blandat ...

Och så var de det här med bloggen? 

Ska jag kanske sluta blogga?
Är min bloggtid slut nu? Jag har ju faktiskt skrivit i denna blogg sen 2006 alltså i över tio år. Nej, jag kan ju inte bara sluta. Men de är inte alls så kul att skriva just nu men jag gör de ändå. Känns dock inte som att tiden räcker till och inspirationen är lika med noll, men kanske blir de roligt snart igen? 
Nu bjuder jag på blandade bilder från dagen. 

Idag kom mamma över och hälsade på oss. Jag passade på att rulla chokladbollar till morgondagens kalas. Vi lunchade och gick till lekparken, sen till affären och hämtade ut ett paket och så hem igen. I paketet hämtade jag ut en Miffy lampa, en kopia från Wish. Så nöjd. Själv ser jag ingen skillnad från originalet, älskar även att man kan dimmra den så den kan användas som nattlampa. 

Tusenkronor "sparade" jag om man jämför mot originalet. Vad mer? Jo jag har blåst ballonger och förberett inför morgondagen, eftersom Chrille jobbar natt och inte kommer hem förns imorgonbitti så har vi gjort de mesta innan. 
Och för att utgå från bilderna så kan jag även skriva att två nya tavlor har kommit upp, två födelsetavlor. En på varje barn såklart. Måste även byta ut några av alla bilder på Selma, så även Vilma får pryda våra väggar. 
Och slutligen, Selma med två toffsar, lilla Pippi lixom. Skulle bara testa på kul, men de gick ju faktiskt att skrapa ihop lite hår även till två små toffsar. 

Nu spenderar jag föresten min andra kväll själv utan Chrille. Igår jobbade han hela dagen och idag även natten. Något har hänt med Vilma, passande nu när jag haft långa dagar med båda. Hon har blivit mer tillfreds, hon har somnat själv både här och där när jag lagt ifrån mig henne. Så skönt och sån skillnad från för bara några dagar sen. Hon sover även i största del själv i sängen nu (babynest) och inte på mig. Bara de att slippa sitta och sova med bebisen på bröstet, de är skönt. 
Nu blev det här ett långt inlägg ändå, fanns visst lite att skriva. 


fredag

Imorse traskade vi iväg till öppna förskolan. Vilma sov sig igenom hela besöket och lite till. Vaknade efter 4,5 timma. Så de var inga problem för mig att vara där med två barn. 

Idag märkte jag att sångerna verkligen fastnat för Selma. Hon följde med med rörelser genom hela sångstunden, pekade på alla kropsdelar, dansade och gungade till musiken. Hon var jätte duktig, stolt mamma. 
De blev frukost för mig med te och macka på plats. Man prioriterar helt klart sig själv sist just nu och de tar tid att komma utanför dörren. Trots de hade jag förberett kvällen innan genom att packat skötväskan och lagt fram kläder till barnen. 

Idag jobbar Chrille kväll. Vi är annars bortskämda med att ha honom hemma på fredagar men denna var de visst dags att jobba. Så ikväll blir de fredagsmys på egenhand framför idol. Men tacosen hoppar vi, får bli något som går ännu snabbare dvs ;-)

Selma ville bädda ner "Vilma" i sängen. 


härlig kväll

Efter en heldag hemma så var de så skönt att få komma ut efter middagen. Tänkte ta oss ut tidigare idag, men att gå ut med två små efter en halv tjorvig natt är ingen självklarhet alla gånger. Så vi stannade hemma. Alla tre somnade i vår säng, så mysigt. Tvn gick varm hela förmiddagen så därför var de välkommet framförallt för Selma att få springa av sig ute en stund. 

Vi handlade lite fika sen satte vi oss på en brygga, matade ankorna och sen tog vi en lång promenad på 1,5 timma. Så de var skönt att få sätta sig i soffan sen igen. 



lång promenad och lekparkshäng

Bra dag! 

