sommarkväll <3

Efter middagen så tog vi vårt pick och pack och begav oss iväg till stranden. Eftersom vi är relativt nyinflyttade så har vi ännu inte besökt vår badplats. Vi blev positivt överaskade då det fanns både badbrygga, hopptorn, kiosk, lekpark och mycket mer. 
På plats befann sig även Ida, Jim, Malin, Maria och Lucas förstås. Killarna fiskade och vi tjejer fikade och njöt av kvällssolen tillsammans med barnen. En riktigt mysig kväll och vi var hemma 21.30. Blev direkt en dusch och ska strax sova. 











plask plask





Förmiddags bad i nya poolen. Nu sover hon middag i sitt rum och jag passar på att sola i det fina vädret. Sämre dagar har man ju haft :-) 

buskar på plats

Äntligen klara! 

Efter två vändor på returen och ett väldans släpande och bärande på gammal gräsmatta och plankor samt säckar fyllda med jord och gräs. Så kunde vi (läs Chrille) äntligen börja plantera. Jag och Selma tittade på medan Chrille planterade. Nu är buskarna på plats och nu är det bara att vänta tills dom tar sig ;-) har hel del att vattna denna sommar, dagligen. Både fram och baksida men det är de värt. 

Såhär såg det ut tidigare idag. Och innan dess så var det ett staket. 


Nu det det ut såhär istället. Betydligt trevligare. Om ni undrar varför det saknas ett par buskar, ser jag nu att de ser ut som på bild. Så är det för vi bor på höjden och har en brant slänt nedanför oss där de går en trapp ner. Till nästa sommar blir de att sätta grind där, men just nu går de fint. 



Nu är det största jobben klara på vår baksida. Trall och buskar är på plats. Nu har vi lite små saker kvar som att Bla fixa rabatten, köpa parasoll samt sätta fast belysning i trall och en lampa på väggen. Men en dag sak i taget :-) 

i mammas famn


Här har jag suttit idag (läs fem minuter) men de är alltid nått, haha. 
Selma har inte varit på sitt bästa humör utan bara famnen som dugit. Gnällt nästan direkt när jag lagt ifrån mig henne. Nu sover hon, på mig såklart. Misstro mig inte. De mysigaste som finns. Men vi har redan sovit middag två timmar ihop tidigare idag. Nu kom precis Chrille hem, bilen full med trettio buskar. Hoppas hon inte vaknar när jag lägger ifrån mig henne. För jag tänkte hjälpa till på tomten. 
Hem kom han även med en babypool, vädret ser ut att hålla i sig hela veckan så i morgon kanske hon får inviga den. 

buskar




Härligt med sol igen!
Vi hänger lite på altanen och inväntar Chrille som har slutat jobbet. Han ska till plantagen och shoppa buskar nu på direkten. Även buskar på baksidan ska upp, så vi har lite att göra idag också. 

hej

Vi har haft en jätte mysig dag hos mamma och Tompa. Även mormor, morfar och lillebror kom över på middag.

Just nu tittar vi på pretty woman som går på 5an. En film jag aldrig tröttnar på. Har även fått fin morsdag present när vi kom hem. Två ljusstakar från Mio som han hade lagt på minnet att jag sneglat på. 




Idag satt hon själv på gräsmattan, de går framåt. 

blommor till mamma

Påväg till mamma med blommor & vaniljhjärtan. Ha en fortsatt bra morsdag alla mammor och alla andra där ute! 


mor

Grattis på morsdag alla mammor och inklusive mig själv, min första. 
Chrille jobbar tills ikväll så vi åker hem till mamma om ett par timmar. 

Vi har precis ätit frukost och snart är det dags att packa ihop allt och jag ska göra mig iordning och allt de där. 



tur att man glömmer

Idag har vi varit på loppis med Malin, Ida och Lucas här i Gnesta. Vi var inte ensamma om de, vi armbågade oss fram en stund sen gav vi upp. Så inga loppis fynd blev de för någon av oss. 
Resten av dagen spenderade vi hemma hos Ida där Jessica med familj kom över och visade upp sitt senaste tillskott. Lilla Elton fyra dagar gammal. Oj, så liten fin kille. Vilken dag som helst blir Selma åtta månader gammal och det känns aldrig som hon varit så liten. Vad fort man glömmer. Den lilla skapelsen "gör väl inte ont att trycka ut" jag kan göra det igen. Så kändes det idag. Men om ni hade frågat mig för åtta månader sen eller den dagen det är dags igen kommer svaret att bli "aldrig igen". Tur att man glömmer smärtan, för annars hade jag aldrig tänkt tanken på att göra om de. 

