bra slut på veckan

Hej på er! 

Igår åkte jag och jobbade en stund, under tiden var dom andra på kalas. 
Innan jobbet var vi in en stund på Mio och kikade, blev kära i en soffa som var alldeles för dyr. Tänk om man var miljonär, att ha obegränsat med pengar. Just de skulle jag vilja ha nu. I samband med flytten så finns de så mycket jag vill köpa. Jag vill lixom inte ens ta med mig våra gamla matlådor, fula handdukar osv. Vill ta med mig allt nytt men allt kostar ju också såklart. Stort som smått. 

Idag var vi på plats igen i nya bostaden. Mamma var över så hon var såklart nyfiken på insidan. Vi hade köpt med oss lite att äta från Ica så satte oss på golvet och fikade i ekot. 
Innan dess var vi på badhuset med barnen och badade. Så uppskattat av båda två! 

(null)

(null)

(null)

Två saker jag måste skriva ner här i bloggen. 
Sak nr 1. Här om dagen kryper Selma upp bredvid mig i soffan och säger för första gången. 
Älskar dig, mamma! 
Åh vilken känsla. Visst att hon säger tillbaka när vi säger "älskar dig" så kontrar hon tillbaka med "älskar dig" men denna gång kändes de som att hon visste precis vad de innebar och de kom direkt från hjärtat. 

Sak nr 2. 
Natten som var, var första gången Vilma sov en hel natt i sin säng i deras rum. 
La ner henne igårkväll kl 21 och hämtade henne 06 imorse och vi sov vidare hela familjen till 8.30. SÅ skönt! 
Dock var jag inne och pillade in nappen vid ett tillfälle inatt, men nu kör vi igen. När Selma var åtta månader så började vi att lägga henne i eget rum, så nu kör vi på samma spår med lIllesyster och hoppas de kommer fungera lika smidigt. 

mitt i natten tankar

Usch vad jag känner mig tråkig när man somnar 21.30 på soffan en fredagkväll. Men skyller på natten som var. 
Vilma sover numera hela nätter sen ungefär två veckor tillbaka kanske mer. Hur som, inatt blev de hungrigt vid 03.30 så jag gjorde ordning en flaska med välling och hon somnar om. Dock inte jag, då tar jag upp telefonen och börjar googla massa insperation till nya huset. De är inte så smart att ta upp telefonen i de där läget men jag blev ju så pigg. 
Chrille föreslog förut att vi skulle lacka om luckorna i ljusgrått och jag måste nog haka på den idéen. Känns trots allt nästan dumt att byta ut/ göra om ett kök som är sprillans. Men vi vill sätta vår prägel på de. Så ett ljusgrått kök blir de, knoppar och handtag i mässing och likaså en blandare i mässing. Båda är nöjda med idéen. 
Först var vi inne på att byta kakel bara men mässing knoppar mot de grå luckorna är en fin kombo tycker vi. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Jo. Idag åkte jag och barnen till nya radhuset igen. Var och hämtade nycklarna hos mäklaren och lånar dom över helgen, så kan jag visa mamma som kommer över på söndag. Kunde såklart inte hålla mig så vi åkte dit efter öppna förskolan haha. Finns såklart absolut ingenting att göra. Man får inte ens bli kissnödig för inte ens en toarulle finns. 
Men mår bra av att bara få åka dit och titta lite, sen åkte vi hem och har ätit gott och fredagsmyst med glass och färska hallon i soffan. 

(null)

(null)

Godnatt på er :-) 

syskon

(null)

(null)

Såhär ser de ut hos oss varje morgon. Selma drar ut alla leksaker och Vilma badar i dom och är helnöjd. Säger de igen, älskar att Vilma sitter nu. Dom har även börjat leka med varandra och visar sort intresse för varandra. Just nu sitter dom i ett tält i vardagsrummet fullt med leksaker och vi behöver inte ens kolla till dom. Dom roar sig själva och Vilma kan även åla sig ut om hon får nog. 
Syskoninspo är vad ja kallar de och jag njuter :-) 

Idag har vi vart i lekparken hela dagen. Tog en sväng ner till vår stora lekpark i centrum med Ida och barnen tidigare idag. Där nere var även Tess och hennes dotter. 
När vi kom hem var de middagsdags och vi hade tydligen lite energi kvar, för då gick vi ut igen efter vi ätit.Tog med oss sandleksakerna och satte oss vid vår lilla lekpark. Snart är de läggdags och jag hoppas att barnen sover gott efter massa friskluft och lite sömn. Chrille tittar hockey och jag tänkte lägga mig i ett bad! 

