gårdagen

Hej!

Igår var de fullt ös från tidig morgon till kväll. Vid 11 mötte vi upp sju av våra mamma lediga kollegor på jobbet. Där tog vi en lunch och fikade. Vi tog över hela maxis nya café med våra vagnar. Då vi hade med oss våra 9 barn. Efter två timmar så följde halva ligan med hem till Lina som bor precis intill. Där blev de ännu mer fika och lek för barnen.
När de var dags att åka hemåt så följde Ida och barnen med oss hem. Chrille jobbade natt och Jim är bortrest så vi passade på att ses så slapp någon av oss sitta ensamma.
De blev en mysig kväll med middag, bad för Selma och Lucas. Och oj vad populär de var att få bada ihop. De plaskades omkring ett bra tag innan de åkte i varsinn pyjamas. Efter lite lek i Selmas rum, en flaska välling så somnade de tillslut i vår säng. 1-0 till mammorna som Ida sa, så skönt att de somnade samtidigt. När de var lagda där de skulle sova så smög vi upp och tog fram lite chips och kollade på bachelor och satt uppe och pratade in i ottan. Maja var såklart också med men de är ju inte direkt några problem med att ha henne vaken även fast klockan blev mycket.

Snart är Chrille hemma från jobbet, Selma sover middag och jag ligger på sängen. Så skönt att bara höra lugnet, dvs inte ett ljud efter en relativt dålig natt och innan de blir fullt ös igen.


tidig tisdag morgon

Gäsp!
Här hemma gjorde vi tidig morgon. Men de var inte oväntat då Selma somnade 18.30 igår. Så hon vaknade rekord tidigt vid 05.30 efter en timmas snooze i sängen var de bara att gå upp. Men de var på något vis rätt mysigt ändå. Kolsvart ute, tände upp i fönster och ute belysningen. Satte på en brasa och tände ljus till frukosten. Så denna morgon behöver vi inte stressa oss iväg om man säger så!


ett virrigt inlägg om lite allt möjligt

Godkväll.

Efter middagen idag så åkte jag över till Ida för att lasta in vagnen i hennes bil. Imorgon ska vi in till Södertälje och träffa våra mammor/ kollegor/ kompisar. Sist vi sågs så var de både blivande mammor och mammor som sågs över en lunch hos Lina.
Imorgon är de dags att ses igen men då är ingen längre gravid utan de kommer bli fullt ös med både barn och nyfödda små bebisar.
Så åter till där jag började. Vi behövde veta om vi skulle ta Idas bil eller tåget imorgon. De hängde på om både dubbelvagn och enkelvagn gick in i bilen. Och de gjorde de, härligt med stora bilar.
Utom de så gick jag även in till Ida och stannade ett bra tag. Vi tog en fika och även Malin kilade förbi.
När de var dags att åka hem så var hela bilen full med snö. Ett vitt täcke av snö hade landat på marken. Hoppas den är här för att stanna.
Just nu ligger jag nyduschad i en renbäddad säng, bästa kombon.

I brist på bilder till inlägget så klickade jag hem en innerkudde till ett kuddfodral jag behövde från H&M home. Varan var för billig att kunna utnyttja fri frakt på så två
par söta strumpor till S fick fylla ut korgen för att kunna få tillgång till den fria frakten. Summan av kardemumman hade blivit detamma med eller utan strumporna så man får ju inte vara dum. Nej, godnatt på er :-)

Jusde. På tal om shopping så undrar jag om min ljuslykta jag beställde här om dagen någonsin kommer hitta hem hit. Jag var visst lite trött när jag skrev in min adress så hade visst skrivit fel post nummer (Södertäljes post nummer) så vi får se om de blir någonting av den saken. Jag som redan satt upp en krok i taket. Haha.


lugn morgon

Godmorgon. Typ!
De känns som morgon då vi "nyss" gick upp. Selma lät mig sova till 8.30 idag. De tackar jag för. Vi har väl egentligen inte hunnit med något än. S har tagit ett bad och suttit och lekt under rinnande vatten. De är de bästa som finns tycker hon.
Idag har jag ingen egergi till att göra något, men jag vaknar nog snart till liv. Men hittills sitter jag i soffan med pyjamasen på.


leka ihop

Då sitter man i bilen igen. Denna gång påväg hem från kalas. Selma somnade bokstavligen på två sekunder.
Idag firade vi Jolie, min kusins barn som blivit 2år. De var så kul att se Jolie och Selma tillsammans idag. De var så stora men ändå så små.
Åldern gör sig längre inte lika påmind som för ett år sen. Minns såväl förra kalaset med min nyfödda bebis i famnen och alla barn springandes runt omkring. Idag lekte de tillsammans så då blir man ju även påmind om hur fort tiden faktist går.


första advent

Vad glad blev när jag drog upp persiennen imorse och såg att de var vitt ute. Kanske inte så mycket att skryta med, men lite vitt på marken var de ändå. Jag och Selma gick upp och dukade fram frukost lagom tills Chrille kom hem från jobbet.
Idag blev de risgrynsgröt, passade såhär till första advent.
Trevlig söndag på er!


ljuslykta & morgondagens planer

Kväll kom min lillebror och hans tjej över en sväng på fika då de blev inställt med Emma. Selma somnade vid 19.30 då gick jag upp och slängde in min fryspizza i ugnen och åt den framför Så mycket bättre. När de var slut så började Pretty Woman på 5an som precis är slut. En perfekt tv kväll för mig idag. Nu är klockan natt och jag ska ta och lägga mig.