Nu är det snart dags för oss att sova. Chrille nattar Selma just nu och jag sitter i soffan och känner mig helt slut. Så det blir en tidig lördagskväll för oss med. I morgon bär det av till mamma för att fira morsdag, de ser vi fram emot. 



övning ger färdighet

Sitt-tränar lite såhär på kvällskvisten. Snart är hon där! 

Nu ska vi försöka sova. Godnatt :-) 

Sockersött



Hur underbar är inte denna lilla sommaroutfit? Hämtade ut hatten på posten idag. Köpte jumpsuiten här om veckan när vi var i Stockholm med Malin. Letade i alla hm butiker efter just hatten, men den var slut i de minsta sorlekarna. Detta ska vi packa ner i resväskan, bara 65 dagar kvar till Kreta! 

storhandling

Hallå där! 

Nu sitter vi mätta och belåtna i soffan efter en fredags- tacos middag. 
Idag har Chrille varit ledig och vi har varit i Nyköping och storhandlat. Där efter tog vi en promenad, gick in i en nyöppnad barnbutik som öppnade igår här i vårt lilla centrum. Fanns en hel del fint. Men inget som fick följa med hem, idag. 


Trött tjej under promenaden. 

tack för idag

Idag har jag och Selma varit hos Anna och hälsat på henne och barnen. 
Vi åt lunch och gav oss ut på en lång promenad innan vi hämtade Alva och Noel från skola och dagis. 
Vi var sådär lagom blöta när vi kom tillbaka, vattnet sipprade sådär skönt mellan tårna. Glömde också ta med mig regnskyddet till vagnen men som tur var så regnade de inte in. Så de gick ingen nöd på oss. Tillbaka hem till Anna, där värmde vi upp oss med en kopp te och lite fika innan vi åkte hemåt igen. 

Gulliga ungar. 
Alva ville kamma Selmas hår och bädda ner henne blad dockans små filtar. 

dagen

En dag med kusin och Selmas syssling på stan. 







Jag tog en lunch på nyöppnade Nancys. Blev en mat- voffla med kyckling. Var godare än vad de låter. 
Efter lunchen promenerade vi upp till torekällberget, Selma missade hela vistelsen och sov gott i vagnen. Kallt var de, så vi blev inte långvariga. 
Sen tillbaka till stan och lika i lite affärer innan Chrille kom och plockade upp oss efter jobbet. 
Nu har jag precis slagit mig ner, har städat sen jag kom hem. Nu tänker jag inte göra mer för idag. Snart middag och sen ännu ett avsnitt av springfloden! 

vänner på middag

Ikväll var Malin och Patrik över på middag. Det grillades fläskfilé som vi åt med tortilla bröd, tzatziki och grönsaker. Även ett glas rosé gled ner, man fick ju passa på medan vädret tillät att man kunde sitta ute och grilla. Resten av veckan ser ut att bjuda på regn, tyvärr. 
Lite lyx mitt i veckan blev det idag iaf, nu blir det ett avsnitt av springfloden som vi nyss börjat titta på och vi är helt fast. Så spännande! 

I morgon ska jag och Selma möta upp Alexandra och Jolie i Södertälje för en sväng på torekällberget, sen en fika på stan. Var länge sen vi sågs, så de ser vi fram emot. 





Selma ser bara lite sugen ut på pappas öl ;-) 

härlig dag

Sitter i bilen påväg hem från Rosenlund. Idag har vi varit på mammaträff hos Elina som bjöd på jätte en jätte god smörgåstårta. Utom de så har vi hängt i parken mest hela dagen. Super skönt väder ute idag med, så man får passa på! 



invigning

Välkommen tillbaka solen och vad passar då bättre än att inviga nya trallen?
Här ute ligger jag nu och solar och Selma bredvid i tältet. Hon har precis fikat färdigt med sina majskrokar och melon. Hon har majskroks-kladd över hela sig så snart blir det ett bad. 





Njuter av att bara kunna öppna dörren, ta ut en filt och lägga mig. 

uppgradering


Loggar egentligen bara in och säger hej! Dagen har gått fort och vi har fått massa gjort. Trallen är snudd på färdig, bara lite finslip kvar. Chrille har verkligen kämpat på idag, trotts lite bakfylla så sitter golvet äntligen på sin plats. Även Ida och Jim var över en sväng. Juste, mamma har också varit här och hälsat på. Är så trött så jag orkar knappt tänka. Försöker mig på ett bättre inlägg imorgon istället. Godnatt :-) 

01:15

Hallå där mitt i natten! 