Ikea & vägning

(null)

(null)

(null)

Idag var jag alldeles för rastlös för att spendera en dag hemma. 
Så in med vagn och ungar i bilen och upp mot Ikea för att titta på saker till nya boendet. 
Idag tittade jag mest som sagt, kul att känna och klämma på vissa saker vi tänkt köpa. Kollade också ut potentiella förvaringsmöbler osv. Vi tog också en fika och så hittade vi (till selmas stora lycka) katten. Den där gosedjurs katten finns nämligen på öppna förskolan och den leker hon alltid med där och vill ta med den hem varje gång. Ikväll sover hon med sin egna. 
Efter Ikea tog vi en runda i lite andra affärer innan vi packade in oss i bilen igen. 
Tackar verkligen för grymt snälla barn idag. Tog ut dom från vagnen under lunch/ fika stunden på Ikea. Bytte en blöja i bakluckan på bilen innan hemgång på Vilma. Att åka iväg sådär med två små kan ju verkligen funka eller så gör de det inte. 

Ikväll var de också dags för viktväktarna. Vägning och möte. Jag var aldrig där förra veckan, har också slutat räkna, pillat i mig glass, pizza, alkohol, godis och så vidare. Antar att mina långa promenader räddat mig för vågen visade nämligen -1,1kg. Blev glatt överraskad. Till och med Chrille frågade mig här om dagen om jag slutat med VV för jag äter mer, onyttigare och något gott var och varannan dag. Men detta gav mig ändå ny motivation, nu ska jag ta mig hela vägen till mål. Bara 3,1kg kvar tills dess. Hela -22,7kg visar vågen nu sen start i oktober. 

(null)


känslan

Idag var jag inne i nya huset, två gånger. Hämtade nycklarna tillsammans med Ida. Fördelen med nyproduktion är ju att de inte bor någon där. Känslan av att gå runt i ens nya hem, helt utan en mäklare eller några andra spekulanter som iakttar en. 
Idag öppnade jag varenda låda och utforskade varenda vrå. 
Efter hus-titten så var de dags att åka till verkstaden och få däcken bytta. Bättre sent än aldrig men skyller på tidsbrist och att vår bil mest står om dagarna just nu. 
Allt går om man vill. Lasta in däck i bilen samtidigt som man ska ha koll på två barn, in och ut ur bilen sen åkte vi och handlade. 
När Chrille kom hem från jobbet blev han också såklart taggad på att ta sig en extra titt i huset. Så istället för att åka på spinning som jag tidigare planerat, så åkte vi till huset och mätte då exakt alla väggar. 
Overkligt att få vara där inne som sagt och de är inte ens låg tid kvar tills flyttlasset går, tiden rinner ju redan iväg. Snart bor vi där. Selma är helt såld och tycker de är så spännande, tror hon förstår att vi ska flytta dit och bo där nu. 
Dagens positiva var att vår stora soffa kommer få plats i allrummet på övervåningen. De trodde jag först inte. Den har några år kvar att slitas på och den är så otroligt skön och sitta i. Så där uppe kommer de att bli "film mys rum" med stora Tvn och stora soffan. Medan nere kommer vi köpa en mindre soffa, behålla vår fåtölj och sätta upp en mindre tv på väggen. 
Ja mycket tankar snurrar nu ang inredning och hur vi ska få plats med alla våra saker. I de nya boendet finns de knappt någon förvaring varken ute eller inne. Så nu gäller de att rensa, tänka om och tänka smart. 
Men de ska bli skönt samtidigt, vi är bäst på att spara på precis allt och idag har vi möjlighet till de också men snart blir de annat. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Är (som sagt) så kär i fönsterna. Nu blir de till att kolla inredning på telefonen, sen sova. 

