rädd för dockor

Då slog vi oss precis ner i soffan framför idol.
Chrilles familj åkte nyss hem, då de var här på fika. Selma fick presenter då hon fyller år imorgon och minen när hon öppnar paketet från sin gamel farmor. Helt stel, skeptisk och livrädd. En docka låg i paketet! Selma hatar dockor. Hon är så rädd för alla dockor. Dockor i tyg går bra men inte de som är i plast eller porslin och ser mer verkliga ut. Tyvärr så gick inte den presenten hem, men de kunde hon ju inte veta :-)

För övrigt så har vi storstädat dagen lång. Golv har skurats och ytor har dammtorkats. Skönt att fått de gjort inför morgondagen. De luktar så gott hemma nu också (ja, jag älskar känslan av ett nystädat hem) men man kanske skulle kunna tro att jag älskar att städa också. Haha.
Köpte även tre paket med doftpinnar idag också. Så de doftar extra gott just nu, utan att de blir för mycket.

Tänkte visa er bilder på de nya här hemma idag. Men har inte riktigt hunnit fota idag, men en bild på vardagsrumsbordet bjuder jag på.


full vagn

Snart hemma efter en storhandling på city gross. Inte en dag försent att fylla på ordentligt hemma.

Utom de så ska vi förbereda inför morgondagens kalas samt ta emot första ligan redan i eftermiddag.
Chrilles pappa med fam fick förhinder och kan inte komma imorgon, så vi fikar redan idag.

Så idag har vi att göra!


härlig dag

Full fart hela dagen. De gillar jag, men nu var de skönt att få lägga sig på soffan.

Idag vaknade jag innan Selma, hon somnade sent igår så hon sov ända till 9.30 imorse.
Medan hon sov så passade jag på att springa upp och måla klart vitrinskåpet som jag började på igår. Det tidigare vita vitrinskåpet i vardagsrummet är numera svart. Nu känner jag mig dock färdig med att måla och förnya möbler, less på att måla helt enkelt. Haha. Men bra blev de.

Efter målningen så var de dags att göra oss ordning för att åka in till Södertälje. Ida hämtade oss och vi åkte in för att äta lunch hemma hos Lina. Där befann sig även Katta, Anna-Karin och Johanna.
Alla arbetskollegor som har/ väntar barn eller båda delarna. Så mysigt att ses över en långlunch och fika!
De hoppas jag att vi gör om snart, men då är säkert alla bebisar ute då både katta, Ida och Johanna är beräknade nu i oktober.

Väl hemma så vad de dags att fixa och dona. Igår kom (äntligen) vårt köksbord, så de är nu på plats i köket.
Här om dagen beställde vi även ett nytt vardagsrumsbord från Ikea som anlände med posten idag, då de var slut när vi var där. Så Chrille har fått skruvat upp möbler ikväll och jag piffat och haft mig.
Imorgon tänkte jag ta bilder, roligare att fota när de är ljust.


En bild från idag på Selma och Alessa.


Slappar

Här ligger vi sen nån timma tillbaka. Mitt nattlinne är på, lika så Selmas pyjamas.
Selma sover på mig och jag varvar mellan att slö titta på tv och mobil.
Nu slutar Chrille jobbet och ska (äntligen) åka och hämta köksbordet innan han kommer hem.
Visst känns de alltid mer okej att ha såna här slö förmiddagar när de regnar ute? :-)


välkommen till världen fika

Hallå där!

Idag när vi vakade så var Selmas feber helt borta. Så skönt att de inte var långvarig.

Dagen har spenderats med Ida och Lucas. Sen kom Malin över och jag ställde mig och bakade chokadbollar inför kvällens fika. Som ni kanske märkt så är de enda jag kan bara just chokladbollar!
När vi var klara så promenade vi hem till Ida. Där blev jag bjuden på god mat och sen var de dags att överraska Maria. Hon fick barn för ett par dagar sen och vi hade en "baby shower" för henne istället när bebis var ute. Medan vi var över och fikade, lyssnade på förlossnings berättelsen och gosade med lilla Molly så fick Jim prova på livet som två barns pappa.
Chrille jobbar natt och vi ville inte ha med våra barn så Jim fick agera barnvakt. Men de klarade han (såklart) med bravur.

