miss

(null)

(null)

Var sådär lagom glad på mig själv imorse. När alla tre var påpälsade och klara, barnen i vagnen och skötväskan packad skulle jag bara dubbelkolla almanackan. Hade såklart tagit fel på både tid och dag. De var jag som skulle till barnmorskan idag, inte Vilma till bvc. De var även försent och min tid var förbi. Ringde och hade tur, snäll barnmorska som gav mig ny tid redan på fredag och debiterade mig inte med 400kr för uteblivet besök. 

Eftersom vi var redo för att gå ut så kändes de onödigt att inte göra de, när alla kläder äntligen var på. 
Gick till Ica och postade lite saker jag sålt av. Vidare till lekparken på Selmas begäran, vi hade tur med vädret till en början. När båda barnen satt i vagnen igen tänkte jag att vi går till Hemköp (som ligger en bit bort) så får jag en promenad, barnen får sova och jag skulle handla. Ångrade mig ganska fort när snön yrde och slog mig i facet. 
Väl hemma har brasan gått varm och jag har hinkat te, de behövdes efter en förmiddag utomhus. 

(null)

(null)

(null)

(null)




middag för alla

Vi kör väl ett fjärde inlägg för idag? 
Tänkte göra ett långt inlägg nu på kvällen men när jag ska ladda upp nya bilder så släcks allt ner och försvinner. Blir tokig när man skrivit en hel text så nu gör vi såhär istället. 
De jag ville komma fram till med dagens sista inlägg är att idag har vi (alla fyra) för första gången ätit vår gemensamma måltid. Hela familjen åt samma mat, fler såna middagar har vi såklart framför oss men idag blev vår första. 
En 6 månaders utan tänder, en tjinkig 2,5 åring, en viktväktare och en hungrig kille. 
Spagetti och köttfärsås på fyra olika sätt, typ. 
En anpassad och mixad för en bebis och så en mindre potion till mig med ett lass med sallad till osv. Lite så ser de ut hos oss. 
De gick iaf hem hos Vilma som hade köttfärs ända upp till öronen, så de blev ett bad efter den där middagen iaf. 

(null)

(null)

Just nu ligger vi redan i sängen. Planen är att sova tidigt ikväll. Imorgon har vi ett bvc besök på "schemat" dags för Vilmas första läkarbesök. 

tummen upp

(null)

(null)

(null)

(null)

Igår gick Vilma en ny overall, den är så fin, varm och skön! 
Har hela tiden tänkt att hon inte ska få något nytt, allt ska ärvas iprincip. En ny overall behövdes verkligen men ville först att hon skulle använda sin gamla säsongen ut. Men de gick faktiskt inte, den var på tok för liten. 
Därför blev jag väldigt glad när denna overall dök upp på vår lokala köp och sälj sida på Fb. 
Perfekt att köpa begagnat för en billig peng när säsongen snart är slut och vi inte ska ha fler barn. Framförallt bebiskläder är ju så frächa även begagnat, de slits ju inte på då de bara "ligger där". 
Ett bra köp med andra ord och den satt som en smäck, fick tillhörande tossor till som höll fötterna varma idag. 

brrrr

Vidrigt kallt var de faktiskt idag. Inte ens katten ville ut. 
Chrille slutade tidigt och efter en heldag inne framför tvn kände jag bara att vi måste ut. 
På med alla dessa kläder, lager på lager (vårlängtan är om möjligt ännu starkare nu) tjugo minuter senare är vi utanför dörren. En timma senare var vi hemma igen. De var verkligen för kallt. Kylan bet tag i dom där små barnkinderna. Vilma låg väl i lä i vagnen men Selma såg inte allt för nöjd ut efter ett åk i pulkabacken. Så vi lekte i lekparken en stund istället. 
Skönt att få komma ut en stund iaf, trots monter kylan. 
(null)


en till som är less på vädret

(null)

Hej på er! 

Igår orkade jag aldrig uppdatera. Var helt slut efter en förmiddag på öppnaförskolan sen hem och äta middag och direkt till gymmet. Blev ett spinningpass på 45 minuter, hem och titta på bonusfamiljen innan de var dags att sova. 

