vecka trettiotvå

Då går vi in i v. 32 imorgon, eller snart. Rent generellt slår klockan snart 00.00 och det är fredag. 
Har sagt det förut och säger det igen. Veckorna springer iväg just nu och det känns så sjukt overkligt. 
Om drygt åtta veckor är det inte bara jag och Chrille, utan det är vi, min egna lilla familj. 

Så här ser jag ut just nu. Tog några klassiska toa selfies. Magen är så stor, hård och rund. Precis som den ska vara men den känns fortfarande fast klistrad på min kropp och kan ibland inte fatta att den är där. Samtidigt som det känns som om jag alltid varit såhär tjock och minns inte hur jag såg ut innan magen. Konstigt det där. 



renovering pågår...

Har hämtat Chrille ikväll. Även om han "inte ville" så kände jag att han var värld att få komma hem till mamma. Ta en dusch och få god mat. 
För där hemma är såklart allt upp och ner och saker inplastade och han kommer inte in i köket för att kunna fixa mat, då det står en miljon saker ivägen. 
Nu är allt grundat och spacklat, nu ska han måla det sista imorgon sen är väggarna klara. Räknar med att få komma hem på fredag. Så denna natt plus imorgon. Sen är det grönt. 
Så det blir lite glest mellan inläggen här tills vidare. Då det inte finns så mycket att skriva om, vill bara komma på plats :-) 


tisdag morgon


Hur söta är inte dessa små mjukis sett från hm? Jag kunde inte hålla mig och var tvungen att beställa hem dom. Passar ju perfekt till en höst och vinter bebis. Tog st 62 i båda. Så svårt det där med storkelar. Vill ju inte att hon ska växa ut de på en gång så tar nästan aldrig något i det alldra minsta, hon har bara nått plagg i st 50, lite i 52, mest i 62 och kanske något enstaka i 68. 
Så hoppas det blir bra. 
Hm hade fått in så mycket söta bebis kläder såg jag, hade vadukorgen full men det fick bli detta för den här gången. Just nu får man fri frakt med koden 3057 också. 

Godmorgon föresten. Klockan ringde för 1,5 timma sen men vi går lixom aldrig upp. Men nu måste vi. Lite frukost och sen ska jag köra hem Chrille (känns så random att säga hem) för att låta honom fortsätta med målningen. Vad jag ska göra återstår att se... 

hos bm

Blev en tidig morgon imorse. Kunde inte sova så bra hos mamma, tänkte bara på Chrille. Tyckte så synd om honom där hemma igårkväll. Oljefärgen var så stark, fast än han inte målade med den på nedrevåningen (där vi var vårt sovrum) och öppet fönster på det. Så blev lukten ändå så intensiv och han fick huvudvärk så han började slå upp ett tält på tomten, haha. Det slutade ändå med att han gick in igen, då han hörde att det prasslade från buskarna runt om. Så han fick sova med masken på. Inatt sover han med mig hemma hos mamma. Det fick han såklart igår med men han vägrade. Men nu var han inte så kaxig längre. 
Just här och nu sitter jag hos barnmorskan, har tid om fem minuter. 


I brist på andra bilder så får det bli en bild på dagens frukost macka. 

första dagen


Igår var värdens längsta dag. Höll igång från 08-02. Har inte varit vaken så många timmar på väldigt länge. Hade så sjukt ont i kroppen när jag gick och la mig och det har man fått sota för även idag. Känns som att jag ska gå av på mitten och ändå tyckte jag inte att jag bidrog med så mycket. Men det fanns inget stopp i mig och Chrille igår. "Bara en kartong till" "ska bara sätta upp en kökslucka för att se hur det blir" - och så slutar det med att han sätter upp hela köket. Mitt i natten satt vi inne i klädkammaren och skruvade ihop alla trådbackar. Jag serverade med öl och bytte musik. Sen vek vi in lite kläder så man hade något att sätta på sig efter duschen. 
Nu är Jim över och hjäper Chrille med väggarna. För arbetet är klart och det ska strax börja grundmåla med oljefärgen så har packat väskan och flyr snart till mamma på lite "rehab" medan det målas på här hemma. 

sista natten

ÄNTLIGEN med jätte STORA bokstäver är vi klara. Satan i gatan vilken tid allt tar. Framförallt med mitt (nya) långsamma tempo. Göra en sak- vila. Gå till bilen- 10 meter efter Chrille osv. 
Lite näsblod och sammandragningar senare så är jag slut som människa och orkar inte göra en sak till. 
Imorgonbitti går det stora flyttlasset så idag blir det alltså sista natten i lägenheten. Känns så konstigt men ändå så bra.

