tidiga i säng

Ikväll bjöds de på stora "italienska köttbullar" med örter i, tomatsås, pasta och broccoli till. Så gott! 


Nu ligger vi i sängen, men de börjar bli som en vana för oss just nu. Men hur skönt är de inte att sova egentligen? Tiden när man var uppe och nattugglade känns långt ifrån även fast de typ var igår. Har varit expert på att ligga med telefonen i handen fram på små timmarna typ hela mitt liv, men hur skönt är de inte att faktiskt få den där sömnen istället? 
Idag vaknade jag innan Selma, låg och drog mig en halvtimma innan jag hörde henne prata i rummet intill vid 8.30 så mer såna morgonar tack. 


nya vägar

Idag blev de ytterligare en promenad, denna gång en lång sådan. Jag och Jessica var ute i två timmar. Hamnade på en väg som inte var så barnvagns vänlig inne i skogen så vi fick vända. Men såfort de blir vår och mindre is så kan vi ge oss på den igen. Älskar när man hittar nya promenad vägar. Har bott här i ungefär 1,5 år och 

trodde man hade gått överallt men hade visst fel. 
Efter promenaden följde vi med in en snabbis hos dom och Selma fick leka av sig en stund innan Chrille plockade oss efter jobbet. 
Ikväll kommer Emma och Fredrik över på middag :-)


måndag

Idag blev de en promenad med Ida, Maria och Jessica och alla barnen. När de vaknat och vi blivit hungriga så lunchade vi i lekparken och "lekte av oss" innan vi gick vidare hemåt. 


Mer än så har inte den här dagen bjudit på. Både jag och Chrille är helt slut ikväll av nån konstig anledning, så snart ska Selma nattas sen hoppas man på att kunna krypa ner i sängen framför en film snart. 

Eftersom inlägg är tråkiga utan bilder och jag har inga bilder från dagen. Får istället gårdagens bild pryda dagens inlägg. Från när Selma och jag tog oss ett bad. 


frisk luft

Idag blev de en heldag i Nykvarn med mamma, Tompa, mormor, morfar, Jocke och Alexandra. 

Vi promenerade in i skogen, tände brasa, grillade korv, drack varm choklad/ glögg och killarna åkte skridskor på vattnet. 
Super mysig dag med massa frisk luft. 
Nu är de dags för ett bad, hela familjen luktar mer eller mindre brandrök efter en dag runt elden. 


home made

Selma sover och vi är sådär överdrivet mätta efter middagen. Idag gjorde Chrille sushi. Tur man har en sushi kock som granne (Jim) när de krisade. Tydligen behövde man en speciell vinäger i riset som vi såklart hade missat, men de löste sig rätt snabbt. Sushin var så god och jag hade verkligen längtat. 

Tyvärr lär de inte bli mycket mer hemmagjord sushi i det här hushållet då de inte var så populärt att laga. Jag var bredvid och servade hela tiden och ja, de såg ju verkligen så svårt ut. Men som sagt både snygga och goda blev dom enligt mig. Nu blir de film :-) 


taxinge

Idag har vi varit på hedlandet, hittade inget speciellt men de var kul att kika runt lite. Sen vidare till taxinge slott för en fika (smörgös) hur kunde jag hålla mig ifrån deras bakverk denna gång? Var väl hungrigare än fikasugen men allt ser ju så gott ut. 


Längtar tills i sommar när vi kan åka dit och bada och gå runt i trädgården då istället när allt blommar. Tanten talar, men de är verkligen så fint. 


en typisk mamma

Sen Selma kom alltså för snart sexton månader sen så har vi alltid haft en lager av blöjor hemma, jag gillar att bunkra upp om de skulle bli krig eller nått. 

Nej men jag gillar att ha mycket förbruknings varor hemma, de får lixom inte hända att jag står i duschen och så är shampoot helt slut utan de ska alltid finnas ett gäng flaskor på lager. 
De jag ville komma fram till var iaf att jag fick ett presentkort av jobbet i julklapp, vilket för övrigt var generöst då jag inte jobbat föregånende år. Alltid när vi får dessa presentkort passar jag alltid på att unna mig själv lite nytt smink. Smink går alltid åt, är dyrt och visst är de tråkigt att lägga pengar på? 
I år blev de inget nytt smink för mig utan ett gäng blöjor, lagret fylldes på ytterligare under dagens storhandling så nu kan ungen ..... igen. 
Men visst är detta ett typiskt mamma syndrom. Allt annat prioriters bort och när jag fick presentkortet i år tänkte jag för första gången att nu ska de shoppas blöjor och inte på att unna mig smink eller andra produkter till mig själv. 


tjejmiddag ikväll

Idag fyllde vi två vagnar med matvaror, plus en extra kasse som vi fick kompilera med på maxi då de inte hade de vi sökte på city gross. Nu har vi verkligen bunkrat upp. Skönt! 


