vår dag

Idag blev de en heldag på stranden. Vilket jag redan hade bestämt mig för sen vi började stöka och förbereda inför dagen imorse efter frukost. 

Chrille åkte och handlade, de gjordes ordning sallad, packades ner fika och annat att äta och dricka i kylväskan. De packades kläder, handdukar och allt som hör till när man har barn. Badleksaker, strandstolar och mycket mer. Vilken planering de är att faktiskt bara åka till stranden, främst när man har barn då. 
Hur som, de blev en super skön sommardag på Trosa havsbad. Selma sov första timman, sen väckte Chrille henne då han blev rastlös och de var dags att börja göra sandslott. 
Jag satt bra i min stol och rörde mig nästan inte ur fläcken, haha. 

När vi kom hem så började Chrille direkt med middagen. Vi åt en gazpacho soppa med vitlöksbröd till. Tanken var att vi skulle äta en enklare middag så vi ska orka kvällens tapas, ute på balkongen och mysa när vi lagt Selma. Men jag är proppmätt och trött i vanlig ordning. Men hoppas man får lite energi snart (tråkigaste flickvännen i stan). 



sommarkväll

Idag åkte vi hem till mormor och morfar över en lunch. Där träffade vi även deras nya hundvalp för första gången, Bosse. Han var söt! 


Nu är vi på väg hem från klämmingen. Där har vi metat från brygga, fikat och lekt i lekparken :-) 

Nu är de dags att åka hem och bada barnet och allt de där.



lördag

Hallå där mitt i natten! 


Nu är de alldeles strax dags att lägga huvudet på kudden. Var bara tvungen att gå igenom telefonen först och så passar jag på att sänga in ett inlägg här. 

Idag blev de en bra dag. Den började med lite fiske, bad och äggmackor vid nån sjö vi hittade. 
Avslutades sen med att Ida, Jim och barnen kom över på middag. Efter vi lagt alla tre så gick vi ut på balkongen och mös med lite tända ljus och satt uppe tills för drygt en timma sen. Härligt kväll med våra vänner. Nu är de som sagt dags för en annan att sova. 

Idag bjöds de på hemmagjord bea till plankan. Så gott! 

Och hur söta var inte Selma och Lucas ute på balkongen? De kämpar verkligen med att få till en puss! 


spontant

Idag har regnet bokstavligen öst ner på oss. Inte gjorde de mig något, säkert inte många andra "hus" ägare heller med tomt i dessa bevattningsförbuds tider. Ja för även vi har fått bevattningsförbud här i Gnesta, tack och lov hittade de hit senare under sommaren. Hur som helst så mådde nog alla buskar, gräsmatta och blommor bra efter den här dagen. 

Här hemma låg vi dock inne och gjorde absolut ingenting. Jag blev tillslut så rastlös efter att ha somnat på soffan till och från hela dagen. Vi bestämde oss till slut att åka till hedlandet och kika. Kom hem med lite skräp och hamnade sen hos mamma och Tompa över en spontan middag. Nu kom vi nyss hem och ligger i sängen och de är dags att sova. Godnatt på er! 


lekpappa

Har säkert skrivit de förut, men då gör jag de isf igen. Är så glad att Chrille har sånt barnasinne kvar, sån energi och är verkligen en riktig lekpappa. Han är såklart mycket mer än så, men de värmer så i hjärtat att se. Främst i dessa tider då jag känner mig som värdens tråkigaste mamma många gånger. Men de går ingen nöd på Selma när Chrille bokstavligen går loss, hela tiden, varje dag. 


Ikväll tog vi oss en promenad till lekparken, Selma började med att åka på sin bil sen blev de ombytta roller. 

Jag sa även till honom att de är okej att sitta och titta när barnet leker i sandlådan och leka själv. Men många gånger tror jag att han har de minst lika kul, även han måste göra sig av med lite energi tror jag. 


till mig

Lite nytt till den här morsan är på väg hem. 

Kände att jag var värd nya mjukisbyxor (då man slitit på de man har en hel del under graviditeten) blev även en mysig tröja samt två amningslinnen. Hade inga såna linnen sen innan, köpte bara amnings bh-ar. Eftersom jag la amningen på hyllan efter 1,5 månad så köpte jag därför inga heller, då behovet inte fanns. Vill ge de en ärlig chans denna gång, men vet att de blir barn på ersättning också. Så idag köpte jag även en låda med ersättning att ha hemma i skafferiet, känns lugnande att ha de hemma. Sen får vi se om de används eller inte, lika så linnerna men nu är vi redo för båda delarna. Och de känns lyxigt med nya kläder att få sätta på sig efter förlossningen (efter den berömda duschen) även om de bara är mjukis kläder :-)
Längtar så tills den stunden, tills allt är över och jag gjorde de (igen). 


vi har bestämt namn

När vi var i Eskilstuna här om dagen så hängde Selmas tights på en rea stång. Kunde inte hålla mig fast än bebisen inte behöver mer kläder. Fyndade dessa i stl 62 på halva priset. Hur gulligt är de inte att syskon matcha? Jag längtar.

