ett litet kaos

Torsten är väl den enda som trivs bra i flyttkaoset här hemma. 
För det är precis vad det är. Kaos. Får lite smått panik även om det är skönt att vi faktiskt har kommit en bit på vägen. Idag har vi tvättstuga så då åker alla gardiner ner och kommer såklart inte upp igen. Så då blir det ännu kalare här hemma. Men vad gör väl det egentligen? Vi räknar ju bara ner dagarna och längtar till den 25e. 
Om vi har tur får vi snart tillträde, då är tanken att hämta alla köksluckor och lådor som ska sprayas. Det ska få bli vita då de i dagsläget är i furu. Kommer bli ett ordentligt lyft. Visar er såklart före och efter bilder när vi har kommit så långt :-) 



måndag

Igår efter jobbet tog jag och Chrille igen den trötta lördagen. Elin och Pagge var här i Södertälje och skulle ut och äta. Så vi satte oss med dom över lite plockmat på Miramar. Väldigt mysigt och spontant. Skönt att kunna sitta ute ända till 23 utan att frysa. 
Idag har jag lunchat med två prego vänner, det blev mycket bebis prat såklart. Allt är nytt för oss och jag är i vecka 27 en i 25 och en i 22. Så vi är väldigt nära varandra :-)
Nu ska jag snart ta mig mot jobbet. Jobbar till 22 ikväll och jag är redan trött. Men nu är det inte långt kvar till ledighet, så kan börja räkna ner dagarna snart. 

bilen är såld

Vilket väder! 
Äntligen är sommaren här, hoppas den stannar en stund också. Min jobbhelg denna helg, så det händer inte så mycket. Igår satte jag på mig långklänning och jag och Chrille tänkte gå ner till gästhamnen en stund efter vi slutade. Dock hann vi inte så långt, ångrade oss i sista sekund och jag somnade på soffan rätt omgående. Så han kunde glatt sätta på fotbollen. Jag är inne i en sjuk trött-hets-period just nu. Känns som om jag skulle kunna sova när som helst, var som helst. Ändå äter jag järntabletter. Jaja, de hör väl till antar jag men det är ändå tråkigt. 

Just nu har jag precis kommit hem igen, var ute hos mamma och gjorde bilaffär. Så nu är vi utan bil tillsvidare. Tur att jag får låna mammas bil ett par dagar. Så nu ska vi ge oss ut på bil jackt. Hoppas det inte tar mer än två veckor tills vi har en ny. Man är ju så sjukt beroende av bil, framförallt när man som jag jobbar mycket kvällar. Men det löser sig. 

Igår efter jobbet kommer Chrille hem med en present till mig. Nya underlägg från svenskt tenn. Han vet precis vad jag vill ha :-) 




små prickigt

Vecka 27 idag som sagt och besöket hos barnmorskan fick bra. Fort gick det, min bm är på semester så fick träffa en annan. Vi bara vägde, mätte magen och lyssnade på hennes hjärtljud. Allt såg bra ut. 

Igår var jag och Chrille iväg och kika runt lite i butiker. Så som Ikea, mio osv. 
Vi kom hem med lite till S rum. Jag har varit ute efter ljusa tapeter med prickar på till hennes rum och hittar dom på rusta av alla ställen, så de blev jätte billigt. Jag hade tidigare hittat en tapet på ellos, där en rulle kostade lika mycket som åtta rullar på rusta och dessa var mist lika fina. Då blir man glad. Hon fick även tre hyllor som ska upp på väggen i olika höjder, dom kommer från mio och jag har spanat in dom tidigare. I dom tänker jag mig den här lilla kaninlampan som vi också köpte. Det som jag gillar med dessa hyllor är att de går att ställa saker både i och på. 
Nu ska jag snart ner på stan för att möta upp Johanna över en lunch. Både jag och Chrille är lediga idag, så skönt. Ikväll blir det ännu mer packning och så tacos. 



börjar känna mig lite stressad

Hej du runda mage i magtröja. 
Vem är du där bakom? Jag kan fantisera om hur du ser ut. Ändå får jag inte fram en bild. Vem liknar du mest? 
Nu känns det så nära men ändå så långt bort. Imorgon går jag in i vecka 27 och ska till barnmorskan. Från och med nu så börjar mina bm besök komma allt tätare, har flera inbokade besök varannan vecka nu. 
Nu börjar jag även att känna av lillan högre upp i magen. Förut kände jag bara sparkar i nederdelen av magen men nu har de börjat komma en och annan buff även uppe vid revbenen. Hon växer nu! Vilket gör mig stressad på många olika plan. Jag vill ha koll på allt och känna mig förberedd till max. 
Men en sak i taget. Då syftar jag inte bara på materiella ting utan allt annat runt om. Men som sagt en sak i taget. Det är ju trotts allt hela 98 dagar kvar plus minus två veckor så jag hinner nog få ordning på mina frågetecken och allt det andra... 