Just nu ligger jag med en snarkande bebis i famnen. Funderar på om vi ska förbli inne idag, Chrille slutar ändå jobbet om tre timmar eller om vi ska hem till Ida. Bara så otaggad på att klä på barnen och pulsa fram i snön. Var så fint ute när vi vaknade men nu yr snön utanför fönstret igen. Men måste ändå till affären och posta ett paket. Ja, I-lands problem i lediga mammalivet helt enkelt. 

frisk luft

De blev en dag ute på isen med korvgrillning och pulkaåk med barnens mormor & morfar idag. 
Har respekt för att gå ute på isen sådär. Men blev lugn när jag såg alla människor där ute. Plogbil som gjorde spår till alla skridskoåkare. Barnfamiljer, pensionärer med hundar osv. Ja, de blev iaf en riktigt fin vinterdag och vi gick över till andra sidan vattnet. Satte oss på isen precis intill en liten udde och tände på grillen. Hoppas vi hinner med en till sån dag innan de blir mildare ute. 

(null)

(null)

(null)

(null)


lite mat bilder

Detta är jag i ett nötskal. Äter jätte bra frukost, lunch, middag och så kommer den där fikan fram eller den där fredag och lördagkvällen. Då måste man ju få äta något gott. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Bjuder på lite mat och fika bilder idag, då jag insåg att de bara är de jag fotat. 
Idag hade jag Natta över på en fika och så skulle jag ju bara äta frukt. Åt nog mest bulle av oss alla. Livet med 23 points mina vänner, de passar inte som älskar livets goda. Men nått bra gör jag ju uppenbarligen ändå fast man börjat släppt lite på tyglarna. 
Idag efter frukost åkte jag till gymmet där jag spenderade 50 minuter på bandet och körde intervaller. 
Sprang på första gånger på hur länge som helst. Trodde typ inte jag kunde sprina längre. Kanske om en mördare var efter mig men annars nej. Men fick nån feeling efter ett tag och sprang i 10 minuter, sen fortsatte jag. Fort som tusan. Låter inte mycket i nån annans öron kanske. Men för mig som "nyligen" rullade ut ur sängen för att man knappt kom upp med sin stora mage. Var de fantastiskt att låta benen springa. 

Ikväll tror jag föresten vi skippar mellon och forsätter titta på bonusfamiljen. En serie vi hört mycket bra om och började titta på igår. Fem avsnitt plöjde vi oss igenom och la oss 01.30. Hör inte till vanligheterna, men har ni inte sett den kan jag varmt rekomendra den. 

en fundering

Skönt att starta helgen med ett skinande rent hem och en storhandlig (som sagt). 
De är faktiskt allt vi hunnit med idag. Tar ju faktiskt en halv dag till att handla, sen ska allt packas upp. 

Eftersom alla rum här hemma är (var) helt nystädade så passade jag på att ta nån bild innan Selma hann gå loss igen. 
De känns verkligen lyxigt att ha färska blommor på bordet. 
     
(null)     

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Igår låg ett paket på lådan. Paket från Wish, inland tar de bokstavligen hundra år att få hem sin vara. Denna glasslampa var en sådan sak. Hade totalt glömt bort den, tror jag bara betalade några kronor för frakten så de var ändå värt sin långa väntan haha. 

(null)     
(null)     
(null)

Även lite roliga saker slank ner i kundvagnen idag. Selmas första sax och nya målarfärger och penslar Bla. Så imorgon ska de målas och färgläggas. Babblarna är fortfarande stora favoriter här hemma. 
Tänkte faktiskt på de när vi kom hem. Sax, målarbok, ritpapper, penslar, målarfärg, bok och Alfons docka. Inte är de födelsedag eller julafton. Förra gången blev de en docka med tillbehör. Selma vet ju inte att vi hade presentkort osv. Kanske är de dags att sluta köpa leksaker i samband med en storhandling? De är ju alltid jag eller Chrille som introducerar leksaksavdelningen.
Vill ju absolut inte ha en bortskämd unge som alltid tror man ska få något bara man går in i en affär. En korv med bröd på sin höjd men inga leksaker. Hittils är hon för liten, men snart kanske? Något som tåls att tänkas på. 
Jag har inget minne av att jag fick en enda liten grej på de här viset när jag var liten. Då var man tacksam över ett hubbabubba på Ica,  om man hade tur.

