tre månader


Min fina tjej som blir hela tre månader på fredag! 

Här hemma plockar vi ner lite jul. Granen är väck och ska ta bort advents ljusstakarna men låter stjärnorna hänga kvar en stund till. 
En tvättmaskin går och lite sådär, det vanliga. Ska titta ut något att ha på mig till imorogn. Första nyåret som jag inte har en planerad outfit redo. Så ska ge mig in i klädkammaren och se om något passar.  

vilken julklapp!

Chrille kom hem nio imorse efter att ha jobbat natt. Han la sig bredvid oss i sängen och det var så mysigt efter att knappt ha setts på två dagar. Han sover än men ska snart väcka honom (han hade sovande natt). Selma har somnat i gymmet så jag passar på att uppdatera bloggen.
Igår hämtade jag som sagt ett paket på posten, tungt och otympligt att få hem då jag inte hade bil men ack så nyfiken och för envis med att kunna vänta och hämta det dagen efter. Paketet innehöll en ny vagn, en sulky. 
Varför vi beställde hem den redan nu fast än det är en sommarvagn för lite större barn, var för att den var på mellandags rean på jollyroom och för att vi förr eller senare behövde en sådan. Då vi i julklapp av Chrilles pappa och fru fick en RESA. Alltså jag är fortfarande chokad över att det. Dom bjöd alla sina barn, med respektive och barn på en veckas utomlandsresa i sommar. Vart vi ska än, det är oklart. Men vi flyger till värmen och vi ska gemensamt prata ihop oss om vart lite längre fram. 
Det ska bli så mysigt att få komma iväg, med min lilla familj och kul att få åka ett helt gäng. Vi blir totalt elva personer, så tror det kommer vara mycket ögon på Selma så det känns tryggt. 
Så om ett par månader så måste vi skaffa ett pass till Selma och jag har nämt till BVC att vi kommer att åka i sommar. Dom får informera mig om allt och lite till som kan vara av nytta när man reser med ett litet barn. 
Selma kommer att vara drygt nio, tio månader när vi åker iväg. Känns bra att hon blivit lite större då så hon kan sitta själv och faktiskt tycka att det är kul att plaska i en pool. Längtar jätte mycket tills dess. 

Här är vår fina resevagn som jag älskar. Suffletten går att fälla ner hela vägen så hon blir skyddad från solen, den har ett "tittut" hål så vi kan se henne ovanifrån. Den går att ha i både sitt och (nästan) fullt liggläge. Man kan koppla av bygeln framtill och det ingick både regnskydd, en väska att lägga vagen i samt en mugghållare. 


Vagen kommer från märket petite Chérie  och Selma godkände den efter sitt premiär åk i vardagsrummet igår! 

året som gått <3

År 2015 börjar lida mot sitt slut och jag kan utan tvekan säga att det har varit det bästa året i mitt liv. 
För att sammanfatta 2015 lite kort så började året med en stor överraskning då graviditetstestet visade positivt efter att ha kissat på en sticka. Mycket glädje, förväntan och även oro framför mig. 
I Maj åker jag och mamma på en helt underbar resa till Rhodos, bara hon och jag. Är så glad över att fått gjort den resan med min mamma, innan jag fick egen familj. En super mysig vecka på det finaste hotellet, en resa jag sent kommer att glömma. 

I samband med graviditeten så började vi snabbt att handla på oss saker till den nya familjemedlemmen. Vi åkte och provkörde vagnar medan vi diskuterade flick och pojknamn. En helt ny värld öppnade sig och vem hade kunnat ana att det skulle vara kul att handla bebis kläder och skämma bort en liten människa vi aldrig träffat.
På Valborg i V. 20 så var vi på ultraljud och vi fick reda på att allt såg bra ut i magen och att vi väntade en liten tjej. Längtan blev starkare och förväntan växte, nu kändes det på riktigt. Vi fick se vår lilla tjej för första gången på en skärm. En känsla jag sent kommer att glömma. 

I våras började jag och Chrille att gå på lite visningar och blev sugna på att köpa radhus. Att få flytta ut till lugnet på landet kändes som en dröm och sagt och gjort så hade vi förälskat oss i ett radhus i Gnesta som sen blev vårt. 
När vi ändå var i farten så sålde vi bilen och blev med familjebil. 
Nu kunde renoveringen börja och vad vi slet, magen växte och kroppen började att säga ifrån. Är så stolt över Chrille som spenderade all tid på att få ordning hemma under hela sin semester. Efter mycket om och men så hann vi bli klara precis lagom tills bebisen var färdig bakad. 
Hon kom på dagen den 1/10-2015 kl 00.14 så var hon äntligen här. Efter 22 timmar på förlossningen och jag fick uppleva de absolut värsta timmarna i mitt liv. Att föda barn är utan tvekan det värsta jag vart med om. Det gjorde så fruktansvärt ont men det var så värt det. Jag har aldrig varit så stolt över mig själv någonsin. Inte för att jag hade så mycket val, men jag gjorde det. Jag klarade det, som alla sa men jag var så rädd inför förlossningen att jag började att tvivla på mig själv, på allt. 

