min fina ballerina

Åh vad många fina bilder jag fick på min tjej. De var svårt att välja, vill framkalla alla och pryda väggarna med.


framkalla

Hemmet är typ upp och ner. Tvätt överallt, diskbänken är full med disk, tvättkorgar fulla, en nedervåning som behöver dammsugas, sängar som behöver bäddas osv. Och här sitter jag ute på altanen, i solen medan Selma sover middag i vagen.
De andra kan vänta en stund till, jag ska bara samla lite energi till att ta tag i det.
Borde väl sätta fart nu, medan hon ändå sover. Men ibland o r k a r man bara inte.
Istället har vi spenderat förmiddagen med att ta foton. Selma ställde såklart upp som modell i nya kjolen. Bilderna är beställda från smartphoto och på lördag ska jag med mamma till Stockholm, så innan dess svänger vi förbi Ikea för att handla ramar.
Jag är halv trött på inredningen nere i hallen. Så har faktiskt sålt av en del saker jag inte vill ha kvar, både för att göra plats för de nya samt att de är bättre för plånboken.

Min lilla prinsessa som blir hela nio månader imorgon. Ett år efter sommaren, jisses. Vart tar tiden vägen?


dagens middag

Efter att ha ätit snabbmakaroner och köttbullar till middag två dagar i rad, så smakade dagens måltid lite extra bra.
Kryddiga köttfärsbiffar men massa örter, färskpotatisen från landet och lite ajvar till de.


smultron på strå

Idag fick Selma smaka smultron för första gången. Dom var så pass mogna så hon mosade de dom i händerna sen in i munnen. Smultronen gick ner om man säger så :-)


från jord till bord

Nu har vår potatis kommit upp, den ska provsmakas till kvällens middag. Även persiljan och dillen är från vårt lilla land.

Även de färska örterna kom till användning idag på omeletten till frukost. De gäller ju att faktiskt äta av de ätbara sakerna och inte bara ha de som prydnad.


skön start på dagen

Efter frukost tog vi oss en promenad tillsammans med Ida och Malin. Skönt att komma ut. Jag har blivit alldeles för dålig på att promenera, för nån månad sen eller två gick vi långa promenader var och varannan dag.
När de är svårt att ta sig ut, så är de tur vi har vänner att gå med. Går aldrig själv.


tack för idag

Då var vi precis hemkomna från en heldag tillsammans med våra goa mammor och barn. Vi satt ute hos Sanne och fikade och de blev en hel del skratt.

Elton sov gott i vagnen medan vi skulle ta de obligatoriska bilderna.


sover gott

Hörde en liten tjej jollra från sitt rum idag, dags att stiga upp. Tittade på klockan och den visade 9.30. Man tackar!
Nu har drygt två veckor gått sen hon började sova i eget rum och de har gått hur bra som helst, jag får sova mer och hon vaknar mindre. Vet inte hur de kommer sig men sängen får väl högsta betyg, för vi har inte ändrat på matrutinerna men ändå vaknar hon inte och vill äta på nätterna. Nån enstaka gång har jag tagit till flaskan, men då har hon knappt ätit. Kanske haft en mardröm, vad vet jag.
Nu har vi precis ätit frukost här hemma. Tiden börjar rinna iväg, dags att göra sig ordning. Snart kommer Ida och Lucas för att hämta upp oss. Idag ska vi till Brunnsäng för att hälsa på Sanne och Sigge samt möta upp de andra tjejerna och pojkarna för en liten date.


Mysbelysning

Här ute sitter jag och myser. Idag fick en ljusslinga följa med hem från handlingen. Trodde först det skulle bli "juligt" med en slinga runt balkongräcket men tvärt om, de blev bara mysigt. Som jag skrivit innan så ser de så trevligt ut när man kollar ut genom vardagsrumsfönstret numera och belysningen blev pricken över i:t.


besök & storhandling

Just nu sitter vi i bilen på väg hem från Nyköping, där vi just storhandlat.
Selma får vanligtvis alltid sitta i babyskyddet kopplat på vagnen när vi handlar men idag fick hon sitta i kundvagnen en stund. De var ju såklart mycket roligare, men hon får vänta lite till då hon är lite liten än.

