på resande fot

För ett par dagar sen köpte jag en väska till Selma att ha i sommar/ resan. Tänkte att de kunde vara kul för henne med egen väska att lägga lite leksaker i att ha på flygplanet osv. De hade ju mamma snappat upp och köpt en gul till Vilma. Så söt matchning 💗💛  och fin påskpresent. 

Nu tänkte jag byta om och åka iväg och spinna lite. Känns välbehövligt efter massa fuskande och mer blir de idag! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)



Glad påsk 🐥

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Vilken mysig långfredag vi haft i Nykvarn hos mamma och Tomas med min släkt. 
Imorgon fortsätter påskfirandet hos Chrilles pappa med familj. 

Vilken lycka det var att se Selma idag, så glad över sina påskägg. 
Och kaninen hon håller i på bilderna var såklart påskharen som stod på altanen och väntade ute på henne imorse. Han hade sen gömt ett ägg i buskarna. Mysig tid nu när barn(et) tror på påskhare, tomten osv. Och snart har man två att "lura" haha. 
Härligt är de i alla fall att se lyckan i sitt barns ögon. De gör såklart att högtider som dessa får en helt ny innebörd <3 

Nu ska jag sova, godnatt på och glad påsk på er 🐣

blandat

(null)

(null)

Idag invigde Selma sina nya Nike skor som vi hämtade på posten igår. Så fina att jag skulle vilja ha likadana. 
Eftersom vi bara skulle iväg och storhandla så passade de perfekt att ha dom på. Men innan dess åkte vi upp till Jessica och barnen, även Ida och hennes barn kom över. Så vi hängde där och fick i oss lite lunch innan vi hämtade Chrille redan vid 13.00 som bara gick halvdag. 

(null)

(null)

Så skönt att C är ledig nu i fyra dagar, de ser vi fram emot. Vi har lite påskfiranden i helgen framför oss, både med min och hans familj. 
Selma är så spänd inför morgondagens ägg-jackt i trädgården. Mycket prat om påskharen nu! 

(null)

Jag laddade föresten upp med lite godis här hemma. Men inte en endaste liten påskkärring har plingat på dörren, så halva skålen ligger numera i min mage. Karaktär! 

Hittade dessa två ligga såhär helt tillfreds på golvet och leka, värmer i mammahjärtat. Vilma blir större och därmed roligare att vara med för varje dag som går. 

(null)

(null)

(null)

Yey!

(null)

Imorse upptäckte Selma att vi glömt att ge två av hennes nappar till katterna på Skansen. 
För att hon inte skulle balla ut och få återfall så la vi dom i ett kuvert och postade sen på lådan under vår promenad. Hoppas dom kommer fram ;-) 

Idag var vi ute i fyra timmar. Efter promenaden så ville ingen in, så vi tog med oss lunch ut och njöt av i vårsolen som värmde på. Så skönt när barnet kan vara så road av att gräva lite med spadar i rabatten, plocka stenar och torra löv. 
Fick släpa in henne när de var dags att gå in och förbereda mat. 

Ikväll var de dags för vägning hos viktväktarna i vanlig ordning. Kan säga att jag blev snopen när jag såg att jag hade gått ner -1.6kg denna vecka. Trodde knappt de var möjligt såhär i sluttampen, men de gav mig helt klart lite ny energi. Nu är de bara 4kg kvar tills jag är i mål. Totalt -21.8kg sen start och de känns så fantastiskt! 
Klappar mig själv på axeln och firar med plopp, linschips och vi druvor ikväll framför något bra på tv när barnen somnat :-) 

(null)


en dag i Nyköping

Även idag var bilen i rullning. Jag, Malin, Ida och alla kids åkte till Nyköping för att äta lunch och kika i butiker. Sagt och gjort med fyra barn men vi fick både äta och handla lite och dom fick leka av sig inne på deras "lekrum". Perfekt att de finns där. 
Idag har jag även stekt pannkakor för ett helt kompani, skönt att frysa in i potionspåsar och ta fram till Selma. De slank ner några hos mig med. Jag fullkomligt älskar pannkakor med sylt och grädde och var absolut inte sugen på nyttiga bananpannkakor osv. 

