đŸ˜·

Hej tisdag! 


HĂ€r ligger jag med magknip och en vĂ€rmekudde över magen. Tömde magen tidigare idag, alltsĂ„ med hjĂ€lp av en spya. Eller flera. De tog lixom inte slut. Nu Ă€r jag öm över magen och vill bara dra tĂ€cket över huvudet och de Ă€r precis vad jag gör ocksĂ„. Chrille som lagat sĂ„ god mat och köpt hem semlor men de lockar inte. 
Tidigare idag har jag och Selma tagit ett bad och sen sovit. Hon sov i 2,5 timma och jag minst en timma. SÄ trött nuförtiden sÄ dÄ passar jag pÄ att vila med Selma och inte göra massa annat.


helgen

God morgon! 


De hör inte till vanligheterna att de ekar tomt hĂ€r inne i tvĂ„ dagar, men har haft fullt upp. De hör heller inte till vanligheterna att man vaknar innan barnet men sĂ„ kan de gĂ„ nĂ€r man somnar sĂ„ tidigt numera. 

Och sĂ„ var de mĂ„ndag igen och helgen Ă€r förbi, men de har varit en bra helg. Framförallt lördagen. Dock blev den inte som vi först planerade, men den blev minst lika bra för de. 
Vi lĂ€mnade Selma hos mormor och morfar pĂ„ förmiddagen. Sen Ă„kte vi till stan dĂ€r jag hade ett frisörbesök som vĂ€ntade. 
Tre timmar senare sĂ„ blev jag klar. HĂ„ret kapades en decimeter och kĂ€nslan över att fĂ„ hela hĂ„ret slingat Ă€r sĂ„ skönt, kĂ€nner mig jĂ€tte frĂ€ch i hĂ„ret nu. 
Sen var preggot trött och Chrille var inte sen med att nappa pĂ„ min ide. Vi bestĂ€llde hem massa smĂ„ libanesrĂ€tter frĂ„n Miramar och Ă„kte hem. Hade en jĂ€tte mysig kvĂ€ll, bara han och jag. 
IgĂ„r hade man dock hoppats pĂ„ sovmorgon, nĂ€r vi Ă€ndĂ„ hade barnvakt. Dock sĂ„ fick jag stĂ€lla klockan. Hade fĂ„tt ett jobbpass sĂ„ igĂ„r var jag pĂ„ jobbet mellan 10-17. Hoppas pĂ„ att fĂ„ jobba nĂ„n helg dĂ„ och dĂ„ nu innan nĂ€sta barn kommer. 
Efter jobbet sĂ„ plockade Chrille mig som var hos sin pappa, vi Ă„kte sen dit för att Ă€ta middag och kom hem lagom tills de var dags att lĂ€gga sig i sĂ€ngen. 

MĂ„ste sĂ€ga att jag inte Ă€r van med att vara borta frĂ„n Selma sĂ„hĂ€r mycket. Detta Ă€r de lĂ€ngsta hittills. Har saknat henne hela tiden samtidigt som de var skönt med egentid. Dock slĂ„r inget den kĂ€nslan nĂ€r vi hĂ€mtade henne hos mamma igĂ„r, hon sken upp som en sol och sprang mot oss och kramade oss. Blev sĂ„ varm i hjĂ€rtat. 

DĂ„ligt med bilder under helgen men hĂ€r Ă€r vĂ„r mat i lördags, hade inte tackat nej till detta idag igen. 


"jag Àr en tjejpappa"

FredagkvĂ€ll och vi har precis Ă€tit middag. Idag blev de kött, hasselbackspotatis och grönpepparsĂ„s. SĂ„ gott de Ă€r. 

Snart Ă„ker glassen fram men de blir nĂ€r Selma somnat. 
Den hĂ€r dagen gick jĂ€tte fort. Vi var och handlade och de tog hela dagen. Fyllde nĂ€stan tvĂ„ vagnar. Japp, vi har börjat handla med tvĂ„ kundvagnar haha. KĂ€nns som familjen annorlunda som Ă€r ute och storhandlar, men sĂ„ var de bara vi. 
Blev Ă€ven lite Mio shopping, fick en generös kupong hĂ€r om dagen som jag ville utnyttja. De blev en stor hĂ€rlig badrumsmatta till lilla toan och nya handdukar. En filt som jag inte kunde motstĂ„ till bebisen, tĂ€nkte att den skulle bli fin i liggdelen med den grĂ„ sufletten, he he he. Chrille ville att vi skulle köpa kudden ocksĂ„ sĂ„ den fĂ„r vĂ€l ligga i vaggan sen. SĂ„ nu Ă€r alltsĂ„ bebisens första saker inhandlade :-) 
Föresten sĂ„ fanns filt och kudde Ă€ven i rosa som han först tyckte vi skulle ta. Han Ă€r stensĂ€ker pĂ„ att de Ă€r en lillasyster. Lika sĂ€ker som han var att Selma var just Selma. Han sĂ€ger att han Ă€r en tjejpappa. FĂ„r se om hans magkĂ€nsla har rĂ€tt Ă€ven denna gĂ„ng. 


nya vagnen

God morgon! 


Idag vaknade jag upp med en "yes" kĂ€nsla. Detta var 4e natten utan vĂ€lling. HĂ„ller tummarna pĂ„ att hon Ă€r klar med sin vĂ€lling- period pĂ„ nĂ€tterna och att detta inte Ă€r nĂ„got undantag. 

Nu ska vi snart ivĂ€g och storhandla, men vĂ€ntar en stund sĂ„ klockan hinner bli lite mer sĂ„ hon kan sova i bilen. SĂ„ de inte blir som sist dĂ„ hon sov i kundvagnen pĂ„ affĂ€ren, finns inte plats för sĂ„ mycket mat dĂ„. Och vagnen slĂ€par vi inte med oss nu nĂ€r hon Ă€r stor och sitter i kundvagnen. PĂ„tal om barnvagn sĂ„ tĂ€nkte jag visa er vĂ„r nya vagn. Körde den ute igĂ„r och jag Ă€r helnöjd. Köpte den begagnad men den Ă€r som ny. Inte en skrĂ„ma i chassit, inga solblekta tyger och den rullar som pĂ„ rĂ€ls. 
IgĂ„r satte jag Ă€ven pĂ„ de nya handstags/ bumper skydden. De Ă€r bugaboos uppgraderade skydd vilket innebĂ€r att jag klippte bort de gamla skydden i skumgummi. De var lagom lĂ€skigt att "klippa sönder vagnen" men som tur var blev de riktigt bra med de nya. KĂ€nns mycket frĂ€schare och lĂ€tt att torka av. 
Nu har jag vagnen i "mono" lĂ€ge dvs att de Ă€r en enkelvagn med en korg pĂ„ sidan. NĂ€r syskon kommer sĂ„ tar vi bort korgen och lĂ€gger till en liggdel sĂ„ blir vagnen i "duo" lĂ€ge. Även en sittdel finns nĂ€r de Ă€r dags för de. KĂ€nns sĂ„ skönt att denna stora utgift Ă€r klar inför bebis ankomst. Nu ska vi köpa till adapter för bilbarnstol, regnskydd (vill ha ett till som vi redan har) sulfett och liggdelslock i grĂ„tt. Men de Ă€r ingen stress utan kan ta de framöver, vilket kĂ€nns skönt. 



nedrÀkning

Juste idag Ă€r de den 23/2 vilket innebĂ€r att de Ă€r exakt en mĂ„nad kvar till vĂ„rt UL den 23/3. LĂ€ngtar sĂ„ mycket! 