(null)     
(null)         



torsdag

Vilken fin dag vi fick idag. Solen värmde nästan, eller så var de bara vad jag inbillande mig (önsketänkande). 
Vi kom ut på en promenad med Ida och Malin. En sån där mys-promenad och ingen svettig Pw. Vi stannade vi till på affären, fick med mig en ny bukett med tulpaner. Eftersom jag slänge min alla hjärtans bukett imorse som hade gjort sitt. Hittade även ett grytunderlägg här i vårt lilla centrum. Passande med Gnesta såklart ;-) 
Efter promenaden stannade vi till i lekparken. Selma sa för första gången medan hon gungade (och skrattade) "mamma det här är kul" de värmde så i mitt mammahjärta. Då fick hon gunga ända tills mina tår höll på att förvandlas till isbitar i mina gympaskor och de var dags att gå hem. 
Senare slängde jag ihop en omelett, hämtade Ida och vi körde sen ett step pass på gymmet tillsammans. Det var roligt att träna idag. Vi använde även en del hantlar, tror de kommer kännas imorgon. 
Imorgon är föresten Chrille ledig, då han gick på helg idag så vi passar på att storhandla. Skönt med ledig helg och full kyl och frys. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Idag invigde vi föresten sittdelen till Vilma. Roligt att få vara med lite mer nu när man börjar bli så stor :-) 

Garderobsrensning, viktnedgång och första tanden

En onsdag i livet har passerat. 
Typ så känns de nu. En mammaledig dag hemma med mina två. Vi har tvättat, läst böcker och rensat garderober. Ut med de utväxla och in med de större storlekarna, i Vilmas garderob alltså. 
De är så praktiskt att bara gå in i garderoben, hämta Selmas urvuxna kläder och sen fylla på med nya storlekar hos Vilma. Som numera är en 68a. 
I Selmas garderob sinade dock plaggen bara, längtar efter att få fylla på med nya vår och sommarkläder till henne sen. Men just nu sliter vi på de som finns. 
Idag har jag även badat båda två efter en smoothie mellis. Hur skönt var de inte att göra en smoothie som mättade alla tre magar? 
Vilma börjar bli stor nu helt enkelt. Så de passade oss alla. 
Idag var jag föresten och vägde mig på viktväktarna. Var inte där förra onsdagen så -1kg på två veckor blev de nu. Jag är nöjd! Var beredd för mitt första plus med tanke på både de ena och de andra men ett helt kilo blev de ändå. Nu har jag snart gått ner 20kg men -19.5 står vågen på just nu. Så tills nästa onsdag hoppas vi på minst 0.5kg sen så är jag på dom är fantastiska -20. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Här om dagen ploppade de första lilla riskonet ut på denna gladfis, tand nummer två känner man redan är på väg. 

en salig blandning

(null)

(null)

Idag blev de ännu en sån här tallrik till lunch, bara för att de är så gott. 
Vi har haft en jätte mysig dag med Carla som kom över och hälsade på. Hon stannade även på middag, så de blev en heldag. 

Ikväll sved ögonen tidigt, hade planer på att lägga mig redan vid 20 tiden. Imorse gjorde V morgon redan vid 06 och jag är så van med att sova mellan 08-08.30 varje dag. Vilket jag har gjort under lång tid (så de är inge synd om mig) men inte blev de en tidig kväll inte. Skulle ner och duscha och allt de där och möts av översvämmat golv i badrummet. (Detta är inget för små prinsess öron) men de luktade skit och de var nästan vad jag trodde toaletten hade drabbats av. En härlig sörja med gammalt äckel hade bubblat upp ur avloppet och man ville bara kräkas. Nu är dock problemet löst och Chrille borde få en klapp på axeln. Badrummet är renare än innan och allt de där. 
Men paniken som uppstår i stundens hetta är sådär när likande saker sker. 

