trötta

Valborg! 

Halva Sveriges befolkning har varit ute och njutit av de fina vårvädret på ett eller annat vis. Här hemma så tog de oss ett par timmar innan vi ut kom. Då de var någon som hade mardrömmar inatt så höll hon mig vaken och när hon väl somnat, så small de till i vaden. Sendrag! Igen! Alltså de gör så fruktansvärt jävla ont rent ut sagt. Eftersom hon sov mellan oss och precis hade somnat efter massa bök och stök så var de bara för mig att bita i en kudde och andas. Annars väcker jag alltid Chrille så får han massera vaden tills de släpper. Fick Sendrag på samma ställe under förra graviditeten också, så obehagligt. 
Hur som helst, eftersom natten var sådär så sov vi båda bort hela förmiddagen i sängen och Chrille jobbar. Efter en sen lunch så gick vi ut. Vi har varit i två lekparker och promenerat runt området. Hon har blivit duktig på att hålla mig i handen, förut så vägrade hon och ville bara springa iväg. Vilket hon också får göra men inte när vi går längs vägen. 
Idag blir de jag som står för middagen, så ska snart börja då Chrille slutar om en timma. Efter middagen möter vi upp alla andra här ute och tittar på brasan! 


swich

Den här lördagen har verkligen gått så fort. Anna och barnen kom och hälsade på redan vid 11 tiden och när de åkte hem vid 20 så förstod jag inte vart timmarna tog vägen. Vi som bara gick till centrum och lunchade, samt fikade och lekte i lekparken. Sen hem och laga middag och leka igen. Ja tiden rann iväg helt enklet :-) Idag sa Selma Anna för första gången också, fast än hon sa Nanna. Så gulligt! 


Idag gjorde vi en jätte god lycklig curry röra som vi åt tillsammans med bakpotati, sallad och vitlöksbröd. Mycket godare att göra själv än att köpa färdig, kommer göras fler gånger :-) 


skönt i efterhand

Klappar mig själv på axeln efter den här dagen. Chrille åkte iväg på pappa och barn date idag. Tror de var fem pappor och lika många barn. Fick bild uppdateringar under dagen på pizza lunch och folköl på altanen och barnvagnspromenad. Annorlunda syn, tyvärr. Då man annars oftast bara ser en mamma maffia ute och gå med vagnarna på gatorna.

Hur som helst, idag hade jag hela förmiddagen för mig själv, ensam hemma. De händer typ aldrig. 
Först tänkte jag bara slappa, vila och ta ett bad. Andra delen av mig ville städa, städa i lugn och ro och skura golv. Så blev de och ett par timmar senare så blev jag klar. Skinande rent hem, älskar den känsla men den håller tyvärr inte i sig så länge med barn. Planterade också mer blommor på framsidan och ett av olivträden i kruka på balkongen. 

Efter en storstädning av alla rum så var jag värd en kall cider. 

Imorse var jag på ett besök hos bm. 

Fick låna ett bälte som ska hjälpa mot foglossning och stadga bäckenet och tummen upp för bältet. Har haft på mig de hela dagen och märker faktiskt stor skillnad, fantastiskt då jag bara trodde de var skräp. 


solen tittade fram

Vilken härlig dag vi fick. Solen stekte på, på eftermiddagen och man fick ta av sig jackan. 

Vi har varit ute hela dagen, mår så bra av såna dagar. Chrille har planterat alla blommor och två buskar, sått gräs över gräsmattan, sopat och slängt gamla blommor. Jag har jagat Selma runt området och gjort sandkakor i sandlådan. Vi kom in lagom tills de var dags att laga middag. Jag bäddade rent samtligas sängar och ser fram emot en dusch och sen få sova. Hoppas på en lika fin dag även imorgon. 

Selma fick en egen gräsklippare idag, provkörde den på mattan och den fick godkänt! 


plantera

Finns de hjärterum, finns de stjärterum. 

Två fulla kundvagnar och en korg med olivträd en unge sovandes på axeln. Ja slutet av vår storhandling gick sådär. Men nu är vi på väg hem. Innan vi handlade mat så handlade vi mer grönt på blomsterhandet, en buske, jord och små blommor ska planteras idag. Olivträden får väl stå inne nån dag till, tills vi vet att snön är helt borta. Vi har även köpt gräsfrö så nu hoppas vi på en finare gräsmatta. En utomhus lampa till framsidan fick också följa med. Så trött på vår gamla lykta på väggen, nu blev de en lite modernare sak. Hoppas de inte börjar regna, eller snöa nu så vi kan fixa ute när vi kommer hem. 


picknick bord

Hoppas den här bänken blir populär i sommar. Där kan hon sitta och fika, leka, rita? Den är iaf på väg hem till oss då jag köpte den tidigare idag. Tog med grå bets och vitt parasoll så de än matchar våra möbler :-) 

Nu är de dags att sova, helt slut. Godnatt! 


värt

De var ett bra beslut att åka hem till mamma idag. Även om jag ångrade mig skarpt att jag gav mig ut när de började regna och hagla precis när jag skulle promenera ner mot tåget. 