TĂ€nk att fĂ„ uppleva de igen, de var de bĂ€sta med hela graviditeten. Även om vi redan varit pĂ„ kub och dĂ€r med fĂ„tt se den lilla sĂ„ Ă€r de Ă€nnu hĂ€ftigare med ett UL, dĂ„ gĂ„r man igenom alla kroppsdelar noggrant och man fĂ„r Ă€ven reda pĂ„ barnets kön. Och sĂ„klart kolla sĂ„ allt ser bra ut. Ja, de ska helt enkel bli lika hĂ€ftigt Ă€ven denna gĂ„ng. Och Ă€ven denna gĂ„ng ska vi sĂ„klart ta en runda pĂ„ stan efter för att köpa bebisens första (egna) plagg. Även de en speciell kĂ€nsla :-) 


Hej

Idag var Lucas hos oss i dĂ„ Ida behövde lite hjĂ€lp. Inget oss emot, sĂ„ kul att se vĂ„ra "stor barn" tillsammans. 

Malin kom ocksÄ över och vi gav oss ganska snabbt ut pÄ en promenad sÄ de fick sova middag. Vi mötte upp Maria och vi stannade pÄ cafet och alla tre barn sov ute medan vi passade pÄ att Àta lunch och fika.
SĂ„ de blev en mysig förmiddag och sen kom Chrille hem. Vi promenerade ner till centrum igen, dĂ„ jag hade paket pĂ„ posten att hĂ€mta. Nu Ă€r alla tillbehör pĂ„ plats pĂ„ vagnen och den hĂ€r mamman Ă€r super nöjd. Visar bilder imorgon :-) 
Nu kollar vi Pippi men ska snart stĂ€nga av och göra kvĂ€ll. InvĂ€nta Mandelmans och kolla i sĂ€ngen. NĂ„gon mer som Ă€r sĂ„ld pĂ„ de programmet? SĂ„ mysiga! 


nÀr man gör ett fynd

En dag med sol utanför fönstret. HĂ€rligt! 

Just nu ligger vi och drar oss i sĂ€ngen och ska snart upp och Ă€ta frukost. De Ă€r ju bara sĂ„ mysig att just ligga och dra sig, de tycker bĂ„de jag och S. 
GĂ„rkvĂ€llen blev lite annat Ă€n vi Ă€r vana vid. Efter att vĂ„ra köpare av vagnen varit hĂ€r och köpt vagnen sĂ„ var de vĂ„r tur att sĂ€tta oss i bilen och köpa nĂ„got. Jag hade sett en annons pĂ„ en Facebook sida och jag var bara tvungen att Ă„ka in till SödertĂ€lje och köpa den. De var en bildvd med tvĂ„ skĂ€rmar, vi har kollat pĂ„ en sĂ„n och tĂ€nkt köpa en till fjĂ€llenresan för att underlĂ€tta lite för hela familjen dĂ„ Selma inte gillar att Ă„ka bil. Ynka 100kr fick jag köpa den för och den kostar betydligt mer i butik, den fungerar perfekt och jag Ă€r sĂ„ glad för att jag hann först pĂ„ annonsen dĂ„ de var flera intresserade. Eftersom klockan blev sĂ„ mycket sĂ„ hann vi inte med nĂ„n middag hemma, sĂ„ vid 19.30 dĂ„ Selma vanligtvis brukar nattas sitter vi pĂ„ McDonalds och Selma fĂ„r sin första happy meal. Som hon njöt! Hon i stort sĂ€tt lensade den dĂ€r boxen! 

IgĂ„r kom nya hĂ€ngselbyxorna, dom passade perfekt. Hon satte Ă€ven pĂ„ sig pappas mössa för att höja upp sin outfit en aning. SĂ„ söt. 


ny gravidvecka & vagntillbehör

Fick precis en notis frĂ„n min gravid app att jag nu befinner mig i vecka 16. De Ă€r ingen myt att de gĂ„r fortare med barn nummer tvĂ„. 

HĂ€r hemma yr snön utanför fönstret och vi har inga planer pĂ„ att gĂ„ ut idag. Chrille slutar nu jobbet och kommer snart hem. Imorgon jobbar han bara till 13 sen tar han helg. De ser vi fram emot nu efter ett par intensiva jobbdagar och vi knappt sett varandra. 

Vi vaknade föresten precis upp frĂ„n en middagsvila bĂ„da tvĂ„. Eftersom mitt vardagsrum Ă€r fullt med vagnar (kĂ€nns de som) sĂ„ stoppade jag ner Selma i en och körde henne över tröskeln tills hon somnade. Jag sjĂ€lv var sĂ„ trött sĂ„ jag ville verkligen sova sĂ„ dĂ€rför testade jag den metoden och de funkade bra. Idag kommer en köpare och vi blir av med britax vagnen sen ska den nya ut i förrĂ„det. Just nu Ă€r de som sagt vagnar och dess tillbehör överallt. 
Och pĂ„ tal om tillbehör sĂ„ har jag en suflett och handtagsskydd pĂ„vĂ€g hem till mig. 
TĂ€nkte pimpa den nya vagnen lite med handtagsskydd i "skinn" och en grĂ„ suflett istĂ€llet för svarta. Suflett till bebisen köper jag sen, tyvĂ€rr kostar de skjortan sĂ„ de köpet spar jag tills de nĂ€rmar sig :-) 


kvÀll

Nu sover barnet och de ska bli helt underbart att fĂ„ ta en dusch och sen krypa ner i sĂ€ngen tillsammans med min godispĂ„se. Chrille jobbar natt och jag har sett fram emot en tidig kvĂ€ll med mitt godis i sĂ€ngen framför tvn. Dock blev den inte sĂ„ tidig dĂ„ Selma kröp ner frĂ„n sĂ€ngen och sprang in i rummet och började leka istĂ€llet för att sova. 


Idag har vi inte gjort mycket alls, kom ut en svĂ€ng och fick lite luft. Selma lekte en hel del med sina klossar. Hon Ă€lskar att stapla dom pĂ„ vandra och hon Ă€r riktigt duktig pĂ„ de ocksĂ„ 💙


I Selmas rum

Även jag blev chokad nĂ€r man drog upp rullgardinen imorse. Massor med snö hade kommit under natten, tyvĂ€rr. 

