Villhöver...

Ännu en fullspäckad dag har passerat. De senaste dagarna känner jag att jag haft lite mer energi än tidigare och de är så skönt. 

Känner inte igen mig själv när jag knappt kommer upp ur soffan vissa dagar. 
Men nu har jag dessutom haft lite för mig och de tror jag är bra. Då är tankarna någonannanstans. 

Idag har jag och Selma haft besök av Ida, Maria och barnen. De hade med sig fika, som vi fikade på och hängde här ett par timmar. Jag har även lagt in alla bebiskläder i garderoben. Allt i storleksordning med de minsta storlekarna längst fram så man kommer åt de lätt. Dock snålade jag visst med galgar på Ikea och skulle behöva fler, har även kommit på andra små saker jag glömde köpa så blir snart ett nytt besök. 

Nu är posters till tavlorna ovanför vaggnan beställda, lika så en lampa. Lampan har jag tittat på flera gånger, men då den inte är helt gratis har jag inte slått till men nu så. Finns verkligen ingen annan jag hellre vill ha, så jag känner nästan hur jag unnade mig den. Haha. Unnade något som egentligen inte är till mig själv, konstigt de där hur man prioriterar.
När sakerna kommit så är bebisens lilla hörna färdig och morsan är lugn som idag dessutom kliver in i V. 30. Ännu en milstolpe har passerat under denna graviditet. 

Här har vi hennes underbara lampa som är påväg. Visar såklart bilder när allt är på plats. Skulle även kunna tänka mig en säng mobil jag tittade på redan när jag väntade Selma. Men måste nog flörta lite med Chrille först eller jobba lite mer, för visst blir man inte rik under mammaledigheten inte. Vilket verkligen inte går ihop under denna tid, då man vill ha så mycket fina bebis och barn saker. Eller Villhöver som är ett nytt super töntigt uttryck/ ord. Men som stämmer in så bra på mig. Villhöver alltid massa saker och Chrille blir så less på mig. Att man alltså vill ha något så gärna att man intalar sig själv att man behöver de. Som om de vore lika nödvändigt som mat och bensin. Näe, nu ska jag nog försöka sova. Godnatt :-) 



fått massa gjort

Idag har vi inte haft en lugn stund här hemma. Gjort mer än vad jag kunnat ana, men såna är vi om jag tänker efter. Vi är snabba med att "få tummen ur" och kör tills vi blir klara, eller så gott som. 

Idag bestämde vi oss för att åka till Ikea för att köpa garderoben. Sagt och gjort. Hem kom vi med lite annat smått och gott också. Så som barn galgar, ramlar, olika korgar osv. Så imorogn ska jag lägga in och fixa med alla kläder. 
Chrille har varit jätte duktig och rivit ut vår tidigare (plats byggda) garderob. Burit upp ytterligare saker på vinden, satt upp lister (såklart fanns de inga golvlister där garderoben tidigare stod) fogat, skruvat upp barn garderoben och satt upp tavlorna. I och med detta blir de en hel del skräp och annat att gå igenom. Nu är de iaf så gott som klart. Imorgon ska hål spacklas igen, eftersom vi inte hade spackel hemma så ska de inhandlas imorgon. Ja, de var nog allt? 
Även vaggan är på plats. Bara för att de blev så tomt utan. Nu ska posters upp i ramarna och en vägglampa ovanför vaggan ska upp. Ska bara hitta de rätta.
Sen är den "lilla baby hörnan" helt färdig och de blir riktigt bra. De var skönt att bli av med garderoberna även om de såklart var praktiska, rummet blev nu mycket större och jag ser en större potential i de nu när de ska dela rum. Kommer att få plats med allt jag tror utan att de känns litet. 


vi bonar eller nått ...

Här kommer lite bilder från dagen :-) 


Idag har vi påbörjat ett nytt litet projekt här hemma. Snark! Nu är de saker precis överallt på nedervåningen, men vi avslutar nu och fortsätter imorgon. Tur Chrille är ledig så kan han gå upp på vinden när vi vaknat så blir vi av med hälften av sakerna man just nu kliver över. Mer om de sen. Nu är de dags för en dusch och något mer att äta. Vi både åt sen lunch och fikade i Trosa så vi hoppade middagen här hemma idag, men såklart börjar magen kurra nu. 



min morsdag

Jisses vad varmt de är hörni. Igår höll jag nästan på att avlida. Man får inte klaga på de underbara vädret vi har och har haft, nu i veckan kommer de bli svalare men alltså gravid i denna värme är ingen bra kombo. 

Därför var de ändå passade att vi köpt ny pool. För där i får även jag plats att sätta mig. Så igår efter frukost så passade jag och Selma på att svalka av oss en stund. 

Vi tog även en kort promenad och gick hemåt när Selma somnat i vagnen. Tummen upp för nya sufletten, måste vara skönt att sova där under när de blåser igenom och ett nät över fötterna som håller mygg och andra kryp borta. Där sov hon gott i skuggan sen medan mamma kom över, vi fick en timma tillsammans över en lunch innan Selma vaknade. 