Började i lekparken med Ida, Maria och alla barn. Vidare hem till Ida, hem efter Chrille slutat jobbet. Tog sen bara med mig Vilma ut på en lång promenad tillsammans med Malin innan man sen var hemma igen. Middag och allt de där i vanlig ordning och nu sitter jag i soffan. 
De är ju så skönt ute just nu. Varmt men ändå höst i luften. 


baka baka liten kaka

Skön söndag som bjöd på fint väder. Vi startade även denna dag med en promenad, med ett stop i lekparken, sen handlade vi de som behövdes till dagens bak. Idag blev de små hallongrottor och ännu mer kanelbullar att frysa in och ta fram till kalaset om en vecka. 


Snart ska barnen badas sen forsätter vi att spendera kvällen i soffan... 



hej på er

Och så var de redan lördag kväll. Ja, bloggen är som sagt inte prio ett just nu som ni säkert märker. Så mycket annat helt enkelt. 

För att sammanfatta helgen lite snabbt hittills så har den varit bra. Igår åkte vi till Strängnäs för att handla, skönt att få komma hemifrån och se något annat en stund, där av åkte vi dit. Hem igen för att ha "the original fredagsmys kväll med familjen" taco, idol och godis. Utom de så satte Chrille upp alla nya lampor i köket, jag blev helnöjd. 

Idag startade dagen med en långpromenad, eller den startade egentligen med en skön sovmorgon till 9.30. De tackade jag för. 
Efter promenaden gick vi hemåt för att sen invänta Alexandra, Phille och tjejerna som kom över på middag. Full rulle med två tjejer och två små bebisar. Men mysigt var de. 

Nu är de dags att snart slänga in handduken känner jag. Hoppas (som vanligt) på en bra natt. Och nätterna har blivit bättre, igår choklade hon mig med att ha sovit hela natten och vakade 5.30. Så skönt med ett par timmar sammanhängande sömn.



tidig morgon

Oj vad trött jag var igår, så här inne ekade de tomt. 

Vi spenderade hela dagen hos Maria, promenerade sen hem efter ett par timmar lagom tills Chrille var hemma efter jobbet. Chrille och Selma åkte sen hem till hans pappa efter middagen så jag och Vilma hade egentid hemma, kollade på idol och slocknade en timma på soffan. Så skönt. 

Idag gjorde vi tidig morgon här hemma för att vara vi. När vi klev upp var de fortfarande mörkt ute och lite kallt så en brasa tändes. Redan vid 8.30 så hade jag hunnit städat och alla fått i sig frukost och på sig kläder. Snart kommer Maria och Molly över och gör oss sällskap. Idag går även Chrille på helg. Så skön vecka med endast tre arbetsdagar. Mjukstart efter långledigheten med andra ord. 

Vilma har börjat uppskatta gymmet och även börjat le sen ett tag tillbaka. Trodde först att de var magknip som gjorde att de röck lite i mungiporna, men hon visar verkligen att hon blir glad. Så mysigt! 


fina bilder & goda bullar

Såhär fina bilder tog jag på tjejerna idag <3

Jag skulle ta lite bilder på Vilma när hon låg på filten men Selma ville absolut också lägga sig där och bli fotad hon med, såklart! 
 

Och såhär fina blev dagens kanel och kardemumma bullar. En fick man iaf smaka på inann de åkte in i frysen. Tur var väl kanske att de åkte in där, annars hade dom snart varit slut, hehe. 



födelsedagspresenter

Härliga lugna tisdag. 