Såhär fina blev mina bilder. Var med mamma på Ikea idag så köpte massa nya ramar och ramade in dom nu. 
Köpte även massa trådbackar, typ väldigt tråkigt att köpa men väldigt skönt att ha. 



valrossen

När man skickar en sån här snap till sin pojkvän, då har det kanske gått för långt? 
Jag trodde jag skulle bli en sån gravid tjej som fortfrande är mån om sitt utseende, som skulle vara klädd i fina sommar klänningar och visa upp sin mage. Sån blev inte jag. Min garderob består av tre plagg typ. Varvar mellan dom ena sköna byxorna efter som andra (typ mjukis bralla). 
Den senaste veckan medan jag varit hemma (sjukskriven) så har jag såklart duschat varje dag men håret har suttit fast i sin lilla flottiga knut mitt på huvudet och jag har inte sminkat mig en enda gång. Har typ gett upp mig själv. Tänker typ att "jag är ändå så tjock så det spelar ingen roll" haha. 
Jag känner mig alltså inte bekväm i denna gravida kropp och njuter inte som så många andra gör. Önskar dock att jag gjorde det, men jag känner mig som en vaggande flodhäst i sina bästa år! Är taggad på att komma igång efter förlossningen och kunna klä mig i mina vanliga kläder. Just nu när jag har gått igenom hela garderoben (inför flytten) så skrattar jag bara åt mina jeans, toppar och bh-ar. Kommer jag någonsin komma i detta igen? ... 


att glömma sin kod

Nämnde förut att jag har blivit glömsk. Nu har jag blivit så glömsk att jag glömt bort min bankomat kod. Slog fel tre gånger och koret är nu mera spärrat. 
Hade lite ärenden jag skulle fixa idag. Först skulle jag lämna tillbaka vårt bredband, skulle sen till Apoteket för att köpa nya järntabletter. Det var det jag skulle göra på stan. Såg sen att jag hade en kvart till godo innan parkeringen gick ut. Smet in på lindex och kommer ut med lite nya barnkläder. Såklart. Det enda som är kul att köpa i klädväg just nu. Ungen har snart större garderob än mig känns det som, samtidigt som vi har en del kvar att köpa. Behöver en varm mössa och en overall. Har två "Teddy/ fleece" overaller redan, men tänkte köpa en i dun också. Eller är det onödigt när som är så små? Och bara kommer ligga i vagnen? 
Ialla fall. Efter stan åkte jag vidare mot ÖB. Det var där jag spärrade koret. Tillbaka på stan, in på banken, beställa nytt kort och plocka ut kontanter. Tillbaka till ÖB och betala varorna. Och nu är jag hemma. Detta skulle tagit mig dubbelt så kort tid om det bara vore så att min hjärna ville samarbeta med mig, men det vill den inte. 





Jag gillar verkligen lindex barnkläder, finns så mycket fint men man måste ju begränsa sig! 

ny gravid vecka

Nu går det undan. 
Kliver in i vecka 31 idag och det är bara 69 dagar var tills hon är beräknad. 
Galet att jag snart ska bli mamma! 



det finns att göra

Idag har vi varit ganska effektiva här hemma, så det känns jätte bra. 
Chrille gör ju mest, men jag kör mitt race så gott det går. 
Jag har putsat och torkat i köket, så fint det blev. Varför gör man aldrig så där noga annars?
Nog för att det är väldigt jobbigt men det känns ju så frächt. 
Annars så har vi tvättstuga här hemma och vi har även varit och slängt skräpet som vi skulle gjort igår. 
Har också varit ute hos min morbror med en blomma då han hjälpte oss med målarfärg. 
Det är vad som har gjorts idag och ännu är inte dagen slut. Om en stund kommer min lillebror över och hämtar Torsten. Han får vara där i drygt en vecka så slipper han kladda omkring i all målarfärg sen. 
Jag ska snart ta en dusch sen slänger jag in handduken för idag.


