle till jobbet. Jag hade ett ärende och orkade inte åka kommunalt. Så vår dötid på morgonen spenderade vi på mammas jobb. Där satt Selma modell för deras varseljackor för barn, dock var jackan några storlekar för stor.
Vi tog även en sväng på stan innan vi hämtade Chrille på hans jobb vid 13.
Hittade absolut ingenting, inte för att jag skulle shoppa men ändå. Utbudet på både barn och damkläder är sådär just nu tycker jag.
Vi tog även en promenad runt stan. Tänk att jag bott där, större delen av mitt liv. Tänk att vi bara bott i Gnesta i ett år men de känns som mycket längre än så. Jag längtar inte tillbaka till Södertälje en sekund, även om jag trivdes när jag bodde där. Men jag får de ändå bekräftat för varje gång jag är där, att jag inte längtar tillbaka. Inte till något.

Min söta lilla modell.


I blåbärsskogen

Idag fick jag en bra start på dagen.
Vi vaknade vid 9.30 och strax där efter kom Chrille hem från jobbet. Med sig hade han färska frallor så vi åt en frukost tillsammans, de var inte igår.
Vi kom nyss hem från skogen, där har vi plockat massa blåbär. Tror vi fick med oss mellan 4-5 liter. Selma sov gott i vagnen nästan hela tiden. Nu ska alla blåbär frysas in och vi ska sen ta en promenad.


två bilder

Ikväll var jag över hos Ida. Vi tittade på massa bilder. Dessa två dök upp från Lucas dop. Selma var väl ungefär sex månader gammal där skulle jag tro. Åh så fina dom är.
Inatt sover hon bredvid mig i sitt babynest, benen är hänger utanför. Hon är snart ingen liten bebis längre. Chrille jobbar natt, så då vill jag ha henne tätt intill. Hon trivs ändå att ligga i sitt babynest, annars rullar hon bara så nära mig att jag tillslut ligger längs kanten.
Nu är de dags att sova, klockan är mycket.


en Ikea lampa

Hörnan under trappan är uppdaterad hos oss. För nån vecka sen så köpte jag ny fåtölj, golvlampa och satte upp en tavla.
Mamma fick ta de gamla sakerna, så de är kul att de ändå kommer till användning.
Vi gjorde även ett litet byte hon och jag. Hon hade inte ens plockat upp sin lampa ur Ikea kartongen, men ville hellre ha min. Så golvlampan Tuve fick ett nytt utseende av mig. Jag målade den grå, så den skulle passa ihop med skrivbordet samt tog bort skärmen och satte dit en stor glödlampa.
Tycker den blev bättre så hos oss!


städdag

Usch vilken seg dag. Äntligen ligger jag i sängen, ja så känns de.
Regnet har öst ner utanför och vi har bara varit hemma. Selma har haft blöja på sig hela dagen och jag myskläder, skönt ioförsig.
Jag har haft en riktig städdag. När Chrille kom hem så gav jag honom äran att städa toan. Nu luktar de skurmedel här hemma, älskar doften av nystädat. Även tre maskiner tvätt har tvättats så nu känner jag mig rätt färdig. Vi har lagt oss i sängen och små tittar lite på Beck som går på 4an, som man inte har sett dom förut ;-) men de är ändå perfekt att somna till.


söndagkväll

Ett kvällsbad i diskhon innan de är dags för den lilla att sova. Chrille kommer snart hem från jobbet. Längtar efter honom nu, vi sågs inte på hela dagen igår då jag kom hem så sent och han sov.


en dag på stranden

Idag blev de en heldag på stranden för oss tillsammans med Malin.
De både känns och syns i ansiktet att jag varit ute en dag i solen.
Malin var ingen badkruka och hoppade från hopptornet, jag höll mig dock på land. Selma var nöjd när hon fick plaska i vattnet och plocka med sanden, som efter en stund åkte in i munnen.


Ida 26 år

Idag fyller ingen mindre än Ida 26 år och igår firade vi henne med en mysig tjejkväll.
Hon bjöd på en riktigt GOD middag och efterrätt, precis i min smak.
Ida hade gjort frågor om henne och oss som var där och sen satt vi uppe och pratade hela kvällen. Var hemma vid ett inatt så var faktiskt rätt trött imorse, men de var de ju värt. Tack för en jätte mysig och rolig tjejmiddag.
Vad viktigt de är ibland, att få klä sig lite fint, sminka sig lite längre, måla naglarna och platta igenom hela håret.