Natten till Torsdagen den första oktober så var jag och Chrille helt plötligt föräldrar. Den lilla sparrisen jag spanade in som sextonåring i ettan på gymnasiet. Min första pojkvän. Vad hände?
Snart nio år senare så sitter vi här, i vårt fina hem med vår perfekta lilla dotter. 
Jag är stolt över oss. 

Drömmar kan visst bli verklighet <3 

Mitt i denna rosa bubbla så får jag inte glömma att nämna att jag fick dela mycket av allt och lite till med en av mina bästa vänner. 
Jag och Ida var gravida tillsammans och det går inte att beskriva hur fantastiskt det har varit att få dela detta med henne. Alla tankar, all smärta, all rädsla och framförallt lyckan. 
Sex veckor efter Selma så kom äntligen lilla Lucas. Gräddet på moset så bor vi idag grannar och är mamma lediga tillsammans. 

Snipp snap slut så var sagan slut. 

2016 jag ser fram emot vad du har att erbjda! 


härligt väder

Vilket väder vi haft idag! 
Mamma kom över i förmiddags och vi gick en lång promenad på två timmar. Stannade på Ica på vägen hem och jag hämtade ut ett paket. Vad det låg i det, visar jag imorgon. 
Vi handlade lite lunch och gick hem och åt, myste med Selma innan hon åkte hem. Nu har jag tänt en brasa och sitter med en kopp te i soffan och Selma sover bredvid. Väntar in Malin som kommer när som helst. Hon gör oss sällskap ikväll medan Chrille jobbar natt. 



Idag premiär använde vi overallen som Jolie haft. 

lite nytt i garderoben

Selma fick mycket fina kläder i julklapp, allt utom en tröja är i st 68. Lika så kläderna vi köpte till henne (som jag bloggat om tidigare) är i den storleken. Jag hoppas det ska passa i vår. 
Annars är det bara att använda det när det passar såklart men jag tror det blir bra. 

Dessa kläder köpte jag igår för presentkortet Selma fick av sin farfar från Lindex. 

Klänningen är från Nicko och Pernilla. Resten är från min mamma. 

Den grå tröjan är från Anna likaså kanindockan. 

tis.

Godmorgon. 

Vi tog en sovmorgon tills nu men ligger kvar och drar oss en stund till. Älskar den stunden på morgonen när man inte är stressas iväg till något, utan kan bara ligga kvar och mysa. Då lyfter jag alltid upp henne från vaggan och lägger henne tätt intill. 

Tänkte visa er lite bilder på hennes rum. Tavlorna, vimpeln och kaninkrokarna har kommit upp. Mamman är mycket nöjd! 






dagen bjöd på lite överraskningar

Här lyser jag med min frånvaro. Tycker inte det är kul att blogga om jag inte har lite bilder att publicera. Mest för att jag själv tycker det är kul med mycket bilder i bloggar. Men idag blir ett bild löst inlägg. 

Vilken dag! 
Sämst men ändå bäst. Har velat sagt upp mig från mamma livet men ändå inte. Det var inte mycket som gick bra idag. Ska dra en lång historia kort. 

Började dagen med ett besök på BVC. Små springer dit för att jag var stressad, men hinner i tid och även med tåget. Möter upp Ida vid tåget och vi åker till Tälje och jag tar en snabb fika med henne, Malin och Jessica på stan. 
Blir sen hämnatd av mamma och hon, jag och Alexandra (min lillebrors flickvän) skulle till kungens kurva för shopping och lunch. 
Innan dess så går jag in på en toalett på stan för att byta på S innan vi åker iväg. På toan så spyr det ena bebisen efter den andra. När jag ska sätta på S sin overall så går den sönder i dragkedjan, så den går inte att stänga och jag kan slänga overallen (synd). Väl uppe i kungens kurva så har vi en mysig lunch tillsammans och alla fick med sig lite nytt hem. S är tjurig och missnöjd. Jag är så bortskämd med en nöjd bebis i vanliga fall. Hon blir jätte svettig i vagen så jag klär av henne i en butik. Så hon ligger i bara bodyn. Hon spyr och blir blöt. Byter kläder och en kiss blöja i ett omklädningsrum. Kanske inte så passande, men jag tyckte jag var smart! 
När vi har lyckats packat in allt i bilen på väg hem så börjar S att skrika helt otröstligt. Har aldrig hört henne så ledsen förut och hon brukar alltid somna så fort man startar bilen. Jag får gå ur för att göra ordning en flaska. Skötväskan låg i bakluckan och jag var bombad med saker. Och liggdelen i knät då mammas bil inte har det största utrymmet bak. Ni vet när man måste sätta sig sen får någon annan lägga alla saker i knät och stänga dörren. Lite familjen tajkon. 
När vi kommer hem så lyckas jag ha ner en tavla i golvet och glaset går sönder. Tosten var nyfiken och ville gärna gå i glaset. In med katten på toa och ta i tu med alla glasbitar, såklart lyckas jag få en flisa i fingret.
Ida kommer sen över på ett snabb besök. Jag pysslar lite med mina nya tavlor. Helt plötsligt så lutar det riktigt illa. Dags att byta en blöja. 
Shit. Om jag har varit med om en ryggbajs innan så har jag idag varit med om både en ryggbajs och navelnbajs på samma gång. Bajs på pyjamasen och på hela bebisen. Dags att bada, byta och tvätta. 
Nu somnade hon nyss. Mätt i magen, ren och nöjd.