Till något lite trevligare så kan jag visa er lite ny förvaring jag klickade hem imorse. 
Barnen fick ärva en hel påse med duplo av Alva och Noel i lördags så därför behövdes en ny lego förvaringslåda, då våra nuvarande är proppfulla. 
En liten tygkorg för att samla alla leksaker i vardagsrummet behövdes också. Förut hade vi halva barnrummet där uppe och sen fick jag för mig att inga leksaker fick tas upp. Iprincip. Men så fungerade de såklart inte i praktiken. 
Så något att samla ihop de få leksakerna på övervåningen behövde. Sen blev de även en ligen tygpåse. Kan man säkert lägga något vättig i tänker jag, sen var den ju också ganska så söt. 

(null)

(null)
Nu gör jag ett nytt försök med att sova, inte så tidigt som jag hade velat dock men ändå. 
Föresten om man ska säga något bra om att stiga upp i ottan så är de att man får massa nytta gjord inann klockan ens blivit lunch. Men sover såklart hellre två timmar extra än att vika tvätt ;-) 

Godnatt! 

dagen

Idag bytte vi ut den där promenaden mot ett spinningpass på gymmet. Sen bytte vi också ut öppnaförskolan mot lek och lunch hos Ida, då de var stängt idag. Men blev ju minst lika bra ändå, eller bättre. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Nu är de dags att gå ner och lägga sig. Imorgon kommer Carla över och hälsar på! 

söndagshäng

(null)

Idag var min lillebror och hans tjej över på en fika. Och igår var vi hos min storasyster över en heldag med massa lek och så blev jag bjuden på god tacopaj. Härlig helg med syskonhelg, de händer ju inte allt för ofta. 
Selmas kusiner var lagom less på henne igår efter alla timmar. En tvååring som slarvade bort alla mini leksaker och hade sönder pokemonkort var inte så populärt. Sen plockade hon alla marsvinsbajskluttar och delade ut som de vore godis. De var inte heller så poppis, haha. 
Men mysigt att ses som sagt. 

Söndagkväll redan och Chrilles näst sista jobbhelg är förbi. Att de är skönt behöver jag knappast nämna (igen). 
Imorgon tänkte vi besöka öppnaförskolan med Ida och barnen. Nu var de ett tag sen vi var där. Hoppas även på att komma ut på en långpromenad. Eller vad säger du Ida? 
Efter två dagar inomhus vore de skönt att komma ut lite. 

Jusde. Igår inann vi åkte hem till Anna så åkte vi upp till Kungens kurva. Vi, alltså jag och barnen. Bokstavligen sprang igenom Ikea och Mio. Tunnelseende delux. Tog bara de jag skulle sen snabbt till kassan. Eller okej, värmeljus också. Vem köper inte värmeljus när man är på Ikea? De är standard. Måste vara deras mest sålda produkt genom tiderna. 
Att gå på Ikea själv med två kids är ju ingen dröm. In och ut ur bil osv. 49 min senare (för att vara exakt) var vi klara. Måste ju varit rekord? 
Tanken bakom att vara så snabb var för jag ville minimera risken att någon av dom skulle hinna bli hungrig eller nödig. Så därför hade jag ett litet race där inne med min vagn. 

Nu kurrar magen och inga points kvar, haha. Näe, nu börjar jag tröttna på viktväktarna såhär 4.5 månad senare. Men 7kilo to go. Kämpa kämpa! 

Hoppas ni haft en bra helg :-) 

träning

Slänger in ett inlägg såhär i bilen. Vi är på väg mot Åkers för att hälsa på Anna och barnen. Men först blir de ett snabb stopp i kungens kurva. Dröm att gå där uppe själv med två små, not. Haha! 

