bada

Fredag och Chrille har varit ledig, han jobbar dock hela dagen imorgon så idag ville vi hitta på något. 

Efter frukost tog vi en promenad, tog med oss bröd och matade ankorna i centrum sen gick vi vidare tills Selma somnade. 
Efter vilan åkte vi till badhuset där vi spenderade tre timmar i vattnet. Tog med oss mackor till lunch och varvade från pool till pool. Finns två pooler som vi gick emellan och eftersom vi var där 12.30 en fredag när de flesta jobbar så fick vi nästan stället för oss själva. När de var dags att duscha så fick Chrille ta Selma så fick jag både duscha och basta i lugn och ro, så skönt. De har varit en bra dag och en nöjd unge som har haft de väldigt kul! 


doften av nybakta bullar

Hela huset luktar nybakta bullar. Bullar med smak av kanel och kardemumma. Fick jag hoppa middagen idag och äta bullar istället hade jag gjort de. Men de hade varit dumt mot Chrille. Först tjatar jag om dessa bullar sen önskade jag pulled pork burgare till middag. Tur man har en kille som älskar att stå i köket, speciellt nu i preggo-tider när suget är som störst. 

Idag har han iaf varit ledig, vi har varit ute på en promenad tidigare idag och sen stannade vi till i lekparken. 
Snart blir de som sagt middag sen kvällsfika och ett avsnitt av innan vi dör, är inte frälst än men jag kanske blir om jag håller mig vaken. Haha. 


ny gravidvecka

Godmorgon! 


Igår blev de visst ingen uppdatering här. Dagen gick i ett. Vi startade gårdagen med ett besök hos barnmorskan. Igår lyssnade vi på bebisens hjärtljud för första gången, jag skickade även in ett brev till försäkringskassan om att jag är gravid igen och vågen visade nu +5kg sen inskrivningen i vecka 7. Idag går jag även in i vecka 21, börjar väl känna att dom där långpromenaderna jag tar var och varannan dag satt sina spår. Får ont i ljumskarna och i den nedre regionen så att säga så ska nog dämpa mig lite där. Svårt bara när man tycker om att vara ute och promenera på dagarna med vännerna, samtidigt sover barnet gott i vagnen. 

Igår köpte vi även med oss lunch och lunchade på Marias altan innan vi gick hem till Jessica och barnen fick leka av sig inann man rörde sig hemåt. De är verkligen guld värt att vara mammaledig med sina vänner. 

Idag har jag och Selma inga planer, de är grått utanför fönstret och de ska även snöa om nån timma. Måste ta mig till posten och hämta ut ett paket, så de får väl bli dagens lilla to do. Paketet är till Maja som ska döpas på söndag! 

Selma klappar och pussar sin Pippi docka, tror hon kommer bli en snäll storasyster<3


härliga vårsol

Ännu en härlig vårdag har passerat. Jag och Selma har varit ute hela dagen tillsammans med Ida, Maria, Jessica och alla barnen. Vi tog en lång promenad på över 1,5 timma. Sen satte vi oss i lekparken med lite picknick. Njuter verkligen av såna här dagar. 


Chrille kikade förbi en stund efter jobbet sen åkte han hemåt och tände på grillen och förberedde maten medan jag och Ida gick förbi Ica och barnaffären. 

De inhandlades kött till dagens middag, då jag fick för mig att vi måste grilla. Gäller att passa på, snart är snön tillbaka.

Bytte även kläderna mamma köpte till lillasyster här om dagen. Jätte söta kläder men de fick bli i storlek större. Av erfarenhet vet jag hur fort de går i de allra minsta sorlekarna så detta var för fint för att växa ut på en kvart. 

Hittade även en tröja och byxa till Selma, de var ju inte meningen men de var så fint och hon behöver fylla på garderoben i stl 86. Sa till Chrille när jag kom hem "råkade shoppa till Selma också" fick till svar "hur kan man råka shoppa något?" De är inte alla som kan ;-) 


trött, tröttare tröttast!

Igår hade Selma visst lite för kul med sin pappa medan jag jobbade så hon glömde bort och sova middag. Var på tok för upptagen med annat som att mata ankorna, leka i lekparken och sen få vara ute hela dagen på tomten. Att få slippa både osmidig overall och vantar, då de var så varm ute igår var hon riktigt nöjd över.

Vid middags bordet så däckade hon, redan vid 17.20. Vi hade lite kul åt henne, Chrille matade henne medan hon sov och hon åt och drack i sömnen. Tur jag fick de på video! Sen åkte huvudet ner i bordet och vi la henne på mattan och åt vidare. 
Hur som, vi lät henne sova sådär tidigt och jag förberedde mig på att gå upp i ottan för jag trodde hon skulle vakna typ mitt i natten och ha sovit klart sina timmar. Gick på toa vid 22 och kikade in hos henne och där satt hon i sängen och sa inte ett ljud som en läskig dimon unge. En flaka vänlling på de somnade hon om och sover än 7.30. Så 14 timmars sömn hittills får se vart de slutar. En annan var inte heller pigg igår. Vid 20 låg vi i sängen och skulle börja kolla på serien Innan vi dör som alla pratar om. Somnade dock efter 20 min så de var ju typiskt, Chrille kollade iaf klart och sa att den var bra. Idag lovas de toppen väder igen, så då gäller de att passa på och vara ute redan på onsdag ska de snöa igen såg jag. 


Njöt en stund med att ha henne sovandes på mig igår. De händer lixom aldrig längre. De är ju så mysigt! 


Söndag

Då var de bara två timmar kvar på de här arbetspasset innan jag får åka hem. 

Måste erkänna att jag är riktigt trött idag. Var så rädd att försova mig, eller ja, jag är helt enkelt inte van att ställa klockan och behöva åka iväg. Så de kändes som om jag aldrig somnade utan vred och vände på mig och kollade klockan varannat.
Igår hade vi iaf en trevlig kväll med Alexandra, Phille och Jolie. Vi åt god mat och snackade skit. De blev en hel del bebisprat. Dom väntar också sitt andra barn och Alexandra är beräknad en vecka innan mig och de väntar också sin andra tjej. Vad är oddsen på den? 

Nu är visst rasten slut. 


nya kläder

Lördag och hemmet luktar skurmedel. Idag fick jag tummen ur och moppade golven. Chrille förbereder lite inför kvällens middag, jag och Selma kollar reprisen av lets dance. De är väl de som händer just nu, vid tre tiden kommer gästerna. 


Idag har Selma på sig kläderna hon fick av mamma här om dagen, älskar färgen.



vårstäda

Vilken härlig dag vi haft! 

Selma har sen en tid tillbaka vaknat tidigare än hon brukar. Så vi gör numera morgon vid sju tiden. Imorse stog hon i sin säng redan vid sex och jag kände bara blä. En välling i sängen mellan mig och Chrille gjorde susen. Två timmar senare vaknade hon, tack för den. Jag fick sen ligga kvar och dra mig i sängen medan Chrille och Selma gick upp och dukade fram frukost. 

Efter frukost klädde vi på oss och gick ut och vårstädade och lekte på baksidan. 

Vi var ute i flera timmar och kom precis in, Chrille åkte till returen med skräp. De krattades löv och buskar klipptes ner. Nu är vi redo för ännu mer plusgrader sen kan man ställa dit utemöblerna, längtar. 
Vi grillade även korv till lunch, grilladkorv och potatissallad. De smakade sommar! 


till mig från mig

Hur underbart är de inte med färska blommor? Framförallt krispiga tulpaner. Idag köpte jag mig ett 30 pack på Ica, bara för att. De fick pryda vardagsrumsbordet :-) 



lillasyster

Idag sken äntligen solen och vi fick ta del av de fina vårvädret. 

En promenad med tjejerna och en glass i lekparken senare (för min del) så var de sen dags för oss att gå hemåt. En timma senare kom mamma över och Chrille hem. Vi åkte direkt till Nyköping. Lika pirrigt denna gång var de ändå när de drog ihop sig och vi satt i väntrummet. Lika underbar upplevelse var de också, som sist. Allt såg bra ut och vi fick veta att vi väntar en lillasyster. Så både min och Chrilles magkänsla stämde. 
Efter besöket åkte vi till centrum, fikade på expresso house och shoppade hennes första egna plagg. Jag valde ett set plus en filt (Selmas favorit filt) klart bebisen ska ha en likadan. Chrille valde kläder från Hm. När vi var hemma hade mamma shoppat på barnbutiken här i Gnesta till båda tjejerna, när hon fick reda på vad vi väntade. Jätte fina kläder, fotar resten imorgon. Nu finns de så de räcker och blir över till den lilla. Ska bli mysigt att plocka fram Selmas kläder sen igen, lite nostalgi över de hela. 



mutor

Idag blev de mutor i form av korv med bröd, salta kex och en klämmis inne på affären för att få henne 👆🏻 att sitta kvar i vagnen. När man öppnar en vara innan man betalar den, de har jag tänkt att de ska jag aldrig göra men idag gjorde jag de hela två gånger. Selma ville hellre ner och springa runt men de accepterade vi inte, för då hade vi aldrig blivit klara. 

Två fulla kundvagnar senare så var vi påväg hem igen. Jag har skrivit de förut och gör de igen. Jag och Chrille är bäst på att storhandla. 
Nu ligger jag i sängen och ska hänga en tvätt som man nu ångrar man satte på, har även damm torkat alla ytor och tavlor ikväll. Något jag kunde roat mig med under dagen eller under den tiden Selma sov middag, men nej vi gör de nu istället. Typiskt mig.


resten av veckan

Hej onsdag! 


Om två timmar kommer Chrille hem från jobbet, sen jobbar han bara till 13 imorgon och sen går han på helg. Jag bara älskar hans jobbtider. Idag ska jag föreslå att vi åker och storhandlar. De ekar i kylen efter en vecka i fjällen. Så varför inte fördriva dagen med att åka till Nyköping och shoppa? 
Resterande dagar är bokade veckan ut. 
Imorgon, ja då är de äntligen dags för UL kl 15.00 i Nyköping. Mamma går tidigare från jobbet och kommer hit och är med Selma medan vi är iväg. Efter besöket så tar vi en fika på stan och shoppar bebisens första plagg. 
fredag skulle jag vilja städa och putsa fönsterna. När solen lyser in så ser man knappt ut av allt skit. På kvällen väntas tjejmiddag hos Jessica! 
lördag kommer Alexandra, Phille och Jollan hit på middag. Vädret lovar sol, blir de så, så är tanken att vi ska grilla. 
Sen kommer söndagen, då ska jag jobba. Fick ett pass mellan 7.40-15.00 bra ob pengar en söndag och får ändå komma hem skapligt, de tackar vi för! 

Ungefär så, ser veckan ut. 
Idag kliver vi in i vecka 20 också. Halvtid redan och magen växer i raketfart. 



heldag

Idag gick vi hemifrån strax vid 10.30 och kom hem för nån timma sen. Det blev en heldag med Ida och barnen. 

Vi startade dagen med en promenad tillsammans med Maria, sen hängde vi i lekparken och åt mellis och lunch. Följe sen med Ida hem och blev bjuden på middag och fika, sen körde hon hem oss när de var dags för barnet att lägga huvudet på kudden. Nu sover hon gott bredvid mig eftersom Chrille jobbar natt. 
Så de blev en bra dag med våra vänner. Imorgon har vi inga planer alls, Chrille kommer hem tidigt och jag hoppas på att dagen kommer gå fort den med. Vill ha Torsdag nu. Ska. Sluta. Tjata. Men vi är så nyfikna på att få se bebisen och få reda på om de blir en lillasyster eller lillebror. 


låt dagarna gå fort

Igår när vi kom hem så hittade Selma en påse med kattgodis. Hon satte sig ner och matade Torsten tills den var slut, innan stoppade hon varannan i munnen men nu förstod hon kanske att de var kattens godis, vad vet jag. 


Det var skönt att komma hem igår och sova i sin egna säng, borta bra men hemma bäst. 
Idag har tvättmaskinen gått varm, snart klar och de känns skönt. Idag har vi även tittat förbi hos Ida på en fika. Något som aldrig tidigare hänt hände idag. Alla barnen sov samtidigt i 2,5 timma och vi satt och snackade skit och hade alltså inga ögon på barnen. Chrille plockade oss efter jobbet och då fick vi även väcka Selma. 

För övrigt så såg vi fram emot fint väder och lekparks- häng idag men istället bjöds de på snöblandat regn. Dock ser resten av veckan och nästkommande vecka ut att bjuda på sol och plus grader, längtar! 

De som veckan mer bjuder på är vårt efterlängtade UL på torsdag. 
Låt dagarna gå fort fram tills dess, ska bli så kul att få se vem som finns i magen. 
Och någonting mer som var kul var att man idag kan se vad man får ut från skatten. Inte för att prata siffror eller skryta men har aldrig tidigare fått så mycket som jag får i år. Och då var jag mammaledig hela 2016, blev så chokad och glad. För de är ju nu om någonsin pengarna är mer än välkomna och framförallt när vi ska bli tvåbarns föräldrar. Så de kom som en underbar överaskning. 


