Hej

Idag har vi ätit god frukost, gått milen, satt upp julstjärnor och tränat. 
 Mer än så tänkte jag inte blogga just nu, dags att gå och lägga sig. Godnatt på er! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


nöjd bebis, nöjd mamma

Och så ligger man i sängen igen, med en bebis tätt intill. Den där vaggan verkar förbli tom på nätterna. Får även skylla på att jag tar den enkla vägen, lyfter inte ens över henne eftersom "jag vet att de inte funkar". Vi båda är kanske inte redo, eller jo jag är men ja. Snart är väl tiden inne för Vilma att sova lite själv. På tal om sömn så är jag tacksam över natten som var, en gång vaknade hon och skulle äta. När Selma kommer in till oss vid 8.30 imorse blev jag bra chokad över att de var morgon och jag bara hade behövt amma vid ett tillfälle. Skönt, mer såna nätter tack. 

Idag gav vi oss ut på en mils promenad tillsammans med Malin och Ida. Ikväll var de även viktväktar möte och vägning och även denna vecka visade vågen minus, trots mens och jag hade inga högre förhoppningar men -0,8kg hade jag gått ner denna vecka. Heja mig! 
Imorgon går Chrille på helg kl 13.00 så de ser vi fram emot. Ser fram emot helgen som kommer överlag. Vi ska adventspynta, julbaka och gå på julmarknad Bla. Nu tycker jag dock att snön kan få komma så vi får riktig julstämning. 

(null)

(null)

Idag hade jag en ovanligt nöjd bebis här hemma. Inte van med att få ha händerna fria såhär mycket. Hon gymmade på en bra stund, de märks att hon börjar bli större. Nu greppar hon även lite saker och hon skrattar. De första bebis skrattet, de är magiskt. Så härligt och höra! 

Tisdag

Och så var de kanske dags för en uppdatering, jag har haft två intensiva dagar känns de som så har glömt bort bloggen lite. 
Godmorgon på er föresten! 
Idag fick jag sovmorgon till 8.30 tack barn, de behövde jag. 

Som sagt hade vi lite för oss dagarna som gått. I söndags åkte vi hem till mamma och sen ut till Enhörna där vi firade Jolie som fyllde 3 år. 
Igår startade vi dagen med en långpromenad med Maria och Molly. Vi besökte även öppna förskolan och hann bara hem innan Ida hämtade mig och vi åkte på spinning. 
Idag tänkte vi åka och storhandla, så de blir citygross i Nyköping i vanlig ordning för vår del. 

(null)

(null)


att komma hemifrån

Idag blev de en dag i Södertälje tillsammans med Jessica och barnen. 
Chrille har jobbat hela dagen och när jag vaknade imorse kände jag bara att jag måste hemifrån. Såg inte fram emot en dag ensam hemma med barnen, kanske låter hårt men behövde få dagen att gå helt enkelt. Så vi promenerade till tåget efter frukost dock startade dagen inte så bra eftesom tåget var inställt men efter ett tag kom äntligen en ersättningsbuss. 
Väl på plats så tog vi en lunch, shoppade lite och barnen fick leka av sig i lekparken. Blev en bra dag och ett par timmar på stan inann vi hoppade på tåget hem igen. 
Vilma sov sig igenom hela dagen i vagnen, en flaska fick hon sen märktes de knappt att hon var med. Bara genom att jag körde en dubbelvagn. Att ha en sån "bred last" på buss och i butiker med mycket folk, att behöva leta upp alla hissar är inte att rekomendra haha. 
Väl hemma igen så tände vi en brasa, tittade på film och åt middag. Så de blev som sagt en bra dag, ibland måste man verkligen få komma hemifrån en stund.
(Efter att ha läst igenom inlägget) känner jag att de kanske kan feltolkas, såklart finns de inget bättre än att vara hemma med mina barn. Men poängen är att de är ibland jobbigt att vara hemma själv, flera timmar med båda två. Att få båda tillfreds. Och att samvetet gärna vill göra något och komma utanför dörren. Ibland är de ett stort projekt och man väljer kanske att vänta med det tills vi är två föräldrar hemma. Ja, ni förstår säkert vad jag menade men idag behövde iaf mamman rasts och Selma tyckte också att de var kul att få se något annat en stund :-)  

(null)


lugnt

Fredag! 