Jag ligger vaken i sängen men ska snart försöka sova. Chrille är iväg på grabbkväll och jag har haft tjejerna över. Tidigare idag har vi haft en snickare här som Chrille känner, som hjälpt honom med grunden på altan. Nu är det svåra jobbet gjort och det är nu över till honom att avsluta projektet då plankorna ska på. Får se hur pigg han är imorgon, han sa tidigare idag att han skulle färdigställa allt men börjar tvivla på att de blir av, då han har allt för trevligt och detta är första gången han "gör något" sen Selma föddes. 
Hur som helst så kommer det bli väldigt bra där ute. Ser fram emot att få spendera många dagar där i sommar. Ser också fram emot att få göra min del, piffa med blommor och så vidare. Har en bild i huvudet och hoppas det blir som jag tänkt mig. Det ska inhandlas parasoll, solstol, buskar och så blommor. Har även en ljusslinga som ligger och väntar på mig på posten, har fått påminnelse så dags att hämta den i morgon kanske. Den ska få pryda altanen på nått vänster, mysigt på sommarkvällarna. 


gammel mormor & morfar på fika

Idag är Chrille ledig och vi har haft besök av min mormor & morfar. 
Jätte mysigt, tyckte vi. Vi blöjd dom på Chrilles goda äppelpaj med vaniljvisp. 

Vi kom nyss hem från en promenad till affären, handlade lite fredagsmys till lets dance finalen ikväll. 
Jag tänkte snart gå ut och tvätta bilen sen är de dags för middag och sen kan vi slå oss ner i soffan. 


tröttsar

God kväll. 

Vilken trött dag. Just nu ligger vi på soffan och jag blundar för disken i köket och jag orkar inte heller hoppa in i duschen, drar mig för allt. 
Tidigare idag var Tove och hennes son över på lunch, en nyfunnen vän. Vi träffades på Sofias fest i lördags och bytte nummer. Så nu var hon över i förmiddags och vi hade jätte trevligt. 
Direkt efter hon åkt hem så var Chrille hemma från jobbet alla tre somnade på soffan på direkten. Vaknade nån timma senare. Sen dess så har vi bara slappat. 
Skönt med såna dagar ibland, de behövs. 

mot huvudstaden

Nu sitter vi på tåget tillsammans med Malin. Jag har ett ärende att ta tag i vid tre tiden, inann dess så går vi runt en sväng på stan och tar en lunch innan vi åker hem igen. 


Selma tycker om att åka tåg. 

sova

I ett par dagar i rad har Selma sovit middag länge, drygt två timmar i sträck. Men de har varit på mig, i min famn. Så fort jag lägger från mig henne så vaknar hon inom loppet av två minuter. Hon är inte alls grinig när hon vaknar fast hon sovit en kort stund, men tidigare vaknade hon aldrig och brydde sig inte om vart hon sov. 
Aja, idag ska jag iaf inte låta henne somna för natten vid 17.30.. Som igår. 
Vilket resulterade i en klarvaken tjej vid tre tiden inatt, jag var lagom trött när jag vakande. Inatt jobbar Chrille dessutom natt, så är inte taggad på att ligga vaken mitt i natten då. Men eftersom hon knappt har sovit en blund idag, så hoppas jag hon sover gott inatt. 

Annars idag har vi bara varit hemma. Jag har gjort min första omgång med barnmat. Tidigare har det varit Chrilles område, men kände att jag måste prova. Perfekt oplanerade dagar som dessa. Slängde ihop lite av vad som fanns hemma. Kyckling, potatis, ärtor och morötter. Blev sju burkar, hoppas de går ner annars vet jag någon som inte kommer fortsätta med detta, haha. Jag vågade knappt provsmaka, barnmat överlag är ingen höjdare. Smaksatte med lite smör, tomatpuré och vitlök. Ni hör ju själva, blä! Men de viktigaste är att Selma tycker om de och de återstår att se. 

Snart kommer Malin och Ida hit och gör mig sällskap. Vi ska äta middag ihop och baka chokladbollar, igen. Haha. Så sugen! 


nöjd mamma

Nu kom de bruna skydden jag beställde till vagnen. Det blev så fint ihop med både sufletten och dynan. Precis som jag hade tänkt mig och lite bättre. 





S

Gått ute, sommarklänning inne. 
Bildbomb på min fina tjej. 









Åh, vad jag älskar dig! 

grått & kallt


Ligger i sängen och blickar ut på de gråa vädret. Vilken vändning. Från högsommarvärme till en kall höstdag. Är de dags att ta fram åkpåsen igen? Känns nästan så, vi fick till och med tända en brasa igår, för de var så kallt inne. De trodde man inte för nån dag sen, då vi knappt kunde vistas på övervåningen trotts att vi hade fönster öppna. Jaja, hur som helst hoppas de vänder snart. 

