nöjd

Det är inte ofta jag lägger ut bilder på mig själv. Kan lixom räkna dom gångerna på en hand, men här har ni lite bilder på håret.

Den första bilden är då före bilden innan jag slingat och klippt mig. 

(null)
(null)
(null)
Tummen upp i bilen. Så nöjd blev jag och skickade bilen till mamma som betalade kalaset. Fick som födelsedagspresent förut.
Tidigare idag var även överhåret i tofsen mörkt och bara längderna ljusa. Så skönt att ha allt jämnt nu, eftesom jag alltid har uppsatt. 

Nu ska jag sova. Vilma har sovit sen kl 20.00 alltså i 3,5 timma nu och jag är i chock. Lär väl vakna snart och de är dags att mata, men hoppas inte. Haha. 
Gondnatt! 

nu ska jag bli fin

Hej på er! 

Just nu sitter den här morsan i en frisörstol i Södertälje. Så skönt att få bli fin i håret, ni anar inte. Utväxten täckte typ halva huvudet och inte nog med att jag får bli fin, så är de så skönt att bara få sitta här haha. 

Den här veckan ser jag iaf fram emot, gårdagen gick fort. Vi spenderade hela dagen på öppna förskolan och idag hann jag med en promenad, åka och få däcken bytta på verkstaden och nu sitter jag här. 
Annars jobbar Chrille sin sista dag imorgon ett par timmar innan han går på lång helg. Imorgon är de föresten dags för efterkontroll hos min barnmorska, tänk att Vilma redan är 2,5 månad gammal. Blir mörkrädd. 

Här om dagen låg föresten ett par jätte fina strumpbyxor i brevlådan. Tror jag betalade typ 9kr för dom, från Wish och dom kändes tjocka och rejäla. Så dom kan jag tipsa om, i brist på andra bilder. Sen kommer iaf en före och efterbild på håret. 

(null)

(null)


vintertid

Startade dagen på bästa sätt, vakna upp brevid henne... 
(null)
Sen kommer Selma in strax där efter, med en bok i handen och kryper upp till oss innan Chrilles klocka hunnit ringa. 
Upp och åt en god frukost. 
(null)

Nu sitter jag på soffan med Vilma i famnen, hon sover gott och jag slösurfar på mobilen varvat med att titta på tv. 
Mamma tog med sig Selma och åkte till badhuset, så nu får de egentid och Selma får ha kul i poolen. När de är tillbaka blir de en promenad och sen lunch. 
Chrille jobbar hela dagen idag, igen. Ser fram emot nästa vecka, då jobbar han bara tre dagar och går på helg redan på onsdag kl 14.00. Då gjorde de lixom inget att han jobbat helgen, samtidigt har vi haft en toppen helg eller gårdag. Vi åkte som sagt hem till Anna och barnen. Trotts att vi hade en helgdag så gick timmarna jätte fort. Men tiden går fort när man har roligt säger dom! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

De blir bara roligare och roligare nu för barnen att ses. Nyss var Selma en liten bebis "som bara låg där" men nu leker dom, fikar och tittar på film ihop. Samtidigt som Alva tar så fint hand om Selma och vill gärna sätta på henne pyjamasen eller hälla upp mer mjök i glaset. 
Hennes snälla kusiner gav även bort sin Lollo, alltså ett gosedjur jag har sökt efter med ljus och lykta. Men finns bara att köpa via Ving osv. Selma vill dansa till Lollo & Bernie typ varje dag. Ni mammor, ni vet vad jag pratar om haha. 

tidig lördagmorgon

Godmorgon på er. Lördag morgonen och vi är vakna sen 6.30 Vilma och jag, vilken dröm haha. Och andra sidan gör det inte så mycket då klockan ringer om mindre än en timma. Idag ska vi nämligen spendera vår dag i Åkers hemma hos Anna och barnen. Så vi måste därför köra och hämta Chrille från jobbet eftesom vi bara har en bil, så de blir bokstavligen en heldag.