Bygg- gubbarna utanför skrattade åt mig och påpekade min tajming. Ingenting såg jag bakom glasögonen och jag försökte ta mig fram med vagnen i ena handen och ett paraply i nästa. Sen gav jag upp. Halvblind utan glasögonen och håret blev som en slickad katt. En timma senare var jag iaf framme. Då var de värt de. Blev bjuden på god mat och lite kvalitetstid med bara mamma i badet efter Selma somnat. De små duggade lite till och från. De gjorde de hela ännu skönare att ligga i en varm jacuzzi, och de är så skönt för en gravid kropp att få ligga i ett spa bad med massage strålar mot ryggen. Önska man hade ett hemma ;-) 
Selma somnade gott i egen säng i gästrummet. Stolt mamma! Trodde bara de skulle funka hemma men lika lätt att lägga henne borta med tydligen. Inte ett ljud sa hon och somnade strax där efter. 

Glad på tåget! 


en bra bit på vägen

Hur konstigt kändes inte de här då? 


Barn 20170815 är numera inlagd hos F-kassan. Känns skönt att man kan de här nu med just F-kassan. De är en hel djungel de där och i slutet av min förra graviditet så gjorde jag inget annat än att sitta i telefonkö och få hjälp med de ena och de andra. Nu har man dock blivit lite av ett proffs och klagar sig själv, haha. 

Alla papper är påskrivna och inskickade, nu återstår bara de sista som man får skicka in sen när barnet är fött. 
Jag är en sån som planerar och har därför redan fyllt i massa dagar för barn nr två. 
Även om de känns så långt borta så är de faktiskt ganska nära nu. Vecka 25 imorgon. Ännu en milstolpe. Nästa milstolpe blir när jag kliver in i vecka 30, 35 och ja, sen den är jag i den magiska veckan. Vecka 40, i vecka 40 föddes Selma. Undra när nästa väljer att titta ut. Hoppas iaf att jag inte går över så länge så jag och mamma får ha våra födelsedagar i fred ;-) för de skulle faktiskt vara möjligt att hon kommer på min födelsedag, då skulle jag gå över exakt två veckor men de är varken något jag tror eller hoppas på! 


ny dörr

Tisdag och snöblandat regn! 

Hela Sverige klagar, såklart, ink jag själv men kollar man prognosen så ser nästa vecka ut att bjuda på härligt vårväder igen. 
Så håll ut! Här hemma går brasan varm. Sen tidigt imorse har vi haft gubbar över som bytt vår ytterdörr och de håller på än. De har blivit en hel del öppet då de bytt foder och hela baletten men jag krigar på med min brasa så snart är de varmt igen. 
De borrar och har sig, håller tummarna på att Selma inte vaknar. 
Senare idag sätter vi oss på tåget igen, hämtar bilen på Chrilles jobb och vidare mot mamma i Nykvarn. Chrille skulle jobbat till 13.00 idag men tog på sig natt jouren. Så vi åker och sover hos mamma. 

Fick önskemål av Ida att visa gårdagens köp. Billigaste shoppingrundan i mitt liv, vilket var meningen att bara kolla men visst brunkar man aldrig lyckas? 
Vi räknade, mätte, planterade och hade oss på bauhause. Så de blir ett besök där snart igen. På Ikea tog vi en fika och handlade glas för hela 29kr samt en keps på hm. Chrille ville att hon skulle ha den, så den fick följa med oss hem. 


på tåget

Nu sitter vi på tåget påväg in till Södertälje där Chrille sen plockar upp oss. 

Vi ska kika i lite butiker i kungens kurva och ta en sväng på Ikea. Har en sak att byta osv. Annars blir de mest fönstershopping för vår del just idag, men de är skönt att komma hemifrån ibland. 



när man inte kan sova

Eftersom jag somnade på soffan och såklart inte kunde somna om i sängen så bjuder jag på en sommarlista, som jag även fyllde i förra året. 
Nu är de ett tag kvar tills vi är där, men den som väntar på något gott...
Såhär ser den ut just nu, men den kanske hinner ändra sig. Men jag tror vår sommar kommer se ut ungefär såhär. Och ja, jag har sommarlängtan. Eller både och. Höggravid på sommaren blir helt enklet spännande. 


Dina planer för sommaren: Förra sommaren hade vi massor planerat och en utlandsresa på de. Den här sommaren blir raka motsatsen. Men inte går vi rastlösa för de. Men jag tycker de räcker med att bara vara höggravid och föda barn i augusti. Mer än så behövs inte. Självklart kommer vi göra dagsutflykter. Har redan bokat in både Kolmården och parken Zoo. 
Ser fram emot att få vara hemma på baksidan, åka till stranden och umgås med vänner. 
 
Här badar du helst? Utomlands. Helt klart. Jag är en riktig badkruka, tyvärr. Chrille är ännu värre så de blir nog jag ändå som får ställa upp för Selma i sommar och bada en del i våra svenska vatten. (Gillar inte när man inte ser botten) är rädd att gammel gäddan ska bita mig i tårna ;-) 

Hur länge ska du vara ledig? Jag kommer vara ledig hela denna sommar .. också. Och nästa sommar. De här med att vara förändrarledig 🙌🏻 ska ta vara på varje dag. Vilket jag försöker göra nu med men visst är de något speciellt med en ledighet över sommaren. 

Vad ser du mest fram emot? Dagar tillsammans med min familj, att få skapa fina sommarminnen tillsammans med dom.
Ser även fram emot att kunna sitta ute på altanen sommarkväll och snacka skit med våra vänner. Mätta efter en grillmiddag och sippa på ett glas rosé. Alkoholfritt i mitt fall men ändå. 

Vad kommer du köpa inför sommaren?
Vi ska köpa någonform av utemöbel till altanen. Vi pratar även om att köpa en markis att sätta ovanför balkongen (som inte har något tak) och så slipper vi gassande sol rätt in i vardagsrummet. 
En barnbänk med bord och parasoll till Selma vill jag ställa på tomten. Vi ska även köpa marksten för att färdigställa lite saker på baksidan. Utomhus belysning till framsidan. Sen mindre köp som blommor och olivträd för att få de mysigt. Ja, listan för trädgårdsköp är ganska lång. 
Sen blir de såklart inhandling av de sista inför lillasysters ankomst i sommar. 

Bästa sommardoften? Lukten av en grill och nyklippt gräs, även om de sistnämnda får mig att klia i näsan så luktar det ändå så mycket sommar. 

Hur kommer du att minnas sommaren 2016 i höst? Garanterat som väldigt tung och varm. Ser framför mig hur jag kommer vagga fram med min stora mage och söka mig efter skugga. Även en sommar att minnas som ännu en härlig sommar som får spenderas som mammaledig med min underbara dotter. Och så sjävklart, en sommar (sensommar) då vi utökar familjen från 3 till 4. 


Leos

Var vi inte trötta inann så är vi de nu efter en heldag på Leos lekland i Eskilstuna tillsammans med Ida, Jim och barnen. 

Vi började med ett lunch stopp på McDonalds inann vi lekte loss på Leos i nästan fyra timmar. Barnen älskade de! 
Roligast var att åka ruschtkana, frågan är dock om inte även de vuxna hade lika kul? 
Bollhavet var också populärt. Blir iaf ett till besök längre fram, när barnen blivit lite större men visst funkade de även nu, trodde att de skulle vara försmå men sista åket släppte vi dom dessutom själva i en ring. De kunde ju de där vid de där laget ;-) 
  


fredagkväll

Gäsp! 


Vad trött jag är. För trött för att gå ner och duscha så ligger kvar på soffan för att se vem som åker ut lets dance. 
Men snart är de dags att ta tag i den biten, så man orkar upp och jobba imorgon. 

Idag har vi umgåtts med Ida och barnen medan Chrille jobbade. Vi tog en promenad i de fina vädret. Hade med oss mackor och lunchade på utomhus inann vi gick hem till Ida och hängde där tills Chrille plockade upp oss efter jobbet.
Sen dess har vi ätit god mat och kollat lets dance. 


bara måste ha

Sådär nu har jag stillat mitt sug. Har sen länge tillbaka tänk på en buddapest bakelse, den har lixom inte försvunnit från mitt huvud. 

Idag så stog den där och tittade på mig i kondis disken. Chrille frågade om jag ens tyckte om dom, har inte vad jag minns ätit den nån gång. Eventuellt på ett kalas hos mormor när man var liten. Men trotts de var jag så sugen. Sugen på något jag inte vet smaken på. En typisk sak som bara händer under gravid- tider. 
Gott var de iaf och nu kan jag lixom gå vidare, haha så kännas de nu. 

Så ikväll blev de kvällsfika här hemma och fruktstund för Selmas del. Sen satte vi på musik och dansade ut den sista energin innan jag la ner henne i sängen. Nu hoppas jag hon kommer sova gott! 


i bilen

Då var vi på väg hem från Nyköping. Har handlat lite mat och tittat runt efter utemöbler. Nu är vi inne på att köpa två fåtöljer istället för en liten lounge soffa. Dock hittade vi inget i vår smak, så vi ska titta vidare för nu har vi bestämt oss för att köpa något nytt. 

Idag regnar de så Selma fick inviga sina nya gummistövlar. Dom var dock för stora så ungen slog på näsan på affären och dom åkte av när hon satte sig i kundvagnen. Typiskt! Hittar inga mindre stövlar, så blir till att köra dubbla strumpor eller nått. 
Dock var hon väldigt söt i sina stövlar och rengjacka :-) 


🌞

Idag var de härligt att få hem Chrille och umgås med honom hela dagen. Nu skulle han gå på helg f.o.m imorgon förmiddag men arbetsmyran har tagit ett pass på fredag. Ja ja, blir kul när de betalas ut. Även för mig som ska jobba på lördag. Men annars är hans lediga fredagar heliga likaså våra lediga helger ihop. 

