tidig morgon

Såhär👇🏻 bra blev de när laman kom upp i taket förut. Gillar att den ser ut att tillhöra de andra lamporna i vardagsrummet från Mio. De var verkligen så tomt där inann så den fyllde ut sin plats bra. Nu saknas "bara" ström. 


Godmorgon föresten! 
Idag gjorde vårt barn morgon vid 05 för första gången i sitt liv. Ett år och nio månader tog de. Fy farao för att vaka så tidigt, de är inte mänskligt. Idag blir de tillbaka till vanliga rutiner som innefattar att sova middag på dagen, samt läggdags vid 20 tiden. Som tur är finns ju Pippi så hon satt mellan oss i sängen och tittade i två timmar innan vi gick upp och åt frukost.


ny dammsugare & onyttigheter

Idag efter jobbet kom Chrille hem med en ny dammsugare. Äntligen har jag (vi) två! En på vardera våning. Så skönt att slippa släpa upp och ner. 

Eftersom vi är på båda våningarna dagligen så hinner de såklart bli smutsigt, dock drar jag mig för att dammsuga nere emellanåt just för att jag inte orkar bära dammsugaren upp och ner för trappan men nu så var de problemet löst. Såklart fick den nya fina vara uppe, den gamla blå/gula med målarfärg på åkte in i tvättstugan. Visst känner jag mig lite gammal när man blir lycklig över en dammsugare. 

Idag sov Selma ingen middag. Hon hade för kul på stranden så hon hade inte tid att bli trött. Vilket resulterade att vi la henne 1,5 timma tidigare än vanligt. Så mycket egentid de blev ikväll, när hon sov redan vid 18.30. Undra när hon vaknar imorgon, ska bli spännande att se. 


Måste även visa vår nyttiga kväll. Ni kanske ser vart vi hämtat inspirationen? Haha. 

Från Max! 

Både Max egna kyckling burgare och sås. Sen åkte även chillichees och pommes ner i fritösen. Jag försökte mig på en lyxshake till Sommar med Ernst. Och ja, den smakade ju inte kattskit. Smal, de kan jag försöka mig på att bli sen. Om si dådär sex veckor, nu svullas de på, när suget är där. 


strandpremiär för oss

Nu är vi hemkomna från en dag på vår nya strand. Precis bakom centrum så har de byggt, eller säger man så? Hur som de har lagt och gjort iordning en strand. Jätte fint har de blivit med volleyboll plan, brygga, utegym och kiosk. Intill finns även en lekpark, passar oss prefekt. Där spenderade vi dagen med Ida, Maria, Malin och barnen. 

Chrille hämtade oss efter jobbet, de började att blåsa (mer) så de var dags att packa ihop efter ett par timmar. 
Nu har han gått på helg och de var välkommet :-) 


ons

Blev en mysig dag igår. Vi var påväg till tåget vid 9.30 och påväg hem från tåget 16.30. Var ganska slut i kroppen efter en heldag på språng men de var härligt att få komma hemifrån med tjejerna. 

Efter barnen fått lekt och tittat på djuren, vi lunchat så proemderade vi ner på stan innan hemgång. Alla fyndade saker på Åhléns rea och tog en glass. 
Så de blev en bra dag helt enkelt. 
Snart slutar Chrille jobbet, som har jobbat natt. Vi ska vara hos bvc vid 11.45 för att ta andra fästing vaccinet. Efter de tänkte vi åka och storhandla. 


Annars då? Jo, idag går jag in i en ny gravid vecka så befinner mig nu i vecka 34. Vilket innebär att de bara är 6 veckor kvar till bf. Skrämmande fort går de nu. 


hej

Måndag och lugn start på veckan! 

Chrille slutade tidigt och vi lämnade aldrig hemmet. Såg och andra sidan ingen anledning då de regnat mest hela dagen lång. 
Städat, plockat tvätt och bäddat rent har jag iaf fått gjort. 
Imorgon dock så blir de lite roligare, vi ska till torekällberget och titta på djuren tillsammans med Maria, Ida och barnen. 9.56 går tåget så ikväll måste jag ställa klockan så allt hinns med. Massäcken är dock redan fixad. Äggmackorna stekte jag tidigare idag. Måste planera delux nu när man inte är sådär snabb och smidig längre. 