en ledig dag

Woho! Efter ett sista mejl till leker så skickade dom ut en rabattkod på 200:- till mig. Dom utnyttjades på en mobilarm. Kom och tänka på det att jag behövder något att fästa sängmobilen i. Såg nu att den var slutsåld men får vara snabb på att beställa en när den är åter i lager igen. Sjukt tråkig sak att köpa annars, det räcker ju med att lägga ut en slant på själva sängmobilen. 

Idag har jag varit ledig också, så himla skönt har det varit. Jag och Chrille har varit i Gnesta och skrivit under de allra sista papperna. Så nu börjar det orda upp sig i denna djungel och lite små saker återstår som att ordna med adressändring, el, bredband mm. Sånt som man vill ha klart i samband med att man flyttar in. 


klaga lite

Godkväll

Då var man hemma efter en hektisk kväll på jobbet. Stod mest i informationen och nu börjar det kännas av i både fötter och rygg. Det gör ont att stå upp mycket och svettig har jag blivit. Behöver inte anstränga mig mycket för att känna hur svetten bara sköljer över mig, blä. Måste vara alla hormoner, ingen hit är det iaf men jag överlever. 

Efter jobbet så hämtade jag ut mitt paket från babyland som kommit. Till min stora förtjusning så hade det företaget skickat mig en hel och fin skötväska. Kommer aldrig mer beställa något från lekmer. Inte bara för att det skickade ut en dålig vara. Utan mest för att dom inte gick vidare i ärendet. 
Dom har för det första ingen kundservice dit man kan ringa och få hjälp, utan all kontakt sker via mejl. 
Efter att ha skickat bilder på väskan så får jag sen inget svar. Skickar ett nytt mejl och dom ber om ursäkt och vill se bilderna (igen). Så jag skickar ytterligare bilder på väskan och sen händer det ingening. 
Skriver sen ett nytt mejl och frågar om det fått mina bilder då jag inte hört något och de svar inte. 
Sen tar det som två veckor att få in min retur. Måste även mejla dom och fråga om de fått in min retur då jag inte har fått en bekräftelse på det och att det tagit två veckor.
Igår hinner jag få hem räkningen på mitt paket fast jag då skickat tillbaka det. Ringer företaget som sickat ut räkningen och dom kunde se att lekmer fått in min retur så det var bara att riva fakturan. Detta blev ett långt och tråkigt inlägg men var bara tvungen, ruttande lite på det hela. 

Så nu har jag tillslut iaf en fin väska hemma som väntar på att få komma till användning. Beställde även ett regnskydd. Denna gång tog jag en annan variant. Även det kommer från elodie details och är prickigt. Passar till både ligg och sittvagn och så gillar jag att man kan hänga fast det på sidan av vagnen. Shit, nu låter jag som en riktigt morsa. Men tänker att då finns det mer plats under vagnen om man behöver ha annat där, haha! 


100 dagar

Sitter på lite rast som dock snart är slut. Det satt fint med lite mat i magen, kom på att jag bara ätit frukost imorse. 
Nu tycker jag att dom är timmarna kan få gå, slutar 21 ikväll. 
Har kikat lite på appen (som vanligt) idag "är" det 100 dagar kvar och imorgon går vi ner till två siffrigt. Wohoo! Nu kan nedräkningen börja. 


tråkiga papper och telefonsamtal

Blä vilken tråkig morgon och förmiddag. Jag har suttit i telefon mest hela tiden. Försökt att få klarhet på en massa papper som har med vårt bostadsköp att göra samt att ändrat min inkomst hos CSN. Så jag ska slippa att betala tillbaka samma (höga) summa när jag går på mammaledighet och får lägre inkomst. 
Det är en del att stå i med andra ord. Viktiga saker som tillhör nu när man är vuxen. Ibland kan det bara kännas så jobbigt och jag vill bara ge allt till mamma och be henne fixa det åt mig men så går det ju inte till nu mera. 
Chrille har även sagt upp abonnemang mm och snart kommer vår farstighetsskötare hit för att besiktiga lägenheten. Så det är inte bara att flytta med andra ord utan det ska till en del där mellan. Men nu börjar vi snart se ljuset i tunneln och vi längtar så tills vi är på plats. Just nu börjar vårt hem sakta men säkert packas ner i kartonger och det är lite små rörigt om man säger så, men det är ju som det ska vara inför en flytt.