Imorognbitti kommer C hem från sitt nattjobb och jag ska duka upp med frukost. Efter de åker vi till Mariefred för att gå på julmarknad med mormor, morfar, mamma & Tomas. Sen åker hela gänget vidare mot Enhörna för att gå på barnkalas och fira Jolie som fyllt 2 år.

Eftersom jag inte är mycket för inlägg utan bild så kan jag passa på att visa er denna ljuslykta som jag precis klickat hem. Ikväll kom jag på att de saknas något runt trappen och att den ska få hänga i taket vid trappräcket. Svårt att förklara såhär men kan visa bild när den är här. Kom även på att det kanske inte var den bästa lyktan då den är så öppen, men den var värd sitt pris så jag chansar annars får den väl hänga någon annanstans helt enkelt.

Godnatt :-)


lör

Vi fick denna förmiddag att gå jag och Selma. Tog en lång promenad och hon sov middag. Hon vaknade 1,5 timma senare lagom tills vi var i lekparken. Där fick hon gunga en stund innan vi gick hemåt. Innan vi gick in så gick vi till baksidan för att kratta upp alla löv på gräsmattan sen in för att äta lunch. Nu inväntar vi Emma som kommer hit och gör oss sällskap om en stund :-)


nöjd

Godmorgon!

Idag är jag och Selma själva hemma. Chrille jobbar natt och är hemma imorgonbitti. Han brukar annars jobba både lördag och söndag, men aldrig nätter på helgerna. Men eftersom han jobbar inatt idag så är han istället ledig imorgon.
Idag har vi inga planer, mer än att vi snart ska ge oss ut på en promenad. Jag ska lämna tillbaka ett paket. Blusen jag beställde från hm här om dagen var inte alls fin i verkligheten. Ja, sen är de väl skönt att få komma ut och få lite luft eftersom vi förblir hemma hela dagen som de ser ut just nu.

I två timmar har Selma lekt själv nu. Hon går med lära gå vagnen, lägger i saker och tar ut. Hon spelar på sitt nya pijano eller så rotar hon i påsen med leksaker. Jag tycker de är är skönt att hon leker så bra själv just nu. Jag får inte dåligt samvete att sitta med telefonen i handen. Jag behöver heller inte gå efter henne då hon håller sig på samma ställe. Hon har även lärt sig att vända med lära gå vanen. Även de väldigt skönt så slipper jag vända på den hela tiden då hon springer in i väggar och möbler och väntar in mig för att kunna gå vidare. Nu kanske detta fick mig att låta som värdens lataste mamma, men visst är de skönt när hon roar sig själv och är nöjd.


lysande stjärna

Kvällen har bestått av taco middag och sen har jag hängt upp stjärnor i alla fönster. Selma somnade gott framför en av dom 🌟 Snart är de dags för idol. Ha en forsatt mysig fredag kväll!


rätta sig

När man lusläser igenom gårdagens inlägg och ser att man skrivit att första advent är på lördag. Jag orkade inte gå in och ändra inlägget så rättar mig här istället så ni inte tror jag är helt bakom flötet. Men de är väl lite jag i ett nötskal. Jag är ganska virrig av mig och glömmer ibland bort saker, iaf enligt Chrille.
Nu sitter vi iaf i bilen påväg till Nyköping, vi ska som sagt gå på julmarknad och sen blir de en sväng på stan. Vi har väl inte vädret med oss, då de regnar iaf här på "kringelkrokvägarna" men vi är inte framme än.

Svårt att hålla sig vaken i bilen!


julpynta

Ikväll somnade S mellan mig och Chrille i sängen. De var mysigt!
Nu har jag dock precis lagt henne i sitt rum och snart ska jag upp och kolla på svartsjön som börjar när som. De är ju så spännande, lite läskigt och spännande på samma gång.

Även imorgon är Chrille ledig och vi ska till Nyköping igen. Men imorgon ska vi gå på julmarknad och sen kika runt lite på stan. Jag hoppas på att kunna fynda något, det är ju ändå black friday!
Och imorgon ska vi även julpynta. Advents stjärnor och stake ska upp i fönstrena. Första advent är ju på lördag men vi tjuvstartar en dag tidigt då C jobbar hela lördagen. Inget mig emot dock, jag brukar annars tjuvstarta ännu tidigare. Men de är vi inte ense om här hemma. C håller hårt på jultraditionerna och tycker inte man ska börja innan första advent. Jag är tvärt om, de får gärna komma upp lite tidigare. Då de är så mysigt, men sen får de gärna åka ner nån dag efter julafton.