Sen var de dags att ta tag i gårdagens to do. Nämligen att stryka och vika alla bebiskläder. Mammas reaktion "jag kommer inte köpa ett nytt plagg till den nya bebisen" okej, inte jag heller! Jisses vilken mängd. Efter över två timmar var vi klara och då var man kanske inte jätte noga. Men räknade lite lätt och insåg att vi strykt upp över 200 plagg. Då i stl 50-68. 


Nu ligger de provisoriskt i lådor men min snälla mamma ska köpa en garderob till bebisen. Likadan som Selma har. Älskar att ha kläderna i garderob och inte i byrå. Man får sån uppsikt över kläderna och jag tycker även om att kunna hänga upp klänningar osv. Så ett besök på Ikea blir de framöver så blir de snart riktig ordning även på dessa kläder. 


Ja, de var vår gårdag och morsdag de. 
Idag åker vi till Trosa där vi har ett ärende och passar sen på att ta en fika där och gå runt en sväng. Chrille slutar redan 11.45 så åker vi där efter, så snart är de tid att göra sig ordning. 


utomlands värme & tvättat alla bebiskläder

Vill börja med att tacka för era grattis hälsningar i inlägget under, de värmer :-) 


Vill även tacka för denna dag. Vilket väder vi fick, rena rama utomlands värmen ju. 
Idag har vi iaf hängt med Carla och killarna som stannade hela dagen lång. Tillbringade såklart all tid ute i de fina vädret. 
Har även tvättat fyra maskiner tvätt, nu är alla bebiskläder upptvättade i parfymfritt tvättmedel och små små, strumpor likt mitt lillfinger hänger på tork. Lika så alla små kläder i minsta storlekarna. Helt galet att en människa är så liten och då hade nyss Selma på sig dessa plagg med uppvikta ärmar och strumpor som ramlade av de små fötterna. 
De känns iaf skönt att de är tvättat, trotts den "långa" tiden som är kvar, men de känns som sagt skönt i mitt lilla huvud. Imorgon kommer även mamma över, då ska de strykas. Japp, mycket viktigt att stryka kläderna förstår ni. Sen in i garderoben så blir de som nya. Gjorde de med Selmas och tänker göra de igen. Haha. 


Ja

Den här dagen blev så oväntad. Alltså Chrille friade till mig! 

Kan ni tänka er. Efter tio år ihop, snart två barn senare så är vi nu mera förlovade. De var väl på tiden samtidigt som de var så oväntat. På bilen ser ni min fina, men provisoriska ring. Vi ska sen välja ut ringar tillsammans. Just nu som ganska, väldigt gravid så är kroppen inte sig lik och även fingrarna har svällt likt korvar. Trotts mina korv fingrar så lyckades han hitta en ring som passade nogurlunda, fast kan tyvärr inte ha den på mig en längre stund. 
Hur som helst. Lite kort om hur han gick tillväga. Vi hade som sagt varit iväg och storhandlat. Efter vi plockat in all mat så åker killen och handlar. Jag undrar om han slagit i huvudet då vi precis bränt fyra tusen kronor på mat. Lägger dock ingen större energi på det. Han kommer hem och pysslar i köket. Står sen färdig med en kylväska och säger att vi ska ut på picknick. Att vi ska fira mors dag idag, då han jobbar på söndag. Han hade planerat att gå till ett ställe på ett berg, som jag sen ratade och sa att preggot inte orkade gå upp dit just där och då och i denna värme. Hamnar iaf på en äng väldigt nära oss. Han plockar sen upp picknick väskan med både de ena och de andra. Började skiva upp melon, ta fram ost, kex, räkröra, choklad, öl och vin. Jag upplever honom som tyst och off. Börjar kallprata lite om väder och vind. Sen säger han något i stil med "nej nu kan jag inte hålla mig längre, nu gör jag det bara" sen går han ner på knä, pillar nervöst ner fingrarna i bröstfickan och fångar upp en liten ring och frågar med tårar i ögonen om jag vill gifta mig med honom? 
Jag fnissar, flamsar och skrattar. Hallå? JA! Klart jag vill men vad är detta? Så tagen.
Selma har under tiden tryckt i sig massa choklad och är alldeles brun runt munnen. Vi lät ungen gå loss på allt och de pirrade sådär härligt i magen. Som om vi vore nykära igen. 
Jag har såklart redan börjat googla på bröllops inspiration, haha. Även om det är lång tid kvar tills de väl är dags så är vi nu mera på god väg dit. En dröm som en dag ska gå i uppfyllelse. Vi "ska bara" spara pengar, föda ett barn och jag ska bli smal och jävligt snygg tills dess. Små detaljer som kommer med tiden helt enkelt. Hihi. 


en ny rolig barnpool

Nu är vi hemkomna från Nyköping. Storhandlat som heter duga, gjorde vi i vanlig ordning. Idag kom vi även hem med en pool och badleksaker. 