Tänkte visa lite bilder på S senaste tillskott. Bamsen är här och den är så mjuk och fin (ful,söt) och babynestet hon fick av sin farmor här i helgen. 
Hon har även fått ärva en del kläder från Alva och vi har fått ta över deras babygym och Annas amningskudde. Vi har också fått lånat deras babybjörn. Det är perfekt att kunna få ärva och låna. Framförallt nu när vi vill lägga pengar på både ny bostad och en bebis. Så vi tackar och tar emot :-) 





mycket att stå i just nu

Hej där! 

Lite glest mellan uppdateringarna just nu. Har så mycket att stå i. 
Chrilles mamma har varit här hela helgen och hälsat på. Hon hade med sig ett babynest till oss, blev så glad. Ytterligare en sak att stryka från lisan. 
Igår var jag hos min mamma hela dagen. I två timmar gjorde vi rent bilen, hon och jag. Ut och invändigt och aldrig tidigare har lilla ärtan varit så fin. Nu ligger den dock ute på blocket och hoppas på att få den såld snart. Den funkar hur bra som helst, men det är bara att acceptera att det inte är en familjebil. 
Idag har Malin varit över hela fm. Hon åkte precis hem. Hon har hjälpt mig (oss) med packning. Vi har tömt två skåp i köket och packat ner nästan alla mina kläder. Nästan pinsamt hur mycket kläder jag faktiskt har. Jag har även gått igenom alla mina gamla papper och räkningar och lagt det i en mapp. Så nu är det ordning och reda även där. 
Så visst har vi hunnit med en del redan, men det är ju så mycket kvar. En månad har vi på oss så vi borde hinna med allt som vi ska under den tiden utan att behöva stressa. Nu byter jag iaf av Chrille som kom hem från jobbet och det är dags för mig att åka och jobba kväll. 

En skinande fin liten bil. Kom och köp! 


en lugn midsommar med fina vänner 🌸

Igår var det midsommar och vi gick in i vecka 26. Midsommarafton började med att jag jobbade till 16 sedan kom jag hem och hjälpte Chrille med maten. Efter en stund kom Ida och Jim över. Vi åt god mat och jag slog (vaken) rekord sen jag blev gravid. Orkade hålla mig uppe ända till halv fyra imorse. Idag känner jag mig nästan bakis, haha.
Blev en mysig och lugn kväll! 

Var tyvärr inte på hugget med kameran igår. Lät telefonen ligga så glömde bort att ta bilder.




En klänning från typ 60 talet åkte på igår. Snudd på. Man tager vad man haver just nu. 

snart flyttar vi :-)

Det händer mycket i mitt liv just nu. En bebis som kommer om ungefär tre månader och inte nog med det så ska vi hinna flytta mellan dess. 
För ett tag sen så var kontraket påskrivet och redan den 25 juli så går flyttlasset till vår första bostadsrätt i Gnesta. Vi har (snart) köpt ett radhus. 
Just nu känns allt för bra för att vara sant och allt händer på samma gång. 
Längtar så himla mycket. Både jag och Chrille är som två små barn och tycker det här ska bli så kul. 
Vi har länge längtat efter vårt eget, vi har längtat efter att flytta från Södertälje och vi har längtat efter att få en egen liten tomt. Att få grilla på sin egna baksida och att få inreda, renovera och planera. 
Ingen av oss två har någon koppling till Gnesta kommun, så det ska bli spännande att flytta till något nytt. Vi gillar såklart det vi sett hittills och tycker det är väldigt mysigt där. Hoppas såklart på att vi kommer att trivas, men det tvivlar jag inte på. 
Radhuset är 116 kvm och har två våningar, öppenspis, liten framsida, baksida och balkong. 
Det finns lite att fixa med, så planeringen är i full gång. Jag är just nu i mitt inrednings esse och järnan går på högvarv, det ska bli så kul och det är inte alls långt kvar. Igår var mamma förbi med ett par kartonger och vi har börjat små packa lite. Vi har så galet mycket saker och en vind stor som en fotbollsplan så vi har lite att gå igenom och det är drygt en månad kvar. Så vi har lite att fixa med, med andra ord. 


