Julen 2018 đŸŽ…đŸ»â„ïž

Loggar in och sĂ€ger hej och God fortsĂ€ttning ❀ 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


dagarna med er <3

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Vilka tvĂ„ hĂ€rliga dagar jag haft med barnen. 
Idag har vi tillsammans med vĂ€nner besökt vĂ„r kyrka (igen). Inte sĂ„ ofta man hĂ€nger dĂ€r men de var jĂ€tte fint anordnat för barnen. Julspel i kyrkan och sĂ„ avslutade vi nere i "prĂ€stgĂ„rden" dĂ€r de bjöds pĂ„ julfika, julpyssel och fiskedamm. 
Barnen Ă€lskade de! 
Emma var Ă€ven över och drog Selma i pulkan pĂ„ vĂ€gen dit och hem. Kanske sista pulkaĂ„ket pĂ„ ett tag? Just nu regnar de och all snö töar bort, sĂ„ trĂ„kigt dĂ„ jag hade sett fram emot en vit jul för en gĂ„ngs skull. 

Tur vi passade pĂ„ att hĂ€nga i pulkabacken hela dagen igĂ„r. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

IgĂ„r gjorde vi ocksĂ„ lite mer julfint hĂ€r hemma och köpte lite grönt att sĂ€tta ut i olika vaser och sĂ„ stoppade vi i nejlikor i apelsiner. De Chrille hade gjort för ett tag sen hade hunnit ruttna. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Även de allra sista julklapparna har slagits in och vi har skrivit ner en inköpslista inför julafton. SĂ„ nu Ă€r vi snart redo för att fira jul helt enkelt. HĂ„ller som sagt bara tummarna pĂ„ att snön kommer tillbaka. 

Julveckan

Helgen har gĂ„tt riktigt fort mĂ„ste jag sĂ€ga. 
Skönt att jobbhelgen Ă€r över ocksĂ„, sĂ„ kan vi se fram emot kommande vecka, med massa förberedelser inför jul och sjĂ€lvaste julafton pĂ„ mĂ„ndag. 
I lördags slog vi in barnens julklappar sĂ„ de Ă€r klart nu, rĂ„kade dock fĂ„ med mig lite smĂ„tt frĂ„n jobbet hem igĂ„r, sĂ„ de ska jag slĂ„ in idag. 

I fredags var jag och Chrille ivĂ€g pĂ„ tu man hand. SĂ„ underbart najs om ni frĂ„gar mig. 
VĂ€lbehövligt osv. Vi Ă„t massa goda smĂ„rĂ€tter pĂ„ Pinchos i Nyköping och avslutade med en bio innan vi Ă„kte hem och la oss. SĂ„g filmen A star is born, grymt bra! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Idag gick vi ut i snön direkt efter frukost. SĂ„ hĂ€rlig med mycket snö. Vi mötte Ida, Jim och barnen i pulkabacken. Hemma igen byggde jag och Selma en snögubbe medan V sov gott i vagnen. 
Som hon tjatat om att fÄ bygga en Olof.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)





Lucia

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Hoppas ni haft en fin lucia. 
Vi hade en lugn dag hemma, sen mötte vi upp Chrille pĂ„ jobbet. Promenerade bort till kyrkan och tittade pĂ„ lite lucia upptrĂ€dande. SĂ„ himla mysigt. Hoppas de kan bli till en tradition, Selma Ă€lskade de. Hon blev jĂ€tte besviken nĂ€r de var slut, ett gott tecken! 


ett blandat inlÀgg

(null)

(null)

(null)

(null)

SĂ„hĂ€r ser vĂ„r julgran tyvĂ€rr inte ut hela tiden. Toppen Ă€r pepprad och resten Ă€r tom. 
SĂ„hĂ€r lĂ€r de flesta granar se ut hos smĂ„barns familjer, hehe. Vilma tycker att alla glittrande, blanka och glimmande smĂ„ julprydnader Ă€r pĂ„ tok för intressanta. 