HĂ€r om dagen fick man vĂ„rkĂ€nslor, men som sagt. SĂ„hĂ€r Ă€r de varje Ă„r men de Ă€r lika surt för de nĂ€r man lĂ€ngtar efter varmare tider. Jag hade Ă€ven sett fram emot en promenad med nya vagnen, men den provkördes nĂ„tt varv i vardagsrummet och fick godkĂ€nt dĂ„ Selma somnade pĂ„ tvĂ„ röda och sover Ă€n. 
DĂ„ passade jag pĂ„ att stĂ€da i hennes rum och fota lite. För ett par dagar sen sĂ„ möblerade vi om lite och köpte bord och stolar, som jag tĂ€nkte visa er. 
Även svamp lampan Ă€r ny och ger ifrĂ„n sig ett jĂ€tte mysigt sken som vi nu anvĂ€nder som nattlampa. Jag Ă€lskar den! 

Och nej, sĂ„dĂ€r fint Ă€r de som sagt inte i hennes rum numera dĂ„ golvet vanligtvis Ă€r tĂ€ckt med massa leksaker. MĂ„ste sĂ€ga att jag saknade tiden dĂ„ allt var pĂ„ sin plats, haha. Nu ska alla lĂ„dor och skĂ„p öppnas och allt ska fram. IgĂ„r barnsĂ€kraste Chrille en lĂ„da dĂ€r vi har filmer, tack och lov. Plockade filmer hela tiden. SĂ„ nu har man en sak mindre att plocka, he he. 



Barnenshus, bio & ny vagn

Full fart hela dagen sĂ„ slĂ€nger in ett inlĂ€gg nu inann de Ă€r dags att sova och kors i taket jag Ă€r vaken och klockan Ă€r snart mitt i natten. 

Idag har de varit en bra dag pĂ„ mĂ„nga sĂ€tt och vis. 
Vi startade dagen med en promenad tillsammans med Maria och Molly. Mötte sen upp Jessica och barnen och vidare mot barnenshus. DĂ€r lektes de, sjöng och fikades med smörgĂ„s i vanlig ordning. Idag upptĂ€ckte vi dock ett pysselrum dĂ€r man kunde rita, pĂ€rla, mĂ„la ja precis allt. Tror dock förĂ€ldrarna hade de roligare dĂ€r inne Ă€n barnen. Även Chrille tittade förbi efter jobbet och sen Ă„kte vi hem. 
LĂ€mnade sen hemmet och plockade upp Jessica och Malin och vidare mot Solna för att köpa vagn. Japp, idag blev vi med dubbelvagn och jag Ă€r sĂ„ nöjd. Den Ă€r verkligen sĂ„ fin. Sen var de gasen i botten vidare mot heron för att hinna fĂ„ nĂ„got i magen innan vi satte oss ner till bion. Vi sĂ„g som sagt Fifty shades darker och jag gillade verkligen filmen. BortsĂ€tt frĂ„n att man ibland önska man hade med sig skĂ€mskudden. Kom pĂ„ mig sjĂ€lv hets Ă€ta mina popcorn nĂ€r scenerna blev "för heta" och dĂ€r av hittade man popcorn i bh-n nĂ€r man kom hem. Haha typiskt mig. 

Natti! 


trött pÄ att vara trött

Och sÄ ligger man nedbÀddad i sÀngen 20.30 och de Àr inget undantag, kanske till och med sent för att vara jag just nu.

Om de Ă€r nĂ„got jag stör mig pĂ„ under graviditeten sĂ„ Ă€r de att jag Ă€r sĂ„ fruktansvĂ€rt trött om kvĂ€llarna. Jag kan bara inte hĂ„lla mig vaken. Jag kan titta pĂ„ favorit program men somnar Ă€ndĂ„. Jag Ă€ter jĂ€rntabletter för dĂ„ligt jĂ€rnvĂ€rde sen nĂ„n vecka tillbaka men tycker inte jag mĂ€rker nĂ„n direkt skillnad? 
Hur som helst tycker jag de Ă€r trĂ„kigt att vara sĂ„hĂ€r kvĂ€llstrött. 
Imorgon ska jag dessutom pĂ„ bio och jag hoppas filmen Ă€r tillrĂ€ckligt bra sĂ„ man hĂ„ller sig vaken. Mysigt iaf med bio, ska upp till Heron med Malin och Jessica och se fifty shades darker. Ser fram emot egentid och en stor lĂ„da med popcorn. 

DĂ„ var de vĂ€l dags att sova dĂ„. Godnatt! 



en söndag med mamma

Ännu en mysig söndag med mamma över pĂ„ besök. Promenad och lek hemma i vanlig ordning samt en fika/ lunch pĂ„ vĂ„rt cafĂ© i centrum. 

Chrille jobbar ett par timmar till och vi ska fixa nĂ„n form av middag och slappa i soffan resten av dagen. 

Fick ett mejl om att de var sista dagen med 10% rabatt samt fri frakt hos hm. Har haft dessa hĂ€ngselbyxor i varukorgen bra lĂ€nge och nu var de dags att slĂ„ till. Om de Ă€r nĂ„got som Ă€r sĂ„ gulligt pĂ„ smĂ„ barn sĂ„ Ă€r de just hĂ€ngselbyxa/ klĂ€nning framförallt i jeans. 



Lördag

Idag har vi haft Alexandra och Jolie över pĂ„ besök. Vi började med att Ă€ta lunch, sen gick vi ut för att ta en promenad till lekparken för att sen besöka badhuset. VĂ€dret bjöd pĂ„ massa sol sĂ„ vi köpte med oss fika och satt ute och fikade innan vi promenerade mot badhuset. VĂ€l dĂ€r möts vi av en lapp pĂ„ dörren. STÄNGT! Suck. De hade tillfĂ€lligt stĂ€ngt just idag pga diverse orsaker och de var ju typiskt tyckte vi, nĂ€r tjejerna skulle fĂ„ bada. 

Men de gick ingen större nöd pĂ„ dom Ă€ndĂ„, tillbaka till oss igen dĂ€r de fick leka av sig inann de Ă„kte hem igen. 
Nu har jag och Selma Ă€tit middag, hon har fĂ„tt en skĂ„l med vindruvor i soffan framför Bolibompa och nu har hon hĂ€mtat snuttefilten och nappen (nĂ„gon Ă€r trött). Ska bada henne nu och sen kommer hon somna ovaggad. Chrille jobbar och slutar om mindre Ă€n tvĂ„ timmar, denna dag gick fort och dĂ„ gick vi Ă€ndĂ„ upp tidigt. 


nÀr man inte vill gÄ in

Idag blev de en promenad pĂ„ en mil med Chrille. SĂ„ skönt ute, Ă€ven idag. Selma fick leka av sig i lekparken innan hon somnade i vagnen. NĂ€r vi var hemma tog vi med oss lunchen ut pĂ„ baksidan och Ă„t. 


HĂ€rlig fredag! 


barnvagns tankar

HallĂ„! 