lite ändrade planer

Sen jag slutade jobbet idag har jag träffat Anna och barnen. Vi åt lite mat och fika hos mig sen gick vi ner till lekparken. Kom hem för en liten stund sen och håller på att fixa här hemma. Är egentligen så trött och vill lägga huvudet på kudden. Dock så har jag massor att fixa med och Chrille jobbar natt så det får bli jag som får fixa hela kvällen. Jag måste diska, plocka undan, dammsuga och plocka in gårdagens tvätt. Allt för att jag vill att det ska vara fint tills imorgon. Imorgon är det ju självaste midsommar och våra planer blev ändrade sen igår kväll. Vädret ser inte ut att vara på vår sida så vi bestämde hos för att vara hemma. Jim och Ida kommer över på lite midsommarmat. Eftersom att jag jobbar imorgon och inte litar på chrilles omdöme när det gäller dukningen så har jag fixat den redan nu. Eftersom planen först var att ha picknick utomhus så tog jag vad vi hade hemma. Alltså så hoppar vi det klassiska i gult och blått. Tycker dock att detta är snyggare fast än det inte är så midsommar. Lite björk fick dock följa med hem från lekparken. Hoppas att den får ligga kvar tills imorgon. Har en känsla av att någon kommer att ha tuggat i sig bladen och sendan spytt upp dom innan kvällen är slut. 






min gravid lista <3

Vilken vecka är du i nu?

I vecka 25 (24+5) 
 

När fick du reda på att du var gravid? 
Den 30 januari 2015.
 

Blev det en chock? 
Om det blev. Detta var mitt tredje graviditetstest jag tog. Minns att jag la de på hallbänken. Det första sträcket trädde snabbt fram, precis som de två gångerna innan (jag testat negativt)

Snabbt där efter dök det upp ytterligare ett stäck. Fick sån panik och gick fram och tillbaka i lägenheten. 

 

Hur gamla är du och din partner? 
Jag är 24 år och fyller 25 (1990) och Chrille är 27 år (1988). 



När kände du bebisen sparka första gången?Hur fick du beskedet att du var gravid? 

Minns inte exakt när, vet att jag skrivit ett inlägg om det här i bloggen. Tror det var för kanske tre veckor sendan den första tydliga sparken kom. Nu sparkar hon på varje dag. Jag fick beskedet på att jag var gravid genom att ta ett och två graviditets test. 


Vilken vecka var du i då? 
Då var jag i vecka 8. När min mens var ungefär fem dagar sen kunde jag inte hålla mig och gjorde ett test. 



Hur reagerade du när gravtestet var positivt? 
Den paniken och den pulsen och den lyckan. 

Även om jag visste att detta skulle kunna ske, så blev jag ändå så chokad. En sån lustig känsla i hela kroppen. Alla tankar. Nu var det på riktigt. En bebis växte i min mage. Va? Nej? Herregud. Vadå ska vi ha barn? Vad har vi gett oss in på? Helt underbart. Vad gör jag nu? Vågar jag? Typ så gick tankegångarna i mitt huvud just då! 

 

Hur berättade du för din partner att du var gravid?
Det var sent på kvällen och Chrille var på väg hem från sin träning. 

Han fyllde år ett par dagar senare. Planen var att vänta tills hans födelsedag med att berätta det. Ångrade mig dock väldigt omgående. 

Slog in stickan och sa att han skulle få en tidig födelsedags present.


Var det planerat?
Chrille har varit redo länge än mig och sagt sen två år tillbaka att han längtar efter barn. Jag har alltid längtat men var väl inte riktigt där än. 

Det senaste året har jag dock drömt om en bebis, smyg tittat på bebiskläder och längtat efter att ha en egen liten familj. 

Så vi bestämde oss för att sluta med preventivmedel och lät det komma när det kommer. Så, ja det var planerat.

 

Hur lång tid tog det för dig att bli gravid? 
Blev gravid på tredje månaden efter att ha slutat med mina p-piller. 


Var du orolig för missfall? 
Faktiskt inte. Visst fanns det alltid i bakhuvudet och jag hade läst om hur vanligt det tyvärr är. Dock så försökte jag att inte fokusera så mycket på det utan att istället tänka på att det kommer att gå bra och var (är) försiktig med med sådant man ska undvika/ tänka på som gravid och tog det på största allvar från dag 1. 


