Lek, gymkort, köp & sälj fynd

Vilken härlig dag vi fick ändå. Fullt ös från morgon till kväll, såna dagar gillar jag. 
Efter frukost klädde vi på oss och mötte upp Ida och barnen, tog en promenad och stannade på affären. Dom gjorde sen oss sällskap hem och stannade över på lunch. Fullt ös. Så kul att se dom leka tillsammans alla tre. Snart är även Vilma med i gänget. Blir lixom så varm i hjärtat när jag ser våra barn busa, skratta och ha kul tillsammans. 
Efter middagen så plockade Ida mig, vi åkte till gymmet för att bli med gymkort. Sagt och gjort, nu finns de inga ursäkter! 
Efter de tog vi oss en "roadtripp" till Björnlunda för att Ida skulle köpa ett pippihus hon sett på köp och sälj och jag gjorde sällskap. Hem kom även jag med en ny leksak. Hoppetossa (pippis pappas båt) och nya gubbar fyndade även jag. Nu är båten rengjord, alla gubbar fick en omgång i diskmaskinen och en nöjd Selma. Ibland älskar man ju ändå köp & sälj. Just dessa leksaker kostar annars skjortan. 

(null)


tomma bröst

Idag fick vi sällskap av Carla som kom sådär lagom till frukost. Vi tog sen en lång promenad på 1,1 mil. Kändes bra. Massor att prata om hade vi också. Vi är så olika egentligen jag och Chrilles syster. Men ändå lika, tycker att de är kul att vi funnit varandra på "äldre dar" och ses utöver släktmiddagar osv. 

(null)

(null)

Nu ligger jag i sängen och ska snart sova. Vilma i vaggan. Sover dock inte än men hon har precis ätit en hel flaska. För någon dag sen så kör vi numera på endast ersättning. Har iprincip delammat sen hon ut kom. Helammande bara i början sen gav jag successivt lite mer flaska. Gick sen över till att amma på kvällen, natten och morgonen och de passade oss perfekt. Eventuellt en gång mitt på dagen om jag kände att brösten behövdes tömmas. Men nu är de som att mjölken är slut. Tomt. Lite tråkigt då jag uppskattade att amma på nätterna. Ungefär två uppvak sen somnade hon om. Så smidigt. Inga förberedelser med flaskor och vatten kvällen innan. 
Men jag är ändå tacksam över tiden den funkade så bra. 5.5 månader för att vara exakt, mycket i mina öron då de funkade i kanske 5 dagar med Selma. Snart är de dags att introducera både mat och välling. 

Godnatt på er! 

lite söndags shopping

Idag startade dagen med ett sånt där städryck. Knäskrubbade båda toaletterna, tvättade två maskiner sen tog de stopp. Men de känns bra med två frächa toaletter här hemma. 
Sen åkte vi till Nyköping och hämtade presentkortet, handlade till 30 års festen. Jag sprang även in på Mio medan barnen sov i bilen, sköna 30 minuter att få gå runt själv och titta i lugn och ro. Hade en kupong jag ville utnyttja så jag kom hem med en vas, vägglusstake och en vanlig ljusstake. 
Vi gjorde även om lite när vi kom hem. Tavlorna i vardagsrummet åkte ner i sovrummet och toalett spegeln upp i vardagsrummet och ljusstaken brevid. Blev fint tycker jag men Chrille blir ju sådär lagom less på mig att få borra om. Men han gör de ändå och säger att han är nöjd sålänge jag är nöjd, det är kärlek de! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Selma fick välja en leksak idag på city gross (kände att vi hade råd att vara lite generösa) hon valde en docka. Trodde jag aldrig, hon är ingen docktjej. Kläderna åkte av på en gång, bättre att vara nakenfis tyckte hon. 

Detta blev föresten min femte Omaggio vas (om man räknar med dom mini) har jag börjat smyg samla på vaser? Att samla på vaser, porslin i övrigt är tant varning. Eller de har aldrig varit min grej men nu är de kul att ha. Har blivit äldre, ja! 


lör

Godkväll! 

Nu är vi mätta, för mätta efter dagens middag. Chrille hade gjort libanesiskt, så gott. Jag älskar vinbladsdolmar med röror, för att inte tala om fetaostrullarna. 