Bjuder på något som inte hör min blogg till. En "dagens outfit" i min nya blus och jeans. Och så lite bilder från gårdagen, såklart.


tjejmiddag

IHej!

Idag ska Selma hem till sin mormor. Chrille jobbar och jag ska på tjejmiddag hos Ida.
Middagen är inte förns ikväll men mamma ville ha henne tidigare om hon ändå skulle få passa henne så att säga. Chrille hämtar henne efter jobbet ikväll. Vilket restaurerar i att jag har egentid, egentid hemma för första gången. Jag ska faktiskt passa på att vila, sola, ta ett bad och sen göra mig iordning.
Snart kommer mamma och hämtar Selma så ska ta och packa ihop hennes saker tills dess.

Från de ena till de andra måste jag tipsa om värdens skönaste shorts. Dom kommer från H&M och är SÅ sköna, slappa och tunna. Tyget känns svalt, älskar dom.


fredag

Idag tog hela familjen sovmorgon till 9.30 (man tackar).
Vaknade dock tidigt av att någon röjde precis utanför mitt fönster. Skatorna hade fest på lite popcorn och kex som låg kvar från kvällen.

Idag ska vi röja lite hemma, Chrille samlar nu ihop massa skräp vi samlat på oss för att sen göra sig av med på returen.
Fattar inte hur vi, hela tiden, kan få så mycket skräp.
Vad resten av dagen har att erbjuda får vi se, Chrille är sugen på att åka någonstans.


sommarkväll

Ännu en mysig sommarkväll har spenderats ute på altan.
Malin och Patrik kom över på middag. Vi åt en ceasar sallad med grillad kyckling. Tänk att en sallad kan vara SÅ god.
Kvällar som dessa kommer man att längta tillbaka till i vinter.
Dom åkte nyss hem, så de är dags för oss att sova. Chrille är ledig även imorgon så vi har ännu en ledig dag ihop, inann han jobbar helg.


sola

Just nu ligger jag OCH Chrille ute och solar. Det händer aldrig, han hatar typ att sola, men kanske vill han få upp en bränna till resan.

Selma sover middag, de tog på krafterna att bada säg.


mer än nöjd

Här är min nya bricka. Jag är jätte nöjd, den var värd sitt pris. Den är inte bara snygg utan även praktisk då den är stor och slukar mycket.
Eftersom vi har köket uppe och altan nere så blir de en del spring upp och ner för trappen när vi ska sitta ute och äta. Eftersom denna bricka är så stor så behöver man inte gå allt för många gånger.
Vi åt frukost ute idag och då fick jag med mig precis allt, så de gillar jag :-)


ett blandat inlägg

Godmorgon!

Härligt att få sova tills man vaknar av sig själv till 8.30 en halv timma senare hörde jag någon från sitt rum precis intill.
Jag och Chrille satt ute länge igår, länge för att vara vi som annars brukar lägga oss tidigt.
Det var så mysigt att tända upp utebelysningen, ljus, lyssna på musik och smutta på ett glas rosé.

Idag får vi besök av Carla och hennes små killar, ev Chrilles bror kommer också med ut. Om vi åker till stranden eller hänger i en lekpark, de har vi inte bestämt än. Men att vi ska spendera dagen ute, de är en sak som är säker. Solen skiner och de får man ju inte missa ;-)

Från de ena till de andra så visar jag bilder på en liten gungstol Selma fick av sin mormor här om dagen. Funderar på att måla den grå, vi får se.
Ser framför mig sen, när hon är stor, hur hon sitter i denna uppe i vardagsrummet och tittar på barnprogram. Får se om den kommer till användning eller om den faktiskt bara får stå som prydnad. Även dockan i stolen är ny, den fick jag hem igår. Den är så söt!


gäster

Lite bilder från eftermiddagen och kvällen som gått...

Rasmus och Erica åkte nyss hem. De var trevligt att ses eftersom de var ett tag sen sist. Chrille stod för god mat och efterrätt. Nu är en diskmaskin igång, vi sitter ute och myser på altanen och en liten börjar bli trött och ska snart läggas.


förberedelser

Idag har vi varit ute på en promenad med Malin i de fina vädret. Stannade på Apoteket på vägen hem och inhandlade vätskeersättning och alvedon till Selma. Dags att börja förbereda sig lite smått inför resan, vi åker ju faktiskt i slutet av månaden. Jag är nervös inför just packningen och vill verkligen inte missa något, så därför börjar jag i tid med att inhandla de som ska.