(null)

Ett litet bildbevis från gårdagens gymbesök. Hade nämligen lite dötid mellan frukost och tills vi skulle åka iväg på mammaträffen. Vad passade då inte bättre än att åka till gymmet. Kändes så skönt efter. En riktigt bra start på fredagen. 
Har även träningsvärk sen i torsdags. Jag har typ glömt bort att jag fött två barn och inte tränat på flera år. Förut var jag stammis på World class och lyfte faktiskt ganska tungt. Så i torsdags tog jag mina 5kg hantlar "som vanligt" när de var dags för axlar. Aj, de känns nu kan jag lova. Har typ svårt att acceptera att man tappat så mycket. Plankan var ju hemskt. Jaja, kanske en sporre till att hålla detta vid liv nu. Få upp någon slags styrka i den här gamla mammakroppen igen 💪🏻

blandat inlägg

Så skönt att sätta sig i soffan. Nyduschad efter ett pass på gymmet. Idag körde jag och Ida ett kombinerat step/ aerobic pass. 

Imorse tog jag tag i lite städning här hemma. Man hinner som sagt städa hela huset, bädda rent alla sängar samt vika och tvätta massa tvätt när man är två förändrar hemma. Annars hinner man knappt plocka undan en leksak. Så de kändes skönt att få de gjort. 

Vi tog även en promenad till affären och handlade lite tidigare idag. Gillar såna här dagar. Fått något gjort, kommit utanför dörren och så avslutat på gymmet. 
Vi stannade också till i lekparken. Men Selma ville inte alls leka utan de var roligare att gå längs vägen och stanna och pilla på allt. 
Frågade henne "vill du inte åka rutschkana en gång?" Svarar "nej, inte kul". 
Jag älskar att hon börjat prata så mycket. Munnen går i ett och hon sjunger även hela tiden. De är längre inte bara ord som kommer ur munnen utan tre-fyra ords meningar. 
Jag hoppar in i duschen "mamma nakenfis" hon tar upp en docka och säger "lille bebis" och varje gång Vilma är nöjd säger hon "Vilma glad". 
Här om dagen sa hon föresten att hon var hungrig. Hur mycket underlättar inte de när hon nu kan berätta att hon är hungrig, säga att hon har ont, vart hon har ont eller vad hon vill göra. Så skönt tycker jag. Och kul. De är så mycket tankar i de där lilla huvudet. 

Nej nog om de. Stor börjar hon bli iaf. 
Nu tänkte jag strax sova. Imorgon rullar bilen mot Enhörna för en mammaträff hos Elina. Chrille är ledig så jag tänkte bara ta med mig Selma. Sen jobbar han lör-sön, detta är föresten hans näst sista jobbhelg. Hur skönt är inte de? 

(null)
(null)
(null)
(null)

Så nöjd med både lampa och fåtölj. 
Jag och Chrille var oense om färg på fåtöljen. Jag var så sugen på en ljusrosa men han vägrade. Kände väl först lite att "du ska inte bry dig om inredning" men ändå glad nu att de blev en beige. Den rosa hade säkert blivit minst lika bra men en beige funkar nog bättre i längden. 
Kuddfodralet i fåtöljen är också nytt. Klickade hem på tradera. Perfekt om man inte vill lägga massa hundralappar på ett svenskt tenn fodral. Så finns de ju faktiskt folk som köper tyg och syr upp :-) 

På lördag är de föresten dags att sälja av ytterligare en lampa. Ledsnat på en eos så den får flytta vidare. Jag i ett nötskal. Men fick nästan tillbaka de jag betalade tror jag gick 50kr back så de kändes värt. Pengarna går till ny inredning. Dags att utnyttja Mio kupongen. Älskar den kupongen. Fick sån feeling på nya saker till vardagsrummet. Skyller på våren. De känns som att den ändå är ganska nära. Blir alltid så inspererad på nya kläder och heminredning till våren, haha. 
Oj, vad mycket text de blev. Rörigt inlägg men nu ska jag sova! 


hej på er

Nej vad tråkigt de är när man skrivit ett långt inlägg och allt försvinner. 

Därför kommer inte detta bli hälften så långt eller hälften så bra. Men dags att skriva någon rad. 