Tidigare idag har mormor och morfar varit över och fikat med oss. Jag hjälpte morfar med att skaffa Facebook, så söt.


mamma på besök

Idag har mamma varit över på besök, med sig hade hon en stor Ullared påse full med saker till både Selma och mig. Jag fick Bla fyra nya bh-ar och lyckan är total. Jag har alltid haft bh-problem men dessa är både sköna och passade bra.
Selma fick kläder, böcker och leksaker. Rena rama julafton.
Utom det, så slängde jag ihop en paj imorse. Orkade verkligen inte gå till affären i regnet och kylen ekade nästan tom. Fick dock ihop en paj med ost, broccoli och soltorkade tomater samt en sallad till de och de blev faktiskt väldigt gott.


två favorit bilder

Avrundar kvällen med att publicera två bilder jag missade igår, bara för att dom är så fina <3


balkong fix

Hallå där!

Idag var vi uppe med tuppen här hemma. Innan jag gick och la mig igår såg jag att jag fått ett mejl från plantagen om att dom skulle rea ut en soffa med tillhörande bord jag sneglat på tidigare.
Så när Chrilles klocka ringde imorse så hade vi hela 15min på oss att packa skötväska och klä på oss för att sen sätta oss i bilen samtidigt som Chrille skulle till jobbet.
En timma tidiga var vi tills dom öppnade så det blev en frukost i bilen i form av en bulle och yoghurt. Även Selma fick frukost i bilen och vi var framme lagom tills dom öppnade. Det var vi och alla pensionärer som hängde på låset sådär dagen efter midsommar. Bilden packades full med utemöblerna samt blommor och växter.
Väl hemma skulle detta monteras och Malin kom över för att hjälpa till. Vi höll på hur länge som helst med att få ihop soffan, Chrille fick dock skruva fast de sista envisa skruvarna innan allt var klart.
Vi hämtade honom sen från jobbet när han slutat och sen dess har vi myst ute på balkongen alla tre. Det blev verkligen så bra här ute. En plats vi tidigare alldrig tidigare utnyttjat men kommer garanterat att göra. Sitter just nu här ute och bloggar med tända ljus medans de andra gått och lagt sig. Det blev som ett extra rum och det ser bra mycket trevligare ut från vardagsrummets håll, när man tittar ut gemom fönstet än vad de gjorde tidigare.


midsommar 2016 🌸

Nu är vi hemma efter en lugn midsommarafton hemma hos Maria och Matte som vi även firads tillsammans med Ida, Jim och Lucas. 
Vi spelade kubb, åt god mat och fikade med jordgubbstårta. Precis lagom när man firar första året med barn och dessutom är tjejerna gravida. Nu är de dags för oss att sova, Chrille ska upp och jobba imorognbitti. 
Hoppas ni haft en bra dag. Här kommer massa bilder från vår :-) 
























klassiskt midsommarväder


Hej du tråkiga midsommarväder! 
Idag liksom igår skiner solen och imorgon ska de såklart regna. Jag har gått in varje dag denna vecka för att kolla om vädret ändrat sig, men nu har jag tappat förhoppningarna och vi är inställda på en blöt midsommar. Men men de blir bra ändå säg. Tror dock vi hoppar den där picnicken på midsommarängen.
Idag har iaf jag och Ida handlat allt iför morgondagen. Köttet läggs på marinad ikväll och blommor är inhandlade så vi kan göra morgondagens kransar, såklart ska Selma också ha en. 
Nu ska vi snart göra oss ordning här hemma för att sen åka hem till Chrilles pappa på middag. 

elefanter små

Det är inte de lättaste att få till en bra bild på ett fönster när ljuset ligger på. 
Men här har vi våra nya lampskärmar som jag hämtade på posten idag. Jag älskar dom! 
De är "såklart" finare i verkligheten. De gjorde sig bra med mörka skärmar med mönster hos oss, då vi tidigare bara hade vita. Så de behövdes något mer ögonfallande. 