nu kan hon sitta

Så skönt de var att lägga sig i sängen. Idag har vi varit igång här hemma. 
Jag tog mig ut på vår långa runda efter frukost, två timmar senare var vi hemma igen. Jag hade en stund där mellan inann vi skulle till öppna förskolan. Så jag ställer mig och rullar mina livs första köttbullar. Ja, nu är jag ju så illa tvungen att lära mig laga mer mat med tanke på Chrilles nya jobb. De blev i varje fall jätte goda. Dom blev väldigt uppskattade så de var kul. 
Den kritiska tiden hemma hos oss är mellan 16-17 tiden. Då är ofta båda barnen gnälliga, trötta och hungriga. Därför har jag kommit på att om vi inte gör något mitt på dagen, är de skönt att förbereda maten redan då. Så går de fort att värma på senare innan middagen ska serveras. 
Väl på öppna förskolan blev vi snopna över att de bara var vi där. Har aldrig tidigare hänt, men då passade vi på att pyssla i pysselrummet. Selma var helnöjd och tog med sig presenter hem till Chrille som hon sen tog sönder. Hon gjorde Bla en gubbe av en toalettrulle. "Nej, inte armar, inte näsa osv" så den där söta gubben blev tillslut bara en toalettrulle igen som åkte i sopen. 

  (null)

(null)

(null)

(null)

Här sitter Vilma åtta månader gamal. Precis som Selma sitter även nu Vilma (vid samma ålder) sen nån dag tillbaka, stadigt på golvet. Tidigare bullade jag alltid upp med kuddar omkring då hon efter en stund tappade balansen men nu sitter hon. Så himla skönt, en nöjdare bebis. Härligt att få se ordentligt och inte bara ligga på mage och rygg på golvet. Då ledsnade hon snabbt men nu är hon helnöjd. Måste erkänna att jag längtat tills just den stunden hon lärt sig sitta. Men nu behöver hon inte bli större <3

mycket känslor men så taggad

Ikväll fick jag ett mejl från vår mäklare att godkänna annonsen som snart kommer ut på hemnet. Pirrig och lustig känsla att få se sitt hem sådär ute, till försäljning. Att nån annan ska bo här. I huset som vi köpte, renoverat och barnens första hem. Vi kommer aldrig att komma ifrån att detta faktiskt är vårt första riktiga boende, vår första bostadsrätt. Pengar man sparat, pengar och tid vi lagt ner för att få de till vårt. 
Ser så mycket fram emot flytten och vårt nya radhus, samtidigt som man nästan redan blir nostalgiskt till detta. Hur jag höggravid satt och målade trappan, hur Chrille spenderade hela sin semester i "blåställ" för att hinna få allt klart allt innan Selmas ankomst. Men som sagt, vi är redo inför vårt nya hem och planerar redan vilka nya möbler som ska köpas, vad de ska bli för färger på väggarna i barnrummen och hur vi ska bygga ut trallen.
Känns så lyxigt och underbart att få flytta in till något som är helt nytt och orört. Inte en spik i väggen och för första gången ha två super frächa badrum. 

Här kommer en del av bilderna som kommer ut på hemnet. Så otroligt nöjd med alla bilder. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Tittar man noga på den sista bilden så ser man en nyfiken unge som kikar ut från fönstret i sitt rum. Och hon har även smyg lagt sin snuttefilt på sin säng, som inte heller var planerat. De kvittar ju såklart men tyckte de var lite kul. 

Nej nu hoppas jag innerligt att vi får någon/ många spekulanter på visningen. Vart detta kommer sluta kan man inte förutspå eller styra utan bara hålla tummarna på de bästa och att de blir en snabb affär så vi kan börja packa snart ;-) 

en toppenhelg

Och så var de redan söndag kväll, eller inte många timmar kvar av dygnet iaf. 
Men vilken toppenhelg jag haft, bästa på länge. Sommarvärme, grillmiddagar, bostadsköp, afternoon Tea i Stockholm och mycket mer. 

Igår åkte jag upp till stockhom och mötte upp Emma, Elin och Sofia. Minns inte sist vi sågs, bara vi fyra. Men de blev en toppendag med strålade sol, gott att äta och dricka samt tagit igen massa förlorad tid. 
Jag gick på min första afternoon Tea, denna på svenskt tenn. Hade svårt att hålla mig från all shopping men en grytvante fick följa med mig hem. 
Vi avslutade dagen med att dela på en flaska rosé på uteservering. 
Emma följde sen med hem, så vi fick en heldag. 

Idag bjöds de på ytterligare en solig dag så vi passade på att vara ute hela dagen, även om jag var riktigt sugen på ett Ikea besök. 
Men lika bra att spara de tills en annan helg samt tills vi mätt alla väggar i nya bostaden. Vi kommer att behöva sälja av en hel del av våra möbler. Ut med de gamla och in med de nya. 

