årets sista dag


Årets sista dag och vi chillar framför tvn. Jag längtar tills Selma ska sova sin middag för då tänker jag göra detamma. Fröken kände för att göra morgon vid fem imorse, hon fick sitta och titta film tills hon somnade om efter typ två timmar. Knorrat inatt osv. Så för att man ska vara pigg hela kvällen så är de nog en bra ide att sova på dagen. 

Annars så blir de en fortsatt lugn dag hemma tills de är dags för oss att bege oss mot vårt nyårs firande. Maskin nr 4/5 är igång så har sen bara en tvätt kvar innan jag kan lägga de åt sidan. Sängen ska renbäddas, barnet ska badas och vi ska göra oss ordning. Typ de står på vår lista idag inann vi åker hemifrån och skålar in de nya året och äter en trerätters middag. 


lampor

Idag åkte julstjärnorna ner. Nu är all jul borta här hemma, skönt. Jag hade ingen lust att börja de nya året med att ha julsaker kvar. Nu får de gärna bli sommar eller iaf vår, sån är jag. Haha. 
Så vanliga lamor tillbaka på sin plats och en ny påväg på posten. Eos lampan vi har i vardagsrummet var meningen att den skulle sitta nere, men jag gillade den för mycket för att låta den hänga där nere så nu var jag "tvungen" att ha en där nere som tanken var från början. Så de fick bli en grå för lite variation.

Hade kunnat tänka mig en 👆🏻 i sovrummen också men nu får de vara nog, hehe. 


tiden går fort när man har roligt

Nu börjar de här året bokstavligen lida mot sitt slut. Imorgon vid 00 tiden så skålar vi in de nya året tillsammans med våra vänner. 
Året som gått har ju varit helt fantastiskt (rent ut sagt) ett år som mammaledig med min lilla pärla. 
Året har gått sådär läskigt fort. Årets höjdpunkt var vår långa härliga sommar. Altanen blev klar, så där har vi spenderat en hel del tid hela familjen. 
Vi har även varit på en resa till Kreta, hälsat på Selmas farmor i Norrland, firat vår 1 åring, välkomnat lilla Maja och Molly till världen, Selma lärt sig gå .. för att nämna några saker. Tur jag har bloggen för att kunna gå tillbaka och titta närmare på våra dagar tillsammans. 


Nu ser vi fram emot vad 2017 har att erbjuda! 


sovmorgon & pannkaksfrukost

Idag fick jag sovmorgon till 9.30 och när man sen kliver upp så står Chrille och brassar pannkakor till frukost. Samtidigt gör han hemmagjord barnmat att fylla upp frysen med. Vilken kille va? 


Den här dagen kommer att bestå av att tvätta. Har räknat ut att de blir mellan 5-6 maskiner. Får dock se hur mycket som jag hinner. Men så blir de när man låter högarna växa. Vi ska snart åka och handla på city gross. Kylen blev väldigt tom efter julmaten försvann så dags att fylla på den igen. 



torsdag

Den här dagen startade med en lång promenad. Selma sov middag och när hon vakande så stannade vi i en lekpark där hon fick leka av sig innan vi gick vidare hem för att äta lunch. 


Ikväll så hämtade Ida mig och sen Jessica. Vi åkte till affären för att handla all mat till nyår. Nu är det ju faktiskt bara en dag kvar innan vi firar in de nya året tillsammans :-) 
Nu ska vi släcka ner här uppe för att sen gå ner och kolla film igen. De var så mysigt igår så vi gör detamma igen. 


film mys

Godkväll! 


Idag kom Tvn upp här nere och jag och Chrille har precis invigit den med att titta på film. Jag är verkligen inte teknisk så säger såhär. Chrille laddade ner nån app, kopplade in nån grej vilket gör att vi kan logga in på Netflix via telefonen och välja film så kommer filmen upp på tvn. Vi kan även kolla youtube klipp och kolla bilder mm. Ja, mordärnt och smidigt var de iaf. Nu har vi precis kollat klart på Taken 3 och funderar på att sätta på en till film. Vi trivs bra här nere i vår nya tv hörna :-) 


en lång dag på tur

Vilken låg dag! 