Godnatt från oss!


julklappar

Under dagens storhandling så fick två julklappar till Selma följa med oss hem.
Vi köpte den blå babblare dockan, de var den sista hon saknade i samlingen sen nu har hon alla. Även babblarna filmen inhandlades, de kändes som den mest självklara julklappen till henne. Då hon är helt tokig i de där.
Tidigare så har vi köpt lite byggklossar, de stod väl mer på Chrilles önskelista då han längtar tills att få börja bygga med henne. Eller han längtar väl mer till den dagen de är dags att börja med lego.

Så dessa tre saker får hon från oss i år. Ska bli roligare att ge henne julklappar i år (såklart) än förra julen då hon var knappa 3 månader gammal.

Som jag skrev i tidigare inlägg så har vi köpt julklappar till familjen. Känns så skönt att ha de klart. Eller på god väg :-)


storhandling

Nu är vi tillbaka hem igen efter ett besök i Nyköping. Vi har storhandlat som heter duga. Vi började med att fylla vagnen på city gross. Saknade lite saker så de blev ytterligare en påse på Ica maxi. Mer handling blir de väl snart igen inför julen. I år ska vi fira jul hos oss. Då kommer mamma, Tompa, mormor, morfar, lillebror och hans tjej hem till oss. Första julen jag och Chrille firar hos oss. De har inte känts aktuellt tidigare när vi bott i lägenhet, men i år har vi ju faktiskt plats så de ska bli kul att bjuda över min familj. Även skönt för mamma att slippa allt julstök även om vi ska hjälpas åt litegrann så är det inte detsamma som att hålla i det själv. Men vi ser fram emot första julen hos oss, ser även fram emot att ha Chrille hemma över jul då han tagit två semester veckor. Helt underbart!

Finns de hjärterum finns de stjärterum!


på god väg

Här om dagen så tog Selma sina första steg. Efter de har de stått rätt stilla. Hon ville inte gå mer. Kanske nått steg tog hon lite omedvetet men de hjälpte inte att locka henne. När vi ställde henne upp så satte hon sig direkt ner och kröp sen iväg. Ikväll kändes de som om hennes spärr släppte, hon var inte alls rädd utan gick flera gånger. Fram och tillbaka till Chrille. Hon tog hela 18 steg på rad. Japp vi räknade, viktigt de där.
Nu är de bara en tidsfråga innan hon går helt. Ska bli kul att se hur de artar sig de närmsta dagarna.


fullt hus

Då var de bara jag och Selma kvar efter att ha haft fullt hus med mammor och barn. Malin har börjat jobba så hon och Emil var tyvärr inte med oss idag. Istället var Maria och Molly här.
Fullt ös i vanlig ordning men en lunch och fika hann vi med. Tack för idag :-)


lite rutiner och egentid

Bachelor och skumtomtar var de här!

Njuter av att sitta nyduschad i soffan, tända ljus och så lite bra på tv och årets första skumtomte på de.

Även denna dag swichade förbi. Känns som om vi precis vaknat och ändå har vi inte gjort något alls idag. En promenad till affären tillsammans med Maria "hann" vi dock med. Handlade lite iför morgondagens date med våra mammor och barn. För att imorgon kommer de som sagt hem till oss på lunch och lek.
Inför morgondagen ska jag iaf se till att Selma har fått sova sin middag innan de kommer. För de två senaste träffarna så har de blivit lite onödigt gnäll från S sida då hon varit så trött. I dagsläget sover inte mitt barn längre till 10.00 så de blir tidigare vilor här hemma. Även nattningarna sker tidigare. Så lite rutiner har vi fått in på senare dar. Inget mig emot. Har mer än gärna lite mer egentid på kvällen och blir väkt vid 7-8.00 tiden än sovmorgonar och ett vaket barn till 22.00. Nej de var på tiden att de välde känner jag.


tandborste i toaletten

Ångesten som uppstod när man satt på en maskin tvätt vid 19.00 och sen halvt glömmer bort den. För att sen bli påmind om att den piper sådär en och en halv timma senare. Då vad de dags att ställa sig i tvättstugan och hänga upp en maskin när man lagom till de hade borstat tänderna och tänkt lägga sig i sängen. Jaja. Inte hela världen de inte, men tanken var att även jag skulle lägga mig tidigt ikväll. Chrille nattade Selma vid 19.30 när jag sen går ner för att kolla varför han aldrig kom upp igen så hittar jag båda sovandes brevid varandra. Dock en väldigt gullig syn i mina ögon men jag som hade tänkt att vi skulle kolla på en film.
En annan har ju legat och pillat med mobilen alldeles för länge nu, istället för att göra som resten av familjen gör. Att just sova. Men de är ju en klassiker när de kommer till mitt liv. Att ligga med mobilen och göra allt och ingenting istället.