Idag fick barnen matchade mössor. Tyckte dom var så fina med alla färger och mönster. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Jusde, även jag fyndade mig en vårjacka. De går inte at jämnföra att shoppa till sig själv då och nu. Nu är de ju roligt att testa ett plagg ingen. Förut var de tunnelseende i butikerna. Raka vägen mot barnavdelningen annars fick de vara. 

iväg

Idag packade jag in barnen i bilen och åkte och hälsade på min mormor och morfar i Tälje. En stor fördel med Chrilles nya jobb är ju att jag har bilen hemma så alla såna här utflykter underlättar ju med bil. 
Vi hade en mysig dag hos gamlisarna och avslutade med att vi åkte förbi mammas jobb och hälsade på. 
Jag hann också med en timmas kvällspromenad efter middagen. Så skönt att komma ut i de friska vädret. Var tom ljust ute när jag gick ut vid 19 tiden. Att köra enkel vagn på torragator och en tunnare jacka, ja då får man ju feeling haha. 

(null)

(null)

Nu har vi kollat klart på dagens avsnitt av bonus familjen och de är dags att göra kväll. Godnatt på er! 

shopping söndag

Medan alla andra var ute och njöt av de fina vårvädret idag, var vi iväg och shoppade. Åkte upp till kungens kurva för jag behövde ett par nya jeans. Kom hem med två par och en ny topp. De var inte igår. Blev lite shopping till båda päronen och massa nytt till Selma som behövde vårkläder och en vårjacka. Fyndade även en vinter/ höstjacka för bara 100kr så den får läggas på hyllan. Vilma fick en klänning, eller båda två fick en varsinn så de kan syskonmatcha, som sagt svag för de. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

De bästa av allt var att jag köpte både jeans och topp i stl M. Mina andra byxor i samma modell har jag i stl XL så de var så kul att köpa mindre :-) 

avklarat

Fem och en halv timma på jobbet gick fort. Måste säga att de var lite skönt att få komma tillbaka. Skulle dock inte önska att mammaledigheten var slut och jag skulle börja jobba på riktigt. Men som extra såhär, de fortsätter jag gärna med. 

Hemma fick jag tydligen en bukett med gula tulpaner, de hade visst saknat mig haha 😂😍
Vi svullnade i pulledpork burgare och pommes. Jag tog mig ett bad med Vilma och nu sitter jag med fötterna i en fotmassage maskin jag lånat av mamma, den är så skön. 
Fortsätter såhär resten av kvällen. 

(null)

Hur gulliga? De håller ofta varandra i handen när de sover, helt omedvetet. Igår målade föresten Chrille Selmas naglar. Första gången med nagellack. Så nöjd! 

fredag

(null)


Dags för en uppdatering av bloggen tror jag innan jag lägger huvudet på kudden. 

Hej på er föresten. 
Idag gick Chrille på helg, sin första arbetsvecka avklarad och går på ledig helg som en riktig svensson. Dock ska ju jag jobba imorgon, bara fem timmar så vi får ändå lördag ihop. 
Idag var vi med Ida och alla barnen på öppnaförskolan på förmiddagen. Var lat och tog bilen upp. På dom minuterna hem hann båda barnen somna i bilen. Bar ner Selma som sen sov vidare i sin säng i en timma och Vilma på mig i soffan. Även jag somnade en stund. De händer ju aldrig att de matchar och båda sover hemma samtidigt mitt på dagen (bara i vagnen) så de var så lyxigt att få njuta av den stunden och blunda. Gjorde jag alltid när jag var gravid men med två barn är de nästan omöjligt här hemma. 
Ikväll har vi kikat lets dance, ätit och druckit lite gott. Eller där ljög jag. Glaset med rödvin åkte ner i slasken och byttes ut mot en kopp te och en snickers. Hade sån pannkanck så då vill man gärna inte dricka rödvin. 