Gårdagen gick på tok för fort. Efter frukosten kom vi ut på vår promenad. Hem och sen åkte vi direkt mot Nyköping för att storhandla. Drygt tre timmar senare satt vi i bilen på väg hem igen. Lasta upp alla kassar samtidigt som vi lagade fredags tacos, tittade sen på idol och Selma och Chrille skar ut ett ansikte på en pumpa som vi sen ställde på trappan. 

(null)

(null)

(null)

(null)

Nu är de dags att byta morgonens andra bajsblöja. Lyckan som uppsår när man precis bytt en, knappt hinner sätta sig i sängen och de är dags igen. Livet som småbarns förälder med andra ord men jag skulle ändå inte byta bort de mot något annat i hela världen. 

torsdag

Idag somnade båda barnen i vagnen innan jag ens hann rulla ut den från hallen. Sen gick vi vår långpromenad. Fick sällskap en bit av Maria och Molly. Sen matade vi ankorna och handlade lite och så avslutade vi i lekparken och fikade lite. När vi var hemma var vi ganska kalla, så då spolade jag upp ett varmt bad. Ett försök till att jag och Selma skulle bada och Vilma sitta i babysittern precis intill. Slutade efter en stund med att vi badade alla tre. Vilma kände sig kanske utanför (skämt och sido) och jag kände mig lite av en super mamma men de gick bra att bada med en bebis och en två åring. Vilma har blivit så stadig i huvudet nu och håller upp de helt själv, lite vinligt är de kanske men hon är en stark tjej. 
Idag jobbar Chrille natt och jag och Vilma ska snart ner och lägga oss. 
Imorgon står storhandling på schemat och i vanlig ordning älskar jag att storhandla och fylla på köket här hemma. Men denna storhandlig får jag nog blunda när jag går förbi godishyllan och lite andra hyllor också för den delen. 

(null)

(null)

(null)

(null)


Hjälp!

(null)

Kan någon vänlig själ tala om för mig varför nästan alla mina bilder är såhär suddiga sen jag uppdaterade telefonen? Ser ni utropsteckenet i högra hörnet? Så är de på alla suddiga bilder, så tråkigt. Har försökt googla till mig ett svar men fattar inte halv sju. Hoppas de försvinner snart, vore så tråkigt om alla bilder är förstörda nu? 
Känns även som att de är dags för en ny telefon snart. Den här har snart gjort sitt. Spricka i skärmen, hör knappt när man pratar i telefonen (utan lurar) och de känns även som att kameran blivit sämre, om den nu kan bli de? Förut fick jag iaf finare och skarpare bilder! 

Dagens positiva och lite roligare var iaf att vi fick besök av Ida, Maria och alla barnen. Samt ett minus på vågen hos viktväktarna ikväll. -1kg exakt visade den idag. Jag kommer vara nöjd såfort de är ett minus, även om de är kul när de är mer. Men jag har god tid på mig, lång tid kvar till bikini säsong, haha. 

en ny åkpåse och rensa garderober

Just nu sitter jag i soffan med en sovande bebis på mig, mysigt . 
Inväntar bachelor, men de är länge kvar men den som väntar på något gott. Typ så. Älskar bachelor haha. 
Idag har de inte hänt mycket alls hos oss inte. Tog oss ut på en mils runda, börjar nästan bli lite av en ny rutin nu. Hoppas den håller i sig, Selma gillar dessutom att åka vagn just nu och kan sitta still länge och somnar oftast en stund. Idag invigde vi dessutom hennes nya åkpåse. Den här är mycket längre än våra tidigare åkpåsar, vilket passar min två åring bra. Blev en rosa, fint ihop med de grå tycker jag :-) 
(null)

(null)