svalka av sig





Chrille hämtade oss hos Lina idag efter han slutat jobbet. 
När vi kom hem och jag plockade upp Selma ur bilbarnstolen så var hon plaskblöt så vi tappade upp vatten i poolen så hon fick svalka av sig. 
Vi har ätit middag och sitter nu kvar ute på altanen med ett glas rosé och Chrille en öl. Hans helg börjar nu, då han är ledig i två dagar och jobbar helgen. Jag har sagt de förut men säger de igen, nu längtar jag verkligen tills Chrille går på semester men de är inte lång tid kvar. 

mysig dag

En dag hemma hos Lina och kompisen Ella :-) 







like a princess

Innan jag lägger ner telefonen för ikväll måste jag visa denna underbara kjol som kom med posten idag. En riktig ballerinakjol med massa tyll. 
Bara så fin att ha hängandes på en galge som dekoration i hennes rum. Tills den dagen hon kommer kunna använda den, kanske på hennes ettårskalas. 




dagen som gått

Hej bloggen! 

Dagen har gått i ett och det är även snart dags för mig att sova, men först uppdatera er och kika igenom telefonen inann de är dags att lägga huvudet på kudden. 

Imorse tog vi sovmorgon här hemma. Chrille bar in Selma som låg vaken i sin säng in till mig innan han åkte och jobbade imorse. Hon valde att somna om, så vi gick inte upp förns 9.30. Så skönt och så mysig att hon somnade om tätt intill mig.
Efter frukost fick vi besök av Anna, Alva och Noel. Vi spenderade hela dagen i lekparken där hade vi med oss lite picknick, när vi var nöjda gick vi hem till oss och lekte en stund inann dom åkte hemåt. 

Chrille kom strax där efter. Han hade varit och shoppat hyllor, krukor och örter som vi fixade med på altanen. 
Stackaren fick ta kort på alla konsoler han hittade innan han fick ett godkännande och kunde betala i kassan. Men skam den som ger sig. Hem kom han med konsoler som egentligen var något helt annat men så bra de blev. Hyllplanen målade jag sen i samma färg som huset och sen sattes dom upp på väggen. Bild kommer imorgon. 
Malin kom även över ikväll och gjorde oss sällskap. Selma somnade tidigt och vi satt ute med tända ljus, en skål chips och bara umgicks fram tills nu iprincip. Jag älskar varma kvällar som dessa. Att kunna sitta ute och umgås istället för att spendera kvällen framför tvn, de är guld värt. 




ett blandat inlägg




Imorgon kommer Anna och barnen över, så jag slängde ihop ett gäng chokladbollar redan nu. Även för jag var så sötsugen och vi inte hade något gott hemma. En snabb fika ute på altanen blev de iaf. Chrille var otaggad då han tröck halva smeten och blev illamående när de väl var dags att fika, hehe. 
På bilden ovan kan ni också se mitt citronträd, har tre citroner påväg och de ska bli spännande att se om de blir gula snart. Ni kan även se lite av spottarna som åkte ner i trallen igår. Blir jätte mysigt att tända när de väl blir mörkt ute. 

Annars så har dagen varit lugn. Vi har gjort barnmat för veckan som kommer och städat lite, i vanlig ordning. Jag och Selma har badat och snart är de dags att göra kväll. 

utrustad för sol



Denna Uv dräkt, solkeps och solskyddsfaktor fick Selma av sin mormor förra veckan. 
Hoppas dock kunna få använda de även här i Sverige snart. Juni månad börjar lida mot sitt slut och veckan ser ut att bjuda på mestadels regn. Men men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge som man brukar säga! 

suprice


Söndag och babyshower för Ida stod på schemat. Jims syster Emelie är också gravid så hans andra systrar hade styrt babyshower för både Ida och Emelie idag. Två flugor i en smäll!
Mammorna fick öppna presenter, vi lekte lekar och fikade. Precis de som hör en babyshower till, jätte mysigt. 