Igår var de alla hjärtansdag och även vår årsdag. I elva år har vi hängt ihop nu <3. 
De var även viktväktarna som jag missade för första gången sen start i oktober. Skickade iväg Chrille på att handla en sak efter jobbet så tiden drog iväg. 
Tacosen stod på bordet tills han kom hem, vi fikade på te och choklad på kvällen och jag fick en stor bukett med tulpaner. 
Igår gick dock mest vår vakna tid åt att fixa med vår nya inredning. En ny taklampa och fåtölj kom på plats. Under veckans gång har jag sålt av lite saker här hemma. En råttiningfåtölj, spegel samt lampor. Sånt som jag tröttnat på och hittat i garaget. Perfekt att nån annan får ta användning för de och jag får in lite bidragande pengar till mina nya köp. Visar under dagen. 

Nu är de dags att gå upp och äta frukost. Idag är Chrille ledig. Vi har inga planer än så länge. Jag ska iaf gå på stepp med Ida ikväll, de ska bli så skönt att äntligen få komma igång! 

(null)

(null)

Igår var föresten Ida, barnen och Malin förbi. 
Selma oc Maja hade kul o den stora kartongen som fåtöljen kom levererad i. 
(null)

(null)



all in

Hej på er! 

Nu är vi människor igen efter lördagens fest. Vi var hemma 06.00. Aldrig varit uppe så länge. Igår var man tröttare än tröttast och kunde inte ligga på soffan och sova, utan man var ju fortfarande mamma och hade så mycket att ta i tu med efter gårdagen. Men de gjorde mig inget, för hade så kul. Dansade till 04 på morgonen. Festar ju aldrig längre och nu fick man så man teg. 
De var så kul att få träffa alla och alla hade verkligen gått all in på sina outfits (maskerad fest med tema: yrken) så kul att se. 
Var inte duktig med kameran så därför finns de inte så mycket bilder. 
(null)

(null)

Vi har dock så galet mycket alkohol kvar att vi skulle kunna ha en till fest. Haha. 

Idag har vi städat ur de sista i lokalen och hämtat lite saker hos mamma. Så nu är allt på sin plats igen, de känns skönt :-) 
Imorgon "börjar livet" igen med allt vad de innebär. Idag köpte jag nämligen godis och har inte alls tänkt på vad jag stoppat i mig under tre dagar, de får man väl snart sota för. Men imorgon tänkte jag besöka de där gymmet som man signat upp sig på. Inga ursäkter var de ja! 

Snart ska barnet läggas, skulle kunna tänka mig att krypa ner i sängen och kolla på en film. Ladda inför morgondagen. Då kommer nämligen Lucas och Maja på morgonkvisten, Ida ska till tandläkaren så jag får testa på livet som ensamstående fyrbarnsmamma haha. 

nu är de fest

Sådär då sitter vi i ännu en full bil på väg ut mot Nykvarn. Igår åkte vi ut med allt till festen, nu är bilen full med barnvagn, Vimlas gåstol och all packning de blir med två små. 
Första gången vi har barnvakt till V. Blandade känslor. Ska bli otroligt skönt men hon är enormt mammig så vet inte riktigt hur natten ska gå. Tur jag inte ammar längre iaf. Hon kommer ju vara hos mamma så vet att hon är i goda händer. Bara min känsla. Men nu släpper jag de. För ikväll ska dom här päronen festa och ha kul. Ser fram emot kvällen. Se massa ansikten som man annars aldrig ser längre osv. Nu ska vi rodda med de sista. Hämta högtalare, göra ordning snittar, pimpa de sista i lokalen och sen kan festen börja! 

Inlägg utan bilder är ju tråkiga så passade på att fota Selmas nya kläder innan de åkte på idag. Tights och tröja från vår lokala barnbutik. Finns så mycket fina saker där inne. 
(null)

(null)


hej

(null)

(null)

(null)