Vem i er närhet fick veta nyheten först? 
Min kusin Alexandra. Ringde henne ganska omgående efter jag plussat. Fick sån panik och ville prata med någon. Kändes skönt att ringa henne eftersom hon precis genomgått samma resa. Hann knappt öppna munnen innan hon tar orden från mig. Ett litet lycktop från hennes sida och någonslags panikartad ångest från min. 


Hur gick ni ut med det officiellt?

Efter att ha berättat för närmsta vänner och familj, vilket vi gjorde väldigt tidigt. Så kände vi sen att det var fritt fram att släppa bomben för "alla". Vi ville ju att alla skulle veta :-) så redan i vecka 13 så la vi båda ut det officiellt på instagram och även här i bloggen. 


 

Känner du dig redo att bli mamma? 
Både ja och nej. Men mest ja. Är så redo, färdig och längtar så jag spricker. Men blir man någonsin redo? Jag känner mig i alla fall så redo som just jag kan bli. 

 

Har ni lätt för att komma överens om namnen?
För kanske två år sedan var just namnet Selma uppe på tapeten. Ett namn vi båda tyckte väldigt mycket om. Ett pojknamn hade vi dock inte. Vi krigade varje dag fram tills vi fick reda på bebisens kön. Vi försökte hela tiden att få över den andra för att hålla med om att ens eget namnförlag var det bästa. 

En vecka innan ul så la vi pojknamnen på hyllan och bestämde oss för att ta tag i den biten om det var en pojke. Vilket inte behövdes då det var så sjävklart att hon skulle få heta Selma. Även om jag tycker det finns så mycket fina flicknamn men det var inget att diskutera. Det blir en Selma. Värdens finaste namn i våra öron. 



Hur känns det att ha en bebis i magen? 

Det känns. Nu börjar det även att kännas tungt. Jag känner mig osmidigt. Jag känner mig tjock. Jag känner inte igen min kropp. Det är inte bara magen som växer. Det händer nya saker varje dag med att ha en växande bebis i magen. Det sparkas, jag har halsbränna, ömma bröst, ständigt kissnödig, anfådd över ingenting, trött, lite humörsvängningar och så vidare. Så svaret är att det känns. Samtidigt så känns det helt underbart, overkligt och längtan är olidlig

 

Hur länge ska du vara föräldraledig?
Så långt har vi inte kommit än. Men svaret får väl bli att vara ledig så länge som vi har råd och möjlighet. 

  

Vilken vecka syntes magen i? 

Minns inte i vilken vecka. Vet dock att jag fick mage väldigt tidigt, kanske mellan vecka 12-14. Ändå är det inte förns nu som främmande eller ovetande människor kommer fram och säger grattis eller frågar vilken vecka jag är i ex. 


Vad var det första inköpet till bebis? 

Jag och Chrille hade kommit överbens om att inte köpa något innan vecka 12. 

Dock hade han svårt att hålla sig och kom hem med det första bebis kläderna. Ett sett med byxa och body från newbie. 

Även han som varit mest shoppingsugen på bebis saker överlag under graviditeten hittils. Konstigt nog, för mig har det kommit nu mer i slutet. Innan kändes det nästan bara lite lusigt. 



Spydde du mycket? 

Svar nej. En spya eller ett par på raken, fast på samma gång (lite mycket info?) så alltså bara vid ett tillfälle. 
 

Var det någon favoriträtt som ändrades? 
Nej. Tycker om det jag alltid gjort. Äter detsamma som innan bara det att suget är här oftare. 


Har du fått bristningar? 
Nej det har jag inte fått, inte än. Hoppas (såklart) att jag slipper. 


Trodde du att det var en pojke eller flicka? 
Hade upprepade bebis drömmar det tidiga veckorna. I varje dröm födde/ hade jag en pojke. Har alltid sett mig själv med en flicka, innan jag blev gravid. Alla "tester" visade pojke. Så trodde mer på pojke även fast jag någonstans ändå kände på mig att det var en flicka. 



Vad hoppades du på? 
Jag är väldigt anti att hoppas på ett kön. Jag hoppades på att få en bebis. Men jag har alltid sett mig själv som en "flick-mamma" men hade blivit exakt lika glad över om barnmorskan sa att vi skulle få en flicka som pojke.
Sen måste jag erkänna att om jag skulle ha tre barn och redan ha två pojkar respektive två flickor så skulle jag hoppas på att den tredje var av det motsatta könet, även om det inte är det viktigaste. 

Hur mycket har du gått upp i vikt? 

