en dag med mormor

(null)

(null)

(null)

Båda barnen sover sen en timma tillbaka. Egentiden dessa kvällar Chrille jobbar natt, är extra viktig. Så nu var de skönt att slå sig ner i soffan och bara slö surfa på telefonen och titta på tv.
Idag var mamma över och hälsade på ett par timmar. Vi åt lunch, lekte med barnen och snackade skit. Lika mysigt som vanligt att träffa min mamma! 

Vagnen fick föresten högsta betyg av båda barnen. Vilma somnade och Selma satt i den och tittade på film tidigare idag. 
Här gör sig färgen sig mer rättvist än original bilden från nätet. Jag tycker den är jätte fin, tur Chrille inte bryr sig. Trodde han skulle protestera och rösta på en svart! 

(null)

(null)

(null)

(null)


ner med julgranen

(null)

Vad skönt de var att ta ner granen som tidigare stod där 👆🏻 
Lika mycket som jag älskar att ta fram den, älskar jag att ta ner den. 
Lite annat julpynt åkte också ner idag, dock får stjärnorna i fönsterna samt utebelysningen sitta kvar ett tag till. 

Idag åkte vi som sagt och handlade, precis som många andra. Folk armbågade sig lite fram bland hyllorna. Alla skulle såklart nyårs shoppa. 
Vi har annars bara tagit de lugnt hemma, ätit fredags tacosen, kollat på film och jag åkte till posten och hämtade lego förvaringen jag bloggade om tidigare. Allt fick precis plats i lådorna. 
Nej, nu är de dags för oss att sova. 
Imorgon är jag själv med tjejerna hela dagen lång, Chrille jobbar nämligen heldag plus natten. Som tur är kommer mamma över och sällskapar en stund. 

Godnatt på er :-) 


en liten uppdatering

(null)
Hej på er! 

Kände att de kanske var dags att uppdatera bloggen fast än jag inte har något speciellt att skriva. 
Idag har vi bara varit hemma och lekt på barnens rum. Igår tog vi oss äntligen ut på en lång promenad. Så skönt att få röra på sig efter all julmat. Hade hoppats på att komma ut idag igen men de har regnat till och från hela dagen så vi höll oss inne istället. 

Imorgon är Chrille ledig. Då är de dags att åka och handla lite mat. Kylen har äntligen rensats ut efter all julmat, rester efter en julafton hemma är sådär. Chrille skulle kunna äta julmat året om men för mig räcker de på själva julafton. 

Igår kom föresten tjejernas nya vagn på posten. En julklapp från mamma, till Vilma. En önskeklapp från mig, så mamman blev nog gladare än vad bebisen blev, hehe. 
I sommar när man ska på utflyter, stranden  och när vi åker till Kroatien känns de inte värt att släpa runt på vår stora dubbelvagn vi har idag. Så denna blir perfekt. Selma kommer säker att gå mer än att vilja sitta i vagnen men då är de skönt att hon ändå har möjlighet att kunna sitta när benen blir trötta och vi slipper köra runt på en varsinn sulky.
De blev iaf denna från jollyroom och hittills efter att ha provkört den i vardagsrummet så gillar jag den skarpt! 

Den rosa färgen är dovare (gammelrosa) och finare i verkligheten än på bild måste jag säga, så de var ett plus. 

(null)


mellandags rea

Vilken lugn och skön kväll. Precis vad jag hade hoppats på!
Selma somnade på soffan innan klockan hann bli 19.00 (minns inte sist de hände). 
Sådär lagom bra slockade hon rakt upp och ner med oborstade tänder och vi hade precis knaprat lite på pepparkakshuset innan de åkte i soporna. 
Vilma sover också gott och jag njuter faktiskt av "ensamheten" framför sällskapsresan samtidigt som ja slösurfar lite och spanar in mellandagarean på nätet. 
Klickade precis hem lego förvaringslådor. Vi har pratat länge om att köpa dom, men nu slog vi till när de var lite billigare. Selma fick även en stor box med duplo av oss i julklapp så förvaring behövdes faktiskt nu. 

(null)

(null)
Efter filmen så blir de natti natti även för mig. Ser fram emot morgondagen då vi åker hem till mamma och "firar jul" med min familj. Vi hoppar dock julmaten och de röda julkänningarna på barnen. Äter middag tillsammans, umgås och byter någon julklapp.

juldagen

Dagen efter julafton finns de så mycket nya leksaker att leka med här hemma. Roligt tycker Selma! 