Idag tackar jag mitt barn som ville sova till 8.30 precis vad jag behövde efter helgen. 

ZzzZzzz


Detta är så mysigt så jag vill och har inte rört mig ur fläcken. Skönt med inga måsten eller någon tid att passa då får man bara slappa i soffan hela dagen med henne i famnen. 

en lugn söndag

Här hemma kör vi med matsedel, vilken tur att de stod just hamburgare denna söndag. 
För visst är det alltid extra gott med skräpmat dagen efter fest. 
Vi lyxade till det lite extra med hemmagjord coleslaw, friterade pommes och chilichees. Smakade precis som Max om inte bättre. Nu blev vi sådär äckligt mätta och ligger på soffan. Ska snart ta en dusch och städa lite innan man slår sig ner igen och gör kväll. Är glad över de tråkiga vädret idag, de var mysigt att ta med sig täcket  till soffan. 


25 års fest

Även om jag grät, även denna gång när jag lämnade ifrån mig Selma ett par timmar. Så har jag verkligen haft en jätte trevlig kväll. Började hos Elin, vi gjorde oss ordning ihop och tog ett glas ihop innan vi tog oss till lokalen. Där åt vi tre rätters, de böjds på lek, tal, dans och shorts. Precis vad behövde känner jag nu i efterhand även om jag torkade tårarna innan jag lämnade hemmet. 
Just nu sitter jag i bilen på väg hem, min lillebror kom och hämtade mig, guld värt. Kvällar som dessa kan jag leva på ett tag. Borta bra, men hemma bäst! 


Bedouin stories




Hämtade nyss hem mitt paket från posten, materiell lycka för denna mamma. 
Nu är det dags för mig att ta en dusch, packa väskan och välja kläder. Tåget går om två timmar, så borde sätta fart nu.

kläd ångest

Hallå där! 

Idag har vi varit på promenad med Ida och Lucas, tagit en fika hemma hos dom innan vi gick hem och väckte pappan som jobbat natt. 

Sen dess har jag bokstavligen testat hela min garderob. Hämtat sommarskor från vinden och tagit på och av mig kläder i drygt två timmar. Suck. 
I morgon ska jag på fest. Sofia och Sarah ska ha 50 års fest (25+25). Festen håller till i en lokal i Stockholm och innan dess ska jag ta tåget upp för att göra mig ordning och ta ett glas med Elin innan vi tillsammans ger oss av till middagen/ festen. Ska bli jätte kul, men jag har fortfarande ingenting att ha på mig. Inget nytt har jag heller köpt mig, tänkte att jag har ju så mycket kläder. Att det är dags att damma av någon gammal partytopp, men nu i efterhand känns allt bara blä. Men lägger de på hyllan tills i morgon. Alltid lättare att bestämma sig när man fixat hår och smink. 

Utom detta så har vi såklart ätit middag, idag blev de grillat. 


att skriva av sig

Chrille jobbar som sagt natt och åkte hemifrån för nån timma sen. Selma somnade precis bredvid mig i soffan. 
Ida skickade en bild på en nyfödd Lucas, de fick mig att vilja titta igenom alla bilder på Selma. 

Här har vi en nyfödd liten tjej, knappt en dag gammal och nästan lika stor som en chokladkaka. Haha. 

Här är hon en vecka gammal och sover gott i vagnen. 

En månad gammal och hennes fina pyjamas i storlek 50 var lite för stor. 

Två månader gammal ute på vinter promenad. 

Tre månader gammal och vi tar lite fina bilder i vardagsrummet. 

Fyra månader gammal och får bada i diskhon. 

Fem månader gammal och testar nya bumper stolen. 

Sex månader gamal med hatten på sne. 

Sju månader gammal och trivs bra att ligga på mage. 

Bild från veckan, sju månader och någon vecka gammal och älskar sin gunga. 