Igår var vi på Ikea. Shoppade en matstol till Selma, lite mässing knoppar. Bytte knopparna på skoskåpet i hallen och i barnrummet Bla. En liten sak, som ger möbeln ett nytt utseende. Selma fick även lite nya leksaker, en kulram att lära sig räkna på samt en kassa. Hon älskar att handla så nu kan vi leka affär här hemma. 
Chrille satte även upp en ny hylla i köket. Nu har jag ändrat den där lilla käksväggen alldeles för många gånger men denna hylla är för att stanna, blev mycket bättre än med tavlor. 

Idag var de vårväder utanför så jag tog med mig Vilma ut på milen. Skönt att gå med gympaskor på barmark. Vi har även besökt lekparken och matat ankorna. Nu är de dags för en dusch sen krypa ner i soffan. 

Hoppas ni också har en fin lördagskväll! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Vi vann

Torsdag och Chrille gick på tidig helg! Härligt om ni frågar mig. 
Idag har vi städat lite här hemma, Selma ville hjälpa till. Varsågod. Bra att lära sig i tid vettja. Dammsög hela soffan gjorde vi. Blev en påminnelse till mig själv om att vi bör göra de lite oftare, hehe. De var populärt att leka och hoppa på alla kuddar på golvet också. Bra då slipper vi lekland i helgen och åker till Ikea, haha. 
Imorgon ska vi iaf till öppnaförskolan, hela familjen plus farmor. Vi tänkte göra entré klockan nio sen åker vi till Nykvarn och fixar med diverse saker som har med Chrilles 30 års fest att göra. 

(null)

(null)

Måste berätta en sjukt rolig sak. Vi som aldrig vinner lixom. 

Igår var vi som sagt och storhandlade på city gross i Nyköping (som varje månad). 
De har också varje månad en tävling där man tar en kvitto kopia och sen lägger i en låda. Då är man sen med att tävla tillbaka om de man handlat för, alltså summan av shoppingen i ett presentkort hos dom. 
Vi var med och tävlade och la vårt rekordlånga kvitto i lådan. 
Idag hade Chrille ett missat samtal från okänt nummer, efter de spelat in ett meddelade ringer han upp och de talar om att VI VUNNIT! Herregud vi vinner ju aldrig något. De bästa av allt var att vårt kvitto landade på 5404kr men efter avdragna rabatter (handlar ofta med en 10% rabattkupong samt har alltid massa blöjkuponger) Chrille brukar kalla mig för kupong morsan, men de lönar sig uppenbarligen eftesom vi sen drog kortet på 4653kr att betala. Nu har vi alltså ett presentkort att hämta ut på den sistnämnda summan. För de får man ju sjukt mycket mat och blöjor. Vi hade lika gärna kunnat handla för bara några hundra. Men just igår handlade vi extra mycket eftersom vi bokstavligen ätit ur frysen och slängt saker som blivit frystorkat när vi frostade av frysen nyligen osv. Vi blev så glada! Perfekt nu i föräldrarledighets tider när man inte har två fulla löner. Så ett litet lyckorus föll över mig idag när man vet att nästa månads storhandlig blir gratis. Och att man fått så mycket matvaror och andra varor för ett värde över 5000kr. För dom pengarna kan man lägga på roligare saker än mat och blöjor helt enkelt! 

(null)

Här hänger vårt typ två meter långa lycko- kvitto. 



n ö j d

Idag har vi som sagt storhandlat som heter duga. Folk stirrade nästan på oss med våra tre vagnar och en extra korg, haha. Nu sitter vi inte hungriga. 

(null)

När vi var hemma var de dags att åka på viktväktar möte. 
Det var med ett leende jag hoppade av den där vågen. -1,6 kg på en vecka. Så bra resultat, om jag får säga de själv. 
Firade hemma med räckmackor, popcorn och choklad haha. Att fira med mat och godis är de bästa. Sån är jag. 
Nej nu är de dags att gå ner och göra kväll. Godnatt! 

(null)

(null)


lite olika

Godmogon! 