Ignorera vår skitiga bil i bakgrunden. Nackdelen med att ha vit bil såhär års. Om jag orkar ska jag åka och tvätta den senare innan de vankas tjejmiddag hos Malin. 

Ikväll blir de alltså tacos hemma hos Malin tillsammans med Ida, Maria och Jessica. Punkt. Barnen stannar hemma hos sina pappor och vi får ses bara vi, ska bli så mysigt och skönt, haha.


semmel leggings till Selma

Givna semmel leggings till Selma, visst? 

De tyckte iaf Ida som taggade mig i denna bild på insta imorse. Jag visade dom till Chrille och han sa bara, köp! 
Inte ofta han bryr sig om vad som ska in handlas till hennes garderob men när han väl gör de så kan man ju inte säga nej. Inte för att jag inte ville att hon skulle ha dessa men tyckte kanske att de var lite väl dyra, då man kan få tre leggings på hm för samma pris, dock utan semlor ;-)


blixtfrallor

Imorse blev de nybakta frallor till frukost, sån husmor var jag.

Sen att de var så löjligt enkelt spelar ingen roll, gott var de med nybakt bröd så smöret smälte, ost och en kopp te till de. 
Frallorna hette till och med blixtfrallor i receptet så allt som allt gick de väl på 15 minuter och dessa kommer jag göra fler gånger.

Nu sitter vi i bilen på väg till affären för att storhandla. 


köra katt

I julklapp fick Selma en dockvagn av sin mormor och morfar. Hon har dock inte kunnat köra den förns nu. Hon tyckte de var läskigt innan då de gick mycket snabbare att köra denna än vad hon var vad vid, med hennes lära gå vagn. Idag tog vi fram dockvagnen igen och nu gick de bra mycket bättre och Torsten fick sig en tur genom vardagsrummet. Så gulligt! 



som jordgubbs sorbe

Idag gjorde jag en jätte god smoothie till mellis. En smoothie i all sin enkelhet på vanilj yoghurt, banan och frysta jordgubbar men jag hade så mycket jordgubbar så de blev mer som en sorbe, mums. Selmas spädde jag ut med mjök så hon fick ner den. 


Nu har Chrille gått på helg sen ett par timmar tillbaka. Hans arbetsvecka blev hela fem timmar lång, då han varit sjuk och sen haft en hel del ledigt så blev de kort sagt en kort arbetsvecka. I helgen har vi lite planer, vi startar morgondagen med att åka till Nyköping och storhandla. Längtar typ, haha. Vi har rensat ut frysen mer än någonsin så de ska bli skönt att fylla på med nytt nu. 


första semlan

Nu sitter vi i bilen på väg hem. Har varit på middag hos Chrilles pappa. Blev bjudna på både lasange och morotskaka. Lagom mätt är man nu och de blev ändå inte dagens första fika. 

Idag satte vi oss på ett café i Järna och fördröjde vår tid där medan vi hade bilen på verkstaden. Här om dagen började motorlampan lysa så idag blev vi ett par tusen fattigare. Visst är de underbart? 
Usch, man blir så ledsen samtidigt som de måste göras. Jaja, nu är de som sagt gjort och i efterhand är de såklart skönt att få sånt ur världen. 

Snart är vi hemma. Då blir de till att ta igen dagens avsnitt av Sveriges mästerkock som vi missade ikväll. 


fyller jag år?

Idag blev de pasta bolognese till middag. Eller okej, köttfärssås med pasta. Men denna smakade verkligen som en utomlands pasta bolognese, som är en klassiker att beställa till lunch och sen får men en skål med ost till. 

För övrigt så gjorde mamma min dag. Hon har varit hos frissan och skickar sen ett meddelande till mig om att de är min tur den 25/2. Då har hon bokat in mig på sling och klipp. Fyller jag år eller? 
Är så glad och längtar tills de är dags att bli fin i håret igen. Jag kommer inte vara rädd för att klippa utan kommer kapa en bra bit igen. Längtar som sagt tills den lördagen, att få åka iväg och bli lite ompysslad i frisörstolen.



snart

Selma och Chrille sover middag och jag sitter uppe i soffan och kollar på lyxfällan repriser. Chrille är hemma från jobbet, då de i söndags var hans tur att bli dålig. Men idag är han piggare.

Så de har varit ett par lugna dagar här hemma nu men snart är hela familjen helt krya och det ser jag fram emot. 

Min söt Fia i badkaret igår innan läggdags.


en promenad

Idag gick vi till lekparken utan vagn. Hon gick hela vägen dit själv, så bar jag henne tillbaka. Lekparken ligger kanske nån minut från oss men för Selma tog de säkert 20 minuter att gå men hon gick hela vägen, så duktig. 


Ännu en härlig dag ute med vår i luften! 


nu mår man

Om gårdagen var välbehövlig så undrar jag då vad detta var. Just nu ligger jag i jacuzzin hos mamma och Tompa. 