(null)

(null)

(null)

(null)

Livets kontraster när man lämnar blöjbyten, fulla tvättkorgar och lek hemma. 
Sätter på sig ett par vita byxor jag aldrig mer trodde skulle passa. Upp till svenskt tenn och dricka champagne. 
Lika underbart som de var att få komma hemifrån lika underbart är de att få komma hem. På med mjukisarna och upp med håret i en toffs och så sätta sig i soffan med kidsen framför en Disney film innan läggdags. 

(null)

(null)

(null)

Idag har jag förövrigt spenderat en hel del tid på studsmattan. Värdens fulaste grej man kan ställa på sin tomt, men så uppskattad av alla. Vilma blir helt överlycklig av att få åla omkring bland alla bollar! 

vi flyttar

GODMORGON! 

Somnade på soffan igår, alldeles för tidigt. Luften gick bokstavligen ur mig, har haft så mycket att göra med senaste veckan. Haft huvudvärk varje dag. Men igår 12.30 blev de klart, vi skrev under kontrakt för vår nya bostad. Är så glad! 

I sommar flyttar vi bara en liten bit ifrån oss, vi flyttar till radhus igen, till en ny bostadsrätt på nästan exakt samma kvadrat och tomtstorkelk. Men, detta är nyproduktion, har tre sovrum (så tjejerna får ett varsitt) och ligger per stenkast från stranden. 
Så de var ingen tvekan för vår del, som dessutom behövde ta tag i våra badrum som är i behov av en renovering då de suttit här sen huset byggdes. 

Det känns verkligen lyxigt att få bo i en bostad där ingen annan bott, ingen som kissat på toaletten eller använt ugnen. Så frächt. 
Vi behöver knappt göra något eller, vill sätta lite egen färg på väggarna, bygga ut en altan. Eftersom vi har köpt en hörna så får vi lite extra tomt så hoppas vi på att få bygga ut altanen så den går runt, så vi kan utnyttja hela tomten. Idag byggs de även lägenheter precis framför radhusen så vi har även önskemål om att få sätta upp markiser, annars kommer vi på någon annan lösning. Hur som helst så finns de inte mycket att göra utan de är iprincip bara att flytta in. 
I torsdags hade vi en fotograf över. 2.5 tomma senare var kan klar och vårt hem kommer ut på hemnet i början av nästa vecka, så spännande och läskigt med försäljning på samma gång. 
Ja, nu är de mycket men vi har kommit en bra bit på vägen. 

Här kommer lite bilder på nya bostaden. Har tagit bilder i vårt prospekt eftersom bilderna redan är borta från hemnet och jag tänkte aldrig på att spara dom där. 

(null)

(null)

(null)

(null)


(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Bilderna som inte är tagna ur prospektet har jag tagit själv. De innefrån, från visningen. De jag ser fram emot är att inte längte ha vita golv att dammsuga flera gånger om dagen. Att ha en torktumlare och sen föll jag för alla fina fönster. Titta på dom i vardagsrummet som går ända ner till golv och i trappan, blev så ljust och fint. 

Igår skålade vi med champagne och åt första grillmiddagen ute på altanen. 
Tog fram studsmattan gjorde vi också. En super mysig sommarkväll blev de verkligen. 

(null)

(null)

(null)

(null)


när man är lite hemlig

När man mötte upp tjejligan för en promenad idag, både Ida, Jessica och Malin. Och alla går i t-shirts och tunna tröjor, så härligt. 
Vi avslutade med lekparkshäng. 
Ikväll har jag även hunnit med att gå på ett stepp pass. Nej, nu är de dags för Robinson igen. Det här inlägget var inte alls roligt, kika in imorgon istället har något kul att skriva. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


besök

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Titta på dom där två. Dom fann varandra lagom tills de var dags för Sanne och barnen att åka hem. 
Vi fick som sagt besök idag och de var uppskattat. Vi hade med oss lunch och fika till lekparken och gick sen hem till oss. 
Stannade till och tittade i barnbutiken Mini Fini (som den heter) påvägen upp och både jag och Sanne hittade fina saker. Selmas sommargarderob uppdateras sakta men säkert. 
Ett mjukt och fint sett att ha på sig varmare dagar, fick följa med oss hem. 

(null)

(null)

Och på tal om varmare dagar så ska de ju bli kanonväder till helgen, sommarvärme till och med. Riktigt härligt, ikväll tog vi ut utemöblerna på altan och gjorde rent där ute och igår planerade jag lite blommor så nu ser vi fram emot att tända grillen och kanske sitta ute och äta.  