Lite komiskt att jag beställde hem exakt den poolen igårkväll innan vi la oss. Har spanat på en på babyland för en vecka sen, nu var den slut men hittade den på en annan hemsida så klickade hem den direkt. Inann city gross så går vi in på Rusta och där har vi den, 100kr billigare dessutom så de tog tillbaka orden. 

Tur de ska bli varmt i helgen så Selma kan premiärbada i nya poolen :-) 


torsdagen

Idag har vi hade en mysig dag hos mamma och Tomas. Vi blev bjudna på gott att äta och fika. Selma blev bortskämd med paket. Hon fick en Pippi peruk och ett Pippi tält. Hon dansade till Pippi låten med peruken och speglade sig emellanåt och sa Pippi. Ja, de är inget snack om att Pippi är nya favoriten. 


Imorgon är Chrille ledig igen och jag ska först till barnmorskan sen åker vi och storhandlar. Fredagens höjdpunkt, så tomt hemma nu. 


ny gravid vecka, dagens shopping & namnförslag

Kläderna som jag skrev att vi köpte idag, förtjänar ett eget inlägg. Dom är så söta! Älskar frukt mönster på sommarkläder. Både jordgubb och citron mönster fanns i tights och bodys till bebisar, blev sugen på att matcha men får ändå försöka hålla mig. Bebisen har som sagt så de räcker och blir över. Säger de igen, så smidigt och ekonomiskt att få en till tjej. 

På tal om bebisen, så går vi idag in i vecka 29. Och kliver där med in i sista trimetern, av graviditeten. Dvs att vi nu är i sluttampen. Känner ett starkt behov av att börja förbereda inför hennes ankomst. Även om de inte behövs, då de är 11 veckor kvar. Så känner jag att jag vill de, blir mer förberdd mentalt om saker och ting börjar falla på plats. Nu är de bara en mage som växer. Dock är som sagt den där egergin nere på noll så orkar inte ta tag i någonting utöver mina vanliga måsten. Inte ens ett namn har vi bestämt än. Nehe? Vad gör de då? Absolut ingenting tänker ni. Men jag vill ändå att saker ska börja falla på sin plats just nu, även om de inte är nödvändigt. Gråter gör jag också till och från vissa kvällar och nätter. Så sjukt rädd inför förlossningen, får hjärtklappning bara jag skriver ner orden. Ska till min barnmorska på fredag, så ska prata med henne om min rädsla då. Den blir såklart starkare ju längre gången jag blir. 
Och på tal om namn så har vi iaf två namn förslag som vi (jag) inte kan bestämma mig om. På Chrille låter de nästan som om de inte spelar någon roll. Han gillar båda lika mycket. Så vad säger ni? 
Ska de bli en Signe eller en Ines? Eller kanske en Astrid? De två översta namnen är iaf de som de står mellan (tror vi). 

Här kommer bilder från dagens shopping! 

 


världens tråkigaste mamma

Hej varma onsdag! 


De har varit så äckligt kvavt ute idag igen, preggot höll sig inne hela förmiddagen. Selma tog en tre timmas lång vila så jag gömde mig inne och drog ner rullgardinen i sovrummet och sov bort halva dagen jag med. Alltså, jag känner mig som värdens tråkigaste mamma till och från. Just nu är verkligen energin nere på noll och precis allt är jobbigt. Men de går mycket upp och ner, från dag till dag. Tack och lov är Chrille hemma mycket så de blir inte många långa dagar hemma med tråk- mamman. Att hemmet kommer i andra hand lever jag med. Annars har jag alltid plockat, fixat och donat mycket under dagarna, framförallt under hennes vila. Men att känna sig så lat, trött och energilös med sitt barn är inte lika kul. Dock tror jag ändå, med handen på hjärtat att de inte går någon större nöd på henne ändå. Men de är bara min känsla som gör att jag blir lite ångestfylld. 

Efter vilan fick jag iaf lite mer energi så vi gick ut till lekparken. Gick även in på barnaffären och vi kom ut med lite nya sommarkläder till Selma. 
Avslutade på Ica, handlade middag och en varsinn glass. Selma fick sin första egna pinnglass och hon var helt lyrisk. Inget kladd, utan hon fick i sig hela glassen i ett nafs typ. De ilade i mina tänder när jag såg hur hon åt den. 



en tripp till Järna

Strax hemma efter en eftermiddag i Järna. Chrille ville fiska, så vi packade ihop lite fika och åkte iväg. En fisk fick han, alltid något. Även om den åkte tillbaka. Selma tyckte de var spännande iaf. 