Vilken fin dag vi fick idag! 
Passade på att gå en sväng efter dagens bvc besök. Vilma hade kontroll bara. Kurvan börjar plana ut och hon följer den fint. Hon föddes ju över kurvan med sina 4,6 kilo men idag väger hon 7.8 och har som sagt börjat plana ut. Ingenting spelar ju såklart någon roll, så länge de inte ligger under. Utan konstaterar bara hur de ser ut, om någon skulle undra. 
Vi gick sen hem till Ida och hängde där tills de var dags att gå hem och äta middag. Chrille hämtade med sig Selma efter jobbet och jag och Vilma var hemma lagom tills maten stod på bordet. 
Ikväll har vi förberett med de sista inför morgondagen. Då är de dags att åka ut till festlokalen med alla saker. Skönt att bli av med alla påsar här hemma måste jag medge. 50 flaskor med läsk, 15 plattor med öl och mycket därtill tar sin plats kan jag lova. Kommer äntligen in i min garderob igen, haha. 

att spara

(null)

Här ser ni 18 1liters ABSOLUT vodka flaskor uppradade på vårt köksgolv. De är något heligt över dessa flaskor. Flaskor Chrille har sparat i 10 års tid. 
Minns när vi träffades för 10 år sen och han stolt visade upp sin lilla samling med sprit. Hur de sådär snyggt fick vara en stor del av inredningen i vardagsrummet. Sen flera år tillbaka har de dock stått i förrådet och väntat på bättre tider. Och snart är tiden inne för dessa flaskor. På lördag får de äntligen öppnas. Förut i mina festligaste dagar så kunde jag nästan bli irriterad på honom att han aldrig öppnade nån. Party tjej som man var såg ju flera tillfällen att få ta del av en. Men han svarade alltid att de ska öppnas på hans 30 års fest och nu är vi snart där. 

Godkväll på er föresten! 
Klockan är lixom mitt i natten och jag vet inte ens vad jag gör uppe. Eller jo, jag försökte mig på ett tappert försök att färga lite utväxt så la slingor i botten och sen ska ju de där tvättas ur och så vidare, så de gick ju inte på en kvart. Blev iaf lite ljusare i håret och utväxten är längre inte lika markant, så de var värt att vara uppe sent. 
Idag har vi föresten handlat de sista inför lördag. De är visst mer bakom en fest än vad man tror. Då vågar jag knappt tänka på planering inför ett kommande bröllop i framtiden. Men nu är nog allt klart, på fredag åker vi och pimpar lokalen och förbereder allt innan lördagen, så de känns bra. 
Idag är (var) de även onsdag och de innebar ju även viktväktarna för mig. Ett minus på 0.6kg denna vecka och en total viktnedgång på hela -18.5 kg. Nu är de bara -1.5 kg kvar tills man gått ner 20kg. Mitt nästa delmål. Sen är de inte långt kvar tills jag är i mål. Så sjukt stolt över mig själv hittils iaf (som sagt var). 

Nej nu är de torrt i ögonen, dags att blunda. Godnatt :-) 

sista natten

Och så var vi inne på Chrilles sista jobbnatt någonsin. Känns fantastiskt skönt! 
Idag har vi tagit de lugnt när hemma igen. Selma är bättre men vaknade nyss i en hostattack, men somnade om snabbt efter medicin. De är väl annars jag som väntar på att den här förkylningen ska släppa. 
Har tappat smaken också och de tjuter i öronen, dock kom smaken tillbaka lagom tills vi ställde oss och rullade chokladbollar tidigare idag. Sagt och gjort, jag åt alldeles för mycket så de slutade med att halva tallriken åkte i soporna. Visste att karaktären skulle svika, så vågade inte ens spara de till Chrille. Sån är jag. 
Ikväll har barnen badat, en aktivitet båda tycker om. De badar länge. Säkert en timma. Båda är jätte nöjda i vattnet. Kul att se, för de är de enda de "kan göra ihop hittils tillsammans". Nu sover båda gott och jag kröp upp i soffan. 