Nu ikväll har jag rensat ut lite kläder i bådas garderober, främst Selmas. Blommiga klänningar känns längre inte så aktuellt. Korta tights och kläder i stl 80 har helt klart gjort sitt. Även hos Vilma rensade jag ut allt i stl 50 har hon någonsin varit en 50? Haha tror inte de. Trotts att jag rensat är garderoberna fyllda, så inga nya kläder behövs just nu. Punkt. 
(null)

(null)


städat, punka & lite till


Idag vaknade vi på bästa sätt eller okej, jag ljög. Menade att vi startade veckan på bästa sätt, vi vaknade upp till ett skinande rent hem. Igår städade jag nämligen hela dagen, de var så skönt. Tog ut och skakade mattor, torkade golv på båda våningar, vek tvätt och tömde tvättkorgarna och Chrille gick upp med saker på vinden. 
Vimla gav mig dock mer jobb imorse vilket innebar ryggbajs och tvättmaskinen fick gå igen. Hur som, visst är de underbart när man får de där städrycken och gör de lilla extra. 

Idag har vi varit ute på promenad med Ida och Maria, igår blev de ingen lång runda. Kom ett par meter ner för gatan, sen upptäkte vi att vi gått på ett häftstift och ett annat däck hade knappt luft. Idag fick vi de fixat och kunde sen gå igen, nackdelen med lufthjul fick vi smaka på helt enkelt. 

Igår satte föresten Chrille upp sängmobilen i taket ovanför spjälsängen, jag älskar den. Så fin som ja fick på min babyshower i somras. Även ljusslingan vid fönstret sitter fast med krokar, tyckte de blev bra eftesom vi varken har gardiner eller blombräda där. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Den lilla rosa väskan, visst är den söt? 
Den kostade nada och ingenting, betalade bara 9kr för frakten från Wish. Ibland älskar man bara Wish, har en liknande väska påväg även den gratis. 
Mini Kånken väskan har Vilma fått av sin morfar, Selma har en vinröd. Tänk när de blir så stora så de går med varinn rygga på sig. 
Fler bilder kommer på barnrummet, fast jag visat de förut. Kanske missat något? Om man kan vara kär i ett rum så är jag de nu. Tycker de blev så fint och visst är de härligt att få erkänna att man blev sådär väldigt, löjligt nöjd? Så inte svennebanan lixom, haha. 

Söndag

Jaha när man loggar in här så har appen uppdaterats och ser inte alls likadant ut som sist jag bloggade. Sånt gillar inte jag, haha. 

Nu är iaf frukosten uppäten och klockan är 10.30 så skönt. 
Den här helgen har varit den lugnaste på länge, vi har bara varit hemma. Bara vi. Skönt faktiskt, jag som annars alltid brukar känna att vi måste komma hemifrån eller likande när Chrille har ledig helg. Men inte nu, kanske har och göra med att vi har fixat rummen där nere och sprungit på Ikea på sistonde.  Så nu var de helt enkelt skönt att inte ha måsten. 
Snart ska vi iaf gå ut och gå, vi har promenerat hela helgen. I fredags gick vi över en mil och igår en kortare runda, men bättre än inget. Idag skulle jag även vilja städa lite och vika in tvätt, så mer än så händer inte idag. 
(null)

(null)

Knäcke med keso och kvarg eller en smoothie om jag orkar göra de, är standard frukost här nu mera. Gott och frächt men idag när Chrille åt sin ägg och bacon frukost och sköljde ner med ett glas oboy, ja då ville jag byta! 

ligger i sängen

Godmorgon fredag! 


Idag hoppade vi öppna förskolan efter en tjorvig natt. Nu har Vilma dessvärre inte tänkt att vakna. Inget mig emot, som fortfarande ligger och drar mig och klockan är stax 10.00. Chrille och Selma är uppe och leker men vi har inga planer på att gå upp.


heldag ute

Ännu en underbar höstdag har passerat. För vilket väder vi har nu! 