Efter de åkte vi vidare till en trädgård, också i Järna. Hur fint och mysigt som helst, dit åker vi igen. Längs vattnet fanns en liten stuga, där vi fikade. 


snark

Igår undrar jag om jag slagit i huvudet? Jag kollade iprincip på hela hockey matchen. Har aldrig tidigare hänt då jag (tyvärr) inte är intresserad av att kolla på någon slags sport. Kors i taket så vaknade jag till liv på soffan efter en kort nap, och kollade straffarna med Chrille som höll på att krypa ur sitt eget skinn av spänning. Kul att Sverige vann såklart! 

Efter de sov man gott, dock inte Chrille. Jag vaknade kissnödig (i vanlig ordning) mitt i natten och ser att han inte ligger bredvid mig längre. Har människan gått upp i rök? Har han åkt och jobbat? Vad är klockan? Den vad ju 02 någonting så på jobbet var han inte. Utan han hade förflyttat sig till soffan. Anledning- jag har börjat snarka (igen) snarkade tydligen som en tok under förra graviditeten med, i slutet. Känns så okvinnligt, haha. Valrossen lixom. 
Idag är vi iaf trötta, Selma vaknade också där omkring, antingen av mina snarkningar hon med? Eller av att eksemen kliade på benen så hon fick sova mellan oss. Dock så är de sådär att sova med sitt barn. En bebis går bra men ett större barn, nej. Rätt var de är så fick jag en fot i ansiktet eller en spark här och där. Nu har jag lagt Selma för att sova middag, så såklart passar jag på att vila jag med. Sen får vi se vad den här dagen har att erbjuda. Om den ens kommer igång? Chrille slutar snart jobbet och vi har fortfarande pyjamas på, en sån dag helt enkelt. 

Igår jobbade jag ett par timmar, inann jag började passade jag på att springa in i några butiker. Kom hem med en ny kanna från Mio. Under dessa varma dagar så har de serverats en hel del saft och vatten. Jag tycker min plast kanna med rött handtag hade gjort sitt så köpte mig en finare variant som jag älskar. 



Lördag

Idag fick vi besök av Ida, Sanne, Malin och deras små killar. Chrille grillade korv till oss, till lunch sen var de fullt ös på baksidan. 

Nästa gång vi ses kommer vi utöka gänget med en till bebis. Malin är höggravid och är beräknad om två veckor. 
Nu ligger jag utslagen på soffan. Middagen passade vi såklart på att grilla och sitta ute och äta, nästa vecka ser ut att bjuda på sämre väder och imorogn ska jag jobba. 
Ikväll bjuds de hockey på tv, blä. Jag ska nog göra tidig kväll. Min energi tog verkligen helt slut. 


sommarvärme i maj!

Ja vad säger vi? Vilken dag, hörni!


Jag är nog inte ensam om att vara solbränd på bröstet nu. Vi har varit ute precis hela dagen, i skrivandes stund sitter jag ute på balkongen i shorts och T-shirt och har precis ätit glass och klockan är strax över 21. De säger ju en del. 
Vi har både ätit frukost, lunch och middag ute på baksidan idag. Åt super god hemmagjord hamburgare som Chrille grillade med grillad bacon på. Nu stillade de min hamburgare- craving en stund. Varit sugen sen jag såg på "värdens bästa burgare" på tv här om dagen. Emma har varit här också, hela dagen lång. De var mysigt att ses! 
Ja vi har egentligen inte gjort mer än att ätit gott och glassat i solen, men de kommer man leva länge på. 

Selma ville se på Pippi innan middagen, så hon fick sitta ute och kolla i endast blöja samt äta salta pinnar. Fredagsmys för både stora och små. 

Denna hetta fick mig precis att påminnas om att faktiskt byta täcke nu. Har så kallade sommartäcken och vanliga täcken hemma. Svettades hjäl inatt under mitt duntäcke (hatar att sova utan) så en renbäddning med tunt täcke och en dusch på de här så chekar jag ut för idag.  


dagen

Den här dagen! Idag fick vi smaka på sommar igen. Selma har sprungit runt i endast klänning. Morsan (alltså jag) höll på att svettas ihjäl under min promenad till affären. Chrille har lekt Mandelmans och kockat egen kräm på våra rabarber, som Selma glatt åt till kvällsmål. Vi kom nyss in från balkongen, har haft myskväll med jordgubbar, choklad, chips och rosé. 

Har hittat ett alkoholfritt rosevin som var gott och lättdrucket. Smakade nästan som "vanligt". Var tom tvungen att kolla på flaskan igen efter att ha smakat av de, så de verkligen var alkoholfritt. De kommer drickas mer av i sommar.


provköra

Hej varma torsdag! 


Även om inte solen ligger på så är de verkligen så varmt och kvavt ute. Känns nästan som man är utomlands. Kontrast från gårdagens väder om inte annat. 
Igår hämtade jag ut paket på posten, nu kom äntligen sufletten och locket till vagnen. Nu är vagnen helt komplett och jag var såklart tvungen att sätta ihop den som en dubbelvagn. Passade då på att rengöra den, så nu är en som ny igen (en liten stund till). Galet att vi inom loppet av tre månader kommer ha en bebis i liggdelen. 
Nöjd är jag iaf, snygg är den och lätt att köra trotts att den blir bredare. 
När jag tog bort liggdelen så passade jag på att sätta på sommarsufletten till Selma. Känns som de är okej nu när vi snart går in i juni månad. 