Idag sken solen och vi fick en jätte fin dag, de var efterlängtat. Jag och Selma gick ut till lekparken efter frukost. Sen gick vi alla på en promenad innan middagen för att få ta del av de sista av de fina vädret innan kvällen. Nu är de dags att kika lite tv sen sova. Hoppas ni haft en bra dag :-) 


vänner på besök

Hej! 


Idag har jag och Selma haft sällskap hela dagen. Ida och barnen kom över vid lunchtid och stannade i flera timmar. Där mellan kom även Emma och Malin förbi. Emma stannade längst och gick precis till tåget. Var på tok för länge sen vi sågs, så de var dags att ta igen lite tid.

Imorse började Chrille en timma senare, så när Selma vaknade gick vi upp så han fick sova tills larmet ringde. När de väl gjorde de så hörde hon de nerefrån och ropar "pappa, pappa" Så vi gick ner och hon var helt lyrisk. Pussade och kramade, någon har verkligen saknat sin pappa. Några minuter fick dom ihop inann han satte sig i bilen mot jobbet. Nu längtar vi så tills imorogn då dessa långa, intensiva jobbdagar är över. Hon vinkade och sa hej då till honom idag. Igår sa hon nämligen hej då för första gången. Fler och fler ord kommer nu. De går ganska fort. Idag hörde jag henne säga öga och näsa för första gången också. De är så kul att hon börjar prata, även om de inte kommer på beställning men ibland kommer de ord som korv, gurka och lampa. De är så kul! 

Selma var skeptisk till att ge Lucas en puss. Vi hoppas ju såklart på att dom blir ett par och gifter sig i framtiden ;-) 


riktigt april väder

Och så var de måndag och ny vecka. 

Det här vädret är inte att lita på. Ena stunden strålade sol och vår värme, andra så faller snön utanför fönstret. Och de är precis vad den gör just nu. Tur vi var ute i rättan tid. Idag kom mamma över och hälsade på. Vi har varit ute hela dagen. Promenerade till ett nytt fik här hos oss och åt lunch, sen fick Selma leka av sig i lekparken innan vi promenerade hem igen.  
Nu har vi ätit middag och kollar bollibompa, mer än så händer inte idag. 


bollhav

Dagens höjdpunkt var helt klart ett bad med alla bollar och badleksaker. 

Efter de blev de välling i soffan en stund framför Barnkanalen och där efter la jag henne i sängen. Nu sover hon, eller vad jag tror. Som sagt, dessa nattningar går makalöst bra så jag tror inte de är min unge. Lägger bara ner henne, sätter på speldosan, pussar godnatt och går upp. Sen vet jag inte när hon somnar. Chansar på att de tar Max 10-15 min. Men eftersom hon inte gör ifrån sig något ljud så vet jag inte hur länge hon ligger där vaken. 

Nu är Chrille snart hemma från jobbet och två av fyra långa dagars jobb är över. Ser fram emot när de är över, då är han ledig resten av veckan med undantag en dag då han slutar efter lunch. Men de är inge synd om mig, bara han som inte får träffa Selma något men visst är de skönt när båda är hemma och man kan dela upp sysslorna och ansvaret, framförallt när man är gravid :-) 


för mycket av de goda

Idag var de gott med en lättare frukost med fil, jordgubbar och knäckemackor. Jag känner mig så färdig med sött och onyttigheter efter dagarna som gått. Visst så är de väl alltid efter såna här högtider, så de hör till. Men vi köpte hem alldeles för mycket godis som skulle gå till påskkärringarna, men då de bara kom två påskgubbar så blev de väldigt mycket godis kvar som vi (mest jag) småätit på typ hela tiden så nu vill jag typ aldrig mer äta en godis. Men frågar du mig imorgon eller i övermorgon igen så skulle jag nog inte tacka nej. Haha.

Idag har jag och Selma bara varit hemma och har inga planer på att gå ut heller. De känns annars alltid som ett måste. Främst för hennes skull men även för min, men idag har de snöat till och från och jag kommer lixom inte ur den här soffan. Hemmet är kaos, både uppe och nere. Vi har bokstavligen tagit fram alla Selmas leksaker så de är lego och saker överallt. 

Men de känns okej när den här mamman är så tråkig och pappan jobbar. Så hon har och göra då hon glömt bort att hon har hälften av alla saker som gömt sig längst ner i förvarings korgar och lådor. 


nya kläder

Ännu mer vår och sommarkläder är nu påväg hem till oss. Dessa kläder betalade min mamma så de tackar vi för. Jag fick välja och hon ville prångt betala. Ännu ett par skor, dessa kan man ha i sandlådan och vid andra tillfällen då jag ska försöka vara lite rädd om nya kavat skorna så de håller sig relativt fina till lillasyster också. Så ett par gympaskor, två blusar, två tights, en klänning och en byxdress blev de. 