Selma är inne med dom, de är bra här ute. Massagestrålar mot ryggen var skönt efter en lång promenad. Ja, nu mår man. 
Tidigare idag blev jag bortskämd med två nya tröjor på stan och snart får man middagen serverad. Chrille slutar tidigare idag så även han kan äta med oss. 
De blev en bättre söndag helt enkelt! 


välbehövligt

Imorse när jag vaknade kliade de i hela kroppen. Kände bara att jag måste komma hemifrån och de är nu

Sagt och gjort. Senare under dagen mötte jag upp Emma på tåget och vidare mot Södertälje. Där tog vi en lunch på Nancys, jag måste säga att jag saknar de stället ibland. Alltid lika gott! 
Där efter så kollade vi runt en sväng på stan. Selma var inte allt för nöjd i vagnen men desto nöjare att få gå omkring själv i butikerna. Där av hann man kanske inte kolla på allt man ville, trotts de så är jag mer än nöjd då jag lyckades fynda en jacka (till mig) för 150kr när ordinarepris var 599kr. Hade även ett par kronor kvar på ett presentkort så hela 128kr betalade jag för den. Tjejen i kassan nästan skrattade, kap! 
Jag hade nämt ett par dagar tidigare att jag var i behov av en ny jacka, därför blev jag extra glad. 
Vi mötte sen upp Malin, matade ankorna vid Maren och åkte sen hem. 

Imorogn så ska jag och Selma hem till mamma. Som jag längtar. Nu var de alldeles för länge sen vi sågs, då de varit utomlands osv.

Men nu är de dags att sova! 


långtråkigt

Ännu en super tråkig dag i mitt liv har passerat. Nej, detta lät inge vidare. Jag har varit hemma med mitt barn och kille som är ledig från jobbet. Men visst kan man ha tråkiga dagar för de? 

Selma vaknade tjinkig och less. Ratade frukost, skrek bara man tittade på henne, otröstlig osv. Sen släppte de, tack och lov. Hon sov middag och vi låg bredvid som två döda sälar i sängen. Tvättmaskinen har gått varm, bokstavligt. Tio maskiner har tvättats på tre dagar. Jag är livrädd för magsjukebacillerna, så även fast Selma spydde ner sin säng så måste jag ändå tvätta vårta sängkläder, handdukar och typ badrumsmattan på en toalett vi aldrig går på. De spårar men hellre de. Jag har även försökt sanera hemmet och även de spårar men nu är de rent och fint och hemmet luktar sköljmedel och klorin. 
Efter städningen så tog vi oss äntligen ut, frisk luft gjorde susen för alla. En sväng till affären och tillbaka. Hemma började Chrille med maten. 
Idag blev de köttfärsbiffar med fetaost och persilja, tzatziki, aivar och en taboulesallad till de. Köttfärsbiffen ser kanske ut som en bajskorv men jag lovar att de var gott. 
Och salladen blir man typ frisk av bara genom att titta på den, då den är full med citron. 

 


jag har sommarlängtan

Just nu har jag sån sommarlägnan och de är bara januari. 

Ska ändå njuta av den övriga tiden som kommer innan de väl blir sommar, för tiden går ju läskigt fort. 
Men jag kan ändå inte låta bli att längta. Jag längtar tillbaka då dagarna var sådär långa och man utnyttjade dom till max. Längtar till ljuset, de var ljust när man vaknade och ljust när man la sig. 
Längtar till lätta kläder, inte på mig men på Selma. Att kunna dra på en klänning och sen stoppa ner ungen i vagnen. Idag ska de dras på lager inann man kan gå utanför dörren. 
Tänker tillbaka på hur jag låg ute och solade medan Selma sov sin middag, hur mysigt de var att spola upp vatten i poolen och låta henne plaska. Hur gott gräset och blommorna luktade när de skulle vattnas på kvällarna. Hur nöjd Chrille var över hans land och hur gott de var att få färska örter, färsk potatis och morötter till maten. Maten,  den grillade köttbiten. Man behövde lixom inte ha några helgplaner utan man var så nöjd med att bara kunna grilla och sitta ute. Likaså vardagskvällar, vi satt ute och pratade, lyssnade på musik och mös medan Selma sov och soffan och tvn glömdes bort. 
Ja, jag tror ni förstår att jag längtar till sommaren! De ska bli så mysigt med ännu en sommar tillsammans med min tjej varje dag. Och allt annat som hör till. 


✊🏻

Peppar peppar! Jag och Chrille har klarat oss ifrån magsjukan, hittills! Och hoppas de förblir så. Selma har inte spytt sen igår men hon har haft lite feber. Hon har heller inte varit på topp, men de kan man ju förstå. Lite mat har hon fått i sig och fått behållt. Sovit till och från hela dagen och sover nu med. 