Chrille har kanske lite gröna fingrar som fixade ihop blommorna. 

aj

Klockan är mitt i natten och jag kom nyss upp ur ett varmt bad. 
Har haft lite känningar innan men ikväll kom det mer. Aj, mina ljumskar. 
Antar att det är början till foglossning eller? Har ju aldrig haft så förut, så är ju inte helt säker. Har dock Googlat lite och det låter som det. 
Det känns som växtvärk i ljumskarna och att det drar ut sig. Det känns även fast jag (som nu) bara ligger i sängen och inte anstränger mig. 
Hoppas att det blir bättre annars får vi leva med det ett par veckor helt enkelt. 
Nu ska jag försöka sova :-) 


Drygt nio veckor kvar nu <3 
Vilket gör mig stressad på många sätt och vis samtidigt som jag är så sjukt nyfiken på vem som ligger och växer i min mage. 

onsdag

Idag packade vi bilen full med skräp för att åka och slänga på returen. Glada vi blev när dörrarna stängdes precis framför ögonen på oss. 
Ett nytt försök imorgon igen så vi blir av med allt, nu är det inte många dagar kvar. Så skönt, för jag står inte ut mycket mer. Idag hämtade Chrille ner det sista från vinden så det finns nästan inte en tom fläck på golvet lägre. Och inte är man den smidigaste just nu heller och inte så sugen på att ta sig över allt så jag parkerar mig i soffan. 
På tal om att parkera så kan jag visa lite bilder på vår bil. 
Efter att ha fällt ner baksätena så fick vi in halva bohaget i bilen. Kändes som att köra en hel buss om man jämnför mot vår tidigare lilla bil. 


att vara den ända som inte klagar över vädret


Alla klagar över vädret denna sommar. Vilket jag förstår och vilket jag också skulle ha gjort. 
Ingen är dock gladare än jag över detta skit väder. Jag tycker att det är så skönt och jag bryr mig inte alls. Visst vore det trevligt om det faktiskt inte regnade. Men att det inte är gassande sol och strandväder tycker jag bara är skönt och behagligt. 
Vet inte hur många som sagt "stackars dig som kommer vara så gravid under sommaren".
Där hade ni fel för det är inte jobbigt att vara tjock om magen denna svenska sommar :-) 

Idag har jag och Chrille blivit med bil. Det blev en vit skönhet, en kombi, en riktig familjebil. Vi är så nöjda och glada. 
Har inga bilder men kan visa sen. Jag är ingen bil intresserad tjej. Men visst är den riktigt härligt att köra och visst är den väldigt fin. Det viktigaste är dock att det är en säker bil, vi får plats med vår barnvagn och en storhandlig. Vi kan koppla av airbagen framtill så vi kan ha bilbarnstolen där och det är en diesel bil som inte drar så mycket nu när vi ska åka längre sträckor än innan när vi flyttar ut på landet. Känns så skönt att vi har en innan vi hann flytta :-)

ett inlägg

Jag skriver en text och så raderar jag den. Har sån kallad blogg torka och vill uppdatera men har egentligen ingenting att skriva. Känns som om jag skriver samma saker hela tiden. Och det har jag märkt om jag läser igenom gamla inlägg. Har fått dåligt minne, känner mig snurrig och glömmer saker nu. 
Alla tankar kretsar kring det som är aktuellt här och nu. Bebis och flytt. Det andra måste man påminna mig om. 
Inte för att det inte kan vara viktiga saker, men det glöms bort ändå. Är det normalt?
Nu är det inte många dagar kvar i lägenheten. Fyra nätter för att vara exakt. Sen när vi väl är på plats och kan börja renovera så kommer jag inte kunna sova hemma på en gång. Kommer inte ens att kunna vistas i radhuset, vilket känns så tråkigt. 
Vi har redan köpt massa färg, så det är bara att sätta fart på en gång. 
Dock så är en av grundfärgerna så pass stark så Chrille får måla med mask och jag får inte vara där. Min morbror är målare och han sa att den är så pass stark så det är farligt att andas in om man är gravid. Så det första dagarna får jag sova hos mamma. Känner mig nästan taskig mot Chrille. Fast än jag inte är det. Men han kommer stå där och jobba och fixa och dona medan jag ligger på mammas soffa och kan inte ens hjälpa till med något. Inte ens att fixa honom något att äta eller packa upp en kartong med kläder eller något annat simpelt. 