(null)

Nu är det dags att sova. Ha en fortsatt bra helg :-) 

äntligen

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Vilken härlig vårdag vi fick hörni. För idag var de faktiskt vår i luften. Jackan åkte av under promenaden för solen värmde på. 
Blev i varjefall en promenad med Ida och Malin idag. Ett stopp i lekparken efter vi handlat. 
Väl hemma igen så ville vi inte in. Fixade med ris även på framsidan och en påsklilja. Viktigt att påskharen hittar hit tycker Selma. 
Idag är de föresten en vecka sen S slutade med napp. Går fortfarande hur bra som helst, även om hon frågar efter den en gång om dagen eller två. Men blir aldrig ledsen. 
Under veckan som gått utan napp så har hon ökat sitt ordförråd och pratar mer och tydligare. Vet inte om de är en slump men tror inte de. 

Nu är de dags att kika på Sveriges mästerkock. Men innan dess måste jag skryta och meddela att jag äntligen gått ner -20kg dom satt hårt inne. Upp och ner senaste veckorna men idag visade vågen -0.9kg på kvällens vägning så de blev en total viktminskning på -20.2 kg. Så stolt över mig själv :-) 

(null)


påskfint

Hej på er! 

Idag tjuvstartade vi lite och gjorde påskfint i köket med påskris på bordet. 
Vi bakade även chokladbollar som jag sen la ut på Insta stories. Carla såg bilden och kom sen över med killarna på en spontan fika. Kul tyckte vi :-) 
Ikväll har jag även hunnit med att träna. 60 min spinning blev de och jag var så otaggad, men glad att jag tog mig iväg. 

Vad mer? Chrille har jobbat sin andra dag på sitt nya jobb och jag är stolt över honom, de måste jag säga. 
Två trötta småbarnspäron delux hemma just nu. Han som är trött av alla intryck och information på nya jobbet och jag som går upp tidigt samt har haft dåliga nätter. Selma har/ är hostig på nätterna och Vilma snorig så har inte blivit så mycket sammanhängande sömn. 
På tal om jobb så ska jag jobba på lördag. Första passet på kanske ett år, men nu är de dags att jobba lite extra i mammaledigheten. Får se hur mycket de blir men nått pass då och då är bättre än inget :-) 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Mina chokladbollar fick mer än godkänt av samtliga fikagäster! 

söndagsfika

Alla blir så glada av det här fina vädret, vi med! 
Ville bara komma ut och hitta på något efter frukost så vi åkte till taxinge slott för fika. Hälsade även på hästarna, lekte i lekparken och så kikade vi lite i småbutikerna. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Selma var så lycklig över att få välja vilket fika hon ville. Såklart tog hon de största och godaste. En prinsesstårta, hon smällde i sig nästan hela. Perfekt söndagslunch ;-) 
Jag njöt av deras goda kardemumma bulle, den är verkligen brutalt god. 
Nu är de dags att åka till gymmet. Om en halv timma sitter jag på en spinningcykel 💪🏻

☀️

Lördag morgon & strålande sol! 

(null)

Igår hade hon bvc/ läkarbesök gick därifrån med Ok stämpel. Hon växer och frodas, främst på vikten enligt kurvan :-) 

Igår åkte vi hem till mamma och Tomas på middag. De bjöd på grillat. De är verkligen något speciellt med den första grillade middagen för året. Till de hade vi stekt sparris med parmesan, potatis med timjan och halloumi. Ja, ni märker ju att maten var fredagens höjdpunkt för mig. 

(null)

(null)

Nu öppnar snart gymmet och idag ska jag dit med Ida. Vi hänger på låset, skönt att ha de avklarat. Sen ska vi hem till Chrilles pappa på lunch, så de är det som händer idag. 

Ha en bra dag :-) 

nya inköp, gårdagen & ännu ett plus

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Visst blir man glad av alla dessa pudriga pastell färger? 
Idag låg två roliga paket på lådan, alfabets postern jag bloggade om tidigare samt ett paket med vårkläder till Selma. 
Nu är de första vårkläderna inköpta till henne. Passade på då de var så bra priser på hm för nån vecka sen eller två. Hennes garderob är förövrigt mer utrensad än någonsin, fyller på med nya plagg i ny stl och bort med allt smått till lillesysters låda. 
Hur som. 
Gårdagen på Skansen blev verkligen lyckad. En mysig dag med familjen, kul att komma ut på en utflykt och så nöjda ungar. Vilma satt i vagnen iprincip hela långa dagen bortsett från blöjbyte och Selma uppskattade verkligen att få titta på alla djuren, fiskarna inne på akvariet var populärt hos båda. 
När hon skulle lämna napparna gick även de problemfritt. Hade ändå en känsla av att hon skulle stoppa favorit nappen i munnen men även den gav hon till katterna. 
Påvägen hem frågade hon efter nappen en gång, sen inget mer på hela dagen och hon somnade nöjt på kvällen. 
Imorse frågade hon om den igen och lite under dagen när hon blev trött och ledsen men förstår ändå innebörden med vad vi gjorde igår. Att dom inte går att få tillbaka och då är hon helt okej med de. Fyller i meningen med "katt Selmas tutti". 
Ja, så skönt att de gått så bra hittils. Jag hade som sagt förväntat mig något helt annat. 