När jag var hemma så har vi fått hjälp med utebelysningen av min pappa, även lillebror var över på en fika. 
Nu är ny lampa på väggen samt spottar i trädäcket på plats. Nu väntar vi bara på att de ska bli lite mörkt så man ser ordentligt. 

dagens höjdpunkt

Och så chekar vi ut för idag. Selma sover i sitt rum igen och jag tror jag kan vänja mig vid detta ändå (såklart) men bara för nån dag sen så kändes de inte bra alls. 
Idag har vi som jag skrev i tidigare inlägg inte gjort mycket alls. Bara fixat lite hemma och tittat på en film. Dagens höjdpunkt var middagen. Chrille gjorde egen teriyakisås fast denna gång med kyckling. Till de blev det ris och en chilisallad med massa lime i, toppat med seasam frön. Detta är nog min nya favoriträtt, så gott var de. 


första natten


Första natten i eget rum gick hur bra som helst. Hon sov hela natten och vaknade förns vid åtta tiden imorse. Då hämtade jag henne och la henne mellan oss. Vi somnade om en stund innan vi gick upp och åt frukost. 
Vaggan får stå kvar en liten stund till sen plockas den ner. Vår vagga kan man ta bort delar på för att sen göra om till en liten soffa. Så den kommer till användningen ändå. 

Här och nu så plockar vi hemma. Vädret  bjuder på regn så vi har inte gjort många knop idag. Hela familjen somnade på soffan i förmiddags, sen dess har vi varit på affären och handlade till kvällens middag. En tvätt är igång och jag ska snart bädda rent. Mycket mer händer inte idag. Men de är skönt med såna här dagar ibland också :-) 

sova eget rum

Hej på er. 

Hela dagen har vi spenderat hos Ida och Jim tillsammans med Malin. Grabbarna kollade fotboll, så därför sågs vi tidigt. Vi blev sen bjudna på god mat. 

Nu ligger vi i sängen och Selma i sin för första gången. 
Vi bestämde oss ikväll att låta henne sova i eget rum för första gången. Inte för att jag egentligen vill utan för att hon inte sover så bra i sin vagga längre. Hon har snart växt ut den. Hon vill gärna vända på sig och de har hon inte direkt möjlighet till i vaggan, då den är så smal. Hon har blivit rörlig i sömnen så både armar och ben slår i kanterna titt som tätt. 
Hon äter knappt på nätterna längre och hon är bara en vägg ifrån. Så det är ju värt att testa. Men tror denna mamma kommer springa in ett par gånger inatt och kolla läget, eller så sover jag som en stock. De visar sig. Godnatt :-) 

min lilla, stora tjej. 

nybakat



När man kommer hem från affären och möts av doften av nybakta kanelbullar. Tänk om de alltid kunde lukta såhär gott hemma. Smaka gott, de gjorde dom också. 

systuga


Idag har jag haft systuga här hemma. Hann precis klart inann undertråden tog slut. Vet inte hur man spolar, så får fortsätta sen. Var inte igår man hade syslöjd precis. Lagade iaf byxor, har ett par kvar. Jag vägrar att slänga mina favorit jeans, har lämnat in dom till skräddaren två gånger innan, men lagningen bara spricker. Nu testar jag själv, tredjegången gillt. Då förstår ni hur mycket jag älskar dom. Svarta, enkla men sköna.  
Tacksam över att jag har en sysmakin, fick denna av mamma för ett tag sen. Känns som att den kommer att komma mer till användning i framtiden när de är dags att laga trasiga barnkläder. 

en seg torsdag

Regnet slår ner utanför förnstret. Jag har fortfarande pyjamasen på. Tråkigt att vädret bjuder på regn hela helgen när Chrille precis kommit hem från jobbet och gått på helg. 
Aja, de är inge synd om oss men hade varit trevligt att kunna spendera dagarna utomhus :-) 



trött tjej

Godkväll. 

Resten av ligan sover (som vanligt) och jag ligger vaken (som vanligt). 
Idag var jag hemma vid 20 efter frisörbesöket, hade inte ätit något sen frukost och var jätte hungrig. Möts av ett bord uppdukat med nygräddade pannkakor, grädde, sylt och färska bär. Vilken lycka. Jag hade sagt till Chrille att jag var så sugen på just pannkakor här om dagen, då blir man glad. 
Håret blev föresten fint, nu är de ljust och fräsch. 
Resten av kvällen har vi (läs jag) tittat på film. Fastade framför en riktig tjejfilm som gick på tv ikväll, Chrille var mindre intresserad. Han gick och la sig och tog Selma med sig. Hon låg mest och drog honom i håret och var inte sådär jätte sugen på att sova så jag hämtade upp henne. Ner med henne i gå-stolen och efter si sådär fem minuter så blev hon mindre aktiv och somnade helt enkelt. Rakt upp och ner, utan flaska eller napp. Då är hon trött. Huvudet åkte åt alla håll och kanter. Ner i tutan och på alla knappar så de både plingade och blinkade men hon sov som en stock. Skrattade lite för mig själv. 



födelsedag & frisörbesök


En välbehövlig vila efter dagens pollen attack. Jag blir så trött av att all pollen och av att nysa. 