Nu sover Selma sen tjugo min tillbaka, snark. Så de är daga för mig att göra ordning inför natten.


feber

Ända sen vi steg upp imorse så hade jag en tjuris här hemma. Hon ville inte ha frukost och var allmänt missnöjd.
Efter första vilan vid 12 så plockade jag upp en varm tjej från sängen. Så varm att man kunde koka ägg på na. Tempen visade 39,5 grader så feber har hon. Misstänker att den stigit då de är nya tänder på väg upp. Hur som helst så har hon sovit hur länge som helst. En alvedon, en flaska välling, ett svalt sovrum endast iklädd blöja fick henne att somna sen två timmar tillbaka.
Även jag och Chrille tog oss en nap, de behövdes. Nu kurrar magen så ska upp och äta något.

De här med att se sitt barn sjuk, var en av de mindre roliga bitarna med att vara förälder.


kalas vecka

Kvällen har spenderats i telefon med Ida i två timmar. Samtidigt så plockade jag ur väskorna från gårdagen och hann även plocka i och ur två maskiner med disk.
Perfekt kombo, nytta med nöje att ha någon i lurarna medan man samtidigt får något gjort.
Föresten så snittar vi en tre timmar i telefon om dagen. Det är ganska mycket när man tänker efter. Och inte är de mycket vettigt vi pratar om heller.
Kommer sakna vår telefontid när mammaledigheten är slut, haha. För då kommer vi garanterat inte kunna prata såhär. Eller? Jo.

Hur som, detta inlägg spårar iväg.
Ny vecka imorgon. Har lite smått inplanerat men de största är väl lördagen. Då fyller Selma 1år. Kan inte förstå vart tiden tog vägen?
De är så galet att ett helt år kunde gå så fort. De måste varit något fel med de året, kanske bestog de av förre dagar? Kortare veckor? Så känns de iaf. Men tiden går ju fort när man har roligt.

Så på lördag blir de kalas för vår tjej här hemma. Allt som man inte kan äta (om man säger så) är inhandlat. Lite dekoration, servetter, ballonger och plast muggar och tallrikar mm.
Så tårta ska beställas och jag ska baka, så de är väl de. Så lite har vi att göra ändå.


trött söndag

Idag är vi inte speciellt pigga här hemma. Efter Skansen igår så hann vi iprincip bara hem och svira om hos mamma innan vi åkte till Enhörna där vi var bjudna på fest hos Alexandra och Phille.
Fast än jag körde och inte tog ett glas vin så känns de ändå segt idag.
Kom i säng vid 02 och upp vid 08, men de var de värt alla gånger. Skönt att få komma bort utan barn och bara vara :-)
Vi sov sen hos mamma och Tomas, eftersom att de var barnvakt medan vi var iväg så kunde vi bara åka hem imorse.

Såhär nöjd var Selma i bilen påväg hem idag med sin nya uggla som hon fick på Skansen igår.


en mysig dag på Skansen

Nu sitter vi i bilen påväg hem från en heldag på Skansen med mamma och Tompa. Där tittade vi (såklart) på alla djur och fick i oss både fika, lunch och mjukglass.


fredag

Idag har vi haft min gamla barndoms kompis Nathalie över med hennes dotter Elly.
Vi åt lunch, när vi ätit klart så tog vi oss en promenad och sen tillbaka hit.
De var jätte kul att ses igen efter alla år och ska se till att ses snart igen.

Idag jobbar Chrille kväll, så jag och Selma får ha fredagsmys på egen hand.
Men klockan är redan mycket då den här dagen sprang iväg, så han slutar redan om tre timmar. Selma har nyss ätit och snart är de min tur att få i mig något att äta, sen tänkte jag dra igång en tvätt eller två. Lagom kul, men måste göras!


nödvändiga kläder påväg

Sådär ja, då var lite vettiga ytterkläder att kunna ha på sig i en lekpark påväg hem till oss.
Hoppas att skorna ska passa, likaså overallen som jag tror kan bli en aning stor men minsta storleken var stl 80. Men de är väl bara att vika upp tills hon växer i.
Visst har jag sett både sötare overaller och skor, men tror de här blir bäst för utomhus bus. Dessutom tror jag de blir fint ihop med en av hennes rosa Ed mössor.


en dag i lekparken

Dagen har spenderats tillsammans med Ida och Lucas.
Vi satt i lekparken hela dagen med fika och lunch till barnen.
Dom fick gunga och testa sandlådan för första gången. Selma hade väl inte rätt kläder för att sitta i sandlådan så de blev inte allt för länge. Hon blev dock jätte arg när jag tog bort henne då hon tyckte de var helt fantastiskt att sitta där och stoppa sand i munnen.