Ja ja, det är inge synd om varken honom eller mig bara min känsla. 

Nu blev det ju ett inlägg av det här ändå, så det var ju bra haha :-) 

att smyg shoppa

Enligt Chrille har jag köp stopp på kuddfodral. Vi har hur många som helst men jag vill ju gärna byta ut med jämna  mellanrum och ha nytt. När jag för någon vecka sen beställde hem ett duschdraperi från hm så "råkade" jag även klicka hem två vit/ grå randiga fodral. 
Igår hör jag Chrille ropa och säga "Linn vad är det här?" Jag kommer dit och han står och pekar på de inplastade kuddfodralen. Jag skulle ha öppnat dom, då skulle han aldrig märkt att de var nya. Han ser inte sånt. 
Skämt och sido. Jag älskar att köpa nya kuddfodral och fler kommer det att bli. Även om vi har ett överflöd eller inte :-) 


före & efter

Igår blev våra köksluckor klara och vi åkte ut med dom till radhuset. Vi har redan fått börja lagt in lite smått i ett rum. Måste säga att luckorna blev så fina. Tog bara två snabba bilder så mer blir det sen när allt är på plats. 
Men stor skillnad är det! 
Annars har jag sovit bort halva dagen på soffan och inte gjort något alls. Ska snart gå och lägga mig. Hur kan man vara så här trött? 

Från timmerstuga till vitt och nya handtag på det. 



magen

Min lilla kula i vecka 30. 
Nu går det undan. Hon väger ca 1,5 kilo denna vecka och ska tre dubbla sin vikt det kommande veckorna. Älskar att läsa apparna för varje gravid vecka.  
Har som tradition att ha högläsning för Chrille varje gång vi går in i ny vecka. Dock så tjuvläser jag alltid igenom alla appar ett par dagar innan då jag är så nyfiken. 



byxa med fötter

Inatt låg jag uppe och kollade på avsnitt från "gravid vecka för vecka" som finns att se på youtube. 
En tjej tipsade om byxor med fötter till bebisen den fösta tiden och att ta med till BB, strumporna lätt åker av i början.  Jag var inte sen med att ta efter. När vi var nere på stan idag så gick vi in på hm en snabbis. Kom ut med fyra bodysar och två såna byxor. 
Älskar bodysen med små flamingos på, så söt och även den andra som följde med. Allt såldes i två pack så vi fick mycket kläder för pengarna. 





Kanske lite för mycket rosa. Men det bara blev så ;-) 