Idag har vi dessutom varit ute hela dagen. Efter frukost och en galen ryggbajsblöja senare var vi äntligen ute på vår promenad. Även idag tillsammans med Maria och Molly. Efter de så gick vi till lekparken och där fikade vi också. Chrille kom förbi och gjorde oss sällskap efter jobbet. 
Han och Selma åkte sen hem, jag och Vilma ja handlade lite innan vi mötte upp Emma vid tåget. Sen gick vi upp mot oss tillsammans. De var mysigt, som alltid att ses igen. 
Ikväll har vi tittat på de två sista Gåsmamman avsnitten, jag orkar inte med slutet. Så orättvist slut på en grymt bra serie! 

Idag gick Chrille på helg och imorgon tänkte vi besöka öppna förskolan, sen blir de väl fredagsmys i vanlig ordning med idol och tacos och jag älskar de! 


nöjd

Kom hem för en liten stund sen från ett viktväktarmöte. Idag visade vågen -1.8 kg så på två veckor har jag tappat 3.7 kg och jag är nöjd. 

Målet med viktväktarna var att gå ner 20 kg så nu har jag ungefär 16 kg kvar. Helst mer såklart, men försöker vara realistisk. Målet vill jag nå till resan, såklart tidigare men som sagt. Resan är en jätte bra sporre till att nå mitt mål och jag har god tid på mig eftersom de är långt tills dess. 

Dagens frukost blev en omelett sen gav jag mig ut på ungefär en mils promenad med Maria. Nu ska jag snart öppna chips påsen, japp man får ändå äta chips, ibland. 


Bokat

Nedräkningen kan börja! 

Vilma får nämligen fira sin 1 års dag lite anourlunda än vad kanske vanliga 1 åringar firas. Den 17 augusti 2018 åker vi till Kroatien, med hela min familj. Mamma, Tomas, lillebror, hans tjej och så mormor och morfar. Mamma fyller 50 år och ska firas i värmen. 
En vecka kommer att spenderas på markarska rivieran. Där gjorde jag och Chrille vår sista resa som icke föräldrar, nästa år åker vi tillbaka med två små. Denna gång till ett Bamehotell och inte lika mycket festande. Oj vad jag längtar. 
Hotellet är otroligt fint, så tackam över att få resa dit med hela familjen. 


hösten är fin

God lunch och skön promenad med Carla. 


Och om en stund kommer mamma över. Skönt med sällskap hela dagen eftersom Chrille jobbar kväll :-) 



hej

Såhär nöjd blir man efter ett bad, då man lagt jordens ryggbajs ända upp till öronen typ 👆🏻


Godkväll på er! 
Idag har vi inte haft en lugn stund här hemma och helt plötsligt är de dags att sova. Imorse var vi ute på en lång promenad tillsammans med Malin, och avslutade i lekparken. 
Där efter kom Chrille hem från jobbet, lyckan att äntligen få krama om pappa igen efter att inte sett honom på två dagar den vad total. 
Efter middagen fick vi besök av Pata och Åsa som ville hälsa på Vilma och oss också för den delen. Så den här dagen gick väldigt fort som sagt och nu är de dags för mig att sova. Godnatt! 


träff hos oss

Idag blev de ytterligare en promenad i de fina vädret! 

Efter de så kom mammaligan över på fika, kaos och stoj i vanlig ordning nu för tiden. Men de är kul att ses och snacka lite skit. Nästa tillfälle då har vi ytterligare en liten med i ligan. Sist vi sågs så var jag höggravid, nu är de snart Sannes tur att föda. Spännande!
Om en timma slutar Chrille jobbet, vi längtar efter honom nu. 


dagen

Vilken mysig lördag vi haft, trotts att Chrille jobbat hela dagen så har de inte gått någon nöd på oss. 