Något som inte gått så bra är gårdagens VV besök. Upp på vågen som visade +.05kg. Ett halvkilo plus? 
Blev så besviken. Är medveten om att jag överskridit då jag inte räknade i lördags på spat med mamma. Men hållt mig resterande dagar och tränat massor så trodde aldrig de skulle visa plus. Men nu är de bara att kämpa på. Att passera dom där -20 kilorna verkar dock snudd på omöjligt för mig. 
Idag åkte jag till gymmet efter frukost och spenderade en timma på löpbandet, desamma imorgon och hela helgen ink spinning på söndag hade jag tänkt. Jag ska vara stenhård som heter duga denna vecka. Ska bli kul och se om jag klarar de eller om jag fäller för frestelsen, tror dock på mig själv den här veckan för jag är så redo för ett bra resultat nästa onsdag. Men skulle ljuga om jag sa att jag inte var less just nu. 

stolt mamma

Kilar in och säger hej! 

Uppdaterar ordentligt gör jag imorgon. Nu är jag färdig efter en heldag hemifrån. Låste dörren 7.45 och låste upp 17.00. En lyckad dag och ännu mer lyckad ikväll och natt. Så stolt över min lilla, stora tjej. 
Vi hade visst för låga förväntningar om henne kring den där nappen. Inte en tår, inte ett ljud. 
Godnatt så länge. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


en dag på lekland

Idag åkte vi till Leos lekland i Eskilstuna direkt efter frukost. Så uppskattat av Selma, nu var de ett tag sen vi var där och de märks ju att hon blivit äldre. 
Fördelen med att åka dit en tisdag förmiddag var ju att vi iprincip hade hela leklandet för oss själva. Fyra timmar senare, upp och ner från ruschkanor, i och ur bollhav och hoppandes på studsmattor så åkte vi hemåt. Ett stopp i Strängnäs för att handla hem lite mat sen var vi hemma igen. 

(null)

Nu är alla väskor packade inför morgondagens besök på Skansen. Vi tänkte ta tåget upp, ett tidigt sådant så jag har förberett med mackor som Selma kan äta på tåget så spar vi lite tid. 

Nu laddar vi in i de sista, morgondagens nattning kommer garanterat spåra ut totalt. Ser framför mig hur hon står där nere vid trappan och rycker i grinden och de växer ut horn på henne. De kommer skrikas och gråtas, eller? Spännande och läskigt på samma gång. Hej då tutti! B

måndag & sånt

Barnen sover, eller en vilar sig framför en film och jag njuter av en lugn stund i soffan. 
Har städat och tränat. Potatisen kokar redan på spisen, så hinner den svalna tills middagen eftersom den ska stekas. Tänk vad mycket man hinner när Chrille har semester. Dröm. 

(null)

Känner mig nästan rastlös, en ovanlig känsla nu för tiden men skönt. 

Resten av dagen förblir vi inne. Jätte blött och grått ute idag. Snön töar sakta men säkert bort, inget mig emot dock. Tänk att de snart är påsk. 
Första påsken med alla fyra, inte för att V förstår någonting men S gör desto mer. Vi pratar om påskharen som kommer. Hon har önskat sig hallon i sitt påskägg. 
Har även beställt hem ett jätte sött påskkärring sett från Åhléns igår. Tänkte låta henne vara påskkärring om hon vill. 
Så gulligt den dagen när båda ska gå påskkärringar. 
(null)
Har även denna fina alfabets poster påväg hem. Har redan en passande ram så den kan sättas upp på en gång. 
Så fina, ljusa färger. Majas alfabetsposter hette den och blev glatt överraskad av priset. Så billig, dessa brukar annars kosta skjortan. 