Jag kunde godkänna en komentar av tre i inlägget under. Så jag har läst och sett men kan tyvärr inte svara och publicera just nu. Ska prova igen senare. Tycker bloggen ofta krånglar. Hatar när man skrivit ett helt inlägg och sen ska jag bara ladda upp en bild och så försvinner all text. Suck! 

Nu är de dags att gå upp och äta frukost. Vi äter alltid sen frukost här hemma eftesom jag älskar att ligga och dra mig. Selma är så van nu och roar sig själv inne på sitt rum. Ibland i en två timmar innan vi faktiskt går upp. Ingen av oss blir ändå hungrig på en gång så de passar oss, mest mig. Haha! Finns ju inget skönare än att ligga och dra sig. En vacker dag ska man återgå till jobb och förskolor så jag passar på medan de är möjligt helt enkelt ;-) 

Såhär ser min frukost ut nästan varje dag. 
Ibland havrekuddar och blåbär på yoghurten men godast är äpple och kanel. Och de bästa av allt är att de är 0points för hela skålen. 
Förra onsdagen stod jag still igen på vågen, hoppas de hänt något ikväll. Man märker att viktnedgången går trögare nu. De första veckorna rasade jag i vikt medan de nu har planat av, men de är så de är. Har gått ner en del och kroppen börjar vänja sig vid de nya intaget medan den förut choklades. 

(null)

(null)

Ser nu att detta var gårdagens lunch, frukost till lunch är gott. Jag brukar slltså inte dricka pepsi max till frukost utan ta en kopp te. Även om jag skulle vilja. Nästan att man skulle vilja borsta tänderna i pepsi max. Har inga problem med att dricka en flaska om dagen, men de gör jag inte. Som tur är, men skulle vilja haha. 

bara jag

Ännu en heldag utan Chrille har snart passerat. Barnen sover sen ett tag tillbaka och jag njuter av lugnet. 
Nu när jag är så inställd på Chrilles nya jobb så räknar vi ner dagarna. Hans jobb nu, har många föredrar med att sluta tidigt men när nätterna kommer och långa dagar så är den här mamman helt slut. Hur underbart de än är att vara föräldrarledig, umgås med sina barn, hur mycket man än älskar dom så gör sig tillslut behovet av den andra föräldern påmind under långa dagar som dessa. Spelar ingen roll hur snälla dom är. De ska ha mat, torra blöjor, badas och nattas med mera. Ikväll berättade jag en saga för Selma, i trettio minuter. När fantasin tog slut sa hon bara "berätta mer" då hade man behövt sin andra hand ta över här hemma. Detta är inget klaga- inlägg men nån annan känner säkert igen sig. 
Ibland känner man sig nästan otillräcklig och vill bara att han ska kliva innanför dörren och komma med ny energi eller ta över ett blöjbyte. På tal om blöjor. Längtar tills Selma slutar med blöja. Hon säger till när hon gjort nr två och är mycket medveten om pottan och vad den ska användas till. Ändå får hon panik såfort vi sätter henne där. Alla tips på att få sitt barn torrt mottages gärna, även om jag inte känner mig stressad över att hon måste sluta n u. Så är de ändå nästa sak som komma skall! 
Imorgon åker vi iaf raka vägen till affären och storhandlar efter Chrilles jobb. Som jag säkert nämnt tidigare, älskar den här familjen att storhandla. Även Selma. 
För övrigt så kommer barnens farmor från Norrland och hälsar på imorgonkväll och stannar över helgen. De är de som står på resen av veckas "schema". Vi ska försöka komma iväg på något också. Kanske ett lekland? Men jag vill hellre till Ikea, haha. Får se vem som vinner mamman eller barnet. 
Idag tog vi oss iaf ut på en promenad i de fina vädret, vilka dagar vi haft nu ändå. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


HEJ

Och så var de dags att uppdatera min trötta blogg igen, den avspeglar sig dock i den här trötta morsan. Vet ni, att ha två barn och ett barn är en sån galen stor skillnad. Så bloggen prioriteras inte som förut, men vill ändå uppdatera när jag orkar eftesom de är så kul för mig att gå tillbaka och läsa. Ni är även en del som kikar in varje dag, de är kul men tyvärr så är inte flödet lika uppdaterat som innan som sagt.  
 
