första ljuset är tänt

Efter jobbet igår kom jag bara hem och slängde mig på soffan. 
Kollade på The Holiday som gick på tv. Den filmen är ju bara så mysig. Den var slut vid tolv tiden och efter de fick jag för mig att ta ett bad, det är inte så normalt tror jag? 
Och därefter åkte jag och hämtade Chrille som var iväg på killmiddag. Säger man så föresten? Tjejmiddag låter ju så mycket bättre. Hur som helst. Idag är det första advent och jag är nu bokstavligentalat proppmätt efter att ha ätit min adventsfrukost.  Men gott var det! 





jobbhelg framför mig

Tänkte bara kika in och säga hej. 
Nu väntar en heldag med jobb framför mig. Det var mycket igår, så ställer in mig på detsamma även idag. Lön, helg och juletid. Ja, vi kommer att ha och göra. Ska njuta i soffan i min morgonrock med min kopp te ett tag till. 

Ha en bra lördag allihopa! 


godmorgon ...

Nu var min "helg" slut och idag är det dags att åka till jobbet igen och sen jobba fram tills måndag. Men har hart två riktigt bra lediga dagar så får peppa med det nu när en hel helg på jobbet väntar. 








två nya :-)



PH & saffransbullar

Sitter hemma hos Ida med henne, Emma och Johanna. Vi inväntar PH i vanlig ordning och snart är det dags för fika med te och dagens bakade bullar. 


bullbak med mormor

Godmorgon
Ligger fortfarande kvar i sängen, en timma senare. Det är så varmt och skönt kunder täcket. Det är alldeles frostigt ute idag. Men ska snart upp. Idag står bullbak med mormor på schemat. Vi ska baka saffransbullar med mandelmassa, vi hoppar de vanliga lussebullarna och kör bara på dessa. För de är så mycket godare, tycker jag. 



julfint

Det går inte att fånga ljuset från adventsstjärnora på bild. Men det kanske ni känner till, det är iaf väldigt mysigt. Dessa två stjärnor köpte jag på rusta idag. Tycker de var tjocka och söta, så de gamla spetsiga och smala fick ligga kvar på vinden. Tycker även om att de matchar varandra, bara olika mönster. Tycker de ser fint ut, även utifrån. Har även "planterat" två hyacinter i två ljuslyckor och pressat i lite mossa. Hittade inga fina små vaser så det här blev bra tycker jag. 









fixar & donar

Har varit ledig idag och var uppe med tuppen imorse för att lämna in bilen för 5e gången på kort tid, suck. Men nu är den äntligen klar. ACn funderar, bara ett halvår kvar tills man behöver använda den. Har även varit nere på stan och handlat lite. Två nya adventsstjärnor, hyacinter och en adventsljusstake. Så just nu fixar jag lite julfint här hemma, bara ett par dagar tidigt. Så det är helt okej tycker jag ;-) 
Kom även hem med två nya tröjor. Tänke visa lite bilder sen. Men just nu bjuder jag er på lite bilder på vad jag precis gjort om här hemma. 
Ville ha lådor eller liknande på ett litet bord. Slutade med att gamla spelboxar fick sig ett nytt omslag. Nu är min marmorplast snart slut och lika bra är väl de. Näe, så farligt är det inte. Hade bara i kök och hall. 




nämen

Efter två veckor off och noll motivation så tog jag mig idag i kragen och tog mig ner till gymmet. Blev en timmas stepp direkt efter jobbet. Skönt när man tagit igenom sig det där första passet efter semestern eller som nu, när man legat på latsidan. Tänke köra redan imorgon igen, vill inte att det ska gå så här lång tid mellan varven. Nu ligger jag iaf med morgonrocken på i soffan. Skulle typ kunna tänka mig att sova redan nu. Och på tal om trötthet. Var så sjukt trött på jobbet imorse så jag visste inte vart jag skulle ta vägen. På min första rast var jag tvungen att göra något åt det. Drack min liv första kopp kaffe. Har försökt tidigare till och från. Men nu fick jag i mig hela koppen. Om det var gott? Nej, inte speciellt. Jag håller mig till te ett tag till. 