Natti :-) 


söndag

Passande nog ligger jag nu och kollar på filmen På smällen. Magen kurrar så måste fixa något att äta. 

Chrille kom hem från jobbet och vi började kika på filmen tillsammans. De tog lång tid för Selma att somna ikväll. Hon låg fortfrande och prata där nere efter 45 minuter. När han hörde henne säga Pappa så kunde han inte hålla sig. Även om de är "mot reglerna" vi låter henne ligga där tills hon somnar, om hon inte är jätte ledsen, länge. Men han hade såklart saknat henne efter två heldagar på jobbet så de där var väl droppen för pappa hjärtat. Nu tror jag båda har däckat där nere. 

Tidigare idag planerade jag att vi skulle gå till badhuset. Även Jessica och Agnes hakade på, så de var kul med sällskap :-) 
Efter 2,5 timma på med bad och fika så somnade vi båda sen när vi kom hem. 


gravid X2

Slänger in ett till inlägg såhär på en gång. Högra bilden togs igår i V. 33. 

Den vänstra bilden togs på min 25 års dag för snart två år sen där var jag i V.35 om jag har räknat rätt. Tänk att de bakas en till liten tjej i magen igen. 
Föresten så ser jag snarlik ut som då, kul att jämnföra men mer än så lär de ju inte bli. Ställer som bekant inte ofta upp på bild nu. Längtar tills denna dunderkula är borta :-) 


Midsommar 2017

Och så var både midsommar och midsommar dagen över. 

Vi hade en jätte mysig midsommar i Enhörna. Startade med lunch hos Alex och Phille sen gick vi till ängen och mötte upp resten av ligan. Dansade runt stången och hade picknick. Tur med vädret hade vi också, de sprack upp och solen tittade fram på klarblå himmel. Så skönt. 
Resten av dagen tillbringades med god mat och lek för tjejerna. De var vakna länge, Selma längst och letade efter "Jolla" när hon somnade. Men vid 23 kastade även Selma in handduken och däckade på deras vardagsrums golv. Då hade hon kul! 
Vi satt ute på altanen hela kvällen, blev en jätte mysig dag. 

Idag åkte Chrille och jobbade, tror både jag och Selma kände att de var "dagen efter midsommar". Bortsätt från en stund i lekparken så har dagen spenderats på soffan framför film. Hon somnade ovaggad både till vilan och kvällen. Tog igen lite sömn från gårdagen, då hon var vaken non stop. 


Midsommar, brandalarm & BM besök

Hej torsdag! Men de känns som fredag eller lördag. Visst att jag har "helg hela veckan" men ikväll åt vi lite godare och skålade med ett glas då Chrille varit ledig. 

Vi har tidigare idag varit och handlat och tyvärr lämnat tillbaka Selmas pool som hade pyspunka. Inte ens en månad höll den, dålig kvalité eller otur? 
Får se om de blir nån ny annars finns de en från förra året här hemma. Mest jag som tyckte de var tråkigt då en annan också fick plats att svalka sig under varma dagar. Men kollar man prognosen så ser kommande vecka ut att bjuda på ännu mer regn, hurra! 
Imorgon ser de dock lovande ut, så håller såklart tummarna för de. Imorogn åker vi föresten ut till Enhörna och firar midsommar hos Alexandra och Phille. Dansar runt stången på ängen som från förr, när man var liten och bodde där. Ska bli mysigt. Till ängen kommer även mamma, Tompa, Jocke samt mormor och morfar och har picknick med oss.

Idag blev de grillat till middag och Selma kollade ner på Chrille så han skötte maten. 

Från de ena till de andra. Värt att nämna. Nattens panik

Och nej inget vatten gick men de gjorde brandlarmet. Vaknar i ren panik vid 01 inatt av att brandlarmet går där uppe. Jag sätter mig i sängen och väcker Chrille (som otroligt nog sov, lika så Selma). 
Hade sån galen puls, hjälp de brinner! Tänker jag såklart. Eller vi, Chrille var inte heller så kaxig helt yrvaken och han tittar in hos Selma, sen springer vi upp. Han stänger av larmet och de brinner inte. Hur kunde de gå? Så sjukt obehagligt. De var inte en varning att batterierna börjar ta slut utan de tjöt. 
Var nära till gråt efter kan jag lova. Hade typ bajsat på mig, ursäkta mig. Men om de hade hänt natten innan- när Chrille jobbade natt. Man hann tänka så mycket på den lilla stunden. Nej, aldrig mer vill jag vakna upp på de viset. 

Vad mer? Innan jag avslutar detta super långa inlägg. 
Jo, imorse hade jag ett besök hos barnmorskan. Var där i över en timma och till att börja med såg allt bra ut sen pratade vi massor om förlossningen. De var så skönt, känner mig något lugnare nu, eller mer lättad. Förra besöket grät jag mig igenom, men efter detta så gick jag ut och kände typ "du fixar de här igen" men den känslan kan ju ändras om en kvart men jag hoppas den håller i sig. 

Nej, nu ska jag sluta skriva. Dags att göra kväll och sova. Imorogn har vi massor att fixa med innan vi åker :-)


då var de klart

Lillasysters hörna i sovrummet är nu mera klart. Sängmobilen som jag bloggat om förut var en av baby shower presenterna. 

Emma hade gjort upp en plan och sagt att jag skulle vänta med att beställa den då hon kunde fixa en till bättre pris, genom kontanter hon hade. Men de var alltså bara för att hålla mig borta från att beställa en själv. Smart där, tjejerna känner mig och vet att jag inte hade kunnat vänta annars. Haha. 


en lugn & skön dag

Lugn, seg och alldeles perfekt dag. 

Vi har haft fullt upp med massa roliga saker sen i fredags och förlängde helgen igår. Åkte ner på stan, shoppade lite, lunchade och sen vidare hem till mormor och morfar för att fira morfar som blev 75 år. 
Där bjöds de på både smörgåstårta och jordgubbstårta. Var hemma lagom till läggdags. Så idag var de välkommet att bara ha en lugn dag hemma. Chrille jobbar natt så idag har jag och Selma bara myst runt i pyjamas hela förmiddagen. Vi tog en två timmars lång nap mitt på dagen sen gick vi besök av Malin. Vi tog en promenad till affären och gjorde ett stopp i lekparken där Selma fick leka av sig. Sen var de bara att packa ihop och skynda oss hem då himmelen bokstavligen talat öppnade sig. Hemma här igen så gjorde vi ordning en ceasarsallad till middag.  

Här uppe är de bastu i valig ordning så de ska bli skönt att gå ner nu. Lägga sig i sängen och kolla på ett avsnitt av Skam sen förhoppningsvis sova. 


Föresten så måste jag hylla denna gamla leksak från förr. Köpte den här om dagen och den har gjort succé. Selma älskar att rita, mamman älskar de inte lika mycket. 
Såklart håller hon sig inte endast på pappret. Färgpennor åker ner på golvet och de blir färg på vita golvet. Hon ska rita ett streck på varje papper osv. Så den där saken är verkligen att rekommendera. 
 

Selma har ritat på den hela dagen. Non stop typ. Inget mig emot. 

Idag blir föresten Torsten 7 år gammal. Gamle katt som får stå ut med så mycket sen Selma kom till världen. Men så snäll han är, aldrig fräst, rivit eller bitit henne. Bara så go, tyvärr prioriteras han sist här hemma och får minst kärlek men han är nöjd ändå. Fick han föresten på min 20 års dag. Vilket betyder att jag börjar känna mig riktigt gammal nu. 


Sommar

Att vakna upp till ännu en härlig sommardag. De gillas. Jag och Selma har hängt ute på baksidan sen efter frukost, båda har badat i poolen och njutit av de fina vädret. Jag sitter så bra precis intill poolen i vår hängstol, där inne är de halvskugga och lagom soligt för mig just nu. Nu sover Selma middag och jag ligger på sängen. Ingenting jag har tid med någonstans. Om ca en halvtimma ska vi gå till tåget. Men just nu önska jag man fick ligga kvar här men jag ska istället duscha, göra mig ordning, packa skötväska, väcka Selma, klä på henne osv. Ja, ni hör ju själva. Istället ligger jag på sängen och uppdaterar bloggen. Nej, de här funkar inte. Dags att sätta lite fart och de är nu. 




den här helgen

Hej bloggen! 