Chrille är ledig och gick upp med båda barnen imorse när Selma vaknade, jag sov vidare en timma och sen har vi bara tagit de lugn hemma. Brasan har vi tänt och barnen matchade middags vilan. Chrille åkte då till affären och handlade ingredienser till dagens bullbak. Nästa helg är de som sagt 2 års kalas här hemma och vi passar på att baka redan nu och fryser in. Eller Selma och Chrille ska baka, hon tycker de är kul att få hjälpa till. Hon kommer säkert bli bättre än sin mamma på att laga mat inom snar framtid med sin matlagnings intresserade pappa och som gärna inkluderar henne i mat och bakning. Han pratade precis om att hon behöver ett eget förkäde. Men nu får de vara nog med nya leksaker och så vidare på ett tag. Gjorde precis sista beställningen på Selmas presenter. Dock sa vi, i efterhand att de är på tok för mycket (enligt oss) till en två åring som än så länge uppskattar själva öppningen av paketet mest. Så något får gå till julklapp. Men de går ingen tvivlel om att de hon älskar Pippi iaf. 
Hoppas och tror även att bilbanan och hunden blir en favorit! 


typiskt

Visst är de nästan skrattretande när den lilla hållt mig vaken inatt pga sin förkylning. Nästan var täppt och jag tyckte så synd om henne. När vi vaknar vid 07 så är förkylningen som bortblåst och hon har sovit själv i gymmet sen tre timmar tillbaka. Håller tummarna på att hon kan tänka sig att sova även när Selma gör de, för idag startade min dag med två alvedon de skulle sitta fint med en liten vila. 

En annan sak som är sådär är att jag lyckades tappa telefonen i marken igår och plockade upp den med sprucken skärm. Så denna måste fixas snarast då de blev mer än bara en liten skråma. 


Igår blev Vilma en månad gammal. Kärleken till sina barn är verkligen så stark. Vare sig vi känt varandra i fyra veckor eller två år. Vare sig de ger en sömnlösa nätter eller gråa hår, så är de så sant att man älskar dom sådär töntigt mycket att man måste skriva de <3


godmorgon

Inatt var de snorigt, tyvärr. För bådas del egentligen men de är allra jobbigast för den lilla. Så utöver att de har hostas och snorat emellanåt så har Vilma sovit som en stock och sover än. Tar väl igen sig från morgondagens vakna timmar. Vi har även upptäckt något himla bra, nämligen att hon älskar en stor napp. Läste de på insta igår att nappar för 6+ månader kan göra susen även för de alldra minsta. 

Hon tog nappen innan, men spottade ut den med jämna mellanrum. Den större nappen dvs Selmas napp har hon i länge och snuttar på. Mer lik än bröstvårta om jag förstår de hela rätt och flyger inte in och ut, utan hon älskar den verkligen.  kanske kan de tipset hjälpa även någon annan där ute. 

Nu ska vi ta och göra frukost, om en stund kommer mamma hit och hälsar på. Om vädret tillåter så blir de picnic och lekparkshäng. 

Inatt sov Selma i sin nya fina pyjamas och hennes nya mössa är påväg. Måste visa er båda. Mössan har jag "bevakat" i en vecka och igår kom de åker in i lager så klickade hem med detamma. Båda sakerna är köpta på flickavdelningen på HM, kul att kunna handla på båda avdelningarna nu :-) 
Frukost var de ja! 


lördagen

Första dagen ensam med båda barnen är numera avklarad. Sammanfattningsvis har det gått bra, lite kaos mellan stunderna men de får man ju räkna med. 

Vilma har dock varit vaken hela dagen. Sovit korta stunder, i bara några minuter. Helt galet lite, hoppas det inte är någon vana. För visst är det skönt att de sover emellanåt så man kan lägga fokus på annat en stund. Nu sover hon dock gott och hoppas såklart att detta kan inkludera en god natts sömn. 

Dagens "to do" var att få ut båda till lekparken en liten bit bort. Hade bara enkelvagn och känner att en stå/ sitt bräda skulle kunna vara nästa inköp. Då de inte är så poppis att sitta vagnen men hon vill gärna bli bärd sista biten hem. 


ut med de gamla & in med de nya

Fredagkväll och vi har nyss kollat klart på fångarna på fortet som riktiga svenne bananer. Slänger in handduken snart känner jag, ladda batterierna inför morgondagens heldag med båda barnen helt enkelt. 