Dagens bvc besök

(null)

Idag blir hon åtta månader gammal och vi är precis hemkomna från bvc. Fick ta båda barnen på samma gång fast jag skulle med en idag och en imorgon, så de var skönt att slippa. 
Vilma hade inte tjocknat på sig något sen sist, beror säkerligen på förkylning och feber hon haft. Så då har inte aptiten varit på topp. 
Idag väger hon 8. kg och är 71cm lång. Har för någon dag sen börjat åla sig fram på golvet och sitter själv utan stöd, även om hon tippar efter en stund. 

(null)

(null)

Den här glass fantasten har vi gjort hemmagjord glass till. Då känns de bättre att ge glass ofta, hehe! 
Selma klarade sin 2.5 års kontroll galant, så kul att se henne. Vi som annars är vana med att bvc besöken innefattar väg/mätning var idag något annat.
Hon fick rita, berätta vad som låg i en väska, tala om vilket av föremålen som var stort respektive litet osv. 
Sen vägde hon sig och är idag 12.7kg tung och 91cm lång. 

helgen

(null)

(null)

(null)

Vinken mysig helg vi fick. Mamma var som sagt över. I lördags satt vi uppe i soffan, åt frukt och choklad, drack vin och checkade ut vid 01. De är kvalitetstid! Innan dess så spenderade vi dagen utomhus, var i lekparken och så åt vi en räkmacka nere på fiket i centrum. 
Igår så följde vi med hem till henne, åt middag och inväntade sen Chrille som kom direkt från Gotland. 
Dagarna utan honom hemma gick förvånadsvärt fort. Vi hade massa att och så fint väder på de så vi hann knappt sakna honom här hemma. På tal om väder. Kikade precis i väderappen, på Tors- fre ska vi få 21 grader varmt. Hoppar vi över våren även i år och går direkt in på sommaren? Då ska jag se till att ha köpt ny solskyddsfaktor att smörja barnen med. 

Idag ser jag fram emot att bara få vara hemma, har lite saker jag behöver ta tag i så mer om de sen. Nu ska jag snart sätta på dagens första maskin, lär bli en del idag. 
Behövder åka och få däcken bytta också egentligen... jaja vi får se vad jag hinner med. 

Hoppas ni får en fin måndag! 


soliga fredag

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Vilken fredag hörni! 
Alla mössor och jackor åkte av när de var dags att äta lunch på torekällberget. Vi radade upp oss uppe vid scenen och solen värmde så pass att jag satte mig i linne, så skönt att fä känna lite sol som tar. Dock påmindes jag om att de är dags att inhandla en ny solskyddsfaktor. 
Vi hade iaf en mysig dag tillsammans med Ida, Katta, Alexandra och alla åtta kids. 
Avslutade med en glass på fiket innan vi åkte hemåt igen. 

Nu tänkte jag sova, som alltid efter mina kvälls inlägg, de är nu man hinner och orkar blogga helt enklet. 
Imorgon kommer som sagt mamma hit, hon stannar även över natten och de ska bli så mysigt. Godnatt på er! 

skinande sol

Ja hörni, nu är de ändå vår! 
Jag känner till och med att solen tagit lite i ansiktet idag, så skönt. 
Ute har vi varit hela dagen. Mötte upp Ida för vår runda, tredje dagen i rad för min del. Nästan en mil blev de även idag. Jobbigare vad man tror att dra runt på den där dubbelvagnen också. Så de fick bli veckans träningen då de inte blev något på gymmet. 
Resten av dagen hängde vi på Idas altan. Dessa mammalediga dagar får man ju inte klaga över. 

(null)

Just nu så hoppas jag på en feberfri natt för Vilmas del. Inatt hamnade jag åter igen på soffan med henne sittsovandes i famnen så de vore skönt med en bra natts sömn nu. 

Ikväll när vi kom hem så gick allt i ett. Barn ska äta och matas. Disken ska plockas, barn ska badas, kläs på pyjamaser, tänder ska borstas, tvätt ska vikas och morgondagens massäck skulle förberedas. Mellan detta så hade man en tjinkig bebis på höften och en annan som inte alltid vill samarbeta. Oj vad jag känner credd till samstående föräldrar vid såna stunder.
Men nu ska även jag sova. Imorgon tänkte vi åka till torekällberget och titta på alla djur. 