Tack Ida för att du stannade, så vi kunde skatta och "gråta" ihop. 

Summan av kardemumman. En lite blandad dag helt enkelt. Med mycket spyor, bebis gråt, trasig overall, trasig tavla och bajs. 
Utom det så har det varit mysigt som sagt, att få umgås med mamma och Alexandra. Mamma bjöd oss på god lunch. Jag shoppade kläder till S och lite nytt till hemmet på Ikea.
Chrille är påväg hem som har vart och sett en hockey match och han är mer än välkommen hem. 

Typ så. Blev inte så kort inlägg ändå och väldigt personligt. Har funderat på det där med lösen. 
Sen jag blev gravid så har fler läsare tittar hit (roligt såklart) men lite läskigt också där man delar med sig mycket av sitt liv. Får se hur jag gör med den saken. 

Nu ska jag snart ta dusch och krypa upp i soffan och pusta ut :-) 

göra om & byta ut

Tänk att Selma inte ens hinner flytta in i sitt rum innan jag gör om det allt för många gånger. Det är ju nästan pinsamt. 
Men lite av mitt intresse. Hur som helst så har jag dessa fina plancher hemma som väntar på vita ramar. Ska byta ut tavlorna som hänger över hennes spjälsäng. En vimpel är också på väg hem till oss med citatet "hello beautiful". Chrille kallar henne alltid för snygging så tycker de blir sött att hänga upp på väggen. 


slut på det goda

Nu är jag färdig med julmat och allt som hör till. Idag startade jag upp med Viktväktarna igen och är laddad för att bli duktig igen efter jul-fusk. 
Vad passade då bättre än att starta dagen med en lång promenad med Ida. Efter de så åkte vi hem till Anna, Marcus och barnen. Sitter nu i bilen på väg hem. Vi bytte lite julklappar och tog en fika. Mysigt! 

Nu ska det bli skönt att få komma hem efter att ha varit borta mycket. Ska städa undan, det ligger kartonger, julpapper och julklappar lite överallt. Sen ska det bli skönt att sjunka ner i soffan. Hoppas det går någon bra film på Tvn. 


juldagen

Juldagen och "barnen leker med sina julklappar" haha. Eller inte. Men Torsten satte sig i pulkan i hopp om lite snö och pappan provkörde stolen ett varv i vardagsrummet. Selma såg helt choklad ut. Så fort hon blivit lite stadigare i huvudet så kommer hon kunna sitta där själv och leka med sakerna framför sig, som både låter och rör sig. 
Rolig julklapp. Tack mormor! 


Selmas första jul

Och så var denna julafton över. Den kunde inte blivit bättre. Min första julafton tillsammans med min egna lilla familj, det är speciellt. 
Hos mamma så blev vi mätta i magen av all mat och bortsämda med fina klappar. Framförallt Selma som fick en lära-gå stol, baby pulka, kläder, baby leksaker och en bok. 
Dock sov hon sig igenom hela julklapps öppningen och har ingen aning om alla fina nya saker. 
Nu sover alla utom jag men tänker göra detsamma. Imorgon ska vi hem till Chrilles pappa på julfirande nr 2. 

God natt och hoppas ni haft en fin jul! 


Selma har också varit snäll i år

Vi har köpt lite smått och gott som har varit meningen att bli hennes julklapp men det har inte slagits in och lagts under granen (sjukt onödigt egentligen). Men dessa få saker öppnade vi till henne imorse (suprice) mest bara symboliskt och fint att lägga något under granen. 

Hon fick ett par vantar som inte kom med på bild samt dessa go saker från Newbie. Favorit filten i brunt och sen kläder i st 68 som är tänkt att hon ska kunna ha i vår. Älskar kläderna ihop och så mössan på de, så sött




jag hade tydligen vart väldigt snäll i år

Nu sitter vi i bilen på väg till mamma så passar på att uppdatera här så länge. 

Ända sedan jag klantade mig genom att lägga mina bordstabletter i diskmaskinen som sen förstördes så har jag suktat efter dessa. Dom är tjocka och hårda och ligger på sin plats på bordet. Det var iaf sex såna som låg i min julklapp imorse och glas underlägg. Min kille han kan han. Och vi som inte skulle köpa något till varandra denna jul, men tydligen hade jag varit väldigt snäll i år. 
Tyckte det var kul att han valde gröna också, en färgklick i vardagsrummet gjorde sig bra.


GOD JUL

God jul bloggen. 

Här hemma har vi öppnat fina julklappar. Chrille skämde bort mig med presenter från svenskt tenn. 
Selma är redo för en jul hos mamma ute i Nykvarn. Bara jag och Chrille som ska göra oss ordning. 




🌟🌟🌟

att skapa en tradition

På tal om klänningar (läs inlägget under) så är det synd att dom inte hinns med att användas mer än någon enstaka gång innan det blir för smått. 


Den här klänningen var hennes första klänning. Den köpte vi efter andra ultraljudet när dom berättade att vi väntade en liten tjej. Den har ännu inte använts men kanske får åka på idag? 
Eller ska vi vara så fina dan före dan? Ja varför inte. 
Vi ska hem till Ida, Jim och Lucas på uppesittarkväll. Vi ska försöka hålla det som en tradition. Så nästa år när barnen är lite äldre så får de byta julklappar med varandra och vi vuxna får äta julgodis och hoppas på att vinna färgfemman på Bingolotto! 




julaftons klänning

Denna underbara lilla julklänning har Selma fått av Emma. Så denna kommer hon såklart vara iklädd imorgon. 
Med vit body och vita tights samt en röd rosett på huvudet. Vilken liten julaftons dröm! 





power nap

Hur mysigt ser det inte ut i hennes säng? Jag önska att jag kunde krypa ner bland alla gosedjur men mamman för ligga på mattan och det är precis vad jag gör. Men jag älskar hennes matta, den är så tjock och mjuk så jag ligger rätt bra här ändå. 
Hon somnade så gott i sängen efter ett blöjbyte så tycker hon kan få ligga kvar där, annars används den ju inte än. 
Innan hon somnade så fick hon tag i kaninen och så gosade hon in sig i örat, så söt.
Hon har även börjat att snutta på sin filt och vill ständigt ha händerna i munnen (inte för att hon är hungrig). Så jag testade att ge henne en bit leksak men hon är för liten än, men som sagt hittills åker händer, filtar och kanin öron in i munnen. Tycker det ser så gosigt ut när hon myser med sin filt eller som nu, ett gosedjur. Vet inte om det är medvetet eller inte än men hon drar de iaf till sig. 






svart

När klockan ringde imorse så hoppade jag i tränings tightsen igen och mötte upp Ida för ytterligare en lång promenad. Älskar att starta dagen med att ha vart ute och rört på mig. Saknar träningen och passen i mellan åt därför mår jag så bra av att iaf få promenera. Och att kombinera det med att få gå med sin bästis och prata av sig, ja det kan ju inte bli bättre och att Selma får frisk luft på det. 

När vi kom hem så hittade jag en halvfull flaska med spray färg. Lyktan i trappan fick sig en omgång. Har tänkt att byta ut den innan, men nu behövs det inte. Skrapade bort de vita hjärtat på glasen och så sprayade jag den. Nu passar den bättre in hos oss och plockar upp alla svarta ramar ovanför. 




Så taggad på att få klart hallen nere. I mitten av januari får vi hjälp med golvet och idag kom en ny spegel upp. Sen ska jag visa er! 

pw

Hemma efter en två timmars lång promenad med Ida och Lucas. 
Skön start på dagen. Nu ska vi julbaka! 




söndag

Idag har varit en bra dag. 
Jag gick ut och gick en låg barnvagns promenad med Ida i förmiddags sen har vi haft besök resten av dagen, mysigt  med middags gäster över. 

Nu ligger Selma och sover, jag knappar med mobilen och Chrille är kvar uppe och plockade fram Tv spelet. Han har inte spelat på år och dar. Han vill verkligen ta vara på sin semester och vara uppe sent han. Men de gör han rätt i men mina ögonlock börjar åka hiss så får väl avrunda här. 

Godnatt från oss. 


fjärde advent

Fjärde advent idag och bara fyra dagar kvar till julafton. 
Ingen vidare julkänsla än. Vilket har med vädret att göra, så tråkigt att det inte ens kan få vara frost ute tycker jag. Jaja, inget att göra åt saken. 
Klapparna är inslagna, julgran uppe, alla ljus är tända och julgodiset ska bakas imorgon. Vi är redo för jul. 





tänk att du är min <3

Tänk att man kan älska en sån liten människa mycket. Tänk att jag redan älskar dig så mycket men kärleken till dig blir starkare och starkare för varje dag som går. Tänk att jag kan sakna dig när du sover. Tänk att jag bara känt dig i två och en halv månad men att det känns som att du alltid varit min. Tänk att jag är så stolt över dig, för att just du är du.
Kärleken till sitt barn. Den är obeskrivlig. Trodde aldrig att det skulle kännas så här att vara mamma. Tusen gånger bättre än vad jag kunde föreställa mig. 

Var bara tvungen att dela med mig. 




i bilen

Nu sitter vi i bilen och är på väg in till Tälje. Chrille ska klippa sig, så jag och Selma passar på att sa en snabb runda på stan under tiden. Sen ska vi hem till Emma, hon har bjudit över oss mf på en fika. Hon åker snart till Thailand så det var ett bra initiativ att ses en sista gång innan hon åker till värmen. 




Jag sitter nästan alltid bak med S nu förtiden. Förut var det i princip alltid jag som körde. 

man blir trött av att bada

Då har vi tagit oss ett fredags bad och hon slockade direkt när jag la henne på sängen. Jobbigt att bada ibland. 




Sune

Dagen har gått fort fast än vi bara varit hemma. 
Chrille lagade god middag och nu slö tittar vi lite på Sunes jul. En av dom bästa julkalenderna. 