Började med lek på deras rum, långpromenad som avslutades i lekparken och så en sväng på affären. Selma fick ”välja” lördagsgodis. Hon valde hallon som hon åt framför Lotta efter ett bad. Vilma hon bara hakar på. Hänger på min axel eller sitter på bordet i babysittern medan vi äter eller jag lagar mat osv. Livet som tvåbarnsmamma flyter på helt enklet. Vissa dagar är enklare än andra och de här var en av de bättre dagarna, eller lättare dagarna iaf med två nöjda ungar. Bara att Selma satt lugn i vagnen under min pw på 1,5 timma. De var så skönt, hon höll i sitt blad och var sen hel nöjd med de.


barnrum

SÅ nöjd med detta barnrum som verkligen inbjuder till lek och nu finns de plats att leka på. Sista saken som ska upp, är Vilmas fina sängmobil som då ska upp i taket ovanför spjälsängen. Annars är att klart!

Selma kommer själv åt nästan alla leksaker. Älskar även lådan under hennes säng som sväljer massa böcker, spel och pussel. Några saker står på höjden, på tjejernas garderober. Så som pärlor, pennor, papper och ett dockskåp. Sånt som Selma inte får leka med själv. Dockskåpet har mini tillbehör som jag är lite rädd för att de ska åka in i en mun. Samt de fina mat och fika leksakerna i trä, de får vi såklart plocka ner. Annars kan hon vara där inne och roa sig själv, de känns så skönt. Tidigare var de ett bebisrum, detta känns mer som ett barnrum. Pricken över it var att hon nu sover middag där. La ner henne, gick ut och hon somnade på nån minut. Trotts nytt rum och säng, de tar jag som ett bra betyg. 


KLARA

Jisses vad trötta vi är här hemma. Igår var vi på Ikea, ikea i all ära men med två små och en halvtjutig pojkvän, nej då blir de inte sådär jätte fantastiskt. 

Hem och skruva, fixa och dona. Likaså idag, enda pausen blev då vi gick en säng till affären och till lekparken. 
Men ikväll blev vi så gott som klara, nu återstår bara städning och så måste vi lägga en hel del saker på vinden, garaget och förrådet. Jag har spenderat min idol kväll på golvet, har gått igenom alla leksaker vi haft här uppe. Kollat så alla pusselbitar finns till alla pussel osv. Nu ska nämligen allt ner på deras rum. De ska bli så skönt. Finns mycket kvar att fixa med, känns som de kommer bli en lång kväll. Rummen blir iaf så bra, jag är helnöjd men de har varit ganska jobbigt att göra allt detta med två små barn. De har verkligen tagit dubbelt så lång tid. En tvååring som vill pilla på allt och en nyfödd som helt vill hänga i bröstet. Men två snart färdiga rum har vi, på kort tid. Visar bilder imorgon! 


första veckan som viktväktare

Godkväll på er! 


Just nu sitter jag i soffan med en sovandes bebis på bröstet, tittat klart på ph. Ja vad hände där? Har lixom råkat börjat följa de såhär mitt i säsongen. Hur som helst. Chrille är nere och avslutar de sista, nu i tjejernas rum. Tre kvällar har de tagit honom att spackla, täcka, tejpa, slipa och måla väggar inte bara en utan två gånger. Han har målat fram till 01 varje kväll, sen ringer klockan dagen efter. Imorgon är han ledig och då väntar Ikea besök efter frukost. Då ska vi bli klara där nere. Underbar tanke. Fast de gått fort så är jag redan less på kaoset. Tre kvällar i rad har jag promenerat med barnen i vagnen, då Selma inte kunnat somna bara sådär, som vanligt. Eftersom de inte ser ut som de brukar och de är saker överallt osv. Pyjamasarna har fått vara på hela dagen, då jag inte kommer åt garderoberna. Ja, men redan imorgon är de ordning igen. 
Idag var jag föresten på mitt andra viktväktar möte. Eller min första vägning helt enklet, förra gången var de bara inskrivning. Hur gick de nu då? Bra. Jag är nöjd då vågen visade -1,9kg. Så nästan 2kg på sex dagar. Då jag började att räkna mina points i torsdags förra veckan. 
Måste föresten dela med mig av dagens viktväktar vänliga pizza. Så himla god. Trodde inte den skulle bli såhär god med tanke på hur den är gjord men vill äta de redan imorgon igen. 
Pizzan är hur som gjord på ett naanbröd, eller såna bröd man brukar få i en korg när man är i Grekland. Ett sånt bröd, på med tomatpuré, oregano, skinka, ost och massa grönsaker. Mums! 
Målet tills nästa vägning blir att komma ut på mer promenader, gick 7km med Maria idag. Mer än så har de näsan inte blivit. Skyller på regnet. 