Idag har vi fĂ„tt besök av Carla, var trevligt eftersom de var ett tag sen vi sĂ„gs nu. 
Innan dess gick vi ut en stund, passade pĂ„ medan de började snöa lite. Den lilla snön vi fick, fick dessvĂ€rre inte ligga kvar men de var kul sĂ„ lĂ€nge de varade. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Idag postade Selma sin önskelista till tomten. BrevbĂ€raren kommer bli förvirrad, hehe. Sen gick vi till leksaksaffĂ€ren och glodde. Selma ville sĂ„klart ha allt och lite till. Vi fĂ„r se vad tomten kommer med helt enklet. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Lite matbilder. Detta Ă€r vad jag stoppat i mig de senaste dagarna. De skadar ju inte att försöka vara nyttig fram till jul, eller nĂ„tt. 
För nu Ă€r det inte lĂ„gt kvar tills jag skriver in mig som viktvĂ€ktare igen, som sagt. Kommer gĂ„ pĂ„ möten som jag gjorde förut. Har spĂ„rat ur pĂ„ sistone och de har ju sĂ„klart gett resultat. 
Gick jag ner 23 kilo förra gĂ„ngen, sĂ„ klarar jag dessa plus kilon nu. FĂ„r se vart jag hamnar. 
Har mig sjĂ€lv (efter min viktvĂ€ktar resa) som mĂ„lbild. Dags att sudda ut alla vicktora secret bilder man hade som mĂ„lbild tidigare i livet. Nu vill jag tillbaka sĂ„ jag sĂ„g ut i vĂ„ras/ början av somnaren. Trivdes sĂ„ bra med mig sjĂ€lv för första gĂ„ngen pĂ„ lĂ€nge. Nu sitter klĂ€derna tightare och de Ă€r f*n inte skönt, eller snyggt haha! 

(null)

(null)

(null)

Bjuder pĂ„ nĂ„gra gamla, kassa spegel selfie bilder jag hittade i telefonen. Dessa Ă€r som sagt mina mĂ„lbilder nu. KĂ€nns realistiskt :-) 

Varför Ă€r man inte bara en smal mĂ€nniska i grunden som inte gĂ„r upp 3 kilo av att titta pĂ„ en chokladkaka nĂ€r choklad Ă€r livet😂 jaja. Önska mig lycka till nĂ€r de snart Ă€r dags igen ... 

LĂ„ngt blandat inlĂ€gg osv. Nu ska ja knoppa! :-) 

söndag

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Dagen började med en tur till skogen. Vi grillade korv och fikade med varm choklad och gĂ„rdagens saffransbullar. 
Vilma sov gott i vagnen medan vi gottade oss, haha. Blev Ă€ven lite lekparkshĂ€ng osv innan vi gick hem igen. Skönt att vara ute och fĂ„ massa frisk luft. Chrille plockade en pĂ„se med lite gröt frĂ„n skogen och satte sig och gjorde en krans som vi sen hĂ€ngde upp i köket, min lilla Ernst! 
Avslutade med ett varmt bad, julmust och choklad. En timma sjĂ€lv i ett bad, Ă€r den bĂ€sta egentiden. 

De har varit en lugn och skön helg hemma med familjen. SĂ„ mysigt och vĂ€lbehövligt. Nu laddar vi om inför en ny koppfri vecka. 
SĂ„ de ser jag fram emot, vi Ă€r sĂ„ fĂ€rdiga med detta nu. KĂ€nns nĂ€stan lyxigt att veta att de aldrig mer kommer tillbaka, haha. 


Lussebullsbak 2018

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Idag har vi julbakat hĂ€r hemma. Mysigt kaos sĂ„ att sĂ€ga! 
Bullarna fyllda med extra mycket saffran och massor med mandelmassa var överdrivet goda. 
Middagen Ă€r redan intagen och barnen badar just nu. IkvĂ€ll blir de ett glas glögg och ytterligare lite julgodis. Tur man börjar om pĂ„ viktvĂ€ktarna i januari igen, haha. Yolo! 

(null)

(null)

SĂ„ mysigt nĂ€r granen speglar av sig i stora spegeln pĂ„ vĂ€ggen. Ser inte mycket ut pĂ„ bild men de gör sitt. Fortfarande vĂ€ldigt nöjd med mitt outlet fynd. 

Hej sĂ„ lĂ€nge :-) 

den som vÀntar pÄ nÄgot gott...

(null)

(null)

(null)

Äntligen kom den efterlĂ€ngtade mattan och den var helt klart vĂ€rd sin vĂ€ntan. SĂ„ fin! 