(null)


att ta vara på

Blä vad trött jag är. Skyller på att barnen vill göra tidiga mornar just nu och vaknar 07. Tyckte bättre om att få sova till 8.30 ja, så hoppas de går tillbaka till gamla rutiner snart, haha. Nej, men ska kanske inte klaga. 
Nätterna överlag med V just nu är verkligen bra. Hon sover iprincip hela nätter utan uppvak. En flaksla välling görs mer sällan än ofta och då brukar den skalas vid 05 om hon blir hungrig. Så jag njuter av att den där spädbarnstiden faktiskt är förbi. 
Då hon vaknade ofta, de skulle ammas och hon skulle med mig på toan mitt i natten för annars väckte hon hela kvarteret. 
Förut kände jag mig stressad över att hon aldrig kunde sova i vaggan, nu njuter jag av att ligga och känna hennes små andetag på mig låta henne håll i mitt finger osv. Även hon kommer sova i egen säng, hon är redan snart sju månader så ska njuta av den här sista bebistiden istället för att stressa fram en massa. Förut tyckte jag även att de kändes som att ta "ett steg tillbaka" när S började komma in till oss på nätterna. Hon som sovit i egen säng (hela nätter) i över ett år och aldrig kommit in. Just nu så tyckter jag bara de är mysigt. Mysigt men lite trångt. Att vakna upp brevid dom där två små medan Chrille är på jobbet (eller alla fyra) ja, dagen kan ju inte starta bättre än så. 
Åter till V så sov hon ju på mig sin första tid, jag satt upp i sängen och sov med henne i famnen. Fick så ont i rygg och nacke och sov med ett öga öppet. Var så rädd att hon skulle tappas ner på golvet eller kvävas av mina (då) jättelika mjölktuttar. Det där babynestet bara ratade hon, för att inte tala om vaggan. Satt som sagt med henne i knät när jag gick upp och kissade på natten. 
Så att vi idag samsover, är numera inget jag tyckter känns dåligt. Som sagt, tvärt om så är de mysigt. Alltid tyckt dock men kanske ändå känt mig "stressad" över att hon kräver sån närhet. 
Ja, de här inlägget spårade lite men ni kanske förstår vart jag vill komma. Snart är även hon så stor och somnar längre inte i min famn på soffan varje kväll. Så jag försöker hela tiden njuta av nu:et de är faktiskt bara såhär små en gång och den tiden är nu. 

Men nu ska jag snart sova. 
Den här söndagen blev en bra sådan. Vi kom ut en sväng på förmiddagen. Tog en promenad så barnen sov middag i vagnen. Sen hem för att grilla lite korv lunch på baksidan. Eller värma-på-min-kyckling lunch för min del. Gårdagens rester tog jag medan de andra två käkade korv med bröd. Inget för mig just nu, tyvärr. 
Jag har även hunnit med ett spinningpass på gymmet. Efter passet så hämtade jag pizza på Chrilles begäran, hemma gjorde jag en libapizza. Heja mig! 

Måndag imorgon och ny vecka, laddar inför onsdag här hemma. Prognosen lovar sol i Stocholm så då tänkte vi åka till Skansen och vinka av dom där napparna. Laddar varje dag vill jag lova. Men S verkar tillfreds med de än så länge och pratar om att vi ska åka tåget till Skansen och säga hej då till tutti. Men vi får se hur de går helt enkelt. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


en toppen dag

Kvalitetstid delux med min fina mamma 💛 

Vilken mysig dag vi haft från början till slut. En sån här dag hinner man prata om allt mellan himmel och jord. Njuta av sällskapet, miljön, massage, pool, bastu, lugnet, gott att äta & dricka! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Nynäs havsbad är verkligen att rekomendra, hoppas de inte var mitt sista besök :-) 

När jag kom hem så var maten klar och bara de att komma hem till dukat bord efter en heldag på spa. Ja, idag kan jag inte klaga med andra ord. 
Snart dags att lägga S och sen luta sig tillbaka framför mello. Av de lilla jag hört och sett är Benjamin min favorit. 