Här är några bilder från dagarna som gått. 
(null)

I lördags hade vi en hel mysig dag i Nykvarn. 
Jag, mamma och Selma la oss ute i bubblet, Selma åkte lite pulka på tomten och vi satt ute och fikade. Min lillebror kom över på middag också. 
Idag hängde vi på öppnaförskolan med Ida, Maria och alla barnen. Sen gick vi hem och brassade på lite bananpannkakor eller iaf för min del. Som viktväktare äter vi inte alltid samma mat här hemma längre, men för de mesta. 
Just nu så håller Chrille på att föra över bilder från min telefon till vår nya dator. Har pinsamt mycket bilder. Nu kommer de... över 37000 bilder samt flera hundra videos! Hur är de ens möjligt att ta så mycket kort? 

(null)


lediga dagar ihop

Här inne har de ekat tomt under Chrilles lediga dagar. Vi har haft två mysiga och effektiva dagar ihop. 
Vi har varit ute i snön en hel del, man får ju passa på i de fina vädret. De har blivit två pulka promenader, fika i lekparken, bakat kakor, ätit god mat, lekt och sjungit på öppna förskolan med Ida och barnen, tittat på filmer och så har vi även hunnit med att gå upp med saker på vinden, frostat av frysen, bäddat rent i allas sängar, tvättat några maskiner med tvätt för att nämna en del. 
Känns bra när man fått både saker gjort och utnyttjat tiden till max, när vi är lediga tillsammans. 
Idag jobbar Chrille och vi inväntar mamma som kommer och hämtar oss om en stund. 
Idag har vi en heldag ihop hos mamma och Tompa. De har vart utomlands i två veckor så någon saknar båda två här hemma. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Vaccin, snö & förskola

Äntligen har vi sådär mycket snö att man faktiskt kunde dra en pulka under hela promenaden. Med undantag inne på Ica såklart ;-) 
Även om man är skapligt less på kylan och längtar tills varmare dagar så är de ändå bättre med snö, iaf för barnen. 
Så idag tog vi en promenad direkt när Chrille var hemma från jobbet. Han slutade tidigt eftesom han jobbat natt. Nu ligger jag sen en stund tillbaka i ett varmt bad, bästa avkopplingen som sagt. 
Tidigare idag så ställde vi oss och stekte bananpannkakor till frukost, går hem hos alla. Sen packade vi in oss i bilen och åkte till bvc. De var daga för Vilmas fem månaders sprutor och fem månader är precis vad hon blir idag. Stora tjejen! 
Hittills har hon inte reagerat på vaccinen så håller tummarna på att igen feber eller likande bryter ut. 
(null)

(null)

(null)

Fick föresten frågan ang förskola för Selma. Tänkte jag kunde svara på den här istället och de blir ingen förskola för den här damen iaf. 
I vår Komun lider platsbrist på alla förskolor och jag som föräldrar ledig ligger (såklart) inte på prio ett. Istället blev vi erbjudna en plats i tillfälliga baracker som kommer ställas upp för att lösa problemet, medan en ny förskola redan byggs upp. I augusti kommer de frigöras nya platser och även den nya förskolan är på plats. Så vi hoppas komma in på vårt första eller andra handsval tills dess. 
Så då kommer se (troligtvis) se ut så att Selma börjar i augusti, 2 år och 10 månader gammal. Vilma blir då 1 år och kommer vara hemma med mig kanske 6 månader till. Helst längre, men får se om jag har möjlighet att jobba lite extra för att få de att fungera ekonomiskt. Men vår dröm är att även lillasyster ska få möjligheten att vara hemma tills hon iaf är 2 år gammal. Sen får vi se hur de ser ut då, en dag i taget! 

leka av sig

På senare tid så har jag känt att Selma har behövts "rastas". Har blivit mycket hemmadagar, skyller på vädret så hon har börjat kännas lite rastlös för första gången. 
Men nu har vi haft två fartfyllda dagar med massa lek, de känns bra. 
Igår öppnade, öppna förskolan igen efter jul uppehåll så vi gick dit och lekte. 
Idag åkte vi hem till Alexandra och barnen. Vi blev bjudna på god lunch och sen lekte tjejerna efter vi hämtat Jollan på förskolan. De fikade även på semlor, de va populärt ;-)

(null)

Nu sover båda barnen sen en stund tillbaka, jag är helt slut. Mycket att tänka på när man åker iväg själv med två små. En dubbelvagn att kånka på, väskor, vinterkläder på och av osv. Listan kan faktiskt göras lång men visst är de skönt att se något annat än dessa fyra väggar ibland :-) 
Dock gav vi oss ut helt fel dag, de var så läskigt att köra hem ikväll. Snön yrde så jag såg knappt någonting, vägarna var hala och fulla med snö. Körde rekord långsamt. Tackar för att Vilma sov hela hemresan och Selma satt nöjt och kollade film. Vår bildvd är ett blad de bästa köpen någonsin haha. 


redan söndag ..

Inte varje dag man har en hel hink full med tulpaner som pryder vardagsrumsbordet. 

(null)

(null)

(null)

(null)

Men de har jag nu som vi fick igår. På tal om gårdagen så hade vi jätte trevligt åt gott och spelade spel och vi la oss vi 02. Super sent för dom här päronen men de gillar jag, känns som man utnyttjar helgen till max när man lägger sig sent. 
Nu är de snart dags för oss att göra oss orbing och sen åka på kalas i Tälje. 


heja

Hej på er! 

Nu är promenaden avklarad och lunchen uppäten. Visst känns de extra bra när man tar sig ut på en runda på 1 timma och 30 min helt själv i halv kasst väder, när man egentligen bara ville stanna hemma! 
Men jag tog med mig Vilma ut och traskade med lurarna i öronen. Till lunch blev de bananplättar med sylt så gott. 
Nu är de snart dags att duscha och allt de där, senare kommer Pernilla och Nico över på middag. Vi tänkte grilla ikväll, Chrille är iväg och köper grillkol. Hoppas de säljs såhär års, men de måste de väl göra? 

(null)

(null)

Har i en msk bakpulver i dessa nu ist för mjöl. Blir så fluffiga och goda. För mig som viktväktare är dom även grymma eftesom dom är 0 points, behöver bara räkna in lite sylt. Ikväll blir de både vin, ost, chips, choklad och glass så därför passade de sig bra med denna lunch och en långpromenad. 

helg

(null)

(null)

(null)

Lillesyrran ser sugen ut på Selmas frukt men hon var visst inte så pigg på att dela med sig. 

Hej på er föresten! 
Idag har vi träffat Ida, Malin och barnen. Vi hängde hos Malin över en fika. Alla fyra kids sov ute i vagnarna så vi kunde fika i lugn och ro, de är lyx om ni frågar mig. 

Idag gick Chrille på helg och är hemma med oss i tre dagar, de ser vi fram emot. Vi har lite smått inplanerat i helgen, så som middags gäster och födelsedagskalas. 
Men nu var de dags att gå ner och lägga sig. Här uppe är de kaos, diskmaskinen ska plockas i och ut, leksakerna ligger överallt men vi hoppar de ikväll. Godnatt på er! 

snorigt

Nu hoppas jag på en bättre natt, än natten som var. Två snoriga tjejer vaknade upp med täppta näsor. Den lilla hade därför svårt att äta och den stora att sova. Så Selma satte sig tillslut och kollade på Pippi nere i soffan, precis intill vårt sovrum strax efter 04. Därför var vi också tvungna att ställa in dagens planer, tyvärr. 
Skönt var de iaf att komma ut på en promenad, så fint ute idag med allt som är täkt av frost men väldigt kallt. 
Vi fick även rolig post i lådan, en poster som jag ramade in och spikade upp på köksväggen och så lite bilder på tjejerna som jag klippte och klistrade in i deras böcker. 
Sen ställde jag mig och lagade mat för ovanlighetens skull, en köttfärsås blev de så Chrille och Selma kunde äta när han var hemma från jobbet. En annan åkte på VV möte och vägde mig. Den här veckan visade vågen  -0,6kg. Nu är den totala viktminskningen på -15,2kg. Känns som ännu ett delmål att ha fått passerat femton kilo. 
Nu är det dags för mig att sova. Natti! 

(null)

(null)

(null)



vad hände här?