Idag kom granen in, tanken var att den skulle pyntas imorgonbitti men alla var visst vĂ€ldigt tĂ„lmodiga hĂ€r hemma. 
SĂ„ hĂ€rligt med Ă€kta gran, dock Ă€r man dĂ€r och dammsuger redan men jag tror Ă€ndĂ„ de Ă€r vĂ€rt de. Nu ska vi bara inte glömma att vattna den sĂ„ den stĂ„r sig till julafton Ă„tminstone, sen Ă„ker den ut. 
Nu sover ett av tvĂ„ barn iaf och jag ska ner och sĂ€tta pĂ„ idol, tror jag. Final idag va? 


snart helg

Idag tog vi oss lekparken i Björnlunda. SĂ„ magiskt fint dĂ€r ute precis intill vattnet. 
Barnen fick gĂ„ loss bĂ€st de orkade, Vilma somnade och Selma sa sjĂ€lv att hon ville Ă„ka hem efter tvĂ„ timmar. SĂ„ de blev lagom rastade. 
SĂ„ trĂ„kigt nu i dessa vattkopp tider. Hade gĂ€rna gĂ„tt upp till öppna förskolan imorogn ex. 
Stackars Vilma har ikvĂ€ll Ă€ven fĂ„tt koppor i munnen :-( tycker verkligen synd om henne just nu. Selma har fĂ„tt fler pĂ„ benen sĂ„ hon sover med strumpbyxor ikvĂ€ll för att förhindra allt kliande. Hon Ă€r en expert pĂ„ att klia sig i sömnen. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

 Godnatt frĂ„n oss! 

Imorogn Ă€r det Ă€ntligen fredag och ledig helg. Veckan har konstigt nog gĂ„tt jĂ€tte fort. Vardagsrums mattan verkar visst hitta hit tillslut. En kille frĂ„n post nord ringde idag sĂ„ imorogn förmiddag blir den levererad. Men de tror jag inte pĂ„ förns jag ser de, hehe. 

SĂ„ ikvĂ€ll har jag roat mig med att dammsuga och skurat golv. Alla smĂ„ möbler Ă€r undanplockade och jag Ă€r redo för att rulla ut den dĂ€r mattan nu. 
Visar sĂ„klart bilder sen för den intresserade. Natti natti. 

vattkoppor & julgran

HĂ€r hemma har vi kopp kalas just nu. BĂ„da vaknade med vattkoppor igĂ„r och idag har de verkligen tagit fart. Mest drabbad Ă€r Vilma, som har precis överallt. Under fötterna, i hĂ„rbotten, i öronen och bĂ„de dĂ€r fram och bak. Tycker sĂ„ synd om henne. Hon har feber ocksĂ„ till och frĂ„n och Ă€r verkligen hĂ€ngig. Selma dĂ€r emot har klarat sig betydligt bĂ€ttre och har en del pĂ„ ryggen men de mĂ€rks inget pĂ„ hennes mĂ„ende. 
SĂ„ imorse vaknade barnen redan vid 04 och kunde inte somna om. Vi tog med tĂ€cke och smög ut till soffan och satte pĂ„ film. Sen somnade vi om igen. Chrille kom hem tidigt frĂ„n jobbet. Hela fem timmar tidigare, sĂ„ skönt med lite avlastning nĂ€r Vilma har sĂ„ kĂ€nslig. 
Vi var ute en bra stund, tog en promenad. Vilma sov gott i vagnen, sova i frisk luft nĂ€r man Ă€r sĂ„dĂ€r varm mĂ„ste vara de bĂ€sta. 
Barnen sover redan sen en halvtimma tillbaka. Inte vana med sĂ„hĂ€r mycket egentid pĂ„ kvĂ€llen. Jag invĂ€ntar bonde och sen blir de slagg för min del ocksĂ„. De kĂ€nns att man inte fick sova inatt. Vilma sov sĂ„ oroligt och var mer vaknen Ă€n sov. 
De positiva Ă€r att bĂ„da barnen fick detta samtidigt, sĂ„ snart kan vi bocka av detta frĂ„n listan och de Ă€r sen imuna mot koppor och de kommer aldrig mer tillbaka. Peppar peppar! 