Jusde. En bild från våran morgon får pryda detta inlägg.
Selma skulle prångt borsta sina tänder själv idag. Dvs tugga på tandborsten. Medan jag står framför spegeln så hör jag ett plopp. Ungen öppnade toa locket och slänger ner tandborsten. Jaja, tur att de inte var något annat hon fick tag på och slängde ner. Men de blev ett väldans liv efter de vill jag lova. Hon blev så ledsen och ville ha tillbaka tandborsten för att tugga vidare på den. Jag tyckte väl kanske inte att de var en lika bra ide då den istället åkte ner i soporna.


måndag och öppna förskolan

Idag blev de en dag på öppna förskolan tillsammans med Ida, Maria och barnen.
Innan de tog vi en promenad så att barnen fick sova, för att sen vakna och leka av sig. Eller de sistnämnda gäller väl bara de stora barnen. Små tjejerna gymmade en stund i babygymmet.
Detta är vårt tredje besök där. Tycker de är mysigt att gå dit på måndagar. Vi ses alltid en minst en timma innan på en promenad, så barnen får sova middag i vagnen och sen går vi dit till 13. De passar sig bra. Efter en timmas lek så fikar vi med smörgås och te. Stunder som dessa kommer man att uppskatta mer sen när man är tillbaka i jobb och rutiner.


till mig

Ikväll klickade jag hem en blus och ett par skor till MIG. Shopping till mig själv ligger inte längre högst upp på prio listan men detta var mer än välbehövligt.
Har ett par liknade skor redan, men som verkligen gjort sitt. Upptänkte idag ett stort hål vid sulan, så att dom har åkt i soporna.
Även en ny blus är också påväg hem till mig. Kände att de kunde vara kul med något nytt att ha på sig på julafton.
Idag shoppas de främst till S och till hemmet. Varken eller behöver oftast nytt, men intresset är desto större.


julmarknad & fika

Nu sitter vi i bilen påväg hemåt. Vi har varit över på en fika hos Chrilles pappa.
Innan dess så var vi på julmarknaden hos oss i Gnesta. Den var väl inge vidare men de var mysigt att komma ut och få umgås lite med Ida och Jim som också var med.
Vi tänkte sätta oss på ett fik efter marknaden men de var ju bara att glömma att få plats där med vagnar osv. Så vi köpte med oss fika från Ica och satte oss i en lekpark så fick Selma och Lucas gunga.

Selma matade ankorna med hennes rån.


sina första steg

Hej!

Mamma och Tomas åkte precis hem. De var över redan vid 16 idag och vi bjöd dom på middag.
Tidigare idag så fortsatte jag att storstäda. Bakom soffa, under säng, golv och lampor. Ja, varenda liten vrå är skinande ren och de känn så skönt.
Hur som. Vi har haft en jätte mysig kväll med god mat och bra sällskap.
Kvällens höjdpunkt var iaf helt klart då Selma tog sina första steg. De var kul att mamma fick se de också. Hon tog hela tre steg och sen efter dom åkt hem gick hon fyra till. Man blir ju sådär löjligt stolt och de är så kul. Nu får vi se hur långt de dröjer tills hon verkligen går.


städa tolaletter & blöja på huvudet

Idag fick jag ett sånt där städryck som man ibland kan vänta in och ibland vänta på lite för länge. De var dags för toaletterna att rengöras ordentligt. Sagt och gjort. Nu luktar de badhus såfort man kommer in. Så skönt att få de gjort.

Men inte har jag haft en tråkig fredag för de. Chrille lagade god mat i vanlig ordning. Idag bjöds de på fläskfilé pasta och Selma fick lax med rotfrukter och hon åt upp hela tallriken. Nöjd mamma!
Chrille skulle vara lite lustig och sätta en blöja på Selmas huvud. Jag visste inte vart jag skulle ta vägen, de var roligare än vad de verkar.
Selma blev så glad över att vi skrattade åt henne så hon ville sätta på sig blöjan själv sen, de såg så kul ut när hon kröp omkring med den på huvudet som en liten hjälm.

Nu sover iaf barnet och vi ska sätta på den gamla klassiska julfilmen (som aldrig blir dålig) Tomten är far till alla barnen och ta fram lite fredagsmys.

Haha! Pajas <3


upp i vikt

Idag stod både tandläkarbesök och BVC på schemat.
Vi hade bara kontrollvikt på BVC då hon gick ner lite i vikt och matvägrade under en period. De har dock gått så mycket bättre på matfronten och de visade sig på vågen, nu väger hon hela 9558g.
Vissa dagar får hon i sig mer och anda mindre, antar att de är så med alla barn. Men vi har hittar våra knep på att få henne att gapa. Och de är så skönt att de har börjat släppa för de är ändå frustrerande när hon vissa dagar fått i sig nån tugga eller en banan.
Även Ida hade BVC besök idag, så vi sågs där och barnen fick leka lite i väntrummet innan vi gjorde sällskap till Ica och hem.

För övrigt så är detta en trött dag. Jag har verkligen noll egergi. Regnet duggar utanför fönstret och jag skulle kunna tänka mig att ligga med duntäket resten av dagen. Men de går ju inte när man har barn. Haha.


lite väder & vind

Hemkomna från en dag med Malin, Maria Ida och alla barnen.
Idag har vi hängt hos Maria och fikat, de var kul tyckte vi :-)

Två bilder på Selma innan vi gick ut idag. Åkpåsen har plockats bort från vagnen, overallen ner i lådan och tunnare kläder på. Vad är de här för väder?
Vi saknar snön. Julkänslan som kom, försvann lika fort. Kollar man vädret så ser de inte ut att bjuda på mer snö på ett tag. Tråkigt tycker vi som sagt. De var ju så mysigt och kul att åka pulka. Den kommer väl tillbaka lagom till nästa år. När man längtar efter våren. Nej jag är inte bitter. Haha.


helgen som kommer

Godkväll!