Söndag

Igår avslutade vi dagen på bästa sätt. Solen värmde skönt så jag fick lite hybris och köpte mjukglass. Hörde att våren hittat hem också, håller tummarna på att de fina vädret håller i sig nu. 


Nu sitter vi i bilen påväg hem sen 1,5 timma tillbaka. Selma somnade precis, när hon vaknar igen satsar vi på att stanna och äta lunch sen blir de raka vägen hem. 

Väl hemma så ska de packas upp väskor, tvätta och handla. Så de finns och göra.

Vi har iaf haft en toppen vecka i Vemdalen med min familj. Så tacksam över att fått komma iväg på detta. Att få skapa minnen med sin familj är de bästa som finns. 


Igår & idag

Lördag och sista hela dagen, imorgonbitti efter frukost åker vi hem. 

Dagen till ära har vi jätte fint väder, solen skiner på klarblå himmel. Vi har varit ute och gått en promenad i spåren och tagit en "lunch" i form av pommes med aioli. Vi kunde sitta ute och lapa lite sol precis intill skidbacken, härligt. 

Igår åkte vi upp med "vesslan" en bil som går upp i backen och på toppen andas man riktig frisk luft och äter våffla i den så kallade våffelstugan. 



Torsdag

Dagen har bjudit på lite av varje. 

Som jag skrev tidigare så har vi promenerat upp för ett berg. Lättare sagt än gjort men tillslut nådde vi toppen. Väl uppe så fanns de en liten sjö där killarna pimplade och jag och mamma satt i en liten hydda och fikade och Selma sov i sin pulka. Vi blev dock inte långvariga då de blåse så mycket på toppen. 
Vi har även åkt häst och vagn, Selma tyckte de var spännande. Chrille har dragit runt henne i lilla pulkan så de kittlades i magen, man märker att hon njuter av att vara här och få all den uppmärkamheten av alla. 
När vi var tillbaka till stugan så bastade jag och Chrille. Kvällen bjöd på god mat i vanlig ordning och mycket skratt när vi spelade spel med mamma och Tomas som var totalt värdelösa på Rita&gissa. 


gårdagen

Hej på er! 


Gårdagen bjöd på hårda vindar så vi höll oss mest inne, eller efter en promenad med pulkan. Vi var sen nere i byn och åt lunch och tittade runt på de man kan här i Vemdalen. Tillbaka till stugan igen så satte vi på bastun. Jag och mamma gjorde hårinpackning och ansiktsmask och satt i bastun och mös medan de andra var inne. Vid 18 hade vi bokat bord på resturangen här intill. Vi blev bjudna på oxfilé toast och pommes, så gott. Hemma igen så satt vi uppe hela kvällen och spelade spel, härligt att umgås på de här sättet, hemma blir de inte alls detsamma med sällspaspel och långa middagar ihop. 

Nu är vi klara för en promenad upp till toppen av ett berg, där ska de finnas en sjö där Tompa och Chrille ska pimpla och sen blir de korvgrillning. 


tisdag

Idag hyrde vi en pulka till Selma. I den drog Chrille och Tompa henne upp för backen, 45 min senare var dom uppe och hon sov gott. Mamma och jag tog liften som sagt, men allihopa gick tillsammans ner. I toppstugan både åt och fikades de. Eftersom jag och mamma var uppe inann de andra så fick vi lite egentid, satt ute och lapade lite sol som kikade fram. Fikade med bulle och varm choklad.

De har varit en bra dag och Selma älskar verkligen snön, idag har hon även smakat massor. Nu har vi precis ätit tacos och ska snart se film och spela spel. 


måndag

Härlig första dag! 

Startade dagen med en god, lång frukost tillsammans innan vi klädde på oss och gick till backen. Vi bor ju bara ett stenkast från backen så de är toppen. Alla åkte skidor utom jag, Chrille och Selma. En vacker dag ska hon få stå på ett par skidor och åka i knatteskola. De ser så gulligt ut när alla små åker i barnbacken. Vi höll oss iaf i pulkabacken. Vi har även promenerat och lunchat inann vi var tillbaka i stugan. Resten av dagen bjöd på alldeles för mycket att äta samt kortspel. 

Imorgon ska vi få toppen väder, så håller tummarna på att de blir så. Då ska vi ge oss upp i toppstugan. Jag och mamma tar liften medan Chrille och Tompa går hela vägen upp med Selma i pulkan. Nån förmån måste man ändå ha som gravid ;-) och vi vågar inte låta henne åka lift så då blir de till att knata. 


Vemdalen

Bilresan gick över förväntan. Pippi filmen gick i ett och Selma sa inte ett ljud under hela resan. Vi är choklade. Tog ändå sex timmar. 