Chrille började precis jobbet, han jobbar natten så vi ses inte förns imorgonbitti igen. Hemmet är städat efter gårdagen och en hel del jul är redan undanplockat, skönt. Sån är jag! 
Vi tittar på en ny film Selma fick av tomten igår, Vilma sover i min famn och de är ett skönt lugn här hemma. 
Hoppas kvällen fortsätter såhär, ser fram emot en kväll i soffan framför en bra film och barn som sover gott. Är så trött idag. 

(null)
(null)
(null)
(null)

En tavla åkte upp på väggen i tjejernas rum idag också. 

Julafton

(null)

(null)

(null)

God fortsättning på er och hoppas ni hade en jätte bra julafton! 

Oss gick de ingen nöd på. God mat, massa godis och nöjda barn hela dagen. 
Höjdpunkten var såklart tomten och Selma var inte rädd som ja trodde, utan hon gav tomten en kram. 
Idag blir en lugn dag hemma, jag ska städa bort gårdagen och Selma lär leka med alla julklapparna. De blev dock alldeles för mycket paket till henne, hon tappade intresset efter hälften och ville bara öppna och leka med de hon fått. 
Nu vaknade barnen och Chrille sover än, skönt med sovmorgon idag. Dags att väcka honom dock, upp och äta frukost. 
Ha en jätte bra juldag alla ni :-)  


Uppesittar kväll

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Nu är de jul, här i vårt hus ❤️

dan före dan

Godmogon såhär dagen inann julafton! 

Dagarna har gått i ett nu sen Chrille gick på lite julledigt. Dock varar denna julledighet inte framförallt länge men annat blir de nästa år, med de nya jobbet. 

Här hemma har vi iaf börjat julstöket, Chrille har förberett en del julmat och mer blir de idag. Jag tvättar som jag aldrig gjort annat, har fått nån knäpp och vill tvätta allt jag kommer åt. Mattor, filtar, överkast, plädar, kläder och sängkläder. Allt luktar sköljmedel och de känns så frächt. 
Igår skickade jag även ut Chrille på en lång promenad med barnen på två timmar. Då passade jag på att torka golv och julstäda vidare i lugn och ro med hög musik på. Tänk att man kan uppskatta de såhär på "äldre dar". 
Igår besökte vi även mamma och Tompa, jag och tjejerna medan Chrille var hos en kompis i Tälje och var på grabbkväll. 
Vi hade iaf jätte mysigt. Åt grillat till middag, badade och kollade på filmen The Holiday. Bästa julfilmen enligt mig! 
Selma slog vaknen rekord och blundade inte förns vi hoppade in i bilen vid 00.00 helt galet hur hon orkar? 
Vi hämtade sen Chrille och åkte hem tillsammans. 
Nu är de dags att sätta på min 6e maskin tvätt (om inte mer) på kort tid. Sen bör jag vara klar i tvättstugan. 
Ikväll är de dags att spela Bingolotto och de där i vanlig ordning :-) 

Lite "opassande" bilder såhär i juletid. Men igår kom sötaste baddräkterna på posten samt en hatt till Selma. Klart de ska matcha på resan i sommar. Selma invigde sin redan igår i bubblet hos mamma. 

(null)

(null)

 

minus

Idag gick vi hem till Maria igen, jag och Ida. Så skönt att 4/5 barn kunde sova middag samtidigt så fick vi äta och fika i lugn och ro. Jag är inte bortskämd med att mina barn sover middag samtidigt men de gjorde de i minst en timma. 
Ikväll var de föresten dags för veckans vägning hos viktväktarna. Blev lite snopen när vågen visade -0,9kg. Nästan ett helt kilo, de hade jag inte förväntat mig denna vecka. Nästan ingen motion och har inte varit så jätte duktig men de blev bra resultat ändå. Nu är jag en bra bit på vägen och har gått ner -13.5 kg. 
Idag såg dagens middag ut såhär, god, nyttig och enkel. (null)
Längtar till julafton. Då ska inga points räknas och jag ska äta allt och lite till. Allt godis står bara och väntar på mig i skafferiet. Har gått loss på överdrivet mycket chokladaskar mm. De är ju bara jul en gång om året ;-) 

håller oss inne

Godmorgon på er! 

Eller typ, vi har iaf nyss ätit frukost här hemma. Just nu sitter vi bara och tittar på Pippi filmer. Brasan är tänd och de blir en mysig hemma dag idag. 
Igår var vi ute och försökte ge oss på vår runda men de var så isigt och "buckligt" ute på vägarna så kom knappt fram med vagnen. Istället gick vi hem till Maria tillsammans med Ida. Barnen fick leka av sig och vi snacka skit, de är en bra kombo. 
Så idag försöker vi nog inte ge oss ut igen. Har inte blivit någon form av motion på en vecka dock, känns sådär. 