Det har varit den segaste dagen på länge. När hon varit vaken har hon velat varit i min famn. Vilket dock varit de enda positiva med allt. Annars vill hon inte gosa såhär mycket och somnade sist i min famn för flera månader sen, så de har jag njutit av.
Vi ligger sen en halv timma tillbaka i sängen, hela familjen i säng innan kl 19.00. Nytt rekord! Men har man legat i soffan hela dagen kan man ju lika gärna förflytta sig till sängen och fortsätta titta tv här. Imorogn hoppas jag på att vi kommer ut en stund.


Magsjukan hittade hit

Och så var de även vår tur att åka på magsjuka. Eller Selmas tur men jag har mått illa hela kvällen och ligger numera med en hink bredvid sängen. 

Jag och Chrille satt i soffan intill hennes rum och tittade på tv. Hör att hon hulkar sig i sängen och ville knappt gå in för att mötas av de jag anade. Lucas blev dålig igår och efter de så gjorde jag allt i min makt för att eventuellt göra mig av med någon bacill. Jag kokade alla nappar, tvättade kläder och badade henne. Men ikväll möttes jag av en säng och ett barn som nästan badade i spyor. Japp, de är verkligen något som går så de var bara en tidsfråga. 
Madrassen är ute på vädring och alla sängkläder i tvätten och Selma duschad. Nu sover hon på handduk tätt intill mig och vaknade för en stund sen hon de var dags igen. Dock kom de nästan inget mer då hon innan fick upp hela middagen och lite till. Om man säger såhär. Skulle inte gett henne majs idag, he he. 

De är läskigt med små barn som spyr. Inatt sover hon som sagt mellan oss så man har full koll. Jag sover aldrig djupt och hör typ om en myra fiser på tomten. Medan Chrille skulle inte ens märka om 15 kolikbebisar skrek en hel natt bredvid honom. Så djupt sover han. Med det vill jag säga att jag vaknar om hon spyr igen. 

Nej men godnatt då så hoppas vi att hinken inte behöver komma till användning! 


Finns de något värre än att se sitt barn sjuk? Svar nej! 


en dag på hemmaplan

Idag har vi haft en slappar dag hemma och tänker fortsätta i dom spåren resten av dagen. 

Selmas pyjamas är fortfarande på och jag går runt i onepiece. Medan Selma sov middag i 1,5 timma så kollade jag två avsnitt av skam. Har bara nått avsnitt kvar innan jag plöjt igenom alla 3 säsonger och måste säga att sista säsongen är riktigt kass, tyvärr men visst kollar men ändå. 
Tvättmaskin nummer två är igång och de är väl de som händer och att vi leker med Selmas leksakerna på vardagsrumsgolvet samtidigt som jag sneglar på sex and the city som går på tv just nu.

Till lunch blev de omelett. En snygg än, jag lyckas aldrig få till en fin omelett men denna blev helt perfekt. Haha.


Hej

Idag vaknade vi tidigare än vanligt här hemma. Selma satte sig upp i sängen när Chrilles larm ringde. Hon kom in till oss vid 02, eller jag hämtade henne då hon satt upp och pratade i sängen inatt, dimon ungen. 

Detta resulterade i att hon sov en tidig middag, de passade mig bra som la mig bredvid henne medan hon sov. Vilade, kollade lite skam och fifflade med telefonen. Efter de åkte vi hem till Jessica där även Malin, Maria, Ida och alla barnen befann sig. Där hängde vi tills vi blev hämtade av Chrille efter jobbet. 



måndag

Idag kom Elina och Elton hem till oss. Vi åt lunch i centrum och mötte upp Ida för en promenad. Var ute nästan hela tiden, skönt att snacka skit medan barnen sover i vagnen. 


Barnvagnsmaffian som tar upp hela vägen! 


burgare

Idag hoppade vi lunchen för att vara sådär jätte hungriga till middagen. Idag blev de hemmagjorda hamburgare och cowslaw samt friterade pommes till de. Gott tyckte vi, Selma spottade dock ut hamburgaren. Men åt resten så alla mätta och nöjda. 


Idag har de varit en skön och lung söndag. Jag var trött och sov middag med Selma mellan 11-12.30 där efter klädde vi på oss och gick en kortare promenad. 
Köpte bröd på Ica för att mata ankorna med. Vi mötte sen upp Ida och Jim som också var ute, gjorde sällskap på affären och en bit hem. 



läsa bok

Söndag morgon! 


Jag fick ligga kvar och dra mig en stund medan Chrille gav Selma frukost och fixade även frukost till oss.
En sån där nyttig söndagsfrukost med smörgåsar, våfflor och glass. 