Imorse ställe jag klockan och smög upp och tog en dusch medan de andra sov. Vid nio var jag hos Jessica (som förövrigt är nyinflyttad hit) tillsammans med Ida och Maria. Vi fyra åt frukost ihop medan vi planerade nyår som vi då ska fira ihop. 
Vi planerade nyårs menyn och på torsdag är de dags att handla. 
När vi var klara åkte vi till mall of scandivavia med Ida och Jim. Även tillsammans med Sveriges halva befolkning. Jisses vad mycket folk! De var knappt och nätt kul. Man fick armbåga sig fram och med två vagnar så var de omöjligt att hålla ihop så vi gick på tu man hand för de mesta. Men en lunch på olareys åt vi och deras ceasarsallad var väldigt god. 
Ingen shopping lycka blev de för vår del iaf, jag gav typ upp. En ny mascara fick jag med mig. På hemvägen stannade vi på Netonnet och handlade en TV och väggfäste så den har Chrille pillat med sen vi kom hem. Så imorgon åker den upp på väggen. Sen kan vi kika film även där nere. 
Nu ska jag hålla tummarna på att Selma snart skulle kunna tänka sig att sova. Jag är  så trött. Ungen har sovit typ hela dagen både i bilen och i vagnen så jag har inga större förhoppningar om att vi kommer somna innan midnatt (typ).


ljuvlig regnjacka

Sitter bänkad framför filmen The holiday. Älskar den filmen och eftersom jag missade den när den gick på tv här om dagen, blev jag mer än glad när jag såg att den gick nu. 


Annars så har jag slö surfat lite på diverse hemsidor men fastade framför Zara. Där fanns de en hel del fina saker på Rean. Dock fick man hejda sig då man ändå ska springa i butiker imorgon och plånboken inte är sådär jätte tjock såhär efter jul.
Men en väldigt fin regnjacka till Selma klickade jag hem. Imorgon hoppas jag på att hitta något till mig själv men de brukar ju inte bli så nu för tiden.

Jackan är dock i några storlekar större så kommer nog inte kunna användas på ett bra tag. Men Zara är ju käna för sina små storlekar så kanske den passar om ett par månader. 


annandag jul

Imorse ville Selma gärna hjälpa sin pappa med granen upp på vinden. På tal om de, Chrille gick upp med Selma vid åtta imorse och jag sov vidare till tio. Så skönt och behövligt då jag sov så dåligt ett par timmar inatt då Selma hade mardrömmar och grät i sömnen till och från. Fast än hon låg mellan oss så kunde Chrille sova ostört (nästan) Medan en annan vaknar av minsta lilla ljud. 


Imorgon planerar vi att åka iväg och kolla i lite butiker på mellandags rean. Jag är sugen på att åka till mall of scandivavia så håller tummarna på de. 
Vi planerar även att köpa en tv till nedervåningen om vi kommer över någon passande. 


juldagen

Och så var även juldagen över, iaf för vår del men för nått år sen så hade den knappt börjat. 

Förväntningarna var då höga men egentligen så var denna dag mest överskattad. Just nu är jag tacksam över att ligga i min säng, nyduschad, nöjd och trött efter julfiranden. 
Imorgon ryker som sagt mestadels av julen här hemma om inte allt? 
Ska rensa Selmas leksaker, plocka bort en massa babyleksaker och göra plats för de nya. Så ja, visst har vi att göra även imorgon :-) 

Godnatt! 


julfirande nr 2

Och så åkte precis Chrilles familj hem, även idag blev Selma bortskämt med en hel drös med julklappar. Hon fick massa duplo lego, brio klossar, brio tågbana i trä med tåg, presentkort på Lindex, leksaks telefon, stora mjuka klossar, ett piano, blockflöjt, pussel och skallror. Blockflöjten och mobiltelefonen var bäst, mobilen är så lik en iPhone man kan komma så kanske får jag ha min telefon ifred. 

Jag älskar julen och allt som hör den till, men lika mysigt som de är lika trött på den blir jag med detamma. 
Frågade faktiskt Chrille om vi inte kunde ta bort julgranen nu, fick som svar att vi gör det imorgonbitti så får väl nöja mig med det. Haha. Jag tjatar om att den ska upp tidigt och ner dagen efter julafton, sån är jag. 