(null)

(null)

(null)

(null)

Igår fick Vilma sin första potion med gröt och hon älskade de. Så de fick bli en ny omgång till frukost imorse. Skit nöjd unge, hon tar lixom skeden själv och trycker in i munnen. 
Tror hon kommer bli en matglad tjej tillskillnad från syrran. Ännu en olikhet, haha. Finns som sagt betydligt mer olikheter än likheter syskonen emellan. 

sjukstuga

(null)

(null)

(null)

Lite sådär som Selma ser ut på sista bilden känner vi oss alla idag. Utom Chrille som hittills har klarat sig och är på jobbet. 
Igår kände jag mig förkyld, ont i halsen, huvudet osv. Inatt vakade Selma och lät som ett rivjärn i halsen och hade hög feber. 
Nu nyser Vilma snor, så ja. Alla tre är förkylda helt enkelt. Så länge vi blir friska till helgen så är jag nöjd. Idag myser vi hemma framför film i pyjamas. Tur mamma tog Selma till badhuset igår så hände de något kul inann vi sjukade ner i soffan. Men vet ni. Vi är verkligen aldrig sjuka här hemma, så de gör mig ingenting. Inte för att de är speciellt kul, så är de ändå inte hela världen :-) 

lördag

(null)

(null)

(null)

Idag hade jag två små "naken fisar" som rullade runt på golvet medan jag lagade mat. Lät brasan gå varm hela dagen, så kläderna åkte av. Blev visst bastu där uppe idag. 

Hej på er föresten! 
En ensam lördag med barnen har passerat. Hade nästan lite ångest över just den här dagen eftersom att Vilma varit så febrig och tjinkig de senaste två dagarna. Hon började nästan att gråta bara man tog eller tittade på henne, inte mycket som har funkat. Idag var hon dock feberfri och sitt vanliga jag igen. Tack ocj lov :-) dagen har gått fort, fast än vi inte gjort något. Tog en promenad efter frukost på 1.5 timma. Vi har tittat på massa filmer, badat badkar och nu ligger vi i sängen alla tre. 
Detta blir Chrilles näst sista jobbnatt någonsin, sista passet på tisdag nästa vecka. Så skönt :-) 
Imorgonbitti är han hemma igen och strax där efter kommer även mamma över. Men nu blir de tidig kväll för mig. Ska sova gott mellan mina två små. Så mysigt att ha dom här, en på vardera sida! 

30

(null)

Idag är ingen vanlig dag utan idag är de Chrilles 30 års dag! 

Jag kan knappt tro att han fyllt 30 år. Vi börjar verkligen bli gamla. Snart har vi dessutom varit ett par i 11 år. Träffade honom när jag var 16 och han 18. Och idag blev han 30, ingen ungdom längre men en underbar pappa och värdens bästa kille. 

Imorse sjöng jag och Selma för honom och gav paket på sängen. 
Av mig fick han en hotell övernattning i Stockholm jag bokat in i Maj, samt ett förkläde i skinn. Han har tjatat om ett sånt förkläde alldeles för länge nu. 
Ser föresten redan fram emot hotell övernattningen. Egentid på tu man hand, middag, förhoppningsvis lite shopping, gå ut och ta en drink, sovmorgon och en hotellfrukost på de. En sån dag behöver vi småbarns päron. 

Hur som. Resten av dagen har jag smugit lite på tå. Sädat, handlat tårta som jag sen la ut på altan så han inte skulle hitta den i kylskåpet och så vidare. 
Vid 17 tiden stod min mamma, Tomas samt min mormor och morfar utanför dörren och sjöng. Som en överaskning! 
Med sig hade dom thaimat, öl och vin. Efter middagen fikade vi och han öppnade ytterligare lite födelsedags presenter.
De är faktiskt kul att överaska och han blev jätte glad. 

Nu ligger vi i sängen och de är dags att sova. Har en liten intill som har haft feber till och från sen inatt. Antar att de är tänder på G. Känns verkligen som de. 

För er intresserade så kan jag även dela med mig av min viktnedgång. Eftersom jag gjor de varje vecka sen start i oktober, så fortsätter jag tills jag är i mål. 
Jag bloggade ju aldrig igår och då var de dags för viktväktarna igen och blev riktigt snopen när vågen visade -1.1 kg. Hade inte räknat med ett sånt bra resultat eftesom de gick så bra förra veckan. Hittills en total viktminskning på -17.9kg. Mitt mål tills nästa onsdag är -0.1kg för då passerar jag -18kg och får min 6e stjärna i boken. Haha. Små delmål måste man ju ha. Man får alltså stjärnor för var 3e kilo man går ner. 

(null)