.

(null)

En skön vårdag med picknick i lekparken efter en långpromenad blev de för vår del idag. Selma är på bättringsvägen men såklart är Vilma sämre. Nackdelen med att ha två kids i sjuktider. När den ena blir bra så är de den andras tur, går ju inte att undvika att de inte smittar varandra heller. 

Nu ska jag snart sova, så trött efter natten som var som inte innefattade alldeles för mycket sömn. Vilma fick feber och höll mig vaken från 02 och ett tag frammåt. Slutade med att jag satte mig med henne i famnen på soffan så somnade hon sillslut. Dumma feber! 

Jaha imorgonbitti åker Chrille till Gotland över helgen så som sagt inte allt för passande just nu med tanke på sjukstuga och överkänsliga, griniga barn. Men unnar honom de såklart, tycker de är kul att han åker iväg och fiskar med mammas Tompa, min morbror Tomas och så min morfar. Ett gäng mellan 30-75 år, dom kommer nog att få kul och förhoppningsvis får dom en fisk också. 
De ska iaf bli jätte mysigt att mamma kommer över på lördag och sover över. Då får vi verkligen en heldag och så lite kvalitetstid på kvällen när barnen somnat. Tanken är att vi ska till badhuset på förmiddagen, men vi får se hur de blir med den saken nu. Bra blir de i vilket fall som helst! 

Juste, slutligen. Viktväktarna idag, tänkte först hoppa över de igen men de funkar ju inte i längden. Vågen visade +0.2kg och jag är jätte nöjd, fast de visade plus. Efter påskveckan var de betydligt mer än två hekto så de går ändå åt rätt håll igen. Så dags att kämpa vidade men motivationen tryter verkligen just nu. Blä! 
Nej nu åker ögonlocken hiss. Godnatt på er. 


dagen som gått

Och där satte jag mig precis i soffan, så skönt. Ångesten som uppstår dock när man har en tvätt att hänga, men den kan och andra sidan Chrille ta. 
Idag har jag fått massa gjort här hemma och de känns så skönt. De märks att man knappt hinner med hushållet längre. Två små och Chrille som jobbar längre dagar. 
Men idag har jag storstädat så de heter duga, doftar gott av luktar Ajax skurmedel här hemma. Skickade ner Chrille på att bada barnen länge så passade jag på att skura alla golv osv. 

Idag kändes Selma lite piggare så vi tog oss ut efter frukost. Vi tog oss en barnvagnspromenad runt kvarteret, hon fick premiär gå med sin dockvagn ute. Så söt & stolt. 

(null)

(null)

Sen fick även hon hoppa i vagnen och jag tog mig en två timmars lång promenad, så skönt att få komma ut och gå i de fina vädret. 

(null)

Efter så lång tid i vagnen, mestadels vaken så var man värld en glass! Man måste ju locka med något ibland när man vill ut och motionera. 

(null)

(null)

Nu förtiden sen Chrille bytt jobb är de jag som står för vardagsmaten. Jag "kan ju inte laga mat" då han har lagat all mat alla dess år. Eftersom han har ett stort intresse för matlagning så har de fallit sig naturligt att han  alltid lagar. Idag fick jag dock till de. Kyckling med tomatsås och ost i ugn. Till de pasta och sallad, det kommer jag göra igen. 

(null)

(null)

Nu är Chrille i affären och handlar en chokladbit till mig. En VV vänlig lohilo choklad som jag helst hade bytt ut mot en stor marabou eller en kexchoklad, men denna är absolut god den med. Bara jag som är så sugen på allt hela tiden just nu. Allt jag inte bör vara sugen på. 

Avslutar inlägget med massa bilder på den här lilla sötnosen, vill bara äta upp henne! 
Jaha! De kanske är henne jag bör äta och inte choklad.... 

(null)


en annan sida mammalivet

Denna dag kunde jag klara mig utan. 
Sjukstugan håller i sig och Selmas mående har vänt plötsligt. Upp som en sol och ner som en pannkaka. Misstänkte även öronflamation tidigare idag men nu mår hon bra igen, som tur är. Måste varit den envisa förkylningen som satte sig även i öronen. Dom svullnade iaf upp och blev röda, hon skrek konstant i en halvtimma och sa att hon hade ont i öronen. Jaja, utöver de så har jag hunnit med att skura en toalett. Tänkte ta mig ut på en promenad mitt på dagen, men kom sen på att de inte var en jätte bra ide. Får inte styr på ena däcket som jag lagat nu tre gånger. De visar sig att hela däcket är helt färdigt så de hjälpte inte med att byta slangen, men de var värt ett försök innan man köpte ett nytt. Så de nya borde komma på posten vilken dag som helst. 
Ja, roligare än så var vi inte haft idag. Har nästan tinnitus i öronen efter allt gnäll och gråt från båda kidsen. Men vet ni vad, såna dagar har vi alla, bara kanske inte de man väljer att dela med sig av på Insta eller bloggen. 