Kanske skulle inlett inlägget med: ett par till Selma och ett par till Vilma. 

Ja, de blir en Vilma! Utan att jag ens tjatat eller ens pratat om de så sa Chrille i söndags kväll, bara sådär att de blir en Vilma. Ingen blev ju gladare än mig och nu pratar vi om henne som om de vore de naturligaste i världen och att de var bestämt sen dag ett. 


vecka 38

Onsdag kväll och vi har gått in i V. 38. Ännu en milstolpe i graviditeten. Eftersom man säger att man vanligtvis föder mellan V. 38-42 så känns de väldigt nära nu. 

Nära kändes de även inatt, hårda förvärkar höll mig vaken mellan 03.30-04.30. Väckte Chrille som fick gå upp och hämta alvedon till mig. Blev nästan lite nervös där en stund då de inte gav sig på ett bra tag. Även idag har jag haft molande värk i ländryggen hela morgonen och förmiddagen. Så dagen spenderades i sängen med alvedon och en vetekudde. Framåt eftermiddagen har jag mått bättre så de var till och med skönt att få plocka in och hänga tvätt som jag annars tänk på i flera dagar men mest bara legat i sängen. 
Känner mig som sagt som en tickande bomb just nu och vill helst inte planera dagarna utan ta de som de kommer. Med tanke på att mina senaste dagar varit sådär. Men hellre har jag ont än att bli översköljd med alla hormoner som gör att jag bara gråter. Jaja, snart är detta elände slut och familjen är komplett. För fler barn blir de inte sen, de lovar jag er. Haha! 

Godnatt :-) 


blandat

Hej på er! 


Igår blev de inget inlägg, var less på livet dag två så jag orkade inte uppdatera. Låg hemma hela dagen tills mamma hörde av sig och kom ut, hon tog med sig mig ut för att äta. Vi hamlade på en thai resturang här i byn och avslutade med att vi satte oss på bryggan och pratade. Mysig stund med mamma helt enkelt. 

Igår var jag även hos barnmorskan och bebisen ligger med huvudet neråt nu. Skönt de, blev ändå nojig. Hade inte velat vända och haft mig där inne. Vi skrev även klart förlossningsbrevet och sammanställde förra graviditeten. Nu har jag en ny tid om två veckor sen hoppas man vara färdig även där :-) 


Idag då? Jo idag har varit en betydligt bättre dag. Chrilles mamma är och hälsar på från Norrland så vi ville hitta på något. Åkte till Eskilstuna efter frukost och besökte Leos lekland. Efter tre timmar var alla nöjda och vi gick sen en säng på stan. Selma somnade gott i vagnen, så vi passade på att ta en fika sen blev de lite shopping inann hemgång. 

Nöjd tjej på Leos idag. Hoppas hon kommer sova gott ikväll. Igår vägrade hon sova, sen Chrille gick på semester har de blivit sena läggningar. Så ikväll ser jag fram emot att sätta mig i soffan framför en film med min godispåse.


dålig början, bättre avslut

Igår hade jag en jävla skit dag rent ut sagt. Eller de började redan kvällen till igår, tårarna rann nästan konstant i ett dygn. 

Kunde lixom inte sluta gråta. Så fruktansvärt less på att vara gravid nu, med allt vad de innebär. Skyller mycket på hormonerna men vad fasiken, de är inte okej att vara i den här kroppen i nio månader de tar på en. Så jag tyckte bara så synd om mig själv och hade ont och var bara less på livet. Så jag drog täcket över huvudet och låg i sängen hela dagen. 

På eftermiddagen hade jag lugnat ner mig och vi blev bjudna till Ida och Jim på middag. Så en skit dag avslutades på andra bästa sätt och jag tänkte inte mer på de andra. Jim hade gjort sin goda sushi och vi satt uppe på altanen ända fram till tolv på natten och pratade. Selma slog vaknen rekord och höll sig också uppe till tolv. Hur orkar hon? 

Jag försökte lägga henne i vagnen tidigare under kvällen och gick en promenad men hon vägrade. Somnade dock på två röda i bilen på väg hem och då har vi en bilresa hem på 2 minuter. 


Nu är de dags att gå upp och äta frukost. Idag ska jag föresten till barnmorskan, håller tummarna på att bebisen är fixerad nu. De var hon inte sist, men där emot har jag inte varit där på fyra veckor. 


söta

Det här hade Ida och Jim med sig igår. 

Frågade om de var min baby shower nummer två? Tokiga men väldigt gulliga! 