så här är det

Om man skulle ta och bli lite mer personlig. Om man skulle uppdatera bloggen med lite saker som är aktuella just nu. 
Under mitt sista barnmorske besök så nämnde jag att jag börjat få sammandragningar samt att jag känt av att ryggen börjar säga ifrån. Hon ville att jag skulle besöka en läkare så fick tid två veckor senare. Nu är jag sjukskriven en månad framöver. 
Känns skönt att få vara hemma och vila, för värre blev det efter en dag på jobbet, i ryggen alltså och sammandragningarna kommer tätare vid stress och när jag rör på mig. 
Idag tog jag och Chrille en promenad ner på stan, för att handla lite mat. Gick ungefär lika fort som en 100 år gammal dam. Ändå fick jag hårda spänningar i magen och det börjar även att göra ont i  ljumskarana. Det skönaste är att ligga på soffan men det är ju så tråkigt. 
Snart är det dags för semester men jag spar ju då min och är sjukskriven istället. Men det ska bli så skönt att ha Chrille hemma med mig. För jag har bara varit ensam i två dagar men känner mig redan så rastlös. Antar att jag ska njua av den här tiden för snart är jag allt annat än just rastlös. 
Har även svårt att sova på nätterna just nu. Ligger bara vaken och vrider och vänder på mig. I natt kollade jag på klockan och den visade tre någonting och jag hade fortfarande inte lyckats somna. 
Hittar ingen skön sovställning eller så ligger jag bara och tänker. Det börjar bli så verkligt nu. 
När ska man packa en BB väska? 
Hur kommer vi att få det ekonomiskt? 
Hur i h*lvette ska jag klara av att föda ett barn? 
Mycket tankar som snuttar runt i huvudet, men det är väl precis som det ska vara antar jag. Men det börjar bli rätt påtagligt nu när det faktiskt inte är många veckor kvar. Tio för att vara exakt, går in i vecka 30 idag och det går så fort just nu. 
Om en vecka så flyttar vi och vi har massor att stå i tills dess. Jag tar det såklart väldigt lugnt men vi har en del på vår "att göra lista" och även på våra shopping listor. Både till hemmet, vi ska köpa material för att kunna sätta igång med renoveringen ganska omgående. När jag säger vi så menar jag Chrille, jag får väl sitta i soffan som en strandad valross och kanske servera honom något att äta. 
Det ska även köpas en bil vilket också stressar mig. Vi "kan" inte bo i Gnesta utan en bil. Vi kan heller inte impuls köpa en bil, då det handlar om för mycket pengar. Vi letar för fulla muggar och imorgon ska vi iväg och kika på en bilfirma med mamma. Håller tummarna på att den rätta dyker upp. 
Vi ska även bocka av det sista inför S ankomst. Som jag skrivit tidigare så har vi en hel del men jag är ju lite av ett kontroll freak så vill ha allt klart in i minsta detalj för att jag ska kunna känna mig lugn och redo. Blir det inte så, så kommer det inte att gå någon nöd på bebisen eller oss, men så känns det iaf just här och nu. Pust! Har jag fått med allt? Näe. Men vi lämnar det så här just nu. 
Över till något som är det roligaste någonsin på denna värd. 
Det flesta av er känner säkert redan till att min bästa vän är gravid. Ida är bara 5 veckor efter mig. Inget jag skrivit ut tidigare men nu är det ingen hemlighet lägre om man säger så. 
Hon och Jim väntar en liten pojke som är beräknad i början av november. Som om inte det vore nog så har dom precis köpt hus i Gnesta. I all stress och oro så lever jag ändå i en sjukt härlig bubbla. Främst för min egen skull, att allt är så fantastiskt runt att jag och Chrille ska ha barn och att vi ska flytta till radhus. Sen att få bli granne med sin bästa vän och ha barn samtidigt. Det är ju något man drömt om sen man var liten men det kanske är sällan det blir just så. 

Så punkt slut. Det blev ett väldigt långt inlägg här men nu har jag fått skrivit av mig lite och om sånt som cirkulerar i mitt liv just nu. 

Sommar lunch

Jordgubbar med mjölk <3 



...

Det kan vara farligt att vara vaknen om natten som jag är just nu. Då mobilen är ens bästa vän och jag går igenom allt och ingenting. Just nu har jag gått igenom ellos (hem) sortiment och är bra sugen på att klicka hem detta. 
Dock finns det viktigare saker att prioritera just nu men jag måste erkänna att jag är bra sugen. 


Dags att försöka sova (omgång nr 2) innan man blir totalt ruinerad så här mitt i natten. 

Svårt att sova

Här ligger jag helt klarvaken och klockan börjar närma sig ett. 
Jag är genom förkyld och värst är nu på nätterna. Går inte att andas genom näsan och ingen nässpray får man heller ta, suck. Snyter mig om vart annat och väntar på att Chrille ska vakna. 
Halsbrännan är i fullgång och har precis varit uppe och tagit ett glas med samarin. 

Kände precis anurlunda rörelser i magen <3 
Tidigare har det varit fladder och små puffar som övergått till tydliga sparkar. 
Nu var det något helt annat. Som en "våg" som gick över magen. Kunde tydligt känna med handen och innerfrån hur den gick och hur hon förflyttade sig. 
Som vanligt är det en häftig känsla, att känna henne röra sig. Synd att Chrille sover och inte fick känna, men det lär väl inte vara första gången.