Tvungen att ta bildbevis, haha. 

gårdagen

Gårdagen var lite över det vanliga. Hade en hel dag med Anna <3 
Vi började med att mysa på skogshöjd spa tillsammans med mamma. Ett par timmar senare var vi färdig bubblade och bastade. Gick till affären och handlade middag på hemvägen. Hemma hos mig korkade vi upp vinet och åt middag. Senare så tog vi en taxi till torekekällberget och lyssnade på Björn Rosenström (som alla andra i den här stan). Det var på tok för mycket folk för att ens kunna dansa. Vi åkte hem ganska tidigt. Trotts de så hade jag en väldigt bra lördag. 
Idag jobbade jag extra fem timmar, ligger just nu i badet och ska snart kolla på en film. Vi hörs imorgon igen. Hej sålänge! 


premiär körning

Börjar inte jobba förens 16 idag. Har precis ätit frukost och ligger bara med täcket i soffan och slappar. Ska snart göra mig ordning och åka och hämta Chrille som snart slutar jobbet. 
Han ska ju såklart få premiär köra vår bil, måste ändå fixa lite ärenden innan jobbet. Kommer vara en konstig känsla att sätta sig bredvid och inte bakom ratten. Har lixom aldrig hänt tidigare. 




brasa

Här hemma har vi skålat med ett glas champis (haha) och dippat grönsaker. 
Tände även brasan, första gången på snart ett år. Så mysigt, dock är det svårt att fånga på bild. Varmt blir det också kan jag lova. Kommer sova så gott inatt, en pojkvän bredvid och så en varm lägenhet. Vi har det nämligen rätt kallt hemma här annars just nu. Fast än elementen är på max och jag hatar att frysa. 





wihooo

Lyckan som uppstår när Chrille tagit sitt efterlängtade körkort. 
Ikväll är han äntligen hemma, han har varit borta i Norrland igen. Vi har verkligen setts så lite den senaste tiden pga körkortet. Men nu är det över. Han klarade teorin i måndags och idag uppkörningen. Det känns så bra att han klarade allt på första försöket och att vi inte behöver vara ifrån varandra mer och att han nu kan köra bil. Förr eller senare måste det ju tas och nu är det äntligen gjort och jag är glad. 


en kväll på akuten

Det var ju inte så svårt att få den här dagen att gå. Blev en snabb runda på stan med Alexandra och sedan satte vi oss ner på ett fik och pratade ett bra tag. Mycket bebis-prat blir det nu, då hon snart ska bli mamma, så mysigt. Åt sedan middag med Ida och avslutade sen kvällen på akuten med henne och Johanna. 
Ida skulle ställa sig och diska och hade sedan sönder ett glas och fick ett djupt sår mellan fingrarna. Så det var tvungen att sys, vi tre hade en rolig kväll ändå. 
Men nu måste jag försöka sova, upp och jobba imorgonbitti. 


PS. Det roliga i det hela tycker jag iaf är att när Ida håller upp handen full med blod och jag ser såret är jag påväg att svimma. Jag blev alldeles kall, andades tugnt och satte mig ner på golvet. Inte visste jag att jag var så känslig! Hon tog det alltså bättre än vad jag gjorde med andra ord. 

en oplanerad dag

Stängde av alarmet när det ringde imorse. Snoozade en stund, sen låg jag kvar i en timma. Upp och äta frukost och nu sitter jag i soffan. Idag är jag ledig och har i n g e n t i n g planerat. Känns faktiskt väldigt skönt. Har bara tänkt att vara, plocka lite på balkongen. Upp med möblerna på vinden och upp med ljusslingan. Det är väl typ de, sen får vi se :-) 





tidigare hemgång

Ida var förbi på en fika innan vi åkte och jobbade. Jag fick sluta tidigare idag, så kom precis hem. Så himla skönt, har precis dykt ner i soffan och här ska jag ligga och bara kolla tv resten av kvällen med min håriga vän. 






återvinning

Nu var det ett par dagar sen jag skrev. 
Har bara jobbat så har inte haft så mycket att skriva. Men har hunnit med en middag tillsammans med Emma och Sofia och idag åkte jag hem till mamma. Vi tog en lång promenad, bubblade och åt middag. Efter de kom Ida och Johanna över. Vi kollade PH i vanlig ordning. Fick något ryck här ikväll eller mer nu mitt i natten och klädde om gamla saker i marmorplats. Ett stycke glasunderlägg samt en gammal doft (nånting) fick sig ett lyft. 
Själva vätskan/ doften var slut så kastade pinnarna, klädde in själva hållaren och istället så blev det en ljusstake. Nu är det dags att sova, klockan blev alldeles för mycket och gick upp tidigt imorse så nu går ögonen i kors. Natti! 