(null)


ensam uppe

(null)

(null)

(null)

Hur söta var inte dessa klänningar som kom på posten här om dagen? 
Just nu känns de väldigt långt ifrån att de ska användas, men de får hänga i garderoben sålänge. Idag har de snöat här hemma i Gnesta precis hela dagen. Blä! 

Just nu är de bara jag uppe. Uppe med alla tända mys ljus och fredagsgott på bordet. 
De övriga familjemedlemmarna somnade 19.30 inklusive Chrille. Då låg han nämligen och snarkade på spikmattan, Happ! Tur han har semester nu annasa hade den här fredagskvällen (egentiden efter barnen sover) känts sådär tillsammans. 
Dock blir de en tidig kväll för mig med. Redan 07 imorgonbitti ska jag sitta i bilen på väg mot Nynäshamn. Jag och mamma ska vara på spat tidigt för att äta en gemensam brunch innan vår behandling så de är inge synd om mig när klockan ringer ändå. 

hej

Igår jobbade C sin sista dag i Södertälje, så nu väntar nya jobbäventyr för hans del här bara ett stenkast från oss. Men där emellan gick han på en veckas sem, eller lite där till eftesom han är ledig idag. 
Så jag ser fram emot lite ledighet ihop! 

Igår var mamma över på besök. Hon stannade på middag och lekte med barnen. Hade med sig målarfärger och ett lång rulle med papper som vi satt och målade med. 

(null)

(null)

(null)

(null)

Chrille gjorde nån jätte god vegetarisk rätt igår föresten, gick hem hos alla utom Selma som bara äter korv :-( 

Idag passade jag på att utnyttja att ha C hemma så åkte till gymmet efter frukost. 
En timma på bandet med blandade intervaller och hantlar så kände jag mig sen nöjd och åkte hem. Sån skön start på dagen, mår så bra efter. 
Nu har jag ätit lunch och sitter nu bara i soffan och tar de lugnt med Vilma. 
Mer än så har vi inte planerat idag... :-) 
Igår dammtorkade jag och skurade golven så tänkte bara försöka göra så lite som möjligt resten av dagen. Värmer upp inför morgondagen då jag och mamma ska på spa. Vi åker till nynäs havsbad (aldrig varit där tidigare). Underbart med egentid med mamma, spa och så en ryggmassage på de. Längtar! 

(null)

(null)


yes

(null)

(null)

(null)

Idag fick vi lite gjort hemma, städat och tvättat sen gick vi ut på en promenad. Äntligen kom vi ut på vår mils runda igen. Dock tog de stopp efter ett tag och (skit) vagnen tog sig varken fram eller bak så jag fick gå baklänges och sen dra den på två hjul för att komma fram genom snön. Är ingen vagn att rekomendera i snö och terräng, annars nöjd hehe. 
Hemma igen frågade någon efter pannkakor så jag ställde mig och stekte si dådär en 20 stycken. Nu finns de. Råkade äta jag med, jag ä l s k a r pannkakor. 
Resten av dagen bäddade vi ner oss i vår säng och läste ungefär en miljon böcker. "Nej mamma annan bok" så vi hann plöja igenom ett gäng. 
Ikväll var de även dags för viktväktar möte och vägning och den här veckan visade vågen minus (jippi). 
-0.8kg denna vecka och jag är tok nöjd. Bara 2hekto kvar till dom där -20kg som jag längtat efter, ska bara försöka att inte plussa igen så är jag bokstavligen snart där. Totalt -19.8kg just nu. Känns fantastiskt! 


längtan

Idag var Chrille hemma tidigt. Han började med att gå ner till barnrummet och borra upp en blombräda. Fast innan dess fick han leta efter den och hittade den tillslut uppe på vinden. Borrade upp den på samma plats sen satt innan vi målade om nere, kanske fem månader sen. Hålen han nyss spacklade igen och målade över. För då ville jag absolut inte ha någon blombräda där inne, nu har jag såklart ångrat mig så den kom upp igen. Livet att leva med mig helt enklet, tur jag har bra egenskaper också, haha. 