Imorse har vi ätit frukost och fikat hemma mos Malin som fyller år. Grattis igen vår bästa nanny som vi också kallar henne. 

Om en timma sitter jag i bilen påväg till frissan. Ska bli så härligt att få bli lite ompysslad och fin i håret :-) 

lite nytt till oss båda

Idag gjorde jag och Ida ett spontanbesök till Södertälje. Vi kände väl för att gå i butiker helt enkelt och hoppade på tolv tåget. Vi började med att luncha sen gick vi in i hela tre affärer, haha. Dock hann vi spendera ungefär fem timmar på stan, vet inte hur vi lyckades då vi bara besökte tre affärer innan vi tog tåget hem igen. 
Jag köpte mig en byxdress, en solhatt och ett nagellack. En riktig strand outfit som åker ner i resväskan. Selma fick en klänning, en likadan fast annat mönster fick hon här om dagen. Tycker dom var så söta. 






dagen som gått

Hallå där! 

Ännu en mammaledig-dag har passerat, haha. Livet är bra härligt just nu och jag njuter för fullt. 

Efter frukost tog jag, Ida och Malin en promenad till affären. Där hittade jag ett citonträd samt en chiliplanta till ett riktigt pang-pris. Chrille blev nog gladast, han älskar att odla och plantera allt som går att äta. Här hemma odlas de allt från potatis till persilja i landet. 

Förmiddagen spenderades sen hos Maria, vi hade med oss en massa jorggubbar som vi fikade på. 

Senare idag kom Malin, Ida och killarna över på middag. Vi delade sen upp oss, vi tjejer satt kvar ute på altanen, fikade och snackade skit. Killarna satt bänkade framför fotbollen med en öl. 

Nu ska jag ta en dusch och sen är de dags att sova. 


brunch & födelsedagsfika

Imorse var mamma över på brunch. Vi fick tre timmar tillsammans ute på altanen innan hon skulle iväg på sitt och jag på mitt. Malin fyller år nästa vecka och hade födelsedagsfika idag. Så vi har hängt där hela dagen. När alla gäster gått hem så tog jag och Malin en promenad till affären, nu är vi hemma och jag har en fryspizza i ugnen. Blev en sen middag idag. Snart kommer Chrille hem och jobbhelgen är slut och den har gått väldigt fort :-) 






en dag i Trosa

En mysig förmiddag med Ida, Malin och barnen i Trosa. Åt langos även denna marknad, de är ju så gott. 
Även en klänning lyckades man komma hem med, kul med något nytt att packa ner i resväskan. 





nästan för fint för att äta


Ja ni ser ju själva. Ett riktigt konstvärk. Nu är man lagom mätt efter att ha ätit ett berg av sushi. Han är ju helt enkelt grym den där Jim, även kallad Sushiman.  

helgen som kommer

Och så ligger vi nerbäddade i sängen och fotbollen är på. Jag tittar såklart inte då de är de tråkigaste som finns. Borde sova, helt slut efter dagen. 

Helgen som kommer är fullbokad med roliga saker. Chrille jobbar men vi har som sagt fullt upp. Imorogn bär de av till Trosa för att gå på marknad med Malin, Ida och Lucas. På kvällen är vi bjudna på middag hos Ida och Jim. Inte vilken middag som helst, de bjuds på sushi. Ni som känner till Jims sushi vet att den är helt magisk. Han gör riktiga konstverk. 
På söndag så blir de födelsedagsfika hos Malin som fyller år nästa vecka och innan dess kommer mamma över en stund och hälsar på oss. Så de går ingen nöd på oss med andra ord. 
Gillar att ha planerade helger då Chrille jobbar. Inte för att jag har några problem med att bara vara hemma, men de är kul när de hänger något då han jobbar långa pass. 