Ett litet kitt med bra ha saker, främst till mig. Bland annat jättebindor, dom där jättelika trosorna, lipsyl, amningsinlägg, dextrosol, proteinbars, godis och de viktigaste av allt energidrycker. Som jag längtar efter att få öppna en. Haha. Hade inte laddat upp med saker att äta och dricka än, men nu kan jag bocka av även de :)


sol & bad

Vilken dag vi fick, en riktig sommardag. 

Här hemma ställde vi klockan på 8.30 så vi skulle komma upp. Sagt och gjort. Upp och packa strand och kylväska, äta macka i bilen och vi var på rullning mot underås badet i Enhörna. Där mötte vi sen upp Alexandra, Phille och Jollan. Chrille hittade 60 golfbollar i vattnet som han samlade ihop (ja, vi räknade). Phille åkte hem och hämtade golfklubban och killarna spelade någon form av golf. Blev en mysig dag i solen. Jollan är verkligen Selmas idol, kul och se. 


fredag

Jag som annars är så duktig på att ta bilder, hade ikväll telefonen på laddning så inte en enda bild blev de. Men bloggen får klara sig ändå. 

Vi hade iaf Ida, Jim och barnen över på middag och de är trevligt som alltid. Avslutade kvällen med pingis igen, eller de var mest killarna som spelade och vi satt och snackade skit. Man ska göra de man är bäst på helt enkelt. 

Tidigare idag så hade vi toppen väder så dagen spenderades ute i solen helt enkelt. Jag sov i vanlig ordning middag med Selma, de är verkligen så skönt att kunna göra de. Inga problem heller, somnar på stubben. De har varit de bästa med den här graviditeten att just kunnat få sova nån timma mitt på dagen. Helt underbart! 

Lite bilder från förmiddagen blev de ändå. Vi åt toast på balkongen vid 10 till frukost, riktigt semester lunk här hemma just nu. 


ord

De kommer så mycket nya ord ur Selmas mun just nu. Minst ett om dagen. 

Idag lärde hon sig att säga mer och hallon. Vi gick ut en sväng förut och Chrille hittade en hallonbuske som vi tillslut tömde eftersom hon blev som besatt och sa sen "mer hallon" om och om igen. Tog en kort promenad genom skogen också så hon fick plocka blåbär, är de något hon äter så är de bär. Alltid något.
De blev en fin kväll i alla fall, nu ligger vi i soffan och tittar film. 

Jusde något annat hon säger nu är namnet Vilma. Hon pekar även på min mage och drar upp min tröja när vi frågar efter lillasyster eller bebisen. Man vet inte hur mycket hon förstår egentligen men visst är de kul. Hon säger inte sitt egent namn men Vilma säger hon. Tror jag vinner den här namn kampen. Mohahaha! 


de kallas kärlek

När man inte längre når ner till fötterna så är de bra att man har en pojkvän som ställer upp på lite pedikyr. Igår klippte och målade han mina tånaglar. Så söt! Mina fötter har under den senaste tiden samlat på sig massor med vätska. Ibland så blir de helt galet svullna, feta och fula. Lika så fingrarna. Har börjat få ont i dom när jag böjer fingrarna också. 

Näe, såna dagar är man mer less än andra. Gick in i V 37 igår, hej och hå. Nu är vi snart i mål! 


dagarna som gått

Hej på er! 


Här kommer bloggen inte i första hand direkt. Vi har väl kommit in i något semester lunk och ibland får man tänka till vad de är för dag. 
Men idag är de torsdag och vi fick sovmorgon till 10.00 så där av kändes de som hela dagen försvann. Chrilles familj var över igår på middag och de blev ganska sent iaf för Selma så där av vår sovmorgon. Vi hade en trevlig dag och kväll, efter maten dukade vi undan och spelade pingis över bordet. Vi kunde sitta ute hela kvällen och de har vi inte varit bortskämda med den här sommaren. 
Idag efter frukost tog vi oss till stranden, riktigt varmt ute idag så de var skönt att doppa fötterna iaf. Jag må vara en badkruka men skyller på att ingen bikini passar och jag är inte så sugen på att köpa en ny såhär i sluttampen. 
Nu är vi hemma sen en stund tillbaka, alla sov/ vilade en timma och nu är de dags för en sen lunch! 


heldag på Kolmården

Vilken gårdag! 