Nu är vi mer än nöjda efter två lyckade julfiranden två dagar i rad. Nu ska de bli så skönt att få slänga sig på soffan. Hoppas de går bra filmer på tvn, känns som en sån dag de gör de. 



första mötet med tomten

Igår hittade tomten hit. Han var dock så läskig när han steg innanför dörren och Selma ville såklart inte sitta i hans knä. 

Det roligaste var dock när tomten tackade och gick, Tomas som då var vår tomte kom in i vardagsrummet och hade fått av sig dräkten. Då går Selma mot honom och säger heeeeej. Hon skulle bara veta. 
Under granen låg de fullt med julklappar, bokstavligen talat var alla till Selma. Jag skämdes nästan, så mycket fina saker fick ungen. Vi är så tacksamma. 
I paketen (som inte var från oss) gömde sig. 
Fyra pyjamaser, strumpor, dockvagn, en stor Pippi docka, babblarna baddockor, babblarna tallrik/ mugg/ bestick och skål, leksaks laptop, ryggsäck, morgonrock, en säck med stora legobitar, pussel, sittunderlag att ha i sin ryggsäck och slutligen en till förpackning med byggklossar. Samma som hon fick av oss men de gör inget för då kan hon bygga ännu större torn. 

Nu ska vi strax svira om och förbereda inför julfirande nummer två. Snart kommer Chrilles pappa och familj över på jullunch. Och jag är redan så trött på julmaten, så den ser jag inte fram emot. Haha.


snart får gästerna komma

Barnet sover middag sen 1,5 timma tillbaka. Hon får gärna sova en stund till. För idag vill vi att hon ska vara vaken länge och (såklart) vara på sitt bästa humör, då är mycket sömn viktigt. 

Här hemma är alla förberedelser snart klara. Jag är färdig och nu är Chrille i duschen. Snart får våra gäster gärna komma och vi är redo för vår första Jul hos oss i Gnesta. 
Efter (snart) 10 år tillsammans så firar vi första julen hos oss, de är lite speciellt ändå. 

Så God Jul på er igen & hoppas ni får en härlig julafton. 


G❤️D JUL

Selma fick ett paket när hon vakade. Ett babblarna gosedjur och hon blev jätte glad och kramade den hårt. Kul att se. 

Nu ska jag ta mig en dusch och de andra är uppe och dukar fram julfrukosten. 

God jul på er alla där ute :-) 


julstök

Då var julstöket i full gång. Chrille står i köket och förbereder med maten jag har städat och dukat. 

Tog en kort promenad med Selma tidigare idag så hon somnade i vagnen. Vi lät henne sova ute så kunde jag dammsuga och torka golv utan att hon vakna. Nu är vi så gott som klara och de känns skönt. 
Jag måste visst en sista runda till affären och en binglott till kvällens uppesittarkväll måste också inhandlas. Så de är väl de som återstår sen kan vi luta oss tillbaka och bara mysa i soffan. 

Såhär blev vår juldukning. Jag var i skogen och plockade lite granris som fick bli bordets dekoration. Nu pryder en liten kvist alla åtta tallrikar.

Jag älskar våra guldiga bestick vi gick av min mamma en jul. 


torekällberget & kvälls pyssel

Efter frukost åkte vi in till Södertälje. Gick på två affärer och var nöjda så efter vi hittade de där fotoalbumet och ett limstift. 

Innan vi åkte hemåt igen så gick vi upp till torekällberget för att titta på djuren. Selma var så nöjd. De var kul (men svårt) att gå i overall och skor och få se alla djur. Hon var så glad och de var såklart kul för oss att se. Det blir bara roligare och roligare att hitta på saker nu när hon blir större och förstår mer. 
Efter besöket så åkte vi hem och pysslade ihop ett fotoalbum och oj vilken tid de tog men de var bara kul. Att gå i genom alla bilder och sätta dom i ordning, Klippa, klistra för att sen slå in. Nu är alla julklappar helt klara och de är ju alltid lika skönt. 
Vi har precis ätit en enkel middag i form av varma mackor i ugn och en sallad nu ska jag fortsätta kika på sista avsnittet av Jul med Ernst. Sen är de (äntligen) dags för bachelor igen, haha. De var ett tjat, men ni som följer känner till hur spännande kvällens (och sista) avsnittet är. 



semester lunk

Här hemma räknar vi ner dagarna till jul, typ. Dagarna går lixom i ett nu när Chrille har semester. Han har frågat mig två gånger om de är tisdag eller onsdag idag? 

-Är de tisdag idag? Eller vad sa du? 
De känns nästan som om jag också har gått på semester. Två dagar i rad har hela familjen sovit middag i sängen på två timmar. Leksaker plockas aldrig undan och man kliver konstant på något hårt. 

Just ju sitter jag mest och vill att klockan ska bli 21. Då är de nämligen dags för de näst sista avsnittet av bachelor. Så spännande ;-) 

I brist på bilder så bjuder jag på bilder från förra julen. En liten tjej på tre månader.



tisdag

Idag åkte vi till Nyköping för att inhandla de sista vi behöver för att färdigställa en julklapp, dock kom vi inte hem med den saken. Vad jag pratar om är ett fotoalbum. De känns sådär att bara ge bort en bunt med foton. Chrilles pappa med fam ska få ett album med bilder från vår resa i julklapp. Men vi hittade inget på dom affärerna vi gick i. Hem kom vi istället med en massa mat, ännu mer mat. Vi handlade ju nyss. Det här med att ha julen för första gången, de är inget vi är vana med och vi kommer ständigt på något som vi borde köpa. Trots de så har vi såklart skrivit listor. 


Ett gäng såna här fina snöflingor fick också följa med hem och hänger nu i granen. De gjorde sig fint med något som glittrar då vi inte har just glitter i vår gran.


baka & tvätta

Idag gjorde vi tidig morgon här hemma då Selma vaknade vid 5.50. Vi låg kvar i sängen till 7 och sen var de dags för frukost. Ingen var speciellt nöjd med den tidiga uppstigningen, så alla tre somnade om på sängen mellan 8-10 hur skönt som helst så efter de blev vi människor igen här hemma. 


Dagen har gått åt till att julbaka. Nu är dom där skoporna klara och de blev även lite knäck. Vi tvättar vår andra masin tvätt och inväntar en matt leverans. Tänkte att de skulle vara skönt att bli av med dom där fulla korgarna som stått i tvättstugan och tittat på mig ett tag nu. Man vill ju ha allt "perfekt" inför självaste julafton. 
Och snart kommer som sagt den nya mattan hit, håller tummarna på att den blir bra nu :-) 



söndagkväll

Då var Chrille påväg hem och vi har honom hemma hos oss till nästa år, hehe. De ser vi fram emot. 

Den här dagen har varit ganska långsam. Vi har egentligen inte gjort någonting. 
Jag försökte lägga S vid 12 så hon kunde sova middag mitt på dan. Lättare sagt än gjort. Tydligen räckte den korta napen i bilen med mormor påvägen hem. Men de resulterade i att hon somnade redan vid 19. 

Såhär busig kan man se ut när man borde sova middag. 


Krasch

Selma hann inte vara hemma många minuter innan en julgranskula åkte i golvet. Men vad hade vi förväntat oss? 

Nu har jag flyttat kulorna högre upp, så vår gran är lite naken nertill men vad gör de :-) 


och så var hon hemma igen <3

Lika skönt och mysigt de var med egentid igår, lika skönt och mysigt var de att få tillbaka henne idag. 

Tiden bara rann iväg igår och vi hann inte riktigt med allt vi hade planerat men tvivlar inte på att vi hinner med att baka våra saffransskoppor innan jul ändå. Efter Chrilles pass idag, så går han av för två veckors semester. Så baka, de hinner vi som sagt. 
De bästa med gårdagen var att bara få vara vi. Vi tog en sväng på stan, vidare till moraberg och slutligen en storhandling på maxi innan vi åkte hemåt. Så skönt och smidigt att få göra detta utan barn. Att slippa ta in och ur barnvagn och alla måsten som kommer där mellan. 
Vi kunde slå in alla julklappar i lugn och ro och ha en sax på golvet utan att ha en liten där som mer än gärna hade stoppat den i munnen osv. 

Jag och Chrille sa att två julklappar räcker ju att köpa i år, när hon fortfrade är så liten. De slutade med sju paket från vårt håll. Igår köpte vi duplo, lillagubben och ett babblarna pussel. Ja, de är ju galet kul att handla till sitt barn. 


mot barnvakten

En natt utan konstigheter, de tackar vi för. Nu känns de betydligt bättre att lämna ifrån sig Selma till mamma och Tompa (Selmas mormor & morfar). 

Bilen är fullpackad med Selmas saker, en annan har med sig en plånbok. Och då tycker jag mamma har samlat på sig en massa saker som vi inte behöver ta med som en barnvagn och diverse små saker men ändå blir de en massa packning. 


Redo att åka till mormor & morfar i nya kläder. 


kaos natt & egentid

Godkväll på er! 


Glest mellan blogginläggen just nu, ska skärpa mig men idag har vi varit trötta (igen) och bara vart hemma, så har inte funnits mycket att skriva. 
Natten som var, var katastrof. Mellan 03.45- 6.30 så var Selma vaken. Mellan dom timmarna så var hennes humör upp och ner. Mest ner. Hon var ledsen, verkade rädd, otröstlig, hysterisk och slutligen glad. Efter en timma av tröstade, pussande, klappande så gav vi upp. Där mellan gav vi henne vatten, välling och sjöng. Inget funkade. Tackar vet jag babblarna. De åkte på och jag satte (skiten) på repeat och tillslut somnade hon om igen. 
Nu får vi se hur den här natten artar sig. Jag är väl mest nojig över morgondagens natt då mamma ska vara barnvakt och vi ska ha lite egentid jag och Chrille. 
Jaja, nog om de. 

Ser ändå fram emot morgondagen. Efter frukost lämnar vi S hos mamma och senare åker vi ner på stan. Där tänkte vi Bla luncha och sen åka och handla mat inför jul. Väl hemma så ska vi julstöka. Granen ska upp och vi ska julbaka. Sen ska vi njuta av en god middag, film och en lugn natt. Typ så ser morgondagen ut. Nu är de dags att sova. 


sömn

Då ligger man i sängen, eller borde egentligen skriva.. då ligger man och balanserar på sängkanten. Selma ligger i mitten och tar sån plats. Dom har ju en förmåga att flytta på sig i sömnen dom små liven. Ikväll somnade hon 20.00 och vaknar 21.00 exakt samma igår. Vi sitter uppe och kollar tv och hör en ledsen där nere. 

Då står hon i sängen redo att komma upp med snuttefilten i ena handen. Ska snart bära över henne till sig igen. Har dock en känsla av att hon kommer att komma tillbaka igen. Dom senaste två nätterna har hon sovit oroligt, haft mardrömmar och haft svårt att komma till ro helt enkelt. Har googlat nu ikväll på vad de kan bero på och får såklart upp 100 alternativ. Men troligtvis är de en fas som förhoppningsvis inte blir långvarig. Eller så beror de på förkylningen hon åkt på. För visst är de jobbigt att inte känna sig utvilad? Är de något som vi blivit bortskämda med så är de just sömn. Men visst har vi fått smakat på vakna nätter men dom har varit få. 


Godnatt :-) 


att sova bort halva dagen

Och så gick havla dagen. När Chrille kom hem från jobbet idag så var de dags för Selma att sova middag. Även vi var inte sena med att lägga huvudet på kudden. Chrille var trött efter en jobb natt och jag efter en kass natt med lite sömn, då barnet vaknade i mardrömmar titt som tätt. 

Detta resulterade i att alla sov i 2,5 timma. När vi kom upp så var de helt mörkt, både ute och inne. Så, ja de var den dagen de. Men hur skönt var de inte? De behövde vi. 
Nu har vi precis ätit middag, Chrille lagade en jätte god carbonara. 


❄️

Åka pulka med sin kompis är kul <3



när man ska vara kräsen

När man inleder meningen med "Chrille bli inte galen på mig nu men..." 

Gällande nya vardagsrumsmattan! Suck. Eller inte suck kanske. Älskar den på alla sätt och vis utom en liten detalj. Har börjat störa mig på att den ser gul ut i vissa ljus. Enligt hemsidan så är min matta crémevit/ brun medan den andra varianten är vit/ grå. Läste bland komentarerna om mattan att andra också reagerat på att just den crémevita kanske går mer åt de beiga hållet, vilket jag struntade i då jag tycker denna matta är finare på hemsidan fast än dom är så löjligt lika. Men, nu är den andra färgen påväg hem till oss (utan extra kostad) så vi gör ett byte. Har man köpt något för några hundra så vill jag vara just de, helt hundra. Tanken är ju att denna ska ligga på vårt golv ett par år och om jag känner mig själv rätt så kommer jag att fortsätta mig på att just störa mig på färgen. 
Hoppas och tror på den andra och de grå detaljerna kommer bli fint ihop med den grå soffan. 

Jaja. Annars då? Chrille badar Selma som snart ska sova (förhoppningsvis) de blev lite sådär med den dagliga sovrutinen idag då hon tog sovmorgon till 9.30. Japp, då vaknade vi! Blev lite choklad ändå när jag kollade på klockan. Med tanke på att vi kom upp så sent så sov hon middag sent. Väckte henne dock efter en stund, så hoppas hon kan tänka sig att sova snart. Jag är sugen på att krypa upp i soffan och kolla på en film. 

Japp. Löjligt lika på hemsidan men tror den högra blir bättre när man får se den i verkligheten.


en dag hemma


Idag har Chrille jobbat och vi har fått sällskap en stund av Malin som kom förbi. Efter hon åkt så kom Ida och plockade oss och vi gjorde sällskap på affären. 
Mycket mer än så har vi inte gjort idag. 
Jag passade på att blunda en stund medan Selma tog en lång vila på 2,5 timma tidigare idag. Morgonrocken var på halva dagen, ja en riktig slappar dag dvs men de passade sig efter en helg på språng. 
Jag är en riktig hemma tjej, älskar att vara hemma och trivs så bra med de. Visst behöver även jag få komma utanför väggarna en stund då och då och få se något annat men älskar att jag faktiskt trivs så bra hemma. Med tanke på att så mycket tid spenderas här framförallt under mammaledigheten. 


julbord

Ett år ganska exakt på dagen mellan bilderna 👆🏻 

Och vi var påväg till samma julbord båda gångerna. Lite har hänt om man säger så, hon växer så de knakar. 
Vi kom hem för en stund sen och ligger nu i sängen och kollar Så mycket bättre. Mätta och belåtna efter alldeles för mycket mat så kommer vi alla tre att somna gott skulle jag tro. 


nya mattan

Nu är nya mattan på plats och vi är jätte nöjda. Den är stor, maffig och mjuk. Och den räcker de den skulle dock fick jag dra ut soffan ett par centimeter från väggen men vad gör de? 

Chrille blev väl dock mindre glad över att taklampan skulle flyttas en bit. Han stör sig på fler onödiga hål i taket och jag när laman  inte hänger i mitten av bordet. Nu ska bara lister inhandlas så sladdarna täcks snyggt i taken ovanför båda borden. 

Snart ska den här familjen svira om för att sen bege oss mot skärholmen där de är dags för julbord. Vi var just på detta julbord förra året och de var super gott och mysigt ställe vid en stuga precis vid vattnet. Tredje året i rad vi blir bjudna på julbord av Chrilles gulliga farmor. 


heldag i Stockholm

Sängen har aldrig varit så skön! 


Vi är precis hemkomna från en heldag i huvudstaden. Vi tog 13 tåget upp och 21 tåget hem, så de blev ett par timmar. 
Vi hoppade av i Södra och promenerade genom hela söder och runt hela stan kändes de som. Vi mötte sen upp Chrilles familj och mellan 17-20 hade vi bord på en resturang där vi åt tapas tillsammans. Chrilles pappas fru har fyllt 50 så vi firade henne i efterskott idag. Maten var verkligen så god. 
Kul ändå att vi var så nöjda med just maten då vi inte direkt går ut och äter så ofta nu förtiden jag och Chrille.
Innan resturang besöket så hamnade vi på ett fik i gamla stan, där hann vi även med en sväng på julmarknaden och sen har vi bara gått och gått. Både jag och Chrille har så ont i fötterna just nu. Men de var de värt, skönt att få komma hemifrån. Jag behövde verkligen de kände jag. 
Men borta bra och hemma bäst, nu ska de bli så skönt att få sova. Hoppas dock den lilla ger med sig snart. Hon har iprincip sovit i vagnen hela dagen så vi får se hur de här slutar. 


hej

Två bilder från dagens långpromenad. Idag kändes de som vår i luften. Vi väntar fortfarande på den där snön. 

Idag är Chrille ledig och är de ända fram tills söndag. Middagen står redan på spisen och puttrar. Idag blir de söndagsstek, så gott med brunsås och svatvinbärs gelé. 


onsdag

Idag mötte vi upp Maria och gick sen vidare hem till Malin över en fika. Länge sen vi sågs så de var mysigt. Chrille plockade upp oss efter jobbet och vi har precis ätit middag, potatis och purjolök soppa blev de idag. Tänkte på de, sist vi åt just den soppan var dagen då värkarna drog igång. Vilket minne man har va?
Soppa passar perfekt gråa dagar som dessa.


belysning

Tomten kom tidigt i år. God jul Linn önskar Linn. Idag hämtade jag ut vår nya lampa. En Eos som alltid stått högt upp på önskelistan. Tanken var att ha den nere vid nya soffan. Dock kändes de inte rätt att låta den nya fina lampan hänga där nere, där vi inte spenderar lika mycket tid som på övervåningen. Så vi bytte på taklampan som hängde ovanför soffbordet till matplatsen och så nya lampan vid soffbordet. Blev galet nöjd. Visar bättre bilder sen när alla sladdar är döljda. Det som gjorde mig gladast var att sladden räckte till lampan vid matplatsen (som den inte gjort tidigare, så den förra lampan blev aldrig tänd) samt att den var kopplad till vår dimmer. Förr då blev man bländad av alla fem glödlampor. Men nu blev de en mysbelysning i vardagsrummet då båda lamorna ger behagligt sken.
Tänk vad viktigt de är med just lampor, tycker jag :-)


somna själv

Idag hände de igen, tredje gången på kort tid. Selma somnade själv i sängen bara sådär. För mig är de ett halleljua moment då jag ibland lägger ner henne i vagnen går ett varv runt kvarteret och sen ställer jag henne i hallen. Då hon krigar och vägrar sova. Jag har försökt förut med att bara lägga ner henne i sin säng men de slutar ju med att jag hämtar henne fort där efter. Nu vågar jag inte tro på att detta funkar framöver men de gjorde de senast igår och de är ju så skönt.

Annars då? Chrilles mamma åkte hem imorse och sen började jag med att städa. En tvättmaskin är igång. Jag tvättar filtarna i soffan och även dammsugit av den. Sen tog de stopp. Nu ligger jag istället här och kollar på lyxfällan men snart så.


nattugglan

Detta är så jag i ett nötskal 👆🏻
Kan vara trött en hel dag och längta tills man får gå och lägga sig. Sen när de börjar dra ihop sig för läggdags så har jag alltid något litet projekt på gång.
Tänker ofta att "ikväll ska jag lägga mig tidigt" men de blir oftast inte så.
Idag är inga undantag, inte för att jag möblerar om men jag är vaknen än medan de andra sover gott. Jag önska ibland jag kunde komma till ro bättre på kvällarna, typ att lägga mig ner och läsa en bok eller så. Men usch vad tråkigt, de skulle lixom aldrig hända i min värld.

Jaja, nu ska jag nattuggla en stund till innan de faktiskt är dags att sova!


dölja

Då var en ny vardagsrumsmatta beställd.
Inte för att de var något fel på vår eller att jag ogillade den men vi behövde en större. Vardagsrums golvet har tyvärr blivit dåligt på ett ställe, då de blir som en springa och den blir tydligare och värre om man går direkt på just den plankan. Då de egentligen inte är hela värden men vi vill inte riskera att de kommer in vatten där under när man skurar golvet osv så får vi täcka de lilla problemet med en större matta. De var ju dumt att de hände just där, mitt på golvet men jag har suktat efter ryamattan Tanger länge från Ellos så de var ett lätt val. Fast egentligen är jag inte mycket för ryanattor då de inte är lika lätt att rengöra osv men den ser bra mysig ut ändå.
Ett tips om man vill se, så bra de går hur måtten blir på en matta, eller något annat också för den delen. Är iaf att lägga ut snöre och tejpa fast på golvet. Då får man ju iaf en ungefärlig bild på hur stor/ liten mattan eller möblen blir i rummet.

Dock kommer jag behöva lägga mattan på andra längden för att få ihop de. Hoppas de inte ser tokigt ut.


äntligen

Andra advent idag redan!
Veckorna springer förbi snart är de julafton och ett helt nytt år.

Idag har vi inte gjort sådär jätte mycket. Gått en långpromenad och handlat på affären. Och äntligen så har vi fått tummen ur. Chrille har fört över alla mina bilder från telefonen- till Chrilles mammas dator- och nu över till vår hårddisk. De har varit något som jag velat göra så länge men eftersom vi inte har någon dator, utan bara en "padda" så har vi inte den möjligheten att kunna föra över bilder. Men de är absolut något vi måste investera i. En dator alltså. Just för bildernas skull och jag är ju verkligen den som tar bilder. Hela 18000 bilder fördes precis över. Samt över 600 videos. Är de ens möjligt att jag har kunnat tagit så mycket bilder på ett år? Nästan alla bilder är ju på Selma också. Såklart. Nu ska vi strax kolla igenom bilderna på tvn. Från BB tiden till idag. De kommer ta ett tag men de blir ändå kul att se då jag sällan går igenom mina bilder på telefonen just eftersom de är så många.


bara vara

Idag var planen att vi skulle åka till Nyköping hela ligan. Jag kände ett sånt sug efter att bara få vara hemma.
Att få lite egentid och bara vara själv i sitt eget hem. De händer inte allt för ofta och de kan ju vara så skönt även om jag såklart föredrar att umgås med min familj, så kan de få gånger vara skönt att bara få vara.
Just nu strosar jag omkring i mjukis och tofflor. Äter lunch framför tvn och har tänt upp en brasa. Efter de ska jag ta mig ett bad sen får de gärna komma hem igen.

De var inte igår de bara var jag och Torsten hemma...


lussebak

Under dagens lussebak så fick vi lite julstämning. Vi lyssnade på julmusik, satte nejlikor i apelsiner och drack lite glögg.

Just nu så sitter vi bänkade framför idol som säkert många andra just nu. Mer än så hade jag inte på hjärtat just nu. Ha en fortsatt trevlig fredagkväll!


tidig julklapp

Igår fick Selma denna fina bil av sin farmor i tidig julklapp. Än så länge så får den bara stå som prydnad i hennes rum då hon inte når ner till golvet när hon sitter på den, men snart så.
Och snart är de dags för oss att åka till Nykvarn för att baka med mamma och min mormor.
För idag har vi alla olika saker på agendan och jag och Selma ska alltså baka lussebullar.


feber

Nu är Selmas farmor här likaså nya ljuslyktan som hittade hit ändå trotts att jag angav fel post nr. Dock hamnade den i Södertälje men Chrille hämtade den efter jobbet idag. Nu har han gått på helg och vi har massa inplanerat.
Nu är vi mätta och belåtna efter en lasange middag. De lär bli en tidig kväll, iaf för barnet. Hon har haft feber idag med till och från. Mitt på dagen så låg tempen på 39,7 så humöret har inte varit på topp. Dock är hon relativt pigg nu ändå efter lite alvedon. Hoppas hon mår bättre imorgon, då ska hon "baka" lussebullar för första gången.


dec

Godmorgon första December!

Här hemma har vi en febrig tjej sen igår. Dock är hon piggare nu men fortfrande varm. Även ett par blöjor byttes igår så de lär ju vara mer tänder på G. För dehär har vi ju varit med om tidigare.
Just nu är Chrilles mamma påväg hit, ända från Norrland. Hon är väl framme om ett par timmar. Så kommer hon och hälsar på oss och bor här ett par dagar. Så de var ju typiskt att S är dålig nu men de går förhoppningsvis över snart.
Så den här morgonen ska jag vika in tvätten och fixa lite innan de andra kommer hem.