Blir alldeles nostalgisk när jag kikar tillbaka på de första bilderna på henne, känns som om dom första bilderna var från en evighet sen samtidigt som igår. 
Kan tänka tillbaka på oss, oss som familj och mig och Chrille som par. Två nyblivna föräldrar som "tog med sig ett barn hem från BB". Ställer ner bilbarnstolen med en bebis i hallen, kollar på varnadra och undrar- vad gör vi nu? 
Ler för mig själv när vi tillsammans står och byter de första blöjorna tillsammans vid skötbordet, hur vi så försiktigt klär på henne, som om hon vore gjord av glas. Hur jag sprang upp på nätterna för att värma flaskor i micron, innan jag upptäckte att man kunde ställa en termos vid nattduksbordet. Hur jag gick upp mitt i natten för att byta en kiss blöja, innan jag visste att det var totalt onödigt att byta en liten kiss blöja och behöva väcka både mig och bebis.
Hur man nervöst tittade på vågen på BVC de första veckorna och hoppades på att hon går upp som hon ska. 
Hur jag drog ut på att lägga över henne i vaggan, som stod tom bredvid min sida av sängen de två första månaderna. Sov hellre på en liten yta i sängen än att behöva lägga henne "så långt bort från oss". 
Hur vi fnissade under de första barnvagns promenaderna och kände den där lustiga känslan över att dra en vagn. Hur jag alltid fick springa till tåget för det tog så lång tid att komma utanför dörren. Nu var det betydligt mer att tänka på än att ha med sig nycklar, pengar och mobil i fickan. Ja, listan kan göras lång. 
Idag känns allt som en självklarhet och vi, alltså jag och Chrille känns så bekväma i vår föräldrarroll och de känns som om vi aldrig gjort annat. Vi är proffs på vårt eget barn och vi känner igen hennes signaler. 
Såklart har vi mycket kvar att lära, vi har ju trotts allt bara vart föräldrar i sju månader. Men visst är det stor skillnad från dag nummer ett. Även vi som par och vår relation har förändrats något enormt, till det positiva. Vi är värdens bästa team och vi har kommit varandra om möjligt, ännu närmre. Efter nio år tillsammans så trodde jag inte de var möjligt men där hade jag fel. 

katten är rolig







Har sagt de förut men säger de igen, Selma tycker verkligen Torsten är så rolig just nu. Hon kan skratta bara han går förbi. Hon gillar att dra honom hårt i pälsen, tur att han är en snäll katt och inte säger ett ljud. 

Här sitter vi iaf just nu på golvet. Chrille sover då han ska jobba natt, en maskin tvätt är igång. Handlade fläckbortagningsmedel på vägen hem från Lina idag. Fläckar på var och varannat plagg nu sen hon börjat med mat, hoppas dom går bort! 

vår dag

Haft en mysig dag hos Lina och Ella. Vi har suttit ute hela dagen, blev bjuden på god lunch. Tjejerna och vi fikadd med frukt sen besökte vi jobbet, hon bor precis bakom vårt jobb och jag har inte satt min fot där sen december. Träffade några kända ansikten iaf. 


pimpa vagnen

För ett par dagar sen la jag ut mina två första Tradera annonser, idag tog dom slut. Något som gav bra utbetalning tydligen. Pengarna på kontot redan ikväll och paketen ska såklart postas i morgon. Nu har jag shoppat med gott samvete. Säljer av de gamla och in med de nya, ett bra tips nu i mammaledighets tider då ekonomin kanske inte är på topp. 

Vinstpengarna gick till vagntillbehör så som handtags och bumperskydd i mörkbrunt skinn. Så snyggt, men så onödigt. 
Även en vagndyna och matchande filtar som blir perfekta i vagnen under varma dagar. Som sagt, relativt onödiga prylar till vagnen som vi skulle klara oss fint utan. Men visst är det kul med det där lilla extra ibland och nu kändes de inte alls dumt att klicka hem de. 

en lillasyster

Här hemma har vi fikat med både chokladbollar och sommartårta. Haft Ida, Jim och Lucas över på kvällsfika. Slängde bokstavligen ihop en tårta, att våra vänner ska bli tvåbarns föräldrar i höst måste såklart firas. 
Lucas ska bli storebror i oktober till en liten flicka. Så kul. 




vänta

Selma hjärta flaskan.



Detta är andra dagen i rad hon sover två timmar i sträck. Och medan hon tog en lång nap, så passade jag på att vika in all tvätt. Jag hatar att vika in tvätt, att tvätta och hänga upp är Ok men inte efterarbetet. Jag brukar vara lat och plocka de jag behöver från sträcket men idag var de så mycket så de gick inte att fuska. 

Nu har S precis vaknat och vi väntar in en leverans från K-rauta. Trallvirket är på väg och jag har vart tvungen att ha hållt hemma hela dagen, för leveransen skulle dyka upp någon gång idag. Ännu har inget virke dykt upp, så vi väntar väl lite till. Nästa helg ska Chrille börja med trallen och jag längtar så tills den är på plats. 

mums

Chokladbollens dag var de idag ja och jag har bakat. Tur man varit ute på en runda med Malin i morse. 
Är det något jag kan, så är det att göra grymma chokladbollar och jag vet iaf två som håller med mig där! 



färsk frukt


Den här lilla smarta saken kom Chrille hem med igår. I den lägger man frukt till små bebisar som ännu inte kan hantera att äta frukt själv, då de sätter i halsen. Idag la jag i en halv kiwi och Selma tycke det var väldigt gott att suga ut fruktsaften. Dock blir det inge mer kiwi för henne just nu, då hon fick utslag runt munnen, den var säkert för sur. 