Fyra veckor som Viktväktare har gått och jag väger mig alltid fredag morgon. Även denna vecka hade jag gått ner 1,7kg så under dessa fyra veckor med VV har jag hittills gått ner 5,3kg. Är stolt över mig själv. Hoppas det håller i sig för har lite kvar tills jag är i mål. 


Dagens goda middag. Fläskfilé, pepparsås och potatismos som vart i ugnen.  

godnatt

Imorgon kommer Anna och Alva över på besök. Ska bli mysigt, det var alldeles för länge sen vi sågs nu. 

Selma får sova mellan oss inatt. Hon har sovit i vaggan den senaste månaden men det är mysigt att ha henne så nära. 
Samtidigt som de är mysigt att få sova ihop med sin kille också, utan att ha ett stort babynest mellan oss. 
Jaja, hur som. God natt från oss. 


Så glad! 

ett års fika

Semla är bara 2,5 målad gammal men har redan hunnit med sitt andra 1 års kalas. Idag var vi några mammor hemma hos Jessica och fikade för Agnes fyllt år. 
Chrille hämtade oss efter han slutade vid ett och vi åkte och handlade. Vi handlade näsan bara massa ingredienser till vårt julbak. Chrille gick på semester idag och kommer vara hemma 1,5 vecka. Så skönt! 
Vi har därför bestämt oss för att baka nu i helgen. På själva jul och nyårs afton tänker jag inte räkna points så då ska jag gå lite bananas på allt. 
På affären idag upptäckte jag att mam fått in nya nappar, eller nya motiv och de fick följa med hem. Alltså nappar, vad är egentligen grejen? Hur i allsin dar kan jag tycka det är kul med nappar?

Kaninen och musen är nyast i samlingen. 

att försöka komma i julstämning & en mammaträff

Ida W bjöd med mig till att umgås med henne och hennes mamma kompisar idag. Kul att träffa henne och de andra tjejerna, synd att Alexandra och Jollan var dåliga. 
När vi kom hem hade Chrille försökt skapa lite julstämning. Tänt en brasa, ljus, julmusik och så slog vi in lite julklappar.
Som gräddet på moset så har vi precis tittat klart på Grinchen. En obligatorisk julfilm som vi tittar på varje år.
Om jag fått mer julstämning? 
Svar nej. Vill ha snö nu! 





sleep baby sleep

Ikväll blev jag tipsad om en app, en app med olika ljud som ska få en bebis trött och somna. 
Jag vet inte om de var en tillfällighet eller inte men det funkade på Selma. 
Hon var inte nöjd med något och bara trött men vägrade somna. Satte på ljudet som ska låta som de gjorde inne i magen och jag märkte att hon lyssnade, blev lugn, fann ro och somnade sen in. 
Ska bli kul att testa nästa gång och se om det funkar igen. 
Nu ligger hon och sover bredvid och jag tänkte göra detsamma. 


Appen heter sleep baby sleep och man kan vänja mellan olika ljud. Tack Ida W för tipset. Hoppas nångon annan också kan ta del av det. 

dagen som gått

Idag kom Chrilles syster Carla över på besök. Vi åt frukost tillsammans efter hon lämnat killarna på dagis respektive förskola. 
När det vad dags att hämta dom igen så tyckte hon vi skulle följa med dom hem. Vilket vi gjorde och stannade på middag och fick skjuts tillbaka och kom hem för en timma sen. 
Hon är så fin med Selma och det märks att Selma tycker om henne. Hon har jollrat och skrattat hela dagen. Så mysigt nu när hon börjar "prata" och börjar sakta men säkert bli en egen liten individ. Carla vill till och med byta alla blöjor haha, så jag har haft barnvakt hela dagen och inte behövt göra någonting.
Just nu sitter jag i soffan framför tvn med en kopp te. Ska snart hänga en maskin tvätt sen hoppas jag på en tidig kväll. 
Chrille jobbar natt och det ogillas starkt men det går bra. Hoppas på en bra natt, vi har alltid bra nätter men det händer att mamman blir pigg efter att ha matat och tar svårt att somna om. Vilket resulterar i att jag tar fram mobilen och då är det kört. Men jag har mig själv att skylla men ibland är det så vårt att somna om helt enkelt. 


Fick med mig lite påsar med Ica eco te hem från Carla. Så gott te. Te kan vara en räddning många gånger när jag är sötsugen. Även om en kopp te inte kan mäta sig med en påse godis men det känns ibland som de dämpar suget en aning. Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och det går riktigt bra. Är så stolt över mig själv att jag håller i det. Hör inte till vanligheterna. Jag har invägning på fredagar så hoppas såklart på att det rasslat till på vågen även denna vecka. Hittills har jag tappat 3,6kg på tre veckor och det får jag vara nöjd med! 

hålla hand

Vilket väder vi haft idag. Äntligen frost och sol. Hoppas kylan håller i sig så kanske man hinner få lite julkänsla trots allt. 
Idag har jag varit ute och gått med Ida och Malin. Vi började med ett besök på BVC och efter promenaden gick vi hem till mig en stund. 
Sötnosarna fick ligga en stund i gymmet
 och upptäka varandras existens och så hålla lite hand. 




rosa elefanter

Selma fick en tidig julklapp från Emma här om dagen. Eller mer än en, men den innehöll Bla detta fina bäddsett med elefanter. Det är ett populärt mönster här hemma, vi har det även på mössa, nappflaska och pyjamas. Så ikväll får hon över matcha med pymanasen i vaggan. 
På vår säng har en ny filt kommit upp, antar att den snart är full med katthår. Torsten gillar att sova i fotändan. 





Inatt sover hela familjen gott i renbäddade sängar. 

skrik & gap

Kaos morgon! 
Jag är ju inte direkt van med en hysterisk bebis. Idag fick jag dock smaka. Jag bäddade rent och hade all tid i värden innan vi skulle iväg. 
När jag gjort iordning Selma och packat väskan så var det bara jag kvar. Men då startade hon. Skrek konstant i en halv timma så jag hann inte mer än att sätta i linser, borsta tänderna och klä på mig. Sen försökte jag bara att trösta men hon blev inte nöjd för mycket. Direkt när jag rullade ut vagnen somnade hon (såklart). Stressigt blev det tillslut och jag sminkade mig nu på tåget med mobil kameran som spegel (hoppas ingen såg mig) haha. 
En banan på vagen ska snart bli min frukost, sen är jag på banan igen. Vi är iaf på väg hem till Emma som bjuder på advents fika :-) 


Nu sover hon och kan gärna få göra det tills vi hoppar av tåget. 

kalas

Idag har vi varit ute i Enhörna på ett års kalas för lilla Jolie som fyllt år och Alexandra fyllde år idag. Grattis igen! 
Mycket barn var det, mysigt. Där efter åkte Chrille och jobbade så vi hoppade på tåget hem. Har mest legat i soffan och tagit det lugnt hela kvällen, bara tittat på en film. 
Tvättat en maskin tvätt har jag också, då vi idag upptäckte det där med ryggbajs för första gången. Såklart att den skulle komma idag, när hon var kalas fin i sina kläder. Som tur var hade jag med mig både extra body och byxa. Från och med nu så tänker jag aldrig gå utanför dörren utan extra kläder i skötvöskan, om det händer igen eller rättare sagt så att jag redo när det händer igen. 

Nu är Chrille hemma igen och jag ska snart gå och lägga mig. Så trött ikväll. 


Jolie och Benjamin passade Selma en stund ;-) 

idag

Idag var rena motsatsen mot igår. Chrille har vart ledig och Emma var över på förmiddagen en stund och åt lunch med oss. När hon var tvungen att åka mot jobbet så körde vi henne dit och vi vidare mot kungens kurva. 
Det blev lite små shopping, mest presenter och 400 värmeljus på Ikea, haha. Vi gör ju av med så mycket ljus här hemma, så nu finns det. 


Selma fick Bla en vagnmobil och nya nappar.

en tråkig torsdag

Jag älskar att vara mammaledig och att ta hand om mitt barn varje dag. Absolut värdens bästa jobb och njuter av den här tiden. 
Kan dock inte sticka under stolen med att vissa dagar blir långtråkiga och lite ensamma. Idag var en sån dag. Men man kan ju inte alltid ha planer och hitta på saker. Hon är fortfarande så liten så hon sover mest. Så mellan varven har jag plockat med all tvätt, vikt om och gjort snyggt i min garderob, dammsugit och kokat flaskor och nappar. 
Jag har turen att Chrille är hemma tidigt om dagarna. Han är antingen ledig eller så slutar han redan vid 13. Han får sin tid, då han jobbar långa dagar, varannan helg. Så för det mesta är han hemma och det gillar vi. 
Såklart måste vissa dagar bli lite långtråkiga också. Men idag har vi inte varit utanför dörren ens, det har blåst så mycket så det lockade mer att stanna hemma i soffan och mysa. 


En bild från dagens storkok ;-) 

ons.

Hej! 

Igår var vi i Telge och träffade tre tjejer från jobbet och deras små tjejer. 
Att ta en lunch på stan med fyra barnvagnar och små barn är visst inte det enklaste alla gånger, men visst gick det bra. 
Mysigt att träffa alla och deras små, tiden går så fort och Carolines dotter är redan ett år och Jennifes är sju månader. Linas lilla är bara tre veckor yngre än Selma så de var de minsta i sällskapet. Kul att ses och prata barn barn, barn och lite mera barn. 

Idag är Chrille ledig och vi har bara varit hemma. Jag kom precis hem från en promenad. Musik i öronen och vagen med så gick jag i en timma, det var skönt. 
Annars så går tvättmaskinen varm och det var väl typ det. Tycker att det kan bli kväll nu. Vill se sista avsnittet av både bachelor och ph. 

Tog bilder under promenaden. 
Hennes ögon böljar bli så stora, fina och  hennes blick är så klar.




napphållare

Vad är det med mig och napphållare? Jag älskar napphållarna från elodie details och har en ny i samlingen. 
Jag tycker även att det är kul att köpa nappar, hon gillar mam napparna allra bäst och jag tittar alltid i mataffärer om det fått in nya. Just nu är jag inne på att beställa personliga namn nappar, då får man välja text, motiv och färg själv. 
Trodde aldrig jag skulle bry mig om en sån sak, fast jag tycker som sagt det är kul och näsan beroende framkallande. Vill ha fler, napphållare alltså. När jag klätt henne så kan jag välja vilken som passar bäst till kläderna, haha. Ja de är lika töntigt som det låter. 


Den rosa låg i brevlådan igår och vi får se vilken det blir här näst. 

grodan

Vilken härlig dag! 
Vi började med ett besök hos BVC. Nästa besök blir den 28e då ska hon ta sin tre månaders spruta och jag fruktar redan inför den. Usch. 
Den här gången hade hon lagt på sig massor i vikt, förra besöket hade hon gått ner så vi kontrollerade vikten idag. Nu väger min "lilla" bebis nästan fem kilo 4,9 för att vara exakt. Det går undan nu. 
Efter besöket mötte vi upp Malin vid tåget, vi tog en lång promenad och åt sen en lunch hos mig. 
Ut igen för att möta upp Emma och vi gick alla hem till Ida. Där blev det fika och bebis mys i soffan. Chrille kom också över efter jobbet. Nu är vi hemma och har ätit middag. 



Alltså min lilla groda. Hur lik är hon inte en groda på den sista bilen? Så ser man iaf ut när man drar ut nappen ur munnen på na. Och titta vilka långa ögonfransar hon börjar få. Även de efter sin far, har hon något från mig? 

Andra advent & julgran

Andra advent idag och vi har redan klätt granen. Jag är en sån som gärna tjuvstartar lite med julen och vill också ha bort det dagen efter nyår. Chrille är tvärt om, han vill ta fram allt när man ska. Dock gick han med på det iaf, kanske var han också lite taggad? Det är ju trotts allt vår första julgran. 

Just nu är planen på att vi ska ta en lång promenad. Men det blåser jätte mycket ute, så vi får se hur vi gör. Kan inte vintern komma på riktigt nu? 
Längtar efter snö som lyser upp, sol och minusgrader. Hatar det här vädret vi har nu, man blir ju smått deprimerad. 



lång dag

Nu ligger jag i sängen mätt och belåten (fortfarande). Vi åt ett förvånansvärt gott julbord och det fanns faktiskt en hel del som föll mig i smaken. Och så ska vi inte tala om efterrätterna, jaja nya tag imorgon igen. 
Efter sittningen så åkte vi hem till Chrilles farmor så vi har vart borta hela dagen. Selma skötte sig exemplariskt minus att hon spydde ner sin fina outfit efter fem minuter. Så hon fick köra på body och strumpbyxor, det funkar ju det med säg. 
Mobilen låg i väskan hela dagen för en gångs skull, så därför glömde jag ju helt bort att fota. 
Morsan bjuder istället på en selfie förovanlighetens skull, man får ju passa på att knäppa en när man både har fixat håret och har sminkat sig. Det hör ju tyvärr inte till vanligheterna längre. 


klänning



När man ska iväg på julbord så måste man vara fin. Idag ska Selma ha på sig klänning för första gången. Hon har bara haft det på julkort jag tagit innan. 
Även koftan ska hon använda för första gången. Dessa små söta plagg köpte jag när jag var gravid och nu i efterhand så är det såklart kul att ha i garderoben då hon ska vara lite extra fin. Men jag inser att det kanske blir första och sista gången, sen blir det för litet. Bekväma och mysiga kläder är absolut det bästa när hon är så liten, men visst är det roligt att få klä upp henne ibland :-)

julbord idag

Godmorgon, eller nja. Hela familjen tog sovmorgon idag så skönt. Jag gick upp och duschade sen ner i sängen igen. 
Har precis ätit någon form av brunch, jag tänkte att jag skulle hålla mig på detta tills ikväll då vi är bjudna på julbord av Chrilles farmor. 
Dock jag är världens tråkigaste människa att äta julmat med. Jag ätit samma saker sen jag var liten. Potatis, köttbullar och prinskorvar. Kanske ett ägg typ. Nej julmat är inte min grej, tyvärr. Men tycker såklart att det är mysigt att komma iväg och få lite julstämning och vill såklart inte äta något annat på julafton än mammas hemmagjorda köttbullar ;-) 



mina första år

Usch vad det blåser ute. Vi tog en promenad tidigare idag och det ångrade jag rätt fort. Vi höll på att blåsa bort och det reglade så mycket så regnet lixom slog i ansiktet. 
Mysigt att komma hem sen dock, tända upp massa ljus och hänga av sig en tung, blöt jacka och krypa upp i soffan.

Här hemma så är det snart middag, idag blir det taco pizza och jag är så sjuk hungrig. Har bara tagit lite frukt efter frukosten idag. Men bara för att spara mig till kvällen. Kommer att vara värt det. Ska äta både ost och kex och ta lite vin framför idol finalen. 

Från det ena till det andra så beställde jag precis hem en bok. En "mina första år bok". Vi har pratat om att skaffa en länge men det glöms allt bort, får nästan dåligt samvete över att vi inte har en och hon är två månader gammal. Jag tycker det är viktigt att anteckna och skriva ner allt som sker. Just nu har det som sagt inte hänt så mycket men det är ju bara en tidsfråga tills det gör det och då tycker jag det är viktigt att skriva ner. Både för hennes och vår skull, för kan tänka mig att man glömmer fort. 