Den hĂ€r dagen kom lixom aldrig igĂ„ng. Jag vaknade med huvudvĂ€rk och halsont som sen gett med sig under dagen. 
Selma sov tvĂ„ timmar middag och Ă€ven jag passade pĂ„ att sova en stund bredvid henne. Chrille har varit ledig och vi tĂ€nkte gĂ„ ut till lekparken efter vilan men dĂ„ regande de sĂ„klart och jag mĂ„ste erkĂ€nna att de har vart vĂ€ldigt skönt att bara varit hemma och degat hela dagen. 

Har spenderat en hel den tid med telefonen och mejlat/ svarat pĂ„ sms. Vi beslöt oss för att lĂ€gga ut vĂ„r vagn pĂ„ blocket hĂ€r om dagen och nu har jag fĂ„tt en hel del napp. Har en köpare som kommer pĂ„ Torsdag om allt gĂ„r som de ska. 
Tanken Ă€r att vi ska lĂ„na Idas enkelvagn fram tills vi hittar vĂ„r. Nu tĂ€nker kanske ni att sĂ€lja vagnen i feb och syskon kommer i aug? 
Men dĂ„ resonerade vi som sĂ„ att vi ska köpa en Bugaboo donkey som gĂ„r att göra till enkelvagn (sĂ„ dĂ„ kan Selma anvĂ€nda den inann syskon kommer) samt att varför slita mer pĂ„ vagnen vi har, lika bra att sĂ€lja den medan den Ă€r i sĂ„ pass bra skick innan den blir solblekt eller hjulen mer grustĂ€ta eller chassit fĂ„r en ny repa. 
Hur som, denna gĂ„ng slĂ„r vi inte till pĂ„ en ny vagn. Utan jag hĂ„ller ögonen öppna pĂ„ blocket tills vi hittar en fin begagnad vagn. DĂ„ har vi redan fĂ„tt loss lite pengar för vĂ„r gamla vagn och kanske kan slĂ„ till med detsamma. Typ sĂ„ gĂ„r tankarna nu. 
Detta Àr Àven de enda stora köpet som tillkommer i och med syskon. Allt annat har man redan. Blir de en pojke sÄ kommer han sÄklart inte Àrva alla Selmas klÀder men i de stora hela Àr man nÀstan redo. Babyskydd, babynest, vagga osv finns ju sÄklart sparat som Selma vÀxt ur. SÄ de kÀnns skönt, dÄ enkomin sÄklart inte Àr detsamma som nÀr vi vÀntade Selma dÄ bÄda jobbade.

MĂ„ste sĂ€ga att vi varit vĂ€ldigt nöjda med denna vagn till skillad frĂ„n min Bugaboo CAM jag hade en stund. Den passade inte oss pĂ„ "landet" med dess smĂ„ framhjul. Visst Ă€r de nĂ„got speciellt Ă€ndĂ„ med den första barnvagnen som vi valde med omsorg. Men nu Ă€r de dags för syskonvagn och tyvĂ€rr kan man inte lĂ€gga vagnarna pĂ„ hög. FĂ„r rĂ€cka med en ordentlig och en sulky till sommaren. 


gravid med syskon

Nu sitter vi pĂ„ tĂ„get pĂ„vĂ€g hem till mormor, Selma sover gott i vagnen och jag tĂ€nkte passa pĂ„ att dela med mig av den hĂ€r graviditeten hittills. 


Syskon, klart vi vill ha ett syskon till Selma. VĂ„r tanke var att börja efter Selma fyllt 1 Ă„r sĂ„ kanske de blir trĂ€ff nĂ„n gĂ„ng dĂ€r efter och vi fĂ„r syskon stax innan/ efter hon fyllt 2 Ă„r om allt gĂ„r som de ska. 
Den 8 december sĂ„ plussade jag pĂ„ stickan. Denna gĂ„ng gick de inte att missa att jag var gravid. Hann knappt lĂ€gga ifrĂ„n mig grav testet pĂ„ handfatet innan man anade tvĂ„ tydliga streck. 
Sa ingenting till Chrille om att jag skulle testa mig, men upp kom jag för trappan in i köket dĂ€r han stod och lagade mat och jag slĂ€ngde ur mig "sinnes streck". Han blev överlycklig, precis som förra gĂ„ngen medan Ă€ven jag reagerade pĂ„ samma sĂ€tt som sist. Panik, hög puls blandat med lycka. 
PĂ„ julafton sĂ„ tyckte vi de var passade bra att berĂ€tta för min familj som vi dĂ„ firade jul med. Chrilles familj fick reda pĂ„ de dagen efter nĂ€r dom var över. Och nĂ€rmsta vĂ€nner dĂ€r i krokarna. 
Jobbet ringde jag igĂ„r och berĂ€ttade att jag inte kommer komma tillbaka i augusti som de var planerat. SĂ„ nu kan jag Ă€ven sĂ€ga att nej, Selma kommer inte att börja pĂ„ förskola i höst hon kommer vara hemma med mig och bebisen. NĂ€r hon kommer skolas in, de tar vi dĂ„. De Ă€r sĂ„ pass lĂ„ng tid kvar tills dess. KĂ€nns som ett sjĂ€vklart val för oss och helt underbart att fĂ„ ha henne hemma. Dessutom sĂ„ jobbar Chrille sĂ„ korta dagar/ ledig mycket i veckorna sĂ„ att de hade bara kĂ€nts tokigt att ha henne pĂ„ förskola nĂ€r vi Ă€r tvĂ„ förĂ€ldrar hemma sĂ„ pass mycket. 
Vad mer? TvĂ„ besök hos BM hittills och ett KUB test har vi gjort. KUB gjorde vi inte med Selma men i samband med att vi bor i ny komun och tillhör Sörmland sĂ„ blev vi rekommenderade att göra ett KUB test pĂ„ Nyköpings sjukhus. SĂ„ förra veckan var vi dĂ€r och de var lika underbart att se den hĂ€r lilla pĂ„ skĂ€rmen som de var med första graviditeten. Vi fick bra svar pĂ„ KUB testet och Ă„kte hem med en bra magkĂ€nsla och en UL bild i handen. Nu ser vi fram emot vĂ„rt UL som Ă€r om drygt fem veckor. 
Även denna gĂ„ng kommer vi ta reda pĂ„ barnets kön. Även denna gĂ„ng spelar de sĂ„klart ingen roll vad de blir, bara vi som Ă€r för tok pĂ„ nyfikna och vill veta om de blir en lillebror eller lillasyster, vad tror du? 
Nu befinner jag mig som sagt i vecka 15 och har BF den 15 Augusti. De kommer bli en tung sommar med andra ord, haha.
Under den första grav tiden sĂ„ har jag mĂ„tt riktigt illa, Ă€ven haft ont i fogarna men utöver de sĂ„ ska jag inte klaga. Tiden gĂ„r Ă€ven betydligt mycket fortare nu Ă€n sist, sĂ„klart nĂ€r jag redan har ett barn. 
Jag har aldrig direkt trivts med att vara gravid, men de som jag tycker Ă€r de absolut bĂ€sta (utom att man slipper mens) haha Ă€r denna lĂ€ngtan och förvĂ€ntan. NĂ€r man kan börja boa och förbereda inför den nya familjemedlemmens ankomst. Att fĂ„ plocka fram bebisklĂ€der i minsta storlek och prata namn över matbordet. Fantisera om hur h*n kommer se ut, kommer h*n vara en kopia av Selma eller kommer de inte vara lika alls? Ja, mycket tankar som snurrar emellan Ă„t. 