Då var de snart dags för en dusch, fixa välling, plocka in diskmaskinen och ja, sånt där vanligt fix innan läggdags.

Även idag var vi ute på en promenad med Maria och Molly. Vi stannade i en lekpark där Selma fick "gunga av sig". De var tydligen sövande då hon slumrade till i gungan till och från.
Idag har vi haft Pata över på middag. Jag lämnade dock killarna efter maten och åkte hem till Ida på en kvällsfika och lite tjejsnack. Kom hem lagom till nya serien Syrror och kollade på ett avsnitt.
Imorgon slutar Chrille klockan 13.00 och efter de går han på helg. De ser vi fram emot då han jobbat två helger i rad. Vi har en hel del inplanerat. Roligt och mindre kul som Bla. Att serva bilen, Selma ska på sitt första tandläkarbesök, BVC, mamma och Tomas kommer på middag och vi ska gå på julmarknad.


pappa

Idag mötte vi upp Maria och Molly för en promenad. De var kanske inte de bästa promenad vädret då regnet öste ner på hemvägen men de var skönt att få komma ut ändå. Vi stannade på affären och handlade hem lite mat, hemma har de hängts en maskin tvätt och vi har lekt i Selmas rum.
Snart kommer C hem från jobbet. Egentligen skulle han jobbat natt, inatt men då han åkt på ryggskott igen så är han påväg hem redan nu.
Jag ska snart sälla mig och fixa lite middag och ja, mer än så händer inte idag.
Jusde, en annan sak att nämna är att Selma säger pappa. De kom första gången för en vecka sen när jag pratade högt och sa "nu ska jag ringa pappa" och då sa hon sen pappa för första gången. Sen igår så sa hon de igen, en vecka senare och idag sa hon de igen och igen och igen. Men mamma säger hon inte. Jag har tragglat hela dagen. Maaaammmmmmaaa. Kan du säga maaammma? Som svar får jag pappa eller mjaoou. Jaja, de märks vilka som är favoritenerna här hemma. Katten och pappa...


Lucas 1 år

Igår var de som sagt kalas för Lucas som blir ett år idag.
Vi fikade gott och de var fullt ös på alla barn som var där. Kul att se dock och Selma somnade på två röda i vagnen påväg hem.
När vi var hemma så hann jag precis "slänga ihop" en varsinn räkmacka till mig och Chrille som var påväg hem från jobbet. Eftersom de var Farsdag igår så åt vi lite extra gott och Chrille fick en present av Selma. När barnet sov så la vi oss i sängen och kollade på Beck, dock somnade båda i pausen så de blev en tidig kväll.

Jag försökte ta en bra bild på de kalasfina barnen igår, men de var fullt upptagna med alla nya leksaker.


Farsdag & barnkalas

Godmorgon!

Farsdag och pappan i huset är och jobbar. Vi får uppvakta honom lite ikväll istället när han är hemma.

Nu är det dags för mig att snygga till hemet och även mig själv. Om ett tag kommer Emma hit och vi ska sen gå gemensamt hem till Ida där är de dags för barnkalas för Lucas som fyller 1 år imorgon. Jag tänkte gå och möta Emma vid tåget och gå en liten promenad innan kalaset så jag är garanterad att Selma har sovit sin middag innan dess.


de var lättare förra året

Förra året tog jag bilder på Selma i sin julaftons klänning, framkallade en bild och skickade ut som julkort. Tänkte göra samma sak även i år.
Igår hittade vi en jätte fin klänning på barnbutiken här i Gnesta, så tanken var att hon skulle sitta still på pläden framför en brasa och titta rakt in i kameran. Trodde jag ja. Haha.
Såklart var alla leksaker på andra sidan roligare och ja, allt var roligare än att sitta där mamman ville att hon skulle sitta.
Tillslut blev de en gråtfest och en less unge, men jag fick iaf nån bra bild där hon var glad och innan hon ledsnade totalt.

De bra bilderna behåller jag för mig själv en stund till, haha :-)


stå upp

Idag stog Selma själv för första gången. Jätte kul att se :-)
Hon såg ut som en liten vindsurfare och var sådär lagom stadig men hon stog flera gånger, men de är fortfarande lite läskigt.