På inköpslistan härnest står en skaloverall att just kunna krypa runt i och sitta i en sandlåda. Har inte varit i behov av de tidigare då hon varit så liten, även något på fötterna måste inhandlas. Vi provade skor sist vi var på stan, men de åkte bara av.


pyjamasdag

Då sitter vi, hela familjen bänkade framför hockeyn. Selma krigar på än.
Jag tittar mer ner i telefonen än på tvn.

Vi hade en bra eftermiddag idag. Efter Chrille var hemma från jobbet så gav vi oss ut på en liten promenad. Hade med oss fika och stannade i en lekpark för att fika och gunga.
Idag har jag varit en av de lataste mammorna, jag orkade inte klä på Selma imorse och sen blev de lixom aldrig av. Så kan de bli ibland.
När vi var hemma så lagades de mat till både oss och S. Chrille gjorde någon barnvänlig lasange, hoppas hon tycker den är god. Hittills har hon bara ratat en av hans maträtter. Här hemma finns de alltid hemmagjord barnmat i frysen, så tar vi fram inför varje dag. Både billigare och bättre med hemlagad mat.


sova middag

Selma somnade på mig idag, hur mysigt som helst och jag njuter till 100 då de inte händer allt för ofta nu förtiden.
Efter en halvtimma så blev de ju så varmt och min mage kurrade. La ner henne i sängen och hon sover än sen två timmar tillbaka. Igår tog hon två små blundar på en 10 minuter och idag på över två timmar. Olika de där visst, svårt att få in bra ruter när de kan skilja sig så mycket från dag till dag. Men jag får väl lov att väcka henne snart så hon inte är vaken hela kvällen.

Snart kommer Chrille hem från jobbet och vi ska fylla bilen med skräp och åka raka vägen till returen. Äntligen är de dags att bli av med allt skit vi samlat på oss under en längre tid.


aj aj

För ett tag sen så tog vi in våra olivträd. Första tanken var att de skulle stå i sina befintliga krukor, någonstans bara för att (förhoppningsvis) kunna överleva kallare kvällar. Nu är jag dock medveten om att de hade klarat sig fint ute ett tag till eftersom vi inte har någon direkt kyla ute, men den kommer väl snart.
Jag ångrade mig rätt fort om att bara övervintra träden och tycker de gör sig jätte bra inne så köpte två nya krukor i korg och planterade om dom.
Selma har nyss upptäkt dom och vill mer än gärna pilla ner sina små fingrar i jorden. Men vi ger oss inte, de blir mycket aj aj här hemma nu. Veden var hon besatt av i början och skulle alltid dit och pilla bort barken. Efter mycket om och men så låter hon den vara. Vi har än så länge inte plockat bort någon inredning här hemma.
Just nu är de iaf väldigt kul att pilla med stearinljusen i lyktorna.
Förhoppningsvis så får all inredning stå kvar, tjar hellre hål i öronen än att plocka bort allt. Haha.


fylla ut byrån

Vilken dag. Solen skiner och himmelen är klarblå. Och då kan man ju undra vad vi gör kvar här inne.

För någon dag sen fick en blomma och nu en väska flytta in i Selmas rum. Så nu är de längre inte så tomt på hennes byrå.
Tänk vilken tid man har att pyssla och fixa och dona med små saker här hemma under mammaledigheten. För nån vecka sen så har en liten tavelvägg, hylla och en ljusstake kommit upp på väggen i vardagsrummet.

Även en ny lampa har kommit upp i S rum. Och vi har en likadan i sovrummet, fast storleken större. Den är av papper och man fick böja och fixa den själv.


dagen

Då sitter vi i bilen påväg hem från vår mamma och bebisträff. Vet dock inte hur länge de blir en bebisträff? När går dom från bebis till barn? Efter dom fyllt 1? Hur som, de kommer väl alltid vara våra bebisar.
Idag var vi som sagt hos Malin som bjöd på god tacopaj till lunch. Barnen var överallt och ingenstans. De var varmt och högljutt. Precis som de ska vara. Sigge har lärt sig gå. Så visst är de skillnad från bara ett par månader sen när alla fem låg på en filt och vi mammor kunde fika i lugn och ro. Men allt har sin charm.

Första bilden på lilla ligan, vi hoppades på att de skulle sitta där och le för kameran. Men de höll inte med.
Vi fick sen radda upp dom i soffan och sätta på babblarna då satt de stilla. Selma ä l s k a d e de. Hon skrek och tjoa, som om de vore första gången hon såg de. Haha.


dags att sova

Och så var de bara jag kvar, resten av familjen sover gott sen ett tag tillbaka inklusive katten. Jag har nog läst de bloggarna jag brukar, kollat både insta och fb ett ex antal gånger osv. De blir inte roligare än såhär, dags att lägga ifrån sig mobilen och försöka sova. Dock känner jag mig inte speciellt trött.
Imorgon väntar en dag med våra små killar och deras mammor.
Denna gång är vi hos Malin och Emil som bor i Brunnsäng. De ser vi fram emot.


nya köksmöbler

Och så var vi med nya köksmöbler, de gick fortare än jag trodde.
Selma och jag tog tåget och mötte upp Chrille efter han slutat, efter de åkte vi till moraberg för att kolla på möbelgruppen vi hade kollat ut. Tyvärr var den ingenting att ha, den var så liten och de kändes inte rejält varken bord eller stolar. Där emot hittade vi en annan grupp som vi gillade. Lite otippat så blev de ett ek bord. Vi som annars knappt har något träslag här hemma, eller allt är vitt eller målat. Dock kände vi att vi behöver bryta av med något i köket. Aldrig mer ett svart bord, då man ser hur små dammkorn landar på bordet nästan direkt efter de är torkat. Och vitt, hade blivit för vitt. Hoppas att de blir fint med ett ek bord som sagt. Tyvärr fick vi inte med oss det hem idag, då de var en beställtsvara. Men stolarna skruvas upp just nu och bordet får vi hämta till helgen.

Jag älskar våra nya stolar!


ut med de gamla och in med de nya

Godkväll!

Selma gjorde tidig kväll idag, för en gångs skull. Chrille kom hem sent från jobbet och jag hade dukat upp med onyttigheter och tänt upp ljus i hela vardagsrummet. Det uppskattades efter han jobbat hela helgen. Nu kollar han hockey och jag surfar runt på mobilen.
Leter efter ett nytt köksbord och stolar till köket. Jag har försökt piffa upp de som står där nu med både målarfärg och sprayfärg, men jag är så färdig med detta och vill ha nytt.
Har hittat en fin grupp som jag skulle vilja ha, vi ska förhoppningsvis kika på de i veckan. För som de ser ut nu, så blir vi av med vårt redan imorgon. Får inte många kronor för de, men de är skönt att slippa göra sig av med de själv på returen.

Denna grupp lutar de åt, Chrille tyckte också om de. Så hoppas de är fint i verkligheten också.


söndag utan planer

Halloj!

Idag gör vi inte mycket här hemma.
Vi sitter just nu i Selmas rum och hon röjer blad sina saker. Senare ska vi ge oss ut på en promenad till affären, de är dagens plan. Ibland är de skönt att faktiskt inte ha mer planer än så.


kvalitetstid

Då sitter vi i bilen påväg hem från mamma, Selma somnade på två röda.
Vilken mysig heldag jag, mamma och Selma haft idag.
För de första så tog S sovmorgon till 9.30 och de var ju helt fantastiskt. Jag vaknade innan henne, de var ju inte igår de hände. Så jag kunde ta en morgondusch i lugn och ro innan hon vaknade.
Efter frukost kom mamma förbi, vi tog i vanlig ordning en lång promenad. Vi stannade på bryggan och fikade, vädret var ju inget att klaga på heller.
På väg hemåt så tog vi en sväng förbi Ida då mamma ville träffa Lucas och säga hej.
Resten av dagen spenderades ute i Nykvarn, där besökte vi en lekpark och S fick gunga innan vi gick tillbaka och lagade tacos.
Vi avslutade dagen med ett bad i jacuzzin, en dusch och ett glas vin på altan innan Chrille kom och hämtade oss. Selma har varit så nöjd och vaken nästa hela dagen.
Hon tyckte de var precis lika skönt och välbehövligt med ett bad som mamman, haha.


godnatt

Då avrundar vi denna fredag. Vi hade som sagt Ida och co över ikväll, lika mysigt som vanligt att ses.
Imorgon jobbar Chrillle och de väntas en heldag med mamma.

Selma körde sin kompis lite i vagnen :-)


vår fredag

Idag sov hela familjen till 8.30 sen gick vi upp och åt pannkaks frukost.
Efter frukost gick vi ut på en långpromenad och 1,5 timma.
Senare idag kommer Ida, Jim och Lucas över på middag. De ser vi fram emot!


nu klarar hon sig ett tag

Avslutar denna dag med ännu mer shopping. Just nu har Selma 3st pyjamasar som passar, så även de behövdes fyllas på i garderoben. Imorgon ska jag (om jag orkar) rensa den igen.
Hatar när kläderna blir för små, de är så tråkigt. Vill lixom köpa nytt men inte lägga undan de som blivit smått.
Dessa pyjamasar ovan kommer från H&M och gick loss för 149kr för båda två och just nu har dom fri frakt så de var ju som hittat!


nya kläder till S

Idag uppdaterades Selmas garderob med lite större plagg. Allt i samma färger också, ser jag nu. Hehe. Kläderna kommer från hm och Lindex.


premiäråk i nya stolen

Då var vi hemkomna från en dag i Nyköping. Där tog vi en promenad genom staden, fikade och shoppade.
Selma fick åka nya bilstolen idag också, vilken dröm. Inte ett pip på hela resan. Hon var mer än nöjd med sin nya stol. En annan är van att sitta och locka med babblarna och annat för att hålla henne lugn, men de behövdes inte idag.


.

Lugn kväll med popcorn till middag. Typ, plus lite tomat och mozarella. Så kan de bli när båda små ätit under dagen och ingen är hungrig vid middagstid.
Selma har varit något piggare mot kvällen så de tackar vi för.
Chrille gick för övrigt på "helg" idag. Då han är ledig i två dagar men jobbar helgen.
Nu sover barnet och vi ska sätta på en film.


dagen

Ännu en dag med en sjuk liten tjej har passerat. Vi tog oss iaf ut på en promenad i de fina vädret, så hon fick sova i vagnen. Lite ljung till balkongen fick vi dessutom med oss på hemvägen.
Snart är de dags att försöka få i henne något att äta. Hon har inte fått i sig något på hela dagen efter morgongröten.


sjuk

Hej från sjukstugan!

Igår började Selma bli krasslig och idag hade hon åkt på både hosta och snuva.
Hoppas på en bättre natt inatt då jag sprang in ett antal gånger natten som var då hon hostade och var ledsen. Inte lätt att vara sjuk när man är liten.
Dock har jag haft en väldigt mysig bebis hemma idag. Vi kröp upp i soffan redan efter frukost och där spenderade vi iprincip hela förmiddagen.

När Chrille kom hem från jobbet så ställde han sig nästan direkt i köket. Idag bjöds de på grillat kött och klyftpotatis. De var väl dagens höjdpunkt. Eller nej, dagens höjdpunkt var Selmas första steg i lära gå vagnen. Jag släppte henne och vips, så sprang hon iväg själv. Hon avslutade dock sin lilla promenad genom vardagsrummet med en härlig vurpa.
Igår klappade hon också händerna för första gången och idag fortsatte hon med sin nya grej. Så gulligt!
Ja, de känns som de händer mycket nu.

Dagens powernap i mitt knä, så mysigt.


måndag & ny bilbarnstol

Och så blev de måndagkväll.
Har väl egentligen inte mycket att blogga om idag känner jag. Dagen har gått fort och vi har varit ute i de fina vädret hela dagen.
Selma har knappt sovit middag idag, hon har gnuggat sig i ögonen sen en timma tillbaka, så tror de blir en tidig kväll för henne idag.

Annars då? En bilbarnstol är beställd och jag hoppas på lite mer frid under kommande bilresor nu när hon får sitta mer upprätthållen och se ut.


Vila

När hela familjen somnar samtidigt och tar sig en eftermiddagsvila. Tror aldrig de hänt tidigare, att alla somnar.
Skönt var de iaf och framförallt mysigt. Selma somnade tätt intill och låg och snarkade på min kind. Då ville jag inte röra mig en millimeter.

Snart ska vi gå till affären, jag behöver komma ut och få lite luft och jag behöver godis. Haha.


typiskt

Hej!

Gårdagens jobbpass gick bra och timmarna fort. Så pass att jag erbjöd mig att jobba även idag, om de fanns möjlighet. Fick ett pass mellan 11-17 som jag tyvärr aldrig jobbade. Istället vaknade jag vid 9 imorse med en vagel större än igår och ett öga (om möjligt) rödare än igår. Fick knappt och nätt inte ens upp ögat. Nu, ett par timmar senare, så ser de något bättre ut. Fast ögat är fortfarande lika irriterat och de kliar osv. Så de var ju typiskt att man var tvungen att ringa och sjuka sig. Men de hade varken gått att jobba eller köra bil med de ögat.

Istället har dagen spenderats hemma, för de mesta i sängen. En riktig lat söndag med andra ord. Vi har varit ute på baksidan och grillat korv till lunch, lekt i Selmas rum och nu vilar vi på sängen igen.


grått

Godmorgon!

Idag fick vi sovmorgon till 9 här hemma. Dock vaknade jag med en vagel på ögat, så de var ju kanske mindre härligt.
Jag har legat med varma handdukar och te påse på ögat, då jag inte har någon medicin så hoppades jag på att huskurer skulle göra nytta. Vet dock inte om de blev mycket bättre, men nu kan jag iaf öppna ögat. Typiskt när jag ska jobba.
Hur som. Färgen har torkat under natten och jag ställde precis i ordning allt.
Och så här blev de...

Jag valde att bara måla ovansidan av nattduksborden. Nu blev de enhetligt med sängen.

Sen har vi Selmas hushylla som jag målat kanterna grå på. De gjorde jag dock för någon vecka sen, fast blev inte nöjd med färgen. Så igår penslade jag på även den med samma burk. Vilket är exakt samma färg som hennes ramar.

Sen någon dag sen, så byter vi blöjor i tvättstugan. De var skönt att få fålla upp skötbordet och ta bort blöjhinken. Dessutom är de smidigt att ha tillgång till vatten under blöjbyterna.
Dock är byrån lite för tom just nu. Vet inte vad jag ska ha på den.


ved

Detta blev ingen traditonell fredagsmys kväll för vår del.
Chrille jobbade kväll och direkt när han kom hem så fick han börja jobba.
Vår leverans med ved kom ganska omgående så de var bara att börja stapla inne i förrådet. Nu längtar jag (nästan) till kallare kvällar och vi kan tända en brasa. De är så mysigt!

Och andra sidan så blev kvällen rätt mysig ändå. Vi satt ute på framsidan och hade tänt lyktorna. Tog ut chips och dricka, medan vi väntade in de andra och sista lasset med ved. Så de gick ingen nöd på oss.

En annan har även hunnit med att måla till och från hela kvällen. Både en hylla i Selmas rum och våra nattduksbord. Båda delarna blev bra, framförallt nattduksborden. Jag blev sådär löjligt nöjd, att lite färg kan göra en så stor skillnad på mina halv tråkiga Ikea bord.
Nu ska de få torka ordentligt över natten, så visar jag de färdiga resultatet imorgon.
Nu blev klockan massor, dags att sova.


Hej

Här ekar de tomt!

Den här mamman har haft lite för sig, så har glömt bort att blogga.

Dagen har spenderats hos Ida. Vi fick sällskap av Johanna, Sanne och lilla Sigge.
Väl hemma så har jag rensat bland kartonger och annat skräp inne i förrådet. De måste vara tomt tills ikväll, då vi får en leverans med ved. Nu är de dags att bunkra upp inför kallare dagar.

Imorgon är de dags för jobb. Mitt första pass på väldigt, väldigt länge (som sagt).
Hoppas de går bra!


en bättre onsdag

Hemkomma efter en kväll i Pershagen, där de bjöds på god mat och fika.
Vi satt ute hela kvällen och pratade, en riktigt mysig sensommar kväll.

Jag och Erica tog en promenad efter maten, då två trötta tjejer skulle sova.

Nu är det dags att sova!


dagen

Då sitter vi på tåget påväg till Södertälje. Chrille slutar snart och hämtar upp oss efter jobbet. Vi ska sen vidare ut mot Pershagen för att hälsa på Rasmus, Erica och Saga :-)

Tidigare idag har vi ätit lunch hos Maria och varit på BVC och hängt där, i deras väntrum tillsammans med Malin och Lucas medan Ida var på MVC.


röja

Idag har vi ä n t l i g e n tagit bort golvet som stått och tagit plats i tvättstugan nu i snart ett års tid. Vi fick massa golv över efter renoveringen och de har bara legat där inne. Nu är de äntligen i garaget, tillsammans med alla verktyg som också låg i tvättstugan av någon anledning.
Vår tvättstuga är liten, så de tog verkligen så mycket plats. Nu fick jag dammsuga av och sen kunde jag hänga upp tvätten ordentligt.
Utom de, så har vi inte gjort mycket alls idag. Vi har hängt en hel del i Selmas rum. Vilket vi gör nu med. Vi tar fram alla leksaker, sen får de ligga fram tills hon ska sova. Tycker de är kul att hon blivit stor och uppskattar det nu. Vi kan sitta på hennes matta och lägga pussel och läsa bok. Jag märker att hon är intresserad, då hon sitter kvar och inte kryper iväg. Haha.


tomat&mozarella lunch

Tänk att något så enkelt som detta, kan vara så fantastiskt gott.

De fick iaf bli dagens lunch.
Jag och Selma skulle gå till lekparken för att gunga för en stund sen. Dock hann vi bara ett par meter ut på gatan innan hon somnade. Så vi vände och gick hem. Hon sover än i vagnen och jag har en tvätt att hänga som jag drar ut på.


blandade känslor

De blev en promenad för oss idag. Vi var ute i en timma, jätte skönt att komma hem och sen sätta sig i soffan och kika på idol.

Från de ena till de andra så måste jag berätta att jag ska jobba på lördag. Blandade känslor kring detta, de känns nästan främmande på något vis. Att komma tillbaka, de känns som om de där med att jobba var i mitt förra liv. Har nästan glömt bort hur de är. De var trotts allt över ett år sen jag var där, tror de var drygt fjorton månader sen.
Samtidigt som de ska bli kul att se några bekanta ansikten och såklart alltid välkommet med en extra peng i plånboken. Där efter får vi se om de blir fler extra pass framöver eller inte. Extra pengar under mammaledigheten är dock aldrig fel.


play date

Dagen har spenderats hos Ida och Lucas. Vi fikade och pratade skit i ett par timmar innan vi promenerade hem till Chrille som kommit hem från jobbet.

Vi har ätit middag, hemmet är nystädat, gräsmattan klippt och ja ni vet. Allt sånt.
Vi funderar på att gå till affären, de är väldigt skönt ute. Men de är lika skönt i soffan om inte skönare, så kan hända att vi är fast här för resten av kvällen.


slut på semestern

Godmorgon!

Idag vaknade Selma som vanligt 7.30. De har hon gjort under en period nu. Spelar ingen roll om hon somnar 19-21. Utan som en väckarklocka vaknar hon alltid samma tid.
Nu sitter vi iaf och äter frukost. Selma har börjat total vägra sin gröt, tyvärr. Dock går den i om vi lägger i mycket blåbär. Sen när hon är klar får hon en smörgås med smör och pålägg, de är typ dagens höjdpunkt för henne.

Igår blev det inget inlägg här. Mamma var över och hälsade på. Vi har inte sets på länge då båda har varit iväg på sitt. Men de var såklart kul att ses.
Annars så spenderade jag min dag med en golvmopp i halden, typ.
Chrille och Selma gick ut på en lång (Pokémon) promenad. Då passade jag på att dammtorka, dammsuga och skura alla golv. Skönt att få de gjort!

Idag började Chrille att jobba, semestern och sommaren är slut. Igår bar vi in alla utemöbler och parasollet till garaget. Nu är de slut på grillkvällar utomhus iaf. Men roligt blir de såklart att ställa fram de till våren igen. Men de känns som om vi precis byggde trallen. Tiden går så fort.


middag

Då var vi precis hemkomna från en mysig kväll i pershagen. Vi blev bjudna på god mat hos Chrilles pappa, tillsammans med resten av familjen. Hela Grekland ligan var samlad och vi har inte setts sen resan.
Vi åt som sagt god, grekisk inspirerad mat och kollade på alla semesterbilder på tvn.
Nu är de dags för oss att sova.

Jag och Selma bjuder på en selfie!


stå upp

Just nu är de väldigt kul att stå, så de är bara de som gäller.
Hon ställer sig upp mot allt som går, ibland ramlar hon och då blir de ett väldans liv. Hon har till och med fått en liten fläskläpp. Men de är väl bara att välja sig, inför vad komma skall. När de är dags för henne att börja gå.

Just nu sitter vi i Selmas rum och leker. Jag älskar hennes nya förvaringslåda som jag köpte på Ikea här om dagen, bytte dock ut knopparna.
Tanken var att denna skulle stå i hallen, men den var för djup så de blev inge bra. Desto bättre i hennes rum, så kistan står nu mera i hallen. Denna låda är även bättre att ha i ett badrum då inga små fingrar kan klämmas. Vi behövde helt enkelt mer förvaring av leksaker och böcker, då kistan alltid är full med blöjpaket. Jag ska ta tag i att gå igenom hennes leksaker någon dig framöver. Fördela ut dom lite. Nu ligger alla i vardagsrummet och så mycket behövs inte där uppe. Men de får bli en annan dag.


lugn kväll

Här hemma tar vi de lugnt i soffan efter att ha varit igång hela dagen.
Vi har fixat och donat hemma, jag har städat och Chrille har borrat. Vi har satt upp sakerna i Selmas rum, som jag visat i inlägget tidigare. Även hennes hushylla har fått en ny plats och en ljuslykta har kommit upp på väggen i vardagsrummet.
Nu har vi plockat bort borr och damsugare och pizzan är snart klar i ugnen. De blir en fortsatt lung kväll i soffan för oss med andra ord.


nappflaska

En nappflaska och "pulver doserare" eller vad de kallas, kom här om dagen. Dessa kommer från Twistshake baby.
Vi har egtligen alldeles för många nappflaskor men jag har hittills bara läst bra saker om dessa, plus att dom finns i så fina färger så vi testar. Hoppas hon gillar den.


Selmas kök

Nu är hylla och krokar uppe ovanför lilla köket i Selmas rum. Och de blev så fint.
Jag trodde hon skulle vara på tok för liten för att uppskatta köket redan, men hade fel. Hon älskar att öppna luckorna och riva ut allt som finns där inne. Att stå vid spisen och slå köksredskap mot, så de låter och bankar är också kul.
Trodde heller inte att de skulle få plats i hennes, relativt lilla rum. Men finns de hjärterum, finns de stjärterum.


matkoma

Idag har vi haft Emma över på besök. Vi hämtade henne i Södertälje efter vi storhandlat där. Idag handlade vi på Willys, vi besökte även babyland som ligger intill.
Vi tog reda på lite information om ny bilbarnstol, de börjar bli dags att uppgradera sig nu. Då kanske vi slipper lite extra tårar när vi åker bil. Då hon i en större stol kommer upp lite. Men storleksmässigt så passar babyskyddet bra, därför har vi inte haft någon brådska. Men nu börjar de bli dags som sagt. De lutar åt en maxi cosi.

Idag somnade Selma vid matbordet, för första gången. Såg så kul ut. Då är man trött när man somnar rakt upp och ner och knappt orkar tugga ur.
Vi ville typ göra detsamma efter middagen, när de blir tacos så är de svårt att inte få matkoma.


mössor

Igår köpte jag en ny mössa till Selma. En mössa från Elodie details nya kollektion i den perfekta rosa nyansen. Ida köpte en grön till Lucas så de kan matcha i vinter.
Jag tycker förövrigt de är kul att köpa mössor.
Nu har Selma fyra nya mössor. Både svalare och varmare till höst och vinter.

Två tunnare från Livly och den tjocka från Zara, som jag visat förut som S fått av mamma i tidig present.


Sep

Idag gjorde vi tidig morgon här hemma och jag gick upp med Selma då Chrille tog henne igår och jag sov ända fram till 9.30.
Vi har precis ätit frukost och jag ska snart plocka upp gårdagens shopping och vika tvätt.

Första september idag också, vilket innebär att Selma blir 11 månader. En månad kvar till året. Jisses vad tiden går.