Nu ska jag hoppa av tĂ„get, men rĂ€kna med fler sĂ„na hĂ€r inlĂ€gg i fortsĂ€ttningen. 



tack

Godmorgon! 


Vill börja med att tacka för alla grattis hĂ€lsningar i gĂ„rdagens inlĂ€gg :-) 

PĂ„ tal om gĂ„rdagen sĂ„ hade vi en mysig dag tillsammans. Chrille skĂ€mde bort oss bĂ„da med lite alla hjĂ€rtans dag prestenter och sen blev jag serverad min favoritrĂ€tt. Semla somnade redan strax efter 19 vilket gjorde att vi hade hela kvĂ€llen för oss sjĂ€lva. Den spenderades i soffan framför en film, tĂ€nda ljus och massa gott. 

Idag ska vi ta tÄget till mormor och hÀlsa pÄ dÀr, jag ska Àven kika efter ett par termobyxor pÄ stan att ha med till fjÀllen. Har inga som passar hÀr hemma, magen kom ju bra mycket tidigare Àn sist sÄ man undrar ju vart detta ska sluta, hehe.
Sen hĂ€mtar Chrille oss efter jobbet, men nu Ă€r de dags för frukost! 



10 Ă„r med dig idag ❀

Åtta utomlandsresor, tre lĂ€genheter, tvĂ„ bilar, ett radhus och ett barn senare. Och sĂ„ mycket, mycket mer dĂ€r emellan har vi hunnit med tillsammans. 10 Ă„r, det Ă€r inte illa pinkat. 


Bara för att de Ă€r alla hjĂ€rtans dag och vĂ„r 10 Ă„rs dag och man blir sĂ„dĂ€r lite extra kĂ€rleksfull sĂ„ har vi Ă€ven en sak att berĂ€tta. Trumvirvel ... 
Selma ska bli storasyster i augusti. Nu Ă€r jag i vecka 15 och vi har varit pĂ„ KUB och allt sĂ„g bra ut, invĂ€ntar UL den 23/3 och vi lĂ€ngtar sĂ„. 
SpĂ€nnande och lĂ€skigt att gĂ„ igenom denna resa igen, men mest kul sĂ„klart och vi Ă€r jĂ€tte glada för de nya lilla livet som vĂ€xer i min mage :-) 

Ha en fortsatt bra alla hjĂ€rtans dag allesammans! 


☀

Underbar dag ute i solen. 

Tanken var att bara gĂ„ till affĂ€ren och tillbaka idag för att handla till kvĂ€llens middag, men istĂ€llet hĂ€ngde vi ute i flera timmar. Vi fick sĂ€llskap av Ida och Maria till affĂ€ren sen mötte vi upp Jessica i lekparken och dĂ€r fick barnen leka av sig. Selma trivdes bra i sandlĂ„dan, sen hĂ€mtade Chrille oss. 


dagen

Ännu en dag med skinande sol och idag var de dessutom rĂ€tt skönt ute, tĂ€nk vad glad man man blir av en blĂ„ himmel. 

Efter en promenad med Ida och Maria sĂ„ gick vi hem till Maria för att Ă€ta lunch. Selma sov middag i 2,5 timma sen fick jag vĂ€cka henne nĂ€r vi skulle in till öppna förskolan. SĂ„ skönt med denna lĂ„nga nap idag, dĂ„ hade jag ingen som protesterade i vagnen under promenaden och hon och de andra barnen sov ute i vagnarna medan vi fick sitta inne och Ă€ta lunch i fred. Bara förĂ€ldrar förstĂ„r den lyckan, haha. 
PĂ„ öppna förskolan blev sĂ„ng, lek och fika. Nu var de lĂ€nge sen vi var dĂ€r och sist uppskattade hon inte sĂ„ngstunden, hon ville inte sitta still utan kröp ivĂ€g. Idag satt hon i mitt knĂ€ och tyckte de var spĂ€nnande. 


brr

Idag var vi i brandalsund tillsammans med Erica, Rasmus och Saga. Tanken var att grilla korv till lunch, fika och sen bara umgÄs. Efter ungefÀr 1,5 timma sÄ packade vi ihop efter korven och Äkte istÀllet hem till dom och fikade. Det var verkligen olidligt kallt ute, tyvÀrr. Trots att solen sken men de var mysigt sÄ lÀnge de varade.

Vi kom hem för ett tag sen och snart Ă€r de dags för middag, bad och allt som hör dĂ€r till. 
Blev en bra söndag med andra ord! 


godmorgon söndag

Idag skiner solen, Ă€ntligen! Och vi ska ut och grilla korv med Erica, Rasmus och deras Saga. Skönt att komma ut och utnyttja dagen. 

GĂ„rdagen spenderades hemma hos Emma. Vi handlade dipp, grönsaker och chips som vi skulle Ă€ta framför mello nĂ€r barnet hade somnat. Bara de att barnet aldrig somnade, suck. Jag kĂ€mpande pĂ„ alldeles för lĂ€nge men tror hon inte kom till ro för att vi inte var hemma. Hur som sĂ„ sommade hon tillslut och jag och Emma mös framför film innan killarna var tillbaka frĂ„n Stockhom. DĂ„ var de nĂ€stan sĂ„ man ville sĂ€tta klĂ€dnypor i ögonlocken för att hĂ„lla sig vaken bakom ratten, men sĂ„klart gick de Ă€ndĂ„ bra att komma hem. Fick sovmorgon till 9.00 idag sĂ„ de tackar vi för. 

IgĂ„r hĂ€mtade vi Ă€ven mat frĂ„n Minako och tog varsinn bentolĂ„da. SĂ„ himla gott! 


nattskrÀck?