Selma har blivit intresserad av sina böcker och vill gärna krypa upp i soffan och lägga sig bredvid nån av oss och vill att vi ska läsa. Tycker de är mysigt. Såhär hittade jag precis dessa två. 


helvitt

Dagens to do var att bädda rent, tvätta och handla. De har vi gjort och nu "tar jag helg" lite ironiskt när man är mammaledig men visst är de skönt att ha gjort diverse saker innan man sjunker ner i soffan och myser resten av dagen. 


Senaste Ikea besöket så köpte jag nya sängkläder i helvitt. Varför har de gått 26 år innan jag ägde ett sånt set? De är ju så enkelt och fräckt med vita sängkläder. 
Selma fick en korg som hon har sina stora byggklossar i. Nu är de ordning bland hennes leksaker och de känns skönt att hon inte når allt utan att vi kan ta fram pö om pö för just saker som dessa hamnar såklart överallt. I badkaret, i toaletten och under trappan. De är en klassiker :) 


pulka pappa

Såhär kan de se ut när vi är iväg och handlar. Utan vagn och utan napp, men hon sov gott ändå. Är man trött så är man. 


Efter handlingen bredde vi mackor och kokade varm choklad och gav oss sen ut till pulkabacken. 
Roligast hade nog Chrille och jag. Han åkte pulka i en brant isig backe, han fick sån fart så han åkte över en gata och flög i ett dike. Två gånger gjorde han detta och jag skrattade så tårarna spruta, han fick dock lite ont i ryggen. Ups. 
Selma tyckte de var bäst att fika med macka och vindruvor. 


vårkänslor

Idag känns de nästan som vår ute, solen skiner äntligen på blå himmel. De är mildare ute än vad de var för bara några dagar sen. De går åt rätt håll med andra ord, dock så blir iaf jag alltid taggad på våren redan i januari fast än man vet att de kommer snöa ända in i april. Men de gäller att passa på att njuta av dagar som dessa. 

Vi kom precis in. Vi har varit ute och tittat på Chrille som huggit ved, Selma har gått upp och ner på vår gata, ramlat Xantal gånger på den hala isen men var lika glad för de. Någon älskar att gå själv utomhus, finns ju så mycket att upptäcka. Vi tog sen en promenad genom skogen och avslutade i lekparken intill oss. Nu ligger alla tre i sängen och meningen är att Selma ska sova sin middag. Då tänkte jag passa på att titta på nått avsnitt av skam. Ja de är "beroende framkallade" medan Chrille åker till returen och slänger massa skräp. De tycker iaf jag är en kanon uppdelning. 



tummen ner för att lägga sig hungrig

Har precis duschat, borstat och lagt mig i sängen och så börjar magen kurra. De orkar man ju inte. Hatar att lägga mig hungrig men orkar heller inte gå upp och göra ordning något och sen borsta om tänderna igen. Visst är de synd om mig just nu? He he he. 


På tal om sådant så har de blivit smoothie för oss nu två dagar i rad. Något som Selma också uppskattade, i hennes har jag även lite välling så den blir mer mättande. 
Just frukosten är ett jobbigt mål för oss på morgonen. Nästan varje morgon. Hon protesterar och ratar nu mera (oftast) gröten. Jag skivar upp en smörgås, hon tar nån bit och slänger ner resten på golvet till Torsten. Sådär håller de oftast på. Men just nu älskar hon leverpastej och äter de med god aptit, även yoghurt och nu smoothie går ner så de tackar vi för. Roligare för alla att starta morgonen så. 
Men hon kanske inte är hungrig på morgonen, brås på sin pappa som äter frukost typ fem gånger om året. En annan älskar frukost och skulle aldrig kunna starta dagen på tom mage. Nej, nu blev jag ju ännu hungrigare efter detta. 
Men nu är de dags för ett avanitt av Skam! 


Två nyanser av rosa

Nu är Selma utrustad för alla väder. 

Älskar hennes nya vårjacka och mössa jag köpte för ett tag sen. Regnjackan kom på posten här om dagen och kommer nog passa bra i höst. Även vintermössan kom igår och den passar bra till lila overallen och de är varmt och skönt. Såg i efterhand att allt är rosa. Nästa gång kanske man ska satsa på en annan färg. Haha. 


glad mamma

Ute håller man ju på att blåsa bort! Läskigt när man känner hur vinden tar tag i bilen på motorvägen och ser hur träd blåst ner på vägarna. Nej såna här dagar håller man sig helst inne. Men nu är vi hemma. Har varit och handlat och hämtat ut paket. Selma fick en ny mössa. En ordentlig sådan som passar perfekt veckan i Vemdalen. 