För övrigt har de vart en lugn dag hemma. En bra mat-dag, eller en bra mat- vecka till och med. Spänd på om de gett resultat imorgon på vägningen annars ger jag upp nu, haha. Känner sånt behov av att äta, äta socker. Hela tiden, skyller på lingon vecka. Utom de så händer de inte ett jota här just nu. Strax dags för dusch och allt de där. 
Livet just nu känns lite platt. Dagarna ser lika dana ut och energin är ganska låg. Jag vill ha vår. Längtar så! 
Drar mig för att gå ut för att de är både kallt och sen tar de sån förbaskad tid att klä på två kids. Tänk er vår. Helst nu, eller igår. 
Då skulle min morgondag se ut ungefär såhär. Efter frukost hade vi gått ut på baksidan, Selma hade fått hoppa på studsmattan som hon för övrigt längtar så mycket till. Vi hade tagit ut alla ute leksaker och så hade vi ätit lite lunch på altan. 
Vi hade säkert tagit en promenad med Ida, barnen sover i vagnarna och när de vaknar hade vi gått till vår stora lekpark och hängt där tills vi gick hem och åt middag. Vi hade säkert köpt med oss fika och lapat lite vårsol på en parkbänk. Vi skulle ha med oss en hink och spade och barnen skulle kunna gräva i sanden. 

Jaja, sluta drömma och njuta av nuet istället men just nu känns de mesta blä. Men lets kämpa på med diverse saker. Snart är vi där :-) 

(null)

(null)

(null)

(null)

Just nu är man nöjd med de lilla, som när man kokar de perfekta ägget på morgonen haha.
Förstå mig rätt, finns såklart mer saker som förgyller min vardag än ett ägg men känner mig uttråkad och som en tråkig mamma under denna tid på året. Passar väldigt bra att C har semester nästa vecka, då får vi se till att hitta på lite saker och komma hemifrån en stund. Både barn och mamma behöver aktiveras just nu ;-) 

måndagkväll

Och så var de redan kväll, snart dags att sova. Den här dagen gick i ett. 
Vi spenderade förmiddagen på öppnaförskolan med Ida och barnen. 
Hem, äta middag och så vidare mot gymmet. Idag blev de 45 min spinning, hem duscha, äta och så äntligen sjunka ner i soffan med glass (LOHILO) måste varit en av dom senaste att smaka just den glassen, den är ju verkligen så god. De är kul när man upptäcker något nytt i "matväg" när man kört VV en stund och trodde man ätit allt man "kunde". Fler såna glassar blir de helt klart. 
Ikväll har vi kikat på både bonusfamiljen och sommaren med släkten. De var nog allt jag orkade skriva idag. Så bra serier båda två. Nu ska jag sova. Godnatt på er! 

(null)


nästa sak som komma skall

Söndag! 

En pyjamas-hela-dagen dag. Andra maskinen tvätt är på. Vilma sover och jag och Selma satte precis på en film. Har varit nere och lekt på barnens rum mestadels idag. Ätit sen lunch. Testade att göra barnmat till Vilma. Hittade ett recept på linsgryta och hade allt hemma så gjorde en liten mängd som gav tre burkar, gillar hon de gör jag mer sen. 
Hemmagjord barnmat är både bättre för barnet och för plånboken. Lätt är de också då allt ska kokas, sen ner i en mixer så de klarar till och med jag av som annars inte är nån fena i köket. 

(null)

(null)

(null)

Vi hade lite kyckling kvar hemma över sen i förregår så de fick bli en kycklingsallad till mig. På med massa feta och lite dressing. 
Gillar när de går fort haha. 
(null)

(null)

Nästa vecka är Chrilles sista vecka på jobbet. Där mellan har han en veckas semester, innan han börjar på nya. Känns lyxigt att ha honom hemma bara sådär. 
Vi har inga planer utom att åka upp till Skansen, vi tänkte faktiskt ge Selmas nappar till katterna på Skansen. Har pratat om de ett par dagar nu. Återstår att se hur de går men nu får de vara nog, hon blir bara mer och mer beroende av den desto äldre hon blir. 
Förut var de bara "ledsen & trött napp" nu är de "24/7 napp" så passar ganska bra att göra sig av med den medan vi är två föräldrar hemma, för antar att de kommer bli en del tårar de första dagarna. 
Men nu pratar hon om att ge dom till katterna som att de vore en självklarhet men såklart förstår hon inte hela innebörden, så fortsättning följer ... 


lördag med kusinerna

En heldag med Anna och barnen bjöd denna lördag på. Idag var de äntligen mildare ute och man kunde ju faktiskt vara ute, utan att frysa ihjäl så vi gick bort till pulkabacken precis intill oss. Pulkaåkning, korvlunch, fika och lekparkshäng blev de innan vi gick in. 
De har ritat, lekt, kollat film och ätit tacos. 