Inget vidare strandväder idag inte, så Selma utforskar sina nya strandlekdaker i vardagsrummet istället. 

middags tips!

Istället för den traditionella köttfärs tacosen testade vi idag en ny variant med kyckling. Vi tärnade kycklingfilé, tillsatte en påse med nån kryddmix som vi hittade på tacohyllan, på med olja sen in i ugnen. Detta måste ni testa, krispigt på utsidan och saftigt på insidan. Super gott! 



parasoll på plats

Hej på er! 

Dagen började väl sådär, vi hade tid hos bilverkstaden. Tur i oturen så blev kalaset bra mycket billigare än vad de hade kunnat blivit. Så de är jag väldigt tacksam för, annars är de väl ingen höjdare när just bilen behöver lagas. 

Vi har även hunnit med ett Ikea besök. Hade kollat hemsidan innan vi åkte upp och dom hade ett parasoll. Ett vitt, i rätt mått. Det var taget så vi gjorde Ikea snabbare än snabbast. En ny barnmatstol och lite välbehövliga saker fick också följa med hem. 
Vår stokke stol må vara snygg men vad bra Ikeas är med brickan framför. Tanken är dock att ha den ute på altanen, för att slippa bära den andra stolen upp och ner men Ikeas stol kanske får stanna uppe ändå. 
På tal om altanen så blev de jätte bra med parasollet, även ljusslingan åkte upp på väggen. Nu blev de mer ombonat vid matbordet. 
Ännu ett par små saker kvar innan vi är helt klara men visst är de stor skillnad sen vi flyttade hit för snart ett år sen. 
Bläddrade faktiskt igenom visnings broschyren, man glömmer faktiskt vad mycket vi hunnit gjort och hur de såg ut förra sommaren. 






egen rygga

Idag har vi varit ute på språng hela dagen. Mötte upp Chrille med tåget då han slutade tidigt och gav oss iväg för att leta parasoll, tyvärr så kom vi hem utan. Har ännu inte hittat något som passar med våra mått, men vi fortsätter leta. Hem kom vi istället med lite annat karaffs, som en blombräda till Selmas rum. Jag har inte velat ha någon där tidigare men efter att ha sett så fina krukor på Hemköp så var jag tvungen att slå till. Haha. 

Denna söta lilla ryggsäck beställde jag igår och den kom idag. Det kallar jag snabb leverans :-) 



sommarlista

Dina planer för sommaren: Som jag nämnde i något inlägg nedan, så reser vi till Kreta i början av augusti. Vi ska även bila upp till Norrland, för att hälsa på Chrilles släkt. Vi pratar även lite löst om att besöka Gröna Lund och hitta på andra dags utflykter. Jag är sugen på att gå på Skansen.

Sen får vi inte glömma att bara vara hemma och ta det lugnt. Att njuta av vår  lilla baksida och första sommaren i radhuset som en liten familj. 

Bästa sommarstället? Kan inte nämna något specifikt ställe, så får väl säga: någonstans nära havet. 

Här badar du helst? Utomlands. Helt klart. Jag är en riktig badkruka, tyvärr. 

Hur länge ska du vara ledig? Denna sommar har jag ju en ovanligt lång semester i form av en föräldrarledighet och planen är att vara hemma tills nästa sommar. Kommer att vara hemma tills Selma blir 1 år och 10 månader gammal. 


Vad ser du mest fram emot? Dagar tillsammans med min familj, att få skapa fina sommarminnen tillsammans med dom. 

Vad kommer du köpa inför sommaren?Imorgon ska vi shoppa parasoll till altan,  förhoppningsvis om vi hittar något som passar. Selma ska få en Uv dräckt och mamman ska bli sommarfin i håret, bokade en tid hos frissan idag. Nästa onsdag är det dags att bli ljusare i håret. 

Bästa sommardoften? Lukten av en grill och nyklippt gräs, även om de sistnämnda får mig att klia i näsan så luktar det ändå så mycket sommar. 

Hur kommer du att minnas sommaren 2016 i höst? Som den bästa någonsin. Min första sommar med min dotter, det slår allt. 