Ni måste testa, de tog bara några minuter. Perfekt för mig, som hatar att stå i köket. 


sovrums tankar

Igår blev vi (Chrille) nästintill helt klara med sovrummet. Ett par timmar tog de, de kallar jag effektivt arbete. De ska bara penslas på på något enstaka ställe sen är de dags att städa och ställa in vår säng för att sen börja med tjejernas rum. 


Jag är så trött på vår säng. Både stommen och själva madrasserna som gjort sitt. Tyvärr finns de inte möjlighet att köpa en helt ny säng som kostar skjortan. Däremot tar vi nu bort stommen och åker med den till tippen, sen har spruckigt på ett ställe så inte ens lönt att försöka sälja. 
Nya sovrummet är litet, så jag vill hålla de super enkelt.
Lite såhär tänkte jag mig. 

Fast vår säng kommer att stå mot en grå inramad fondvägg, två tavlor ovanför med tjejerna i. Samt två enkla sänglampor fäst på väggen på varsin sida. Inga nattduksbord får alltså plats. 


På andra sidan rummet ska en liten ”tv bänk” inhandlas. Som ska upp på väggen, med vår lilla tv ovanför. På bänken vill jag ställa denna lampa från Ikea. 

Nya gardinstänger ska upp (i taket denna gång, såklart) vita gardiner, ev vår lilla hylla på väggen, lite svarta ramar och slutligen taklampan. Har den redan här uppe men skulle inte tacka nej till en till. Håller dock på att finansiera den genom att ha lite saker ute på försäljning på tradera. De kostar ju att göra om, så vi får se hur de blir med den saken men jag håller tummarna. 



vi är igång

Hej på er! 


Här hemma har renovering av barn och sovrum precis börjat. Inget vi skulle börja med egentligen, men nu blev de så. Jag är inte förvånad heller. Båda två gillar att hålla på och vill gärna ha snabba resultat, så nu målar Chrille vårt blivande sovrum. Handlade färg efter jobbet så, nu är vi igång. 

Titta föresten på den här lilla dockan. Hennes utseende har verkligen förändrats under hennes (snart) två månader. Svullnaden i ansiktet är som borta, ögonen kommer fram och hon har sån fin färg. 
Hon sover även på andra ställen än i min famn, de blir lixom bättre för var dag som går. Mycket mer tillfreds bebis än vad hon var för bara några veckor sen. 

Vår fina vilma! 


söndags shopping

Efter att ha lämnat Chrilles mamma på centralen i Södertälje så fortsatte vi upp mot Ikea. På listan stod värmeljus och en växasäng. De blev så ändå, Selma har under de senaste dagarna fastat med fötterna mellan spjälorna, så nu var de dags. Såklart var madrassen slut till sängen, så vi måste tillbaka när den finns i lager igen. Utöver de så kom vi hem med Bla matchande sängkläder till tjejerna och knoppar i mässing. Bytte ut de gamla knopparna på deras garderober, vill få in lite mera mässing i ”deras rum”. 