Snart kommer Chrille hem. Tänk att detta är hans sista jobbhelg någonsin. Bara morgondagen kvar med andra ord. Känns underbart att dessa långa heldagar är över. Som jag nämnt tidigare så går de bra att vara ensam med barnen men jag kommer alltid till en punkt då han är extra saknad. Blir såklart väldigt intensivt att göra allt själv. Är alltid så trött efter hans jobbhelger. 
Nu sover båda två sen en stund tillbaka och jag lutar mig tillbaka i soffan och tittar lite på mello. Men snart ska även jag sova! 

(null)


fredagstips

(null)

(null)

Åh vad gott dehär var. 
Satt fint efter en timma på gymmet. Passade på att träna idag också efter frukost eftersom Chrille är ledig. Fick även sällskap av Jessica! 

Ovan ser ni en smalare variant av skagenröra och den smakade helt fantastiskt. Var så skeptisk med tanke på vad den innehåller men kan rekomendera den till alla levande varelser. Var Chrille som slängde ihop något Viktväktar vänligt till mig och de var inte sista gången jag äter detta. 

En röra gjord på lättkvarg jag hade ca 1,5dl. 
Lättmajonäs jag hade ca 2 msk. 
Räkor
Dill
Citron 
Salt/peppar 
Rödlök 


Rostade sen en brödbit i pannan med lite smör. Med en sallad till blev de en perfekt lunch eller utan som en förrätt. Prova! 
Som viktväktare behöver jag bara räkna kvargen och majonäsen resten av röran är 0points. 



en bättre torsdag

Såg att Kappahl hade 25% rabatt på ett köp ink Newbie (som annars aldrig är inkluderat). Nu visste jag precis vad jag skulle köpa. Har spanat på dessa fina klänningar förut. Och jag är verkligen svag för syskonmatching.  

(null)
Hoppas bara de blev bra med storlekarna, man vet ju engentligen inte vad de har i sommar. 

Idag har jag mest njutit av att Chrille är ledig. Så underbart att bara kunna gå till gymmet mitt på dagen, de var bara jag där. 
Att ha en förälder med lite extra energi här hemma som har ork till att sätta sig och pärla med Selma. Ta fram tågbanan och alla klossar och bygga med barnen och ställa sig och baka små kakor och fika med mitt på dagen. Jag och Vilma tog oss ett gemensamt bad, så mysigt. Hon älskar verkligen att bada. 
Den lilla egentiden man får med ett av sina barn, den är speciell har jag upptäkt :-) 

Just nu puttrar steken på spisen och jag har parkerat mig på soffan med pyjamas och tofflor på. Tänkte inte göra mycket mer än såhär idag! 

plus

(null)

(null)

En lunch på bara 2p efter ett pass på gymmet fick de bli idag. 
Igår visade vågen mitt första plus under den här viktväktar "resan". +0.4kg. Inget som kanske syns eller känns men de ska bort igen, de är ju ner jag ska. Men med snudd på tjugo kilo lättare så har jag faktiskt släppt på tyglarna (som sagt) kommer i gamla kläder, någon säger att de syns, jag känner mig finare, piggare och starkare. Kan vara lite farligt, iaf i mitt fall. Då passar jag på att unna mig lite extra. Är alltid duktig med maten, men  de är de där utöver som är så svårt. Faller gärna för frestelsen. 
Men nu fick jag upp lite ny motivation igen. Kanske var de där plusset bra för mig nu i sluttampen, vi säger så iaf. 
Idag är Chrille ledig och han och Selma ska snart ställa sig och baka kakor, de blir frukt för mig ;-)