En trött och seg fredag för vår del. Chrille är ledig och tanken var väl att komma iväg på något, eller iaf komma utanför dörren men de blev aldrig så. Eller just nu tog Chrille och Selma bilen till affären för att inhandla lite fredagsmys. Ibland kommer vissa dagar aldrig igång och ibland är de så skönt. 
Disken och tvätten kan vänta lite till och jag kan fortsätta slösurfa på Black Friday erbjudanden på telefonen medan Vilma sover gott i min famn. 
Lite nytta har vi dock fått gjort. Chrille har höjt upp spjälsängen och jag har bäddat den med spjälsängsskydd osv. För nu sover Selma bara i växasängen. Vi har även bytt plats på två vägglampor och här om dagen kom en sänghimmel upp. Under den med lite belysning, ja där vill man verkligen ligga och sova. Och på tal om de så går nattningarna som på räls. Hon har inte gått upp ur sängen på flera dagar utan vi pussar henne godnatt och lämnar rummet, så skönt att de funkar.
Vilma vill knappt ligga i sitt babynest mellan oss, utan helst på mig, eller tillbaka i magen typ. Närhet delux på den bebisen så de ska bli spännande att se när hon ska sova i spjälsängen, eller ens sin vagga. Jaja, en sak i taget och allt har sin tid. Ha en fortsatt bra fredag alla ni :-) 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)



Stolt över mig själv!

(null)

Igår fick jag mitt första diplom på viktväktarna. Strävar efter ett diplom till, nämligen -25 kg diplomet så 15 kg kvar tills dess. 
Igår hade jag gått ner exakt ett kilo sen förra veckan och alltså totalt -10kg sen start. Känns så skönt! 10 kg är mycket och de känns faktiskt, fick Bla på mig ett par jeans här om dagen som jag inte fick på mig innan viktväktarna. 

Idag är Chrille ledig och vi funderar på att åka och storhandla men får se om vi kommer iväg eller om vi bara är hemma.  

förskola

(null)

(null)

(null)

Just nu lagas de mat här hemma. Selma hjälper Chrille i köket. Ikväll har jag bokat in mig på ett spinning pass mellan 19.00-20.00 så håller på att ladda inför dess. Just nu lockar de kanske inte allt för mycket men de är ju alltid skönt när man är på plats. 

Igår uppdaterade jag inte här, hade fullt upp med båda barnen hela dagen eftesom Chrille jobbade långpass och natten. 
Gårdagen spenderade vi iaf på öppna förskolan och stannade till på barnbutiken påväg hem. Köpte klänning och en rosett (hårspänne till Selma). 
Igår sökte vi föresten förskoleplats. Lite blandade känslor men jag tror de blir bra, annars har vi faktiskt möjlighet att tacka nej eftesom jag fortfarande kommer vara hemma. Tanken är att Selma ska börja, i början av nästa år och kommer att vara två år och fyra månader gamal. Känns som vi har kommit dit att jag tror hon kommer ha väldigt kul där ett par timmar i veckan. Håller tummarna på att hon och Lucas kommer in på samma förskola nu bara! 

(null)

Denna klänning fanns även i mörkblått med ugglor på, har en känsla av att de kanske kan få bli en sån också. Så fin, varm och bra nu i vintertid. 

tiden går fort när man har roligt...

(null)

(null)

Helgen har gått och vi har hunnit med en hel del. Blivit bjudna på middag, varit på födelsedags firande, shoppat, haft Selma sovandes hos mamma, ätit god mat, tittat på film och idag har jag haft mamma på besök och Chrille har varit iväg och fiskat. De har varit en bra helg helt enkelt. 

fredag

Nämen idag vaknade man upp med lite träningsvärk i axlarna, de var inte igår. 
Igår körde jag nämligen ett stepp pass, kombinerat med aerobic och lite styrka. Mitt andra och sista pass denna vecka. 
Igår var vi också i lekparken tillsammans med Ida och barnen, hade med oss fika. 

(null)

(null)

Jag älskar det här vädret som vi har nu. Snart ska jag ut igen. Carla är på väg hit och vi ska ut på promenad. 