(null)

(null)

Eucalyptus är inte bara fint utan luktar även så gott! 
Älskar buketter som dessa, som står sig länge. Har även köpt liljor som jag hoppas slå ut lagom till julafton. De känns lyxigt med färska blommor på bordet, synd man inte alltid kunde ha de. 

tredje ljuset tänt

Och så var de tredje advent och en vecka kvar till jul. Ja, december månad har verkligen gått i raketfart. Idag blir även Vilma fyra månader gammal, vart tar tiden vägen? 
Igår hade vi en jätte mysig dag hemma hos mamma och Tomas. Vi bakade lussebullar, åt middag, klädde granen, de badades bubbelbad och fikades. 
Idag har vi även klätt vår gran, fikat med ännu mer lussebullar, tvättat och fixat här hemma. Nu börjar faktiskt julkänslorna smyga sig på, på riktigt och jag längtar till julafton. Selma med, vi pratar om tomten varje dag här hemma. 

(null)


barnkläder är roligast

Idag hade Lindex 30% på ett helt köp. Jag passade på att köpa nya svarta tights till Selma. Hon har vuxit ut sina och de är något (precis som till än själv) tråkigt att köpa men ett "måste" i garderoben. Till dom blev de även matchande tröja och klänning.  Även ytterligare en väska som blir en julklapp. Hon älskar både katter och väskor så de kändes som en bra kombo.
(null) (null) (null)
(null)
För övrigt så älskar jag Lindex barnkläder, de finns alltid så mycket fint. 
Dessa tights med volanger på knäna har hon även i rosa och grått. De grå har jag dock slarvat bort utan att hunnit använda än, så måste nog rota igenom garderoben en gång till. 

Hoppas ni haft en bra fredag. 
Nu är Chrille påväg hem från jobbet och jag ser fram emot två lediga helger ihop med massa roligt inplanerat :-) 



jul-redo

Jaha då var kylskåpet fullt av julmat. Idag inhandlades nästan allt inför julafton nästa vecka. Allt utom vissa små saker som man behöver köpa närmare inpå. 
Nu kan Chrille börja grava sin lax, rulla sina köttbullar och göra sin egna sill. Ja, han kan göra de han är bäst på, stå i köket! 
I år ska vi fira jul hemma igen, denna gång har vi bjudit över Chrilles familj. Ska bli jätte trevligt, men jag kan ändå inte sluta tänka på att jag kommer att sakna mamma. Haha, 27 år gammal (shit vad gammal jag är) och ska fira min första jul utan mamma, tror jag överlever dock. 
Ja, så nästa vecka kan vi börja julstöka på riktigt här hemma. Granen ska även upp i helgen, hoppas vi får lite mer julfeeling då. För nu tycker jag bara tiden går så fort. Redan julafton om drygt en vecka som sagt men de känns inte så. Men nu är vi redo för jul iaf, både med mat, godis, lussebullar i frysen och alla julklappar är inhandlade och inslagna. Så ingen julstress kommer drabba oss iaf. 
I måndags skickade vi föresten årets julkort, valde ut några av bilderna nedan. Hur söta får man va? Värdens sötaste tomtegummor. 

(null)


värt att fira

Idag är de snöblandat rengn utanför fönstret. Jag som hade sett fram emot att gå ut och gå, men vi håller oss hemma istället. 
Just nu hänger vi på tjejernas rum. Efter vi lekt så gav jag Selma paddan och hon sitter i sängen och tittar på bollibompa, Vilma ligger brevid och äter på sina händer så hon nästan kräks (inte hungrig). Ja, mer än så händer inte här hemma just nu. Har egentligen massa tråkiga måsten men de tar jag sen. 

(null)

Igår var de lucia och en bra sådan. Inte för att jag hade någon lucia feeling utan för att Chrille skrev på sitt nya anställningsbevis, jag fick bra resultat på kvällens viktväktarvägning och vi firade på kvällen med massa gott. 
Ja, enligt VV ska man inte fira i form av sånt man stoppar i munnen men de var precis de vi gjorde. Skagen toast, godis och chips. Så gott de var men ändå inte värt. Jaja, nya tag idag igen. Mitt första fusk på drygt tre månader så man är väl inte mer än mänsklig. 
Vågen visade igår iaf -1.5 kg de är jag super nöjd med på en vecka. Totalt -12.6 kilo hittills. 
Chrille då? Jo, han ska börja jobba här i Gnesta som handläggare på kommunhuset, ett stenkast från oss. Står man på balkongen ser vi hans nya jobb. 
Jobbet innebär endast måndag- fredag och vi (han) slipper varannan helg och även jobbnatten varannan vecka försvinner så de känns jätte skönt. Visst har han varannan vecka ett super skönt schema på hans jobb nu, då han slutar (som idag) redan vid 13.00 men i långa loppet så är de ändå de lediga helgerna man vill åt. Att han jobbar nära innebär även att jag kan ha tillgång till bilen på dagarna också om vi vill åka iväg nångång och han slipper pendla samt att en förälder har nära barnen den dagen de börjar förskola. Ja, win win helt enklet. Nej, nu är de dags för lunch :-) 