De blev också ett besök på Lindex, igen. Ännu mer kläder till Selma inhandlades, finns ju inget roligare än att shoppa barnkläder. Vi passade verkligen på denna helg. Ta 3 betala för 2 på Lindex samt 25% på ett helt köp på kapphal. Så detta är vad som ska in i garderoben. Men innan dess är de nog dags att rensa igen. Ut med de sista jag sparat på. Så som sommarkläder och vissa mindre plagg. 



Selma blev även med sina första hårspännen, knappt så de fäster haha.


hej

Vilken mysig kväll de blev hos mamma och Tomas igår tillsammans med min lillebror och tjej. 

Vi åt middag och så satt vi uppe ute på altan med brasa och tända ljus. Idol på i bakgrunden och Selma sprang omkring i pyjamas och studsade fram till 23 när vi packade in oss i bilen. Vilma hon åkte runt från famn till famn. 
Innan dess så startade vi gårdagen med ett besök på öppna förskolan samt lite shopping. Tog en sväng till Södertälje innan vi åkte vidare mot mamma igår. Selmas garderob uppdaterades med massa nya plagg. Finns så mycket fint i butikerna nu, framförallt på flickavdelningen. Måste visa sen! 

Nu är de även dags att kicka igång denna dag. Chrilles mamma kommer snart över och hälsar på och stannar över natten, så om man skulle ta och klä på oss. Har bara ätit frukost här hemma. Idag går jag in på dag nr tre som viktväktare och visst är de ingen konst när man får äta så gott ändå. Kesoröra på skinka, purjolök, paprika och citronpeppar på mackan samt en liten smoothie på vaniljyoughurt, banan och fryst ananas blev de till frukost idag. 

Igår hade jag tillräckligt med points kvar till kvällen så då fick jag äntligen min choklad, haha. 


pw

Vilket härligt höst väder vi fick idag. Vi kom ut lagom till Selma började gäspa här hemma, sen somnade båda barnen i vagen. I hela 2,5 timma sov dom, så skönt för mig. Kunde även låta de sova vidare utanför köksfönstret när vi kom hem. Jag fick äta lunch i lugn och ro samt plocka en diskmaskin, de tackade jag för. 



första dagen

Dag 1 som Viktväktare. 

Jag har ju varit medlem förut så egentligen är de inget nytt men de är ändå en kontrast mot hur jag "levde" nyss. 
Tack vare amningen får jag nästan dubbelt så mycket points än sist jag körde. Så de betyder att jag kan äta mer eller "godare" enklare blir de iaf. 
Hittills har dagen sett ut såhär. 

Blev nyss så galet sötsugen, så stekte på lite bananpannka. Blev vaniljkvarg med bär till de. Stod i affen igår och sneglade på skummgodiset, just de godiset är viktväktar vänligt men avtog ändå. Måste klara en dag utan socker, helst fler. Är som bekant så galet socker beroende just nu... 


fina små saker

I söndags fick Selma massor med fina paket. Pippi paketen tog absolut överhanden. Hon fick ett Pippidockskåp, förkläde, bakformar, böcker, dockor och en klänning. Utöver Pippi sakerna fick hon mycket annat fint bla en docka, förkläde från solstickan och en underbar klänning. 


Nu är man "blogg Linn" igen jag som nyss skulle sluta och tyckte de bara var jobbigt att behöva skriva något. Haha. 


nu kör vi

Imorse var de dags för den här lilla goa bebisen att få lägga sig på vågen, ikväll är de min tur. Mer om de snart. 