(null)

(null)

Pappan var mer än välkommen hem idag som man förövrigt kan dra i tuttarna ;-) 

Madicken klänning

(null)

(null)

(null)

(null)

Två nya klänningar till "samlingen" som sagt är de där med matchning ett nytt intresse. 
Klänningarna är från hm och är så fina, billiga var dom också. 99kr/ st synd de inte fanns i fler färger som jag gillade. B

Söndag idag som sagt var, hemma med en febrig tjej. Selma är inte längte bara väldigt förkyld och hostig utan även varmt som en kamin. En isglass är allt hon fått i sig på ett dygn. 
Jaja, hellre att de kommer nu än nästa vecka. För då blir Chrille borta i fyra dagar, han ska till Gotland och fiska med min släkt. Så vi blir ensamma hemma, så då passar de bättre att de kommer nu kanske. 

Näe, nu tycker jag att de kan bli kväll. Har så mycket bra på tv att titta på idag, haha. 
Nya Beckfilmen kommer ut ikväll, sen har vi ett avsnitt av Robinson och sommaren med släkten. Har också en Lohiloglass som väntar på mig i frysen så klockan kan gärna få gå.

egentid med tjejerna

Redan söndag. Har nästan lite söndagsångest fast man är föräldrarledig men denhär helgen gick för fort helt enkelt. 
Tiden går fort när man har roligt och igår var en sån dag. 
Efter frukost åkte jag iväg till gymmet en timma, bästa starten på dagen. 
Vi tog oss sen ut på en liten promenad för att mata ankorna och sen stannade vi i lekparken. Hemma igen började jag att göra mig ordning. Fick en sån "från förr känsla" var på nedervåningen helt själv, lyssnade på musik och drack ett glas vin medan jag provade kläder jag inte kunnat ha på mig sen jag bodde i Södertälje. 
Jessica kom sen förbi på ett glas innan vi mötte upp de andra tjejerna. 
Vi behövde visst inte komma långt hemifrån för att få god mat. Igår provade jag resturang Briston här i Gnesta för för första gången och de var riktigt bra mat. 
En super trevlig kväll med gott att äta och dricka. De var så välbehövligt att få komma hemifrån en stund. Att ses utan barn och killar, att ses överhuvudtaget. Vi ses väldigt sällan nu, annat var de förut när de flesta var mammalediga. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


nya pjuks

En fredag som började med ett besök på öppnaförskolan. Selma älskar verkligen att gå dit nu. Blir så taggad på att besöka de när jag säger att vi ska dit, de är kul faktiskt. 

Just nu sitter vi och slöar i soffan och väntar på lets dance utröstningen. 
Selma är fortfarande vaken efter flera försök att sova. Men när man sover en timma och vaknar 16.30 så kunde jag inte förutse nått annat. Hon blev låg, hostig och snorig mot kvällen så lät henne sova. Annars är de strängt förbjudet här hemma att sova efter 13.00 här hemma. Då blir de ingen egentid för päronen. 

Just nu roade jag mig med att shoppa två par skor. Ballerina känns inget som jag orkar strosa omkring i längre till våren. Mamman har talat och satsar hellre på något med lite mer sula. Och ibland är jag såtrött på att bara se mig själv i Nike gympaskor så de blev något mellanting, eller de blev två par sneakers med andra ord. 

(null) (null)

(null)

(null)





ut på tur, aldrig sur

Vilken bra motionsdag det här blev. Nästan en mils promenad på förmiddagen tillsammans med Ida. Sen avslutade vi en timma på gymmet tillsammans med Jessica. Idag blev de både stepp och styrkepass. Tror jag kommer sova gott nu. 

Imorgon tänkte vi besöka öppna förskolan efter frukost. Sen inväntar vi Chrille som går på helg. Vilken kort vecka de blev med tanke på att han var ledig i måndags. Skönt!
Ser fram emot den här helgen, eller lördagskvällen. Mer om de sen, nu ska de sovas. 