Här hemma lyssnar vi på julmusik och middagen är på G. Vi fick lite feeling av musiken, så tror vi sätter på en julfilm kväll istället för idol.


nytt till köket

Lite nytt som fått flytta in i vårt kök. En taklampa och en grytlapp.
Lampan kom med posten i föregår och grytlappen köpte mamma åt mig när hon var i Stockholm.
Älskar nya lampan och den var ett riktigt kap. Beställde den från wisch och hade inga större förväntningar. Dock får man ju vad man betalar för där så den gjordes om lite tills vi blev nöjda. Den skulle egentligen hängas på ett annat vis med hjälp av skruvar i taket, men de klippte vi bort och fick lägga till sladdar för att ens få den att lysa osv. Men igårkväll hade Chrille meckat ihop den och den kom på plats och jag är super nöjd 💡💡💡💡💡


gick sådär

Nu är vi hemma från en promenad till Ica och tillbaka. Att välja pulkan idag, var inte mitt smartaste drag. När jag kikar ut genom fönstret så ser de ut att vara massa snö. Men påväg ner mot centrum så har asfalten kommit fram och barnet somnar. Huvudet skumpar fram och tillbaka, så jag får ta upp Selma som inte sov så bra sittandes i pulkan. Tungt blev de och en kille med ryggskott så slutade de med att vi köpte en stor pulka där hon kunde ligga och sova på vägen hem. Den kommer nog till användning i framtiden ändå. Vi visste dock inte vad vi skulle göra av allt på Ica så medan jag handlade så hade Chrille lagt Selma på rullbandet, hon sov dock lika gott där. Nästa gång blir de garanterat vagnen. Haha.


kvälls pyssel

Idag kom ett brev från önskefoto på posten. Vi har beställt hem alla bilder från Kreta resan i somras. Tanken är att vi ska göra ett album med alla semesterbilder och ge i julklapp till Chrilles familj.
Jag beställde även hem lite extra bilder från Selmas kalas Bla att kunna fylla ut hennes bok med. Tycker att de är kul att vi fyllt i den så gott som de går hittills. De toma sidorna hoppas jag på att även dom blir fyllda vart efter och även med bilder. Jag har även en liknande bok från min barndom som är väl fylld medans lillebrors bok är halvfull. Antar att de är mer typiskt för första barnet att göra något sådant, sen blir man kanske mer slapp. Men jag hoppas inte de.

Här är en liten del av hennes bok.

Så detta är vad jag har pysslat med ikväll, kollat tv och duckigt två baljor med te. Nu är vi inne i denna tid på året då de blir en hel del te.
Tänk föresten att jag och Chrille träffades när vi var 16 respektive 19 år gamla. Så unga. Idag börjar vi bli gamla och grå och Chrille har åkt på ryggskott som pricken över i:t.


julstjärna

Idag har vi varit i Nyköping tillsammans med Malin. Vi åt lunch och så kikade vi runt lite på stan.
Hem kom vi Bla med en ny julstjärna. Jag har tittat på denna innan men idag fick den följa med oss hem. Provhängde precis upp den och jag vill helst inte ta ner den. Den ska sitta i vardagsrums fönstret. Jag vill inte ta bort lamorna som står på fönsterbrädan här redan, gillar dom för mycket. Innan så har alltså tidigare lampor tagits bort och en stor julstjärna i papp kommit upp. De hade dock blivit för mycket med en stort pappstjärna och lampor så den här enkla, tunna i svart smide blev jätte bra över. Känns fortfarande luftigt.
Tror dock inte Chrille kommer tillåta att den får hänga redan nu, så den får väl åka ner i sin kartong och vänta på första advent antar jag.
Dock tänkte jag sätta upp vår ljusslinga på framsidan nu. Fint att de lyser upp lite nu i mörkret.


tummen upp för pulkan

Idag blev de som sagt en premiär tur i pulkan. Selma älskade de och bara nöjt, så kul att se. Snön var även den poppulär och god tydligen.
Efter en promenad i pulkan så bytte vi till vagnen och gick en promenad till affären. Där handlade vi lite till dagens middag när Anna och barnen kommer över. Idag bjuds de på pannkakor som jag tänkte börja steka redan nu.


vitt ute

Godmorgon!

Klockan är tio och vi har precis kommit upp. Frukosten är på G och efter den tänkte vi prova på att åka pulka.
Selma fick förra julen en pulka av sin mormor men den kom inte direkt till användning då, men de gör den nu.
Ska bli kul att se hur hon reagerar och på all snö som kommit under natten.

Jag undrar föresten hur bra mitt citronträd mår där ute under all snö. Kanske ska man ta in de också, som jag gjorde med mina två olivträd. Kanske, kanske klarar de sig inne över vintern för de klarar sig definitivt inte ute i minusgrader iaf. Haha.


i andra tankar

Idag har vi varit på öppen famn hela dagen tillsammans med Ida, Jim, Lucas, Maja och Maria och Molly.
Selma somnade fort i vagnen på vägen hem, jobbigt att leka.

Chrille var hemma innan oss och meddelar att jag glömt stänga dörren efter mig. Jag hade dock låst den, men inte stängt den. Då undrar man ju vad man tänkte på just där och då.
Och eftersom att dörren stod öppen ett par timmar så kunde ni tänka er hur varmt och skönt de var när Chrille kom hem. Haha. Fyra brasor senare så var de dock varmt tills vi var hemma.

Lite bilder från dagen och mammorna på rullning.


kväll

Såhär kul tyckte Selma att de var att få bada och borsta tänderna ...