Innan 
 
Efter 



snark

Godmorgon.
Dags att snart åka och jobba. Gick precis upp. Eftersom att jag snoozade alldeles för länge så hinner jag varken äta frukost eller ta en dusch. Tur att jag har en drickyoghurt som jag kan ta i bilen och tur att det finns torrschampo. 




fredag

Funderar på att klicka hem ett kuddral. Skulle vara fin i min ljusgrå soffa nu till juletid. Men samtidigt så har jag så mycket kuddfodtal redan. Mer än vad jag tror tydligen. Här för ett par veckor sedan så var jag inne på att köpa två luddiga/håriga luddfodral i vitt. När jag ett par dagar senare letar efter något i överskåpet så ser jag något vitt och hårigt längst in. Då visade det sig att jag redan hade såna som jag helt hade glömt bort.

Nu är det dock dags att åka mot jobbet.
Jobbar hela helgen, men de gör mig ingenting. Har ju redan haft min helg och bara jobbat en dag den här veckan hittills. 


 Fram & baksida.

Lill lördag

Idag ska jag ut på de sju haven med jobbet. Vi är ett gäng på 20 pers som blir bjudna på kryssning och buffé. 
Det är med både glädje och sorg, näe så dramatisk ska jag inte vara. Men jag kan inte hjälpa de, men det är något med kryssningar som jag bara hatar och har alltid gjort. Eller det där något är nog hytterna och det där med att sova över. Men ändå ska jag med, här ska vi inte missa något. Hoppas det blir kul! 

Är ledig idag också så jag har all tid i värden och kan packa och fixa i lugn och ro innan det är dags att åka iväg. 

Fyller ut inlägget med lite bilder på Torsten (som vanigt) som jag tog imorse. 




underbar ledig måndag

Idag har jag varit ledig. Haft med mysig dag med Alexandra. Vi tog en sväng på hedlandet och avslutade med en lunch på mångfaldenshus. Åt deras goda baconsallad, ätit den en gång tidigare och nu blir det inget annat. 
På vägen hem så bad jag Alexandra svänga av vägen. Såg en lång ale och tänkte att där passade det bra att ta lite bilder och så här fina blev dom. 






<3

Bara för att jag har värdens finaste och mysigaste katt. 




Godnatt! 

den känslan

Det här med att komma hem från jobbet, ta sig en dusch och sen krypa ner i en renbäddad säng framför en bra film. Det är inte mycket som slår den känslan.


bara jag & mamma

Den 10 Maj åker jag och mamma till Grekland/ Rhodos. För ett par år sedan var jag på Rhodos, då i ett annat syfte. Hängde på bargaran i två veckor. Nu är det avkoppling tillsammans med mamma på ett riktigt fint hotell som gäller. Vi kommer även att träna, då de finns ett gym och olika klasser på hotellet samt en spa anläggning. Vi kommer även att shoppa och strosa runt i gamla stan. Åh vad jag längtar. Älskar Grekland och har varit där flera gånger. Detta är första gången jag åker tillbaka till ett ställe där jag redan varit dock. Men samtidigt så var bargatan iprincip det enda jag såg under mina två veckor jag var där sist, så ja vi har lite att ta igen.


Älskar barn, men inte när man vill åka en lugn semester med sin mamma. Så det känns väldigt skönt att det är ett vuxethotell om man får säga så! 

ompysslade

Vilken bra lördag jag hade. Då jag tidigare jobbat två helger i rad så var det så mysigt att få hitta på något. 
Dagen började med en fika hos min lillebror som fyllde år. Där efter så hämtar Jocke och Sofia oss. Tanken var att vi skulle setts senare över en middag men de hade en liten överraskning åt oss mitt på dagen. 
Vi åkte ut till Taxinge slott och blev bjudna på fika (ja mycket fikande). Både jag och Sofia brukar ofta föreslå den där fikan, men de brukar mest bli bakslag då ingen av killarna tycker att det är så mysigt som vi tycker att det är där ute.
 
När vi kommer hem så kryper jag och Sofia upp i soffan med ett varsitt glas vin och killarna kämpar på i köket. 
Till middag blev det plankstek och hemmagjord bea och en pannacotta till efterrätt. Alla hade matkoma hela kvällen efter det här. Vi avslutade kvällen med att spela spel. Jag och Sofia vann med hästlängder. 