Den här fredagen bjöd på ett besök på öppnaförskolan imorse. Redan vid 09 var vi på plats alla fyra. Selma fick leka av sig ordentligt innan vi åkte hem och hon skulle sova middag. Annars så har jag lyckats både sälja av och shoppa en ny lampa idag. Nu har jag nytt ut alla taklampor på övervåningen inom ett år eller mindre. Snacka om att jag tröttnar fort, men sån är jag och därför är de bra att kunna sälja av de gamla innan man köper de nya. 

Nu inväntar jag alltså denna lampa till köket, hoppas den blir bra.
Har även köpt och fått upp nya gardiner till köket och Chrille har höjt gardinstången, nu ska jag bara köpa ytterligare två nya lampor, sen är jag nog nöjd... frågan är bara hur länge ;-) 


sova bort dagen

Dagen startade ju på segaste men absolut skönaste sätt. Sovmorgon till 11.30. Passar på medan Chrille är hemma, på lördag börjar han som sagt jobba. Behövde sova eftersom en liten höll mig vaken natten som var. Hur som, fick nästan ångest när jag vaknade. Men vad skulle vi göra egentligen? Hade ju inga planer och behövde sova. 

Senare kom Rasmus, Erica och Saga över på middag. Kvällen gick på tok för fort och helt plötsligt var de dags att lägga Selma. Nu sover alla utom jag, snart dags för mig med att lägga mig. Vi tänkte göra tidig kväll idag. Denna månad med Chrille hemma i samband med Vilmas födelse har de blivit sena kvällar. Så mysigt. Vi har sett både hela Farang och gåsmamman, tänt ljus varje kväll. Myst med sovande bebis på bröstet och ätit på TOK för mycket choklad.  Har sån galen choklad craving i samband med amningen, mer craving nu än som gravid. Så detta måste sluta. 
Tänkte ta tag i "de livet" efter Selmas 2 års dag. Vilket är dryga två veckor kvar tills dess. Idag damp de föresten ner ett paket i brevlådan. Har handlat lite inför kalaset, eller hälften av sakerna iaf och hälften har mamma köpt när hon var på Ullared. 


🌸

Påvägen hem från affären idag så stannade Selma och plockade blommor, så söt. Den lilla buketten pryder numera köksbordet. 

Mata ankorna gjorde vi också, bland de bästa hon vet. 
För övrigt så hade jag en bra natt, Yey! Vilma vaknade bara hungrig en gång och somnade sen om på detamma. Dock sover hon mestadels på mig, så visst är man lite stel när man vaknar. Men ska inte klaga. Vill hon ha närhet, ska hon få de men fast än de är super mysigt så sover jag absolut bäst utan en bebis på bröstet. Men likabra att njuta av nuet antar jag, snart tar dom väl studenten eller nått. 

Jusde, igårkväll tog jag bort plåstret efter snittet. Var så nervös, kallsvettades och blev svag i benen. Helt i onödan, ärret ser jätte fint ut, redan. Dock kliar de så mycket att jag håller på att bli tokig. Men de är väl bra antar jag? Ett tecken på att de läker om jag inte har helt fel. 

Viktigt att lukta på blommorna också! 


mina tjejer

Idag var vi som sagt på bvc som jag skrev i inlägget under. 

Hur som. Vilma blir hela fyra veckor på söndag och väger lika mycket som Selma gjorde vid 3 månaders ålder. Haha, min goa bebis på 5,2 kg. De är verkligen så olika men ändå så lika. Att man redan kan märka de! 


härliga promenad

Oj så skönt de var att kliva i skorna imorse och promenera till bvc. Bara Vilma och jag. De andra två gav sig ut i skogen och plockade svamp ett par timmar. Blev uppdaterad med bilder från när Selma går med sin svampkorg och fikar med bulle på en sten. Blev varm i hjärtat. Vår första egentid på tu man hand med varsitt barn. 