Nu slutar äntligen Chrille och är påväg hem. Kanske somnar S snart så vi kan få lite egentid och krypa upp i soffan och kolla på film.


trött söndag

Idag har vi legat på latsidan här hemma. Chrille jobbar och vi har verkligen inte gjort något alls. Vi har inte ens klätt på oss utan har fortfarande pyjamasen på. En sån dag idag, helt enkelt.
Alla leksaker pryder vardagsrumsgolvet och en brasan går varm.
Snart ska S få sig ett bad och jag ska väl sätta på diskmaskinen, sen ska jag fortsätta att göra ingenting. Men de passar oss rätt bra efter en hel dag på stan igår och minus grader ute, så vill iaf inte jag göra annat idag.


cloud

Det här fina setet till Selma fick följa med hem idag. Jag fick ett par gardiner som redan kommit upp i köket och Chrille fick en farsdag present från Selma. Då var hela familjen förhoppningsvis nöjda.


en dag på stan

Nu sitter vi tillsammans med Ida och Maja på tåget påväg hem från en heldag på stan.
Vi har varit på språng i flera timmar, ett par butiker har hunnits med mellan ammningar (för Idas del) och blöjbyten.
Selma har sovit sig igenom den största delen av besöket. Skönt tycker jag! Annars är det inte så jätte populärt att sitta stilla i vagnen i flera timmar.

Nu sitter vi iaf på tåget påväg hem. De märks att man bor på landet när tågen gick så vi fick vänta 1,5 timma. Men den tiden spenderade vi på donken. Så de gick nog ingen större nöd på oss ändå.

Gårdsgens fredagsmys. Jim, Ida och barnen kom över och kollade på idol och åt ost, kex och tog sig ett glas med oss.


fredag

Då var vi hemkomna från en promenad. De var riktigt skönt att komma in nu efter att ha varit ute i kylan i två timmar.
Selma tyckte de blev tråkigt att sitta i vagen den sista biten så då fick pappa bära.


årets första julklappar beställda

Gud så skönt, då var årets första julklappar hemklickade.
Utan att nämna för mycket, så kan jag säga att de tog tid. Hela kvällen har jag pysslat med detta så de var så skönt att äntligen få slutföra allt och klicka på köp.
Nu återstår inte många klappar till, tills vi är helt klara. Jag gillar att vara ute i god tid.
Selma ska såklart också få lite julklappar från oss, även om de bara blir nån enstaka då hon är i det stadiet att snöret är roligare än innehållet. Men en klapp som är given är iaf den nya babblarna filmen som släpptes här om dagen. Har en känsla av att den kommer gå hem. Hon har föresten lärt sig säga Diddi nu, så de blir mycket Babbla & Diddi här hemma. Utöver de så säger hon titta, hej och mjau. Ännu inte mamma eller pappa. Fast vi försöker nöta in de i hennes huvud. Men de har inte fastat än men Torstens jamande har tydligen de.
(Ledsen mamma som inte fick skriva i mamma i hennes bok på raden "mina första ord" haha).


bilder

Idag är Chrille ledig så efter frukost skulle vi ut på en promenad. Jag valde dock att stanna hemma och städa. Dammsög båda våningarna och sen skurade jag alla golv. Samtidig hade jag Ida i lurarna så den där städningen på 1,5h blev inte sådär jätte jobbig ändå. Skönt också att få göra de själv hemma.

Just nu sitter jag i nya soffan och bloggar. Tänkte passa på att visa er bilder på hur de blev här nere. Nu är allt på sin plats utom tvn. Den köper vi som sagt (förhoppningsvis) i mellandags rean. Tanken är att ha den på en arm under trappan. I den lilla bänken på väggen har vi redan en dvd och barnfilmer som vi ärvt, så att så småningom så blir de säkert en hel del filmtittade här nere.
Den här soffan är dessutom så skön. Tyget är i sammet och den är väldigt djup och låg. Därför passar den som en extra sängplats om man tar bort alla kuddar om man har någon som vill sova över.

Så nöjd över att vi hittade en så pass stor och maffig soffa trotts den lilla ytan. Den är som gjord för oss då den slutar precis i kant med Selmas dörr.


Mysig dag hos gamel mormor & morfar

Den andra November och årets första snö. Dock så är de inte direkt vitt utanför fönstret men vi hade ändå snö. Kallt är de (såklart) så åkpåse och tjockjacka åkte fram idag. Och nu går brasan varm.

Idag tog jag och Selma relativt tidigt tåg till Södertälje för att hälsa på min mormor och morfar. Vi blev bjuda på lunch och fika sen kollade vi på en hel del kort och visst kunde man se likheter mellan Selma och mig som liten. De var kul att se, då hon överlag är mer lik sin pappa än mig.

Chrille hämtade oss efter jobbet och sen åkte vi mot Nykvarn innan vi åkte vidare hem. Vi hade lite saker att hämta hos mamma. Nu ska vi bara mysa i soffan resten av kvällen. Här i vardagsrummet börjar de bli riktigt varmt och skönt.

Jag och Selma.
Tycker vi främst var lika i profil.


soffäng, fix och besiktning.