Nu har vi snart fyllt upp garderoben med mycket kläder i stl 86/92 så vi borde klara oss ett tag framöver. 
Sen är de ju så kul och handla barnkläder, såklart. De bästa med just sommarkläder är att de är så billigt så man får mycket för pengarna, de gillar jag :-) 

Alla kläder är från hm. Så detta roade jag mig med medan Selma sov sin middag. Nu är hon vaken och vi ska ta oss ut. Måste ut en stund så hon får leka av sig innan man är inne resten av dagen. 

Tänkte gå förbi Ica och köper en fryspizza. Standard många gånger, när Chrille jobbar helg. Kan låta tråkigt men jag tycker de är så gott med pesto, tomat och mozarella. Äta den framför en film när Selma sover, ja så får de bli. 


slut på påskfiranden

Igår satt man på altan hos mamma och firade påsk med snön som föll utanför fönstrena. Jag vill lova att jag körde försiktigt hem igårkväll när sommardäcken var på och snön som frusit på vägarna. 

Vi hade en mysig dag och kväll med massa gott att äta. Selma fick påskägg med godis som passade henne så hon ville visst inte ha middag. Konstigt. Mätt på russin och majskrokar. 
Imorse gav Selma mig sovmorgon till 9.30, tack för den kära unge. De blev ganska sent igår så vi behövde nog de. Chrille fick dock kriga upp på jobb. Nu är hans ledighet slut och jobbar istället när alla andra är lediga. Så fyra långa dagar har vi framför oss. Nu är de dags för frukost! 


tofs

Måste visa. Idag kör Selma på uppsatt hår, haha. Jag fick kamma håret upp i en tuppkamm efter badet, muta med youtub klipp. Sen kunde jag vira den illa, lilla snodden Xantal varv innan de blev en liten toffs i luggen. Selma 1,5 år kan äntligen ha tofs. Skämt och sido men snart blir de mer hår att sätta upp. Just nu ser de bara ut som ett litet horn.


Nu är de även dags för mig att snygga till mig, sen åker vi hem till mamma och firar lite påsk med min familj. De blir dock grillat och ingen påskmat, inget mig emot. 


mot Blåkulla

Godmorgon från min fina lilla påskkärring!

Idag måste vi handla godis om de kanske knackar på såna här små kärringar idag eller i helgen. Att få gå påskkärring var ju så mysigt när man var liten så de måste man ju bidra med, godis alltså. Annat är de med halloween, då öppnar jag inte. Haha. Som en riktig pensionär! Kanske blir annat när Selma blir större. 


stolt

Okej, ett sista tjat om den här nattningen men bara andra föräldrar kan förstå min lycka. Ikväll var jag stolt. Inte ett ljud, gick ner efter en stund för att kolla till henne och där låg hon och sov så gott. 

Här om dagen skrek/ grät hon så dant att hon fick tjippa efter luft och jag stod inte ut och fick ta upp henne. Stor skillad på bara några dagar. De bådar gott inför lillasysters ankoms.

Att då få kvällen fri och bara fokusera på den nyfödda. Då hade de känts tokigt att införa ny rutin att hon längre inte får somna mellan oss och den nya familje medlemmen får. De är ju som uppgjort för avundsjuka. 
Nu håller vi såklart tummarna på att de fortsätter i de här spåret så ska jag börja blogga om annat ;-) 
Nu ska jag också gå och lägga mig, kvällstrött i vanlig ordning...


gummistövlar påväg

Ännu en grå dag, hela nästa vecka ser ut att bli så här men de finns inget dåligt väder bara dåliga kläder sägs de ju. Och vi hade dåliga kläder när vi var ute idag. Eller Selma hade dåliga skor för att trampa runt i vattenpölar med iaf. 

Vi gick ut en stund innan middagen, tanken var att gå till lekparken men hon ville hellre stampa runt i alla vattenpölar på gatan. Skickade Chrille till maxi och skopunkten efter jobbet för att köpa ett par gummistövlar till henne. Dock fanns de bara "stora" storlekar så hittade ett par från jollyroom nu i stl 20. Ett par gula stövlar fick de bli, som Lotta på Bråkmakargatan. 

Snart blir de bad och ladda inför läggdags. Dock måste jag skryta och säga att när jag la henne för vilan idag så tog de max 4 minuter tills hon somnade (ja, jag klockar) Grät i nån sekund sen blev de tyst och jag hörde att hon somnade. 

Underbart att slippa behöva rulla in vagnen i hallen och köra fram och tillbaka, eller gå ut på en promenad för att få henne att sova när man ibland vill göra annat. 


mycket man vill ha

Medan Selma sov middag idag, som förövrigt gick utmärkt. La henne i sängen och hon somnade på fem minuter. Jaja, hur som helst så satte jag mig med mobilen i soffan i högsta hugg, en skål glass i knät och sen sökte jag på lite insperation till altanen. Vi har en liten hörna där som vi skulle vilja göra något mysigt av. 

Vi har hittat en laungegrupp som skulle matcha de övriga möblerna i grått. Vi har mätt och soffan skulle precis få plats. Sen vill jag piffa med kuddar, filtar, kanske en till ljusslinga? Växter och ljus. Allt för att få till den där mys känslan. Men de finns mycket man vill lägga pengarna på så vi får se hur de blir men de är kul att planera iaf, även om de kanske inte blir i år. 


gick mindre bra

Hej tisdag! 


Idag sov vi till 8.40 här hemma. Börjar bli bortskämd med sovmorgonar nu igen, de går visst i perioder. Men de är bara att passa på medan de varar, mindre sömn blir de garanterat med två barn. 

På tal om sömn så gick gårdagens nattning i egen säng inte sådär jätte bra precis. 

Efter nästan 30 minuter så hade hon skrikit sig hes och jag tog upp henne. La henne bredvid mig i sängen och hon somnade då på två sekunder. Hyperventilerade och tyckte livet var kasst. Får se hur de slutar ikväll. Förstår ju att det här tar sin tid och inte funkar på en dag. 
Igår besökte vi även öppna förskolan, de var länge sen vi var där nu och man märker att Selma tycker de är kul och följer med i vissa sånger osv. 
Nu piper snart en tvätt och barnet ska få sova middag. Idag blir vi nog bara inne, de duggar ute så jag har inga planer på att gå ut än iaf. 


somna i egen säng

Igår försökte vi oss på en ny sovrutin. Så de jag skrev om tidigare att ta bort ena sidan av spjälsängen fungerar inte nu, men detta känns mycket viktigare. 

I vanliga fall nattar alltid Chrille Selma, jag tar dom enstaka gångerna han jobbar sent, annars är de deras tid tillsammans och har funkat bra men nu ville vi bryta mönstret. Ibland tar de så lång tid att få henne att sova och sen hon blivit större så klättrar hon ur vår säng, hämtar leksaker osv så de blir mer jobbigt än mysigt. 
Igår bestämde vi oss för att lägga ner henne i sin säng och låta henne somna själv. Hon fick skrika bäst hon ville. De var såklart inte jätte enkelt men de gick bättre än jag trodde. Vi sa godnatt, satte på speldosan, hon hade fått sin välling. Sen smet vi upp. Efter en stund började hon gnälla men de blev sen tyst efter 15min och hon sov hela natten och vaknade 8.00. Jag är nöjd! Hoppas de funkar lika bra ikväll, nu får vi inte ge med oss men visst är de jobbigt att bryta rutiner.



lite less

Idag har jag känt mig less på att vara gravid. Känt mig stor, otymplig, osmidig och färdig. Jag vet att jag är allt de där men de har lixom inte varit några problem innan. Idag har ljumskarna knakat och gjort ont, känt mig mer anfådd än vanligt och ja, de har bara varit blä. Men imorgon är de lugnt igen, de måste de va. Jobbigt annars att vara så less och de är så pass länge kvar. Nya tag imorgon helt enkelt. Men visst är de jobbigt när ljumskarna gör ont och nästan låser sig, då vill jag bara ligga på soffan med benen i kors. Tyckte lite synd om mig själv och skickade därför iväg Chrille till affären för att köpa lite godis. Fick även pannkakor med grädde och sylt till middag. Sockret har flödat. 


Utöver de så hade vi en mysig förmiddag på tomten. Vädret var på topp så vi spenderade hela dagen utomhus. Utemöblerna fick komma fram efter en vinter i garaget, vi har grillat korv och Chrille har satt potatis, morötter och örter i vårt "lilla land". Nu ser jag fram emot när de är klara för att ätas. Vi får så mycket idéer på vad vi vill göra härnest där ute. Men näst ut blir de till att sätta en grind så inte Selma smiter ner i slänten och slår sig. Såklart de viktigaste att fixa nu. Så imorogn efter jobbet åker Chrille och köper grind. Skönt att få de gjort så kan man koppla av när vi är ute på baksidan tillsammans.


ett rörigt inlägg

Godmorgon! 


Idag vill jag tacka mitt barn för sovmorgonen, de behövdes en dag som den här. Att få vakna av sig själv 8.00 utvilad och inte vakna av barn, alarm eller en jamande katt som antingen vill in eller ut är den bästa starten på dagen. 
Selma sov ända till 8.45 så jag låg med telefonen i sängen och läste uppdateringarna om attacken i Stockholm. Man blir ju mörkrädd av allt som hänt och är rädd för att de eller liknande kommer hända igen. Jag kommer inte ge mig ut i storstan på ett tag, utan håller mig i hålan. Så känner jag nu efter denna tragiska händelse. 

Gårdagen blev lång och sen för en gravid som mig just nu så därför var de härligt att gå sova ut. Jag jobbade mellan 09-15 efter de åkte jag ut till mamma efter jobbet och tog en dusch då de två timmar senare var dags för en tjejmiddag hos Malin i Brunnsäng. Första gången vi mammor sågs utan alla barnen. Skönt och mysigt tycker jag. Vi åt god grillad mat och satt och pratade till kvällen, mycket barn och förlossnings snack blev de (såklart) när vi var fem mammor var av ett gäng av oss är gravida igen. När man "rev upp" förlossnings historian igen som man sagta men säkert började glömma blev jag livrädd men ändå pirrig, snart dags igen men de tar jag då. De blev iaf en jätte bra kväll. 