Efter bvc besöket tog jag en promenad och handlade. Stannade vid vattnet och avnjöt livets dryck (redbull light) hehe. Medan Vilma sov gott i vagnen. 
Skönt att promenera nu, när man börjat återhämtat sig och man inte är gravid. Då njuter man av en sån enkel sak som att kunna ta en promenad utan att få ont både här och där. Att vädret var på topp var inte heller helt fel. 


öppna förskolan

Idag blev de en förmiddag på öppna förskolan, Vilma sov sig igenom vistelsen i babyskyddet. Selma tyckte de var jätte kul, nu hade vi inte varit där på länge eftersom de varit stängt under sommaren. Kul var de även för mig, eftersom jag fick träffa tjejerna och alla barnen. 

Trodde dock de skulle bli tjuriga miner från Selmas sida, då hon inte sov middag idag. Men som tur var inte, får se när hon deckar ikväll. Hon som annars gärna sover två timmar mitt på dagen. Dock ska de bli skönt den dagen vilan upphör helt, med tanke på att den ibland förstör och jag hela tiden måste tänka "hon måste sova mellan dessa tider". Samtidigt är den guld värd när vi bara är hemma, oplanerade dagar. Då är de skönt med egentid. 

Håret växer sakta men säkert... idag blev tofsen lite större än sist när vi testade och de var på midsommar tror jag. 

/ mamman som längtar efter hår. Haha. 


vill ta ett bad

Här är några av alla fina gosedjur Vilma har fått som välkommen till världen presenter. De är så söta och får därför pryda dagens inlägg. 


Idag har vi storstädat här hemma. Både jag och Chrille hade någon extra energi imorse och började damma, tvätta, göra rent ugnen och mycket mer. Härlig start på dagen. 
Senare kom mamma och Tompa över på en fika. Resten av dagen bjuder på hemmagjorda hamburgare till middag, min beställning till Chrille. Önska även att jag kunde skriva "och ett varmt bad". Antar att man inte bör bada än, med tanke på snittet? Måste googla. Annars är jag den som badar flera gånger i veckan, saknar de. 


vad är de för dag?

Hej på er! 


Dagarna går verkligen i ett just nu, vi får till och med påminna varandra om vilken dag de är till och från. 
För de mesta så bjuds nätterna på lite sömn och dagarna ammas de en del, vi myser och försöker hitta på något för Selmas skull. Idag tog vi oss ut för att plocka lite blåbär i skogen. Som senare blev en paj. Som vi sen fikade på efter maten, tillsammans med Carla som var över och hälsade på idag.  


verkligheten

Tänk att vi snart har en 2 åring här hemma, ja tiden går verkligen så fort. 

Om dryga tre veckor har vi vårt andra barnkalas och igår kväll shoppade jag en klänning att ha på självaste födelsedagen. 
Fyndade den för halva priset, så nu blev priset överenskommit. Blir fint med svarta strumpbyxor till tror jag.

För övrigt så har jag idag testat på livet som tvåbarnsmamma på rikigt. Chrille skulle in och jobba ett par timmar så jag gjorde morgon själv med båda barnen för första gången. De gick hur bra som helst, hade förväntat mig ett kaos. 

Den stora skillnaden var att allt (såklart) tar dubbelt så lång tid. Nu var de två magar att mätta, två blöjor som skulle bytas, två att klä. Sen skulle en säng bäddas, en maskin tvätt sättas på och jag själv skulle sätta på mig något innan vi sen kunde gå upp på övervåningen. Nu är Chrille hemma med oss i drygt en vecka till sen börjar verkligheten här hemma ensam med två små på dagarna! 


redo

Idag tände jag vår första brasa på väldigt länge, tyckte de var så kallt tidigare idag. Förra veckan gick fläkten på högvarv, men den får vi nog ställa undan nu. Man känner att hösten är här för att stanna. 