Nu ska jag försöka sova som killarna gör här bredvid mig. Men vi får se hur det går, är inte alls trött. 


 
Torsten tidigare idag. Så avslappnad och go. 

materiella ting


Idag har vi fyllt upp hennes flyttkartong med ytterligare lite produkter. Snart har vi nog "allt" man behöver till en nyfödd. Dessa saker köpte jag för halva priset då jag utnyttjade en av alla rabattkupoger jag fick när jag hämtade mina babyboxar för ett tag sen. Super bra att utnytta och hämta dom. Fanns massor med bra saker. 
Igår hämtade jag även ut ett paket på posten, det innehöll en åkpåse. Beställde hem en liten från Bozz som passar till liggdelen. Hoppas den ska hålla henne varm. 

renovering och inrednings tankar

Just nu går det mycket tankar åt renoveringen av nya bostaden. Flytten är om mindre än två veckor så det börjar att dra ihop sig nu. 
Här bjuder jag på lite bilder från radhuset. Möjligheterna finns men det är ju långt ifrån vår stil. 

Lite så här tänker vi just nu. 
Hela radhuset ska vitmålas minst ett lager (utom i barnrummet där det ska upp tapeter) även tak ska målas vitt. 
Ett ljust laminat golv ska läggas på hela övervåningen dvs i kök, vardagsrum och hall. Samt i hallen på nedervåningen. I sovrummen finns det redan nya ljusa golv som liknar det vi tittat på, så de får sitta kvar. Trappan ska även den få bli vit. I köket så har vi som sagt lämnat i luckorna på lackering och nya handtag har inhandlats. Ett vitt kakel har kollats ut och ska upp i köket. Eventuellt kommer en ny köksfläkt upp också. Nya golv och taklister ska upp och även dörrkarmar ska bytas i hallen. Som ni kan se på bilderna under så är det bruna i dagsläget. 
Ja, det var nog det. Där får vi nöja oss och så lämnar vi båda toaletterna tills en annan gång. 
Känns kul att få sätta sin egen prägel och med bara nya golv och vita väggar så kommer det kännas så mycket frächare. Nu kliar det verkligen i fingrarna och jag längtar så efter att komma på plats. 



Här är bilder jag tagit på både golvet och kaklet vi tänkt oss. 
Tapeterna har jag visat förut och står just nu och väntar i en kartong. Resten är lite inspiration till köket och trappan. I köket vill jag bryta av med ett svart bord mot allt de vita och detsamma i trappan med alla mina svart/vita foton. 
Vardagsrummet är så pass stort så att tanken är att vi ska köpa ett sexmanna bord och ställa bredvid kaminen. Men det är ändå rätt svår möblerat där inne och så vår stora soffa på de. Så hoppas att vi får plats med allt. Det vore så mysigt med ett matsalsbord i vardagsrummet. De har alltid varit en dröm för båda oss. 

inte en liten räka där inne längre <3

Den här veckan är barnet ca 37 cm långt och väger mellan 1,2-.1,4 kg. 
Hon börjar bli stor nu och jag känner mig tung, har börjat samlat på mig vätska. Det syns främst nu på kvällen när jag tar av mig strumporna som har varit på en hel dag. Jag får lixom tydliga märken efter själva resåren. 
Fattar inte hur hon får plats och större ska hon bli. Hur stor ska jag behöva bli? 
Suck. Önska att jag var färdig nu likväl som att jag önska att jag bara var i vecka 12 för att jag känner mig stressad. Men tiden går inte att stoppa utan det är bara att hänga med och gilla läget. 
Lite av kvällens fundringar med andra ord. Måndag imorgon och jag klagar inte. Nedräkning till semestern nu. Inte långt kvar :-) 


trött lördag

Då var man hemma från jobbet för en liten stund sen. Sista jobb lördagen på ett bra tag. Utom ett extra pass nästa helg då, men så jobbar jag bara till 16. 
Här hemma så har vi precis satt på en film. Får se om jag lyckas hålla mig vaken. Är så trött idag, så tror inte att den här kvällen blir speciellt långvarig. 