Den började ju med de sämsta förutsättningarna någonsin, men fram kom vi tillslut till Kolmårdens (nu ska jag stava rätt också) upptäcker sen att jag stavat Kolmården fel genom att bytt plats på O och Å. Ser jag då sen när jag lagt ut både på bloggen, insta och snap. Men vad gör de egentligen? Folk förstår nog ändå, hur som! 
Natten till måndag höll Selma oss vakna iprincip hela natten mellan 01-05.30. Hon vaknade till och från varannan kvart och var ledsen. Vi upptäckte sen att de var fyra nya tänder på G, då en tand kom upp under natten (som inte fanns där när vi borstade tänderna) så där av den dåliga natten. När de var dags att gå upp vid 07 så stängde vi av alarmet och sov vidare så man möjligtvis skulle orka med en heldag i djurparken. 
Tillslut satt vi i bilen och var påväg dock tog de oss en exta timma att komma fram
Pga. Vägarbete. Selma var fortfrande ledsen och grät och bökade i bilen så jag fick hoppa bak till henne. Vi planerade ett stopp i Nyköping för att jag skulle in på Apoteket för att köpa alvedon eller något annat mot tänderna och en isglass. Men pga vägarbetet så var avfarten avstängd. Väl framme så hade Ida alvedon i väskan och Selma blev genast på bättre humör! 
Men, om de var värt de? JA. Vilken mysig dag vi hade. Vi bokstavligen stängde stället. Så hela åtta timmar spenderade vi på plats, alla barn var så nöjda och glada, vi hade fint väder och en toppendag helt enkelt. Tittade på säl show, åkte karuseller i bamses värld, åkte linbana, fikade, lunchade och såklart tittade på alla olika djuren. Barnens (Selma och Lucas) favoriter var helt klart att få stå i fönstret och titta på sälarna som simmade förbi samt att få åka karusell. Chrille och Ida åkte en vidrig bergodalbana, var inte avis direkt så gjorde inget att man var gravid och inte fick åka. 
Ja, de var väl lite av de vi hann med. 
Den sista halvtimmen, när vi var på väg mot bilarna så kändes de av i ryggen om man säger så. Kändes som att svanken skulle gå av på mitten. Så när man var hemma, tagit en dusch och lagt sig på soffan. Den känslan, haha. 
Nu ska jag avrunda detta långa inlägg och gå ut på baksidan med de andra två som redan är ute och leker. Solen skiner och hela veckan ser ut att bjuda på fint väder. Så vi håller tummarna för de. 

Det var mysigt att avsluta vistelsen med en 30 minuters lång åktur i linbanan och njuta av kvällssolen. 


bäddat & börjat packa

Igår hämtade jag ut bebisens täcke och kudde på posten. De var verkligen i de minsta laget, hade som sagt inte detta till Selma (som passar en vagga) visste knappt om att de fanns så smått. Utan hade filt sen såklart täcke och kudde passande en spjälsäng när de var dags för de. 

Hur som helst fick bebis och Selma så fina påslakansett av mamma så därför var jag tvungen att inhandla passande täcke och kudde. Så idag har helt enkelt vaggan bäddats. Den ser ut att tillhöra en docka och för att inte tala om de små plaggen jag börjat packa ner i BB väskan. Eftersom vi snart går in i V 37 så kände jag att de var dags att börja packa och planera vad som ska tas med i väskan. Lite hygienartiklar till mig samt filtar, babynest och bebisens första kläder är nu framtagna. Ska inhandla lite godis och dricka sen, lägga ner kläder till mig. Ja de är väl de? 
Minns inte vad jag hade med mig sist, säkert massa onödiga saker. 
Nu ska vi sen bara ut i förrådet och leta fram babyskyddet och ja, plocka ner allt och koka nappar. Sen är vi så redo man kan bli, då får de bara hända när de händer dvs. Jisses vad rädd jag är för den dagen. Hoppas den dröjer med att komma! Samtidig så får de ske imorogn, så har jag detta över. Men nä, den får dröja ändå. Så kanske, bara kanske jag blivit ännu mer less på att vara gravid och känner mig mer redo för vad som komma skall. Aj! 

Nu är de dags att sova. Ställa klockan, för imorgonbitti går bilen mot Kålmorden där vi ska spendera dagen med Ida och familj. 


tack för igår <3

Vilken mysig tjejmiddag de blev igår hos Ida. Tjejsnack och gammalt fjortis spel made by me (som jag gjorde till min tjejmiddag när jag fyllde 22 år). Hittade de i gömmorna så de spelade vi igen, fem år senare. 

Ida bjöd på massor med gott att äta och dricka så ingen var hungrig när vi gick där ifrån. Kvällen gick på tok för fort, vips så satte sig tjejerna i min bil och jag körde ner dom till tåget. De skulle vidare ut och dansa medan en annan skulle hem till sängen. 

Såna här kvällar är verkligen så uppskattade nu när man har barn. Att bara få umgås med sina vänner utan att ha ansvar över barn(en), prata skit och äta gott. De är guld värt! 


bilder

Kan ni tänka er att jag har tillsatt lite färg mitt hem? Okej lite färg finns kanske någon annanstans som på en bricka i köket men de är inte mycket mer än så. Men jag måste säga att jag trivs bra med den här blå färgen som numera finns på kuddar och ljus i vardagsrummet. Den går bra ihop med de grå tycker jag. 

Så, såhär blev de. 

De bästa blev ändå gardinerna. Egentligen är de samma gariner fast vi då flyttat upp stången samt lagt till en till längd och tagit bort den vita hissgardinen i lilla fönstret. Mycket mysigare nu med en helhet. 