I samband med de så ringde vi även Järna ved som kom efter bara en timma och tippade ett lass med ved, så i dryga två timmar fick Chrille stapla in veden i förrådet men nu har vi så vi klarar oss även denna vinter. 

Selma hade kul i lekparken imorse, vi lekte affär de var populärt! 


godmorgon

Inte behöver jag lära mig dricka kaffe idag inte, tack Vilma för en bra natt med mycket sömn. De behövde jag. Nu är jag på banan igen. En matning vid 04 sen sov hon gott och vaknade 07.30 så jag ska inte klaga idag. 


Idag blir de föresten en hemmadag utan planer, regningt och grått utanför fönstret. Men trotts de ska vi snart ge oss ut en stund, för Selmas skull så hon får leka av sig.

V somnade nyss i gymmet. Vem skulle inte vilja ligga där runt alla mjuka filtar? 

Att hon somnar någonannanstans än i min famn, bil eller vagn är iaf framsteg. 


hej

Jusde bloggen! 

Jag som annars bloggar så flitigt har numera nästan glömt bort den. 
Dagarna flyter på här hemma med två små. Glad över att Chrille är hemma med oss i 1,5 vecka till. Efter hans lediga månad sen, då börjar den riktiga utmaningen. Men de ska gå bra. 

Annars då? 
Igår orkade jag inte sitta hemma och titta på mina fyra väggar, så vi åkte till Södertälje för att shoppa lite blommor Bla. Nu är framsidan full med ljung och de passar nu när sommaren är förbi. 
Idag har vi besökt både bvc och kommunhuset. På de sist nämnda så skrev vi på papper ang faderskap. 

För övrigt så har vi en nöjd och snäll bebis på dagarna men fortfarande orolig på nätterna. Vilket resulterar i om man skulle ta och bli en kaffe drickare ;-) 


kräftskiva

Nu är klockan lunchtid och nu vaknar jag. Igår var de kräftskiva hos Ida och Jim och sent blev de, vi var hemma vid 02. Vilma sov sig igenom hela skivan och ville vara vaken lagom tills vi kom hem och en annan ville sova. Så de blev inte många timmar med sömn jag skrapade ihop inatt inann de blev morgon igen. Så jag skickade tillslut upp Chrille med båda barnen och stängde sovrumsdörren. Han har gett ersättning och nu är de bröstmjölks läckage över mitt linne om man säger så.

Men nu är jag utvilad och ska upp och äta sen frukost, så himla skönt. 
Senare idag kommer mamma och min lillebror över, så de är de som händer idag. 

Titta så fint de hade ordnat och bordet var fullt med massa gott, även för en som
inte ens äter kräftor. De var härligt att få sitta uppe med sina vänner och smutta på ett glas vin och inte vara gravid lixom. 


fre

Idag tog jag min längsta promenad på evigheter, så skönt att promenera. Även om jag ville ta en taxi hem sista biten, fick så ont i ryggen av något anledning. Så njöt jag ändå, då jag blev så stilla sittande under sista delen av graviditeten, så är de underbart att vara ute och röra lite på sig igen. 


Utöver de, så har vi haft våra vänner Nico och Pernilla över på middag. 
De blev en lyckad kväll och nu är de dags att sova. Imorgon är de dags för kräftskiva hos Ida, ska bli kul att träffa alla nu och skåla i ett glas vin.

Idag bjöds de på något enkelt men så gott, ceasar sallad med grillad kyckling. Ost, kex och godis efter de, de ska va gott och leva helt enkelt. Men snart, eller ganska snart, är de dags att börja på vikt väktarna igen. Men tills dess varvar jag min amning med lite choklad i soffan, de går lixom hand i hand. Haha.