När som helst kommer Rasmus, Erica och deras lilla Saga över på middag. Ska bli kul att träffa dom igen. Tjejerna har blivit stora vid de här laget, då Saga var nyfödd och Semla runt två månader gammal när vi sågs sist.


min fina

Avrundar denna dag med att publicera två bilder på min fina unge.

Som mamma tycker jag såklart att hon är de finaste på denna jord. Tänk den dagen det blir syskon, kommer jag kunna älska ett annat barn lika mycket? Kommer jag att kunna tycka att nästa barn är lika perfekt?
Lustiga frågor jag ställer mig ibland, men svaret är ju såklart ja. Bara nu jag kan ställa mig dom frågorna, när jag "bara" har ett barn.


promenad & god middag

Vilken fin dag vi fick, inte en droppe reng som prognosen sa.
Mamma har som sagt varit över och hälsat på. Vi gav oss ut på en promenad, när vi var tillbaka efter nån timma så hade Chrille maten klar. En favorit i repris, även mamma älskade denna goda japanska maträtt.

 

små, stora små skor

När man beställer skor i storlek (6-12 månder) och de skulle kunna få plats två Selma fötter i en sandal, blir man lite besviken. Dock var de en ren chansning att beställa så billiga skor från Wish. Hoppas hon kan ha sandalerna till nästa vår/ sommar och att de inte är för små då.
Dom rosa små tofflorna passar nog bra i höst/ vinter eller så får de väl bara pryda någon hylla i hennes rum.


rasta djur & barn

Kom nyss in från "en liten promenad" med Selma och Torsten på gatan. Hon röjde omkring så mycket i sin gåstol, så jag lät henne gå fritt precis utanför huset. Hon var skeptiskt till en början, men när Torsten gick förbi så blev de fart i dom små benen.
Nu sover hon sin middag, jag ska passa på att plocka lite och göra mig ordning. Både mamma och Chrille slutar vid 13, så de kommer tidigare än jag räknat med :-)


tisdag

Godmorgon.
Nu har vi ätit frukost och har inga planer fram tills i eftermiddag, då kommer mamma över på middag.
Det är inte ofta de händer, att vi har massa dö tid. Men visst är de skönt ibland :-)


fina fynd

Idag har vi varit på hedlandet tillsammans med Malin. Hon hämtade oss efter frukost, skönt att komma iväg lite spontant när man annars bara tänkt sitta hemma.
Hittade en jätte fin turkos kruka, den fick stå nere i hallen. Även Selma fick sig en grå kanin, den gjorde dig bra i hennes hylla i rummet. Vad kul de är när man hittar något som man verkligen tycker om, till ett billigt pris.


ännu ett långt inlägg

Just nu känns de bara som min blogg består av ett långt kvällsinlägg innehållande en lång uppdatering om dagen som gått. De är nu jag hinner blogga, fast de var väl att ta i men ibland har man annat för sig helt enkelt.
Så vi kör väl på i samma spår.
Imorse har vi haft besök av Selmas farmor som har varit och hälsat på i huvudstaden, så innan hon åkte tillbaka till Norrland så kom hon över på en brunch. Solen hittade hit ett par timmar, så vi passade på att sitta ute på altanen.
När hon åkt, så satte vi oss i bilen och åkte in till Södertälje. Nu var de dags att barnsäkra hemmet i form av att sätta upp en grind i trappan. Selma tar sig numera fram både genom att hasa/ åla på golvet, rullar runt med en väldans fart samt springer omkring i sin gåstol. Så en grind är (snart) installerad i vår trapp. Ett par skruvar som behövdes komponeras med och ska inhandlas imorgon. Även en fåtölj fick följa med hem, mamma ska få den gamla som stått nere i hallen. Blev jätte bra med den nya, även om de inte är helt klart än. Någon tavla ska upp, samt en lampa på väggen. Jag gör om stup i kvarten, känns de som. Chrille blir smått tokig men är ändå snäll och borrar och spikar. De blir alltid snett när jag ska göra de själv, jag är väldigt impulsiv och vill ha upp sakerna NU helst igår. Har dock lärt mig att vänta in honom, de lönar sig alltid i slutändan.

Selma somnade rekord tidigt ikväll. Rakt upp och ner med kläderna på. Jag hade precis spolat upp ett bad till henne och när de var dags att bada, så sov hon gott.
Så de ska bli kul att se när jag får stiga upp imorgon, jag som annars är bortskämd med sovmornar till 8.30 eller senare.