Ännu en natt med mardrömmar/ nattskrĂ€ck. Hade precis lagt huvudet pĂ„ kudden iprincip sen började de. HĂ€mtade in henne till oss i hopp om att hon skulle komma till ro. Efter att Chrille sjöng för henne sĂ„ somnade hon om, men vakade lika fort. Man fĂ„r knappt ta i henne, hon Ă€r vaken men Ă€ndĂ„ sover hon och de kĂ€nns inte  

som om hon vill bli tröstad. Samtidigt kĂ€nns de grymt att bara lĂ„ta henne grĂ„ta. Efter en stund sĂ„ satte vi oss i soffan hĂ€r nere och tittade pĂ„ Pippi. DĂ„ vaknade hon pĂ„ riktigt och blev kontaktbar igen. Hon lutade sig mot mig och efter tvĂ„ avanitt och en timma senare sĂ„ ville jag sova. Vi la oss i sĂ€ngen igen och hon somnade om pĂ„ tvĂ„ röda. SĂ„ denna natt var betydligt bĂ€ttre Ă€n sist. 
Googlade lite pĂ„ just nattskrĂ€ck och inte blir man klokare, samtidigt hĂ€nder de sĂ„ mycket i hennes utveckling just nu sĂ„ de kan vara mycket som spelar in. 
Just hĂ€r och nu sĂ„ ligger jag i ett varmt bad med en skĂ„l med gĂ„rdagens godis bredvid mig. Ska snart pallra mig upp och sen packa ordning innan vi Ă„ker hem till Emma. IkvĂ€ll ska grabbarna pĂ„ ölprovning, middag och utgĂ„ng i Stockholm sĂ„ vi tjejer passar pĂ„ att ses. Kanske fĂ„r offra mig pĂ„ en kopp kaffe ikvĂ€ll (blĂ€) för att orka köra hem inatt vid 01 nĂ€r Chrille Ă€r tillbaka. Men de Ă€r inge synd om mig, tycker de Ă€r kul nĂ€r han hittar pĂ„ nĂ„got vid sidan av oss. Jag unnar honom de pĂ„ ett helt annat sĂ€tt nu Ă€n förut, likasĂ„ han nĂ€r jag gör nĂ„got pĂ„ tu man hand. För de hĂ€nder sĂ„ sĂ€llan. 


typiskt Ikea möbler

Idag blev de en hel dag pĂ„ sprĂ„ng. Selma var grining och trött en timma innan vi skulle till tĂ„get, sĂ„ dĂ€rför mötte vi upp Maria och Ida för en promenad sĂ„ fick hon sova. Sen satte vi oss pĂ„ tĂ„get och mötte upp Chrille pĂ„ centralen och vidare till Ikea. Vi började med att Ă€ta. Deras kycklingrĂ€tt Ă€r verkligen sĂ„ god! 

Vi gjorde Ikea ganska fort, jagade mest barnet och gick igenom barnavdelningen noga sen hade jag tunnelseende, men vad billigt de blev dĂ„. Vi tog pallarna som vi skulle och nĂ€stan inget mer Ă€n sĂ„. VĂ€rmeljus Ă€r ju ett mĂ„sta pĂ„ Ikea, en blomma och ett skohorn sen gick vi till kassan. Stannade pĂ„ affĂ€ren pĂ„vĂ€g hem och handlade till kvĂ€llens fredags tacos gjorde vi ocksĂ„. VĂ€l hemma sĂ„ ska Chrille sĂ€tta ihop pallarna. SĂ„klart saknas de tvĂ„ ben till ena pallen, suck. Som tur var sĂ„ löste de sig rĂ€tt bra Ă€ndĂ„ dĂ„ de skickar ut nya ben pĂ„ posten. För inte Ă„ker jag tvĂ„ timmar som de faktiskt nĂ€stan tar fram och tillbaka för en pall för 149kr nej tur de gick att lösa. 
Nej, nu Ă€r de dags att skĂ€ra grönsaker ... ha en fortsatt bra fredag! 


fixar dag

Hej pĂ„ er. 


Idag gick vi upp tidigt och vi har fĂ„tt massa gjort hela familjen dĂ„ Chrille var ledig. 
Selma hjĂ€lpte till med damvippan som Ă€r hennes nya favorit. 
Vi har storstĂ€dat hela huset, sĂ„ skönt. Golv har moppats, de har dammtorkats och sĂ„ vidare. Vad fort de gĂ„r Ă€ndĂ„ nĂ€r man delar upp de. Jag var stĂ€dledaren och Chrille fick göra dĂ€r efter. Utöver de sĂ„ har vi möblerat om i Selmas rum, sĂ„ gott som de gĂ„r i hennes relativt lilla rum. 
Skötbordet/ byrĂ„n Ă„kte upp pĂ„ lilla toan. SĂ„ nu kan man byta bajsblöjor Ă€ven hĂ€r uppe om man skulle vilja de. In kom istĂ€llet bordet jag bloggade om hĂ€r om dagen. Kunde inte hĂ„lla mig och de kom dagen efter, snabb leverans. Imorgon slutar Chrille tidigt sĂ„ efter de Ă„ker vi upp och handlar pallarna sĂ„ blir bordet komplett. Visar er bilder sen :-) 
NĂ€r vi Ă€ndĂ„ var i farten sĂ„ passade man pĂ„ att rensa och fixa Ă€ven hos henne. Nu piper sista maskinen sen Ă€r vi klara för idag. De var lĂ€nge sen soffan lockade sĂ„hĂ€r mycket. HĂ€rlig kĂ€nsla! 

Även en ny "hĂ€ngare" kom upp i Selmas rum sĂ„ hon fick plats med alla sina vĂ€skor. 

Pyjamasen och mysklĂ€derna blev visst pĂ„ hela dagen hos oss alla. 


en natt pÄ soffan

Vilken natt! 


Ena delen av mig sĂ€ger, klaga inte. Din unge sover/ har sovit sig igenom nĂ€stan alla nĂ€tter sen dag ett utan större problem. NĂ€tter som denna hör smĂ„barnslivet till och sĂ„ vidare. Andra delen vill bara skriva av sig och gĂ„ i ide, dĂ„ pĂ„sarna under ögonen gör sig pĂ„minda om en vaknen natt. 
Vid 02 rycket sĂ„ vaknade S och lĂ„g dĂ„ och vred och vĂ€nde pĂ„ sig. Efter en stund gör jag en flaska och dĂ€r brukar hon alltid somna om pĂ„ tvĂ„ röda. Inatt kom hon inte till ro utan hon sov lixom oroligt. Jag testade med allt innan jag efter en timma fick ge upp och faktiskt gĂ„ upp. Vid 3.30 sĂ„ satt vi i vardagsrummet. TĂ€nda lampor, babblarna filmen pĂ„, mös i soffan. Men hon grĂ€t Ă€ndĂ„. Hon var "borta", orolig och rĂ€dd. NĂ€r klockan blev 4 sĂ„ kĂ€nde jag att jag ville ge upp men gick ut i förrĂ„det för att hĂ€mta vagnen. Ner med barnet och sen drar jag henne fram och tillbaka i hallen tills hon tillslut somnar. StĂ€ller henne i vardagsrummet och jag sover pĂ„ soffan intill. Fick ruska pĂ„ den dĂ€r vagnen Xantal gĂ„nger dĂ„ hon vaknade grĂ„tandes i sömnen. Dumma mardrömmar! 
Jag vaknade vid 8 och hon vid 9 imorse. Nu rĂ€knar jag ner tiden tills Chrille Ă€r hemma frĂ„n jobbet sĂ„ ska jag fĂ„ ta igen lite sömn, om hon inte somnar middag snart. De vore ju en dröm, haha. 