Pass! Eller nej, varför är det så känsligt? Jag har gått upp nästan tio kilo. 

 
Hur vill du att din förlossning ska se ut? 
Jag har inte tänkt så långt än. 
Planerar att gå på en förlossningskurs på BB i augusti. Då hoppas jag på att kanske känna mig mer förberedd på vad jag vill och inte vill. 
Det jag kan säga nu är bara att jag vill föda vaginalt. Sen funder jag dagligen på hur den här bebisen ska ut ur min kropp och hur ont det kommer att göra. Och jag försöker att fokusera på att inte dö av tanken. 

något till mig själv

Handlar inte mycket till mig själv just nu. Iprincip ingenting. Bara när jag behöver något. Nu skrek min garderob efter något nytt. Jag varierar mellan tre byxor dagligen. Så nu har jag beställt hem två nya. Orkar inte ens dra på mig mina mamma jeans, det åker av lika fort. 
Det är bara såna här byxor som duger just nu. Dom är så sköna, som en mjukisbyxa. Även två mamma t-shirts fick följa med. Alla mina toppar har blivit så korta, drar i dom konstant men ändå kan man skymta en del av magen. Hoppas dessa är bra! 


Hade inte köpt något av detta i vanliga fall. Längtar efter att kunna använda alla mina kläder igen :-) 


prego tips

Om jag har någon gravid läsare här i bloggen så vill jag passa på att tipsa om alla dessa startboxar vi får ta del av.
Genom att bli medlem eller anmäla sig på hemsidor får man sen hämta ut ett paket som innehåller sker som man behöver till sin bäbis första tiden. 
Jag har tre boxar att hämta ut. Både på apoteksgruppen, apotek hjärtat och en från libero. Den från libero får jag dock inte hämta ut förns drygt en månad innan beräknat födelsedatum. 
Men det andra två kan jag hämta nu med detsamma om jag vill. Ska bara ta mig ner på stan någon dag i veckan. 
Så varför inte ta del av något som är gratis och som innehåller produkter som faktiskt kommer att komma till användning :-) 


tankar om barnrum

Lite så här hade jag tänkt att inreda hennes rum. 


Skötbordet- chek 
Päron tavla- chek 
Rislampan- chek 

Det som återstår är, ja resterande saker. Spjälsäng och barngarderoben får hon av sin snälla mormor <3 
Motiven högst upp till höger är två fina barn poster som är på G. Dom är inte direkt gratis så istället för att beställa hem dom, har jag kommit på ett billigare alternativ. Jag har en kille på jobbet som  även jobbar med foto och har alltså tillgång till en fotoskrivare. Så han ska förstora upp bilderna till mig och jag behöver bara betala för själva pappret. 
Så nästa sak att besälla hem blir sängmobilen med moln. Tittar även en del på tapeter. Vitt i all ära men i ett barnrum så ska det upp något på väggarna.  

magen

Godmorgon lediga tisdag. 

Idag ska jag luncha tillsammans med mamma hos mormor och morfar. Sen har jag lite smått inplanerat under dagen. Chrille slutar tidigt idag så är sugen på att åka iväg en sväng med honom och kika på lite bebis prylar. 

På tal om bebis. Titta vad jag har växt. Vilket jag inte är ensam om som gravid men just nu känner jag mig lite magblind och tycker att jag har sett ut så här hela mitt liv typ. Haha. 

Den första bilden är kanske i vecka 10-11 där någonstans och den andra tog jag i fredags när jag gick in i vecka 25. Det ser bokstavligen ut som att jag har svalt en badboll. Och jag som tyckte jag var lite halv tjock om magen innan jag ens blev gravid, just nu saknar jag min gamla kropp och längtar efter att få sätta igång igen efter det här äventyret. Men det är då det, nu ska jag bara fokusera på att vara just gravid, det har ju sin charm det med även om jag inte njuter av det så som jag hör att många andra gör. Eller så saknar man väl det efter? 


måndag

Andas ut. Nu är äntligen den här (jobb) helgen över och lika så den här dagen. Jag hatar den här jobb veckan som varit. 
Då jag slutar klockan åtta på söndag kväll, sen hinner jag knappt lägga huvudet på kudden innan klockan ringer på måndag morgon och det är dags att åka tillbaka för att öppna. 
Nå ja, nu är det som sagt inte länge kvar tills vi går på semester, sen är väl planen att vara hemma en stund efter semestern och ladda inför bebisens ankomst. Då vi har tagit sena semesterveckor i år så kan hon egentligen kika fram en månad senare. Om hon väljer att komma ut lite tidigare än beräknad födelsedatum. Vilket vi såklart hoppas på här hemma :-) 