Jag hämtade även ut en ny Eos lampa. Jag hade verkligen sån tur, i oturen. 
Som jag bloggade om tidigare så saknades insatsen till min andra lampa jag beställde. Företaget kunde inte skicka ut ny insats då de skickandes ihop med lampan. Bad mig returnera lampan som jag hade, men jag hade gjort mig av med kartonger mm som behövdes för retur. Så de skickade därför ut en helt ny lampa. Så nu har jag tre stycken var av en som blev helt gratis. 
Nu hänger den i sovrummet och de grå fjädrarna blev fint ihop med grå säng. 
Tänkte visa er sen, jag har bara blivit så dålig på att fota just nu. Så mycket annat som tar ens tid och energi men snart så :-)


Kändes nästan som man vann på lotto när man fick hämta ut en annars så pass dyr lampa på posten 🙌🏻


och så var även jag "fast"

Idag var vi ute på promenad med Maria och Molly. Selma sov i vagnen hela promenaden och vaknade lagom tills vi var utanför dörren. 

Tror Selma varit inne och tjuvläst min blogg igen, skämt och sido. Igår somnade hon 19.00 och de var precis vad jag hade hoppats på. En film åkte på och snabbt av, den var inge vidare. Vad skulle vi se nu? Jo, SKAM. Alla pratar om den serien, den tar över min insta och Facebook, mitt liv och då hade jag ännu inte sett den. 
Sex avsnitt plöjde vi igenom, konstig, inte bra, inte dålig men den hade absolut något som gjorde att man bara ville se nästa avsnitt. Tror de kan bli ett par till redan ikväll beroende på när barnet somnar då. 
Ibland somnar hon vid 19, ibland mellan 20-22 och ibland ännu senare. Trotts de så sover hon samma nap varje dag. Men ibland har hon väl mer energi än andra. 

Idag har jag hållt henne sysselsatt med "lite" bollar och lego. De är just nu överallt och jag har att plocka sen men Selma tycker de är kul :-) 


töa bort

Idag var vi ute på en promenad med Malin. Vi avslutade i lekparken men de blev inte långvarig. Selma var hungrig så de blev en flaska i vagnen innan vi var hemma. Hade förhoppningar om att hon skulle sova hela promenaden men de sket sig. 

Annars måste jag säga att jag gillar att de är mildare ute nu och att snön börjar töa bort. Visst är de fint och mysigt med snö men de är nästan omöjligt att ta sig fram med vagnen och vi gillar att vara ute en stund om dagen. 
Snö får vi i fjällen sen så den får gärna försvinna nu. 

Håller tummarna på att Selma sommar tidigt ikväll. Jag är så laddad för att lägga mig nere på soffan och titta på film med täcket på. Kanske till och med se två i rad. En sån dag är de idag :-) 


stor men ändå liten

Idag tog jag och Selma oss ett bad, tillsammans med hundrafemtioelva badleksaker. Man hade även ett gäng bakom ryggen som nån slags massage. Livet innan barn så badade man jätte varmt vatten med badbubblor. Nu, halv fullt badkar, ljummet vatten och alla dessa leksaker. Men även de har sin charm. 

Efter badet så åkte varsin morgonrock på och vi mös i soffan. Helt plötsligt blev hon så stor? Hon satt länge i soffan, bläddrade i sin bok, tittade på Barnkanalen och fick sig en skål med frukt som hon åt upp. Alla i munnen och inget åkte på golvet. Kanske bara en tillfällighet men de var så mysigt. 


pulka till Ica

Idag var vi ute och åkte pulka i en timma, sen somnade Selma så då var de dags att gå in. 

Vi tog en promenad till affären och tillbaka. Då vet man att de är mycket snö när man kan köra hela vägen. Behövde dock bära henne över "stora vägen" två gånger sen kunde jag dra hela vägen, skönt att slippa vagnen tyckte vi båda. 
Handlade lite saker som behövdes till kväll (när C är hemma från jobbet) tänkte duka upp med smörgåsar gjorda på tunnbröd, crémefreche, skinka, parmesan och sambalolek, sen in i ugnen en stund och servera med fetaost sallad. Detta fick jag hos Sanne en gång, eller två till och med och de är verkligen så gott. 
Selma sover än och jag käkar vindruvor, kollar på tv och hoppas på att brasan snart ska utsöndra lite värme. Kallt idag! 



lördag

Två bra nätter på rad utan varken mat eller mardrömmar. De känns som att Selma varit inne och tjuvläst min blogg. Läst inlägg om en gnällig mamma som är trött på att skaka vällingflaska och trött på att barnet håller än vaken med sina mardrömmar. 


Imorse tyckte vi iaf lite synd om Chrille som skulle ge sig upp till jobbet, ut och skotta fram bilen i kylan. En annan låg kvar under sitt varma duntäcke och vaknade inann Selma. 
Dagen har fortsatt varit lugn, Malin var över ett par timmar och jag ställde mig och stekte pannkakor till lunch. Trodde Selma skulle gå bananas över sin tallrik med pannkaka, grädde, blåbär och banan. Hon pillade dock bara ut alla blåbär och smörjde in sig själv med grädden både på kropp och knopp. Så därefter blev de ett bad! 