(null)

Nånting har hänt med den här lilla tjejen 👆🏻 
Det är som att en magisk fe har kommit och slängt lite nöjd-bebis pulver över henne. Har tom räknat dagarna och idag är vi inne på dag nr 7. 
Dag nr 7 som jag inte behöver ha henne under armen 24/4. Nånting har hänt och från ingenstans gillar hon att ligga i gymmet. Hon accepterar att ligga själv på golvet, att sitta i sin babysitter med en leksak, att sova i pappas famn går minst lika bra som min. Vi behöver inte ställa oss upp för att hon ska bli lugn osv. 
Mammagrisen är väck, eller de är en annan bebis med andra ord. Eller tja, visst är de fortfarande mammas tjej men den nya nöjdare Vilma förenklar min vardag. Allt går mycket lättare nu när jag har båda händerna fria och hon inte skriker över att få vara själv. 
Vi jublar lite här hemma just nu, hoppas de håller i sig tills hon blir minst 18 år ;-) 
Nu är de bara nätterna som vi vill se förbättringar på. Men inatt sov hon 2,5 timma i vaggan. De är bättre än inget. 


skönt plagg

Jag älskar att klä barnen eller främst den lilla i en onepice. Vilma har två såna som Selma hade när hon var liten och en ny jag köpte till henne, som hon dock nu har växt ut. Jag älskar plaggen därför att de är så smidigt och skönt. Som en pyjamas lixom, kanske inte sätter på den när vi ska på kalas men när man bara är hemma och åker i vagnen osv är de jätte mysigt. Lite halvbökigt med alla bodys, knäppningar osv. 
Såg att Hm hade halva priset på en sådan som jag spanat in tidigare, så de blev en varsinn så de kan matcha ;-) 
Selma fick även en ny pyjamas, de flesta börjar bli korta så behöver köpa en ny uppsättning men vi börjar såhär i stl 98/104. 
Hon har en likadan pyjamas nu, fast i andra färger och jag tycker den är så fin.

(null) 
(null)

(null)

En unicorn beställning helt enklet, har inte tröttnat än trots  enhörnings- hetsen som uppstår överallt just nu. 


och så var de måndag igen

Igår åkte vi till Brunnsäng för att hälsa på Sanne, de andra tjejerna och alla barnen. Vi lyckades prata över en fika trots alla barn som busade runt. Fick även träffa lilla Ebba för första gången. Ja, vår mammagrupp förökar sig verkligen. Nästa gång vi ses, har vi nog en till liten knodd i gänget. Var dålig med kameran så blev inga bilder. 

Idag kom vi ut på en långpromenad med Ida och Maria. Så fint väder vi haft idag, fast än de var iskallt ute. Men de var skönt att röra på sig på en två timmars lång promenad med sovande kids i vagnarna. 

(null)

(null)

(null)

(null)

Just nu så ligger jag i ett varmt bad. Snart ska nästa familjemedlem badas och då blir de annat än lugnt här nere. När man åt två bananer på språng till lunch idag, så hade jag "råd" med en skål med chips. 

(null)

Det är de bästa med viktväktarna. Att ingenting är förbjudet även om jag helst skulle vilja trycka hela påsen, haha. 


morgon stund har guld i mun

Klockan är snart tio och vi vaknade nyss. Hur underbart skön start på denna morgon? 
Tack barn! 
Chrille jobbar idag så han fick tyvärr ingen sovmorgon. Men han har varit ledig med oss i två dagar, därför har de också ekat tomt här inne. 
Vi har varit iväg och shoppat lite och hälsat på hans syrra. De är väl de vi har gjort. Därför känns de också helt okej med en heldag hemma idag bara jag och barnen. När vi fått komma iväg två dagar i rad. 
Nej, nu är de dags att kicka igång den här dagen. Solen skiner tydligen idag bakom persiennerna, underbart. Så efter frukosten blir de raka vägen mot lekparken! 