Idag har vi varit på bvc med Vilma, eller hela familjen åkte upp. Chrille gick på helg igår så han fick följa med. De var dags för sprutor och jag tycker de är så jobbigt så han fick hålla i henne och jag tröstade sen. Kommer nog aldrig vänja mig fast än de är andra barnet, tur de går fort. 6,5 kilo väger min lilla, stora, goa underbara bebis just nu. 

stolt

Idag är jag stolt i dubbelbemärkelse. 
Ikväll var de andra kvällen i rad vi fick lov att bryta läggningsrutinerna för Selma. När bytet från spjälsäng till stor säng skedde i samband med de nya rummet så har Chrille varit tvungen att ligga brevid henne tills hon somnat. Vilket kan ta allt från 10-45 minuter. När hon nattades i spjälsäng så sa vi bara godnatt och lämnade rummet, så enkelt ville vi fortfarande ha men nu klättrar hon ut sängen så de slutar med att han lägger sig brevid. Jag sitter uppe med Vilma och de var vår kväll som gick, då de oftast tar så lång tid. 
Både igår och idag så har hon iaf somnat själv. Vi säger godnatt och går upp på övervåningen, trodde hon skulle stå och ropa vid grinden i trappan men de har gått över mina förväntningar. Dock hör vi henne gå upp och börja leka med något men då ropar vi bara från trappan att hon ska lägga sig i sängen igen. Vilket hon gör och somnar sen själv i sängen. Då blir jag stolt! 
Blir även stolt över mig själv som har gått ner 9kg på sex veckor. Denna vecka visade vågen -1.1 kg och snart har jag nått mitt första delmål som är -10kg. Idag fick jag ut på en långpromenad efter mycket om och men. De lockade mer att stanna kvar hemma i soffan, framför den tända brasan men vad bra de kändes när man var hemma igen. 

(null)

(null)

(null)

Idag invigde vi nya stövlarna som fick högsta betyg. Fler såna blir de i framtiden som höll små fötter både torra och varma. Selma bokstavligen badade fötterna i is-pölarna. 

Nu är de dags att gå ner och sova. Vilma har somnat på mig i soffan i vanlig ordning. Så mysigt. Tänk att hon blir 3 månader på fredag, hjälp vad fort tiden går. Gäller att ta vara på den sista bebis- gos tiden. Snart vill hon inte sova på sin mamma mer och inga fler bebisar blir de, så de gäller att njuta och ta vara på den här tiden, även om de ibland är jobbigt! 

(null)

(null)

Godnatt. 

snö & vinterkläder

Idag kom den första snön! 
Dock var den inte här för att stanna men visst var de mysigt den korta stunden som de ändå var vitt utanför förnstret. 

(null)

(null)

Frostigt var de ändå och de håller i sig, så innan dagens promenad satte jag på barnen varsin overall. För någon månad sen sa vi att förra årets overall fick hänga på även denna vinter. Tyckte ändå den satt bra när jag provade. Tog tillbaka de idag, eller så har ungen växt på den korta stunden. För idag var den kort, kort i både armar och ben så de var bara att köpa en ny. Just overaller och vinterkläder överlag är löjligt dyrt. 
Dock hittade jag en på rean som även fått jätte bra resensioner så håller tummarna på att denna blir bra i år. Även en ny riktigt varm mössa fick de bli. Så nu hoppas vi Selma håller sig varm i vinter. Vimla får ärva på efter syrran även om de lockade att köpa matchande babyoverall till henne, men de hade varit onödigt då de finns till henne. 
(null)

(null)
Nu har jag kikat klart på veckans bachelor avsnitt och de är alltid lika tråkigt att vänta tills måndag. Haha. 


de var inte igår ...

Vilken härlig känsla, den här känslan hade jag nästan glömt bort. Pratar om känslan efter att ha fått tagit ut sig på ett pass, duschat, ätit och sen få slå sig ner i soffan. 
Idag gick jag på mitt första spinningpass på över två år. Behöver jag nämna att de var fruktansvärt jobbigt? Men så skönt! Lutar åt att skaffa gymkort nämligen. Promenader i all ära, men egentiden på gymmet, komma hemifrån, svettas och träna är en härlig kombination. Tidigare var träning en stor del av mitt liv och de känns tråkigt att de ska försvinna helt bara för jag blivit mamma. Dock kommer de inte innefatta så mycket som innan men hoppas på att komma iväg på två till tre pass i veckan. 
Annars då?
Idag har vi haft Alexandra och hennes tjejer på besök. Blev en jätte mysig dag med lunch, promenad, lekparkshäng och fika. 