Annars idag så har Chrille gjort barnmat till S så de räcker en vecka framöver. 
Jag har handlat och hämtat ut gratis blöjor. På libero har/ hade dom en drive där man skulle skicka in ett videoklipp på sitt barn och nån vecka senare så fick vi hem en kupong i brevlådan. 
Tips till er som inte gjort de, så gå in och kika om dom detta fortfarande gäller. 

Nu är de dags att sova. 

före & efter

Stor skillnad är det, trotts att vi inte gjort så jätte mycket på framsidan sen vi flyttade in. Men ibland är de dom små detaljerna som gör det. 

Före bilden är en av visningsbilderna, så såg det alltså ut när vi flyttade hit för snart ett år sen. 


Så här ser det ut just nu. 

Buskarna ska vara snabbväxande så om en sommar elle två så kommer man förhoppningvis ha lite insynsskydd. Det är så skönt att ha just buskar, att skärma av från den tidigare öppna ytan. Utom de så har vi satt dit ett förnsterspröjs på glasrutan på ytterdörren, nya siffror på väggen, köpt en ny brevlåda, nya möbler och så lite blommor på det. Vi är super nöjda. 

min linslus

Goa unge, hur söt får man va? 


Hej föresten! 
Selma vaknade precis upp från en vila på hela två timmar. Det var länge sen hon sov så länge mitt på dan. 
Hon sov väl alldeles för gott i sin spjälsäng, för på nedervåningen är det som sagt svalt och skönt. Drog ner persiennerna och öppnade balkongdörren, så ja där inne sov hon gott. Medans hon sov så passade jag på att ligga ute och sola, äta lunch och tvätta. Har nu min tredje maskin på, efter den blir det ännu en sen är jag klar. Skönt att få bort tvättbergen. Låter tvätten torka ute, så går det fortare. Annars kan jag inte tvätta så mycket i taget, då vi "bara" har tre torkställingar. 
Men visst är det härligt att kunna ställa ut tvätten i solen :-)

du&jag


middag

Idag blev det kycklingsallad till middag, med grillad lycklig. Super gott och enkelt en varm dag som denna. Till det hade vi tzatziki, får mig att längta till Grekland, från och med idag är det "bara" 83 dagar kvar. 

Jag och S ligger just nu på sängen, på övervåningen är det varmt så där går det inte att vara. Här nere är det dock svalt och skönt. 


brunch

Vilken mysig förmiddag vi haft. Vi har varit över hos Malin, där även Frida var. Jätte kul att se henne som vanligt, då de inte blir allt för ofta då hon bor i Norge. Tjejerna hade dukat upp med brunch tills vi kom, så gott med all frukt i värmen. 

Nu är vi hemma och sitter just nu på baksidan, Selma i sin gunga och jag i en solstol. Chrille han plockar bort staketet, vi ska sätta buskar även här, så det finns att göra. 


sovmorgon & sol

Ännu en solig härlig dag har passerat.
Selma gjorde morgon vid 6.30 och det kändes som att jag nyss somnade om efter nattens matning. Ögonen fulla med grus så jag puttade på Chrille så fick dom gå upp. Jag stängde dörren och sov vidare till nio, så skönt! 
Ida var över med Lucas, tanken var att hon skulle komma på fika men timmarna gick och hon åkte nyss hem. Chrille har planterat häcken så nu är den äntligen på plats och det blev så bra. Vi har spenderat hela dangen på nya framsidan i solen, barnen har legat i Uv tält och badat. 

Tackar för denna dag och nu är det dags att ta sig en dusch och sen sova. 



bada

Det går ingen nöd på oss idag inte. 
Vi kom nyss upp ut badet, kan väl inte säga att det svalkade men skönt för det och Selma tyckte de var jätte mysigt. 