full fart hela dagen

Nu ligger man i sĂ€ngen och ska snart sova. Den hĂ€r dagen gick fort den fast Ă€n vi vaknade tidigt. Selma bestĂ€mde sig för att göra morgon vid 6.30 imorse sĂ„ dĂ€rför kĂ€ndes/ var morgonen sĂ„ lĂ„ng. Efter frukost, lite soffĂ€ng och lek sĂ„ mötte vi upp Ida, Jessica och Maria för en promenad. Selma var bra trött och somnade i vagnen medan jag stoppade ner henne. Efter en lĂ„ng promenad med tjejerna sĂ„ köpte vi med oss lunch pĂ„ Ica och vidare hem till Jessica. DĂ€r var de full fart hela dagen tillsammans med vĂ„ra fem barn. Efter ett par timmar sĂ„ promenerade vi hemĂ„t igen och sen kom Malin förbi stax dĂ€r efter. Selma fick ett bad i hopp om att komma ner i varv och lĂ€gga sig tidigt. De var ett önsketĂ€nk frĂ„n min sida. Varför försökte jag ens? Efter 30 minuter sĂ„ gick vi upp igen. Oj sĂ„ nöjd hon blev. De skrattades och dansades tills jag la henne en andra gĂ„ng. Tillslut somnade hon och vi kunde plocka fram lite snacks och kolla pĂ„ tv och sĂ„dĂ€r. Nu Ă€r de dock dags att sova, sĂ„ godnatt :-) 

sĂ„hĂ€r ser de ut ikvĂ€ll och alla andra kvĂ€llar nĂ€r Chrille jobbar natt. DĂ„ bygger jag mur med kuddar (pĂ„ hans sida) sen sover vi ihop! 

Och sĂ„ Torsten vid mina fötter. Jag hatar att sova sjĂ€lv. Sover sĂ„ dĂ„ligt. Helst ska sĂ„klart Chrille ligga bredvid. Har verkligen blivit "skadad" efter att ha sovit ihop iprincip varje dag i 10 Ă„r. 


planerar

Jag Ă€r sĂ„ sugen pĂ„ att göra om lite i Selmas rum (ja, igen). Denna gĂ„ng vill jag byta ut skötbordet, som idag anvĂ€nds som en bytĂ„ mot dessa stolar och bord ovan. 

ByrĂ„n fyller egentligen ingen direkt nytta dĂ„ jag förvarar hennes böcker och lite leksaker i. IstĂ€llet skulle jag vilja köpa fina boklister att stĂ€lla hennes böcker i, sĂ„ hon ser dom och kan vĂ€lja sjĂ€lv. För just nu, Ă€r just böcker en stor favorit. 
Vi har Ă€ven planer pĂ„ att swicha rum. Vi har bara tvĂ„ sovrum hemma hos oss, stora yter i övrigt men tyvĂ€rr dock bara tvĂ„ sovrum och vi har de största. De kĂ€ndes sjĂ€lvklart att de skulle vara sĂ„ nĂ€r vi flyttade hit men nu kĂ€nns de som att vi vill ge Selma stört rum dĂ„ hon nu har mest saker. 
SĂ„ lite planer har vi (jag) för hennes rum men en sak i taget. TĂ€nkte bestĂ€lla bordet först. De kommer frĂ„n Jabadabado och pallarna frĂ„n Ikea. Ville helst ha ett runt bord men hittade inget till vĂ€ttigt pris med tillhörande stolar sĂ„ det hĂ€r funkar fint. Gillar Ă€ven att ta in lite mer trĂ€/ natur i hennes rum. Dock sĂ„ ska alltid "förĂ€ldrarna" ligga ett steg före, vet Ă€rligt inte ens om hon kan sitta pĂ„ en sĂ„n stol (utan att ramla omkull) men jag vill mer Ă€n gĂ€rna ha de, haha. 

Nu Ă€r de dock dags för mig att sova. Ska krama om Chrille lite extra mycket nu som jobbar natt, Ă€ven imorgon. Men sen Ă€r han iprincip ledig veckan ut :-) 


pappa- gris

Idag kom Ă€ntligen pappa hem, alltsĂ„ Chrille. Man mĂ€rker rĂ€tt tydligt att just pappa Ă€r stor favoriten hemma just nu. Eller hon tyr sig lika mycket till oss bĂ„da, bĂ„de Chrille och jag fĂ„r mata, byta, natta, bĂ„da fĂ„r pussar, kramar och massa kĂ€rlek osv de spelar ingen roll men hon sĂ€ger pappa hela tiden. IgĂ„r pekade hon pĂ„ en tavla pĂ„ Chrille och henne vi har nere i hallen och sa pappa. 

IgĂ„r kvĂ€ll nĂ€r jag skulle natta sĂ„ sa jag "kan du sĂ€ga mamma?" till svar fick jag pappa. NĂ€r hon vaknar pĂ„ morgonen sĂ„ letar hon efter sin pappa och pekar pĂ„ hans sida av sĂ€ngen. IgĂ„r nĂ€r Chrille började sent och skulle till jobbet sĂ„ vinkade vi till honom genom fönstert och hon grĂ€t sen efter honom, de har aldrig hĂ€nt innan. 
Vi brukar FaceTimea en snabbis pĂ„ dagarna medan Chrille jobbar och hon skiner upp som en sol och pussar skĂ€rmen och vinkar. Mamma sĂ€ger hon ocksĂ„ men hon Ă€r vĂ€ldigt sparsam med att sĂ€ga just mamma. Men visst Ă€r de hĂ€rligt, frĂ€mst för Chrille. De mĂ€rks att han tycker de Ă€r sĂ„ kul. SĂ„klart. Det Ă€r sĂ„ underbar att man fĂ„r sĂ„ mycket tillbaka frĂ„n henne just nu. HĂ€r om dagen blev hon 16 mĂ„nader. Jisses vad tiden gĂ„r. 


nya nappar

GodkvĂ€ll. 


Idag var mamma över och hĂ€lsade pĂ„ ett par timmar. De var mysigt, tyckte vi. Medan Selma sov middag sĂ„ passade mamma och jag pĂ„ att Ă€ta lunch i lugn och ro. NĂ€r hon vaknade sĂ„ lektes de och sen tog vi en promenad till lekparken och sen vidare till affĂ€ren och hem igen. 

Annars sĂ„ har den hĂ€r dagen gĂ„tt fort. Selma har badat och vi har Ă€tit middag, typ de egentligen. Nu sover hon sen en stund tillbaka hĂ€r bredvid mig. Jag ska snart upp och plocka undan innan de Ă€r dags Ă€ven för mig att ta en dusch och lĂ€gga mig. Är redan trött. Hoppas de blir en relativt tidig kvĂ€ll, Chrille jobbar natt och jag har en tendens till att ligga uppe och uggla in pĂ„ smĂ„ timmarna nĂ€r han inte sover bredvid. 