Det fick bli en bok av Elsa Beskow, älskar hennes bilder så hoppas den är bra. 

leksaks lådor

Dessa lådor fyndade jag på loppis för 35kr/st. Målade dom i samma ljusgrå färg som jag målat hennes kista i. Köpte  sen schabloner och duttade på. 
När hon blir större kan hon hämta sina leksaker där i själv. Tanken var först att dom skulle ligga i kistan men för det första kommer hon klämma sina små fingrar och för det andra så har vi den som ett blöj lager. Köper alltid massor med blöjpaket när vi storhandlar. De som inte får plats i skötbordet åker ner i kistan. 

Före 

Efter 





Selma

Det händer så mycket i hennes utveckling nu. Från 0-1 månader hände det inte mycket, men nu när hon är 2 månader gammal märker jag att hon är mer vaken, klar i blicken, uppskattar sitt babygym, skrattar, jollrar, blir starkare i nacken och är på väg att rulla/vända sig om (fast hon har inte lyckats helt än). Det börjar sagta men säkert bli en liten egen person av henne och inte bara en bebis. Kul att se och följa hennes utveckling. 




min Ernst

Hade en idé i huvudet och den blev verklighet. Medan tjejerna var över igår så var Chrille i garaget och skruvade, sågade och målade. Idag hade vedstapeln torkat och den är på plats, den blev så bra och precis som jag hade tänkt mig. Det bästa med att göra själv är att man kan få exakt dom måtten som man vill ha. 






Jag tycker det gjorde sig bra att få in lite trä och natur. Det bryter av mot allt vitt här hemma. 

viktväktare

Två veckor har gått av mitt "nya liv", mitt liv som viktväktare. Har inte velat skriva det här än förän jag såg hur det gick för mig och om jag kunde hålla det. 
Har vart duktig i exakt två veckor och räknat mina points och måttat min mat. Det har visat resultat. Inga jätte siffror men ner går det. Första veckan gick jag ner 0,8kg och idag vägde jag mig igen och hade gått ner 1,2kg. Så exakt 2kg på två veckor. Nu förtiden så betalar man sitt medlemsskap och så laddar man ner en app, där söker man på recept och lismedel och lägger in på sin sida. Det är jätte smidigt och är inte alls en ansträngning, jag menar man håller ju redan på en del med telefonen som det är. Jag börjar dessutom tycka att det är kul. 
Det är heller ingen jätte uppoffring att "banta" med hjälp av VV. Var och varannan kväll så har jag ätit popcorn framför en film, fikat med en bulle eller ätit en pizza. Måste bara välja. Istället för att köpa en pizza så gör vi egen på fettsnål ost. Jag kan unna mig goda saker på kvällen, då har jag hållt igen lite på dagen. Ja ni fattar. 
Jag har nu gått ner 17 av mina 23 gravid kilon. Men vägde mer än jag någonsin gjort på första invägningen hos barnmorskan i typ vecka 12 så jag vill väga det jag gjorde innan jag blev gravid. Så jag har ett par kilo kvar, har inte bråttom. Bara det går åt rätt håll, för som jag skrivit förut så längtar jag så mycket efter att kunna använda hela min garderob. 



Imorse blev det bananpannkakor till frukost. 1 ägg 1 banan och lite vanilj kvarg och bär på det, så gott! 
Som sagt, ingen vidare uppoffring när man kan äta så här gott och ändå gå ner i vikt. 

Heja mig ... 

nyheter

Idag har det kommit in så fina kläder på hm, synd att man inte blir rik på att vara mamma ledig ;-) 


mammor & bebisar på besök

Idag var som sagt mammor över med deras bebisar. Vi la dom på en stor filt och tog en bild, det var inte det lättaste att få en bra bild när alla fladdrade runt. Så sött! 
Det blev mycket prat om förlossningen och sen så klart en hel del bebis prat. Ska bli kul om vi följer upp detta, för när dom blir lite större så har dom mer glädje varandra om man säger så. I dags läget så visste dom inte ens att dom sågs, hehe :-) 






Selma och grabbarna. Elton, Sigge & Lucas. 

ons.

Lite trött på blogg fronten idag. 
Malin var över i middags och sen har jag mest målat två lådor som jag fyndade på loppis igår. Tänkte att jag visar här imorgon, det var så mörkt att fota ikväll. 

På tal om imorgon så kommer tre mammor och deras bebisar hit. Ida, sen Elina och Sanne. Sanne födde en dag tidigare än mig och vi träffades på BB så våra små är ju lika gamla. 
Ska bli kul att ses alla över en fika, kan tänka mig att de kommer att bli en hel del bebis prat hehe. 


Min lilla semla, värdens finaste tjej. 

finaste ljusstaken

Idag knep jag dom två sista ljusstakarna på netto. En till mig och en till Ida. 
Dom hade även dessa i vitt, men de var helt slut. Hade velat ha en av varje. Men man får väl vara glad över att man hann få åtminstone en. Det är otippat att netto (av alla butiker) får in så fina inrednings saker till och från. Och när dom väl får de, så tar de slut lika fort som de kommer in. Men det är klart med tanke på priserna.