Hur som, de var lite från oss idag. Ska försöka få ihop lite fler inlägg, som jag brukar så slipper de bara bli en lång text.

Här är två bilder från dagen. Selma är glad över sin nya babblar-docka som hennes farmor hade med sig idag.


en dag med min mamma

Vilken lång, men bra dag jag haft.
Klockan ringde strax efter sju imorse. Då var de dags att göra sig i ordning. Nån timma senare befann jag mig hos mamma och vi åkte sen upp mot Ikea. Där åt vi frukost och shoppade lite. När vi var klara så åkte vi vidare upp mot Stockholm.
Har haft en hel mysig dag med mamma i huvudstaden. Vi har gått i affärer, ätit lunch och fikat.
Jag kom hem med nya jeans och en mascara, dessa två saker är (enligt mig) så tråkiga köp. Exakt samma svarta jeans jag haft tidigare, detta blev mitt tredje par. Men dom är så sköna och sitter bra. De känns skönt att ha ett nytt par i garderoben. Även en tunika, klänning och solglasögon fick följa med hem. Dessa saker tackar jag min snälla mamma för. Inte en ända sak till Selma, de hör inte till vanligheterna men nu var de jag som fick uppdatera min garderob.
Vi skulle avsluta vår shoppingtur med att promenera genom halva stan för att besöka svenskt tenn butiken, jag skulle köpa mig en bricka. Åtta minuter sent kom vi då de iprincip stängde butiken framför ögonen på oss. Hela 45 minuters promenad hade vi tillbaka till bilen, sådär lagom taggade efter att ha gått i ballerina skor i Xantal timmar och fötterna började säga ifrån, men de gick ingen större nöd på oss ändå. Brickan beställdes i bilen på väg hem, så snart är den här.
Väl hemma så blev de tacos till middag och mys med Selma. Hon har lärt sig att åla sig fram så de är full fart på henne här hemma nu. Torsten är jätte rolig enligt henne och hon var så nöjd när hon tog sig hela vägen fram till honom på golvet, för att sedan dra honom i svansen. Tur han är så snäll.
Har inte legat på latsidan resten av kvällen, tvärt om. Fick något ryck och började rensa. Först ut var hallen, nu känns den några kvadrat meter större då jackor, skor och halsdukar mm åkte in i garderoben. Att ha vinterkläder framme nu i början på Juli känns inte så aktuellt.
Efter de tog jag tag i köket, gjorde plats i köksskåpen för nappflaskor, välling burk mm som tidigare stått framme. Nu är de så gott som tomma köksbänkar och de är både skönare för ögat och lättare att hålla rent.
Nu gick luften ur mig. Dags att ta en dusch och sen sova. Hoppas ni haft en bra lördag :-)

Tror denna kommer göra sig bra i vårt hel vita kök, behövs en färgklick.


Trosa stadslopp & vaccin

Hallå där mitt i natten.

Idag har vi gått in i en ny månad och välkomnar här med Juli. I och med ny månad innebär de även att Selma blir en månad äldre. Så idag är hon hela 9 månader gammal. Ida konstaterade att hon nu funnits lika länge utanför min mage, som i. Dock har dessa nio månader gått betydligt fortare om man jämnför mot en hel graviditet.

Idag har Chrille jobbat hela dagen. Vi har bara varit hemma och tagit de lugnt hela förmiddagen. Jag satte mig vid symaskinen och lagade ett par byxor samt ett par shorts, får de hur länge de håller men vill ge dom en chans till.
Vi har även gjort ett besök på BVC. De var dags för Selma att ta sitt vaccin inför resan. Inte ett ljud och inte en min, så duktig. Passade även på att väga och mäta. Nu är hon 73 cm lång och väger 8,3 kg.
När vi var hemma igen så kom Ida, Malin och Maria över. Vi åkte ganska omgående till Trosa för att titta på stadsloppet och heja på Jim som sprang. Chrille mötte sen upp oss, då han åkte raka vägen från jobbet.
Efter Jim sprungit så satte vi oss ner på en uteservering. Barnen var uppe hela kvällen, Selma somnade på två röda efter att ha startat bilen vid 00 tiden. De fanns alltså för mycket roligt att titta på idag så hon hade helt enkelt inte tid att sova. Hon fick även sitta på Chrilles axlar, så hon var lite i himmelriket och blicken flackade fram och tillbaka.

Nu är de dags att sova här. Jag ska ställa klockan för att gå upp tidigt imorgon då jag och mamma ska ha en heldag. Bara hon och jag.

Godnatt.