Från de ena till de andra så slutar Chrille snart jobbet och går på helg. De har vi sett fram emot allihopa :-) 

Tänkt att mina blommor som jag köpte för exakt två veckor sen blommor än och håller sig fina. 


tack för idag

Idag stod vi startklara när Chrille kom hem från jobbet strax inann 13. Då tog vi bilen och åkte till Lina där vi spenderade vår dag. Ett härligt kaos skulle man kunna säga, vilket de blir med massa barn. Vi gick inte hungriga där ifrån iaf. Så pass mätta att iaf jag hoppade middagen. Lina hade rullat vinböadadolmar så de heter duga, så himla gott de är. 

Katta hade bakat en jätte god morotskaka till efterrätt, så åt gjorde vi. Haha! 
Tackar för en härlig dag med mina fina "maxi vänner". 


mysig dag

Den här dagen bokstavligen rustade förbi. Efter Selmas nap så kom Carla förbi. Stannade ända fram tills nu iprincip, så vi fick en heldag. Hon hade med sig mat så vi gjorde ordning en god ceasarsallad som vi slatt ute och åt. På kvällen blev de fika och Selma blev borskämd med att hon läste alla böcker för henne, om och om igen. 

Nu sover hon och dagens andra tvätt är hängd. Jag har lite kvar att fixa med inann även jag kan lägga mig i sängen. Känns dock konstigt att lägga sig när de fortfarande är så ljust ute, men är helt slut. Nu håller jag som sagt tummarna på en bra natt, så är även jag lite pigg imorgon hemma hos Lina :-) 


ännu en dålig natt

Jaha! Ännu en mardrömsnatt har passerat, tror detta var den 4e inom loppet av drygt en vecka. Snark! 

Hon vaknade igen vid 02 och somnade inte om förns minst en timma senare. Börjar fundera på om de kan vara nattskräck? 
Hon är okontaktbar den första stunden, skriker när man tar i henne och är frånvarande/ sover fast hon är vaken. Jätte jobbigt är de iaf och jag har läst mycket om de. Hittar lixom ingen gemensam nämnare, många barn kan uppleva detta om de ex börjar förskola eller de händer andra stora sker i livet. Här ser dagarna ut ungefär detsamma varje dag, lika så nattningarna. De enda som slagit mig nu i efterhand är att hon sover sämre på natten om hon sover lite under dagen. Nu sover hon iaf sin middag så ska klocka henne och hoppas hon sover länge, så kanske hon sover bra inatt (borde ju vara tvärt om) men tydligen inte för många barn. Inatt jobbar även Chrille natt, så de vore skönt om vi slapp vara vakna då. 
Hur som, om en stund kommer Carla hit och hälsar på. Jag ska göra min blåbärspaj igen, för den blev verkligen så god. 

Vår morgon började bra och vi åt frukost ute på balkongen sen gick vi ut på altanen och passade på att njuta av de fina vädret. Selma tog sig ett bad, ja så varmt var de faktiskt på baksidan när solen låg på. Sen har hon vattnat alla blommor och sig själv så nu är ombyte nummer tre på för dagen som knappt börjat. 


måndag & ny vecka

En vecka att se fram emot, Chrille jobbar lite och mot helgen ser vädret ut att vända och vi kommer få varma dagar med sol. Förhoppningsvis! 

Vi har även två dejter inbokade med våra vänner och barn. På onsdag ska vi hem till Lina och träffa alla kolleger/ vänner och deras barn samt på lördag kommer andra mammaligan hem till mig över en lunch. Nu får vi som sagt inte till träffar i veckorna längre när de jobbar, så därför får man boka in när de funkar :-) 
Snart kommer Maria och Molly hit. Vi ska sen gå bort mot öppna förskolan, länge sen vi var där nu. Chrille kommer också förbi och hänger med oss där efter jobbet, då han slutar när de öppnar. Hoppas Selma sover nu, så är hon förhoppningsvis pigg och glad på plats. 

Igår hämtade jag föresten ut dynorna till vagnen jag beställt. Min tredje dyna från Elodie details. Ett mönster jag tror jag inte tröttnar, haha ilands problem. Sen är andra sidan mjuk i svart och svart borde man ju ändå inte tröttna på. Den fyller ju iaf sin funktion och skyddar vagnen och de blir lite skönare för rumpan. 
Nu väntar jag in de sista paketet som ska komma till vagnen. Sen måste jag provköra den i dubbel. Promenerna kommer bli tunga framöver, hehe. 


en bra lördag med mamma & mormor

Nämen godmorgon! 