Dagens kula

Då var vi inne i vecka 29, tredje och sista trimestern (som sagt). 
Började dagen med ett tidigt besök hos min barnmorska. Mysigt att start på dagen att lyssna på hennes hjärtljud. Min bm kände även på magen och kunde berätta hur hon låg. Nu hade hon huvudet nedåt och så rumpan upp. Men hon vänder ju på sig till och från som sagt. Häftigt tycker jag att det kan känna på magen och veta hur det ligger. När jag känner, känner jag ingenting, bara en stenhård mage.  
Sen dess har jag vilat på soffan. Somnade sen inatt så tog igen en timma efter jag kom hem, så nu kanske man orkar jobba lite. 
Torsten vilade med mig och la sig på magen. Ibland inbillar jag mig och tror han känner/ hör någon innefrån men det är nog mest en inbillning som sagt. 



gymnastik i magen

Alltså den här lilla tjejen måste göra kullerbyttor i min mage eller något. Det är rätt obehandlat för det känns ju typ som att åka en karusell och att det suger i magen samtidigt som den vänder sig lite upp och ner. Skapar typ en illamående känsla. 
Nu är det dags att jobba vidare, två veckor kvar sen semester. Längtar så. 
Någon som också längtar efter att få bli utekatt är Torsten. Han har redan packat ner sig själv i en banan-kartong :-) 



ordning och reda

Puh! 

Har städat hela förmiddagen. Diskat ur alla glasburkar som stått i skafferiet, renast och plockat. 
Det bästa med att flytta är nästan att man får sån ordning blad alla saker. Vem vill ta med sig massa skit till sitt nya boende? Allt ska tvättas, som gardiner och mattor som annars inte åker i tvättmaskinen allt för ofta. Krukor och annat diskas och görs rent noga. Känns så skönt att få plocka upp detta sen. 
Just nu dog jag på soffan. Ska äta lite lunch och vila en stund innan det är dags att åka och jobba ett kvälls pass.
Men i skrivandes stund så ligger jag bara här med magen i vädret och kikar på små puffar som kommer titt som tätt. Det nya är nu att jag kan se rörelser från magen som åker upp och ner. Mysigt
Imorgon går vi in i vecka 29 och det innebär även att vi går in i den sista trimestern som det kallas. Slut tampen på graviditeten och det där sista höggravida veckorna har jag framför mig. 

torsdag

Då var man snart tillbaka till jobbet igen efter två dagars ledighet. 
Har varit så skönt att bara få vara hemma och fixat. Har även hunnit med att träffa Ida, Alexandra och igår Emma. 
Emma och jag tog en fika på stan, lagom tills det var dags att promenera hem så öste regnet ner. Sprang snabbt in i en affär och hamnade på hemtex. 
Fick med mig en tvålpump och en mugg som blir bra någon av de nya toaletterna sen. På tal om toaletterna så är dom inget att hänga i granen, men en vacker dag så ska det helkaklas och göras ordning. Men tills dess så får man piffa med fina handdukar, duschdrapperier, mattor och annat smått och gott. 


ännu mer tavlor

På tal om just tavlor så kommer dessa posters att få flytta hem till oss. 
Tänker mig de två första i köket samt de två andra i vardagsrummet och de två sista i barnrummet. 


Nu har jag suttit med detta alldeles för länge. Tog ett tag att bestämma sig för rätt motiv. Nu är det dags att sova... 

personliga bilder

Sitter just nu och fixar med lite bilder. Vi har ett gäng personliga bilder redan nu på oss och lite familj som satt ovanför eldstaden i vardagsrummet. Vi är sugna på fler för att sen sätta vid trappan. I blandade storlekar i svart/vitt. 
Känns kul med personliga bilder som man vart efter kan fylla ut i framtiden. Vill sen förstora upp tre/ sex favoriter sen för att sätta ovanför sägen. Har inte bestämt mig om jag vill ha tre stora i rad eller sex lite mindre. Men tror det kan bli väldigt fint. Tvivlar inte på att jag kommer byta ut de i sovrummet ganska omgående på lillan sen när hon väl är här. Men just nu är det dessa bilder som åker på framkallning. 



Sovrums bilden har jag hittat på Google och tänker göra detsamma i vårt sovrum i nya boendet. 