(null)

(null)

(null)

(null)


en bra start på de nya året

Idag tog jag mig ut på en två timmars promenad, de blir allt mer sällan promenader just nu. Skyller på de dåliga vädret. Snart är de även dags att skaffa gymkort så då har jag sen ingenting att skylla på. 
Efter promenaden gick vi till affären för att köpa hallon. Selma älskar hallon och tjatar ofta om de, färska hallon är bäst. Längtar redan till sommaren då vi kan plocka våra egna hallon igen. Vi har massor runt om oss, både godare och billigare. 
Sen gick vi hem för att pyssla lite. Vi pärlade halsband och ritade. Så kul nu när hon blivit större och man kan sitta och göra även såna aktiviteter. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Vilma har varit en super nöjd bebis idag. Inte alls sådär mammig som hon annars är. 
Hon har legat mestadels själv på golvet. Antar väl att de är roligare nu när man faktiskt kan vända på sig och rulla runt. 
Hon hade även sovit på Chrille under den tiden jag var borta ikväll. 
Idag var de dags för viktväktarna, vägning och möte. 
Förra veckan gick jag dit för att väga mig. +/- 0 visade vågen då. En sån lättnad efter all julmat och fuskade. Så jag var väldigt nöjd med att jag inte hade lagt på mig. Men idag var de desto roligare (trotts nyårs maten) visade vågen -1kg. Snart har jag gått ner hela 15kg och är så otroligt stolt över mig själv så här långt. En bra start på de nya året helt enkelt, nu fortsätter jag så här ända tills jag går i mål! 

(null)


premiärbad för V

Nu dog jag på soffan efter en dag med full fart med Anna och hennes familj. 
De kom hit och barnen fick leka ett tag inann vi åt lunch sen åkte vi till badhuset här i Gnesta. Blev en bra dag och nöjda barn. 
Även Vilma var helnöjd i poolen och älskade verkligen att bada. Så spännande och mycket att titta på. Ikväll sover nog alla gott! 

(null)


blickar tillbaka lite fort

(null)

Blickar tillbaka lite snabbt över året som gått på Instagram. 
De var ett helt gravid- år känns de som, nästan iaf. Höjdpunkten år 2017 var såklart den 17 aug när Vilma föddes. 
Kommer minnas året som ett av dom bästa blandat med många tunga jobbiga gravid månader. Många hormon tårar rann ner för kinden, i början grät jag i smyg på toan var och varannan kväll. Sen "fejsade" jag Chrille och han tröstade. Många gånger vet jag inte ens varför jag var ledsen. Jag var bara en sjukt less gravid tjej. 
En jobbig förlossning senare så var allt de där glömt. Slutet gott allting gott som man brukar säga. Ska bli kul att följa båda mina små och se hur de växer och utvecklas detta år. 
Kanske låter klyschigt men tror verkligen på 2018. 
Jag satsar på mig själv och gör de jag mår bra av. Går på viktväktarna och har idag -12 kg kvar av 25. Heja mig! 
Jag ska skaffa gymkort nu i januari och får där med både träna och lite egentid på passen. 
Ser även fram emot roliga saker som komma skall. Har redan datum inbokade så som Chrilles 30 års fest i feberuari, mamma och jag ska på spa i mars, Kroatien i augusti. Utöver de ska jag även på ett bröllop i sommar. Ja, mycket roligt planerat såhär långt och de är bara den 1/1 haha.

Just nu ligger jag i badkaret och har legat här en timma. Vattent börjar bli kallt, dags att gå upp! 

första inlägget 2018

(null)

(null)
(null)

God fortsättning på er!

Igår var maten absolut gårdagens höjdpunkt. 
Killarna glänste i köket och bjöd på en riktigt fin trerätters middag. 
Till förrätt blev de sushi, till varmrätt åt vi oxfilé planka med egenslagen bea och en vanilj och saffrans cremebrule till efterrätt och så massa gott snacks på de. Så vi var inte hungriga igår vill jag lova.
Blev ett lugnt och bra nyår med nöjda ungar som lekte fint tillsammans, gott att äta, många skratt när vi spelade vårt nya spel "speak out" och så avslutningen så tittade vi på raketerna från balkongen innan vi avrundade. För idag ringde både Idas och Chrilles klocka tidigt imorse och de åkte och jobba. 
Om en timma kommer Chrille hem. Jag har sysselsatt oss med att måla målarbok och ätit bananpannka hittills. En bra start på ett nytt år! 

(null)

Hoppas ni också fick ett bra nyår :-)