Vi stannade på Sibylla och åt lunch och sen åkte vi vidare. Efter de trodde jag hon skulle protestera eftersom hon fick sträcka på benen men inte ens då. Tack för den 🙌🏻 

Stugan är så fin. Finns inget att klaga på, här kommer vi bo bra allihopa. 
Utanför finns en bastu, den lär invigas imorgon. 
Jag och mamma tog en liten kort promenad innan maten. Selma följde med i pulkan, de var tydligen så mysigt så hon somnade. 
Utanför vårt förnser så lyser skidbacken upp, så fint. Synd man inte kan åka denna gång, men de finns annat och göra men nu när man väl är här och ser backarna så ser de verkligen så härligt ut. Men jag ger mig inte ut med kulan eller mina knackiga ljumskar. 



fler bilder

Här kommer lite mer bilder på klädkammaren. Den största skillnaden är inte att den gula plastmattan byttes ut som vitt golv eller att väggarna fick ny färg. Den största skillnaden är ordningen. Synd jag inte fotade inann. Då var de inte sådär tomma ytor på trådbackarna utan på dom hade jag staplat saker ända upp till taket. Så de är en lättnad för mig att gå in där nu, haha. 

Igårkväll kom även hyllan på väggen upp, med korgar där jag lagt massa skor och små party väskor i, även en del träningskläder. Japp, de var verkligen ganska passande att lägga de sakerna på hyllan, då de inte används sådär jätte flitigt i mitt liv just nu. Hehe. 


Nu återstår som sagt bara vita lister och sen ska taklampan bytas ut mot stjärnan som ligger längst bort och väntar. Och kanske en ny spegel men de är inget måste. 


på rullning

Nu är familjen tajkon påväg till Vemdalen sen tre timmar tillbaka. Vi ska snart stanna för att äta lunch. 

Bilen är bokstavligen talat fullproppad och Selma sitter nog bäst, men så ska de va. 

De var skönt att låsa dörren imorse, tänk vad mycket de är att fixa med inför en resa, främst med barn. 
Igårkväll stod jag och steke ägg till mackorna att ha med till frukost i bilen, vattnade blommorna, gick med sopor osv. Så skönt när allt var klart och vi var i bilen redo för att åka. Hittills har bilresan gått hur bra som helst. Halva tiden har hon sovit och andra halvan tittat på film. Håller tummarna på att resterade timmar går lika bra. 


packåsna

Denna dag har gått i ett. 

Åkte upp till Ikea i förmiddags. Kom hem med de vi skulle plus en påse med lite kläder till mig från hm. 
Ett par gravid tights, gravid tröja samt två andra lite längre, tunnare koftor. Välbehövligt! 
Idag har vi även packat och tvättat, som jag skrev igår. Tänk att de alltid blir mer än vad man tänkt sig. Hur ska vi få plats? 
Hittills har vi fyllt två resväskor och två stora träningsväskor. Kommer bli en väska till, samt skötväska. Detta ska få dela plats med en pulka, ressäng och vagn. Ja, tur man har en hyfsat stor bil. 
Nu sitter vi bänkade framför lets dance, tänkte blogga lite i pausen men nu har de börjat igen. Selma är uppe sent med en skål med frukt, så nöjd. 


Ingen vill gosa med mig. Hehe! 


lite allt möjligt

Barnet sover sen drygt en timma tillbaka och jag och Chrille sitter uppe och kollar tv. Känner mig lite piggare på kvällarna sen bara nån dag tillbaka. Håller tummarna på att de vänder nu en stund, hopplöst att somna innan 21 varje kväll. 


Idag gick Chrille på semester, eller nu är han ledig fre-sön så semestern börjar egentligen inte förns på måndag men ändå. Nu är vi laddade för en vecka i fjällen. Imorgon ska de packas, men först tvättas. Testade nya tvättmaskinen ikväll för första gången, har varit sånt kaos på nedervåningen innan så har inte ens orkat tvätta. Hur som, så var de skönt med en maskin som räknar ut och räknar ner tvätt tiden. De gjorde inte den förra så jag visste aldrig när den skulle vara klar. 

I övrigt så kan jag konstatera att vi gick in i vecka 18 igår och att de är exakt två veckor kvar till UL fom idag. Galet vad tiden går fort den här graviditeten. Svårt att ta in att vi blir tvåbarns föräldrar i sommar, galet. 


ordning & reda

Hej! 


Nu är jag helt slut. De har verkligen varit en riktig fixar dag. Tanken var att jag och Chrille skulle åkt till Ikea idag när han slutat jobbet, för att köpa hyllor till klädkammaren och sen hem och fixa ihop. 
Jag kunde dock inte "hålla mig" utan kavlade upp ärmarna och tog tag i de själv. Att få se den gigantiska högen med skit och inte skit sagta men säkert försvinna var som balsam för själen. När Selma sov middag så gick allt helt plötsligt mycket fortare så då beslöt jag att vi tar Ikea imorgon så fortsatte jag medan jag hade glöden uppe. Ytterligare två sopsäckar med kläder och sängkläder, handdukar ska till returen. Allt är omvikt och ligger snyggt och prydligt i sina lådor. Små krafs som jag samlade på mig där inne är numera på vinden och ja. Nu är de ordning och reda och jag behöver inte leta efter något för jag vet vart allt ligger. En sån skön känsla! 

Här kommer en före och efterbild men mer kommer sen när allt är på plats. Nu saknas en lång hylla ovanför alla trådbackar, listerna ska upp och sen vill jag ha en ny spegel som man sätter på väggen. 
Men de blev en ordentlig skillnad redan nu, nästan så jag vill sätta mig på min nya sittpuff med en kopp te ikväll och bara njuta av ordningen. Haha. 



ett blandat inlägg

Godmorgon. 


Igår hade vi Jessica och barnen över på fika, jag vägrade gå ut i snö ovädret så bakade på de jag hade hemma. Till och med Selma fick smaka lite. Svårt de där med sötsaker. Vi har varit stenhårda med att inte ge henne sötsaker när hon ändå är så liten och inte förstår/ ber om de. Frukt och russin är ju minst lika gott om inte godare men visst har nån ostbåge, sked med glass och bullbit fått åka ner i hennes mage. Men de är så lite så de är nästan onödigt att nämna. 

Igår så kom Chrille hem tidigt från jobbet. Han skulle jobbat natten men valde att komma hem istället pga. diverse orsaker. 

Han kunde då sätta fart i klädkammaren igen och nu är första lagret med färg på plats. Idag ska andra lagret upp, sen kan vi snart börja packa in allt igen. Känns så skönt. 

Såhär såg de ut igår. Före & efterbilder kommer vid veckans slut! 


Jusde, på tal om veckas slut så ska jag jobba igen på lördag. Såg igår att jag fått ett pass igen. Nu kör vi ända tills de inte går mer. Typ så känns de nu. Så taggad på att tjäna lite pengar. Lika bra att köra medan den känslan kvarstår. 


utveckling

Godmorgon!


Chrilles klocka ringer strax och jag har varit vaken sen en liten stund tillbaka. Idag tog vi visst sovmorgon hela familjen, skönt. 

Låg och tänkte på de. Snart är Selma 1,5 år gammal. Eller de är nog de jag svarar när folk frågar. Tiden går så fort, så har ingen direkt koll längre. Förut så hade jag stenkoll "idag är hon 8 månader och 3 dagar gammal osv" de händer iaf mycket just nu så tänkte passa på att skriva ner lite (mest för min egen skull och kul att se tillbaka till och jämnföra med syskon framöver). 

Idag kan hon säga hej, mamma, pappa, strumpor, titta, tackar, alla babblarnas namn, jama som en katt, skälla som en hund, låta som en häst. Hon svarar även med ett glatt "mmm" över de hon vill ha. Så man kan faktiskt komunicera liiiite. Jag brukar tex visa bananen och fråga om hon vill ha den innan jag öppnar den. 

Som jag skrev igår så kan hon numera även en del rörelser till vissa barnvisor. Favoriterna är imse, vimse spindel, huvud axlar knä och tå samt klappa händerna. 
Hon dansar när hon hör bra musik och hon älskar fortfarande babblarna men även Pippi har blivit en stor favorit här hemma. 
Hon älskar böcker och vill gärna att man ska läsa favoriterna om och om igen. Jag och Chrille brukar turas om för att slippa bli "hjärnskadade". Vissa böcker kan jag numera utantill. 
Hon kan även peka ut vissa saker i böckerna så som katt, glass, fågel, hund och sol. 

Hon har blivit mer givmild på att dela ut pussar och kramar. Förut var hon mer resarverad och de var inte alltid man fick en puss. Igår pussades Selma och Lucas för första gången, de stod där och gapade som två fiskar, så gulliga önska jag fick de på bild. 
Hon är även lite redarverad till en början när vi träffar nya människor, eller är i nya miljöer. Inte alltid men oftast. Då ska jag bära på henne eller så hänger hon i mitt byxben inann hon har kollat läget och sen går hon loss. 

Nattningarna och maten går okej. Hon äter bättre nu än för bara nån månad sen vilket har resulterat i fler vällings fria nätter. De speglar verkligen av sig om hon har fått i sig sin middag eller inte. Skönt för mig att de går åt rätt håll. På ca 3 veckor har hon ätit kanske 3 gånger. 

Förövrigt måste jag säga att hon är en glad tjej som förstår väldigt mycket. Igår hittade hon torstens borste och borstade sen lillagubben, hon tar efter mycket av de vi gör tror jag. Hon älskar även att borsta tänderna, bada och leka med sin pappa. När hon är ledsen är de oftast mamma som är bästa trösten. 

Ja, listan kan ju göras lång men jag stannar där. Nu är de dags för mig att väcka Selma som inte vaknat än och klockan är 9.00. Dags för oss att äta frukost sen får vi se vad denhär dagen har att erbjuda! 



måndag

Nu är vi hemkomna efter ett besök på öppna förskolan. Jag gillar mer och mer att gå dit för jag ser att Selma tycker de blir roligare för varje gång. Hon börjar även hänga med i vissa sånger med rörelserna, under sångstunden. Kul att se. 

Chrille kom förbi efter jobbet och stannade en stund medan vi fikade, sen åkte vi till Elkedjan här i vårt centrum och kollade tvättmaskin. Sagt och gjort, nu ligger den i bilen och vi väntar på min lillebror och Tompa som kommer hit senare under dagen för att agera bärhjälp och installera den nya maskinen. Snart kan jag tvätta igen, jippie! 

Idag köpte vi även färg till klädkammaren, jag hade förhoppningar om att den skulle börja målas redan nu. Men så var ju inte fallet, först kommer ju de där tråkiga förarbetet så som rivningar av tapet och spackel. Imorgon jobbar Chrille natt, sen är han ledig och då kan vi sätta fart på riktigt så blir de klart innan Vemdalen. Redan less på kaoset som sagt, de är en endaste labyrint där nere och i Selmas rum kommer man inte in och hennes säng är full med kläder så inatt sov hon mellan oss. 

Leka tittut bakom soffan är kul 👇🏻💞



hej

Nu är vi hemma igen efter ett par timmar hos Sanne. Hon bjöd på god lunch och barnen lekte och bråkade om alla leksaker, haha. 


Medan vi var borta hann Chrille bli klar med golvet i klädkammaren så nu ska vi "bara" måla väggarna och sätta upp lister. Fast de får bli en annan dag. Har varken färg eller lister hemma. 
Mitt projekt har ju blivit att rensa. Nu har vi inte ens bott här i två år men redan har de hunnit bli så rörigt där inne. Suck. 
Riktigt höstjobb att vika om alla sängkläder, handdukar och sen gå igenom alla kläder för att sen vika om de snyggt och prydligt. Just nu var allt typ bara intryckt. Vilket har stressat mig samtidigt som man bara har kunnat stänga dörren om sig. Men visst är de roligare med ordning och reda. 
Såna här saker känns skönt att få fixat inann nästa barn kommer, även fast de hade gått lika bra ändå. Bara känslan som är så skön att få sånt ur värden innan. 
Just nu vill jag bara få de klart typ nu. Nedervåningen är en labyrint och de är saker precis överallt. Hittar ingenting. 

Här är iaf två bilder på våra barn som inte är så små längre. Kul att ses igen efter en längre tid. 


söndagens to do

Godmorgon söndag! 


Snart är Chrille hemma från jobbet, efter att ha jobbat natt. I vanliga fall när han jobbar helg så jobbar han heldagar både lördag och söndag. Nu hoppas vi på fler såna här helger. Då jobbar han alltså natten lördag, sover där och kommer hem på söndag morgon. Då får vi alltså honom hos oss hela söndagen istället :-) 
Idag svänger han förbi hos mamma och Tomas på hemvägen för att låna verktyg för att sen kunna sätta fart med att lägga golv i klädkammaren och sen få upp lister i hallen. Äntligen! 
Medan han håller på med de så åker jag och Selma till Brunnsäng för att hälsa på Sanne, Malin och deras pojkar. Tanken var att vi skulle ses hela mammaligan, men Ida fick förhinder och Elina blev dålig. Så de blir bara vi idag. Nu fick vi även ses en söndag, så blir de nu när alla jobbar men ändå kul att vi fortfarande ses med jämna  mellanrum och snart ses även bara vi mammor över en tjejmiddag. Längtar! 


bada & trasig tvättmaskin

Idag har vi verkligen haft en heldag med Anna, Alva och Noel. Super mysigt har de varit! 