Tidigare idag var vi som sagt en sväng på Ikea och sen gick vi en snabbis i köpcentret bredvid. Lite shopping blev det sen åkte vi hem hit till mamma och har varit ute i solen sen dess. Lite senare kommer lillebror och hans tjej över på middag och sen är det dags att åka och hämta Chrille från jobbet. Det är hans jobbhelg men han tog en semesterdag i morgon, så det tackar vi för. Förhoppningsvis blir vi klara med buskarna då. 



ett långt inlägg

Dagen har varit lång och effektiv. 
Vi ställde ingen klocka då vi har vår egen väckarklocka som alltid vaknar mellan 7-8 tiden. Tanken var att kicka igång dagen relativt tidigt men vår klocka tog sovmorgon bara för det, så jag vaknade vid nio och väckte resten av gänget. En timma senare satt vi i bilen påväg till moraberg där vi handlade buskar, blommor och utemöbler. Nog för att vi har en kombi men tolv buskar, blommor, ett träd, fyra stolar, iläggskiva till bordet, vagn, bilbarnstol och lite till gick inte in bilen. Eller i stort sätt så gick allt in men inte jag, Selma och vagen. Så vi fick glatt gå runt på Rusta i två timmar tills han var tillbaka för att hämta oss. Eller riktigt så var det inte, vi lunchade på donken så det gick ingen nöd på oss. 
Väl hemma så planterade jag blommor och Chrille sågade i plattorna. Dock stötte vi på problem så vi kunde inte slutföra projektet, vi måste låna ett verktyg av Tomas och Chrille jobbar helg, så i början av nästa vecka så är häcken förhoppningsvis på plats. Alltid är det något, men vad bra det blir. Skönt att få lite insynsskydd från gatans håll då vi haft helt öppet tidigare. 
Nog om detta, dags att sova. Upp tidigt i morgon för att åka med Chrille till jobbet, möta upp mamma och vidare mot Ikea. Jag, mamma och Selma ska ha en heldag tillsammans så jag följer med henne hem efter Ikea och stannar enda tills Chrille slutar jobba. 

Jag har lyckats tagit död på det jag planerat ute hittills, hoppas dessa blommor håller i mer än nån vecka annars ger jag upp. 



pass

Selmas första pass är här, så gulligt! 


njuter

Avslutade denna mysiga dag på bästa sätt hemma hos Malin och Chris tillsammans med Ida, Jim och Lucas såklart. Vi nöjt av kvälls solen ute på deras altan och åt grillat till middag och en marängsviss till efterrätt. En riktig toppen dag med andra ord. Jag bara njuter av min mammaledighet, dagar som dessa är guld. 

Nu ligger vi nerbäddade i sängen och ska snart sova. Imorgon är Chrille ledig och vi ska in till Södertälje och shoppa lite buskar, blommor och utemöbler. Dags att snygga till vår lilla framsida. 


varm dag

Selma har fått svalka av sig i baljan och nu ligger vi båda i Uv tältet. 

Jag klagar inte... 




uppe med tuppen

God morgon.

Idag vaknade vi alldeles för tidigt här hemma för min smak. Hon väckte oss innan Chrilles larm med sin härliga opera sång. Lyfte över henne till vår säng och försökte få henne att somna om, men det var inte aktuellt och hon drog mig istället bara i håret. 
Jaja, de var ju värt ett försök. Nu är det snart dags att gå upp och göra ordning lite gröt, sen blir det en prommis. 



ett mellanting

Nu börjar jag att känna att jag vill uppdatera min garderob en aning. 
Här hemma handlas det mest till barnet och hemmet, men ibland händer det att även jag och Chrille köper oss något men det är väldigt, väldigt sällan. 

Även om jag snart är tillbaka på min startvikt igen så finns det vissa kläder ändå aldrig kommer sätta på mig. De passar sig inte längre, nu när jag har blivit mamma. 
Då syftar jag inte på att man behöver klä sig som en tant, men i min garderob finns det en del korta klänningar och mus-korta shorts som har gjort sitt. 
Nu när sommaren är här (eller på ingång) så är det dags att gå igenom sommarkläderna och se efter vad jag har. Förra sommaren var jag höggravid och levde i tunna mjukis byxor och låna linnen. Sommaren inann dess så var det korta, färgglada klänningar i Kroatien som gällde. Denna sommar vill jag ha något mellanting. 
Jag klickade nyss hem två randiga klänningar från Hm. Emma har den korta klänningen och jag gillade den så mycket på henne, så nu härmar jag dig Emma! Dessutom var båda två på extrapris så då får morsan passa på att shoppa. 

Tycker randigt är frächt till sommaren med ett par vita tygskor och en bränna ;-)

🌸

Puh, vad varmt det är! 

Kom nyss in från en promenad  med Malin. Nu tror jag att vi har fått nog med sol för idag, det var verkligen så skönt att lägga sig på soffan. Här inne är det svalt och persiennerna nere. 

Selma sover i vagnen och jag ska äta lite lunch. 

Vi stannade vid ett körsbärsträd och tog lite bilder. Hinner man inte till Kungsträdgården, som alla andra innan körsbärsblommorna slagit ut så går det bra att fota i Gnesta. Haha, skämt och sido. 