Japp, de är morgon för oss som vaknade för en timma sen 9.30. Selma har haft mardrömmar till och från denna vecka så inatt var inget undantag. Dock tog de henne en timma att somna om och inte två som resterande två nätter. Vilket resulterade i en lång sovmorgon. Inte för Chrille då som fick kriga sig upp till jobbet. Men lika bra att han/ vi vänjer oss. Snart kommer de ju en till som väcker på nätterna ;-) 
Dock sover han som en stock och vaknar bara om brandlarmet skulle gå typ, så tror han klarar sig rätt lindrigt undan ändå.

Igår hade vi en mysig dag som började med att min mamma och mormor kom hit. Medan Selma sov middag så tog vi lite fika på balkongen där de var soligt och skönt. När hon vaknade så åkte de till badhuset med Selma. Jag stannade hemma och passade på att lägga lite slingor i utväxten och ta ett långt bad. När de var tillbaka så hade jag dukat upp med lunch och bakat blåbärspaj som vi fikade på, på altan. Där efter följde jag med hem till mamma, där vi stannade tills Chrille hämtade oss efter jobbet. När vi kom hem så skynda vi oss i säng och satte på Eurovision. Höll mig vaken tills Robin sjöng klart sen däckade jag. 


golvet lagt

Godkväll. 


Fredagkväll och vi sitter äntligen i soffan och inväntar lets dance finalen efter att ha flängt runt hela dagen, känns de som. 
Igår påbörjade Chrille balkongen men tyvärr räckte inte virket så efter frukost åkte vi till Södertälje och shoppade bräder. Så de har Chrille roat sig med hela dagen medan jag har försökt få Selma sova middag, men de ville hon inte. Jag hade sett fram emot att få vila en stund då hon bestämde sig för att vara vaken mellan 02-04 inatt. Dock somnade hon fem minuter inann maten så vi fick väcka henne. Och inte ville hon sova nu heller, undra vad hon går på. Skulle behöva lite av de, som just nu är så trött (men de känner ni till vid de här laget). 
Såfort golvet blev klart kastade vi oss in i bilen och åkte till BVC, hade sen tid idag för 18 månaders kontroll. Nu är hon äldre än så, men de spelar ingen roll. Hon fick spruta och skrek som en stucken gris. Aldrig kul att sitta och hålla i medan sprutan närmar sig låret. Tur Chrille var med och blåste såpbubblor! 
Hon vägdes och mättes och är idag 82 cm lång och väger ganska exakt 11 kilo. 

Åter till golvet så blev de så frächt med nya bräder. Här kommer lite före, under och efter bilder. Nu saknas bara lite piff och jag ska plantera mer blommor samt sätta pelargonerna i blomlådor sen. Men såhär ser de ut just nu och de är en härlig känsla att kunna gå ut med strumpor utan att dra in massa skit på de vita golven. 


i brevlådan

Idag kom rolig post. En liten skötväska eller organizer som de så fint heter (fick för mig att de skulle va nödvändigt när man ska ha packning till två barn med en extra väska) I tisdags beställde jag även suflett och topplock, samt två dynor till vagnen. Så snart blir vagnen komplett. Ska även börja se över om de är något mer som ska köpas. Vagnen och alla tillbehör var ju den största utgiften. Så känns skönt att den nu är klar. Mycket finns som sagt, men ett par små saker vill jag handla.

Har redan börjat bunkra upp med små blöjor i stl 1, passar lixom en docka. 
De bästa med att vara gravid är att bona och förbereda inför den nya familjemedlemmens ankomst. Och nu är de faktiskt inte konstigt att börja förbereda med såna saker eller tvätta upp och se över kläder. Även om de är länge kvar så har jag faktiskt redan varit gravid i hela sex månader av nio. Så snart ska jag ta tag i den biten :-) 


onsdag

Idag har vi hängt hemma hos Ida hela dagen tillsammans med Maria och så våra fyra barn på de. 

Efter jobbet hämtade Chrille oss, sen var de dags för middag, lekparkshäng och ett bad. Nu är Pippi filmen snart slut och Selma ska sova och vi ska luta oss tillbaka i soffan framför tvn med lite glass. Typ så har den här dagen spenderats :-) 
Imorogn tar Chrille helg och är ledig i två dagar då han jobbar lördag, söndag. Och vi ska som sagt fokusera på att få balkongen klar, så imorogn ska de shoppas brädor. 

Idag gick vi in i vecka 27. Veckorna går som sagt fort och de har slagit mig nu. Hormonerna gör sig påminda och jag har fällt en och annan tår de senaste kvällarna. Skräckblandad förtjusning inför förlossningen. Dagen med stort D. Dagen vi kommer få träffa vår andra dotter, dagen då jag kommer få uppleva den där vidriga smärtan igen. Dagen kommer och de går inte att backa bandet. Men jag skulle ljuga om jag sa att jag inte börjar bli rädd. 


rubrik

När man hade sett fram emot dagens höjdpunkt. Att få sova middag medan Selma sov, så plingar de på dörren lagom tills man väl blundat. Då var de dags att släppa in grannen som fixar vår balkong. Så dålig tajming, så de blev ingen vila för varken mig eller Selma. Ett par timmar senare så blev balkongen klar. Nu är allt dåligt trä utbytt och målat. 

Nu återstår bara golvet som Chrille ska ge sig på nu i veckan. Sen ska även balkar under balkongen målas och vi vill även få upp en markis. Ja, vi blir visst aldrig klara sen vi flytta hit. Men de är ändå kul att hålla på och få de fint. 

Lite bilder jag tog idag som inte har med inlägget att göra men var tvungen att fota mina fina blommor medan de fortfarande blommar. Samt tjejernas (ja hur random var de inte att skriva så?) fina tröjor de fick i lördags. Sisters rule, så kan de matcha i varsin t-shirt sen. 



fortfarande trött

Inatt stod Selma i sängen och väntade på att få komma in till oss. Jag försökte lägga henne igen, men då grät hon och spände sig som en fiolsträng. De var dock mysigt att vakna vid 06 och mötas av att se dom två snarka ikapp. Jag somnade sen om och fick sovmorgon till 8.30 då Selma vaknade. De spelar dock ingen roll att jag fick sova ut, känner mig ändå trött. Just nu la jag henne för att sova middag, så passar på att sova då jag med... 

Ni anar inte hur mycket jag längtar efter en kall redbull light i dessa stunder, kaffe tycker jag inte om så en redbull hade varit guld. Men men, snart så :-) 


måndag

Hur kan jag vara så trött? 

Jag har ju inte gjort något idag plus att jag somnade på soffan medan Selma sov sin middag idag. Tanken var att vi skulle till öppna förskolan men vi vakade när de öppnade och sen orkade jag inte ge mig ut i de underbara vädret idag. Ironisk, de har haglat här hemma idag. Blä. Nyss låg vi ute och solade, men snart väder de igen. Peppar, peppar! 
Så idag har vi inte gjort mycket. Åkte till BVC en snabbis och fick krämer mot Selmas exem som dykt upp. Köpt lite blommor som ska ner i blomlådorna på balkongen. Men de får visst vänta en stund. Balkongen är nämligen under renovering, så imorse fick vi panelen riven och i veckan ska den bytas ut. Trät var alldeles ruttet. 
När de är klart så ska Chrille byta ut golvet, så de blir lika fint som på altanen. Ser fram emot att kunna ha öppen dörr och kunna gå ut där utan skor. Just nu är golvet så smutsigt och dåligt så de vill man helst inte. 

Jaja, nog om de. Nu ska jag krypa ner, natti :-) 

Idag valde jag mat och de blev tjockpannkaka med grädde och sylt. Gott tyckte jag och Selma medan Chrille inte tycker de är mat utan en efterrätt. 


lyckliga kossor


Idag åkte vi på vårt första kosläpp i Stjärnhov. Selma tyckte att de var spännande med alla kossor, jag tyckte mest att de luktade illa. Haha! Chrille fick gå in i alla lador med henne och kolla för jag kom lixom inte in, skyller på graviditeten. 

Annars var de en mysig dag med sol och fika och faktiskt härligt att se alla kor studsa  ut i hagen efter en hel vinter i ladan. Då är de vår! Selma somnade sen i vagnen och vi åkte hemåt. Jag har också fått sova en stund, de var så skönt. 


bra dag

Gäsp! 


Klockan är 01.30 och Preggot går verkligen på övertid. Men när man väl borstat tänderna och lagt sig i sängen, jo då blir man såklart "pigg". Nico och Pernilla åkte nyss hem och vi hade en jätte trevlig kväll. 
Timmarna gick fort på jobbet och lika så kvällen, så denna lördag har gått undan även fast jag hunnit med massor. Men nu är de som sagt hög tid att sova, imorogn väntar kosläpp här i Gnesta och de måste man ju vara pigg till ;-) 



fredag

Ännu en härlig varm dag har passerat. Vi har mest latat oss här hemma, städat och ätit gott. En promenad till affären och tillbaka, sen har vi hängt ute och njutit av de fina vädret. 

Tänk att man kan sitta i bara blöja efter ett bad i början, en eftermiddag i början av maj. Underbart! 


Ikväll blir de tidig kväll. Trött efter en natt med lite mardrömmar från Selmas håll. Imorgon är de dags för jobb ett par timmar sen hem och invänta middagsgäster.


på plats

Nu är nya fåtöljen uppe och en sån här hängfåtölj fick de bli efter mycket om och men. Mest på Chrilles begäran men jag är super nöjd nu när den kom på plats, för den är som gjord för denna lilla hörna. Ska man sitta, så ska man sitta skönt och de vill jag lova att man gör i denna. Spenderade en timma i telefon med mamma är i nyss så den fick mer än godkänt. 

Att ställa dit en liten lounegrupp hade bara varit fint för ögat, men man hade nog inte velat sitta där. Då sitter man hellre vid stora bordet då även dom stolarna är så sköna. Jaja, hur som. Ett ägg fick de bli, som vi kallade de. Åkte sen och köpte lite blommor och jord som Chrille sen planterade. Nu är vi så gott som klara på baksidan, eller inte. Visst kommer man alltid på nya projekt...

På tal om förändringar ute, så kom igår denna nya lampa upp. Chrille satte upp den själv och jag bet på naglarna. Tycker inte man ska pilla med el om man inte "kan" men upp kom den och lyser gör den. 

En sån liten sak, som inte kostar mycket pengar. Men som gjorde mycket för framsidan, iaf på kvällen när den lös upp så fint istället för den gamla lyktan som lös värre än gatulamporna. 


vila när barnet vilar

Selma sover middag sen en timma tillbaka, jag har också passat på att vila. 

Fom nu försöker jag ta vara på stunderna hon sover (om jag är hemma) genom att också vila mig. Tidigare har jag alltid känt ett behov av att fixa med något, städa och plocka. Nu känner jag behov av att vila kroppen som blir tyngre och större. Sen blir möjligheterna för att vila ännu mindre så varför inte passa på nu. Dessutom låg jag väldigt bra på en filt i solen, men nu kurrar magen. Måste in och äta! 
Annars så håller vi oss hemma idag med, inväntar en leverans från DHL de skulle komma mellan 10-14 så de är bara att fortsätta att vänta. Vi har beställt något till altanen, de blev varken launge gupp eller två fåtöljer, de blev något annat. Visar er sen när den är på plats :-)


premiärbad och ny gravid vecka

Ja, vi fick verkligen försmak av sommaren idag. När Chrille kom hem från jobbet så fyllde han baljan med varmvatten och stoppade ner Selma. Ja, så varmt har de faktiskt varit idag. Över 20 grader på baksidan, så de blev ett premiärdopp. När vi torkat henne och på med morgonrock så hann jag knappt blinka innan hon hoppade i badet igen. 

Som Morran i Morran och Tobias "här ligger jag och spaar" med morgonrock, hatt och skor på. 
Nu är jag mätt på sol för idag och på mat också för den delen. Idag blev de pulledpork burgare och pommes till middag. Smygstartar helgen lite. Imorgon jobbar Chrille bara till 13.00 sen är han ledig veckan ut, att jag ska jobba på lördag är en annan femma. 

Här tröttar jag kanske ut er med ännu mer bilder från dagen 😅🤗

Jusde. Idag går vi in i vecka 26 också. Blir ibland påmind av min app med notiser som talar om vilken gravid vecka jag befinner mig i. Tiden går verkligen fort. 


förmak av sommar

Mammalediga dagar som dessa är svårslagna!

Vi njuter av värmen och glass. Eller nu sover hon middag och jag njuter av egentid i solen. Chrille slutar snart jobbet och de ser jag fram emot, saknar alltid honom efter nattjobb. 

Ska snart smyga upp i köket och hämta glass jag med. Selma fick hemmagjord glass på turkiskyogjurt med hallon. Perfekt sålänge de "inte vet mycket annat". Även om de slunkit ner lite vaniljglass emellanåt. Men de är hennes mormor som gett. 


soliga dagar

Godmorgon! 


Igår blev de inget inlägg här, vilket inte hör till vanligheterna. Men när jag la huvudet på kudden så somnade jag på två röda, viket var skönt då Chrille jobbade natt. 
Gårdagen spenderade vi tillsammans med våra vänner. Började med en lång prommis med Ida och Maria. Senare mötte vi upp Jessica i lekparken och alla barnen fick leka av sig på ett eller annat vis. Vi var verkligen ute hela dagen. Vilket ännu en gång syntes på min snygga bonnabränna. På kvällen kom Ida och Malin över och snackade lite skit över köksbordet inann jag gick ner och sov. Ja, så hela dagen gick verkligen i ett. 
Nu ska vi upp och äta frukost, Chrille kommer hem tidigt från jobbet och vi ska ut på tomten och hänga, såna här dagar vill man verkligen ta vara på. 


1a maj

Vilken härlig dag vi haft! 

Och vilket väder, äntligen är våren här. Idag var mamma och Tomas över. Vi gick en långpromenad och avslutade med lunch och fika i centrum. Satt ute gjorde vi såklart. Nu är man röd på bröstet, den här
kroppen har inte sett solen på ett tag.
Efter en heldag med dom så kom sen Chrille hem strax där efter. Han hämtade ut Selmas picknick bord på posten och skruvade ihop de. När de var klart åkte vi raka vägen hem till Ida och Jim där vi blev bjudna på god mat. Även middagen kunde vi sitta ute och äta, underbart! 
Stora barnen fick sig ett bad och vi fikade med glass innan vi åkte hem igen. Nu väntar den där tvätten som legat och väntat typ hela dagen, men jag har som sagt haft roligare saker för mig. Så de blir att hänga den och sen sova. Hoppas ni haft en bra dag ni med :-)