Och så nya lampan är på plats. Den lyser jätte mysigt, bara som ett brinnande ljus, om man inte dimmrar upp den såklart. Nä, jag är nöjd! 


Och så avslutningsvis en bild på markisen, svårt att fota dock men där ute har vi hängt mestadels av dagen. Lyckan också som uppstår när de inte legat på gassande sol i vardagsrummet hela dagen, ett av våra bättre köp helt enkelt. 


Nu ska jag frächa till mig lite, passade på att blogga medan håret får självtorka. Ikväll väntas tjejmiddag hos Ida, ska bli super mysigt. Så de ser jag fram emot! 


Selma i blåbärsskogen



Massor med blåbär har kommit. De märkte vi under vår lilla skogspromenad förut. Selma gick loss och tyckte de var jätte gott. Nu sover hon, jag vilar på sängen och Chrille är ute och plockar. Han är en sån människa som tycker de är mysigt att plocka blåbär, så varsågod säger jag! 

Perfekt att frysa in och ha till pajer och smoothies bla, istället för att köpa på Ica för dyra pengar. 


middag hos oss

Godkväll på er! 


Slänger in ett inlägg såhär innan dagen tar slut, i vanlig ordning. 
Just nu sitter jag och bloggar från balkongen. Så skönt ute, så man får passa på. Extra mysigt är de här ute då markisen kom upp idag. Blir en helt annan känsla att sitta under tak. Skulle fota här och även i vardagsrummet idag, eller iaf de sistnämnda men såfort jag skulle börja så plingade de på dörren. 
Idag kom mamma och Tompa över på middag och de åkte hem för en stund sen. Tompa hjälpte då Chrille med markisen som var för tung för mig att hålla upp. Chrille lagade god mat i valig ordning. Till varmrätt blev de grillad kyckling till oss tjejer och grillad entrecote till killarna. Chrille hade gjort egen bea till de samt valnötsröra och så massa friterade tillbehör till de. Sen blev de créme brulée till efterrätt, behöver jag nämna att vi är mätta nu? 
Nu ska jag andas in den friska luften här ute en stund till, sen samla kraft för att gå ner och borsta tänderna. God natt på er! 


livat i magen

God kväll på er! 


Här ligger jag i soffan och någon går loss i min mage. Snälla rara du där inne, sov! 
Selma var lugn som en filbunke. Så lugn att barnmorskan skickade upp mig för kontroll, men den här tjejen gör volter. De får mig att må illa, de pressas så mycket nedåt. Så pass att de började sticka i händer och fötter. Visst är de härligt att ständigt känna fosterrörelser, ett tecken på att de är liv där inne. Men ibland blir de bara för mycket och de är så obehagligt. Trycker på både här och där! 

Annars så har vi haft en skön "första semester dag". Har fått lite gjort. Eller till att börja med så vaknar jag 9.30 av mig själv, de andra två sov fortfarande. En kvart senare vaknade Selma, skönt med lång sovmorgon. Såna här sovmornar tillhör dock inte vanligheten. 
Idag åkte vi iaf till Maxi för att handla till morgondagen, då kommer mamma och Tomas över på middag. Vi får även hjälp med att sätta upp markisen över balkongen. Längtar! 
Ska bli skönt att få bort lite stekande sol, så kanske vi kan vara här uppe utan att få den där "bastu känslan". 
När vi kom hem igen så skickade jag ut Chrille och Selma på en promenad. Jag ville städa i lugn och ro och de går inte att toka golv med alla hemma. Så de var skönt att få de gjort. 
Chrille har satt upp en ny lampa i vardagsrummet. Även två nya kuddfodral är på plats i soffan, väntar dock på två till som är påväg på posten. En liten makeover i vardagsrummet har de blivit med både gardiner, kuddar, ljuslyktor och lampan övanför matbordet. Fotar imorgon! 

Bjuder på en bild på väskan som lampan levererades i i brist på andra bilder. Inte ofta man får de levererat i en snygg påse! 


ett långt inlägg

Hej på er! 


Igår orkade jag inte blogga helt enkelt så där av min frånvaro och inte något annat, haha. 

Jag och Selma hade heldag med mamma igår. Vi startade med ett Ikea besök och efter ett par timmar åkte vi ut till Nykvarn där vi blev kvar över natten. 

Selma älskar verkligen att vara hos sin mormor och morfar och de glädjer mig såklart att se. 

När Selma hade somnat för natten så passade jag såklart på att krypa ner i bubblet. Mamma satt bredvid i en solstol med filt på och vi pratade skit i 1,5 timma. 
Super mysig dag helt enkelt! 

Chrille han jobbade natt medan vi var borta och slutade klockan 11 idag. Då var vi på plats och hämtade honom när han slutat. De var med lätta steg han gick från jobbet idag vill jag lova, idag gick han nämligen på semester. Så underbart! 