Idag har S på sig en favorit body som jag köpt i en större storlek. Den säljs tillsammans med en annan kortärmad body (från H&M) och jag tyckte de var så tråkigt när de blev för små så jag köpte nya. För visst har man sina favorit kläder på sina små och fort går de ju ändå mellan storlekarna och det är tråkigt när de blir för smått. Men då får man köpa dubbletter helt enkelt. 



mysig dag


Mysig dag i solen med min tjej. Vi premiär använde Uv- tältet på balkongen. Där i hade vi picknick med majskrokar, hon tittade på babblarna och tog sig en vila. Då satt jag bredvid och njöt av solen i shorts och bikiniöverdel. 
Efter en förmiddag i värmen så var det skönt att få spola av sig i duschen tyckte S. Satte henne i bumbo stolen och duschade henne, mycket smidigare än att bada i balja. Sen tyckte hon de var kul att leka med dusch strålen.
Vi har även gungat på baksidan, nu kom Chrille hem och han får ta över en stund. Jag är helt slut, har varit vaken sen fem i morse iprincip. S vaknade då och fick en flaska, jag tyckte något saknades i sängen och kom då på att jag glömde ta in Torsen under natten så han kom bara jag ropade på honom. Lerig som en liten gris var han om sina tassar, så fick tvätta av honom och sen hade jag svårt att somna om.

tack för idag

Dagar som dessa så klagar jag inte över att vara mammaledig på. Det klagar jag aldrig över men när vi får såhär fint väder i början av maj så kan man inget annat än att vara nöjd. 

Jag och Ida gick idag hem till Maria där vi la oss ute på gräsmattan och fikade. Vid tre tiden mötte jag upp Emma vid tåget och vi gick upp till mig. Vi satt ute en stund innan vi gick in och åt middag. Solen har tagit bra idag, ser jag nu. 


Barnen på en filt i skuggan innan vi klädde av dom och la dom under ett paraply i solen. Det blev ju som sagt varmt. 

bilder











God morgon! 

Idag skiner solen, som lovat och det tackar vi inte nej till. Snart dags att gå upp och äta gröt men först passar jag på att blogga. 
Igår skrev jag om små saker jag fixat med i Selmas rum och nu kommer dom lovade bilderna.  
Blev så nöjd med valet av att ha målat alla ramar i grått, blev bra med lite kontrast och motiven kommer fram mer. Kaninlampan ovanför sängen är ny och lyser med små ledlampor bakom. Två små Sonny angel figurer har fått flytta in i hennes hushylla och ytterligare en napphållare hänger på kroken. Nummer sju i samlingen, vilket är helt galet överdrivet men detta nya mönster från Ed är jag helt frälst i, en dyna till vagnen i samma mönster blir det så småningom också. 
Hur som, såhär ser det ut just nu och även motiven med kanin och pingvin i tavlorna på sidan av skötbordet är också nya. Det kanske märks att jag älskar att byta ut och inreda. 

Nu var de frukost som sagt var, magen kurrar sen ut i solen! 

pyssla i barnrum

Och där gick luften ur mig. Jag har pysslat hela kvällen med diverse ting i Selmas rum. 
Jag har målat alla hennes tavelramar grå, borrat och satt upp en sänglampa, spacklat iför fula hål i väggen, strykit, sytt upp och satt upp gardiner. Nu kan jag klappa mig själv på axen. 
Tydligen går det att fixa ännu mer i ett rum jag trodde var klart. Tänke visa bilder imorgon, roligare att fota i dagsljus. 

På tal om dagsljus så såg jag tidigare idag att vädret inför kommande vecka ska bli helt fantastiskt. Strålade sol och en temperatur mellan 15-20 grader, så härligt då vädret inte varit det bästa på sistonde. 

Nu har Selma fått i sig en skål med gröt och katrinplommon i hopp om att få fart på tarmarna. Kul att få kladda tyckte hon. Nu är hon och bordet avtorkat och pyjamasen är på. Nu ska jag snart mig en dusch och hoppa i säng, helt slut som sagt. 


årets första picknick

Chrille jobbar och vi har haft en mysig dag med mamma/ mormor. 
Efter en timmas promenad så satte vi oss i gräset och så tog vi fram picknick. S fick majskrokar, som just nu är en stor favorit. 
Vi satt där bra länge innan vi promenerande hemåt och så avslutade vi med en stund på gungan. 
Nu har mamma åkt hem och vi ska snart ge oss ut igen, eller om jag orkar. Har ett paket på posten att hämta. Annars får de vänta tills i morgon. 



Mamma och Selma i lekparken.