(null)

Finns visst inget dåligt väder när man har barn. Kul att plaska i pölar och gegga runt i all geggamoja efter en vila i vagnen. Mindre kul att ta rätt på alla smutsiga och blöta kläder när man kommer hem 😎
Äsch, snart är de sommar! 

ljushuvud

(null)

(null)

Titta jag är blond igen, jippi! 
Nyss var en tredjedel av huvudet mörkt och resten gult. 
Köpte slingmedel när vi storhandlade för hela 40kr och satte på en slinghetta och gjorde själv. De är alltid en chansning att mixa själv med håret men jag blev toknöjd. 
Fick mycket slingor från botten och håret blev som sagt ljut igen och inte gult. Betydligt billigare än ett frisörbesök och nu står jag ut med håret ett tag till, tills jag sätter mig i frisörstolen.

(null)

(null)

(null)

Dagens alla måltider såg ut såhär. 
Jag valde att inte gå till viktväktarna och väga mig idag. Vet att jag gått upp under påsk, så orkade inte fejsa de såhär i sluttampen. Dumt kan tyckas men nu jag fortsätter att vara en viktväktare igen ända fram till slutet. De är planen iaf, nu ska den bara fullföljas!


tisdag

(null)

(null)

(null)

(null)

Idag fick jag hjälp med den där punkan på vagnen. Nu är nån slang bytt inne i däcket så nu ska den väl hålla ett tag. Saknar ibland tiden med punkteringsfria däck, haha.

Idag har vi nästan varit ute hela dagen. Vi fick med oss Ida och kidsen ut till lekparken där vi hängde tills de var dags att gå hem och börja med maten. 
Nu har vi precis tittat klart på dagens avsnitt av Robinson, vi har tydligen blivit Robinson-nördar här hemma och följer de slaviskt. 

Nej jag hade väl inget att skriva idag känner jag. Godnatt på er :-) 

något att se fram emot för stora & små

Idag bokade vi sommarens första utflykt eller resemål, utöver Kroatien förstås. 
Den 3-6 Juni åker vi till Vimmerby i två dagar för att besöka Astrid Lindgrens värld. Jag är nog lika taggad som Selma. Bokat en stuga i Smålandsbyn, jätte mysig miljö. 

(null)

Här är alltså den lilla stugbyn, ser verkligen jätte mysigt ut. 
Jag har inte varit där sen jag var liten så om nån varit där på äldre dagar och känner till något vi inte får missa, får gärna dela med sig! 

Tänk ändå att de inte är så långt kvar till sommar och semestertider. 
Chrille kommer ta ut tre tidiga semesterveckor, sen en senare då vi åker utomlands. Vi tänkte boka in både kålmorden och parken zoo, precis som förra sommaren. Sen vill jag till gröna Lund också. Men de är mycket man vill göra, både kostar och ska hinnas med. Märks de att jag är taggad på sommaren? 

Idag fick vi en solig vårdag så vi passade på städa baksidan, eller Chrille stod för den biten och sen grillade vi korv till lunch. Selma ville mata ankorna och vi behövde handla så planen var en kort promenad. Upptäcker sen att vagnen har fått punka (suck) så vi tar varsin unge i sele och ryggsäck och promenerar som rikitiga lantis päron. 
Så den där vagnen får väl bli morgondagens projekt. 

(null)


spårade ur

Efter fyra dagar med alldeles för mycket godis så är jag på banan igen. Men vill inget hellre än att äta just, godis. Vad snabbt de går att bli sockerberoende, annars blir de inte så mycket men nu under påsk ska vi inte tala om. 
Ja ja, gjort är gjort och de var så gott. 
Just nu sitter jag och väntar på maten, har precis varit på ett spinningpass. 
Nu njuter jag av känslan att vara nytränad, duschad och klar för kvällen med myskläder på. Hemmet är städat, frysen är full med hemmagjord barnmat som Chrille roat sig med idag. All tvätt är vikt och sängarna är renbäddade. Idag hade vi en hemma/ städdag  och de var faktiskt riktigt skönt efter två dagar borta på påskfiranden. Nu återstår bara att bada Vilma och klippa hennes naglar sen är alla dagens To do’s klara. 

(null)

(null)

(null)

Dagens lunch blev bara 2p 👆🏻 som sagt, dags att börja räkna igen!