Skönt också att ha han hemma sista gravid veckorna dock börjar han jobba en vecka innan BF. Men de återstår att se om han hinner tillbaka till jobbet eller inte, men de tror jag, men de är inte omöjligt att de blir en "semester bebis". Gick in i V. 36 idag :-)

Selma är fortfarande krasslig och inte har de blivit bättre. Snarare sämre. Hängig, varm, hostig och snorig. Äter sämre än vanligt osv. Igår hade hon lite energi men idag är hon låg. Vi startade dagen med ett besök i lekparken, varit ute på tomten osv men de som passar henne bäst idag är att sitta och mysa i soffan framför barnprogram. En kall smoothie och sin snuttefilt, ja vem vill vara ute och röja när man är dålig egentligen? 

Vad mer? Jo, Chrille min underbara kille har nog suckat en del inombords idag men inte framför mig. Men jag vet och förstår att man blir less på mig. Less på sitt fruntimmer som vill höja gardinstången 10cm som han sa till grannen när han var ute i förrådet för att hämta verktyg. Varför har vi inte satt upp de i taket innan? Vardagsrummet känns mycket luftigare och ger nu en illusion av att de är högre i tak. 

Även gardiner och gardinstång har bytts ut. Där av gårdagens Ikea besök. Så idag har de borrats nya hål, spacklat igen gamla och strykit gardiner. Att vi sen måste göra detamma i köket för att de inte ska se tokigt ut, de kan ja tala om en annan dag helt enklet. 
Till middag hade vi tagit fram köttfärs ur frysen men de slutade med att den åkte tillbaka och jag styrde bilen mot pizzerian. Ingen orkade ta tag i middagen idag... 
Nej, nu ska jag avrunda detta långa inlägg, hoppas någon orkat läsa, haha.


måndag

Idag hade vi tid hos läkaren för Selmas hosta. Ringde först till bvc som i sin tur bokade in oss på läkarbesök. Dock undrar man ju varför vi fick en tid. När vi väl var på plats så slutade de med att vi inte fick någon hostmedicin. Läkaren sa att de inte är renommerat att ge ut till barn under två år eller om man är en "lättviktare". Så hade barnmorskan bara haft samma information/ kunskap som läkaren osv så hade inte preggot behövt gå dit i den här värmen. Men men, vi gick istället efter de ner till affären och köpte glass och frukostbröd. Matade ankorna och sen var Chrille hemma från jobbet, så vi åkte hem med honom. 


Annars har de varit en varm och skön dag som spenderatsdes på baksidan efter frukosten. Så jag ska inte klaga! 
Förut var måndagarna värre än såhär så att säga 😎

Avslutar inlägget med en grattis hälsning till en av mina trognaste bloggläsare och bästa vän. Idag fyller Ida 27 år och på lördag ska hon firas :-) 


välbehövligt

Hur gott var inte de där efter helgens middagar som gått. Dvs varma koppen, gorbys och smoothies till lunch. Nu är Chrille hemma igen, då blir de riktig mat haha. 


Han var hemma tidigt imorse efter jobbnatten, då kastade jag in handduken och la mig i ett bad tillsammans med en chokladkaka och en burk pepsi Max. Där låg jag en timma och sen sov vi alla middag. Så välbehövligt! Selma höll mig vaken inatt med sin hosta och feber. Varm som en kamin var hon och sov oroligt så de kändes bara som jag blundade inann hon vaknade och gjorde tidig morgon. 
På eftermiddagen gick de på promenad för att leka i lekparken och mata ankorna, då hon är betydligt piggare. Jag stannade hemma och spenderade en timma med mamma i telefon. Så de har verkligen varit en skön, slapp söndag för min del. 


de sista

Ännu ett kvälls inlägg, de är verkligen då jag bloggar just nu. Men hellre de än inget alls. 

Idag var min lillebror och hans tjej över på fika. Senare kom Malin och vi satte på en film efter jag lagt Selma. Då åkte även chips, dipp och godiset fram. 
Även tre maskiner tvätt med lillasysters saker har jag hängt idag. Trodde jag var klar på den fronten men de fanns visst lite kvar. Så som babynest, filtar och något enstaka plagg. 
Fick förut ett påslakanset av mamma att ha i vaggan. Inget jag hade till Selma, hon hade bara filt så ett täcke och kudde i minsta storlek är nu beställt samt en "mina första år" bok. Viktigt att fylla i från start, så även hon får en välfylld bok. Har hört att man lätt missar de med barn nummer två.
Nu återstår bara ett besök på Apoteket för att bunkra upp med lite saker, främst till mig själv efter förlossningen. Samt ersättning, tyckte de var skönt att ha hemma sist och den kom till användning så tänker absolut ha de hemma igen.  
Sen är vi nog så redo man kan bli! 
Ja, de var lite om vår lördag som förövrigt bara spenderats inomhus. De har regnat näsan hela dagen så vi kom aldrig utanför dörren, skönt dagar som dessa dock. 