Föresten sĂ„ har jag bestĂ€llt hem nya nappar. Alla nappar Ă€r borta. FĂ„r typ leta med ljus och lykta för att hitta nĂ„n. Vet att vi har flera stycken men just nu vet jag inte vart fröken har lagt dom. BestĂ€llde iaf hem frĂ„n namnnappen.se. Tyckte de var kul att man fick "designa" dom sjĂ€lv genom att vĂ€lja mĂ€rke, form, fĂ€rg, text och symbol, om man ville de. Kan tĂ€nka mig att dessa Ă€r bra att ha pĂ„ dagis, sen nĂ€r de Ă€r dags. Just med namn pĂ„ :-) 


vÄr lördag!

Hej! 


Nu Ă€r vi hemkomna efter en dag hos Ida. Efter dagens lunch vila sĂ„ klĂ€dde vi pĂ„ oss och gick hem till Ida och barnen. 
DĂ€r stannade vi tills nu, dĂ„ Chrille plockade oss efter jobbet. En dag med god mat, lek och bus. Alla barnen vakna hela kvĂ€llen. Nu ska dock den lilla nattas hĂ€r hemma. Imorgon jobbar Chrille hel dag igen, Ă€ven natt. SĂ„ vi fĂ„r besök av mamma, ska bli mysigt att hon kommer förbi :-) 


middagen & en förkyld unge

Idag bjöds de pĂ„ en jĂ€tte god middag. Chrille gjorde egna nuggets, sĂ„ krispiga och mycket godare och frĂ€schare Ă€n köpta. 

Nu nattar han Selma och jag har precis plockat disken. Hoppas pĂ„ en bra natt. Ungen Ă€r tok förkyld och snoret har bokstavligen runnit hela dagen. De fick mig att pĂ„minnas om att jag mĂ„ste bĂ€dda rent hennes sĂ€ng för att hon ska kunna lĂ€gga sig. Den Ă€r numera helt naken. En tvĂ€tt Ă„kte pĂ„ med hennes sĂ€ngklĂ€der imorse. Hennes blöja hade lĂ€ckt under natten sĂ„ hela pyjamasen var blöt och kall, dĂ€r av förkylningen. Hon verkligen njöt av en varm dusch nĂ€r hon vaknade. Stackarn. Kul att ligga i den dĂ€r sĂ€ngen. Inatt blir de betydligt trevligare. 

Aldrig mer köpta nuggets hĂ€r hemma. LĂ€tt för mig att sĂ€ga, tur man har en kille som Ă€lskar att laga mat! 


fredag

Hej! 


Idag kom vi ivĂ€g en svĂ€ng pĂ„ förmiddagen. Åkte och hĂ€lsade pĂ„ mamma pĂ„ jobbet sen tog vi en svĂ€ng i moraberg och shoppade lite grönt pĂ„ plantagen. Bla ett nytt trĂ€d som stĂ„r i vardagsrummet, dĂ€r vi tidigare hade ett olivtrĂ€d. Jag klarade inte av de dĂ€r olivtrĂ€det en dag till. Man behövde typ bara titta pĂ„ de sĂ„ tappade de massa blad. SĂ„ jag tröttnade helt enkelt pĂ„ att dammsuga upp blad flera gĂ„nger om dagen. Nu stĂ„r de pĂ„ nedervĂ„ningen, dĂ€r Ă€r de svalare Ă€n hĂ€r uppe precis intill brasan. SĂ„ hoppas de klarar sig bĂ€ttre dĂ€r en stund. För sĂ„ fort de blir mildare ute sĂ„ Ă„ker de ut igen. 
De blev Ă€ven en svĂ€ng pĂ„ Lindex och i lite andra butiker. Dock slog jag bara till pĂ„ mössan (som jag bloggade om igĂ„r). Stog med alla plagg i handen pĂ„vĂ€g mot kassan sen tog jag mitt förnuft till fĂ„nga. Ungen behöver inte mer klĂ€der just nu. Hinner knappt anvĂ€nda de som finns. SĂ„ dĂ€rför Ă€r de roligare att shoppa pĂ„ oss nytt nĂ€r sommar klĂ€derna kommer. För dĂ€r vet jag att de kommer behövas fyllas pĂ„ med klĂ€nningar och liknande. 
NĂ€r vi kom hem sĂ„ lĂ„g dessutom nya tightsen i brevlĂ„dan, sĂ„ de blev ett par tights Ă€ndĂ„. 

Nu invĂ€ntar jag middag och sen blir de bara mys kvĂ€ll i soffan. Ha en fortsatt bra fredagkvĂ€ll :-) 



vÄriga plagg


GodkvĂ€ll. 


Sitter och kikar lite pĂ„ Lindex hemsida och fastade för en mössa och leggings till Selma. SĂ„ vĂ„riga och fina fĂ€rger, till de skulle jag matcha med nĂ„got vitt över. 
FĂ„r se om jag klickar hem detta eller om vi Ă„ker ivĂ€g och tar en svĂ€ng pĂ„ stan imorogn. Chrille Ă€r ledig Ă€ven imorgon sĂ„ kan vara kul att komma hemifrĂ„n. Dessutom har Selma presentkort pĂ„ just Lindex sĂ„ varför inte fylla pĂ„ med lite fina vĂ„r plagg? 

Även idag fick vi sovmorgon till 9.00. Satt vid frukostbordet en halvtimma senare och vid 10.00 var vi klara. Inte konstigt att den hĂ€r dagen har gĂ„tt fort. Fast Ă€n vi annars vaknar mellan 8-8.30 sĂ„ gör Ă€ndĂ„ den dĂ€r sista tiden sitt. Men jag klagar inte. 
Idag var som sagt Chrille ledig och vi har bara varit hemma och myst. Tagit en promenad, handlat lite och Ă€tit god mat. 
Nu Ă€r de dags för lite tv sen kommer jag sova gott dĂ„ jag Ă€r nyduschad och ska fĂ„ krypa ner i en renbĂ€ddad sĂ€ng. De Ă€r svĂ„rslaget nĂ€r man ska sova. 


G r a t t i s

Idag fyller vĂ€rdens bĂ€sta kille, sambo och pappa Ă„r! 

29 Ă„r, nĂ€sta Ă„r smĂ€ller de dĂ„ blir de 30 Ă„rs fest. Nu Ă€r han pĂ„ vĂ€g hem frĂ„n jobbet och jag tĂ€nkte lĂ„ta honom slippa stĂ„ i grytan idag sĂ„ jag ska "laga mat". TĂ€nkte Ă„ka och hĂ€mta varsinn pizza. De tjatas alltid om pizza men vi köper aldrig hem, sĂ„ idag slĂ„r vi pĂ„ stort he he he. 

Idag har vi haft besök av Nathalie, hennes dotter samt Ida och barnen. Vi Àr gamla barndomsvÀnner alla tre sÄ de var kul att ses med vÄra barn. TyvÀrr Äkte inte mobilen/ kameran fram, sÄ inga bilder togs. Men de var mysigt att ses över en lunch :-)