äntligen är allt klart

Två intensiva dagar har det varit men vi har hunnit med en hel del. Ett Ikea besök, kollat lite bilar, plockat ner köksluckor och lådor i radhuset. Lämnat in dom på lackning samt gjort upp det sista med bostadsköpet. Så nu är äntligen affären klar och vi har fått vår första nyckel. Vi har fått den innan tillträdes datumet, så vi har möjlighet att börja packa in om vi vill. Men tror vi håller oss till flytten den 25e. Dock ställde vi in gårdagens köp i S rum igår. Mamma köpte den fina garderoben samt spjälsänen som jag bloggat om tidigare. 

Just nu så är det så mycket bollar i luften så jag hinner knappt tänka på att jag är gravid. Känner ju såklart att jag är väldigt gravid men hinner inte bli uttråkad och räkna ner dagar tills hon kommer. För det är så mycket annat hela tiden. Men det känns skönt, för då går tiden fortare tills hon väl är här. Eller så känns det just nu iaf. 


soliga lördag

Ännu en mysig dag! 
Började med strandhäng tillsammans med Chrille, Ida, Jim och Malin i Nykvarn. 
Där efter vidare hem till mamma och Tomas. Sen kom hela släkten över på grillkväll och lite lekar på tomten. Vi kom precis hem och jag är så trött, kommer att somna gott inatt. 
Längtar ändå tills imorgon. Då ska vi till Ikea och sen till radhuset, vi har redan fått tillgång till en nyckel då ägaren inte är hemma så mycket just nu. Vi ska plocka ner alla köksluckor och lådor för att lämna in dom på lackering. Dom är i dags läget i furu och ska bli vita. Sen ska det shoppas lite nya handlag och annat kul på Ikea. 


Lite små bilder från kvällen hos mamma. Jolie var mycket populär och åkte fram och tillbaka från famn till famn. Längtar efter vår lilla tjej <3

en räkmacka

När man blir sugen på något som man aldrig tidigare tyckt om eller smakat. Det blev jag idag. Jag har "precis" lärt mig äta räkor, då jag inte är något större fan av varken fisk eller skaldjur så är det kul att faktiskt tycka om något så simpelt som räkor. Så idag åt jag min första räkmacka. Så gott ju. Varför har jag inte upptäckt detta tidigare? 
Efter jobbet ikväll så handlade jag med mig lite och så gjorde jag iordning en varsin till oss här hemma, som vi precis ätit upp ute på balkongen. 
Jag sitter kvar ute själv en stund, så skönt. Snart har man en liten altan att spendera varma sommarkvällar på. Känns helt underbart. 
Nu ska jag dock in igen för att krypa ner i soffan bredvid Chrille och kolla på en film. Vi har en ledig helg framför oss med massa planer att se fram emot :-) 



lite allt möjligt

Godkäll. 

Just nu blir det rätt glest mellan uppdateringarna känner jag. Men jag är snart tillbaka. Bara det att jag glömmer bort bloggen lite. Förut blev det en del bilder från hemmet. Men nu är ju allt i en enda stor röra så det är ju inte kul att fota. Igår var jag ledig och spenderade förmiddag tillsammans med Malin över en picnic och lite sol. På kvällen blev jag och Ida spontan bjuda över på en tjejmiddag hos en gammal klasskompis. 
Idag har jag jobbat förmiddagspass, har sen dess spenderat hela eftermiddagen och kvällen på stranden med Ida och Jim. Vi åt sushi och både solade och badade. Blev årets första dopp för min del, här i Sverige iaf. När klockan är åtta och man fortfarande kan ligga i bikini och lapa lite kvällssol. Det är rätt mysigt det. 
Så man försöker att klämma in lite såna här stunder mellan all packning, bil letande, jobb och de sista samtalen och pappers fixadet som är kvar gällande radhuset. 

Är som sagt snart tillbaka igen, men tills dess kan vi ju passa på att njua av den här varma helgen vi har framför oss. 
Och så går jag in i vecka 28 imorgon föresten. Det går så fort just nu så jag hinner knappt med. 



Tog bilderna direkt från soffan. Såhär ser bulan ut just nu. Den är stor, stenhård, naveln börjar försvinna och det har även börjat bildas en svag hormorand.