det finaste jag har!


utanför mitt fönster



Godnatt säger jag med dessa fina bilder som jag tog tidigare ikväll. Tittade ut genom fönstret och såg två fåglar som satt på en gren och såg ut på den fina himmelen och där satt dom i ungefär två timmar. 

mata



Vi har precis ätit pannkakor och Selma har fått smaka gröt. Hon spottade ut mer än vad hon svalde men tror hon gillade de ändå :-) 

kvällsfika

Malin kom över ikväll och hade med sig fika, medan våra killar var och hejade fram ssk till allsvenskan. Jag såg fram emot att få se sista avsnittet av Parneviks men sätter mig framför tvn 21.00 dvs en timma efter de slutar. Tog helt fel på tiden, tur att det går att se på paddan. 


Idag tog vi bort babysittern på stokke stolen. Ersatte den med en bygel som jag hittade begagnad för ett tag sen, idag sprayade jag bygeln vit. Eftersom vi har den äldre modellen så funkar inte den nya insatsen som finns i butik och remmen klickade jag hem på Tradera och kom med posten idag. Så nu har vi äntligen en komplett barstol. 
Hon invigde den idag, vi fick bulla upp med lite filtar och sen så kunde hon sitta med oss under dagens middag. 


slapp morgon

Nu slutar C jobbet och jag har ännu inte klätt på mig, en slapp morgon med andra ord. Jag hade svårt att somna om inatt efter en matning så var allt annat än pigg när S ville upp i morse. 
Efter att ha försökt med babblarna och lite annat i sängen så fick jag tillslut kasta in och ta mig upp. När vi väl kommit upp så somnar hon om i min famn, såklart! 

Nu sover hon igen och jag ska väl ta och klä på mig kanske? Klockan är ändå 13.00 hehe :-) 




underbar dag

Dagen har gått så fort. Chrille slutar om en timma och dagen har verkligen gått i ett. Nu satte jag mig precis i soffan och ska snart ta något att äta, magen kurrar. 

Mamma har varit över och vi har haft en jätte mysig dag, som vanligt när hon är över. Vi satte oss på caféet här i vårt lilla centrum och tog en lunch och fika. Sen promenerade vi på i två timmar och pratade om allt mellan himmel och jord. Avslutade med att lapa lite sol på vår framsida inann hon åkte hem igen. 

När hon åkt så vår städade jag våra vagnar. Plockade bort tyget på varukorgarna och tvättade i maskinen. Tog bort hjulen och la i varm vatten och skrubbade dom sen fria från stenar och skit, så nu rullar dom bättre. 
Dammsög även sittdelarna och torkade av chassit med sopa. Så nu är de som nya. Även babyskyddet dammsög jag ur, då de var fullt med katthår (nackdelen med att ha katt). 


i Selmas påskägg

Då kom man precis hem från en lång promenad med Malin. Skönt att komma ut och röra på sig efter allt påsk godis. 
Selma tyckte nog det var skönt med frisk luft då hon har blivit förkyld. Denna gång inte bara snorig utan även hostig. Igår var det inte hennes dag, men idag tycker jag hon är något bättre. 


Denna underbara jacka och mössa fick S i påskpresent från sin mormor igår. 
Jackan sitter dock som ett tält, ska byta till mindre. Vet att hon växer fort men vill att den ska passa nu i vår och sommar. Så egentligen är det svårt att veta vad som kommer passa? Men denna i st 74 bokstavligen talat drunknade hon i. 

påsk firande på G

Vi ska snart iväg till Nykvarn för att plocka upp mamma och Tomas. Sen vidare mot Enhörna, där vi ska fira påsk hos Alex, Phille & Jollan med resten av gänget. 



Selfie med min nakenfis! 

nytt till barnrummet

För någon vecka sen hängde jag upp Selmas nya pom poms. Dock fick bara två av tre hänga ovanför sängen, den rosa passade inte in. 
Igår handlade jag ett gosedjur och en kanin i trä som passade perfekt i hennes hus hylla. Elefanten matchar hennes gris från Jellycat, bara att elefanten var betydligt billigare. Men dom matchar varandra bra i sitt manchester tyg. Köpte båda sakerna på TGR, jag älskar den lilla butiken. Finns ju massa smått och gott, väldigt onödiga och roliga ting. 





solhatt

Sitter i bilen påväg hem från Skärholmen. Klockan blev verkligen mycket. Semla somnade precis, hon har hållt sig vaken under hela vistelsen. Hon älskar att shoppa precis som sin mamma säg. Synd bara att mamma penningen begränsar än, men lite smått och gott till Selma kom jag hem med. Bland annat denna underbara solhatt från H&M. Hon var jätte fin i den, det är något speciellt med barn i solhatt, jag tycker det är så sött. 


påsk semla

Glad påsk från värdens gulligaste lilla påskskärring 🐣💛 







Tänk när hon är så stor och tar Lucas i handen och går och knackar dörr. Dör vad gulligt. 
Men så länge så får hon bara ligga på en filt i klänning och se söt ut med en liten kökshandduk på huvudet. Som dock åkte av, för den var mindre populär! 

den där gränsen

Idag var hela familjen på BVC. Selma är nu en lång tjej på sina 66 cm och väger numera 6,8 kg. 
Vi pratade mycket om mat, hon blir snart sex månader och ska få börja äta. Hittills har hon bara fått smaka lite banan och potatis. Vi ska även köpa en ny ersättning eller välling för större barn. Det känns som att hon blir så stor efter sex månader. Det är som en gräns, att det finns så mycket innan och efter det. Bla ersättningen nr 1 barn 0-6 månader, napparna vi har hemma är rekommenderade från barn mellan 0-6 månader, sittvagnen rekommenderas att används för barn från sex månader och uppåt och vissa klädesplagg finns bara upp till storlek 68 som är ett ungefärligt mått för barn mellan 4-6 månader. Även om vi precis smugit oss på den storleken. Allt är ju bara rekommendationer och man får ju göra det som känns och passar bra för sig själva (som sagt) men hon börjar kännas stor. Tiden bara springer iväg! 


sig själv igen


Idag har vi haft en betydligt gladare tjej här hemma :-) 

Just här och nu sitter jag i soffan och tjatar på Chrille att åka till affären. Dom har öppet i ungefär en timma till och jag är så sjukt choklad sugen. Framförallt på choklad glass. Han vägrar att åka och jag är för lat för att göra det, samtidigt som jag inte borde göra de. 
Vill lixom bara trycka på en knapp och få allt serverat. 
Jaja, kanske får bli lite chokad imorgon istället. 
På tal om imorgon så ska jag med Malin till Skärholmen och i måndags var jag med Emma på mall of Scandinavia. Man märker vem som är morsa, jag vill lixom direkt springa till barnavdelningen och struntar iprincip i allt annat. Haha! Men kul att få komma iväg och glo i lite butiker. 

tand

Godkväll.

Visst är det tänder på G för Semlan nu. Hon har alla symptom för att det ska kunna vara det och hon är även i den åldern nu då det börjar bli aktuellt. 

⚫️ Hon dregglar extremt mycket just nu. Sådär så att det rinner som på en hund och hon spottar gärna. 
⚫️ Hon vill ha allt i munnen, helst på samma gång och lixom tuggar på nappen. 
⚫️ Hon har haft feber. 
⚫️ Hon är gnällig, kinkig och lite nere. Inte sig själv helt enkelt. 
⚫️ Hon har varit risig i kistan. 
⚫️Tittar man på tandköttet så är det vitare just där tänderna förväntas komma upp snart. 

Hoppas dock att dom gör det snart också. Tycker så synd om henne när hon har ont och det är jobbigt att se henne vara nere. Hon som annars är en glad tjej. Inte ens "de säkra korten" som hon alltid tycker är kul, ger hon inte ens ifrån sig ett litet leende på utan helt stone face. 

Nu sover hon och hoppas på en bra natt. Natten till idag så gnällde hon som en liten hundvalp till och från. Nu får dom komma som sagt var! 

Ska iväg till Apoteket imorgon för att ev köpa någon gel att smörja på tandköttet. Någon som kan rekommendera någon? Eller något annat kring just tandsprickning? 
Vi har annars testat att kyla ner en bitring, ge alvedon och spola nappen i kallt vatten. 

Godnatt :-) 

lite ris & fjädrar

Idag krigade vi oss in i skogen med nya vagen (mer om den i nått annat inlägg) det är väl inte värdens bästa vagn att köra i en skog med men in kom vi tillslut. Jag plockade björkris och på med fjädrar, så nu är det påskfint på vår framsida. 


Mer påskpynt än såhär blir det inte hos oss.

på bättringsvägen


Denna bild från sammanfatta vår morgon. Som tur är gick tempen ner och hon har längre ingen feber. Hon är bara ovanligt tjurig och låg. 
Så idag har vi fått ställa in både BVC besök och vår träff med Ida, Vickan och barnen. 
Vi har tagit det lugnt hemma, badat och tagit en kort promenad till affären och tillbaka. 
Så glad för Chrilles samtal att han slutar 17 idag istället för att jobba natten. Har redan förberett kvällens middag så han kan gärna få komma hem nu. 

Tänkte föresten om det kanske kan vara tänder på g? Med tanke på febern men jag ser inte någon tendens till tand ännu. Kanske ploppar upp snart! 

sjukstuga

Här ligger jag på soffan sen över en timma tillbaka med en febrig liten tjej. Den kom igår eftermiddags. Sen blev den bättre fram emot kvällen och hon sov ett par timmar, sen vaknade hon titt som tätt under natten och var gnällig. 
Vid fem fick vi upp för att inte väcka Chrille. Nu somnade hon äntligen i min famn, så ska försöka blunda lite jag med. Magen kurrar så skulle sitta fint med frukost men riskerar inte att hon vaknar när jag lägger från mig henne så är hellre hungrig, haha. Jobbigt att se sitt barn sjuk, första gången sen hon ut kom för vår del. Om man då bortser från lite förkylningar men det är inget hon blivit ledsen över. 


pigg & gla

Inatt vaknade S vid fyra och efter en flaska så var hon pigg och glad (och inte tvärt om) en halvtimma senare så lyfte jag upp henne till oss. Hon somnade om efter en stund, att ligga nära och andas på henne verkar vara riktigt sövande. De är ju så mysigt, så det gjorde inget att hon inte kunde komma till ro. Fast än när hon inte ville somna om efter Chrilles klocka ringde tidigt imorse, så ville jag bara dra täcket över huvudet eftersom det kändes som om vi precis somnat om. 
Men när vi kom upp och såg vilket fint väder vi har idag, så blev jag genast lite piggare. Vädret påverkar som sagt humöret en hel del. 

Här inne kan man ju inte sitta, ut i solen vetja :-) 




besök

Idag har mamma och mormor varit över och hälsat på. Jätte mysigt att ha dom här samtidigt :-) 
Efter dom åkte så mötte jag direkt upp Malin på en promenad. Idag har vi fått mycket frisk luft och massa motion och promenerat i tre timmar. 

Nu ligger vi på soffan och tittar lite tv. 
Väntar på att Chrille ska komma hem från jobbet. 


Min lilla linslus får (som vanligt) pryda mitt inlägg. 

Godnatt från en sovandes liten prinsessa 💓


vår dag

Den här dagen har gått fort den.
Emma, Elin och Sofia var över och hälsade på, vi tog igen massa förlorad tid över en lunch. Blir så glad när de vill komma hit. Framförallt Sofia och Elin som bor i Stockholm. Att man faktiskt tar och ses fast än vi bor en bit ifrån varandra. Nu låter det som om dom skulle bo på andra sidan jordklotet men ni fattar. 


Resten av kvällen har jag och Selma varit ensamma då Chrille jobbar. 
Vi har roat oss med att titta på babblarna, skramlat med lite leksaker och kokat nappar.


Hon fick sitta "på pottan" medan jag plockade i köket. Nu sover hon gott i soffan och jag slö tittar lite på en film på tvn. 


Det var allt från oss idag :-) 

mamma & bebisträff

Hemkomna från en mammaträff, denna gång var vi hos Malin i Brunnsäng. Vi är fem mammor som ses ungefär en gång i månaden. Nu har vi setts hos alla, sen börjar vi om på nytt och det är min tur nästa gång. Antar dock att träffarna kan blir lite tätare mot sommaren och barnen blir större och behöver rastas på ett annat sätt än idag. Just nu ligger det mest på en filt och mammorna pratar. 

Strax middag här hemma och ska jag krypa upp i soffan och kolla lets dance. 


så gott

Årets första grill middag och vad vi njöt! 
Grillad majskol med smör och salt är bland det godaste enligt mig. 



njuter

Ytterligare en vårdag har passerat. Chrille har varit ledig och vi har bara hängt hemma. Utom en kort promenad till affären och tillbaka. Han har fixat på baksidan och jag har städat inne, svabbat golv och vädrat. Hur underbart är det inte att låta dörren stå öppen, jag bara njuter. Utom de, så har vi suttit ute och solat oss. Semla har sovit gott i vagnen. 

Vi tänkte avsluta denna dag med att strax tända grillen och jag var nyss på systemet och handlade en liten flaska rosé och nån öl till Chrille. Vi går all in med både grillat och rosé, då han jobbar i helgen så passar vi på att mysa lite extra nu istället :-) 




dagar som dessa

Vilken härlig dag vi haft! 
Synd att det ska bli sämre väder redan till helgen men man får passa på att njuta medans solen skiner. Att få vara mammaledig under dagar som dessa, de kan man ju leva med ;-) 

Vi har som sagt varit ute på en promenad med Malin i förmiddags och så att vi ute i solen en bra stund innan vi gick in. Sen har jag städat, ätit lunch och sånt som man alltid gör. Haha. 
Selma har legat rekord mycket på mage idag. Hon har hatat det sen hon föddes och blir jätte sur men idag tyckte hon om de, tog bara fem och en halv månad. 



Mys morgon


Att vakna innan Selma och innan klockan. Känner mig utvilad och hungrig. Snart dags för frukost och sen ut på veckans tredje pw. 

mardröm

Imorse vakade vi inte på bästa sätt. Semla grät i sömnen och hade en mardröm. Det var lixom inte jag-är- hungrig-gråt plus att hon hade ätit en timma innan. Utan hon var verkligen ledsen, så jag fick ta upp henne och ta oss upp ur sängen och trösta. Försöka få henne att förstå att det bara var en dröm, hur man nu gör det till en fem månaders men ändå. Undrar vad dom drömmer när dom är så små och inte varit med om så mycket än. 


Idag blev det en lång promenad på si sådär två timmar med Ida, det får jag ändå vara nöjd med. Just nu tittar vi på babblarna och Chrille lagar mat. Ikväll sitter vi bänkade framför Tvn, då tisdagar är bästa tv kvällen enligt mig. 


S verkar nöjd i sin sittvagn och mamman är nöjd med nya skötväskan.  

på't igen

Då kör vi igen. Dags att bli en vikt väktare igen. För en månad sen så slutade jag att räkna mina points. Jag kände mig så sjukt omotiverad. Samtidigt så tyckte jag att det var ok att bli lite slappare då jag faktiskt gått ner en hel del i vikt. Men från slapp till ur spårad som jag tillslut blev så är det dags att bli duktig igen innan jag går upp det jag lyckats gå ner. 
Avslutade min sista svull- dag tillsammans med Emma med både ostbågar, godis och en pizza. Lite lamgom sådär ;-) 
Men man måste känna själv att man vill gå in hel hjärtat för annars blir det bara pannkaka av allt. Nu är jag laddad och vill gå ner mina sista kilon innan sommaren är här. 

Dagens frukost blev omelett och finnchrisp. Nu blir det en lång promenad tillsammans med Malin. 




blandat

Dagen har spenderats ute på vår framsida. Vi har fikat, rensat rabatt och planerat lite framtida inköp för att även få den mysig. Planen är buskar och ute möbler och så lite blommor såklart. 


Senare så kom Chrilles pappa och fru över på en spontan fika. Med sig hade dom Bla med sig blommor och kofta till S. Hans pappa har varit i USA och shoppat! 




Nu är det dags att snygga till sig lite och sen åka in mot Emma. 

godmorgon

S vaknade nyss, pigg och glad i vanlig ordning. Hon väcker oss med sin morgon sång och jag tycker den här bilden är helt underbar. Hon är värdens gladaste och vi värdens tröttaste. 


Godmorgon föresten. 
Idag ska den här mamman lämna sin lilla familj för en tjej middag, vin och mello hos Emma. Jag är redo! Kommer att sakna Selma men hon kommer att ha det så bra med sin pappa under tiden. Ska bli kul att få lite egentid nu känner jag. Tjejerna ska ut efter men det är jag inte sugen på (än) så då kommer dom och hämtar mig. 

Nu ska jag gå och skölja ur håret, sov med balsam i under natten. På tal om hår så tappar jag mycket hår just nu och jag blir ju livrädd. Kändes som om mitt tunna hår faktiskt blev lite fylligare under graviditeten men efter varje dusch så kan jag lixom dra ut slingor. Någon som har något tips på vad jag bör eller inte bör göra för att inte tappa mer hår? Jag har ju lixom inte värdens kalufs idag så jag är rädd för att bli flintis typ. 

pom poms


Igårkväll efter lite googlande så hamnade jag på någon hemsida och fann dessa underbara pom poms. Det lixom stog "Selmas rum" på dom.
Egentligen är dom till som dekoration för kalas mm men jag tycker det är fint att hänga i taket i olika höjder. 
Visar bild sen när det väl är uppe! 

just nu


Maten är på G och ikväll blir det första avsnittet av Lets dance. 

fredag

Idag var vi uppe med tuppen. Hade en liten som vaknade tidigt men sover nu i babysittern på tomten. Jag och Chrille har lastat iväg alla plankor in i bilen, nu väntar vi på att returen ska öppna så han kan köra iväg det. Skönt att få det ur värden. 
Så fort våren är här för att stanna så ska vi sätta igång att bygga ny altan. Längtar så mycket, längtar efter att få spendera sommaren här och mycket tankar snurrar runt hur vi ska göra. Vad vi ska inhandla med mera. Vi har inte många kvadrat meter att jobba med men det spelar ingen roll för det kommer att bli bra ändå. En baby pool, en grill och lite utemöbler får plats på lilla tomten och det är det viktigaste ;-) 


Ni får ursäkta, Selma har en dålig hår dag. Haha! Fina mössan från tant Emma. 

hej våren

Vilken härlig dag vi haft. Man blir ju verkligen så påverkad av vädret. Vi har varit ute hela dagen. En promenad och en chai latte med Malin. 
Chrille slutade tidigt och vi (han) har röjt både på fram och baksidan tills nu. Jag serverade mackor och tog hand om Selma medan han sågade sönder gamla trallen (så vi får in plankorna i bilen) klippte gamla buskar och tog med ett lass skräp till returen. 
Nu har vi precis slagit ner oss i soffan, snart middag sen hem till Malin och Chris. Grabbarna ska kolla hockey och vi får roa oss själva på eget håll. 



Nöjd tjej i sittdelen. Vi har börjat med den nu och hon är glad över att få vara med och se lite. 

till mig

För ett tag sen fick jag köpa ett par skor av Emma till kompis-pris då hon inte gillade dom. Tur för mig för jag älskar dom, dom är inte bara snygga utan så sköna. Jackan är också ny, fick den av min snälla mamma. Så morsan kan vara lite snygg under barnvagns promenaderna. Har en likadan jacka fast i marinblått som jag använt hur mycket som helst. Perfekt jacka nu när det är mildare ute. 
Vi ska snart möta upp Malin som också ville gå med oss :-) 


dagen som gått

Och så ligger man nyduschad i en renbäddad säng. Bästa kombon! 
Inatt kommer jag sova betydligt bättre än natten som var då Chrille jobbade natt. Sover så dåligt när jag inte har honom vid min sida. Vi har ändå sovit med varandra nästan varje dag i nio års tid. 

Idag har vi inte gjort många knop, vi har varit på ett bankmöte och så har Emma varit över. Det var dock trevligt :-) 
Annars har man mest glidit omkring i myskläder. Imorogn ska jag dock snöra på mig gympaskorna och ge mig ut på en långpromenad. Nu är dags att få in promenad rutinerna igen. Skönt för både mig och Selma. Nu ska vi få finare väder också så då finns det inga ursäkter. 

Nu ska jag lägga från mig telefonen och sova. Godnatt! 


en pojke

Idag har jag varit en sväng med Ida på stan. Två personer på tåget trodde Selma var en pojke. Man måste alltså ha på henne något rosa för att man ska se att hon är en tjej. Lite kul tyckte jag ;-) 

Fick precis ett sms från posten att mitt paket är framme. Stog inte vad det kom ifrån men hoppas det är skötväskan. Typiskt när man precis kommit innanför dörren i princip så plingar det. Det hade det kunnat få göra medan jag gick hem från tåget och gick förbi Pressbyrån. Får se om man orkar ta sig ut igen. 


Tycker hon passar så bra i mintgrönt ja! 

framsteg


Den här lilla damen har rullat runt idag. Hon har bara vänt på sig nån gång tidigare men idag rullade hon från rygg till mage och tillbaka ett par gånger. Jätte kul att se och hon har även blivit mer bekväm med att ligga på magen. Min stora lilla tjej. Nu sover hon gott och jag och Chrille ska krypa ner i sängen och kolla på nya Beck filmen. 

en bebis-pryl lista

Fick en förfrågan av Christin som är gravid och ville att jag skulle skriva ett inlägg om saker vi inte skulle klara oss utan. Ta detta med en nypa salt, man kan klara sig utan detta och jag har bara varit mamma i fem månader och är inget proffs men dessa saker har vi haft/ har mycket användning för och det är saker jag rekommenderar. Nu nämnder jag inga självklara saker som barnvagn och babyskydd utan det där lilla extra, som man som sagt kan klara sig utan men som jag upplever inte är onödiga köp. 

Först ut och som står högst upp på listan är ett babynest och en vagga eller en säng till babyn över lag. Men jag är så nöjd att vi just köpte en vagga, då den är så låg och jag ställa den tätt intill mig. Undelättar när hon äter på nätterna och jag kan ligga kvar i sängen och mata henne. Alternativt en amnings säng, att kunna ha barnet i tätt intill. 
Ett babynest underlättar, känns tryggt och är perfekt att kunna ta med sig om man ska iväg och sova borta med barnet. Att ha i vagnen, i soffan eller mellan föräldrarna i sängen när man ska sova. Vi använder det än men har knytit upp knuten längst ner då hon blivit stor. 
Även mysiga filtar tycker jag man inte kan få för många av. Har några här och var. Så har man alltid någon till hands om någon ligger i tvätten. Selma somnar bäst med en mjuk filt eller en snuttis över halva ansiktet. 

Nappflaskor och ersättning. Fick tipset här i bloggen strax innan jag skulle föda och det underlättade för mig att ha hemma då det var svårt att komma igång med amningen (som som sagt aldrig kom igång för mig) men i början varvade jag mellan bröstet och ersättning. Har fem flaskor hemma så jag alltid har rena flaskor tillgängliga men man kan ju börja med en- om man vill.

En insatts till badkaret eller badbajlan. 
Underlättar rejält när man ska bada bebisen vilket gör det lättare att kunna tvätta. 

Mycket pyjamaser och mjuka kläder. 
När hon var nyfödd var vi mycket hemma och orkade inte ens byta om på ett spädis som ändå sov sig igenom dagarna. Jag har en hel del koftor och klänningar i minsta storleken som nu ligger i en låda på vinden och aldrig användes. Det var så kul att handla under graviditeten men inte så praktiskt. 

Dregglisar. Vi har massor med små dregglisar/ tyg haklappar hemma. Underlättar om man får en kräkbebis (vilket inte jag har) men vad hon dregglar. Smidigare att byta såna under dagen än att byta kläder som blir blöta och kalla. 

Babygym. Barnet uppskattar det tidigare än vad iaf jag trodde. Satsa på ett (fult) med mycket färg och mycket att titta på. Bra för utvecklingen! 

Nappar och napphållare. 
Nu rekommenderar jag inte att skaffa sex stycken, bara en liten grej jag har. Men en räcker gott och väl samt ett gäng olika nappar. Dom försvinner och det är skönt att ha tillgång till dom fort när det väl behövs. Napphållaren underlättar om bebisen väljer att spotta ut nappen på typ ofentliga platser. 

Bra ha saker som man kanske inte tänker på innan man har barn utom blöjor och salvor är en snorsug, fisventil, termometer (som någon nämnde nu) alvedon och skedar för att kunna ge bebisen sina D vitamin droppar som man får under första BVC besöket. 

Sist ut är en babysitter. Snart blir bebisen nyfiken och vill gärna sitta upp och vara upprätt.

Ja, listan kan ju göras hur lång som helst känner jag nu. Haha. 


mat

I slutet av mars ska vi tillbaka till BVC för kontroll och sen ska sköterskan berätta lite om mat. Snart är det dags att lägga flaskan åt sidan och börja med smakportioner, ska erkänna att vi tjuvstartat lite med nån sked men ska bli kul att testa mer. 
Även om jag tycker det är så smidigt med flaska, amningen gick ju åt pipan och efter jag accepterade de så är det så smidigt med flaska. Mer att tänka på när hon bara kommer äta mat. Men det ska bli så kul när hon kan sitta i sin stol med en egen liten tallrik och äta med oss. Vi är iaf redo när det är dags. Har letat med ljus och lykta efter en träbygel till vår gamla stokke stol. Så barnstolen är snart komplett, saknas bara en dyna. Hon har även underlägg och eget porslin. Förstår att hon inte kommer att dricka ur muggen på bra länge men visst är det fint ihop? Kommer från Hm home. 


bumbo

Godmorgon.

Vilken barn jag har. En vecka har nu gått utan att hon har vaknat på nätterna. Första flaskan vid 7 på morgonen och sen somnar vi om till 9.30. Känns nästan inte okej när Chrilles klocka ringer och han ska till jobbet, när jag får sova så där gott. Jag får bara passa på helt enkelt innan det inte är såhär längre. 

Igår kom Chrille hem med en bumbo stol som han hämtade hos hans syster efter jobbet, perfekt att kunna låna såna saker som hon inte kommer att använda så länge. Samma gäller hoppgungan som vi fick låna av Alexandra förra veckan. Så får man testa sig fram och se om de är värt att köpa till nästa barn kanske. För tänk vad mycket vi lärt oss redan och kommer göra annorlunda vid nästa barn när det gäller inköp. Främst då inköp av kläder, fick ont i magen när vi vek ner små mini plagg i lådan som aldrig hann komma till användning.


godnatt

Denna bild tog vi i fredags hos mamma. Fyra generationer. Mormor, mamma, jag & Selma. 
Med den bilden så avrundar jag och vi ska göra oss ordning för natten. Flaskor ska förberedas och pyjamasen ska på. Allt i vanlig ordning. Godnatt! 

💓

till vardagsrummet

Kan väl också passa på att visa köpen till vardagsrummet. Tadaa ett nytt kuddfodral, haha! Alltså jag slutar visst aldrig. En ny lampa i lilla fönstret i vardagsrummet som matchar resterande lampor i "industri stilen" tror jag på blir väldigt bra. 

Dags att klä på sig och promenera till affären och posta paket! 



byta ut

Sitter i soffan med en sovande bevis i famnen, samtidigt har jag nätshoppat. Låter som en jobbig söndag i eller hur? 

Har klickat hem både lite inredning, en mössa till S och en skötväska. 
Det sistnämnda köper jag bara för att jag precis har fått min gamla såld. Ska när som helst ta mig till affären och posta den. Jag älskade min skötväska från Elodie details i Zebra tyg, till utseendet. Men kvalitén höll inte upp till mina förväntningar på en sån pass dyr väska. Eftersom den var i tyg så blev den lätt smutsig och den går inte att tvätta, inte ens att torka av för då försvann färgen. Den var också så onödigt stor och hängde långt ner vilket gjorde att det skvätte upp smuts på väskan under promenaden och den gick som sagt inte att tvätta, så ja ni hör ju själva. En dålig väska med andra ord, som jag knappt vågade använda och det var onödigt att ha en skötväska hängandes i garderoben så jag fick nästan tillbaka pengarna jag la ut för den så det tackar jag för. 


Nu blev det en väska i samma märke men en mindre modell och i ett tyg som går att torka av. Har googlat söner mig på denna så hoppas jag inte blir besviken. 

heldag

Och så var det dags att sova igen. 
Chrille har jobbat hela dagen och jag och Selma har haft en heldag med Ida och Lucas. 
Vi har hängt hos mig, ätit tacos och "tittat på mello" tittade inte på en enda låt utan satt bara och pratade. Och bytte blöjor och lite sånt som hör till. 

Nu ska vi som sagt gå och lägga oss och hoppas på en lika bra natt som de två senaste. Semla har inte vakat och har inte blivit hungrig förns på morgonen. Så skönt! 


Två kompisar som är redo för natten i pyjamas! 

50 års middag

Godkväll. 

Nu ligger vi nedbäddade i sängen och alla sover utom jag. Ögonlocken åker hiss men passar på att slänga in ett inlägg innan jag somnar. 

Idag har vi haft en ständdag här hemma. Sådär lagom roligt men skönt att få det ur värden. Fick golven moppade och så har vi tvättat. 
Utom det så har vi haft en mysig fredagskväll hos mamma och Tomas. 
Tomas blev 50 år igår så idag firade vi honom hemma hos dom över en god middag och tårta. Mormor, morfar, Jocke och hans flickvän var även där. Så mysigt att umgås hela familjen, så nu mår man. 
Mobilen låg i jackfickan under hela kvällen så blev inga bilder. Bjuder dock på en selfie för ovanlighetens skull och så en finklädd bebis i klänning. 



Man får ju passa på att ta ett kort på sig själv när man har kammat till sig. Hehe. 

rensa ut & plocka fram

Här hemma fick vi något ryck efter maten och rensade garderob. Nu är alla kläder som är för små i lådan och åker imorgon upp på vinden. Vi tog också fram kläderna i storlek 68. Behöll något enstaka plagg i 56 som konstigt nog fortfarande passar, annars är 62 bäst men 68 går också bra nu om man bara viker upp lite så dags att börja använda även den storleken innan även den åker ner i lådan. För fort går det som sagt! 


Så mycket rosa hade hon visst inte som jag först trodde. 

ändrade planer

Chrille frågade om vi skulle åka upp till Ikea, jag var inte sen med att säga ja.
Jag som hade räknat med en dag hemma bara, skönt att komma hemifrån en sväng. 
Nu sitter vi i bilen på väg hem, en bil full med diverse saker. Vårt ärende för dagen var att köpa en stor plastlåda med lock för att kunna förvara Selmas ur vuxna kläder i, som vi sen kan sälla på vinden. 
Även päronen fick lite nytt, för min del blev det två tröjor och ett halsband. Kors i taket. 


Älskar bilderna på Chrille & Selma. Framförallt den när hon lipar åt sin pappa. 

grått ute

God morgon. Eller något i den stilen. 

Idag tog hela familjen en sovmorgon till klockan nio. Chrille är ledig och vi har ingenting planerat, så gått och tråkigt ute idag. Har tänt en brasa så vi blir nog bara inne och myser idag. 

Igår bytte jag ut byxorna som Chrille köpte, råkade hitta några finare mjukisbyxor med matchande tröja. 

Finaste mjukissettet kommer från Lindex! 


iväg

Under de senaste två veckorna så har Selma inte varit lika sugen på att sova som hon alltid annars varit. 
Efter en flaska mitt i natten så har hon svårt att somna om och tycker det är kul att ligga och prata och jollra. Inte ens Torsten vill lyssna så jag har försökt ignorera henne eller bara klappat henne på henne tills hon somnar om. Testar nya tekniker och ser om det finns något som funkar. Vill ju inte direkt börja busa med henne för då blir hon ännu piggare. 
Annars så vill hon heller inte sova till 9 längre som hennes mamma vill (oj stackars mig) haha! 

Om en timma ska vi till tåget. Först blir det en sväng på stan och sen ska vi möta upp Alexandra och Jolie för en sväng på torekällberget. 
Chrille kom hem med ett par byxor till Selma igår, i storlek 62. Den storleken passar bäst men hur länge till kommer den att passa? Jätte onödigt att köpa det som passar nu när hon växer så fort så jag handlar alltid en storlek större så man hinner använda plaggen. Så dessa ska brytas! 


Rätt kul när han handlar något då det annars är jag. Men lite beiget och svart är ju kul att fylla ut den rosa garderoben med. 

balkong häng

Sitter ute på balkongen och lapar lite sol med en kopp te i handen och Selma sover gott i liggdelen bredvid.
Det gäller att passa på när vi har så fint väder :-)