Idag har regnet verkligen öst ner utanför fönstret. Vi gick inte utanför dörren i onödan om man säger så.
När vi gick upp imorse så tog jag en dusch och Selma gick loss utanför duschen med toapappret. Efter de hoppade jag i Chrilles OnePiece och den är på än. Övervägde att byta om när jag åkte till Pressbyrån för att hämta ut ett paket men struntade i de. Då vet man att man bor på landet om man visar sig utanför dörren i denna extremt fula utstyrsel och ser ut som en jätte bebis. Men visst är de skönt att inte bry sig!

På Pressbyrån hämtade jag ut ljuslyktan jag bloggade om för ett tag sen. Så den är nu uppe, även lite annat där nere så nu är de så gott som klart så jag visar er sen. Vi är mer än nöjda.

Annars då? Bilen var på besiktning idag och den åkte ut med en OK stämpel. Blir alltid nervös inför en besiktning. Då jag ägt både gamla och nya bildar så vet man ändå inte hur de ska gå. Även om de såklart känns bättre att besikta vår bil vi har i dagsläget än min allra första bil "lilla gumman" som jag köpte mig som 19 åring för 5000kr. Lilla gumman hängde dock inte med sådär jätte länge, som ni förstår.

Två grå bilder från en grå dag, med alldeles för mycket soffhäng.


svar

Såg att jag hade fått en fråga av en tjej här i bloggen. Och visst kan jag dela med mig av de som jag tyckte var bra och mindre bra att ha med sig när man reser med barn.

Nu reste vi när Selma var nio månader och då upplevde jag att detta var bra att ha med sig.

Barnmat. Vi fyllde resväskan med massa barnmatsburkar, klämmisar, puréer och välling. Vi överdrev absolut mängden och fick ta med oss mycket hem. I efterhand så hade vi väl inte behövt släpa så mycket, då de var så tungt. De gick ju faktiskt att köpa barnmat där, men vi ville vara på den säkra sidan. Även klämmisar var onödigt att ta med i den mängden. De hade ju funkat minst lika bra att mosa en banan.

Blöjor. Såklart ska man ha med sig blöjor men mitt tips är att ha ut de från paketet och låta dom ligga lösa. Då tar de inte alls lika mycket plats som ett helt paket. Vi hade även med oss badblöjor.

Solskydd. Högsolskyddsfaktor och Uv kläder var de viktigaste. Även en Uv keps.

Tunna filtar. Jag la alltid en tunn filt över Selma när vi var ute med vagnen och inte hela tiden kunde vara i skugga. Trotts solskyddsfaktor och en suflett på vagnen så stack alltid nått ben eller liten fot ut. Då var de bra att skydda ytterligare med filt.

I nessesären. Där hade vi med oss sånt som alvedon, vätskeersättning och snorsug. Minns inte exakt allt, men minns att vi inte behövde använda något av de. Men såklart är de något man vill ha med.

Barnvagn. Vi hade köpt en sulky på jollyroom som var perfekt att ta med sig till Grekland. Den användes varje dag.

Pyjamas. Vi ville gärna dra på lite kyla på Acn men var rädd att Selma skulle bli sjuk. Därför var de bra att vi hade med oss en pyjamas då hon inte blev lika kall som att bara ligga i blöja.

En sista sak jag kommer på här och nu är att jag beställde hem ett varsitt kort för hela familjen hos förläkringskassan. Europeiska sjukförsäkringskortet/ EU kortet. Vi hade inte något sånt, någon av oss. Har man detta och rester inom EU så får man gratis eller iaf bra mycket billigare sjukhusbesök än om man inte har kortet. Detta läste jag till mig innan resan och beställde som sagt hem ett hos F-kassan som kom på lådan drygt 1-2 veckor efter jag beställde de.

De som vi tog med oss som var onödigt var.

Skötväska. Den användes på flygplanet men jag hade lika gärna kunna lagt ner Selmas saker i ett av våra handbagage. Så hade vi sluppit ännu en väska att släpa på.

Kläder. Oj vad mycket barnkläder jag packa ner. De enda som hon var iklädd dagtid var badkläder eller en blöja.
En klänning åkte på, på kvällen. Men jag hade packat ner för flera ombyten om dagen. Jätte onödigt.

Leksaker. Vi tog med oss ett gäng leksaker. Helt onödigt. De kom aldrig till användning. Vi köpte lite badleksaker att ta med till poolen. Vi var ju aldrig på hotellrummet så leksakerna som vi tog med oss rördes knappt.

Myggnät. Jag hade fått för mig att ett myggnät skulle vara bra att dra över vagen, främst på kvällarna. Hade sett framför mig hur vi skulle bli attakerade av stora myggor eller andra insäkter. Detta användes dock inte en enda gång men kanske är bra att ha med sig ändå.

Vad passade bättre en regnig november dag som denna, än att få rota lite i Grekland bilderna och drömma sig tillbaka till vår härliga vecka på Kreta?
Vet dock inte om mina tips var sådär super mycket att ha, har säkert missat massor då jag inte kommer ihåg allt.
Men detta var de som jag kom på nu i skrivandes stund.