att ta vara på

Blä vad trött jag är. Skyller på att barnen vill göra tidiga mornar just nu och vaknar 07. Tyckte bättre om att få sova till 8.30 ja, så hoppas de går tillbaka till gamla rutiner snart, haha. Nej, men ska kanske inte klaga. 
Nätterna överlag med V just nu är verkligen bra. Hon sover iprincip hela nätter utan uppvak. En flaksla välling görs mer sällan än ofta och då brukar den skalas vid 05 om hon blir hungrig. Så jag njuter av att den där spädbarnstiden faktiskt är förbi. 
Då hon vaknade ofta, de skulle ammas och hon skulle med mig på toan mitt i natten för annars väckte hon hela kvarteret. 
Förut kände jag mig stressad över att hon aldrig kunde sova i vaggan, nu njuter jag av att ligga och känna hennes små andetag på mig låta henne håll i mitt finger osv. Även hon kommer sova i egen säng, hon är redan snart sju månader så ska njuta av den här sista bebistiden istället för att stressa fram en massa. Förut tyckte jag även att de kändes som att ta "ett steg tillbaka" när S började komma in till oss på nätterna. Hon som sovit i egen säng (hela nätter) i över ett år och aldrig kommit in. Just nu så tyckter jag bara de är mysigt. Mysigt men lite trångt. Att vakna upp brevid dom där två små medan Chrille är på jobbet (eller alla fyra) ja, dagen kan ju inte starta bättre än så. 
Åter till V så sov hon ju på mig sin första tid, jag satt upp i sängen och sov med henne i famnen. Fick så ont i rygg och nacke och sov med ett öga öppet. Var så rädd att hon skulle tappas ner på golvet eller kvävas av mina (då) jättelika mjölktuttar. Det där babynestet bara ratade hon, för att inte tala om vaggan. Satt som sagt med henne i knät när jag gick upp och kissade på natten. 
Så att vi idag samsover, är numera inget jag tyckter känns dåligt. Som sagt, tvärt om så är de mysigt. Alltid tyckt dock men kanske ändå känt mig "stressad" över att hon kräver sån närhet. 
Ja, de här inlägget spårade lite men ni kanske förstår vart jag vill komma. Snart är även hon så stor och somnar längre inte i min famn på soffan varje kväll. Så jag försöker hela tiden njuta av nu:et de är faktiskt bara såhär små en gång och den tiden är nu. 

Men nu ska jag snart sova. 
Den här söndagen blev en bra sådan. Vi kom ut en sväng på förmiddagen. Tog en promenad så barnen sov middag i vagnen. Sen hem för att grilla lite korv lunch på baksidan. Eller värma-på-min-kyckling lunch för min del. Gårdagens rester tog jag medan de andra två käkade korv med bröd. Inget för mig just nu, tyvärr. 
Jag har även hunnit med ett spinningpass på gymmet. Efter passet så hämtade jag pizza på Chrilles begäran, hemma gjorde jag en libapizza. Heja mig! 

Måndag imorgon och ny vecka, laddar inför onsdag här hemma. Prognosen lovar sol i Stocholm så då tänkte vi åka till Skansen och vinka av dom där napparna. Laddar varje dag vill jag lova. Men S verkar tillfreds med de än så länge och pratar om att vi ska åka tåget till Skansen och säga hej då till tutti. Men vi får se hur de går helt enkelt. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback