heldag på Kolmården

Vilken gårdag! 

Den började ju med de sämsta förutsättningarna någonsin, men fram kom vi tillslut till Kolmårdens (nu ska jag stava rätt också) upptäcker sen att jag stavat Kolmården fel genom att bytt plats på O och Å. Ser jag då sen när jag lagt ut både på bloggen, insta och snap. Men vad gör de egentligen? Folk förstår nog ändå, hur som! 
Natten till måndag höll Selma oss vakna iprincip hela natten mellan 01-05.30. Hon vaknade till och från varannan kvart och var ledsen. Vi upptäckte sen att de var fyra nya tänder på G, då en tand kom upp under natten (som inte fanns där när vi borstade tänderna) så där av den dåliga natten. När de var dags att gå upp vid 07 så stängde vi av alarmet och sov vidare så man möjligtvis skulle orka med en heldag i djurparken. 
Tillslut satt vi i bilen och var påväg dock tog de oss en exta timma att komma fram
Pga. Vägarbete. Selma var fortfrande ledsen och grät och bökade i bilen så jag fick hoppa bak till henne. Vi planerade ett stopp i Nyköping för att jag skulle in på Apoteket för att köpa alvedon eller något annat mot tänderna och en isglass. Men pga vägarbetet så var avfarten avstängd. Väl framme så hade Ida alvedon i väskan och Selma blev genast på bättre humör! 
Men, om de var värt de? JA. Vilken mysig dag vi hade. Vi bokstavligen stängde stället. Så hela åtta timmar spenderade vi på plats, alla barn var så nöjda och glada, vi hade fint väder och en toppendag helt enkelt. Tittade på säl show, åkte karuseller i bamses värld, åkte linbana, fikade, lunchade och såklart tittade på alla olika djuren. Barnens (Selma och Lucas) favoriter var helt klart att få stå i fönstret och titta på sälarna som simmade förbi samt att få åka karusell. Chrille och Ida åkte en vidrig bergodalbana, var inte avis direkt så gjorde inget att man var gravid och inte fick åka. 
Ja, de var väl lite av de vi hann med. 
Den sista halvtimmen, när vi var på väg mot bilarna så kändes de av i ryggen om man säger så. Kändes som att svanken skulle gå av på mitten. Så när man var hemma, tagit en dusch och lagt sig på soffan. Den känslan, haha. 
Nu ska jag avrunda detta långa inlägg och gå ut på baksidan med de andra två som redan är ute och leker. Solen skiner och hela veckan ser ut att bjuda på fint väder. Så vi håller tummarna för de. 

Det var mysigt att avsluta vistelsen med en 30 minuters lång åktur i linbanan och njuta av kvällssolen. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback