hej

Måndag och ny vecka!

En lungan vecka och vi har nästan inget planerat. Ibland har vi fullspäckade veckor och inland inget alls och nu har vi en lugn vecka framför oss.
Även idag har vi inte gjort mycket. Chrille slutade tidigt och jag åkte och tvättade bilen och han rullade köttbullar till middag som vi precis ätit upp.
Mycket mer än så hade inte jag på hjärtat idag!


skön söndag

Ännu en dag som bjöd på sol och skönt höstväder. Jag och Selma mötte upp Malin och gick en promenad.
Mer än så har inte hänt idag. Chrille har varit iväg och kollat på en innebandy match, när han kom hem så var de middagsdax. Ingen orkade ställa sig vid spisen så vi åkte och hämtade pizza.
Just nu ligger de leksaker i hela vardagsrummet så Selma har fullt upp och en annan slö tittar på Bingolotto som en riktig pensionär.


middag

Vad skönt, då slipper jag sitta hungrig även denna kväll. Den här middagen var inte helt fel. Nu är vi mätta och belåtna. Selma fick i sig två korvar och lite ärtor. Ska bli kul att se vad hon har gått upp sen på återbesöket på BVC. Hon är som ni kanske vet, inte så stor i maten men jag tycker de går bättre nu så de tackar jag för. Hon har ätit upp sin gröt på morgonen flera dagar i rad utan tårar. Så de är den bästa starten på morgonen när barnet har fått i sig sitt första mål 🙌🏻


så onödigt men ändå kul

Detta är nästan lite pinsamt att man ens har köpt. Ett nytt regnskydd. De gamla var exakt likadant, från samma märke fast då ett svart med vita prickar. Jag hade lyckats tröttna och tyckte de helsvarta matchade skötväskan bra med gulddragkedja även på fodralet. Jaja, en typisk "mammasak" antar jag fast än de andra fyllde sin funktion precis lika bra som de nya. Chrille skakade väl mest på huvudet men jag är nöjd med min nya matchning.


lugn lördag

Lördag och inga planer. Skönt tycker vi.
Imorse gick jag och Selma upp och gjorde frukost, Chrille fick sätta sig till dukat bord. De är inte ofta vi äter frukost tillsammans så när vi väl gör de så äter man allt och lite till. Dock så misslyckades jag med kaffet. Jag dricker ju inte själv kaffe så vet aldrig hur måtten ska vara, chansade mig fram och ut kom något som såg ut som te, haha. Måste bättra mig.
Idag har vi varit ute på en lång promenad och de var väl typ de. Ikväll väntar en god middag och så mycket bättre.


storhandling och vänner på besök

Och där gick luften ur mig!
Då har man precis slagit sig ner i soffan. Ätit sin fredags tacos och barnet sover. Vi har tänt upp massa ljus och allt är undanplockat. Ikväll hoppar vi idol och kollar istället på en film. De var alldeles för länge sen vi kollade på film.
Selma har en tendens på att vara vaken så sent (där av våra sovmorgnar) så de är både på gott och ont. Så den där egen tiden på kvällen har inte funnits på länge så de var ju nästan för bra för att vara sant att hon somnade så tidigt just idag.

Idag har Chrille varit ledig så efter frukost åkte vi till Nyköping för att storhandla på City gross.
Resten av dagen har spenderats med Emma och Ida och barnen.
Chrille gjorde sin goda äppelpaj som vi fikade på. Jag har även varit på posten och hämtat ut en lampa, som kom upp nere ovanför nya soffan. Så nu börjar allt falla på sin plats och även en barngrind har kommit upp. Halleluja! Så skönt att kunna vara på nere våningen utan att behöva blockera trappan med tvättkorgar eller ha en nio kilos unge på höften.
Näe, nu är de dags att välja film. De brukar nämligen kunna ta ett tag för oss.