Ett besök på bvc stod på schemat och hon väger nu mera 5,5 kg och längden har jag redan glömt bort. Haha. Typiskt med barn nummer två helt enklet. 
Båda barnen sover redan middag sen en halvtimma tillbaka, eller Vilma sover såklart mer än bara nu men Selma somnade också i vagnen på vägen hem så de var ju passande. Snart kommer även Chrille hem från jobbet. Skönt att ha honom hemma igen efter en heldag på jobbet, nu jobbar han bara imorgon till 13.00 sen går han på helg. Underbart, med tanke på att han har jobbat en del nu ink två nätter.
Åter de de som jag nämnde ovan. Ikväll är de dags för mig att vägas in på vikt väktarna. Jag har varit medlem förut och nu är jag redo igen. Faktiskt väldigt taggad, har verkligen ätit in i de sista. Känner mig redo att ta tag i kosten och få in fler promenader, så man kan börja se över sin garderob igen. Och inte bara välja på tights och mjukisbyxor som de blir i dagsläget. Ungefär -15 kg gick jag ner sen efter Vilma kom, nu står de stilla och jag är absolut inte klar. Nu är de dessa sista, svåra kilo att gå ner. De första har jag inte kämpat för, utan den utmaningen börjar nu! 


istället för att sova

Drömmer mig bort lite om att inreda ett gemensamt barnrum. Så småningom om kommer vi att byta rum här

hemma så får tjejerna dela på vårt sovrum och vi tar Selmas rum, eftersom vårt rum är lite större. I nuläget är det inte aktuellt eller de finns inget behov av att de delar rum men jag längtar tills de är dags för ett byte. 
Jag har en bild i mitt huvud hur jag vill ha de och jag tror de kommer bli jätte bra. Ena sidan ska vara lekfull. Där ska små möblerna stå tillsammans med köket. Hyllor med massa mat och fika de kan leka med intill. Sen kanske en spegel med krokar och utklädningskläder? 
Eller massa tavellister fulla med böcker? 
Hoppas att få plats med båda delarna. Ett måste är såklart varsinn säng och garderob. 

Här är ett collage på deras möbler och saker vi har och kommer att använda (dock har vi inte stora barnsängen, än)

Vi ska även köpa till förvaringshyllor med luckor att fästa upp till i taket, samt en fondvägg med kanske något roligt motiv ska upp. 

Ja planer finns de, de ska bara färdigställas... 


efter regn kommer solsken

Idag har vi haft besök av både Maria och Molly på förmiddagen och Malin på eftermiddagen. Chrille jobbar natt så de har varit trevligt med sällskap hela dagen.


Efter ett par timmar inne så var de skönt att få komma ut och få lite luft. Såklart börjar de regna när vi klätt på alla barn och börjar promenera mot lekparken. Dock övergick regnet till sol och sen kom regnbågen. Jag skulle ta en bild på Selma med sitt paraply. Medan jag fotar smyger regnbågen fram bakom henne, så fint! 


Selma 2 år

Hej på er! 


Sluta blogga, nej de ska jag inte ändå. Men ibland blir de ett eller fler inlägg om dagen, inland inga. Vi får se. Hur som helst. Idag var de roligt att vara Selma och få komma upp och leka med alla sina nya leksaker. 
Ännu roligare var de igår, på hennes födelsedag. Dagen började med att Chrille kom hem efter en jobbnatt. Då fick hon öppna några paket från oss och leka med. 
Vi fixade hemma innan släkt och vänner kom på fika och Selma sov middag. 

Sen plingade de på dörren och Selma blev bortskämd med både fina födelsedagspresenter och fika. Hon fick äta vad hon ville igår, i stort sett. De var marränger, kakor och bullar. Jag blev nöjd sen när hon visade att hon ville ha frukt och fick i sig både en banan och clementin. Efter ett tag tog tröttheten över och jag kände bara nej, vi har fler fikagäster på G men tror nog att sockret tog över och hon blev på bra humör igen. Fullt ös och fullt hus i sex timmar sen var hela familjen slut och hämtade pizza till middag sen somnade vi på soffan. 

Vilma sov hela natten och barnen gav mig sovmorgon till 9.30 imorse. Behöver jag säga att de var skönt? 


Massa Pippisaker fick Selma igår. Pippiklänningen åkte på med detamma och pippihuset blev nog kanske ändå favoriten. Hon har suttit där hela morgonen.