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null) (null)     

mysmorgon & farsdagfrukost

Ställde mig och gjorde frallor imorse också dagen till ära. Eller scones kanske man kan säga att de är, för de är nästan samma recept. Gott var de iaf och uppskattat av pappan som fick slå sig till dukat bord efter jobbet. 

(null)

(null)

(null)

(null)


fartfylld dag

(null)

(null)

Idag invigdes denna fina klänning. För idag var barnen fina i klänning och strumpbyxor när vi var på kalas. Ett gemensamt barnkalas för Lucas och Maja. Tyvärr tog jag inte en enda bild, inte likt mig men de fanns helt enkelt annat att göra. Ett mysigt kalas med massa barn och go fika. 
Där spenderade vi nästan hela dagen. Sen gick kvällen i ett. Hem, äta middag, bada båda barnen, natta och nu sitter jag i soffan sen ett tag tillbaka. Vilma sover i mitt knä, popcornen är slut och jag tittar på Så mycket bättre. Chrille har jobbat hela dagen och jobbar även natten, så vi ses imorgonbitti. Då tänkte jag dunka upp med Farsdag frukost! 

(null)

(null)
 
Nu tar jag snart den här lilla och går ner och lägger mig. Helt slut efter den här dagen. Credd till alla ensamstående förändrar där ute. Jag är helt färdig efter en heldag med båda barnen. Även om dom har vart snälla så är de full fokus på dom hela tiden och de tar såklart på krafterna, så godnatt :-) 

hej på er

Usch så dålig jag varit på att blogga! 
Inte orkar jag uppdatera något märkvärdigt ikväll heller. Ögonen svider och jag längtar efter att få sova. Ändå envisas man med att hålla sig vaken och se vem som åker ut idol. Tur vi ligger färdiga i sängen, finns inget värre än att somna på soffan. Sen inser man att man måste borsta tänderna, duscha och allt de där. 
Skriver mer imorgon. Nu börjar de :-) 

Såhär mysigt har iaf vi haft de ikväll. Selma var helnöjd med sin skål med färska hallon och innan dess fick hon fika på nybakt kanelbulle som hon och Chrille bakade tidigare idag. 
(null)

(null)

(null)


Mina tjejer 🌸

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


ett två tre

Efter dagens promenad med Maria så gick vi till Thuleparken istället för att gå hem. Vi var ute hela dagen, vilket resulterade i att Selma tom somnade på soffan idag. De händer annars inte hos oss. 
Vi handlade lite att äta, gjorde sandkakor, gungade och så gick hon på stockarna. I lekparken hände de också något kul, hon räknade till tio helt själv. Medan hon höll mig i handen och gick på stockarna, eller stubbarna så frågar jag om hon kunde räkna dom. När hon räknar i vanliga fall låter de såhär "ett två tre, två tre, tvååå" men nu som att hon inte gjort annat, räknade hon från 1-10. Blev så stolt, haha. 
Påväg hem stannade vi vid vattnet för att mata ankorna.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Vilma blir visst trött av den friska luften. Hon sov som en stock i fyra timmar, minst <3

måndag

(null)

(null)

(null)

(null)

Godmorgon på er! 

Inatt var de lite tjorvig för oss, eller kanske inget märkvärdigt men nu har jag fått ett par bättre nätter i rad. Vilma "skämde bort mig" hela helgen med att sova i sitt babynest hela nätter med undantag för en matstund. Och visst är de underbart att vakna upp efter en sån natt, ni som vet ni vet. 
Förövrigt älskar jag att vakna upp och sova i vårt nya sovrum. Att ha ett litet sovrum är mycket mysigare och passar mig bättre. Jag är eller kanske mer var, den som kunde få lite hjärnspöken de nätterna Chrille jobbar natt. Med ett litet sovrum så blir de lixom så mycket bättre. Inga garderober får plats som är fulla med spöken och mördare ni vet, haha. Ja, jag är 27 år gamal och tvåbarnsmamma. 
Dock har de faktiskt blivit bättre på den fronten på senare dar, kanske sen vi bytte rum? 
Idag är de iaf måndag och vi tänkte starta veckan med, trumvirvel. En långpromenad! 
Dessa promenader kanske börjar bli tjatiga i era öron men jag kommer att gå tills jag ruttnar. De hjälper verkligen till för min viktnedgång, barnen får friskluft och sover gott i vagnen och jag får oftast gå med en vän och snacka skit. Win win!
Idag tänkte vi även besöka öppna förskolan, så ser vår dag ut iaf och nu är de dags att ta tag i lite sysslor här hemma medan den minsta sover. 