Lite tidsfördriv såhär mitt i natten. Selma somnade för en timma sen. Alltså 23.30. Rekord länge för hennes del och alldeles för sent för övrigt. Hon har varit jätte glad och pigg ikväll men somnade tillslut i min famn. La sen ifrån mig henne mellan oss. Så inatt får hon sova mellan oss, det var inte igår. Även första gången hon ligger mellan oss en natt utan sitt babynest. Tänkte lyfta över henne till sin vagga men tror jag struntar i de. Så mysigt att snooza lite bebis. 

Sov gott! 

godkväll

Vi kom precis in från en kort kvällspromenad runt kvarteret. Nu är alla buskar vattnade och vi har slagit oss ner i soffan och inväntar både finalen av Sveriges yngsta mästerkock samt solsidan avsnitt som börjar på 4an när som helst. 


vitt

Idag fick jag äntligen tummen ur. Alla fönsterkarmar och balkongdörr har månats om i vardagsrummet. Vilken skillnad det blev. Nu är de vitt och inte sådär gul dassigt som de var tidigare. Vi har haft färgen hemma ett tag, men ingen som orkat ta tag i den tråkiga sysslan.
Det tog mig lite över två timmar att måla två varv runt alla fönster. Selma har lekt oavbrutet med sina bollar och varit nöjd brevid mig, de tackar jag för. Nu sover hon i min famn och jag vilar mig i soffan och väntar på att färgen ska torka, sen är det bara att hänga tillbaka gardinerna med mera. 


längtan

Och så ligger vi i nerbäddade i sängen och ska strax sova. Kikar bara in här en snabbis. 
Idag har vi som sagt rensat ogräs och täckt resterande ytor med markmull och matta. Nu hoppas vi som sagt på att ogräset ska hålla sig borta. Planterade även några blommor i rabatten så nu ser det betydligt trevligare ut än innan. 
Förövrigt så längtar jag tills Chrille går på semester, de har känts som semester nu under helgen och han har varit långledig. Dock är det ett par veckor kvar, då han har sen semester i år. Men vi har ju vår resa att se fram emot, utom Kreta så ska vi även besöka hans mamma och moster i Norrland under ett par dagar. Så vi kommer att ta bilen upp, så vi kan stanna på vägen om vi vill. Det är vad vi har planerat hittills. Nu svävar inlägget iväg, ska göra som Selma nu- sova. Så godnatt :-) 

Vi kanske har lite gröna fingar, trotts allt. 

glad unge

Lyckan som uppstår när pappa kommer hem med 100 små plastbollar. 
Oj, vad jag kommer att få plocka dessa bollar men det viktigaste är att barnet är nöjt... :-) 






Hej föresten! 

När Chrille kommer hem och öppnar dörren säger han att det luktar gott. Hemmet luktar skurmedel och då kan ni gissa ut vad jag har roat mig med idag. Det har storstädats, nu är jag klar och det känns jätte skönt. 
Vi har redan börjat med maten, tidig middag idag då båda är hungriga redan nu. Chrille gör även barnmat till Selma, resten av dagen ska vi rensa ogräs i rabatten och täcka marken med marknät och barkmull så vi slipper fortsätta att rensa. Så kul är det inte, haha. 

trötta familjen

Däckade i soffan redan vid 19, Selma likaså. Efter nån timma tog jag äntligen tag i saken och gick ner och la oss. Hatar egentligen när man somnar på soffan, de finns typ inget jobbigare än att behöva ta tag i tandborstningen med mera efter. Nu ska jag lägga ner mobilen och somna om, lämnar hemmet i ett mindre kaos för första gången innan läggdags. Ser annars till att maskinen är plockad, att det är rent i köket och att alla leksaker med mera är undanplockade i vardagsrummet och så vidare. Det blir lixom mycket trelivagre att vakna upp till ett fint hem. Men idag struntade vi i allt, de går faktiskt att ta det imorgon också. Godnatt så länge :-) 


Nybadad tjej tidigare idag! 

nationaldagen

Måndag och Sveriges nationaldag, som vi har spenderat den på bästa vis. Packade picknick väskan när vi vaknade och fyllde bilden och styrde mot Nykvarn. Där mötte vi upp familj och vänner på alcrofältet för att spela brännboll. 
När vi kom hem så badade Chrille och Selma i poolen. Finns det hjärterum, så finns det stjärterum. 