Det har ju hänt lite annat skoj dessa dagar också när jag inte varit så aktiv här på bloggen. Framför allt en sak, uppdaterar er om de senare. Nu är det frukost som gäller. Råkade visst sova till 11.30. 







första snön & vinterdäcken på

Vaknar tidigt imorse av att Chrille säger att det snöar. Min första tanke var att jag forfarande har sommardäcken på. 
Sov inte så bra efter de, så vaknade innan klockan ringde. Bokade en tid hos däckfirman och fick de sen ur världen.
Att byta däck står högt uppe på min hata-lista. Det där med att röja fram de tunga och skitiga däcken på vinden. Gömmer mina däck längst in och under en massa saker. När det väl är framme så blir jag så stressad ner till bilen som jag parkerat utanför porten för att slippa gå så långt sen. Blir stressad över att lapp-Lisa ska vara i farten. Sen när jag väl är klar så är det samma visa igen, fast tvärt om. Då det andra däcken ska upp igen. Men nu är jag klar och jag behöver inte vara rädd att åka i det här vädret. Ska snart göra mig klar och åka och jobba. 




tack för idag, slut för idag

Även dessa saker fick sig ett lyft. Nu är det dags att sova. Ida och Johanna åkte precis. De var över och kollade PH med mig. Det har för övrigt vart en bra dag. Pysslat (som sagt) varit och tränat och så umgåtts lite med dessa två. Chrille jobbar natt, var ju mindre kul de. Men nu är jag van med att sova själv efter hans två veckor iväg på annat håll. Så de här går bra. Haha! 
Godnatt :-)






med enkla hjälpmedel

För någon vecka sen så bytte jag ut lite små saker i köket. Köket var det rummet jag var minst nöjd med här hemma. Eftersom jag hatar vårt höga köksbord så har jag tidigare inte ens orkar bry mig. Jag och Chrille har bestämt oss för att inte köpa ett nytt. Eftersom att mål och dröm är att flytta om ett år eller två så känns det som en alldeles för stor utgift att köpa nytt köksbord med stolar. Så vi väntar tills den dagen så det passar just där. 
Hur som helst så har jag nu piffat till det på annat vis. Och helt plötsligt så stör jag mig inte lika mycket på bordet när det andra kom på plats, just eftersom att det är inte längre det första man ser. 
Jag har bytt ut tavlor och kökslampan. Det är väl egentligen det största. Och ändå fast köket har fått en helt ny stil så är det med lite pengar och mycket gammalt som nu ser ut som nytt. 
Kakaoögon-tavlan har ni säkert sätt sen tidigare, som är väldigt populär just nu. Min tavla kostade 0kr då jag hade ramen hemma och skrev ut motivet på jobbet. Det gamla burkarna har jag fixat idag. Klätt in i marmorplast och sprayat locken svarta. Nu hör burkarna ihop, vilket det tidigare inte gjorde. 
Jag har även sprayat lampfoten i fönstret. Den var tidigare i silver och den hör nu ihop med resterande saker. Två av de nya ljuslyktorna fyndade jag på myrorna för 10kr. Sprayade den ena svart och den andra i koppar. 
Osv osv. Nu har köket fått en helhet och det är en och samma stil där inne. Innan kändes det bara så rörligt. Så med små hjälpmedel så blir gamla saker som nya :-) 

Innan:

Efter: 


jullängtan

Dagar som dessa får mig att längta till julen. Som vanligt vid den här tiden om året så vill jag bara rota fram alla julstjärnor hänga upp i fönstrerna. Tycker verkligen att de ger en riktig mysfaktor. 


omelett

Halleluja
Efter att ha jobbat hela helgen, kom hem sent i söndagskväll. Hann inte mer än att lägga huvudet på kudden och så ringde klockan igen. Idag är jag ledig och det är så skönt. Tog en sovmorgon och nu har jag ätit en brunch i soffan. Tänkte ge mig ut på en pw, men de regnar ute. Så ligger kvar i soffan en stund till... 




otaggad & trött

Ligger fortfarande kvar och drar mig i soffan. Borde ha gått upp och diskat för länge sen. Vill göra de innan jag åker och jobbar. Men nu får jag stressa helt enkelt, så typiskt mig. 
Jag är verkligen så trött idag. Önska bara att jag kunde ligga kvar här hela dagen. Men idag ska det jobbas, ska in en timma tidigare till och med. Ändå värt då jag får betalt för två timmar.