en uppdatering

Den här helgen bara swichade förbi. Okej de är ännu bara lördagkväll men snart kommer även jag lägga huvudet på kudden, som resterande i min familj. 
Under Chrilles ledighet som gott har vi iaf hunnit med att måla en fondvägg i vardagsrummet och handlat lite julklappar, då vi besökt både Södertälje och Strängnäs.  Tummen upp föresten för kalkfärg, vilket liv de ger ett rum. De blev en härlig betong känsla och de blev även struktur på väggen. Vi båda är jätte nöjda. Helbild kommer sen, nu lägger jag upp bilder jag tagit under de två dagarna som gått.

(null)

(null)

Idag har vi också satt upp lite saker i sovrummet, samt bytt plats på saker vi redan hade här hemma. Bla ljusstaken ovan, som tidigare hängde vid soffan nere. Kändes dumt att "gömma" en sån fin ljusstake på nedervåningen som dessutom aldrig tändes. Den gjorde sig så fin på den nya väggen. 

Vad mer? Vi har hunnit med lite promenader. En av dom gick jag själv med bara Vilma i vagnen tillsammans med Ida och Maria. Vilken skillnad de är att bara dra enkelvagn men vilken träning de faktiskt är att dra en dubbelvagn under långpromenaderna men så mycket skönare att dra ett barn. Så på gott och ont.

(null)

(null)

Vi har även ätit gott och jag har druckit rödvin. Kors i taket! Tänkte att de var på tiden att testa igen efter att ha låtit bli sen typ personalfesten 2012 efter de glaset fick jag pannkack på en gång, aldrig gillat smaken heller så de har fått vara. 
Men två kvällar i rad har ett litet glas slunkit ner och jag gillar de. Vuxen poäng till mig. 

(null)

(null)

(null)

Hur härligt är de inte föresten att starta dagarna med att hela familjen ligger i sängen och drar sig? 
Sen gå upp och äta en gemensam frukost. Annat är de när Chrille jobbar. 
Selma kommer alltid in på morgonen med en bok i handen. Här ser de ut som att Vilma blir glad över att syrran läser för henne, haha. 

(null)

(null)

Och så avslutar vi de här inlägget med ytterligare två bilder på Selma från dagens lekparkshäng. 
Här har hon på sig sina nya ytterkläder hon fick av mamma igår. Perfekt med fodrade regnkläder att leka i gråa dagar som dessa. 

(null)

(null)


Kalkfärg

Tur vi båda tycker om att göra om hemma. Jag har en ide och han fixar! 
Just nu ska vi ge kalkfärgen en chans, tycker den ser så fin ut när vi sett på bild. Håller tummarna de blir lika bra även hemma hos oss för nu finns ingen återvändo! 

(null)


glad

Idag har jag varit viktväktare i fyra veckor och vet ni? Jag har gått ner 7.1 kg. Så jävla nöjd på ren svenska! 
Veckans vägning var den bästa hittills, har tappat 2.4 kg på en vecka. 
Nu får jag väl räkna med ett lite sämre resultat nästa vecka, antar jag. Men sålänge vågen står på minus, är jag närmare mitt mål. 
Behövde bara få skryta lite eller snarare dela med mig. 

Såhär såg dagens tidiga middag eller sena lunch ut. Lite plock och en omelett efter promeneraden. Jag är så taggad nu, de är hög tid att prioritera mig själv och de är precis vad jag gör :-) 

(null)

(null)


vimplar

Godmorgon! 

Igårkväll satte jag upp vimplarna i tjejernas rum, som jag köpte här om dagen. Jag tyckte de saknades något där så blev riktigt bra faktiskt. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Nu är frukosten intagen. En riktig viktväktarfrulle med knäcke, keso och yoghurtkvarg. 
Ikväll är de dags för vägning och jag har en bra magkänsla denna vecka. Men ändå inte eftersom jag fått min mens, jag tillhör en av dom lyckligt lottade som fick tillbaka mensen direkt efter graviditeten, trotts amning :-( 

(null)

(null)

Snart är de dags att packa in barnen i vagnen och rulla upp mot vårdcentralen, idag har jag som sagt efterkontroll hos barnmorskan. 
Efter de går jag min dagliga långpromenad med Maria. 

(null)