Idag har vi inga planer och de känns skönt! Nu är de iaf dags för frukost sen lär vi gå ut en sväng. Undra om de är fint väder ute? Här är rullgardinen fortfarande nere.

I detta blandade inlägg så kan jag även passa på att visa er Selmas nya skor som jag beställde i fredags så de lär komma i början av nästa vecka. Jag tycker denna sko är  fin. Ett par nya vårskor var ett måste då hon har ett par halv fodrade skor på sig nu och de blir ju bra varmt emellanåt. 
Säger de igen, när man lägger ut en slant på något som i detta fall skorna. Så är de härligt att de kan gå i arv sen. Känns på något vis mer värt pengarna då :-) 


🙏🏻

God kväll! 


Vilken dag de blev, fruktansvärt tragiskt de som hänt i Stockholm i eftermiddags :-( 
Man trodde ju inte att de skulle hända här, i vårt trygga Sverige. 

Med tanke på omständigheterna och att all lokaltrafik är inställd så ställdes även Emmas födelsedagsmiddag in på mira mar ikväll. Så fredagens planer förändrades från en tjejmiddag till att jag åkte till mamma och spenderade kvällen framför nyheterna på tvn. 

Chrille och Tompa kom hem vid 20 tiden och strax där efter åkte vi hem. Nu är de strax dags för dusch och sen sova, imorgonbitti ringer klockan och de är dags för jobb. 

För övrigt så hade jag en jätte mysig dag med min mamma och mormor igår. Mormor hade lagat god mat, vi tittade på gamla kort och hade en mysig tjejkväll innan jag, mamma och Selma åkte hem till mamma. Jag la mig ute i bubblet medan mamma nattade Selma. De tackade jag för! 


när magen är ivägen

Ännu en fin dag med strålande sol. Efter frukost klädde vi på oss och gick ut och satte oss i sandlådan. Strax därefter kom Jessica och Elton och hängde med oss ett tag innan vi tog en kort promenad så barnen somnade. Selma sover än, i vagnen i hallen sen snart två timmar tillbaka. Ska snart väcka henne, vi måste snart åka till min mormor som bjuder mig och mamma på middag idag. Såklart vill vi också ses när alla våra "gubbar" är på Gotland ihop. 

Sen åker jag och Selma med mamma hem och sover där. Bikinin ska packas ner så ikväll ska jag bubbla, längtar! 

En tanke som slagit mig. Jag vill testa att ta bort ena sidan av Selmas spjälsäng. Med en växande mage så är de så svårt att lägga ner henne i sängen när hon somnat. Magen är lixom ivägen och de känns som om jag ska tappa henne. Samtidigt kanske de inte är en tokig ålder vid 1,5 år att ta bort ena sidan? Men vad vet jag. De som oroar mig är att hon ska ramla ut, fast än vi kommer sätta dit en liten kant. Sen nojar jag även för att hon kommer klättra ut på nätterna. Men varför skulle hon göra de? 
Kanske värt att prova snart iaf. Nu vaknade hon bara för de. Hej så länge :-)


en bättre onsdag

Då var vi hemma igen efter en heldag i Nyköping med Ida, Maria och barnen. Fördelen med att Chrille är på Gotland är att jag har bilen hemma på dagarna, de vill jag utnyttja så idag åkte vi till Nyköping för lunch och shopping. Skönt att få komma hemifrån en stund:-) 

Efter fyra timmar i vagnen hade iaf min unge ruttnat så vi åkte hemåt. Som jag skrivit tidigare så behövde Selma nya kläder så idag fyllde jag på med lite av allt. De hade fått in en del nyheter också så de var kul att ta del av dom, vissa saker hade de inte ens hunnit hänga ut.

Som vanligt så blir de mest rosa när jag shoppar men de är ju så fint. 
Detta är gårdagens och dagens shopping som ska vikas in i garderoben nu. Finns inget roligare än att shoppa till sitt barn ;-)


ensamma

Imorse åkte vi med Chrille till jobbet som började 10.00. Efter de kramades vi hej då och vi ses inte igen förns på fredag. 