Selma flörtade med alla pensionärer idag på affären. För de var verkligen bara vi och dom som var och handlade klockan 10 en fredag förmiddag!


en sån dag

Godmorgon!

Nu vaknade vi såhär klockan 10.00. När ska mitt barn stiga upp i ottan och göra morgon? Jag passar dock på att njuta av mina sovmorgonar medan de varar.
Speciellt när vädret utanför bjuder på regn och rusk.

Idag tänkte jag att jag skulle ha en städ/ fixar dag. Dags att vara lite effektiv helt enkelt. Har två fulla tvättkorgar och lite annat som jag skjutit upp ett tag.
När Chrille kommer hem ska han få sätta upp en grind till trappan nerefrån, trodde vi skulle slippa de ett tag till men nej. Hon klättrar hela vägen upp så en grind är ju ett måste. Tavlor ska upp här nere och de gamla skrivbordet ska bäras in i garaget. För att nämna några saker. Så de är väl bara att sätta fart då och börja med att gå upp och äta lite frukost.


bjudna på middag

Idag lämnade vi in bilen på verkstad, rullade ut den lika fort som den kom in. Vilken lättnad. Igår lös nämligen motorlampan men slockade idag, de felsökte iaf bilen och allt var under kontroll. Tack och lov, så de blev ett billigt besök på 0kr så de tackade vi för.

Vid 14 tiden idag var vi hembjudna till Ida och Jim. Chrille var ledig och Jim är fortfarande hemma så vi kunde ses tidigt alla fyra.
Vi blev bjudna på Jims goda sushi till middag. Den är inte bara god utan även fin att titta på. Han är grym.
Jag som inte ens äter lax, äter hans rullar med laxbitar i. Så, så goda är dom tycker till och med jag som inte är så förtjust i just fisk.

Nu är vi hemma och hela familjen ligger i sängen och vi väntar väl in den lilla som förhoppningsvis tänker sova snart.


happ

När man hittat den perfekta saken som ska få pryda väggen ovanför den nya soffan, spanat in den ett par dagar, mätt och funderat. Flörtat med Chrille som tyckte den var godkänd och de är dags att beställa så är den såklart slut i lager.
Nu får jag väl sitta och bevaka den som en hök.

Det är denna ljusstake jag pratar om, den är så enkel och fin.

Idag hämtade jag även ut ett litet brickbord som passade bra där nere. Visar er bilder här sen, när allt fallit på plats.
Nu ska jag hämta mitt barn och lägga henne brevid mig i sängen och sen sova.
De kommer förbi vår tradition när Chrille jobbar natt att få sova brevid varandra.


dagen som gått

Idag har vi varit iväg och träffat vårt mammagäng, denna gång hos Sanne och Sigge i Brunnsäng.
Idag var även Maja med för första gången, Selma är längre inte ensam tjej i ligan.
Sanne bjöd på god lunch och fika. Barnen var sådär lagom övertrötta när de var dags att åka hem och bilen hann knappt börja rulla innan alla tre somnade gott. Vi åkte alltså hem med Ida.
På hemvägen stannade vi på diverse ställen och gjorde små ärenden och nu ät vi hemma sen en stund tillbaka. Chrille jobbar natt och vi har precis ätit middag. Strax ska jag bada S sen håller jag tummarna på en skapligt tidig läggning så mamman kan få se lite tv i lung och ro. Idag är de både bachelor och premiär av nya serien mammor, så de vill vi inte missa.

Lite bilder från dagen. Selma blev (som vanligt) super taggad när babblarna sattes igång på tvn.


öppen famn

Idag gav vi oss ut i de här rusket för en promenad med Maria och Molly.
Vi gick förbi tingshuset där öppna förskolan äger rum. Av en slump så öppnade de ganska snart så vi gick dit.
Har tänkt på att besöka de länge nu, men aldrig kommit till skott.
Vi var där i två timmar och Selma älskade de. Hon som annars är ganska rädd av sig när de kommer till andra barn, var idag raka motsatsen och de var skönt att se. Hon fick verkligen leka av sig och de var kul att upptäcka nya leksaker. Sen var de dags för sångstund och vi avslutade med fika/ mellis tillsammans. Kommer definitivt gå dit fler gånger.


badhus

Söndag och mamma har varit här i vanlig ordning. Hon kommer nästan alltid hit på söndagarna när Chrille jobbar. De har blivit som vår tradition och jag hoppas de håller i sig.
Idag besökte vi badhuset här i Gnesta för första gången. Selma älskade de. De fanns en stor barnpool med allt och lite till och hon som älskar vatten var helt lyrisk. Ännu roligare blir de när hon blir lite större. Vi badade en timma, sen var de dags att duscha och basta en snabbis innan de var dags för henne att sova middag. Vi åkte sen hem en stund och åt lite lunch medan Selma sov. En mysig dag och fler badhus besök kommer de bli för oss framöver, perfekt aktivitet grå dagar som dessa.


tjejkväll plus Lucas

Idag blev de en heldag för oss med Ida, Malin, Maria och barnen medan Chrille var och jobbade.
Vi åt middag ihop och hade en jätte mysig kväll. Två barn på golvet som busade och så två små spädisar som åkte från famn till famn, så mysigt. Bara massa brudar och så Lucas förstås.

Innan dess var vi ute på med promenad med Ida och barnen. De var väl kanske inget vidare promenad väder och man önska nästan man hade vindrutetorkare på glasögonen. Selma hade de iaf mysigt och torrt i vagnen.


soffa på plats

Idag blev vi med soffa. Dock inte den jag bloggade om igår, men denhär blev så mycket bättre. Den var som gjord för oss. Passade perfekt då vi hade inte mycket kvadrat att spela på. Ändå blev de en stor och mysig soffa, där man gärna vill krypa upp och lägga sig.
Soffan har vi (Chrille) skruvat och fixat med hela dagen. Den var tydligen ingen lätt pjäs att få ihop vilket resulterade i en sen middag framför idol.

De blir visst en tidig kväll för oss. Vi är helt slut efter en dag på språng. Selma har dock fortfarande alldeles för mycket energi och kryper omkring som aldrig förr. Tror vi kommer somna innan henne idag, trotts att hon knappt sovit en blund på hela dagen och krupit fritt på Ikea. De var propulärt vill jag lova.

Från dagens besök på leksaksaffären där hon fick syn på sin favorit babblade figur i jätte storlek.


skapa ett "nytt rum"

Här hemma håller vi på att titta och jämnföra soffor och tv-apparater.
Tanken är att göra en liten tv hörna i hallen nere under trappan. Idag har vi ett skrivbord som står där och de verkligen bara står där. Ingen av oss utnyttjar den ytan så vi tänkte att de kunde vara mysigt att skapa en liten tv hörna. Jag ser ju framför mig att Selma ska sitta och titta på film där när hon blir större. Eller en annan kan sitta där och kolla på något roligare när de visar hockey på tvn.
Dock är väggen där vi tänkt ställa en soffa på, väldigt liten så vi har ju inte så mycket att välja på i soffväg. Idag hittade jag ändå en soffa som jag gillade. Den var djup och tyget var mjukt och mysigt.

Lite såhär har iaf vi (jag) tänkt mig där nere. Sen får Chrille välja tv. De är en bra deal. Dock så vi till på iaf tvn efter jul och hoppas på att fynda en under mellandags rean.

Soffan fingrade jag (som sagt) på idag på Jysk, så den får de nog bli. Mattan från ellos har länge varit en favorit sen tänker jag mig nån tavla och belysning på väggen i hörnan av soffan. Men vi får se hur de blir, kul att kolla runt efter inspiration om inte annat.


shoppingdag med syrran

Då var vi precis hemkomna från en dag med Anna, jag och Selma.
Tanken var väl att hänga hos Anna och kanske besöka en lekpark. De slutade dock med en heldag i butiker.
Först gjorde vi en repa i stränges där vi även åt lunch. Vi avslutade sen med ett besök på hedlandet. Jag som inte direkt brukar hitta något där nu förtiden framförallt inte barnkläder. Idag kom jag dock hem med både inredning, kläder till Selma, en tröja till Chrille och fingervantar till mig. De sistnämnda var väl de som var välbehövligt. Då jag inte hittar mina och på senare dar har de blivit riktigt kallt att hålla i vagnen under promenaderna utan vantar.
Anna hittade också en hel del. Just nu så var de även 20% på allt i hela butiken så vi passade väl på.
Mysigt att ses och att få komma hemifrån :-)

Kanske inte riktigt säsong för klänning men tog en större storlek så de förhoppningsvis passar till våren. Samt nya kuddfodral och krukor till vardagsrummet. Nu är de dags för middag!


förmiddagen

Dagen har spenderats med Natta och hennes dotter Elly.
De kom hit och vi gick en lång promenad på säkert två timmar. De var skönt eftersom vi var stillasittandes hela gårdagen. En lunch på cafét i vårt lilla centrum hann vi också med och tjejerna var så nöjda under tiden, så de var skönt.

Nu är Chrille påväg hem från jobbet och jag känner för att blunda en stund. Kanske blir så när han väl är hemma. Jag kunde inte sova inatt, tror jag somnade vid 02 och strax där efter så var de någon som hade mardrömmar och fick ligga mellan oss.


regn & rusk

Vilken grå dag.
Här hemma har de varit reng i luften hela dagen vilket resulterade i en dag inne.
Jag har hunnit med att hänga tre maskiner tvätt och varit på affären med Ida. Haha. Dagens höjdpunkt att plocka upp Ida och åka till Ica och hem igen.
Vi har även varit upp med saker på vinden. Mestadels Selmas babysaker som legat och tagit plats i garderoben. Som hennes liggdel, babynest, babysittern mm. Vi har som sagt ingen bebis här hemma längre så de var på tiden att de plockades bort.
Nu inväntar vi (jag) kvällens avanitt av bachelor. Men innan dess så ska barnet badas och sånadär andra sker som ska fixas innan vi parkerar oss i soffan.


matvägra

Godkväll!

Och så var de måndag igen och Chrilles lång helg tog slut lite för fort.
Vi har varit på språng varje dag och även blivit bjudna på middag både fredag, lördag och söndag.
Och i söndags så var jag även iväg på en "baby shower" för Ida som precis fått barn. Så vi välkomnade hennes dotter Lilja till världen och jag var bjuden hem till hennes mamma. Kul att överaska :-)

Idag hade vi tid hos BVC och det var dags för Selmas 1 års kontroll.
Ingen feber kom i samband med vaccinet så de tackar vi för, nu kan vi de där med feber. Dock har mitt barn börjat matvägra sen två veckor tillbaka, visst har hon alltid varit liten i maten men detta är verkligen SÅ frustrerade och gör mig gråhårig.
Vilket resulterade sig på vågen då hon ligger under kurvan och gått ner i vikt.
Sist vi var på BVC så visade vågen ca 9400g och idag visade den 8920g.
Så vi har ett återbesök om en månad för att se hur de ser ut då. Får väl hälla i grädde i vattenflaskan, eller nått.

Efter besöket så mötte vi upp Maria och Molly och gick en långpromenad. När vi kom hem så fick jag något ryck och började att rensa ut klädkammaren i hallen. Inte en dag försent. Tidigare så hade vi bara tryckt in jackor, mössor och vantar. Så de bokstavligen ramlade ut när vi öppnade.
Vi hade en tom trådback i garaget som kom till användning och jackor som inte längre används åker upp på vinden.
Ikväll har vi kollat på kockarnas kamp tillsammans med Malin som var över. Jag blev så besviken på att Marcus åkte ut, haha.


våffelfrukost & strömavbrott

Imorse fick jag ligga kvar i sängen tills frukosten var klar. Då serverades de våfflor, så gott. Tänk om alla dagar kunde börja så.
Annars så har vi inte gjort mycket av dagen hittills. Selma tar sin vila och vi ligger också och degar, kan typ inte göra så mycket mer än så då vi har strömavbrott sen över en timma tillbaka.
Vi hade tänk att städa och dammsuga av nedervåningen innan vi skulle hem till mamma på middag sen, men de kanske inte hinner bli av. Ingen vidare lunch får vi heller. Tänk av beroende man är av strömmen.


första mötet

Nu sitter vi i bilen påväg till Tumba för att äta middag hos Niko och Pernilla. Även Carla och barnen är där.

Inann vi åkte hemifrån så var vi över hos Ida med familj för att hälsa på den nya familjemedlemmen. Åh, så liten och fin hon var lilla Maja. Man hade svårt att släppa blicken från henne.
Mysigt att få träffa henne och hennes stolta föräldrar och storebror.


välkommen till världen Maja

Igår morse fick min bästa kompis barn. I föregår följde jag med henne till barnmorskan, fem dagar över tiden och ganska less och inga direkta tecken på att någon ville komma ut.
Efter besöket gick vi ut på en promenad, vi gick en bra bit och hon fick äntligen lite känningar. De övergick till värkar och på natten var de dags att åka in. Morgonen där på kom Maja. Nu är hon tvåbarnsmamma. Selma har fått en ny kompis. Vi längtar verkligen efter första mötet. Visst är de fantastiskt att man kan ses från ena dagen till den andra och nästa gång har hon en bebis och Lucas har blivit storebror.
Säkert så kommer Maja få mig att bli väldigt sugen på ett syskon till Selma, bara något jag känner efter alla söta bebis bilder.

Nu sitter vi iaf i bilen påväg till Pershagen för en fredagsmiddag hos Chrilles pappa med familj.


titta igenom sina bilder

Här ligger jag. Klarvaken men pannknack. Ska snart pallra mig upp för att ta mig en alvedon eller två.
Resten av familjen sover sen länge tillbaka. Selma tog bara en kort vila i vagen i förmiddags vilket resulterade i att hon somnade redan vid 19. Chrille skulle bara ner och lägga henne men kom aldrig tillbaka då han somnade gott bredvid.
Imorse gjorde S morgon kl 10.00 de är nog rekord. Visst att jag har en unge som gillar att ta sig en sovmorgon, men detta var nog rekord, som sagt!
Men på tal om att sova, så borde jag snart göra detsamma.
Istället ligger jag och kollar gamla bilder i mobilen. Blir nästan nostalgisk, eller de kanske man inte kan bli när de är bilder från bara ett år tillbaka?
Känns så länge sen samtidigt som igår. Här var hon inte många timmar.

Påminnelse till mig själv. Jag måste köpa ett minneskort och föra över bilder från telefonen i. Hela Selmas liv finns i min telefon och jag har löjligt många bilder och videos (över 16.000) japp, jag tror jag måste rensa. Har fotat varje dag sen hon ut kom. Skulle bli så ledsen om något hände. Vilket jag är medveten om att de kan göra. Min förra iPhone dog och ville aldrig komma tillbaka.
Vi slutar här. Lite alvedon på de här sen kommer jag förhoppningsvis att sova gott


full fart

Idag gick vi till affären för att handla till dagens middag. Påvägen fick vi sällskap av Maria och Molly. De blev även en sväng till lekparken och en promenad med dom innan vi gick hemåt.

Nu har vi ätit middag och precis parkerat i soffan, känns som om man kommer sitta här resten av dagen. Orkar inte göra mer än så idag.

De är inte längre lätt att få bild på Selma. Hon sitter ju sällan helt still om man säger så ;-)


onsdag kväll

Mitt bloggsug är just nu inte i topp. Ibland går fingrarna på tangenterna i 190 och ibland gör dom de inte.
Kan ju bero på att dagarna som gått varit ganska långtråkiga med tanke på att Selma varit dålig och Chrille jobbat mycket. Nu kommer vi dock ha mer att se fram emot då Chrille går på helg redan imorgon kl 13.00 och Selma är pigg och kry igen.

Föresten så klickade jag precis hem en ny ryggsäck till Selma. Älskar detta mönster och den blir fin till våren. Ska bara bli vinter först. Haha.


äntligen

Igår kom febern tillbaka och gårdagen och natten väl sådär med andra ord, men idag har hon varit helt feberfri (tack och lov).
Det är ingen höjadare att se sitt barn sådär sjuk. Igår kväll var den uppe på 39,9 grader så varm var hon.

Idag hade vi tid på BVC för hennes 1års kontroll. Dock så blev de inte mycket av kontroll (som jag misstänkte) så vi fick iprincip vända i dörren när jag talade om att hon varit dålig. Så nu väntar vi på en ny tid. Efter de gick vi till affären för att handla, sen förbi Ida för att lämna en sak och där blev vi kvar.
Nu är vi hemma igen och har fått i oss lite middag, eller iaf jag. Har erbjudit Selma både de ena och de andra men de mesta spottas ut. Hon är så dålig på att äta.
Inatt jobbar Chrille natt, de är väl sådär men jag ser fram emot min geisha choklad och kvällens bachelor avanitt kl 21.


ny vecka

Här ekar de rätt tomt.
Då var denna helg över, rätt skönt enligt mig då de har varit en lång (tråkig) helg med undantag från ett par timmar igår när mamma var över.
Annars så har jag och Selma myst hemma vilket har varit skönt samtidigt.
Igår eftermiddags så känns Selma varm, väldigt varm och gnällig. Febern var tillbaka. Idag är den borta men hon är ändå inte sig själv. Hon vill bara ha närhet och jag får inte lägga ifrån mig henne. Hängde en tvätt i morse och hon att på golvet bredvid. Den hängdes ganska fort eftersom hon skrek hål i öronen på mig. Har en ny maskin som är klar men Chrille är snart hemma från jobbet, så väntar tills han är här.


lör

Hallå!

Igår var Emma och Fredrik över på middag. Efter middagen åt vi ost och kex, jag kände mig knappt hungrig imorse bara för jag var så mätt men gott var de och en trevlig kväll hade vi.

Idag jobbar Chrille och vi har haft Malin över i förmiddags. Jag sminkade henne och lockade hennes hår inför kvällens kryssning. En annan gör inget av de längre. Igår hade jag lite mascara och fy vad jobbigt de var att tvätta bort på kvällen. Haha!
Men ibland är de kul att få fixa till sig sådär ordentligt men mer jobbigt än kul måste jag erkänna.
Igår dock, så hade jag lite hemma spa. Med ansiktsmask och hårinpackning i badet, de var riktigt skönt.

Nu sover Selma, hon somnade precis sittande bredvid mig i soffan. Mysig. Vi ska bara hålla oss inne resten av dagen, inge vidade väder ute idag.

Igår blev de en sån där nyttig middag med pulledpork burgare med lökringar och pommes.


trötta päron

Godmorgon!

Ännu en dag ledigt tillsammans med Chrille. Idag vaknade vi tidigt, de var lite otippat med tanke på att vi varit vakna under nån timma inatt.
Torsten stod och skapade på altandörren i Selmas rum inatt och Selma vaknade och kunde inte somna om. Så hon fick sova mellan oss och hon bökade och stökade bra länge innan hon somnade. Hon må vara minst men tar mest plats. Hon ligger gärna på tvären så en annan balanserar på kanten.

Nu lyser morgonsolen in och jag tänkte visa er vår nya hallbänk. En bänk som Chrille snickrat ihop efter mina önskemål. Jag älskar den. Framförallt eftersom han har gjort den, till mig och ingen annan har likadan. Även mattan är ny och är i samma mönster som vardagsrumsmattan.


en dag ute

Idag gick vi ut på en promenad och handlade inför helgen.
Lite spontant mötte vi sen upp Ida, Jim, Lucas och Maria och lilla Molly.
Vi handlade lunch på Ica och spenderade hela dagen i lekparken. Så skönt ute idag :-)


rensat

Godkväll!

Idag har jag rensat Selmas garderob. En hel del kläder åkte ut, främst sommarkläder. Kläder som ännu passar men de är ju inte direkt säsong för jumpsuits och sommarklänningar.

Vi tog även tåget till Telge för att möta upp Chrille efter han slutat jobbet. Vi skulle byta en matta på Rusta. Jag ställde dock mattan vid dörren redan igår och sa till honom innan han gick hemifrån imorse att "glöm nu inte mattan" då han skulle byta den själv. Helt otroligt så glömmer han ändå mattan. Vi tog därför tåget in för att byta den sen åkte vi gemensamt hem.

Nu har vi en trött tjej här hemma som inte vet vad hon vill. Hon har kliat sig i ögonen sen 19 då hon sovit sammanlagt en kvart idag. Trodde då hon skulle göra kväll tidigt men hade fel!

Myste lite bland kuddfodralen idag inne på Rusta.


hemmabygge

Idag mötte vi upp Maria och Molly för en liten promenad och fika i lekparken. Vi fikade med bulle, sådär lagom passade på kanelbullensdag.

Just nu så har vi precis ätit middag och jag ska snart bada Selma. Chrille är ute och snickrar i garaget. Vi har valt att ha båda barnvagnarna i förrådet på framsidan, för att slippa ha en i hallen.
Och det är helt fantastiskt att slippa ha den i hallen, framförallt under vinterhalvåret då de dras in massa smuts och de blir blött.
Barnvagnen lämnade dock ett tomrum och vi ville ha en liten bänk där. De jag fastande för var larvigt dyra så igår köpte vi en regel och resten av virket hade vi hemma, har även lite färg kvar så denna bänk kostar oss hela 35kr de är taget och kul att den är hemmagjord också tycker jag. Bild kommer sen när den är klar :-)


mata ankor

Även idag så blev de en lång promenad för oss. Vi stannade vid vattnet och matade ankorna med Selmas rån.
Skönt att få komma ut i de fina vädret, när vi var hemma igen så dröjde de inte länge tills de blev kolsvart ute. De går fort nu och kallt börjar de att bli. Inget mig emot dock. Har varit lite sugen på att premiär tända en brasa idag också, men vi ska snart gå ner och sova. Så vi får spara den lite.


hos oss

Förra veckan så målade jag om vårt vitrinskåp och såhär blev resultatet.
Visar även bilder på vårt nya köksbord och vardagsrumsbordet (igen).
Jusde, tavlorna vid matgruppen i vardagsrummet är också nya.
Vi är så nöjda!

Innan bild på de vita skåpet och gamla knoppen 👇🏻


mån

Och så var de måndag igen!
Den här veckan har vi inte mycket planerat, ingenting tror jag till och med?
Förra veckan var fullbokad.
Tror vi håller oss sysselsatta ändå, skönt dock med en lugnare vecka framför oss.

Selma somnade precis i min famn. Bar ner henne till sin säng så jag kunde äta lunch.
Lunchen bestog av gårdagens rester, Chrille lagade hel kyckling i ugn (för första gången) och den blev så god. Till de åt vi med ris och sås. Om 30 min slutar Chrille jobbet och vi har inte ens "hunnit" klä på oss än utan myser omkring i pyjamas.


Tradera

Idag postade jag två Tradera paket. Kan verkligen tipsa om att sälja saker på Tradera, om man har något som man längre inte använder.
Jag dammade av min 10 år gamla fjällräven jacka. Jag köpte den när jag var 16 år gammal om inte ännu yngre? Länge sen var de iaf. Jag har sparat den i alla dessa år och tänkt att den en vacker dag kommer till användning. Den dagen har dock inte kommit än och jackan blev dessutom för liten så jag la ut en annons.
Blev glatt överaskad när jag fick en massa bud och auktionen var slut. Fick tillbaka hälften av pengarna jag la ut för över tio år sen, bra andrahandsvärde på en gammal jacka. Sålde även en annan sak så då kunde jag beställa hem lite kläder till Selma från H&Ms nyheter, med gott samvete.


höst ute

Vilken härlig dag!

Vi började med att ge oss ut på en lång promenad, en mil gick vi.
Stannade i en lekpark och Selma fick äntligen gå loss i sandlådan. Nu hade hon betydligt bättre kläder än sist.

När vi var hemma så satte vi fart direkt med att städa bort kalaset. Nu är vi helt slut, på ett bra sätt och vi kan bara vara hemma och ta de lugnt hela resten av dagen med gott samvete.


bortskämd med fina prestenter

Igår fick Selma så mycket fina presenter. Tänk vad kul de blir f.o.m nästa födelsedag när hon kan öppna dom själv. Igår var hon lite här och var när de öppnades.

Hon fick en overall, skor, tröjor, strumpor, gosedjur, låssas mat att leka med, mat och kökstillbehör i trä (till hennes kök), en lightbox (lampa), skjorta, Xylofon, leksaks telefon, två dockor, två böcker, klossar, mugg, tallrikar, bestick och kopp, frukt och kniv i trä och ett presentkort på Lindex. Hoppas jag inte glömt nämna något.

Här är bilder på några av sakerna. Vad tacksam man blir som förälder att få så fina saker till sitt barn. Det var absolut roligare än att få paket till sig själv, haha. Och ännu roligare blir de såklart i framtiden när man får se glädjen i hennes ögon.


dagens kalas

Selma deckade på soffan för en stund sen. Helt slut efter den här dagen och det är hennes päron med för den delen.
De blev i varje fall ett riktigt lyckat kalas, kul att så många ville komma och fira.
Massor med fina paket blev våran 1 åring bortskämd med.
För att anmärka på något så var Selma inte sitt gladaste jag under första "sittningen". Vi väckte henne från vilan så hon skulle vara med, vilket resulterade i en halv tjinkig tjej. Hon somnade om efter gästerna åkt och vaknade lagom tills nästa liga kom på fika. Då var hon på betligtigt bättre humör.

Fullt ös från morgon till kväll, precis som de ska vara. Sist ut var Ida, Jim och Lucas som bestämde sig för att stanna kvar över middag. Vi åkte och hämtade en varsinn pizza då ingen av oss orkade sälla sig och laga mat.
Det var galet gott efter en hel dag med fikabröd. Och vad mycket de blev över, en hel tårta. Hoppas någon är fikasugen imorogn med. På tal om fika så fick S smaka både tårta, muffin och bulle för första gången. Som ni kan se på bilderna så blev hon matad med bulle i soffan :-)

Selma och Lucas hade eget bord med majs och kex, men de tog slut fort.


Selma 1 år <3


botad

Ikväll botade Chrille (förhoppningsvis) Selmas dock-skräck.
En annan har försökt metoden att klappa och pussa på dockan, för att visa att den inte är farlig.
Chrille gjorde motsatsen och slog dockan, vilket bevisade att den faktiskt inte levde. De köpte hon och vågade sen hålla i den.
Förut kunde hon inte ens titta på den utan att gråta av förtvivlan.

Nu är de dags för oss att sova. Ikväll har vi tittat på idol och blåst upp ballonger. Känner mig helt slut och nästan yr. Känns som en bra ide att köpa en ballongpump inför kommande kalas.

Om (exakt) 11 minuter så kom hon äntligen, för ett år sen. Fy satan vad ont jag hade just där och då. Men så värt all smärta, såklart.