ännu en dag på stranden & mensvärk

Ännu en dag på stranden har spenderats. Vad bra de känns att skriva så! Främst när man ser över prognosen och nästkommande dagar ser ut att bjuda på en hel del regn. 

Idag jobbar Chrille heldag och vi fick besök av Anna och barnen. Vi promenerade ner till centrum för att köpa med oss lunch sen blev de ett par timmar på stranden. Vid 16.30 tiden var vi hemma och de åkte stax efter, jag åt en super flådig fredags middag i form av varma koppen och macka. Finns de något tråkigare än att laga mat till sig själv?
Efter mat och bad så la jag Selma som somnade på två röda. Blev inte mycket till vila idag då hon somnade på mig rakt upp och ner idag. Har inte hänt sen hon var mini och de var ju så mysigt. Tyvärr varade de inte så länge då jag tvungen att väcka henne efter en stund, då hon somnade så sent och jag är rädd hon inte skulle somna skapligt ikväll. 

På tal om sömn så sov jag som en kratta inatt. Vaknade vid 02 av att jag var hungrig och kissnödig i vanligt ordning. Går på riktigt upp för att kissa en gång i timman nu. Galet störande. 

Hur som, mitt i natten sitter jag uppe i köket i mörkret och äter banan och mackor. När jag ska lägga mig igen så kryper "mensvärken på" har börjat få förvärkar sen nån dag tillbaka. Igår höll de i sig längre än sist och kröp bak i ryggen. Tog sen en alvedon och somnade om efter ett tag. Hade inte såhär sist så visst är de en lustig känsla. Sist jag var gravid och fick denna "mensvärk" så åkte vi sen in och födde barn. Dock gör inte detta ont eller blir värre men blir ändå lite nojlig. Ska nog ta och packa väskan snart ändå, så får den (troligtvis) stå och damma i garderoben men man vet ju aldrig. 


de där med namn

Tänk att nästa månad får vi träffa lillasyster. 

Då jag är beräknad den 15/8 så får vi sen vänta och se om hon kommer i början av augusti, i slutet eller på sin beräknade dag som Selma. 

De "heta ämnet" här hemma just nu är vad hon ska heta. Just nu har jag helt tappat namnet Singe, som jag förut nästan hade bestämt mig för. Nu vill jag inget annat än att hon ska heta Vilma. Selma och Vilma, hur fint är inte det? 
Dock är vi inte överens här hemma. Chrille gillar namnet och tycker de är fint, men inte lika fint som Ines. Så nu får vi se vem av oss som "vinner" denna namnkamp eller om vi helt enkelt tar ett helt annat namn. Men jag kan ju inte släppa tanken om Vilma nu. Det gör ju inte saken bättre att 95% av alla våra vänner och familj tycker som mig, haha. 


en sommardag

Nä hörni, dagar som dessa 👆🏻 är vi tyvärr inte bortskämda med. 

Första riktiga sommardagen på länge nu känns de som, från morgon till kväll. Vi utnyttjade den väl genom att vara ute hela dagen mellan 10-19. Bra dag Chrille prickade in att vara ledig på också. Nu kanske han har laddat upp med lite energi för att orka köra två långpannor i rad. Snart är de semester också, vi längtar tills att ha honom hemma. 

Vår dag började iaf med att vi packade bilen och åkte till stranden. Klämmingsbadet hade vi inte besökt sen förra året så såg fram emot att spendera dagen där. Dock blev vi inte långvariga. De blåse tyvärr på tok för mycket så Selma fick leka i sanden och bada, sen åkte vi hem igen. På vår baksida var de dock desto varmare. Åt upp vår picknick hemma istället. Sen har högtalaren gått varm med musik hela dagen, ätit gott, Selma tog en två timmas lång vila. Då la jag mig på en filt och vilade jag med, medan Chrille (som aldrig kan sitta still) klippte buskarna, han har även klippt gräset och rensat rabatten. Inget mig emot dock!


svensk sommar

Efter frukost gjorde vi oss ordning här hemma och mötte upp Ida, Maria och barnen vid nya stranden. De var soligt och skönt till en början och barnen badade vid standkanten. Senare fick vi en och annan regndroppe på oss, så vi packade ihop. Svensk sommar är vad de kallas! 

Jag och Selma följde med Ida hem och stannade där tills Chrille hämtade oss efter jobbet. Nu ligger jag på soffan med en kudde mellan benen, foglossning är inte skönt. Och den gör sig påmind på kvällarna, men snart är de över. Gick in i vecka 35 idag. Nästa månad blir vi fyra! 


mommo på besök

Idag var mamma över och hälsade på. Nu hade vi inte sets sen midsommar då dom varit i Spanien. Så de var mysigt att ta igen lite tid. Vi gjorde ordning picknick och tog med till lekparken och tog en kortare promenad så Selma sov sin middag. 