(null)

Jusde. Idag gick vi förbi granngĂ„rden. Vi blev med julgran och julgransfot. VĂ„r första Ă€kta gran. Ingen av oss har tidigare haft de. Inte okej, haha. 
Jag Ă€r uppvuxen med plastgran eftersom jag och lillebror var allergiska. Sen har de bara följt med mig för de har kĂ€nts praktiskt med en gran som inte behöver varken vattnas eller barrar. Nu sĂ€ger jag nog hejdĂ„ till plast tiden och ser verkligen fram emot en Ă€kta kungsgran. SĂ„ mycket finare. Nu stĂ„r den i förrĂ„det och vilar, innan den fĂ„r komma in och mötas av vĂ€rmen. Hoppas den inte dör innan julafton dock haha. 
Tanken Ă€r att pynta den till helgen. 
För övrigt sĂ„ Ă€r jag bra less pĂ„ postnord. Min vardagsrums matta verkar inte hitta hit och kommer troligtvis Ă„ka tillbaka till ellos och de skickar inte ut den igen. Just nu Ă€r mattan slutsĂ„ld sĂ„ jag kommer köpa en annan. Trött pĂ„ att vara mattlös nu, haha. 
Jaja, de Ă€r vĂ€l en vĂ€rdslig sak egentligen ... 

(null)

DĂ€r borta ser ni Chrille som stĂ„r och vĂ€ljer gran med omsorg đŸ˜‚đŸ€©đŸ„°

trött mÄndag

Jisses vad trött jag Ă€r. SĂ„ fort barnen somnade ikvĂ€ll sĂ„ har jag suttit uppe och fixat med de sista julklapparna. Blev en varsin fotobok till mamma, mormor/ morfar frĂ„n vĂ„r resa i somras. 
Vilken tid de tar att ordna med. NĂ€r jag Ă€ntligen var klar sĂ„ var de bara att hoppa i sĂ€ng och nu ligger jag hĂ€r. Tanken var att titta pĂ„ sista avsnittet av VĂ„r tid Ă€r nu, men de fĂ„r bli imorgon helt enkelt. 

Vilken trĂ„kig dag vi haft idag föresten. I förmiddags var vi inne för att invĂ€nta en hemleverans som aldrig dök upp, suck. SĂ„ imorogn Ă€r förhoppningsvis mattan hĂ€r iaf. 
De blev blev mörkt redan vid 14 sĂ„ vi har bara varit hemma och degat. Glott pĂ„ tv och Ă€tit pepparkakakor. Imorgon hoppas jag de hĂ€nder mer Ă€n sĂ„. Dock ganska skönt med en slapp hemmadag efter en hektisk jobbhelg. 

Föresten sĂ„ har vi idag anmĂ€lt till F-kassan att Chrille ska vara förĂ€ldrarledig varje mĂ„ndag fram tills i sommar. KĂ€nns helt fantastiskt att ha honom hemma med oss sĂ„ mycket. 
Just mĂ„ndagar jobbar han till 18 ocksĂ„, sĂ„ mĂ„ndagar för oss Ă€r alltid lite extra lĂ„nga och sega. 
TĂ€nk vad skönt att ha en ledig dag tillsammans. Vi kommer kunna Ă„ka och storhandla med alla pensionĂ€rer tidigt pĂ„ morgonen, stĂ€da och fixa hemma, eller hitta pĂ„ nĂ„got kul. SĂ„nt som man kanske inte alltid annars hinner med, dĂ„ de ledigare helgerna ofta Ă€r ganska uppbokade. 
Just nĂ€r jag har börjat jobba helg ocksĂ„ sĂ„ kĂ€nns de extra vĂ€rt. Nu behöver vi inte vĂ€nta in ytterligare en vecka för en ledig dag ihop <3 

(null)

Natti! 

en uppdatering

Hej pĂ„ er! 

DĂ„ ger jag mig pĂ„ en ny uppdatering sĂ„hĂ€r mitt i natten typ. Man vill ju fĂ„ lite kvĂ€ll ocksĂ„ nĂ€r man spenderat hela dagen pĂ„ jobbet. 
Emma tycker jag uppdaterar dÄligt och de stÀmmer men finner som sagt ingen större lust till att blogga just nu. Desto flitigare pÄ instragram som sagt.

Redan första december idag, sÄ besviken pÄ vÀdret idag. Hellre isande kyla och frost Àn detta grÄa regn vÀder, hoppas de vÀnder snart sÄ julkÀnslan kommer tillbaka.