första snögubben

Ännu en dag ute i snön. Att köra ett barn i dubbelvagn och ett i pulka är dock inget att rekommendera, haha. Men fram kom vi tillslut till affären. Vidare hem till Ida, lite spontant. Älskar att man bor så nära. Gick förbi och sa hej sen stannade vi en tag och barnen fick leka. Hem och duschade båda barnen och nu sitter jag i soffan och kollar bachelor. 
Chrille jobbar natt så ikväll saknar vi honom. Dock är både nätter och jobbhelger snart över för honom, mer om de sen. Nu börjar promgramet igen ;-) 

Selma var väldigt nöjd och stolt över sin första snögubbe! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


se upp i backen

Yes äntligen ordentligt med snö! 
De ville vi ju inte missa så vi kom nyss in från en förmiddag i pulkabacken med Ida, Maria och barnen. Selma ville bara åka hela tiden. Hann knappt ner för backen inann hon sa "mamma meeer" igen. Tillslut fick jag locka upp henne i vagnen. Blev ju helt slut av att gå upp och ner för backarna. 

(null)

Hoppas snön är här för att stanna en stund men de tror jag ju tyvärr inte. Vi får nog en grön jul, igen. 

godmorgon

Andra ljuset tänt och frukosten är uppäten. Snart är de dags för den dagliga promenaden, sen ska vi på Agnes 3 års kalas. 

(null)

Ha en fin andra advent alla ni! 

lördag

(null)

Hur mysigt var de inte att vakna upp bredvid dessa två imorse? 
Så gosigt att Selma har krypit upp och lagt sig  tätt intill Vilma också. 

Den här dagen har faktiskt gått väldigt fort. Började med att jag fick sovmorgon, tur mina barn gillar att sova. 
Vi tog oss sen ut på en två timmars lång promenad med Ida. Vi avslutade sen med ett besök i lekparken där vi hade med oss lite fika. Senare kom Malin över, med sig hade hon sushi som vi åt till middag. 
Nu är Chrille hemma från jobbet och vi överväger om man ska kolla en (jul) film eller sova. Är jätte trött ikväll samtidigt som de känns tråkigt att lägga sig tidigt en lördagkväll. Vi har föresten börjat titta lite julfilmer nu för att komma i julstämning. Redan andra advent imorgon och bara två veckor kvar till julafton, fort går de! 

(null)

(null)


fredagsfika, promenad och ett bad

Skön start på dagen. 
Jag gjorde vagnen till enkel och tog mig med Vilma ut på en timmas promenad. Chrille och Selma stannade hemma och bakade kakor som vi fikade på när vi kom hem igen. 
Nu ligger jag i badet, detta är egentid delux för mig. Älskar att ligga i badet, badar minst en timma. Passar på nu när Chrille har en jobbhelg framför sig. 
Ikväll är de föresten idol final, så vi byter ut taco köttfärsen mot kyckling fajhitas och sitter sen bänkade framför tvn. Håller tummarna för Chris men gillar även Hanna, så egentligen kvittar de. Värdiga vinnare båda två i mina ögon. 

(null)

(null)

(null)

Selma och Chrille hade bakat för goda cola snittar med saffran i. De slank ner alldeles för många i den här "viktväktar kroppen" tur de är vägning på onsdagar, skämt och sido. 
I onsdags fick jag föresten inget toppen resultat (för den intresserade) -0.3 kg visade vågen. Men ett minus är alltid ett minus och totalt -11.2 kg sen start, så jag fortsätter kämpa på mot mitt mål. "Bara" -13.8 kg kvar för att vara exakt. 

mom life

Hej på er! 

Idag var Chrille ledig och de hade jag glömt bort, så de var en bra överaskning. 
Efter frukost fick jag vara själv på nedervåningen, inte för att slappa utan för att städa. Men vet ni, de var så skönt. Att få tvätta, vika in ren tvätt, dammsuga, dammtorka och bäddarent. Utan att få bli störd, de är underbart. De tog mig dryga timman medan de med båda barnen hade tagit mig hela dagen. 