Nu ligger vi på soffan och Selma tar sin andra nap, hon sov bara en kortis tidigare mitt på dagen så låter henne sova en stund till, sen väcker jag henne så hon kommer somna ikväll (annars väcker man aldrig barn som sover, haha).


fredagkväll

En fredag med full fart hela dagen från morgon till kväll. De tackar jag för. Har inga spikade planer i helgen och Chrille jobbar,

då känns de på något vis bättre att de är så med tanke på att den här dagen bjöd på så mycket kul. 

Ikväll hade vi som sagt Rasmus, Erica och Saga över på middag. Vi bjöd på plankstek med (lite) bea och blåbärspaj till efterrätt. Så man lägger ju sig inte direkt hungrig ikväll inte. 
De blev en hel lyckad kväll och jag hoppas de inte dröjer så länge tills vi ses nästa gång. 



-19

Fy satan vad kallt de är ute just nu, men de är de väl ingen som missat. Inte ens katten vill gå ut när man öppnar dörren. 

Idag har jag varit på Ikea, skulle inte ha något utan ville mest komma hemifrån en stund men visst är de omöjligt att gå därifrån tomhänt? 
Just nu inväntar vi våra middags gäster. Rasmus, Erica och deras Saga är påväg hit. 

Ha en fortsatt bra fredag! 



tårar

Inatt var en jobbig natt med mardrömmar. För Selmas del alltså. Hon var otröstlig till och från och jag och Chrille kände oss tillslut hjälplösa. Samtligt fick jag den där känslan... "vad vill du mig? Sluta gråta nu" ja man blir ju faktist less tillslut med så lite sömn samtidigt som jag tyckte synd om henne då hon verkade så rädd mellanåt. 

Vi var därför SÅ nära på att ställa in dagens planer men vi kom tillslut iväg. 
Mitt barn har varit snäll idag, när hon sov. Haha. Nu på kvällen är hon sitt rätta ja så de är skönt att se, hon behövde ta igen den dåliga nattsömnen med att sova sig igenom halva mammaträffen samt bilvägen hem. Håller tummarna på en bättre natt, inatt helt enkelt. 

Föresten så måste jag meddela att den här kylan är fruktansvärd. Gillar snö och ett par minus men kväll visar termometern -17 grader här i Gnesta. Vi eldar på för fullt och har inga planer på att gå ut i helgen då de ska bli ännu kallare, brr. Så vi får hålla oss inne helt enkelt! 


natti

När man varit ute största delen av dagen och känner att man är sådär härligt trött efter en dag med massa frisk luft. Barnet sover och jag är nyduschad och ligger redan i sängen. Den känslan är så skön. 


Imorogn ska vi faktiskt ställa klockan, de hör ju inte till vanligheterna. Men imorogn vågar jag inte chansa på att Selma vaknar tidigt då hon idag choklade med att ge mig sovmorgon till 9.30. 
I morgon är de iaf dags för oss att åka hem till Elina för en mammaträff. Dom har flyttat till hus i Enhörna så de ska bli kul att se hur dom bor, även Maria och Molly ska med. 
Efter mammaträffen så åker vi hem till Chrilles syster Carla och träffar henne och barnen. Så full fart hela dagen. 

Jusde. Bara för jag var så "upprörd" i inlägget under över att de saknades en uppsägningsanordning till min nya lampa. Så har jag såklart fixat en egen, ett bevis på att jag hatar att vänta! 


vänta

När man köper en lampa och de saknas en sak som gör att man kan hänga upp den, då blir man mindre nöjd. Lite så känner jag nu. Hämtade just ut min nya lampa på posten och i saknas insatsen som gör att jag kan fästa glödlampan. Suck!

Nu måste jag vänta ännu längre tills den är på plats, jag är ju inte den som gillar att vänta. Haha! 

Nu hänger iaf den nya grå i vardagsrummet så får den vita flytta ner. De blev bättre :-) 



en dag i pulkabacken

Idag gav vi oss ut i all snö som dök upp som ett brev på posten. Var ju nästan tvungen att skotta ut mig själv genom dörren idag. Fram kom vi tillslut till pulkabacken där vi var tillsammans med Ida, Malin, Jessica, Maria och alla barnen. Efter ett par åk så gick vi till lekparken för att fika med mackor och varmchoklad. 

Dock hade de stora barnen tröttnat där nånstans så vi blev inte så långvariga utan gick hem efter fikat. En annan hade hoppats på att vara ute en stund till. De är liksom ingen lätt match att klä på barnet alla dessa kläder utan då vill man vara ute ett par timmar för de ska vara värt. Haha. Men efter tre timmar i snön så måste jag ändå erkänna att de var bra skönt att slänga sig i sängen. Hade förhoppningar om att Selma skulle somna om men hon verkade nöjd med sin nap på en 15min så vi får väl gå upp igen då. 


sås & dans

Ska de va så ska de va mycket sås, haha. 