Perfekt att ses såhär när killarna jobbar sent/ natt. 
Vi åkte ganska omgående till badhuset när de kom. Två timmar senare så var de dags att åka hem. Vi hade nog kunnat vara kvar en stund till, men de stängde 16 så då var de bara att åka hemåt. 
Väl hemma igen så åt vi tacos, barnen lekte, kollade Pippi sen åkte godispåsen fram till mellon. Selma blev trött vid 20 men de slog om rätt fort, hon somnade precis, dvs 22.00 hon gick på nått extra batteri ikväll. Roligt att ha kusinerna över helt enkelt. 

Annars då? Jo, vår tvättmaskin har gått sönder. Den började strula för någon dag sen men idag när jag skulle hänga tvätten så var den sjöblöt. Fick vrida ur plagg för plagg och alla kläder har droppat inne i tvättstugan så de är blött på golvet. 
Tur i oturen så bor vi i värdens bästa bostadsförening. Japp, de måste jag verkligen säga att vi gör. Föreningen har så god ekonomi så de står för alla vitvaror. Grannen/ "vaktmästaren" konstaterade idag att tvättmaskinen inte går att laga så vi får hämta en ny nästa vecka. Då får vi välja en valfri maskin för 5000kr. De kändes bra att slippa de utlägget om man säger så. Föreningen bjuder även oss på en gratis hyra till jul. Så alla ska ha råd att handla julklappar. Ibland lockar de att köpa hus och de är sjävklart planerna länge fram, för med två barn kommer vi inte att kunna bo kvar här hela tiden. De kommer bli för trångt och i framtiden vill vi att de ska ha ett varsitt rum osv. Men då är detta något jag kommer sakna. Tryggheten med att få plocka ut gratis vitvaror om något går sönder, hämta färg och måla fasaden med och nu i dagarna sätter de även in en ny ytterdörr. 
Ja, så visst har de sina fördelar ändå. 

De blev visst ett långt inlägg. Här kommer lite bilder från dagen :-) 


helg

Fredag kväll! 


Den här veckan har gått extremt fort och jag vet inte ens vad jag har gjort. 
Nu har vi precis ätit middag och snart ska vi parkera oss i soffan. Selma sov sen middag idag så ikväll lär vi lägga oss samtidigt. Men de gör inget, då får Chrille mer tid med henne då han jobbar hela dagen imorgon. 
Vi får dock sällskap av Anna och barnen som kommer hit. Ett besök på badhuset och tacos står på schemat, mysigt! 

En give me five efter att hon ätit upp hela portionen med mat. 


frisk

Redan igårkväll blev jag mycket bättre, fick behålla maten och kände lixom hur de vände. Blev pigg, illamåendet försvann likaså mag- ontet. Så imorse var vi ute hela familjen i lekparken redan klockan 10, som en riktig småbarnsfamilj. De var så skönt att få komma ut på promenad och få frisk luft. Nu håller jag tummarna på att det här inte slår över på de andra två. 


Nöjd tjej i lekparken :-) 


blä

Näe, nu är jag less! 


Hade nån förhoppning om att de bara var gravid illamående- spya igår men de gick lixom inte över. 
Sen 04 imorse kurrade magen, som då var helt tom. Två timmar senare så smyger jag upp i köket och får i mig lite yoghurt. Chrille går till jobbet strax därefter och han hinner jobba i drygt en timma innan jag ringer hem honom. Fick inte behålla yoghurten och inte heller två knäckemackor mitt på dagen, de vände i magen på två röda. De värsta är hungern. Jag är redan extra hundring som gravid, de lixom brinner i magen. Sen nån timma tillbaka fick jag dock behålla lite kräm med mjölk. Så nu mår jag bättre. Hoppas de vänder nu, orkar inte ligga här nere i sängen mer. Så himla tråkigt... 

Föresten så klev vi in i V17 idag. Har legat och tittat på flera avanitt av gravid vecka för vecka på youtube. Vissa avsnitt bjöd på en och annan förlossning. Först rinner tårarna av smärtan som de innebär, sen rinner de vidare av lyckan när allt är över blandat med lite hormoner också. Ja, då vet ni vad jag roat mig med idag. Haha.