Idag jobbar han natt och imorgonbitti hämtar Tompa och min morfar honom efter jobbet och de åker sen vidare mot Gotland för en fiskeresa tillsammans under två dagar. Är glad för hans skull som får komma iväg på de som älskar att fiska, även om jag resan saknar honom. Haha. 
Så innan vi körde bilen hem igen så hälsade vi på mamma på jobbet. Hon bjöd sen på lunch på Nancys och jag och Selma dödade sen lite tid i olika butiker. 
Skulle ingenting ha men hem kom jag med tre toppar till Selma och ett par tights. Som sagt, hon behövde kläder så de var bra köp. 
Tightsen var jätte söta och åkte på med detamma då vi hade en läckande blöja. På hemvägen stannade vi till i lekparken och mötte upp tjejerna så dom ligger redan i tvättmaskinen efter en omgång i sandlådan. 
Även idag efter middagen så gick vi ut en timma, bara till lekparken som ligger ett stenkast från vårt hus. Selma älskar som sagt att leka i sandlådan så de fick hon fortsätta med innan de var dags att sova. 
Nu sover hon och jag har en maskintvätt och hänga. Typ så, har vår dag sett ut. Hoppas er varit bra den med :-) 

Var tvungen och visa bild på tightsen, fanns ett linne i samma mönster som jag också blev sugen på. Så somrigt och fint mönster. 


när mamman VS pappan shoppar

Och så låg hela familjen i sängen redan 19.20. Allt är klart, alla duschade och barnet sover. Känns fantastiskt om ni frågar mig. Har haft huvudvärk hela dagen som aldrig vill släppa trotts alvedon så de känns skönt att de blir en tidig kväll och bara titta lite tv osv. 


Annars så har dagen gått fort. Vi var ute efter frukost iprincip. Då mötte vi upp tjejerna. En promenad och handling på Hemköp stog på schemat. Avslutade med lunch hos Maria innan vi gick hem igen. Mötte Chrille på uppfarten och vi var ute ytterligare två timmar innan vi fick tvinga in Selma. Då var de nämligen dags att gå in och förbereda middagen. Älskar att vara ute hela dagar såhär och ännu mer gör Selma. Hon grät när vi fick bära in henne. De var roligare att leka i sandlådan och springa runt gården, klappa grannhunden osv. 

Men pappan hade med sig ny leksak hem, så de blev lite kul inne ändå. Så idag har blivit bjudna på grillat av Selma.
Såhär ser de alltså ut när pappan shoppar. 
Tanken är att den ska stå på altanen så de kan grilla ihop i sommar.

Och såhär ser de ut när mamman shoppar.

Sufletten hämtade jag på posten idag och regnskyddet här om dagen. 

En sommar suflett med insytt myggnät och solskydd blir bra under varmare dagar. Chrille var dock först inte lika övertygad över mitt färgval men jag tycker de är en fin rosa färg till sommaren ja ;-) 
Rengskyddet är till lillasyster som fick ett likadant som Selma redan har. Små, små saker börjar sagta men säkert falla på sin plats. Har ordnat en liten hörna i garderoben till henne med hennes saker som ska bli kul att få ta fram sen när de börjar dra ihop sig!


även katten skulle med

Efter maten gick vi ut på en liten kvällspromenad till lekparken precis i närheten, Selma fick leka av sig en stund innan vi gick hem igen. Vilken kväll! 

Får direkt feeling och vill ta ut utemöblerna, linda in mig i en stor filt och kanske smutta på ett glas rosé. Nu går ju varken de ena eller de andra men de är så härligt att vara ute såna här ljumna vår kvällar. Till och med mygg upptäckte vi. 
Även Torsten följde med oss ikväll, en ganska charmig katt de där. Går med oss hela vägen till lekparken, stannar med oss i ungefär en halvtimma och går in med oss när vi rör oss tillbaka! 


Majas dop

Nu är vi hemkomna från Majas dop. 

Vilken fin dag de blev, solen tittade fram och de sa tidigare i veckan att de skulle snöa. 
Var lite nojlig att Selma inte skulle vilja sitta still i kyrkan, men de gick hur bra som helst. Efter kyrkan så öppnade de doppresenter och vi fikade med masss gott och framförallt extremt fint fika. 
Chokladbollarna stog jag för, igårkväll stod jag och Ida och rullade ca 60 bollar. Nu vill jag inte baka mer på ett tag, haha. 


rensa ut

Barnet sover, Chrille jobbar och jag sitter på soffan och inväntar Carla, barnen och Chrilles bror Alexander som kommer över på en fika. Hans syskon kommer alltså hit utan att Chrille är hemma, nuförtiden är de ju Selma de vill träffa. 

Tidigare idag har jag äntligen rensat Selmas garderob. Jag hittade en klänning i stl 62 hängandes på en galge längst in i garderoben. För er som inte vet så motsvarar de en storlek för en nyfödd, så den passar alltså inte längre min tjej som blir 1,5 år idag. 
Lyckads fylla hela sängen med försmå plagg, nu viks de ner i en låda tillsammans med allt annat smått. Mysigt att få plocka upp de sen igen dock. Praktiskt och ekonomiskt att få en till tjej. Längtar även tills jag kan syskonmatcha, tycker de är så gulligt haha. 

Nu känns Selmas garderob helt plötsligt så tom, vissa kläder sjunger även nu på sista refrängen och kan bara användas en stund till. Så nu för första gången kommer jag behöva ge mig ut på en shopping runda och fylla på med nya storlekar. Tidigare har jag bara fyllt på med nya plagg för jag inte kunnat hålla mig men behovet har väl inte direkt varit så stort.