Nu dog alla i soffan efter matkoma. Emma har busat med Selma hela dagen, dom har haft dansuppvisning för mig. Så kul att Selma har börjat dansa (vicka på rumpan när hon hör en bra låt). 


inte värt

Då sover Selma middag och Emma är påväg hit. Bra kombo tycker jag! 


Annars kan jag meddela att de där vattnet inte direkt var någon succé. Då menar jag ang de jag skrev om igår, att testa ge barnet vatten istället för välling på natten. Hon köpte de helt enkelt inte. Jag testade även att lägga henne mellan oss och se om hon kom till ro i vår säng. Nej, så en välling gavs och hon var helt klart hungrig. Nu lägger jag väl detta åt sidan och inser att hon slutar att vakna hungrig på nätterna när hon är redo. Hellre ger jag en flaska som tar mig 2 minuter än att hålla på med genvägar som bara slutar i gråt. 
Japp denna historia blev kortvarig men varför hålla på egentligen? Så jag ger upp efter en natt, haha. 




vi drar till Fjällen

Jusde. Nu är de bokat och klart. Vecka 11 åker vi till Vemdalen tillsammans med mamma, Tomas, min lillebror och hans tjej. De är alltså inte långt kvar och jag tycker de ska bli så mysigt. 

En vecka tillsammans med min familj. Åka skidor om man vill de, pulka, promenader, dricka varm choklad i toppstugan (i skidbacken) basta, spela spel, äta god mat och bara få umgås. 
Mamma skickade bilder på stugan igår och den är verkligen så fin. Ska bli super härligt att få komma hemifrån en vecka, fast jag är mammaledig så är de ändå lyxigt att få komma iväg och se något annat :-)

Någon kommer vara nöjd över att få åka så mycket pulka! 


sluta med nattflaska

Och så låg man nerbäddad i sängen och ska snart sova. 

Dagen som gått har varit väldigt lugn. Jag råkade somna med Selma medan hon sov sin middag idag. Hon sommade så mysigt på min arm i sängen. Tanken var medan hon sov att jag skulle fixa med diverse saker, men instället så vaknade jag upp 1,5 timma senare och hon efter 2. 
Idag var även mamma förbi en stund på en fika. Imorgon åker hon till Mexico i 2 veckor (inte alls avis) så hon ville pussa på Selma innan hon åkte iväg. 

Annars då? Jo. Jag är trött på att gå upp mitt i natten för att ge mitt barn välling. I somras åt hon aldrig på nätterna men nu när hon dessutom är äldre så vill hon gärna ha en flaska, nästan varje natt. 
De kan ju såklart spegla av sig på att de dagarna hon äter dåligt, att hon blir hungrig på nätterna. Men nu tycker jag hon äter bra igen och trotts de så går man och skakar dessa flaskor och många gånger tar hon bara en skvätt. 
Likväl som de bara tar mig nån minut och hon somnar alltid om men de är inte alltid jag gör de. Så efter lite googlade så tipsas de om att testa att ge lite vatten. Så ikväll står de en flaska vatten redo. Om nån har annat tips hur man får barnet att sluta ta en flaska på natten så är de mer än välkommet.


nyårsdagen

Nyårsdagen börjar lida mot sitt slut. Förut så innebar denna dag den stora bakisdagen men numera så finns de inte tid och möjlighet att ligga bakis (tack och lov). 

Efter frukost så gick vi ut en sväng, Selma somnade på två röda i vagnen och vaknade en timma senare då gick vi till lekparken där hon fick aktiveras en bra stund innan vi promenerade hemåt då de blev så kallt. 
Idag är de även pizza dagen så här hemma blev de hemmagjord pizza med lite "kebab sallad" på. Nu ska vi väl mest invänta Agnetas nyårskarameller som börjar vid 20 som ett riktigt pensionärspar! 


godmorgon 2017

Vilket härligt nyår vi fick. 

Selma sov rekord lång middag vilket resulterade att hon var vaken längst av alla barn igår och gav oss sovmorgon till 9.30 imorse. Bra start på de nya året med tanke på att vi somnade vid 03. 
De nya året firade vi hemma hos Jessica och Erik tillsammans med Ida, Jim, Maria och Matte. Och för att inte glömma alla sex barn. Vi åt god mat och "längtade" tills barnen skulle sova, haha. När de gjorde de så spelade vi spel och satt uppe och pratade tills ögonlocken började åka hiss. 
Vi skålade såklart vid tolvslaget och försökte tända såna där "thai lycktor" men eftersom de regnade så gick de mindre bra. Tomtebloss sviker aldrig ;-) raketer är läskiga så de räcker med att titta på grannarnas. 
Nu ska vi snart väcka Chrille som får en sovmorgon idag. Lite tröst på såren då han börjar jobba imorgon efter två veckors ledighet. 

Jag var dålig med kameran igår, men bilder på maten fick jag iaf.