Nu har vi precis ätit middag här hemma. Blev lövbiff och bea en måndag, inte helt fel. Den fick komplitera upp mina frysrätter på jobbet efter helgen ;-) 
 


jobb & fest

Då var det snart dags att åka tillbaka till jobbet. Snark. Någon är bra sugen på ledighet nu :-) men jag börjar snart se ljuset i tunneln. 
Efter jobbet idag ska jag hem och göra mig ordning för att sen åka till Emma som ställer till med sommarfest. Ska bli kul att komma iväg, så det ser vi fram emot. Men först sju timmars jobbpass framför mig. 


avis

Näe. Nu är jag trött på alla härliga instagram uppdateringar och alla snap's jag får. Alla äter god mat, skålar med rosé och njuter av denna varma sommarkväll. Jag är på jobbet och har en och en halv timma kvar. Jag har ätit en frysrätt till middag och känner mig allmänt anfådd och har ont i fötterna.
Men jag är inte bitter ;-)

Im growing

Vilket väder! 
Sitter nu ute på balkongen och det är 25 plus grader här ute. Så skönt. Varvar mellan att läsa bloggar och tidning. 
Idag är det fredag vilket innebär ny vecka för oss. Idag går vi in i vecka 25 och nu upplever jag att det går fort. Chrille är ledig idag och jag ska jobba kväll. Därför ska vi båda till barnmorskan innan jag börjar jobba vid tre. Chrille har varit med på alla besöken hittills, tycker att det är mysigt att gå dit tillsammans. Idag ska vi få lyssna på hennes hjärtljud för första gången, ska bli spännande. 
Men innan dess så ska vi bättra på brännan en stund. 


ljuvliga saker

Det finns överdrivet mycket fina barn saker. Varför ska jag alltid falla för det dyraste sakerna? 
Dessa ting skulle mer än gärna vara välkommet hos oss. Dock så är redan bamsen hem klickad. Det var Chrille som sa att den måste vi ha. Han skulle köpa den i butik igår men då var den slut och förväntades komma tillbaka till nästa jul? Så läge kan vi väl ändå inte vänta. Säng mobilen har jag tittat på så länge, så det får bli nästa köp. Men en sak i taget när det gäller såna här saker. Då dom inte är livsnödvändiga och det är föräldrarna som vill ha dom och inte barnet. Hon kommer inte bry sig om dessa saker den första tiden, men man kan ju alltid få titta lite :-)


när den blivande pappan får bestämma

Igår shoppade Chrille lite till S. Vi blev tipsade om att Lindex hade jätte bra rea så var inte sena med att åka dit och även till Kappahl. 
Kom hem med tre pjamasar, vi hade inte en enda så det var väl det enda som var välbehövligt. 
Dock så fick även lite mer än så följa med hem. Jag valde den grå koftan samt zebra byxorna. Chrille valde klänningen samt zoo byxorna. Han sa något i stil med "vi tar melon klänningen i st 80 så kan hon ha den tillsammans med jackan nästa sommar". Här gäller det att ligga steget före. Haha! 
Och zoo byxorna tyckte han var perfekta att hänga i typ en söndag. Bara dom tillsammans med en vit body, så där lagom slappt. Gillar hans outfit-tänk. Ska bli kul att se om dom kommer på just den där slappar söndagen någon gång. 










man tackar

Idag hämtade jag mitt paket på posen från lekmer.se var så nyfiken på den nya skötväskan. När jag får upp paketet så vet jag inte om jag ska skratta eller gråta. Dom har skickat mig en rutten jävla väska. Den är använd, smutsig och fläckig. Det ser ut som att den har fått en omgång i tvättmaskinen. Den kändes även så mjuk och hade tappat sin form. Dessutom så tillkom inte alla små spännen som gör att man enkelt ska kunna knäppa fast den på vagnen. Hur kan man packa ner den slitna väskan och skicka iväg till en kund och tro att jag tänker betala över tusen kronor. Näe, den åkte såklart tillbaka. Lika så regnakyddet. Hade ingen lust att gynna dom alls. Skickade med ett litet missnöjt brev och har även mejlat dom då det inte går att ringa. 
Hoppas på att få någon form av kompensation annars var det slut handlat hos dom för första och sista gången. 