Den hĂ€r veckan har varit bĂ„de bu och bĂ€. 
PlĂ„nboken fick lida dĂ„ bilen kostade oss skjortan. För nĂ„gon vecka sen gick nĂ„gon rem sönder, denna vecka var de dags för bĂ„de kamremsbyte och stora servicen. Ni med bil kĂ€nner sĂ€kert till att just kamremmen Ă€r nĂ„got man fruktar för att byta nĂ€r de vĂ€l Ă€r dags. Men nu var de vĂ„r tur helt enklet och nu Ă€r de gjort. Den har Ă€ven besiktigats och dĂ€r gick den igenom, sĂ„ nu hoppas jag att den Ă€r nöjd ett tag framöver. 

Förra veckan fick vi ett brev frĂ„n kommunen pĂ„ lĂ„dan. Selma har fĂ„tt ny förskoleplats. Först tĂ€nkte jag inte bry mig om de, dĂ„ jag sökte för ett par mĂ„nader sen. 
Skulle svara med sĂ„ kort varsel och kunde Ă€ndĂ„ inte lĂ„ta de bara rinna ut i sanden. SĂ„ i onsdags Ă„kte vi och besökte förskolan som ligger i Björnlunda, bara nĂ„gra minuter hĂ€rifrĂ„n med bil. 
Blev helt sĂ„ld, tagen och fick en sĂ„n otroligt bra magkĂ€nsla och sa ja pĂ„ en gĂ„ng. HĂ€r ska hon börja, utan större förhoppningar om att jag trodde de skulle bli sĂ„. 
Vilken förskola! Inte ofta man fĂ„r en sĂ„n dĂ€r wow kĂ€nsla och jag vart helt paff. SĂ€ttet de jobbar pĂ„, mindre barngrupper, otroligt fina och stora lokaler, för att nĂ€mna nĂ„gra saker. 
Hon kommer att börja i början pĂ„ nĂ€sta Ă„r och hon tycker de ska bli jĂ€tte spĂ€nnande. 

Just nu Ă€r de min jobbhelg som sagt var, sĂ„ en av tvĂ„ pass har passerat. Galet mycket folk idag sĂ„ timmarna gick fort. SĂ„ glad ocksĂ„ över dagens fynd. Vi rear ut all advensts belysning sĂ„ kom Ă„t en stake frĂ„n markslöjd pĂ„ halva priset. Har velat ha en lĂ€nge men inte velat betala den slanten. 
Med tanke pĂ„ att just julsaker Ă€r uppe en sĂ„n kort stund pĂ„ Ă„ret och jag vill gĂ€rna byta ofta, hehe. Denna kanske dock fĂ„r stĂ„ framme Ă„ret om, den blev sĂ„ galet fin pĂ„ skĂ„pen i vardagsrummet. Även om den kanske Ă€r lite för julig, men Ă€lskar ljuset den ger ifrĂ„n sig, som smĂ„ levande ljus. 

Hmm vad mer? 
Jo, i veckan har vi tjejer Ă€ven överraskat Maria som precis fĂ„tt en liten son. Vi körde nĂ„gon slags "efter baby shower" och överlastade med fika och lite paket till lilla Melker. Blev en mysig tjejkvĂ€ll och bebisgos! 
Tur man kan sniffa pĂ„ andras nyfödda, sĂ„ mysigt men för min del sĂ„ blir de inga mer barn. Haha. 


Nu borde jag gÄ upp och lÀgga mig.
SĂ„ godnatt sĂ„lĂ€nge :-) 

(null)

(null)

(null)

(null)

PS. NĂ€r man kommer hem frĂ„n jobbet och Chrille och barnen har idag bakat american cockies. De var de godaste jag Ă€tit i kakform i hela mitt liv. Amen. 

Och sĂ„klart har Ă€ven en liten nisse flyttat in hos oss, mycket spĂ€nnade tyckte framförallt Selma att den lilla dörren var nĂ€r hon kom ner imorse. 
"StĂ€da upp dina leksaker nu, mamma ser att nissen kikar ut genom dörren" japp nissen har stenkoll pĂ„ allt och Selma började stĂ€da đŸ™ŒđŸ» tror Ă€ven den fĂ„r sitta kvar Ă„ret om 😎