Igår var föresten Vimlas feber redan borta, så skönt att de inte var långvarigt.
Idag hade jag förhoppningar om att få gå ut i snön, premiäråka pulka för Selmas del för i år men den har redan töat bort. Så tråkigt, de var  så mysigt när de var vitt på backen. 

Föresten så var dessa tre väskor alldeles för tråkiga enligt Chrille, att ge i julklapp så de står redan framme i tjejernas rum. De där djurhuvudet, vad de nu är...? En ren? Hur som, köpte jag när vi var i Tälje för nån helg sen. Båda sakerna gjorde sig bra i barnrummet. Tänk att när man tror man är helt klar, så dyker de ändå upp något nytt som gör de ännu bättre. 

(null)

(null)

(null)


natti

Idag räknade jag nästan ner minuterna tills Chrille skulle komma hem från jobbet, tur han slutade tidigt. Hemma själv med två barn, var av en sjuk är sådär. Nu håller vi tummarna på att de förblir såhär och att inte Selma också åker på de. 
Så fort Chrille kom innanför dörren så tog jag med mig Vilma ner till sängen, där somnade vi båda två. Välbehövligt. Kom upp dryga två timmar senare och middagen var serverad. Efter de ville jag till affären och fick sällskap av Ida, vi tog även en sväng och gick en promenad på en timma. Så himla skönt att få komma ut efter en heldag i soffan och i sängen. Frisk luft och alldeles frostigt ute. Vilma uppskattade det nog också eftesom hon sov i vagnen i över tre timmar. 
Nu är de dags att få lite sömn igen, godnatt! 

(null)

En av de mysigaste stunderna som finns. Gäller att ta vara på de också, för dom blir ju bara större och dessa stunder färre. 

febern har hittat hit

Idag blir de, till skillnad från igår, en lugn dag hemma. När de var dags att plocka upp en hungrig bebis ur vaggan tidigt imorse (att sova i vaggan funkar föresten riktigt bra nu) så var hon glödhet. Av med pyjamas, i med alvedon och så fick vi gå upp på övervåningen för att inte väcka de andra. Så idag är jag ganska trött efter att ha vart vaken sen 05. 
Film efter film spelas här hemma, tur att Chrille snart är hemma från jobbet så kan han roa Selma lite. 
Igår där emot så kickade vi igång dagen med att gå milen, vidare till öppna förskolan och jag hoppade sen på spinningcykeln efter middagen. Älskar såna dagar med massa motion. 
Dagens to to, blir eventuellt att ta mig till affären. Behöver köpa frimärken. Snart ska årets julkort postas och jag har paket som väntar. 
Mina black friday fynd gick såklart till Selma, hehe. Hon tycker de är kul med väskor så hittade en liten Pippi väska och tre små väskor i papp som blir lika roliga att lägga saker i, så som de blir en fin detalj i barnrummet. 
Även en regnbågskudde från Hm blev de, fast den har inte kommit fram än. 

(null)

(null)

(null)

Väskorna blir de sista julklapparna till Selma, sen är vi klara. Började i tid så de känns skönt att de är helt klart nu :-) 

halleluja

(null)

Det är så mycket svårare att få en tvååring att le än en bebis vill jag lova! 

Godkväll på er! 
Lördagkväll redan, typiskt att de lediga helgerna ska gå så fort. Inte är den över än men nästan. 
Igår hade vi en toppen fredag. Vi började dagen med massa julbak. Både pepparkakshus och lussebullar blev de här hemma. Senare kom Ida med familj över på middag och lite "första december mys". Vi drack glögg, fikade med bullarna, pepparkakor, ost och skumtomtar. 
Idag kom Emma och Fredrik över på samma fika. Så i helgen har de fikats på helt enklet. 
Just nu sitter vi och tittar på Så mycket bättre, sen ska jag sova. Är jätte trött idag, konstigt nog. Jag hade ju min första riktigt bra natt på 3,5 månad. Vet ni? Vilma sov i sin vagga, halleluja moment. 
De var skönt att få sova sådär djupt, som man annars inte kan göra med en bebis sovandes tätt intill. Är såklart så försiktigt när vi samsover (livrädd för att typ rulla över henne) så ibland känns de som att man bara blundar. Hur som, inatt somnade hon i vaggan och vaknade första gången 5.30 alltså sex timmar senare. Så himla skönt :-) 
Imorgon tänkte vi gå på julmarknad i Trosa tillsammans med min familj. Efter de är de dags för barnkalas, så morgondagen är fullspäckad. 

(null)