Hemsidans bilder 

Min väska 

bebis gos

Idag har jag spenderat min dag tillsammans med Alexandra och Jollan. Jag har bebis-tränat lite och fick byta blöja, mata med flaska sen somnade hon i min famn efter maten. Då dog man ju lite och längtar ännu mer efter sin egna lilla tjej. Tänk att man då ska få gosa 24/7. Overkligt just nu. 


Jolie får pryda detta inlägg. Så glad och go <3 

vardags lyx

Kom precis hem från en grillkväll hos Idas mamma. Ida och Jim är hund och husvakt åt hennes mamma som bor på landet. Vi åt grillat tillsammans med Malin, Emma och Fredrik. 
Utom god mat så slank det ner kladdkaka, jordgubbar och grädde. Killarna drog och fiskade så vi tjejer satt kvar ute med filt och en kopp te för att hålla oss varma. Så mysig kväll. 


så sött <3

Ida hade med sig en present till Selma idag. Blev så glad! Tack ännu en gång för det söta kläderna. Detta kommer att packas ner i bb väskan sen. Har nästan inget i nyfödd storlek än, utan har mest handlat lite större storkelar. Så dessa passar perfekt. Dessutom är materialet så mjukt och skönt. 




lunch besök

Idag var Ida och Benjamin över hos mig på en lunch. Vi hade en del att prata om och tiden rann iväg. Nybliven mamma och en som snart ska bli så blev det såklart en hel del bebis prat. Men sånt tycker ju jag är så mysigt :-) 





ett extra pass

Godmorgon! 

Gårdagen blev en väldigt lyckad dag på många sätt och vis. 
Nu hinner jag väl egentigen inte blogga något mer om det, utan ska snart åka iväg till jobbet. Har ett extra pass idag mellan 10-15 bara. Passar på att jobba lite extra nu, framförallt på helgerna. Har hört att man inte blir rik på sin mamma peng ;-) 
Så dags att äta upp frukosten och sen åka iväg. 


kvälls läsning

Idag kom min första tidning av vi föräldrar. Passar perfekt att bläddra i den nu innan jag ska sova (själv). 
Chrille sover över hos sin pappa ikväll, dom skulle ha egentid. Bygga trätrall och dricka öl. 
Tror dock inte att jag lyckas hålla ögonen öppna så många sidor... 



vecka tjugofyra idag

Börjar känna mig rätt tjock nu. Magen börjar bli lite ivägen och det går inte länge att utföra vissa saker som jag tidigare gjort. Jag vågar heller inte ligga på magen i sängen längre. Framförallt inte nu när hon börjat sparka, känns som att hon får så lite plats där inne. Även om jag läst att det är okej, så är det samvetet som säger nej. 
Idag går vi in i vecka 24 och jag har bara 16 veckor kvar om hon kommer i vecka 40. Känns som en evighet samtidigt som det stressar mig. 
Jag har precis kommit hem från gymmet. Idag körde jag en timmas styrka och step blandat pass. 
Nu kan jag börja räkna ner och jag har inte så många pass kvar att gå på. Främst för att jag sagt upp gymkortet och sen för att jag känner inte att jag orkar så mycket mer. Inte vad det gäller den sortens träning iaf. 

Nu ska jag ta en dusch och få något i magen. Sen ska jag iväg och jobba ett kvällspass. 


hem klickat

Eftersom jag inte har kunnat släppa tanken om skötväskan jag tidigare bloggat om så är den nu på väg hem till oss. Det kommer att bli så fint
Klickade även hem ett regnskydd till vagnen. Passade på att beställa något mer nu när det var fri frakt samt att jag hade 10% rabatt på lekmer.se. 
Nu kan vi stryka två nödvändiga ting från vår långa bebis-lista. 



mysig stund



Så mysigt att vi båda kan känna på tydliga rörelser inne från magen nu <3 
Älskar min kille och vår lilla! 

lite nytt till S

Igår innan jobbet var jag uppe i Nacka med Malin och Ida. Vi åt en lunch och så blev det lite shopping. Tittar dock inte åt mig själv längre. Så kom hem med lite smått till bebis, såklart. I den kategorin så går det lixom inte att inte hitta någoting. 

Just nu är jag på jobbet. Så där lagom pigg. Stängde igår och så tillbaka imorse, tur att man är ledig imorgon. 




Det finns så mycket söta sommarplagg i butik just nu. Jag försöker dock att hålla mig borta från dom, då det vore onödigt att köpa till en höst bebis men lockar gör det allt!