söndagsmiddag



Och så har även denna dag bara swichat förbi. 
Vi har haft Chrilles pappa och fru som sagt varit över på middag. Vi grillade fläskfilé och åt potatissallad, en riktig sommarmiddag. Dock så var det rätt kallt att sitta ute och äta idag. Den riktiga sommarvärmen som vi haft i helgen har vi ju inte haft idag. Fast de har varit mer behagligt ute. 
Nu ska vi snart krypa upp i soffan och sen kolla på Beck som börjar på tv. 

min lilla gubbe

Igår hade Selma på sig denna lilla byxdress, tycker att jordgubbar är det sötaste mönstret på en liten tjej att ha på sig på sommaren. 


besök

God morgon söndag! 

Vilken helg vi haft och den är inte slut än. I fredags när Chrille var påväg hem från en (sovande) jobbnatt så plockade han med sig Emma på vägen hit. Vi åkte ganska direkt till stranden, vårt första besök för i år. Senare på eftermiddagen kom även Fredrik över efter jobbet. 
Vi grillade och åt jätte gott, drack gott gjorde vi också. När Selma somnat så spelade vi kubb och satt ute och pratade inpå småtimmarna. Emma och Fredrik valde att sova över och inte ta sista tåget hem, så trevligt hade vi. Kom i säng sent så gårdagen var seg men mysig den med. 
Vi gick igenom marknaden som var här i Gnesta, åt langos och strosade runt hela förmiddagen innan vi tände grillen igen och åt hamburgare till middag. Jag och Emma bakade chokladbollar som vi fikade med efteråt och strax där efter åkte dom hem. Två heldagar tillsammans blev de, lite spontant och väldigt trevligt. 
Vi somnade strax innan 22 igår, allihopa och det behövdes. Nu ska vi upp och äta frukost och de är dags att kicka igång även denna dag. 
Chrilles pappa med fru kommer över och hälsar på idag, så ska ta mig en sväng med dammsugaren och så vidare. 

Blev väldigt lite fotade dagarna som gått, så samlade ihop de få jag tagit. 


lördag

Dåligt med uppdatering i bloggen känner jag så slänger bara in ett hej så skriver jag mer sen :-) 


dagen

Ännu en härlig sommardag har passerat och jag har utnyttjat den till max. 
Jag och Selma startade dagen med att hon fick ta ett bad i poolen. När det var dags att sovamiddag så passade jag på att ligga ute i solen. Malin kom förbi strax där på och hon hade med sig frukt, glass och smörgås till lunch. 
Vi kunde sitta ute och sola hela dagen, Selma varvade med att sova i skuggan eller sitta i poolen och plaska. 
När vi var lagom mätta på solen tog vi en promenad och vidare hem till henne. Där bjöds de på tacopaj till middag tillsammans med Chris. 
Efter maten mötte vi upp Ida och vi handlade med oss fika sen gick vi tillbaka till oss. När Selma hade somnat så satt vi ute på altan, med tända ljus och hade en super mysig tjejkväll och pratade om allt. Dom åkte hem för en halvtimma sen och jag ligger nu i sängen, nyduschad och kliar på alla nya myggbett. Men de hör väl till. 
Den här duschen har jag väntat på hela dagen. Nyduschad och en renbäddad säng med sommartäcken på, tror jag kommer sova gott inatt, fast än Chrille jobbar natt. Selma sover gott bredvid mig. Ända gången hon inte ligger i vaggan är när han jobbar natt. Tomt i en stor säng och mysigt att ha henne så nära. 




 

BVC


Kom precis hem från en svettig promenad från BVC och tillbaka. Nu väger hon åtta kilo och och är 69 cm lång. Åtta månader och åtta kilo ren kärlek. 

1a juni


Äntligen är vi inne i juni månad. Nu har vi (enligt mig) de tre bästa månaderna på året framför oss. Sommar! Hoppas också att vädret håller i sig så vi får massa fina dagar på stranden. 

Idag är det också Selmas åtta månaders dag. Åtta månader. Stora tjejen :-)