Chrille slutade tidigt och vi har egentligen bara legat på soffan resten av dagen sen mamma åkte hem. Barnfilm, efter barnfilm har rullat på tvn. Vi har introducerat både Saltkråkan och Karlsson på taket men såklart vill hon bara se på Pippi. Men de blev inget Pippi kväll utan päronen ville se Karlsson och kunde varenda replik trotts de var år och dar sen vi såg den sist. 
Nu ska jag ta en dusch, lägga mig i sängen, kolla film på paddan och äta en påse bilar. Som jag längtat! 


och så var måndagen över

Den här måndagen gick verkligen för fort. Känns som att vi precis vaknade. 

Idag sken solen så jag och Selma passade på att vara ute en stund på förmiddagen innan vilan. Tanken var sen att jag skulle ta tag i lite saker medan Selma sov, men de slutade såklart med att även jag somnade på sängen. Inget dåligt samvete över de dock, viktigare att vila upp mig än att putsa fönster. De kunde jag göra sen och de var precis vad jag gjorde när Chrille kom hem. Putsade fönsterna där nere så nu ser vi ut igen. Tog köksfönstret här om dagen, så nu är de bara vardagsrummet kvar. Så tråkigt därför drar man sig.
Chrille han fortsatte med målningen när han kom hem från jobbet. En sista planka under balkongen, sen målade han även lådan vi köpte igår. En låda som vi förvarar Selmas uteleksaker i, som tidigare låg utspritt över gräsmattan för de mesta. Den fungerar även som en extra sittplats, jag är nöjd. 
Vad mer? Jo, vi har grillat och efter maten kikade Jessica med familj över. De hade med sig fika som vi fikade på i lekparken sen gick vi in till oss en stund. Avslutade kvällen med att köpa en gräsklippare här i Gnesta som jag eftersökte på vår lokala fb sida. Kikade överallt igår, men de är slutsålda just den vi ville ha. Så fick vi napp här och någon hundralapp billigare blev de. Tummen upp för de.  


Fail

I förregår när jag låg i badet så "tog sig Chrille friheten" att ta bort ena sidan av spjälsängen. Vi hade pratat om de förut men jag var inte lika het på tanken längre, då nattningarna funkar så bra som de är. Så varför bryta de mönstret? 

Han var iaf nyfiken och ville prova, första natten gick över all förväntan. Hon somnade som vanligt utan krångel efter vi sagt godnatt och gått upp. Sover hela natten och kommer in till oss vid 08 på morgonen. Super mysigt! 
Dag två, alltså igår fick vi byta av varandra och sitta nedanför sängen eftersom hon ville göra allt annat än att ligga kvar. Efter 1,5 timma gav hon upp. Hon kom in till oss inatt och ville sova mellan oss. Super mysigt de med, när man hör små steg och slipper gå in och hämta. Men övervägde de den långa nattningen? Nej. 
Ikväll gav vi upp efter nästan en timma. Nån måtta får de vara. Hon vill ju bara gå ut och börja leka. Som sagt. Varför stressa fram något som inte funkar? Hon var inte redo för sin "stora säng" eller så var inte vi de. Kändes inte tillräckligt viktigt för oss iaf. Nu har vi testat och testar igen när de känns rätt. Men visst blev de fint med den "stora sängen" där av dagens Ikea besök. Vi ville köpa en planka att sätta fast då jag nojade över att hon skulle ramla ut. Även kuddarna är nya från idag :-) 


fjärilshuset

Idag har vi besökt fjärilshuset med Rasmus, Erica och Saga. 

Jisses vad svettigt de var, höggravid på de dessutom. Glasögonen immade nästan igen de den tropiska värmen. Där inne tittade iaf tjejerna på fjärilar, fiskar, fåglar och sköldpaddor. 
Efter satt vi ute i deras mysiga trädgård och lunchade och fikade. De somnade i vagnen så vi kunde sitta och prata ostört. 
Efter besöket åkte vi till Ikea, liksom halva Sveriges befolkning gjorde. Kom hem med lite nya saker till Selmas rum. 

Blev ett bra avslut på veckan :) 


färdig målat

Idag har Chrille (äntligen) tagit tag i att måla på baksidan. Alla balkar under balkongen samt pelaren. Är de något han skjuter upp så är de just målning, annars ska han ha credd som donar och fixar hemma på en gång. Men idag fanns de inga men, så där ute spenderades vår förmiddag. Jag höll ett öga på Selma och åkte till affären och köpte folköl och chips. 

De känns verkligen inte bra att ställa sig i kön i kassan med ett sex pack under armen med kanonkulan. Haha. 
Men vad gör man inte, eller de var mer de minsta jag kunde bidra med så hans målning gick lite lättare. 
 
Såhär blev de iaf. Mycket ljusare under balkongen nu när en grå färg kom upp på de fula balkarna med rinningar. 

Före

Efter