Vilken helg. 
Heldag på parken Zoo i fredags. 
Igår var vi hos Anna som hade öppet hus med god mat och dryck då hon tagit examen. Hann knappt hem och byta om innan jag sen satt på tjejmiddag. 
Idag har vi flängt runt på lite affärer och fyllde bilen med en markis och blommor. Väl hemma så har mina fina vänner och familj ordnat med en baby shower för mig. Alltså man blir verkligen så rörd, även om jag "inte ville ha någon" förstå mig rätt, har haft min en gång och sen ska de inte dona för mig igen. Men där stod alla på baksidan och tittade upp på mig från balkongen när jag öppnade dörren. 
Vilket avslut på en grym helg. Fullt ös från dag ett så ikväll kommer jag att sova gott. De är kul ändå att bli sådär överraskad och sen få höra hur de knåpats bakom min rygg. Vissa saker faller såklart på plats. "Jaha var de därför vi skulle åka iväg" osv. 
Men ändå är man ju inte den som tar något för givet, framförallt inte när man lämnar hemmet i en enda röra (för att vara mig) och Chrille inte ens viker in kläderna i garderoben eller bäddar sängen. Till svars fick jag att "men då kanske du skulle misstänka något, för jag städar ju aldrig annars" och där har han en poäng.
Åter igen, tack alla som var där och fixat och donat för mig. De värmer i preggo hjärtat. 
Har såklart så mycket bilder från den här helgen. Tänkte bjuda på några nu, har knappt hunnit kolla igenom alla själv. Tjejerna har skickat massor men såklart vill man inte publicera något, jisses vad jag längtar tills jag får "bli mig själv igen". Framförallt efter man hamnar på bild, nej nu ska jag sluta larva mig. 
Här kommer ett gäng och nu är de dags att ta en dusch och sova :-) 



en dag i Eskilstuna

Nu är vi helt färdiga allihopa här hemma. Selma sover redan, med sin nya apa som hon fick av sin morfar på parken zoo idag. I sin nya pyjamas som hon fick av sin mormor som har shoppat på ullared. Vi fick två påsar fulla med saker, som julafton att plocka upp alla saker även om jag själv hade "beställt" en del. Hennes första två delade pyjamasar. Känns stort, haha. 

Jo, idag var vi som sagt på parken zoo med min familj. Mamma, Tomas, mormor och morfar. Har såklart tagit massor med bilder som jag inte orkar gå igenom ikväll, så kanske kommer upp i morgon. 
Nu ska vi luta oss tillbaka i soffan framför en film. Sen blir de en tidig kväll för oss, fem timmar på en djurpark i värmen gjorde sitt, men vi hade en toppen dag! 


lite "gammalt" & lite nytt

På eller av, jag i ett nötskal just nu som sagt. Nu kör jag mitt fjärde inlägg inkom loppet av en timma typ. Fick feeling. Hoppas nån orkar läsa, vet en som gör och de är Ida. Min allra trognaste läsare, en som väntar på mina inlägg trots att hon varit med mig en hel dag eller pratat med mig i telefon i Xantal timmar. Tokig tjej de där. 

Men nu var de ändå inte henne jag skulle skriva om. Utan tänkte visa tjejernas nya kläder, sånt är ju alltid kul. 

Selma fick två nya jackor här om dagen och idag kom ett paket från Hm med två kepsar och en baddräkt. Den blommiga kepsen hittade jag på kapphal för ett par dagar sen. 
Såhär tänkte jag matcha de. 

Från bara puderrosa och solhatt till färg och kepsar. Chrille gillar helt klart de sist nämnda mest. Vi tycker såklart att hon är fin i allt men visst är de kul att klä henne lite tuffare ibland, framförallt när hon blivit större. 


Men tuffa saker har inte lillasyster än. Idag fick hon ärva lite fina kläder och en mössa av Maja. Älskar kläderna från Newbie och mössan har Selma redan, så de kommer kunna syskonmatcha i höst och vinter. 
Här blir de volanger, blommigt och spets i stl 62. Så gulligt. 

Och så avslutningsvis så har hon fått en ny filt som jag köpte här om dagen. Hon har samma mönster i mössa och pyjamas som Selma hade på sig på BB och de åker även på, på syrran den dagen hon ligger på BB. 


blev kär i en dyr lampa

Eftersom jag inte bloggade igår, så slänger jag in mitt tredje inlägg nu för idag. 


Igår beställde vi hem en ny taklampa, den ska få hänga i trappen. Efter snart två år här hemma så har ännu ingen belysning kommit upp där. Nu i dagarna hittade jag dock en lampa som jag tror skulle passa perfekt. Chrille gillade den också. Dock visste jag inte om plånboken gillade den, så på två dagar tjänade jag in exakt 920kr på gamla saker. La upp två annonser på fb på två lampor jag ville bli av med samt golv som blivit över och tog plats i garaget. Visst känns de bättre för samvetet också om man gör sig av med något annat innan man shoppar nytt. Så den här lampan blev betydligt billigare för oss nu, än vad den annars skulle blivit. 
Sen måste vi "bara" få hit en elektriker, tror vi har en vän som kan hjälpa oss. Måste även shoppa såna där billiga glödlampor (host). Samt att se till att Chrille inte ska slå ihjäl sig när han ska balsansera på en stege i trappen för att borra och hänga upp den nya lampan. Men de är en annan femma, nu är den iaf påväg hem till oss och jag är jätte glad över de för jag tror de kommer bli så bra :-) 

Såhär ser den föresten ut, men vi valde en i svart så den matchar våra andra lampor i vardagsrummet som är svarta. 


en eller två bebisar?

Selma hjärta lillasyster (eller mammas stora mage). 

På tal om stora mage så tyckte (kärringen) på Ica att de var okej att påpeka min mage idag när jag skulle betala. Egentligen bryr jag mig inte om de, jag vet att den är stor, de växer ju lixom en bebis där inne. Dock skulle jag själv aldrig kommentera en annan människa sådär, framförallt inte en okänd. 

Hon frågar iaf mig när de är dags. I augusti svarar jag. Hon gapar bara och säger sen "är du säger på att de bara är en där inne?" Helt säkert svarar jag då och packar mina varor. Man blir lite ställd samtidigt som att jag vet om att magen är stor och rund. 
Igår gick vi in i vecka 32 så nu är de 8 veckor kvar till BF. Kommer vara gravid i max 10 veckor till, om jag skulle gå över tiden med två veckor. Och bebisen skulle lika gärna kunna komma om 6 veckor. Tror hon kommer ett par dagar innan BF jag. 

Vi har även blivit oense om namn här hemma. Helt plötligt så kallar Chrille magen för Ines och står helt fast vid att de är de som gäller, jag ratar de (just nu) och är helt inställd på en Signe. Vem vinner namn kampen? 


en bättre lunch

Hej! 


Dax att uppdatera bloggen lite. Idag var en extra härlig dag att vara mammaledig på. Mötte upp Ida och Malin i förmiddags, vi gick till centrum och handlade sushi, glass och jordgubbar. Sen hem till Ida där vi lunchade och fikade på altan, tjejerna skålade i bubbel eftersom Malin fyller år och jag med Cola. Börjar bli trött på dessa drycker nu, längtar efter smaken av alkohol.  Haha. 


bra dag

Kolla in dom här sötnosarna som lekte i lekparken idag. Hela ligan samlad. 

Innan vi gick till lekparken så tog jag, Ida och Maria en lunch på cafet i vårt lilla centrum. Tre av fyra barn sov gott i vagnen utanför så vi fick äta, bättre än att alla fyra barn skulle sitta med runt bordet ;-)
Idag har de dessutom varit en bra dag, jag har haft mycket energi, inte haft ont, om man jämför mot andra dagar. Har varit ute hela dagen och när vi väl kom hem var de dags för middag, kollat Pippi och jag har städat. Nu sover barnet sen en stund tillbaka och jag njuter av ett städat hem och Chrille kommer strax hem från jobbet som jobbar kväll idag. 
Hoppas ni också haft en bra tisdag! 


på eller av

Dagens höjdpunkt var helt klart att springa och hoppa i alla vattenpölar. Hon hade vatten ända upp till blöjan tillslut. Även rutschkanan var kul, idag åkte hon själv för första gången. Utan att ramla baklänges lixom. 

För min del var dagens höjdpunkt när Chrille kom hem med en påse lösviktsgodis, hehe. Och när jag sov middag med Selma mitt på dagen. Ja, ni hör ju själva vilken latmask till mamma man är, just nu är jag så trött vissa dagar att jag vill gå i ide. Vakna när bebisen är ute. Därför prioriterar jag just nu (dessa trötta dagar) att gå ut med Selma eller leka med henne och så får Chrille städa upp allt hon röjt när han kommer hem. Men i morgon  kan jag lika gärna röja på vinden i flera timmar eller få för mig att vika om alla barnkläder. Ja, så funkar jag just nu. Verkligen allt eller inget, på eller av. Gillar helt klart den aktiva- jag mer än hon som bara orkar göra, ingenting. Men man får ta dagarna som de kommer! 


överraska

Igår överraskade vi Marina som fyller 50. 

De var kul att se hur Selma och Jolie lekte ihop den här gången, de hade så kul tillsammans och sprang runt i trädgården nästan hela tiden. De bjöds på grillat och jordgubbstårta och Chrille kom efter jobbet. Just nu så inväntar jag att hon ska somna, de märks att rutinerna varit rubbade under helgen då vi varit iväg både fredag och lördag. Igår somnade hon kl 23.00 och var varken hela bilresan hem. Tog sovmorgon till 10 imorse, skönt för mig men allt kommer efter och nu ligger hon i sängen och pratar med Chrille. Imorgon är de nog jag som får ställa klockan så vi kommer upp skapligt så hon somnar vid 20.00 som vanligt. Jaja, de var lite kort om gårdagen. Idag har vi inte gjort ett jota, bara myst hemma. 


på rullning

Nu sitter vi på tåget på väg på festligheter igen. Chrille hämtar oss efter jobbet! 


Selma har sovit bort hela dagen, sliten efter gårdagens 30 års fest helt enkelt. Tog sovmorgon till 9.15 och sov sen ytterligare två timmar efter frukost. Då hade jag god tid på mig att göra mig ordning. 

Blev en lunch i form av korv med bröd nu på tåget. Iprincip de enda ungen äter. Kommer snart se ut som en korv, men vad gör man inte? 

Jag vill inte påstå att håret har växt sen hon hade toffs sist och de var på påsk. Kom igen nu håret, väx! Den här mamman älskar att göra flätor och frisyrer. Kanske kommer lillasyster ut med en redig kalufs? Tveksamt. Jag såg ut som Selma i huvudet fram tills jag var tre ungefär :-) 


när mobilen inte är i fokus

Kan ju börja med att säga att idag har mobilen inte varit i fokus. Vilket den aldrig bör vara men med handen på hjärtat så vet jag att den många gånger är de. En hel del bilder blir de annars dagligen från min del, en och annan snap och visst tittar jag igenom insta ett par gånger. Men nu är klockan mitt i natten och jag kollade första gången för idag, mycket att gå igenom, haha. 


Dagens enda bild togs till tjejerna i gruppen. Ett av mina hundra pauser på Ikea. 


Idag åkte jag upp till kungens kurva med Ida. Bara vi två, utan barn. Helt fantastiskt om ni frågar mig. Barn är underbara men visst är de skönt att gå i butiker utan dom och slippa fälla upp och ner med vagnar och in och ut ur bilbarnstolar. 

De blev iaf ett besök på Ikea och sen i de övriga butikerna runt om och en lunch på donken. Jag hittade äntligen ett par gravid tights och lite annat smått och gott. 
När jag var hemma var de bara att svira om och styra tillbaka bilen mot Södertälje. Hemkomna för en stund sen då vi varit iväg och firat Carla som fyllde 30 år igår. 
Nu var de bra skönt att få lägga sig i sängen. Haft ont i benen idag, där av mina sitt pauser på Ikea. De har lixom strålat bak i benen, en känsla jag inte känt förut. Beror säkert på övervikten ;-) 


de var inte igår

Alltså, kan ni tänka er. Detta trötta preggo har precis sett två filmer i rad. Minns inte sist de hände. Vi ser inte på film nu mera, just eftersom jag oftast är så trött eller prioriterar att ligga och skrolla på mobilen innan läggdags. 

Men ikväll fick jag feeling så efter den första filmen var slut så satte vi på nästa. De var mysigt. 
Idag har Chrille varit ledig och vi åkte till Nyköping för att köpa ett par tights till mig. Mina har gått sönder och åkte därför i soporna och de är ett plagg som används flitigt under graviditeten kan jag lova. Tyvärr kom jag aldrig hem med ett par. HM butiken i Nyköping hade tagit bort sina mamma/ gravid kläder och HM i Södertälje som jag besökte tidigare i veckan hade inte fått upp den avdelningen än då de bygger om. Samt alla gravid tights på hemsidan är alltid slut. Så frustrerande då jag är i stort behov av ett par. Fanns heller inte i nån annan butik. Tyspiskt, de är verkligen de skönaste plagget och jag gillar även att ha längre tröjor över nu som gravid, men de blev visst inget av de. Istället blev de två nya jackor till Selma, som hör och häpna inte är rosa. Chrille har länge haft en önskan om en jacka i just en annan färg så idag hittade vi två stycken på rean. Så vi valde en varsinn. De blev även en lunch och en kortare promenad. 

Tidigare imorse så dansades de här hemma så bjuder på lite bilder från min Pippi tokiga tjej. 

Nu är de verkligen dags att sova. Kände bara för att dra ut på tiden genom att blogga innan även jag lägger huvudet på kudden. Jag har ju nämligen börjat snarka som jag tidigare nämnt, så de är bäst att Chrille somnar innan mig. Annars blir jag ändå väckt. Ombytta roller lixom. Eller han får nu igen de gångerna han har tagit en öl för mycket (eller två) och snarkar loss. 

Tur detta försvinner sen, för de känns inte sådär jätte kvinnligt. Haha. 



lässtund

När man var nere och vek in tvätten och kommer upp efter en stund och hittar dessa två ligga och läsa i Pippi tältet. 

De värmde i hjärtat på nått vis, de läste alla Selmas böcker hon har framme där uppe. 
Hon älskar när man läser för henne och de var en hitt att läsa i tältet. Tur att en av föräldrarna är smidig och kan ligga där inne. En annan börjar bli less på att vara tjock nu. Nio veckor kvar, gick in i vecka 31 idag. 


igår & idag

Igår blev de ingen uppdatering här i bloggen, de var full fart hela dagen. Vi tog tåget in till Södertälje jag och Selma där mamma sen plockade upp oss. Vi spenderade nationaldagen i Nykvarn. I folkparken så kom Bla Moraträsk och sjöng, de var spännande tyckte Selma och kände igen flera barnlåtar. 

Jag och mamma tyckte mest att de var varmt och trångt av allt folk så efter en stund gick vi till affären och köpte varsinn glass. 
Chrille hämtade oss sen efter jobbet och vi hann nästan inte mer än att äta upp middagen innan hans kompisar kom över på kvällsfika. Vi kunde sitta ute en stund inann vi sen gick in. 

Idag kan man inte sitta ute direkt och lär inte kunna göra på över en vecka. Prognosen bjuder på massa regn framöver, tråkigt då de känns som om hela Juni månad kommer bestå av regn. Hoppas de vänder. 

Vi tog iaf oss ut en stund efter frukost, gick till lekparken och promenaderade hem igen innan vi blev för blöta. 

Vi tog sen ett varmt bad och på med myskläderna. Åt frukt i soffan sen var de dags att sova middag. Väckte Selma efter 2,5 timma och jag somnade till jag med. Ganska mysigt med regnet utanför fönstret. 

Snart slutar Chrille jobbet och jag tänkte förbereda middagen lite, sätta på en maskin tvätt och allt sånt där ni vet.



snart klart

Idag hade vi planer som jag sen avstyrde. Jag var så trött och är de nångång man får säga att man inte orkar åka iväg, så är de nu. Så hela förmiddagen har jag i stort sätt spenderat på soffan. Chrille slutade tidigt och kunde komma hem och vara lite aktiv med Selma. 

Sen fick jag iaf lite energi så vi höll på lite på tomten. Klippte buskar och gräs. 
Idag hämtade jag även ut paket på posten och ett låg redan i brevlådan. Både mina posters till tavlorna och lampan kom idag. Nu är de på plats och de blir faktiskt riktigt mysigt. Nu saknas bara en sängmobil som jag ändå bestämt mig för. 

Visar bilder sen när allt är på plats :-) 


fullt hus

Fullt ös och fullt hus hela dagen lång och helgen är redan slut, tråkigt för den gick alldeles för fort. 


Efter frukost ställde vi oss och bakade bullar här hemma, eller Selma och Chrille bakade medan jag städade. En "riktig söndag" med både bullbak och av skurning av alla golv. 
Lite senare kom Chrilles familj och släkt förbi på fika. Halva ligan stannade hela kvällen så vi åkte och beställde pizza till middag. Killarna satte upp pingisnät på bordet på altan och förloraren skulle tydligen ta en shot. Ja, så slutade den här kvällen. Fullt fokus på Selma hela dagen, jag har knappt rört henne. Hon njöt verkligen av all uppmärksamhet och nya leksaker. Hon somnade på två röda ikväll om man säger så. Känner att de blir detamma för mig nu med. Dags att lägga sig helt enkelt. 


marknad

Godkväll! 


Slänger in ett inlägg innan de är dags att lägga huvudet på kudden. 

Här hemma startade vi dagen med att servera Chrille nybakat bröd till frukost, efter han kom hem från en jobbnatt, imorse. De var uppskattat. 
Har bloggat om dessa små frallor förr och nu var de andra gången jag gjorde dom. Bus enkla och goda, tar sammanlagt kanske 15 min att få ihop. Super gott med smör, ost och ett glas oboy till. Hehe. 

En stund efter frukost gick vi och la oss igen, allihopa. Alla tre sov i en timma, så himla skönt. 

När vi vaknade så var de dags att gå ner till centrum för att möta upp Emma och Fredrik och gå på Gnesta marknad. 
Vi gjorde den dock ganska fort, då värdet inte var på topp och barnet ville bara upp ur vagnen. Men vi hann med att äta iaf. Både donats med glass, chorros, langos och remmar. Dock inte allt, men nån åt nått. Selma fick en ballong som tyvärr gick sönder såfort vi kom hem, men de var kul så länge de varade. Tycker de är mysigt att gå på marknad, även om man kanske inte köper så mycket (mer än mat då) så gillar jag de ändå. De är kul att de håller till här hos oss en gång om året. 

Emma och Fredrik stannade på middag. De bjöds på kyckling och Chrilles pastasallad, den är verkligen så god. Den innehåller chipsdipp, kanske därför den är så beroendeframkallande och man inte kan sluta äta. 

Vi har hur som helst haft en väldigt bra dag och jag hoppas att ni haft detamma :-) 


öppen famn & vaccin

Idag mötte jag och Selma upp Maria och Molly på öppna förskolan redan vid nio tiden imorse. De hör ju lixom inte till vanligheterna att vara ute så tidigt. Men eftersom barnet vaknade strax efter åtta så tänkte jag att de var lika bra att bryta trenden och kicka igång dagen. Chrille som annars alltid är ledig fredagar jobbar natt så vi fick "roa oss själva". 


Efter sångstund, lek och fika på macka och te så mötte vi sen upp Ida. De blev en kort promenad och ett besök på BVC. Selma tog Tbe vaccin, kändes bra att ge de och ska ta spruta nummer två snart igen. Här om dagen plockades de fästingar på löpande band på Torsten, vi är ute en del, har tomt osv så nu är den äntligen tagen. 

Just nu sitter jag i soffan och slö tittar på american pie som går på tv, dricker mjölk mot halsbrännan och funderar på att gå och sova. Fast de har jag gjort ett tag, men fastade med mamma i telefon i över en timma sen vill man ju inte gå miste om den där egetiden på kvällen. Haha! 


Tors

Idag är de egentligen helt onödigt att blogga, har lixom ingenting att skriva känns de som. Men de tillhör ju ändå att uppdatera iaf en gång om dagen. Dagens höjdpunkt var helt klart middagen, alltså allt som stoppas ner i fritösen blir ju typ gott. Idag invigde vi även våra nya pommes korgar, snygga va? 


Ja ni ser ju själva. Korv, pommes, chilichees och Max dipp. Preggot var i mat himlen. De där med att bli smal och tänka på vad man stoppar i munnen, de kan man ju göra sen. 


Idag tog vi oss ut på en liten promenad och stannade till i lekparken, där såg vi några bekanta ansikten. Jessica, Erik och barnen, länge sen vi sågs nu när Jessica börjat jobba så vi satt och snackade skit medan Chrille lekte med Selma.